Bästa Arganoljan Jan

Har du torr hud, sköra naglar eller torrt och sprött hår? Vill du hitta något som kan hjälpa mot alla dessa problem? Då ska du kanske kolla lite extra på bästa arganoljan!

I den här artikeln ska vi göra en recension av arganolja och försöka ge svar på de frågor som du kan tänkas ha innan du köper det. Vi kommer också att avgöra vilken arganolja som är bäst i test!

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa arganoljorna

Topplistan

pure-arganolja-eko
Rank 1 Bäst i Test

Pure Arganolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Olja
Tunn olja som lätt tränger in i huden. Bra bland annat att smörja in under ögonen för att få bort fina linjer. Utmärkt för hår och skäggvård, ger mjukt hår med lyster och en mild nötaktig doft. Fantastiskt bra betyg från användare både för de som använder den på huden och i håret. Flera har blivit hjälpta med att minska sina eksembesvär. Blir vår testvinnare i kategorin arganolja.
Loella-Arganolja
Rank 2

Loelle Arganolja

betyg
(5/5)
Pris
85 kr
Mängd
30 ml
En kallpressad, ekologisk och vårdande arganolja som gör huden mjuk och ger håret glans! Den r dessutom 100 % ekologisk. Kan användas dagligen i din hudvårdsrutin!
Better-you-argano
Rank 3

Arganolja EKO Kallpressad

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
Mängd
30 ml
Denna olja har sitt ursprung i Marocko och du kan använda den till hela kroppen! Den är 100 % ren, ekologisk och outspädd och passar alla hudtyper. Kluvna hårtoppar kan den också användas till. Användare tycker att den är lätt att använda och gör det den ska.
Crearome-Arganolja
Rank 4

Crearome Arganolja Kallpressad

betyg
(5/5)
Pris
84 kr
Mängd
30 ml
En halvfet arganolja som lätt går in i huden. Den kommer att göra din hud mjuk och smidig och om du använder som inpackning till ditt hår så kommer du att få ett friskt starkt och glansigt hår!
hjartligt-arganolja
Rank 5

hjärtligt arganolja

betyg
(5/5)
Pris
209 kr
Mängd
30 ml
En halvfet arganolja som lätt går in i huden. Den kommer att göra din hud mjuk och smidig och om du använder som inpackning till ditt hår så kommer du att få ett friskt starkt och glansigt hår!
Kolai-Argan-oil-instant
Rank 6

Kolai Argan Oil Instant Cure Hårolja

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Mängd
75 ml
En arganolja speciellt utvecklad för håret! En näringsrik och väldoftande olja som ger ditt hår en vacker glans! Går snabbt in i året och ger effekt på en gång. Många anser att den ger håret väldigt fin glans och att den luktar väldigt gott!
Loelle-argan-oil
Rank 7

Loelle Argan Oil Vanilla

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
Mängd
50 ml
En olja med vanijdoft som passar väldigt bra till skadad, torr och äldre hy. 100 % ekologisk och kallpressad. Perfekt för spruckna hälar och trasiga nagelband, många användningsområden helt enkelt!
bästa arganoljan

Vad är arganolja?

Arganolja är en eterisk olja som man pressar ur frön som kommer från frukterna på arganträdet. Trädet kommer ursprungligen från Marocko och där har man använt arganolja i matlagning och som skönhetsprodukt sedan 1200-talet.

Oljan importerades till Europa redan på 1700-talet, men kunde inte riktigt vinna över olivolja i popularitet. I slutet på 1900-talet upptäcktes arganoljans fantastiska egenskaper i skönhetsvård och har sedan dess har intresset för den ökat rejält!

Arganolja innehåller E-vitamin, essentiella fettsyror och antioxidanter. Om man ska använda oljan i matlagning så rostas fröna först innan man pressar ut oljan, men för hudvård och liknande så kallpressas oljan. 

Vad är arganolja bra för?

Arganolja har faktiskt ganska många användningsområden:

  • Torr hud.
  • Bra mot eksem.
  • Lindrar acne.
  • Ger ett starkt och friskt hår
  • Stärker sköra naglar och nagelband.
  • Om man äter den förbättrar den matsmältningen
  • Kan sänka kolesterolvärdet

Det finns alltså framför allt två huvudsakliga användningsområden för arganolja, i matlagning och för skönhetsvård. Nu ska vi titta lite närmre på de olika typerna:

Arganolja i matlagning

Arganolja som matolja är en väldigt exklusiv produkt, och är således väldigt dyr. Den har en kraftig, nötig smak och man bör inte använda för stor mängd på grund av det. I vår del av världen så är det inte en jättevanlig olja till matlagning, men i ursprungslandet Marocko är det en basvara.

Att äta arganolja är som sagt ett bra sätt att förbättra matsmältningen och sänka sitt kolesterolvärde.

arganolja i matlagning

Arganolja till skönhetsvård

Som skönhetsprodukt är arganoljan desto vanligare i vår del av världen! Den är känd för sina positiva effekter på slitet och glanslöst hår och väldigt torr och rynkig hud.

Det är framförallt E-vitaminet och antioxidanterna i arganoljan som ger de här effekterna på hud och hår, och det finns många vittnesmål om hur bra det faktiskt fungerar.

Det är viktigt att tänka på att om man är nötallergiker så kan man även vara allergisk mot argannötter, så har du allergi så var försiktig innan du använder arganolja!

Vilka säljer arganolja?

Om du vill köpa arganolja ska du gå till hälsokostbutiker eller butiker som säljer hudvård. Det finns produkter i olika prisklasser och olika typer av produkter (till exempel schampo, balsam, hudolja, kroppsolja, ansiktsmasker och så vidare).

I vårt test har vi valt ut produkter av olika typer och i olika prisklasser så att du ska kunna välja ut de produkter som passar bäst för just dig!

Priset på arganolja?

I vårt test har vi hittat produkter med arganolja från ca 100 kr och uppåt. Priset beror förstås på vad det är för typ av produkt, storlek på förpackning och oljans renhet (vissa produkter är uppblandade med andra oljor vilket kan vara bra att ha koll på!).

köpa arganolja på nätet

Bäst i test arganolja

Här kan du se vilken arganolja som vi har utsett till testvinnare i vårt test – bästa arganolja!

När vi har valt ut de produkter som hamnar på topplistan i vårt test har vi kollat på en massa olika faktorer, för det finns många saker som påverkar för att en produkt ska anses vara den bästa. Kvalitet, kvantitet och pris är vissa faktorer vi tar med i beräkningen när vi bestämmer vilka produkter som ska få högt betyg i vårt test. Vi går av igenom andra tester och användares omdömen för att se hur produkterna verkligen upplevs.

Vanliga frågor – Arganolja

Varför ska man använda arganolja?

Många använder det mot torr hud och eksem

Var kommer arganolja ifrån?

Arganolja är en vegetabilisk olja framställd av frukterna från arganträdet. Oljan används både till matlagning, kosmetika och naturmedicin. Frukten är en stenfrukt, och fruktköttet används ofta som getfoder.

Sammanfattning

Arganolja kommer från frön från det unika Arganträdet som har sitt ursprung i Marocko.

Man använder arganolja både i matlagning och till skönhetsvård.

Arganolja är väldigt bra för att behandla till exempel torr hud, rynkor, eksem, acne, matsmältningsproblem och sköra naglar.

Det finns många olika typer av produkter med arganolja att köpa idag till exempel schampo, hudolja, ansiktsmasker, ansiktskräm, skäggolja och som ren kallpressad olja.

Om man lider av nötallergi så kan man även vara allergisk mot argannöten, därför ska man vara väldigt försiktig innan man använder arganolja om man är nötallergiker!

Här kommer vår sammanfattade topplista med den Arganoljan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Arganoljan – Tillskottsbibeln.se

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa arganolje -produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Källor

https://sv.wikipedia.org/wiki/Arganolja

https://www.svenskhalsokost.se/arganolja-en-mirakelolja

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :