Bästa Gaba

Om du lider av sömnproblem eller Ängest, dÄ kan ett tillskott av bÀsta GABA hjÀlpa dig. Detta kosttillskott har nÀmligen en lugnande effekt, perfekt för dig som behöver hjÀlp att varva ner alltsÄ.

Idag finns det en mÀngd tillskott med det verksamma Àmnet pÄ marknaden. Vi har dÀrför valt ut populÀra produkter och testat dessa för att hjÀlpa dig att hitta den som Àr bÀst i test. Nu sÀtter vi igÄng!

Topplista med de bÀsta Gaba produkterna

Topplistan

gaba-utvald
Rank 1 BĂ€st i Test

Gaba 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
Kapsel
Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. AnvÀndare rapporterar hjÀlp mot kronisk trötthet, stress och muskelspÀnningar samt bÀttre sömn. MÄnga positiva recensioner, blir vÄr GABA testvinnare!

Vad Àr GABA?

GABA Àr engelska och stÄr för Gamma-Amino Butyric Acid. PÄ svenska heter det dock gammaaminosmörsyra.

Det förekommer naturligt i kroppen och du kan Àven ta ett tillskott för att öka mÀngden och fÄ en bra effekt. Tillskottet hjÀlper hjÀrnan och nerverna i kroppen att lugna ner sig, nÄgot som gör att din kropp kan slappna av och komma till ro. Det ger bland annat en bra effekt om du kÀnner Ängest eller har problem med att varva ner för att sova.

Studier visar att Ă€mnet verkar hĂ€mmande pĂ„ signalsubstansernas receptorer. Ämnet hjĂ€lper hjĂ€rnan att varva ner och blockerar specifika signaler i kroppens centrala nervsystem. MĂ„nga anvĂ€ndare upplever djupare sömn, nĂ„got som i sin tur sedan löser en lĂ„ng rad hĂ€lsoproblem som har sitt ursprung i dĂ„lig sömnkvalitet.

NÀr och varför ska tillskottet anvÀndas?

Tillskottet kommer ofta i kapslar och om du Àr prismedveten sÄ kan du jÀmföra pris per kapsel. De flesta produkterna innehÄller dock runt 500 mg per kapsel. Inta tillskottet varje dag för bÀst effekt. Det finns Àven flera typer av detta kosttillskott i flytande form som du till exempel kan spraya pÄ tungan.

GABA Àr ett utmÀrkt tillskott för dig som behöver hjÀlp med nÄgot av följande:

  • Sömnproblem
  • Ångestproblematik och depression
  • Uppstressad knopp och kropp
  • HjĂ€lp att komma till ro
  • Kramper
  • Högt blodtryck
  • HumörsvĂ€ngningar

AnvÀndare upplever att de fÄr mer livsenergi med ett regelbundet intag tack vare den goda effekten och bra sömn under natten. Eftersom kosttillskottet hjÀlper kroppen att komma till ro sÄ Àr det ett bra tillskott för att lindra stress. Hög stress kan nÀmligen leda till allt frÄn Ängest till ett sÀnkt immunförsvar.

Kosttillskott för dig som trÀnar hÄrt

Studier visar att mÀnniskor som trÀnar hÄrt kan fÄ sÀnkta GABA-nivÄer i kroppen. Vi pÄ Tillskottsbibeln rekommenderar dÀrför att alla som har en hög nivÄ av hÄrd trÀning intar ett kosttillskott för att höja nivÄerna i kroppen och dÀrmed fÄ bÀttre ÄterhÀmtning, vila och mindre stress. Med ett tillskott kan du Àven optimera din mentala hÀlsa och prestera bÀttre pÄ gymmet.

Vilken GABA Àr bÀst?

Vilket tillskott som Àr bÀst kan bero pÄ dig som person. Man kan nÀmligen reagera olika pÄ olika produkter. För att fÄ bÀst effekt bör du dock vÀlja antingen en ren GABA-produkt eller en produkt dÀr GABA Àr det primÀra innehÄllet och kommer först pÄ innehÄllsförteckningen. Du nÀmligen finna tillskottet Àven i multitillskott.

I multitillskott blandas Àmnet ofta med magnesium, zink, teanin, biotin och Vitamin B6. VÀlj med fördel ett tillskott med rÀtt blandning för dig och den effekt du vill uppnÄ.

VÀlj rÀtt dosering

Det bÀsta tillskottet bör innehÄlla cirka 500 mg GABA sÄ att du fÄr en bra effekt pÄ kroppen. 500 mg Àr Àven den dosering du bör vÀlja för ditt dagliga intag. Om du dagligen intar 500 mg sÄ kommer du inte bara att fÄ en bra effekt, utan du förebygger dessutom en eventuell brist.

Allt om symtom, biverkningar och risker med tillskottet

Om du har brist pÄ GABA i kroppen kan du uppleva en mÀngd olika symtom. De visar sig snabbt eftersom att detta Àmne i kroppen pÄverkar hjÀrnan och neurologiska funktioner.

En brist kan bland annat visa sig som sömnbrist, oro, rastlöshet och dÀrefter hyperaktivitet. Helt enkelt motsatsen mot den lugna effekt som du fÄr av tillskottet. Som följd av dessa symtom kan du uppleva vÀrk i kroppen, muskelvÀrk, Ängest, stress och ökad kÀnslighet och humörsvÀngningar.

Ta dock inte mer Àn det rekommenderade dagliga intaget av tillskottet. Det kan nÀmligen leda till biverkningar sÄsom hjÀrtklappning och andfÄddhet. Det finns alltsÄ risker med ett för högt intag.

Hur fÄr jag i mig Àmnet pÄ naturlig vÀg?

GABA Àr ett Àmne som tillverkas av hjÀrnan och studier har inte kunnat bevisa om man kan fÄ i sig Àmnet genom mat. Det bÀsta för att undvika en brist och öka kroppens egen halt Àr dÀrför att inta ett kosttillskott som innehÄller Àmnet.

BĂ€st i test av GABA

Det Ă€r inte alltid den dyraste produkten som automatiskt Ă€r den bĂ€sta. VĂ„rt test av GABA Ă€r inget undantag. Även om priset ofta speglar kvalitĂ©n av en produkt, sĂ„ kan man ibland fĂ„ mer Ă€n vad man betalar för.

I vÄrt bÀst i test har vÄr testpanelen valt ut den bÀsta GABA pÄ marknaden genom att testa, granska, lÀsa recensioner och se vad anvÀndare tycker om de olika produkterna. VÄrt slutliga betyg pÄverkas ej av mÀrke eller pris.

HÀr hittar du vÄr topplista över bÀsta GABA

Avslutande ord

GABA Àr det bÀsta tillskottet för dig som upplever en stressad tillvaro, oro, sömnproblem och andra negativa symtom. Genom att regelbundet inta tillskottet sÄ kan din kropp varva ner och du fÄr en god natts sömn.

Efter en bra sömn av hög kvalité sÄ kommer din kropp att kunna lugna ner sig och dÀmpa de mÄnga symtom du kan kÀnna vid en brist. Du kan alltsÄ fÄ mycket positiva effekter av att testa ett tillskott och det finns inga farliga biverkningar. Se dock till att inte överstiga det dagliga rekommenderade intaget.

KĂ€llor:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847,

https://utforskasinnet.se/signalsubstansen-gaba-frid-avslappning/