Bästa Gaba Jan

Om du lider av sömnproblem eller ångest, då kan ett tillskott av bästa GABA hjälpa dig. Detta kosttillskott har nämligen en lugnande effekt, perfekt för dig som behöver hjälp att varva ner alltså.

Idag finns det en mängd tillskott med det verksamma ämnet på marknaden. Vi har därför valt ut populära produkter och testat dessa för att hjälpa dig att hitta den som är bäst i test. Nu sätter vi igång!

Sidan innehåller annonser

Bästa Gaba – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : GABA 1000
 2. Bästa Flytande : Liposomal GABA med L-Theanin
 3. Billigast köp: Gaba 500
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Gaba 500
 5. Bästa tabletter : GABA 1000
 6. Populärast i sökningar : Gaba 1000

Topp 10 lista med de bästa Gaba produkterna

Topplistan

Rank 1 Bäst i Test

GABA 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Mängd
100 tabletter
Ett högdoserat tillskott med 1000 mg GABA per tablett! Perfekt att ta innan du ska sova då det har en lugnande effekt. Innehåller också vitamin B6. Användare tycker att de sover gott och att det verkar snabbt!
gaba-solgar-500mg
Rank 2

Solgar GABA

betyg
(5/5)
Pris
228 kr
Mängd
50 Kapslar
Vid sömnbrist, dåliga kostvanor och långvarig stress kan du ta Solgars GABA-kapslar! Förbättrar återhämtningen och ökar förmågan att prestera både fysiskt och psykiskt.
Gaba 500 healthwell
Rank 3

Gaba 500

betyg
(5/5)
Pris
111 kr
Mängd
100 Kapslar
En svagare variant av healthwells GABA-produkter. Dessa kapslar innehåller 500 mg GABA som kommer att hjälpa dig att få ro att somna på kvällarna. Många tycker att de känner sig mer utvilade när de vaknar och att det stillar oro.
Liposomal-gaba
Rank 4

Liposomal GABA med L-Theanin

betyg
(4/5)
Pris
359 kr
Mängd
50 ml
GABA i flytande form som dessutom innehåller L-theanin. Lugnar nerverna och gör att du somnar lättare. Populärt bland personer som vill varva ner efter en lång arbetsdag!
thorne-Pharma-gaba
Rank 5

PharmaGaba-100

betyg
(4/5)
Pris
322 kr
Mängd
60 kapslar
Det här tillskottet innehåller en biologisk form av GABA som framställs på samma sätt som Kimchi gör med speciella bakterier. Den är lättupptaglig och kommer att ge dig lugn och ro!
Great-earth
Rank 6

great earth bedtime

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Mängd
60 kapslar
Kosttillskott för sömnen som bland annat innehåller GABA. Ashwagandha och grönt te är också ingredienser. Många tycker att det fungerar riktigt bra, men man kan behöva justera dosen innan man får effekt.
Gaba-500
Rank 7

Body Science GABA 500

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Mängd
100 kapslar
Ett mycket prisvärt GABA från Body Science. 500 mg per kapsel och kommer i lättsålda kapslar. Användare tycker att de sover mycket bättre och att de vaknar utvilade!
gaba-utvald
Rank 8

Gaba 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
Kapsel
Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. Användare rapporterar hjälp mot kronisk trötthet, stress och muskelspänningar samt bättre sömn. Många positiva recensioner, blir vår GABA testvinnare!
bästa gaba just nu

Vad är GABA?

GABA är engelska och står för Gamma-Amino Butyric Acid. På svenska heter det dock gammaaminosmörsyra.

Det förekommer naturligt i kroppen och du kan även ta ett tillskott för att öka mängden och få en bra effekt. Tillskottet hjälper hjärnan och nerverna i kroppen att lugna ner sig, något som gör att din kropp kan slappna av och komma till ro. Det ger bland annat en bra effekt om du känner ångest eller har problem med att varva ner för att sova.

Studier visar att ämnet verkar hämmande på signalsubstansernas receptorer. Ämnet hjälper hjärnan att varva ner och blockerar specifika signaler i kroppens centrala nervsystem. Många användare upplever djupare sömn, något som i sin tur sedan löser en lång rad hälsoproblem som har sitt ursprung i dålig sömnkvalitet.

bästa gaba

När och varför ska tillskottet användas?

Tillskottet kommer ofta i kapslar och om du är prismedveten så kan du jämföra pris per kapsel. De flesta produkterna innehåller dock runt 500 mg per kapsel. Inta tillskottet varje dag för bäst effekt. Det finns även flera typer av detta kosttillskott i flytande form som du till exempel kan spraya på tungan.

GABA är ett utmärkt tillskott för dig som behöver hjälp med något av följande:

 • Sömnproblem
 • Ångestproblematik och depression
 • Uppstressad knopp och kropp
 • Hjälp att komma till ro
 • Kramper
 • Högt blodtryck
 • Humörsvängningar

Användare upplever att de får mer livsenergi med ett regelbundet intag tack vare den goda effekten och bra sömn under natten. Eftersom kosttillskottet hjälper kroppen att komma till ro så är det ett bra tillskott för att lindra stress. Hög stress kan nämligen leda till allt från ångest till ett sänkt immunförsvar.

Kosttillskott för dig som tränar hårt

Studier visar att människor som tränar hårt kan få sänkta GABA-nivåer i kroppen. Vi på Tillskottsbibeln rekommenderar därför att alla som har en hög nivå av hård träning intar ett kosttillskott för att höja nivåerna i kroppen och därmed få bättre återhämtning, vila och mindre stress. Med ett tillskott kan du även optimera din mentala hälsa och prestera bättre på gymmet.

Vilken GABA är bäst?

Vilket tillskott som är bäst kan bero på dig som person. Man kan nämligen reagera olika på olika produkter. För att få bäst effekt bör du dock välja antingen en ren GABA-produkt eller en produkt där GABA är det primära innehållet och kommer först på innehållsförteckningen. Du nämligen finna tillskottet även i multitillskott.

I multitillskott blandas ämnet ofta med magnesium, zink, teanin, biotin och Vitamin B6. Välj med fördel ett tillskott med rätt blandning för dig och den effekt du vill uppnå.

Välj rätt dosering

Det bästa tillskottet bör innehålla cirka 500 mg GABA så att du får en bra effekt på kroppen. 500 mg är även den dosering du bör välja för ditt dagliga intag. Om du dagligen intar 500 mg så kommer du inte bara att få en bra effekt, utan du förebygger dessutom en eventuell brist.

Allt om symtom, biverkningar och risker med tillskottet

Om du har brist på GABA i kroppen kan du uppleva en mängd olika symtom. De visar sig snabbt eftersom att detta ämne i kroppen påverkar hjärnan och neurologiska funktioner.

En brist kan bland annat visa sig som sömnbrist, oro, rastlöshet och därefter hyperaktivitet. Helt enkelt motsatsen mot den lugna effekt som du får av tillskottet. Som följd av dessa symtom kan du uppleva värk i kroppen, muskelvärk, ångest, stress och ökad känslighet och humörsvängningar.

lindra stress och sömnproblem med gaba

Ta dock inte mer än det rekommenderade dagliga intaget av tillskottet. Det kan nämligen leda till biverkningar såsom hjärtklappning och andfåddhet. Det finns alltså risker med ett för högt intag.

Hur får jag i mig ämnet på naturlig väg?

GABA är ett ämne som tillverkas av hjärnan och studier har inte kunnat bevisa om man kan få i sig ämnet genom mat. Det bästa för att undvika en brist och öka kroppens egen halt är därför att inta ett kosttillskott som innehåller ämnet.

Bäst i test av GABA

Det är inte alltid den dyraste produkten som automatiskt är den bästa. Vårt test av GABA är inget undantag. Även om priset ofta speglar kvalitén av en produkt, så kan man ibland få mer än vad man betalar för.

I vårt bäst i test har vår testpanelen valt ut den bästa GABA på marknaden genom att testa, granska, läsa recensioner och se vad användare tycker om de olika produkterna. Vårt slutliga betyg påverkas ej av märke eller pris.

Här hittar du vår topplista över bästa GABA

Vanliga frågor om Gaba

Vilka effekter kan du få av att ta Gaba?

Förbättrad sömn, minskade stresskänslor och stabilare humör är några av effekterna du kan uppleva om du tar Gaba.

Vad är Gaba?

GABA är engelska och står för Gamma-Amino Butyric Acid. På svenska heter det dock gammaaminosmörsyra och finns naturligt i kroppen.

Avslutande ord

GABA är det bästa tillskottet för dig som upplever en stressad tillvaro, oro, sömnproblem och andra negativa symtom. Genom att regelbundet inta tillskottet så kan din kropp varva ner och du får en god natts sömn.

Efter en bra sömn av hög kvalité så kommer din kropp att kunna lugna ner sig och dämpa de många symtom du kan känna vid en brist. Du kan alltså få mycket positiva effekter av att testa ett tillskott och det finns inga farliga biverkningar. Se dock till att inte överstiga det dagliga rekommenderade intaget.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa gaban som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:Källor:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847,

https://utforskasinnet.se/signalsubstansen-gaba-frid-avslappning/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :