Bästa Arganoljan

Har du torr hud, sköra naglar eller torrt och sprött hÄr? Vill du hitta nÄgot som kan hjÀlpa mot alla dessa problem? DÄ ska du kanske kolla lite extra pÄ bÀsta arganoljan!

I den hÀr artikeln ska vi göra en recension av arganolja och försöka ge svar pÄ de frÄgor som du kan tÀnkas ha innan du köper det. Vi kommer ocksÄ att avgöra vilken arganolja som Àr bÀst i test!

Topplista med de bÀsta arganoljorna

Topplistan

pure-arganolja-eko
Rank 1 BĂ€st i Test

Pure Arganolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Olja
Tunn olja som lÀtt trÀnger in i huden. Bra bland annat att smörja in under ögonen för att fÄ bort fina linjer. UtmÀrkt för hÄr och skÀggvÄrd, ger mjukt hÄr med lyster och en mild nötaktig doft. Fantastiskt bra betyg frÄn anvÀndare bÄde för de som anvÀnder den pÄ huden och i hÄret. Flera har blivit hjÀlpta med att minska sina eksembesvÀr. Blir vÄr testvinnare i kategorin arganolja.
Better-you-argano
Rank 2

Arganolja EKO Kallpressad

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
MĂ€ngd
30 ml
Denna olja har sitt ursprung i Marocko och du kan anvÀnda den till hela kroppen! Den Àr 100 % ren, ekologisk och outspÀdd och passar alla hudtyper. Kluvna hÄrtoppar kan den ocksÄ anvÀndas till. AnvÀndare tycker att den Àr lÀtt att anvÀnda och gör det den ska.
Crearome-Arganolja
Rank 3

Crearome Arganolja Kallpressad

betyg
(5/5)
Pris
84 kr
MĂ€ngd
30 ml
En halvfet arganolja som lÀtt gÄr in i huden. Den kommer att göra din hud mjuk och smidig och om du anvÀnder som inpackning till ditt hÄr sÄ kommer du att fÄ ett friskt starkt och glansigt hÄr!
hjartligt-arganolja
Rank 4

hjÀrtligt arganolja

betyg
(5/5)
Pris
209 kr
MĂ€ngd
30 ml
En halvfet arganolja som lÀtt gÄr in i huden. Den kommer att göra din hud mjuk och smidig och om du anvÀnder som inpackning till ditt hÄr sÄ kommer du att fÄ ett friskt starkt och glansigt hÄr!
Kolai-Argan-oil-instant
Rank 5

Kolai Argan Oil Instant Cure HĂ„rolja

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
MĂ€ngd
75 ml
En arganolja speciellt utvecklad för hÄret! En nÀringsrik och vÀldoftande olja som ger ditt hÄr en vacker glans! GÄr snabbt in i Äret och ger effekt pÄ en gÄng. MÄnga anser att den ger hÄret vÀldigt fin glans och att den luktar vÀldigt gott!
Loella-Arganolja
Rank 6

Loelle Arganolja

betyg
(5/5)
Pris
85 kr
MĂ€ngd
30 ml
En kallpressad, ekologisk och vÄrdande arganolja som gör huden mjuk och ger hÄret glans! Den r dessutom 100 % ekologisk. Kan anvÀndas dagligen i din hudvÄrdsrutin!
Loelle-argan-oil
Rank 7

Loelle Argan Oil Vanilla

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
MĂ€ngd
50 ml
En olja med vanijdoft som passar vÀldigt bra till skadad, torr och Àldre hy. 100 % ekologisk och kallpressad. Perfekt för spruckna hÀlar och trasiga nagelband, mÄnga anvÀndningsomrÄden helt enkelt!
bÀsta arganoljan

Vad Àr arganolja?

Arganolja Àr en eterisk olja som man pressar ur frön som kommer frÄn frukterna pÄ argantrÀdet. TrÀdet kommer ursprungligen frÄn Marocko och dÀr har man anvÀnt arganolja i matlagning och som skönhetsprodukt sedan 1200-talet.

Oljan importerades till Europa redan pÄ 1700-talet, men kunde inte riktigt vinna över olivolja i popularitet. I slutet pÄ 1900-talet upptÀcktes arganoljans fantastiska egenskaper i skönhetsvÄrd och har sedan dess har intresset för den ökat rejÀlt!

Arganolja innehĂ„ller E-vitamin, essentiella fettsyror och antioxidanter. Om man ska anvĂ€nda oljan i matlagning sĂ„ rostas fröna först innan man pressar ut oljan, men för hudvĂ„rd och liknande sĂ„ kallpressas oljan. 

Vad Àr arganolja bra för?

Arganolja har faktiskt ganska mÄnga anvÀndningsomrÄden:

  • Torr hud.
  • Bra mot eksem.
  • Lindrar acne.
  • Ger ett starkt och friskt hĂ„r
  • StĂ€rker sköra naglar och nagelband.
  • Om man Ă€ter den förbĂ€ttrar den matsmĂ€ltningen
  • Kan sĂ€nka kolesterolvĂ€rdet

Det finns alltsÄ framför allt tvÄ huvudsakliga anvÀndningsomrÄden för arganolja, i matlagning och för skönhetsvÄrd. Nu ska vi titta lite nÀrmre pÄ de olika typerna:

Arganolja i matlagning

Arganolja som matolja Àr en vÀldigt exklusiv produkt, och Àr sÄledes vÀldigt dyr. Den har en kraftig, nötig smak och man bör inte anvÀnda för stor mÀngd pÄ grund av det. I vÄr del av vÀrlden sÄ Àr det inte en jÀttevanlig olja till matlagning, men i ursprungslandet Marocko Àr det en basvara.

Att Àta arganolja Àr som sagt ett bra sÀtt att förbÀttra matsmÀltningen och sÀnka sitt kolesterolvÀrde.

arganolja i matlagning

Arganolja till skönhetsvÄrd

Som skönhetsprodukt Àr arganoljan desto vanligare i vÄr del av vÀrlden! Den Àr kÀnd för sina positiva effekter pÄ slitet och glanslöst hÄr och vÀldigt torr och rynkig hud.

Det Àr framförallt E-vitaminet och antioxidanterna i arganoljan som ger de hÀr effekterna pÄ hud och hÄr, och det finns mÄnga vittnesmÄl om hur bra det faktiskt fungerar.

Det Àr viktigt att tÀnka pÄ att om man Àr nötallergiker sÄ kan man Àven vara allergisk mot argannötter, sÄ har du allergi sÄ var försiktig innan du anvÀnder arganolja!

Vilka sÀljer arganolja?

Om du vill köpa arganolja ska du gÄ till hÀlsokostbutiker eller butiker som sÀljer hudvÄrd. Det finns produkter i olika prisklasser och olika typer av produkter (till exempel schampo, balsam, hudolja, kroppsolja, ansiktsmasker och sÄ vidare).

I vÄrt test har vi valt ut produkter av olika typer och i olika prisklasser sÄ att du ska kunna vÀlja ut de produkter som passar bÀst för just dig!

Priset pÄ arganolja?

I vÄrt test har vi hittat produkter med arganolja frÄn ca 100 kr och uppÄt. Priset beror förstÄs pÄ vad det Àr för typ av produkt, storlek pÄ förpackning och oljans renhet (vissa produkter Àr uppblandade med andra oljor vilket kan vara bra att ha koll pÄ!).

köpa arganolja pÄ nÀtet

BĂ€st i test arganolja

HĂ€r kan du se vilken arganolja som vi har utsett till testvinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta arganolja!

NÀr vi har valt ut de produkter som hamnar pÄ topplistan i vÄrt test har vi kollat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mÄnga saker som pÄverkar för att en produkt ska anses vara den bÀsta. Kvalitet, kvantitet och pris Àr vissa faktorer vi tar med i berÀkningen nÀr vi bestÀmmer vilka produkter som ska fÄ högt betyg i vÄrt test. Vi gÄr av igenom andra tester och anvÀndares omdömen för att se hur produkterna verkligen upplevs.

Vanliga frĂ„gor – Arganolja

Varför ska man anvÀnda arganolja?

MÄnga anvÀnder det mot torr hud och eksem

Sammanfattning

Arganolja kommer frÄn frön frÄn det unika ArgantrÀdet som har sitt ursprung i Marocko.

Man anvÀnder arganolja bÄde i matlagning och till skönhetsvÄrd.

Arganolja Àr vÀldigt bra för att behandla till exempel torr hud, rynkor, eksem, acne, matsmÀltningsproblem och sköra naglar.

Det finns mÄnga olika typer av produkter med arganolja att köpa idag till exempel schampo, hudolja, ansiktsmasker, ansiktskrÀm, skÀggolja och som ren kallpressad olja.

Om man lider av nötallergi sÄ kan man Àven vara allergisk mot argannöten, dÀrför ska man vara vÀldigt försiktig innan man anvÀnder arganolja om man Àr nötallergiker!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med den Arganoljan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare BĂ€sta Arganoljan – Tillskottsbibeln.se

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa arganolje -produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport


KĂ€llor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Arganolja

https://www.svenskhalsokost.se/arganolja-en-mirakelolja