Bästa guiden om aminosyror Jan

Om man tränar ofta och har som mål att bygga muskler och ge sin kropp rätt förutsättningar för det, har man förmodligen hört talas om aminosyror.

I den här guiden ska vi gå igenom alla och sortera fram de bästa aminosyror, hur du får i dig dem och vad dem kan göra för dig! En liten recension om bästa aminosyror kanske man skulle kunna säga med en bäst i test lista.

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa aminsyrorna

Topplistan

Core-Beta-Alanine-svenskt-kostillskott
Rank 1 Bäst i Test

Core Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Mängd
40 doser
Fungerar väldigt bra vid intensiv träning! Sänker pH-värdet i blodet som i sin tur ger mindre mjölksyra. Som de flesta andra beta-alanin pulver så är det smaklöst vilket gör att du lätt kan blanda det med favoritdrycken iför intag innan träning.
cystein-nac-1
Rank 2

NAC N-acetylcystein

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Typ
kapsel
Veganskt tillskott som hjälper hår, hud, matsmältning och muskelbygge. En del säger att den också hjälper mot bakfylla. Flera positiva omdömen om bla energi, naglar och bättre maghälsa.
daa self omninutrition
Rank 3

Self Omninutrition Amino DAA

betyg
(5/5)
Pris
159 kr
Mängd
200 g
D-apagaraginsyra (DAA) i ren form. Pulver som är lätt att blanda till innan din träning. Perfekt vid muskelbyggande bland annat, positiva omdömen.
HMB-body-science
Rank 4

Body Science HMB

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Mängd
120 kapslar
Perfekt när du deffar och vill behålla en maximal nivå av muskelmassa. Motverkar muskelnedbrytning och påskyndar återhämtning. Förstärkt med kalcium för att öka upptaget. Användare tycker att det är ett väldigt bra tillskott som verkligen ger resultat!
Rank 5

GABA 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Mängd
100 tabletter
Ett högdoserat tillskott med 1000 mg GABA per tablett! Perfekt att ta innan du ska sova då det har en lugnande effekt. Innehåller också vitamin B6. Användare tycker att de sover gott och att det verkar snabbt!
bästa karnitin
Rank 6

Core Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Mängd L-Karnitin/dos
1500 mg
Lättupptagligt L-karnitin. Högdoserat och alldeles utmärkt vid lågkaloridieter. Mycket goda användarbetyg.Ett av marknadens starkaste karnitintillskott med hela 1500 mg karnitin per kapsel! Det kommer att hjälpa dig vid nästa deff eftersom karnitin ökar fettomsättningsprocessen.
metionin-solgar
Rank 7

Solgar L-Methionine 500 mg

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Mängd
30 kapslar
En vegansk kapsel med 500 mg l-metionin! Det finns inte så många tillskott med rent metionin, så det här är en unik och bra produkt till ett bra pris. Ett bra och effektivt sätt att få i sig den essentiella aminosyran!
glycin-500
Rank 8

Healthwell glycin 500

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Typ
Kapsel 120 st
Aminosyran glycin i kapselform med 500 mg glycin i varje kapsel! Glycin kan hjälpa kroppen och hjärnan att återhämta sig bättre under natten och tas därför bäst innan man ska sova. Kapslarna är helt veganska.
tyrosin-fran-healthwell
Rank 9

Tyrosin 1000

betyg
(5/5)
Pris
150 kr
Typ
60 tabletter
Aminosyran glycin i kapselform med 500 mg glycin i varje kapsel! Glycin kan hjälpa kroppen och hjärnan att återhämta sig bättre under natten och tas därför bäst innan man ska sova. Kapslarna är helt veganska.
fenylalanin-500-healthwell
Rank 10

Fenylalanin 500 Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Kapslar
60
Veganska kapslar med 500 mg av den essentiella aminosyran fenylalanin. Dämpar stress och gör att humöret blir bättre. Prestationsförmågan får sig också en boost! Användare tycker att det är en bra produkt.

Här hittar du fler produkter med aminosyror

bästa aminosyrorna

Aminosyror måste vi ha för att överleva

Ja så är det faktiskt. Aminosyrorna är proteiner som helt enkelt är kroppens byggstenar. Proteinet vi äter bryts ner till aminosyror i magen och tas sen upp av kroppen och används som byggstenar till nya proteiner.

Det finns 20 st olika aminosyror och man delar in dem i två grupper – essentiella och icke-essentiella.

De essentiella aminosyrorna är livsviktiga för oss människor att få i oss via maten, då kroppen inte kan tillverka dem på egen hand. De icke-essentiella är aminosyror som kroppen kan tillverka själv.

Essentiella aminosyror

Så vilka aminosyror är det då som du måste se till att få i dig via maten? Här kommer en lista så att du får en bra överblick över de som går under benämningen EAA:

 • Fenylalanin – finns till exempel mycket av i jordnötter och vetegroddar. Bland annat prestationshöjande, hindrar nedbrytning av endorfiner.
 • Tryptofan – får du i dig om du äter kött och ost eller sojabönor.
 • Isoleucin – mat med stora mängder isoleucin är mjölk, fläsk, ägg och kyckling.
 • Metionin – finns i spannmål, ägg och nötter. För ökad proteinsyntes, minskat håravfall mm.
 • Treonin – höga halter av treonin finns i keso, fisk och linser.
 • Leucin – finns mycket av leucin i fisk och skaldjur till exempel. HMB är en nedbrytning av detta ämne som är utmärkt för att bibehålla och öka sin styrka, även bra för uthållighet.
 • Lysin – kyckling och kikärtor innehåller mycket lysin. Förbättrar hur, hud, naglar och skelett. Kan även fungera bra mot munsår och blåsor i munnen.
 • Valin – valin finns i stora mängder i kött och mejeriprodukter.
 • Arginin  – L-arginin, i ost, kött, fisk och skaldjur hittar du större mängder arginin. Bra för blodflöde för träning och sexlust. Är icke essentiell hos vuxna.
 • Histidin – magert kött och ägg innehåller mycket histidin.
aminosyror i mjölk
Mjölk innehåller flera aminosyror

Icke-essentiella aminosyror

De här aminosyrorna är alltså något som kroppen kan tillverka själv:

 • Alanin – spelar stor roll för immunförsvaret. Varianten Beta-alanin används för att öka din prestationsförmåga och höja din muskelaktivitet, utöver detta så fördröjer det även känslan av utmattning.
 • Asparagin – är nödvändigt för det centrala nervsystemet.
 • Asparaginsyra – spelar en stor roll för frisättning av uppiggande hormoner, testosteron och återhämtning (DAA).
 • Citrulline – mindre träningsvärk och stelhet efter hård träning ger även mer pump
 • Cystein – delaktig i matsmältningen och gör huden slät. Stödjer immunförsvar och kan hjälpa mot bakfulla. För bland annat träning finns även NAC (N-Acetylcystein), Taurin är ett derivat som funkar för träning, energi mm.
 • GABA – ämne som motverkar stress, oro och sömnproblem.
 • Glutamin – behövs för immunförsvaret och tarmhälsan. För dig som tränar hårt då många som tränar regelbundet och äter extra glutamin rapporterar en effektivare återhämtning och muskeltillväxt. 
 • Glutaminsyra/glutamat – viktig för nervsystem och cellerna. Ett derivat av glutamin är teanin som kan minska oro, stress mm.
 • Glycin – sänker kortisol och är viktig för levern. Utmärkt för bättre sömn och återhämtning.
 • Karnitin – detox och fettförbränning
 • Prolin – viktig för leder och ligament.
 • Serin – lindrar smärta och är viktig för humöret.
 • Tyrosin – uppiggande, stimulerar tillväxthormoner, ger mental koncentration mm.

När man läser om aminosyrornas funktioner och vad de gör med kroppen och hjärnan så förstår man verkligen hur viktiga de är för oss! De finns som sagt i mycket av den mat vi äter, men är man vegan eller tränar väldigt hårt så kan man gynnas av att ta ett tillskott.

Aminosyror som kosttillskott

Det finns många produkter på kosttillskottsmarknaden idag som ger ett tillskott av de olika aminosyrorna. De är väldigt populära hos personer som tränar, och i synnerhet för muskelbyggare.

Men även om du bara tränar konditionsträning så kan du gynnas av att ta ett tillskott av aminosyror!

Här går vi igenom de mest populära:

BCAA

Det här är nog världens mest använda kosttillskott med aminosyror. Finns som pulver och kapslar. BCAA består av L-leucin, L-isoleucin och L-valin som skickar signaler till kroppen att börja bygga muskler!

Det här är effekterna av att ta BCAA som kosttillskott:

 • Bidrar effektivt till att bygga muskler vid träning.
 • Effektiviserar återhämtning.
 • Hjälper till att behålla muskelmassa vid kaloriunderskott.
bcaa i bästa form

Beta Alanin

Beta-alanin är ett kosttillskott som är populärt bland dem som håller på med högintensiv träning, både styrketräning och konditionsträning. Den är en uppbyggande aminosyra till karnosin, och karnosin motverkar att man får mycket mjölksyra.

Karnitin

Det här kosttillskottet brukar man använda när man vill öka fettförbränningen, det vill säga under deff till exempel. Karnitin behövs för fettomsättningsprocessen i kroppen, och för bästa effekt ska man ta det på morgonen innan träningspasset.

Glutamin

Glutamin är väldigt viktig när man vill bygga muskler, därför är det väldigt populärt hos de som styrketränar. Glutaminet gör också att musklerna binder åt sig vätska vilket kan ge ökad pump vid träning!

Arginin

Här har vi också ett populärt kosttillskott för de som styrketränar eftersom arginin ger ett extra tryck i träningen och ger mer pump i musklerna!

Vilka aminosyror är bäst?

Det finns många olika märken och produkter på marknaden idag när det kommer till aminosyror. Vissa bättre än andra. Det du ska kolla efter är hur rent kosttillskottet är, alltså hur uppblandat det är med annat.

Att göra lite research innan man bestämmer sig för vilket märke man köper kan definitivt vara en bra idé! Information om kvalitet och annat ska stå i produktbeskrivningen och på förpackningen.

Att tänka på vid köp av aminosyror

Innan du köper en salig blandning av aminosyror och bara tar dem direkt på morgonen så ska du tänka på vad det är för effekter du är ute efter och vad just du har för behov, bästa aminosyran för dig helt enkelt. På det sättet slänger du inte pengarna i sjön och du får bäst effekt.

Läs noga på förpackningen om hur mycket du ska ta och när du ska ta det. Vissa ska man bara ta innan träningen, andra efter. Vissa aminosyror ska du ta på morgonen och andra innan sänggående. Kolla också om du ska ta dem på fastande mage eller i samband med mat.

På det här sättet kommer du att må bra och får bäst effekt!

Var ska du köpa aminosyror?

De bästa aminosyrorna köper du i butiker som är specialiserade på kosttillskott och/eller träning. De har ofta de bästa märkena och kan sin sak. Köper du från de här butikerna kan du vara säker på att du får bäst valuta för pengarna.

Det finns både fysiska butiker och även väldigt många butiker på internet som säljer aminosyror av bra kvalitet, och ska du ha stora mängder är det ju rätt skönt att kunna beställa det direkt hem till dig. Det är också vanligt att man får mängdrabatt om man köper många av samma produkt!

Är det dyrt med aminosyror?

Det är såklart subjektivt, men det beror på hur mycket du använder och hur länge förstås.

I vår genomgång har vi hittat aminosyror från ca 60 kr upp till ca 500 kr per förpackning. Det viktigaste är nog att försöka hitta det som man verkligen behöver och har effekt, det är då det blir prisvärt i slutändan.

Bäst i test aminosyror

På denna sida har vi samlat test av alla möjliga aminosyror. Vilken som är bästa aminosyran för dig beror så klart på vilken effekt du vill uppnå. Därför har vi gjort egna bäst i test topplistor för respektive aminosyra som du hittar i vår meny eller via

I vårt urval så finns faktorer som egna tester, andras tester, betyg, recensioner och tillverkarnas information. Allt sammanvävt till vår alldeles egen topplista som vi hoppas ni kommer att få nytta av.

Här hittar du bästa aminosyrorna totalt

Här hittar du länkar till alla enskilda aminosyror

Övriga produkter utanför topp 10:

Övriga produkter i testet

DLPA-Fenylalanin-Healthwell
Rank 11

Dlpa fenylalanin 500

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kapslar
60
Dessa kapslar innehåller både L-fenylalanin (naturlig form) och D-fenylalanin (syntestisk form) vilket gör att man kan utnyttja båda typernas egenskaper. Varje kapsel innehåller 500 mg DLPA och de är helt veganska. Många positiva omdömen och betyg där användare säger sig ha blivit av med värk i kroppen, blivit piggare mm.
EAA-XLNT-SPORTS
Rank 12

XLNT Sports EAA Sour Cola Candy

betyg
(5/5)
Pris
289 kr
Portioner
41
Ett proteintillskott med hela 200 mg metionin per portion. Blanda med vatten och drick innan träning på träningsdagar och mellan måltider de dagar du inte tränar.
core-taurin
Rank 13

Core Taurine

betyg
(5/5)
Pris
79 kr
Mängd
50 portioner
Prisvärt och bra 100 % rent taurin för kroppsbyggare! Användare upplever ökat fokus, mer ork och kraftigare pump under träningspassen. Den speciella smaken som taurin har döljs lätt med en skvätt citron.
Beta-Alanine-body-science
Rank 14

Body Science Beta-Alanine

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Mängd
100 doser
Det här är 100 % rent beta-alanin i pulverform! Gör att du får bättre uthållighet under träning, och du kan använda det för att blanda din alldeles egna PWO. En väldigt populär produkt som räcker länge som du får till ett väldigt bra pris!
bästa leucinet
Rank 15

Core Leucine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Mängd Leucin/dos
5 g
100% rent leucin i dess fria form l-leucin. Perfekt för att snabbstarta muskeluppbyggnaden. Hämmar även muskelnedbrytning när du deffar. Användare rapporterar bra effekt.
Beta-alanin-bulk
Rank 16 Vegansk!

Bulk Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
265 kr
Mängd
125 doser
100 % rent beta-alanin pulver som kommer att ge dig det där extra trycket i träningen! Många atleters favoritprodukt till ett väldigt bra pris! Eftersom det är helt smaklöst så kan du blanda det med den dryck du föredrar för att göra din egen PWO. Dessutom är den helt vegansk!
Core-hmb-svenskt-kostillskott
Rank 17

Core HMB

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Mängd
180 kapslar
Kapslar med högdoserat HMB med hela 1200 mg per dos. Det innehåller också zink som hjälper till med proteinsyntesen. Många tycker att den fungerar väldigt bra om man fastar, då de kan bygga mycket muskelmassa samtidigt.
Self-Omninutrition-Leucine
Rank 18

Self Omninutrition Leucine

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Doser
40
Maximal muskeltillväxt med 100% ren leucin. Tas upp snabbt av kroppen och minskar din trötthet. Man blandar pulvret i den dryck man tycker mest om, och produkten har en neutral smak.
Thorne-Beta-Alanine-SR
Rank 19

Thorne Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
519 kr
Mängd
120 kapslar
Beta Alanin i kapselform som ger ett långsamt frisläppande av aminosyran, vilket ger en längre period av tillgängligt beta alanin till musklerna. Att det intas i kapslar gör att den stickande känslan som kan uppstå minimeras, vilket är en stor fördel med den här produkten!
Gaba 500 healthwell
Rank 20

Gaba 500

betyg
(5/5)
Pris
111 kr
Mängd
100 Kapslar
En svagare variant av healthwells GABA-produkter. Dessa kapslar innehåller 500 mg GABA som kommer att hjälpa dig att få ro att somna på kvällarna. Många tycker att de känner sig mer utvilade när de vaknar och att det stillar oro.
Self-omninutrition-hmb
Rank 21

Self Omninutrition HMB

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Mängd
100 kapslar
Förutom att den ökar muskelmassan så minskar den på fettbildningen runt midjan! Dagligt tillskott för ett hälsosamt och aktivt liv! Många anser att de ökar i styrka lättare sedan de börjat med det här tillskottet!
Leucine-Body-Science
Rank 22

Body Science Leucine

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Doser
100
100 % leucin i lättupptaglig form som kommer att bidra till att bibehålla och bevara muskelmassa. Många anser att den definitivt gör sitt jobb, men däremot att smaken inte är särskilt trevlig.
Jacked-DAA
Rank 23

Jacked DAA (D-Aspartic Acid Chelate)

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Kapslar
120
Ett tillskott som boostar nivåerna av testosteron. Är till stor hjälp vid diet där man annars kan få lägre nivåer och kan även användas av kvinnor. Kapslarna gör det lätt att dosera och är dessutom är det förstärkt med kalcium som förbättrar upptaget. Populär produkt!
gaba-solgar-500mg
Rank 24

Solgar GABA

betyg
(5/5)
Pris
228 kr
Mängd
50 Kapslar
Vid sömnbrist, dåliga kostvanor och långvarig stress kan du ta Solgars GABA-kapslar! Förbättrar återhämtningen och ökar förmågan att prestera både fysiskt och psykiskt.
Hmb-kapslar-bulk
Rank 25

Bulk HMB-kapslar

betyg
(5/5)
Pris
89 kr
Mängd
180 kapslar
Ett väldigt billigt kosttillskott med HMB! Populärt hos bodybuilders och tränare! Ökar styrka och muskelmassa och många tycker att det fungerar precis som det ska, men att kapslarna kan vara lite svåra att svälja.
100-Beta-Alanin-Aminosyra
Rank 26

100% Beta-Alanin Aminosyra

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Mängd
80 doser
Fungerar väldigt bra vid intensiv träning! Sänker pH-värdet i blodet som i sin tur ger mindre mjölksyra. Ett beta-alanin som är billig, bra och ger en riktigt bra effekt enligt de som använder det. Passar till all slags träning. Är smaklös, lätt att blanda med valfri dryck och är helt vegansk!.
v
Rank 27

Star Nutrition HMB

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Mängd
70 kapslar
Viktigt byggmaterial till muskelfibrerna som är snabbabsorberande! Du kommer att få lättare att öka i muskelmassa och styrka med de här kapslarna! En sak användare klagar på är att priset är lite dyrt.
L-Teanin-Healthwell
Rank 28

L-teanin 200

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kapslar
90
Billiga och effektiva kapslar med L-teanin! Lätta att svälja och användare vittnar om att de somnar lättare, sover bättre och känner sig lugnare. Ett väldigt prisvärt kosttillskott!
nac-hollistic-kosttillskott
Rank 29

Holistic NAC

betyg
(4/5)
Pris
328 kr
Kapslar
90
Ett NAC kosttillskott från Hollistic som levereras i veganvänliga kapslar. Liksom övriga NAC produkter så stödjer dessa kroppens glutationnivåer samt syntesen av keratin, proteinet i bindväv, hud, hår och naglar. En kapsel per dag rekommenderas.
Rank 30

Citrulline Malate 1:1

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
pulver
Citrulline Malate från Body Science innehåller L-citrullin som har bundits till malat (äppelsyra) för bättre upptag. Pulverform gör bland annat att du kan blanda egna optimerade PWO:er. Positiva användare pratar om bättre pump och återhämtning.
Thorne-Theanine
Rank 31

Thorne Theanine

betyg
(5/5)
Pris
739 kr
Kapslar
90
Thorne Theanine stimulerar alfavågor i hjärnan, vilket ger ett bättre minne och ökat fokus. Ska också ge ett bättre humör. Ett ganska högt pris, men av bra kvalitet.
ArgiPower-mega-Caos-olimp-Sports-Nutrition
Rank 32

Vitamin B1 100

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Antal kapslar
120
100 % rent L-arginin som ökar blodgenomströmningen i musklerna innan ett träningspass. Ger mer uthållighet och pump. Användare tycker att den ger en ordentlig pump och gör att de orkar lyfta de där extra kilona under styrketräningen!
BioTechUsa-l-Arganine
Rank 33

BioTechUSA L-Arginine

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Antal kapslar
90
En PWO som är full med L-arginin och ger dig en extra boost under passet! Effekterna är ökad muskelmassa, ökad uthållighet och mer pump. En populär produkt för tränande individer som vill ha ökad vaskularitet och ökad muskelmassa!
Self-Omninutrition-ALC
Rank 34

Self Omninutrition ALC

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Kapslar
120
Innehåller bundet karnitin som även kallas för ALC. Du kommer att få en mer effektiv fettförbränning och användare vittnar om att de ger ett bra resultat!
Thorne-Selenomethionine
Rank 35

Thorne Selenomethionine

betyg
(5/5)
Pris
115 kr
Kapslar
60
Den här produkten innehåller det viktiga ämnet selen som är bundet med metionin. Du kommer att få bättre hår och naglar, bättre immunförsvar och normal sköldkörtelfunktion om du tar det här tillskottet!
Arganine-Hardcore-Chained-Nutrition
Rank 36

Arginine Hardcore

betyg
(5/5)
Pris
229 kr
Antal kapslar
160
Prestationshöjare som ger dig mycket pump och ökar kväveoxidnivåerna i blodet. Användare tycker mycket om den här produkten och anger att de orkar göra de där extra repsen under styrkepasset med hjälp av den.
Core-Glycine-Svenskt-kottillskott
Rank 37

core glycine

betyg
(5/5)
Pris
59 kr
g
200
Rent glycin i pulverform som ger en bra upptagningsförmåga. Glycin påverkar nervsystemet så att du känner dig lugnare och har även en effekt på hår och hud. Många tycker att den ger önskad effekt och dessutom att den har ett bra pris!
Pro-Nutrition-L-Carnitine
Rank 38

Pro Nutrition L-Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
85 kr
Kapslar
60
1200 mg l-karnitin i kapselform. Används för en aktiv livsstil och för minskad fettmassa. Många anser att de verkligen bränner fett med hjälp av de här kapslarna, så väl värt att testa!
Tyrosin-Healthwell
Rank 39

tyrosin 500

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Tabletter
60
Dessa kapslar innehåller 500 mg tyrosin. De kommer att göra dig mer alert och vaken plus att din ämnesomsättning kommer att förbättras. Användare uppskattar det här tillskottet väldigt mycket och tycker att det fungerar bra mot stress och vissa vittnar även om att de lättare går ner i vikt!
Zink-Plus-Alpha-Plus
Rank 40

Zink Plus

betyg
(5/5)
Pris
145 kr
Tabletter
90
En zinkprodukt med 5 mg metionin i varje kapsel. Zink hjälper bland annat till att hålla benstommen frisk och bidrar till normal funktion av immunförsvaret. Kapslarna är helt veganska.
Thorne-Glycine
Rank 41

Thorne Glycine

betyg
(5/5)
Pris
319 kr
Kapslar
250
Dessa kapslar från Thorne ger dig 500 mg glycin. Du kommer få lättare att hantera stress och bli mer avslappnad. Användare tycker att de minskar ångest och att sömnen blir mycket bättre!
GAAM Health Series L-Carnitine
Rank 42

GAAM Health Series L-Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kapslar
60
En stimulansfri fettförbrännare med rent l-karnitin. Kapslarna hjälper kroppen att transportera fett genom cellmembranen så att de används som bränsle. Perfekt under deffen!
Core-Tyrosine-Svenskt-kosttillskott
Rank 43

Core Tyrosine Caps

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kapslar
120
Rent L-tyrosin i fri form som gör upptaget mer effektivt. Varje kapsel innehåller 600 mg tyrosin. Användare tycker att tillskottet ger ett större fokus och att de sover mycket bättre!
Holistic L-Tyrosin
Rank 44

Holistic L-Tyrosin

betyg
(5/5)
Pris
219 kr
Kapslar
100
500 mg L-tyrosin i kapslar från Holistic. Främjar kroppens sköldkörtelhormoner och gör dig mer vaken och mindre stressad. Användare tycker att den fungerar bra!
Solgar-NAC
Rank 45

Solgar NAC

betyg
(5/5)
Pris
382 kr
Kapslar
60
Med 600 mg cystein i en kapsel så ger det här tillskottet dig aminosyran som har leveravgiftande egenskaper tillsammans med ett vackrare hår och finare hud! Kapslarna är dessutom helt veganska.
ZMC-Plus-Alpha-Plus-HMA
Rank 46

ZMC Plus

betyg
(5/5)
Pris
509 kr
Kapslar
180
Tillskottet innehåller zink, mangan och C-vitamin i kombination med bland annat tiamin och metionin. Kapslarna är helt vegetabiliska vilket gör att det passar utmärkt att använda för veganer.
Elit Nutrition 100% pure Arganine
Rank 47

Elite Nutrition 100 % Pure Arginine

betyg
(5/5)
Pris
299 kr
Antal portioner
100
Ren 100 % L-arginin i pulverform. Ger bättre blodflöde och energitillförsel till musklerna, gör att man tränar bättre och får bättre återhämtning. Det höga priset sänker betyget något.
Self-Omninutrtion-DLPA
Rank 48

Self Omninutrtion DLPA

betyg
(5/5)
Pris
299 kr
g
200
100 % rent DL-fenylalanin i pulverform. Det höjer din smärttröskel, kan dämpa din hunger och ger dig också ett bättre humör! Eftersom det kommer i pulverform kan du blanda i det i till exempel din PWO eller i proteindrycken direkt efter träning.
Taurine-Body-Science
Rank 49

Body Science Taurine

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Portioner
160
Många portioner 100% rent taurin för ett lågt pris! Är en populär produkt bland användare som förutom att de uppskattar de muskelbyggande effekterna, tycker att det är en bra produkt även för avslappning.
Biocare-n-Acetyl-Cysteine
Rank 50

Biocare N-acetyl cysteine

betyg
(5/5)
Pris
409 kr
Kapslar
90
Med ett dagligt intag av biocare n-acetyl cysteine kommer du ge kroppen ett tillskott av cystein. Kapslarna innehåller 500 mg cystein och kommer att ge dig starkare naglar, finare hud och tjockare hår.
Scitec-nutrition-Taurine
Rank 51

Scitec Nutrition Taurine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Kapslar
90
Kapslar med taurin som minskar trötthet, stimulerar fettförbränningen och förbättrar syresättningen. Perfekt för dig som tränar och deffar. Med kapslar slipper du dessutom den karakteristiska smaken!
Star-Nutrition-Taurine
Rank 52

Star Nutrition Taurine

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Portioner
320
100 % taurin i pulverfrom som kommer att ge dig bättre fokus och bättre muskelkontakt! Många doser till ett väldigt bra pris är heller aldrig fel! Populär bland personer som tränar mycket styrketräning.
BioCare-n-acetyl-Cysteine-1
Rank 53

BioCare N-Acetyl Cysteine

betyg
(5/5)
Pris
409 kr
Kapslar
90
Med det här tillskottet får du hjälp med att bygga upp skadat hår och hud och en bättre fungerande matsmältning. Varje kapsel innehåller 500 mg NAC av hög kvalitet!
GAAM-beta-alanine
Rank 54

GAAM Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Mängd
50 doser
GAAM Beta alanine är 100% rent och smaklöst och det är lättlösligt så att du lätt kan blanda det med valfri vätska. Det kommer att öka ditt blodflöde och effektivt rensa bort de slaggprodukter som ger mjölksyra vid hård träning.
SELF-Leucine
Rank 55

SELF Leucine

betyg
(5/5)
Pris
159 kr
Doser
80
Stimulerar proteinsyntesen så att du kan få ut det mesta av din träning! Lätt att blanda i sin Pre Workout dryck för att få ett extra tillskott av leucin och säkerställer en maximal proteinsyntes under hela dagen.
Thorne-NAC
Rank 56

Thorne NAC

betyg
(5/5)
Pris
288 kr
Kapslar
90
NAC-kapslarna från Thorne innehåller 500 mg NAC. Underlättar avgiftning av levern, stärker immunförsvaret och är slemlösande. Kapslarna är dessutom veganska.
GAAM Nutrition Candy Series BCAA, 400 g, Sura Colanappar
Rank 57 Bra budgetval

GAAM Nutrition Candy Series BCAA, 400 g, Sura Colanappar

betyg
(5/5)
Pris
250 kr
BCAA/portion
12 g
Pris/100 g
50 kr
Det här är ett BCAA-tillskott som smakar precis som sura cola-nappar gör när du köper dem i godisaffären. En av Sveriges mest sålda BCAA-produkter.
gaba-utvald
Rank 58

Gaba 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
Kapsel
Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. Användare rapporterar hjälp mot kronisk trötthet, stress och muskelspänningar samt bättre sömn. Många positiva recensioner, blir vår GABA testvinnare!
Taurine-Mega-Caps-Olimp
Rank 59

Taurine Mega Caps

betyg
(4/5)
Pris
119kr
Kapslar
120
Kapslar med en hög dos rent taurin, hela 1500 mg per kapsel! Du får såklart alla fördelar med taurin som ökat fokus, mer pump och förbättrad syresättning. Kapslarna är lätta att svälja och du slipper den ibland svåra smaken av taurin.
Battre-halsa-n-Acetyl-Cystein
Rank 60

Bättre Hälsa N-Acetyl Cystein

betyg
(4/5)
Pris
295 kr
Kapslar
90
Ge naglar, hud och hår en boost med Bättre Hälsas NAC-tillskott! Halten av NAC i varje kapsel är 500 mg, och ger dig alla fördelar med denna svavelaminosyra. Det här tillskottet är veganskt.
Rank 61

Solgar L-Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
2,78 kr
L-Glutamin/port.
500 mg
Form
Kapsel
Vegetabiliskt glutamin i ren form, vilket underlättar upptaget för kroppen. Ett perfekt Glutamin-tillskott enligt många. Perfekt glutamin-tillskott för veganer, inte bara människor som styrketränar.
N-acetylcystein
Rank 62

Lamberts N-acetylcystein

betyg
(4/5)
Pris
289 kr
Kapslar
60
Ett högdoserat tillskott med N-acetylcystein som kan bidra till att minska slembildning i luftrören. Det kan även ha en positiv effekt på levern vid mycket hård träning. Det är också en mycket effektiv antioxidant!
Rank 63

Elit Nutrition EAA + BCAA, Watermelon

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
BCAA/portion
6 g
Pris/100 g
87 kr
Både BCAA & EAA i en produkt. Ger dig alla livsnödvändiga aminosyror för muskeluppbyggnad samt återhämtning i en portion. Superenkelt att ha med sig till gymmet. Smakar vattenmelon, perfekt för dig som gillar det. Ett komplett aminosyretillskott.
L-Leucin-Bulk
Rank 64

Bulk L-leucin

betyg
(4/5)
Pris
71 kr
Doser
33
Blanda din egen proteindryck med l-leucin från bulk! Det som kan vara värt att veta är att det enligt användare kan vara svårt att blanda ordentligt och att smaken kan vara lite svår, men till det låga priset är det ändå en populär produkt.
glukosamin tabletter
Rank 65

Bulk.com Glukosamin-tabletter

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,42 kr
Glukosamin/kapsel
1000 mg
100% glukosamin i tablettform. Enkelt att svälja och ta med dig vart som helst. Kommer i en trendig burk också. Stärker din kropp och minskar inflammation i leder. Kan få värk i dina knän att försvinna, och detta trots att vi inte brukar lova mycket på Tillskottsbibeln. Fruktansvärd snabb leverans vilket är ett stort plus.
D-Aspartic-Acid
Rank 66

D-Aspartic Acid

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Doser
45
Ett kosttillskott i effektiv pulverform som är lättdoserad. 100 % rent D-asparginsyra som kan bygga muskler och öka testosteronnivåerna vilket ger en maxeffekt av din träning!
N-Acetyl-L-Cystein
Rank 67

Bulk NAC

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
g
100
Bulks NAC kommer i pulverform, vilket gör att det blir lätt att blanda den i valfri proteindryck! Användare tycker att det är en bra produkt som gör det den ska, men att smaken är ganska sur.
Liposomal-gaba
Rank 68

Liposomal GABA med L-Theanin

betyg
(4/5)
Pris
359 kr
Mängd
50 ml
GABA i flytande form som dessutom innehåller L-theanin. Lugnar nerverna och gör att du somnar lättare. Populärt bland personer som vill varva ner efter en lång arbetsdag!
Amino-ess-Battre-Halsa
Rank 69

Amino-ess

betyg
(4/5)
Pris
189 kr
Kapslar
120
Innehåller alla de essentiella aminsosyror som kroppen inte kan tillverka själv, inklusive L-leucin. En populär produkt på grund av dess renhet och relativt låga pris. Ett lätt sätt att få i sig leucin
Anabolic-Freak
Rank 70

Anabolic Freak

betyg
(4/5)
Pris
429 kr
Kapslar
96
Kapslar som boostar testosteronet och hjälper till att bygga mycket muskelmassa. Varje kapsel innehåller hela 3120 mg DAA, vilket ger en extra stark effekt. Det är en populär produkt men får något lägre betyg på grund av det högre priset.
citrulline-core svensk hälsokost
Rank 71

Core Citrulline

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Typ
pulver
Hög dosering av citrulline i en kvalitativ och prisvärd form från svenskt kosttillskott. Förbättrar muskelpump och tryck, samtidigt som du minskar din träningsvärk. Ovanligt många som ger denna höga positiva omdömen.
thorne-Pharma-gaba
Rank 72

PharmaGaba-100

betyg
(4/5)
Pris
322 kr
Mängd
60 kapslar
Det här tillskottet innehåller en biologisk form av GABA som framställs på samma sätt som Kimchi gör med speciella bakterier. Den är lättupptaglig och kommer att ge dig lugn och ro!
biotech-Hmb
Rank 73

BioTechUSA HMB

betyg
(4/5)
Pris
239 kr
Mängd
150 kapslar
De här kapslarna innehåller 3000 mg HMB, och ger dig ökad återhämtning och muskelmassa. Det här tillskottet kommer att hjälpa dig att nå dina fitnessmål!
Teanin-Solaray
Rank 74

Solaray teanin

betyg
(4/5)
Pris
399 kr
Kapslar
45
Teaninkapslar som passar väldigt bra för veganer eftersom kapslarna inte innehåller något gelatin. Varje kapsel innehåller 200 mg teanin och ger ett ökat lugn, fokus och bättre sömn. Får ett lägre betyg på grund av det höga priset.
DAA-Xtreme-Prolact-Block
Rank 75

DAA Xtreme Prolact-Block

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Tabletter
60
Det här är DAA-tabletter som även innehåller zink, vitamin B6 och vitamin E. Bidrar till normal proteinsyntes och ger ökade testosteronnivåer. Användare tycker att tabletterna är alldeles för stora att svälja hela, men det går som tur är att dela dem om man skulle ha det problemet!
Rank 76 Bra löslighet med ett 8:1:1 förhållande.

Self Omninutrition EAA Pro, 500g

betyg
(5/5)
Pris
329 kr
EAA/portion
16 g
Pris/100 g
66 kr
Innehåller alla essentiella aminosyror med tillägg för bästa möjliga effekt i din muskeluppbyggnad. Även Histidin, taurin, glycin och alanin. Bra löslighet för att vara ett EAA-tillskott.
Great-earth
Rank 77

great earth bedtime

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Mängd
60 kapslar
Kosttillskott för sömnen som bland annat innehåller GABA. Ashwagandha och grönt te är också ingredienser. Många tycker att det fungerar riktigt bra, men man kan behöva justera dosen innan man får effekt.
olimp-Hmb
Rank 78

Olimp HMB Mega caps

betyg
(4/5)
Pris
499 kr
Mängd
300 kapslar
Perfekt vid hård träning och deff. Bromsar nedbrytningen av muskelmassa, minskar fettbildning runt magen och ökar muskelmassan. Du förbättrar dina resultat på gymmet helt enkelt!
core-lysin
Rank 79

Core Lysine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Typ
kapsel
Hög dosering av l-lysine i en kvalitativ och prisvärd form från svenskt kosttillskott. Kan vara det du behöver för att förbättra hår, hud, naglar och skelett. Många rapporterar att du slipper munsår och blåsor i munnen när de tar denna produkt.
D-Asparaginsyra
Rank 80

Bulk D-ASPARGINSYRA

betyg
(4/5)
Pris
109 kr
Portioner
33
Rent DAA till ett väldigt lågt pris i pulverform. Ger förutom ökat testosteron bättre återhämtning och sömn. Många anser att smaken inte är så trevlig så det kan vara en bra idé att blanda det med juice!
Rank 81 Innehåller BCAA och EAA!

Olimp Amino EAA Xplode Powder, 520g

betyg
(4,5/5)
Pris
329 kr
EAA/portion
8,4 g
Pris/100 g
77 kr
Det här är en unik produkt som inte bara innehåller en av aminosyrorna utan båda. Innehåller alltså BCAA, EAA och Alanin! En produkt vi högt rekommenderar för människor som vill få större muskler.
arginin-healthwell
Rank 82

Arginin 750 Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Typ
kapsel
Tillskott med en blandning av arginin och zink som sätter fart på blodet. Vegetabilisk kapsel och mycket goda användarbetyg gör denna till en vinnare i vårt test.
Gaba-500
Rank 83

Body Science GABA 500

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Mängd
100 kapslar
Ett mycket prisvärt GABA från Body Science. 500 mg per kapsel och kommer i lättsålda kapslar. Användare tycker att de sover mycket bättre och att de vaknar utvilade!
l-lysin-solgar
Rank 84

Solgar l-lysine 1000 mg

betyg
(5/5)
Pris
185 kr
Typ
kapsel
1000 mg L-lysin per kapsel. För uppbyggnad av kollagen i kroppen. Ger effekt på hår, hud, naglar och benstomme. Många användare rapporterar att de sluppit munsår.
L-Teanin-Bulk
Rank 85

Bul L-teanin pulver

betyg
(4/5)
Pris
55 kr
g
50
Ett smaklöst pulver med 200 mg teanin per skopa. Du kan blanda det med vilken dryck du vill och få teaninets effekter. Användare tycker att det är en mycket prisvärd produkt och upplever att de blir lugnare och sover bättre.
D-Asparaginsyra-Kapslar
Rank 86

Bulk D-Asparginsyra kapslar

betyg
(4/5)
Pris
229 kr
Kapslar
120
En kombination av 750 mg DAA och 1,5 mg zink i en kapsel. Lättare för vissa att dosera istället för pulver, plus att man slipper smak och lukt. Kapseln är helt vegansk, och ber dig samma fördelar som andra produkter av DAA.
Core BCAA Powder
Rank 87 Bra budgetval

Core BCAA Powder, 400g

betyg
(5/5)
Pris
239 kr
BCAA/portion
10 g
Pris/100 g
60 kr
Den bästa BCAA:n i vårt test i proportionerna 4:1:1 med extra hög halt leucin.
Rank 88 Smakar godis!

GAAM Nutrition Candy Series EAA, 400 g, Supersurt

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
EAA/portion
12 g
Pris/100 g
37 kr
En komplett EAA som smakar fantastiskt bra. Inte många som klarar av att skapa ett bra EAA-tillskott som dessutom har godissmak. Min personliga favorit i skafferiet när det vankas riktigt hård träning och många andras med.
Rank 89 Bra budgetval

Core BCAA Caps, 60 kapslar

betyg
(5/5)
Pris
250 kr
BCAA/portion
7,2 g
Pris/100 g
N/A
Ultimate BCAA är ett högkoncentrerat BCAA-tillskott i ren lyxform. Det är helt fritt från socker och kolhydrater. En otrolig mängd smak i allmänhet. Hög mängd aminsyror.
Rank 90 Har en fantastisk smak!

GAAM Nutrition EAA, 400 g, Tropical Pineapple

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
EAA/portion
11 g
Pris/100 g
50 kr
Ett EAA-tillskott vars smak är lång över förväntan för de flesta som prövar det. Många beskriver denna EAA som den godaste EAA:n de någonsin provat. Det bör säga allt.
Arginin 750
Rank 91

Arginin 750

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Antal kapslar
60
Ser till att det manliga könshormonet hålls på normala nivåer och ger styrka och uthållighet. Många anser att den gör det den ska och att de får en bra effekt. Att den är prisvärd skadar inte heller!
Scivation Xtend
Rank 92 Bra budgetval

Scivation Xtend, 400g

betyg
(5/5)
Pris
299 kr
BCAA/portion
11 g
Pris/100 g
75 kr
Ultimate BCAA är ett högkoncentrerat BCAA-tillskott i ren lyxform. Det är helt fritt från socker och kolhydrater. En otrolig mängd smak i allmänhet. Hög mängd aminsyror.
L-Arginine-Star-Nutrition
Rank 93

Star Nutrition L-arginine

betyg
(4/5)
Pris
169 kr
Antal portioner
75
Här har vi ett L-arginin i pulverform. Det har samma effekt som alla andra produkter av samma typ, däremot verkar det vara ett problem med smak och lukt enligt användare. Man kan tillsätta något syrligt så ska smaken inte vara något problem enligt tillverkaren.
Glycine-Body-Science
Rank 94

Body Science Glycine (l-glycin)

betyg
(4/5)
Pris
69 kr
g
250
Ett billigt glycintillskott i pulverform! Hjälper till med att lagra glykogen och sänka kortisolnivåerna vilket kommer att göra dig mer avslappnad. Produkten är väldigt populär bland användare som tycker att den är extremt bra mot stress.
BioTechUSA-l-Cartinine
Rank 95

BioTechUSA L-Carnitine 1000

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Tabletter
60
Aminosyror som ger dig högre fettförbränning och ökad uthållighet. Kapslarna innehåller 1000 mg karnitin och är gjorda av säkra och noggrant utvalda ingredienser.
Rank 96 Bra budgetval

Aldrig Vila BCAA, 500 g (Sweet Lemon)

betyg
(5/5)
Pris
315 kr
BCAA/portion
12 g
Pris/100 g
63 kr
En BCAA som inte bara innehåller L-leucin, L-valin och L-isoleucin men även C-vitamin, Vitamin B6 och Betain! Oerhört mycket vitaminer och bra näringsämnen för din kropp på kort tid.
Glycine-Bulk
Rank 97

Bulk glycine

betyg
(4/5)
Pris
41 kr
g
500
Mycket glycin för pengarna! Ett vegansk pulver med rent glycin som många tycker ger en bra effekt mot stress och att de sover bättre!
Leucine-Body-Science-1
Rank 98

Body Science Pure Carnitine

betyg
(4/5)
Pris
169 kr
Kapslar
100
Dessa kapslar innehåller en patenterad karnitinråvara som heter CarniPure som anses vara det renaste karnitinet i världen och maximerar din fettförbränning! Omvandlar det oönskade fettet till energi istället.
Scitec-Nutrition-Tyrosine
Rank 99

Scitec Nutrition Tyrosine

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Kapslar
100
Tyrosin från Scitec ger dig bättre humör, mindre hunger och kan öka din muskelmassa. Tyrosin kan också hjälpa dig att må bättre vid allergi. Kapslarna innehåller 500 mg tyrosin i fri form som förbättrar upptaget i kroppen.
Recovery XLNT SPORTS
Rank 100

XLNT Sports Recovery

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Portioner
16
För snabb återhämtning efter ett hårt träningspass. Innehåller en stor mängd aminosyror, och däribland metionin. Många användare rekommenderar den här produkten, både för den bra effekten men även för den goda smaken!
Rank 101

Core Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
1,69 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett tillskott som består av 100% rent Glutamin till ett minst sagt överkomligt pris. För endast 169 kr får du 500 g. Ger dig en grym muskelpump och fungerar bra även ifall du försöker gå ner i vikt.
Rank 102

Star Nutrition L-Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
1,86 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett av de bästa glutamin-tillskotten på marknaden. Prisvärt, enkelt och något man kan planera på att köpa under en längre period med anledning av det. Många märker stor skillnad i magen och tarmarna efter att de tagit detta glutamin-tillskott.
Solgar-L-Phenylalanine
Rank 103

solgar l-phenylalanine

betyg
(4/5)
Pris
215 kr
Kapslar
50
100 % rent l-fenylalanin i kapselform. Användare tycker att den minskar smärta i musklerna och att den har positiv effekt på nervsystemet! Kapslarna passar väldigt bra för veganer.
Ultimate L-Carnitine Star Nutrition
Rank 104

Ultimate L-Carnitine

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
90
Ett enkelt och högkvalitativt tillskott som kommer att göra dig uthålligare vid längre träningspass och dessutom öka din fettförbränning. Varje kapsel innehåller 500 mg l-karnitin.
Tyrosine-Body-Science
Rank 105

Body Science Tyrosine

betyg
(4/5)
Pris
79 kr
g
40
L-tyrosin i pulverform som du till exempel kan blanda i den egen PWO-dryck. Många anser att den ger en fin effekt på humöret och att den ger ett riktigt bra fokus!
Holistic-Har-Hud-Naglar
Rank 106

Holistic Hår Hud Naglar

betyg
(4/5)
Pris
347 kr
Kapslar
90
Förutom cystein innehåller det här kosttillskottet vitaminer och mineraler som förbättrar håret, huden och naglarnas kvalitet och vitalitet. Varje kapsel innehåller 100 mg cystein.
Holistic-Eaa
Rank 107

Holistic EAA

betyg
(4/5)
Pris
385 kr
Portioner
15
Innehåller alla essentiella aminosyror för effektiv muskeluppbyggnad med 0,1 g L-metionin per portion. Magnesium och vitamin B6 finns också med här. Lägre plats på listan med tanke på att den är rätt dyr i pris per portion.
Rank 108

Core Glutamine Caps

betyg
(5/5)
Pris/port.
0,93 kr
L-Glutamin/port.
2,1 g
Form
Kapslar
Rent glutamin i kapselform för bästa möjliga muskelpump under ett träningspass. Perfekt vid deff, diet eller när du bara försöker gå ner i vikt i allmänhet men behålla så mycket muskelmassa som möjligt. Kommer i smidiga kapslar du kan ta med dig enkelt, vart du vill. Hjälper dessutom din matsmältning.
beta-alinine-star-nutrition
Rank 109

Star nutrition Beta-Alanine

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Mängd
100 doser
Den här produkten kommer att reducera dina mjölksyrenivåer i musklerna och ge dig extra uthållighet! Perfekt för idrottare som vill maxa prestationen. Användare tycker att det är en mycket prisvärd produkt.
L-fenylalanin-Lamberts
Rank 110

Lamberts fenylalanin

betyg
(4/5)
Pris
209 kr
Kapslar
60
Kapslar med 500 mg rent fenylalanin som bland annat kan hjälpa dig som har kroniska smärtstörningar. Det beror på att fenylalanin har en förmåga att höja halten av endorfiner i hjärnan.

Vanliga frågor aminosyror (FAQ)

Vilken skillnad är det på aminosyror och proteinpulver?

Aminosyror ger en hjälp till muskeluppbyggnad snabbare än proteinpulvret. Proteinpulver ska först brytas ner till aminosyror innan det kan tas upp i kroppen.

Vilka matvaror innehåller aminosyror?

När en typ av mat innehåller alla essentiella aminosyror kallar vi det för komplett protein. Exempel på livsmedel som innehåller komplett protein är kött, fågel, fisk, ägg, mejeriprodukter, ost och sojabönor.

Sammanfattning


Aminosyror är livsviktigt för oss människor, eftersom det är våra byggstenar.

Det finns 20 olika aminosyror, vissa kan kroppen producera själv (icke-essentiella) och andra måste vi få i oss via maten vi äter (essentiella).

Aminosyrorna har olika funktioner i kroppen och finns mest i mat som kött, fisk och mejeriprodukter. Det finns även i nötter, bönor, linser och groddar.

Om man vill optimera sin träning eller har svårt att få i sig en bra mängd aminosyror med sin kost finns det en massa olika kosttillskott av aminosyror att ta till.

Populära aminosyror som tillskott är bland annat BCAA, alanin, glutamin och karnitin. Vissa är bra för muskeluppbyggnaden specifikt, men det finns också tillskott som förhindrar mjölksyra vid intensiv träning.

Var noga med att läsa på hur du ska ta dina aminosyror så att du får så bra effekt som möjligt och inte överdoserar. Se också till att du köper aminosyror som passar just dina behov.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Aminosyran som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Aminosyran – Testvinnare & Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : NAC N-acetylcystein
 2. Bästa Pulvret : Core Beta Alanine
 3. Billigast köp : Core Taurine
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : NAC N-acetylc
 5. Bästa tabletten : GABA 1000
 6. Populärast i sökningar : NAC N-acetylc

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Aminosyra-produkterna är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport


 

Källor

https://www.vitaelab.se/faktasidor/aminosyror/

https://ehinger.nu/undervisning/kurser/kemi-2/lektioner/biomolekyler/de-20-aminosyrorna.html

https://www.stc.se/magazine/kost/vad-ar-aminosyror-och-varfor-behover-jag-dem/

https://www.svensktkosttillskott.se/core-arginine#guide

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :