Bästa Gaba

Om du lider av sömnproblem eller Ängest, dÄ kan ett tillskott av bÀsta GABA hjÀlpa dig. Detta kosttillskott har nÀmligen en lugnande effekt, perfekt för dig som behöver hjÀlp att varva ner alltsÄ.

Idag finns det en mÀngd tillskott med det verksamma Àmnet pÄ marknaden. Vi har dÀrför valt ut populÀra produkter och testat dessa för att hjÀlpa dig att hitta den som Àr bÀst i test. Nu sÀtter vi igÄng!

Topplista med de bÀsta Gaba produkterna

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

GABA 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
MĂ€ngd
100 tabletter
Ett högdoserat tillskott med 1000 mg GABA per tablett! Perfekt att ta innan du ska sova dÄ det har en lugnande effekt. InnehÄller ocksÄ vitamin B6. AnvÀndare tycker att de sover gott och att det verkar snabbt!
Gaba 500 healthwell
Rank 2

Gaba 500

betyg
(5/5)
Pris
111 kr
MĂ€ngd
100 Kapslar
En svagare variant av healthwells GABA-produkter. Dessa kapslar innehÄller 500 mg GABA som kommer att hjÀlpa dig att fÄ ro att somna pÄ kvÀllarna. MÄnga tycker att de kÀnner sig mer utvilade nÀr de vaknar och att det stillar oro.
gaba-solgar-500mg
Rank 3

Solgar GABA

betyg
(5/5)
Pris
228 kr
MĂ€ngd
50 Kapslar
Vid sömnbrist, dÄliga kostvanor och lÄngvarig stress kan du ta Solgars GABA-kapslar! FörbÀttrar ÄterhÀmtningen och ökar förmÄgan att prestera bÄde fysiskt och psykiskt.
gaba-utvald
Rank 4

Gaba 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
Kapsel
Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. AnvÀndare rapporterar hjÀlp mot kronisk trötthet, stress och muskelspÀnningar samt bÀttre sömn. MÄnga positiva recensioner, blir vÄr GABA testvinnare!
Liposomal-gaba
Rank 5

Liposomal GABA med L-Theanin

betyg
(4/5)
Pris
359 kr
MĂ€ngd
50 ml
GABA i flytande form som dessutom innehÄller L-theanin. Lugnar nerverna och gör att du somnar lÀttare. PopulÀrt bland personer som vill varva ner efter en lÄng arbetsdag!
thorne-Pharma-gaba
Rank 6

PharmaGaba-100

betyg
(4/5)
Pris
322 kr
MĂ€ngd
60 kapslar
Det hÀr tillskottet innehÄller en biologisk form av GABA som framstÀlls pÄ samma sÀtt som Kimchi gör med speciella bakterier. Den Àr lÀttupptaglig och kommer att ge dig lugn och ro!
Great-earth
Rank 7

great earth bedtime

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
MĂ€ngd
60 kapslar
Kosttillskott för sömnen som bland annat innehÄller GABA. Ashwagandha och grönt te Àr ocksÄ ingredienser. MÄnga tycker att det fungerar riktigt bra, men man kan behöva justera dosen innan man fÄr effekt.
Gaba-500
Rank 8

Body Science GABA 500

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
Ett mycket prisvÀrt GABA frÄn Body Science. 500 mg per kapsel och kommer i lÀttsÄlda kapslar. AnvÀndare tycker att de sover mycket bÀttre och att de vaknar utvilade!
bÀsta gaba just nu

Vad Àr GABA?

GABA Àr engelska och stÄr för Gamma-Amino Butyric Acid. PÄ svenska heter det dock gammaaminosmörsyra.

Det förekommer naturligt i kroppen och du kan Àven ta ett tillskott för att öka mÀngden och fÄ en bra effekt. Tillskottet hjÀlper hjÀrnan och nerverna i kroppen att lugna ner sig, nÄgot som gör att din kropp kan slappna av och komma till ro. Det ger bland annat en bra effekt om du kÀnner Ängest eller har problem med att varva ner för att sova.

Studier visar att Ă€mnet verkar hĂ€mmande pĂ„ signalsubstansernas receptorer. Ämnet hjĂ€lper hjĂ€rnan att varva ner och blockerar specifika signaler i kroppens centrala nervsystem. MĂ„nga anvĂ€ndare upplever djupare sömn, nĂ„got som i sin tur sedan löser en lĂ„ng rad hĂ€lsoproblem som har sitt ursprung i dĂ„lig sömnkvalitet.

bÀsta gaba

NÀr och varför ska tillskottet anvÀndas?

Tillskottet kommer ofta i kapslar och om du Àr prismedveten sÄ kan du jÀmföra pris per kapsel. De flesta produkterna innehÄller dock runt 500 mg per kapsel. Inta tillskottet varje dag för bÀst effekt. Det finns Àven flera typer av detta kosttillskott i flytande form som du till exempel kan spraya pÄ tungan.

GABA Àr ett utmÀrkt tillskott för dig som behöver hjÀlp med nÄgot av följande:

  • Sömnproblem
  • Ångestproblematik och depression
  • Uppstressad knopp och kropp
  • HjĂ€lp att komma till ro
  • Kramper
  • Högt blodtryck
  • HumörsvĂ€ngningar

AnvÀndare upplever att de fÄr mer livsenergi med ett regelbundet intag tack vare den goda effekten och bra sömn under natten. Eftersom kosttillskottet hjÀlper kroppen att komma till ro sÄ Àr det ett bra tillskott för att lindra stress. Hög stress kan nÀmligen leda till allt frÄn Ängest till ett sÀnkt immunförsvar.

Kosttillskott för dig som trÀnar hÄrt

Studier visar att mÀnniskor som trÀnar hÄrt kan fÄ sÀnkta GABA-nivÄer i kroppen. Vi pÄ Tillskottsbibeln rekommenderar dÀrför att alla som har en hög nivÄ av hÄrd trÀning intar ett kosttillskott för att höja nivÄerna i kroppen och dÀrmed fÄ bÀttre ÄterhÀmtning, vila och mindre stress. Med ett tillskott kan du Àven optimera din mentala hÀlsa och prestera bÀttre pÄ gymmet.

Vilken GABA Àr bÀst?

Vilket tillskott som Àr bÀst kan bero pÄ dig som person. Man kan nÀmligen reagera olika pÄ olika produkter. För att fÄ bÀst effekt bör du dock vÀlja antingen en ren GABA-produkt eller en produkt dÀr GABA Àr det primÀra innehÄllet och kommer först pÄ innehÄllsförteckningen. Du nÀmligen finna tillskottet Àven i multitillskott.

I multitillskott blandas Àmnet ofta med magnesium, zink, teanin, biotin och Vitamin B6. VÀlj med fördel ett tillskott med rÀtt blandning för dig och den effekt du vill uppnÄ.

VÀlj rÀtt dosering

Det bÀsta tillskottet bör innehÄlla cirka 500 mg GABA sÄ att du fÄr en bra effekt pÄ kroppen. 500 mg Àr Àven den dosering du bör vÀlja för ditt dagliga intag. Om du dagligen intar 500 mg sÄ kommer du inte bara att fÄ en bra effekt, utan du förebygger dessutom en eventuell brist.

Allt om symtom, biverkningar och risker med tillskottet

Om du har brist pÄ GABA i kroppen kan du uppleva en mÀngd olika symtom. De visar sig snabbt eftersom att detta Àmne i kroppen pÄverkar hjÀrnan och neurologiska funktioner.

En brist kan bland annat visa sig som sömnbrist, oro, rastlöshet och dÀrefter hyperaktivitet. Helt enkelt motsatsen mot den lugna effekt som du fÄr av tillskottet. Som följd av dessa symtom kan du uppleva vÀrk i kroppen, muskelvÀrk, Ängest, stress och ökad kÀnslighet och humörsvÀngningar.

lindra stress och sömnproblem med gaba

Ta dock inte mer Àn det rekommenderade dagliga intaget av tillskottet. Det kan nÀmligen leda till biverkningar sÄsom hjÀrtklappning och andfÄddhet. Det finns alltsÄ risker med ett för högt intag.

Hur fÄr jag i mig Àmnet pÄ naturlig vÀg?

GABA Àr ett Àmne som tillverkas av hjÀrnan och studier har inte kunnat bevisa om man kan fÄ i sig Àmnet genom mat. Det bÀsta för att undvika en brist och öka kroppens egen halt Àr dÀrför att inta ett kosttillskott som innehÄller Àmnet.

BĂ€st i test av GABA

Det Ă€r inte alltid den dyraste produkten som automatiskt Ă€r den bĂ€sta. VĂ„rt test av GABA Ă€r inget undantag. Även om priset ofta speglar kvalitĂ©n av en produkt, sĂ„ kan man ibland fĂ„ mer Ă€n vad man betalar för.

I vÄrt bÀst i test har vÄr testpanelen valt ut den bÀsta GABA pÄ marknaden genom att testa, granska, lÀsa recensioner och se vad anvÀndare tycker om de olika produkterna. VÄrt slutliga betyg pÄverkas ej av mÀrke eller pris.

HÀr hittar du vÄr topplista över bÀsta GABA

Avslutande ord

GABA Àr det bÀsta tillskottet för dig som upplever en stressad tillvaro, oro, sömnproblem och andra negativa symtom. Genom att regelbundet inta tillskottet sÄ kan din kropp varva ner och du fÄr en god natts sömn.

Efter en bra sömn av hög kvalité sÄ kommer din kropp att kunna lugna ner sig och dÀmpa de mÄnga symtom du kan kÀnna vid en brist. Du kan alltsÄ fÄ mycket positiva effekter av att testa ett tillskott och det finns inga farliga biverkningar. Se dock till att inte överstiga det dagliga rekommenderade intaget.

KĂ€llor:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/326847,

https://utforskasinnet.se/signalsubstansen-gaba-frid-avslappning/