Bästa guiden om aminosyror

Om man trÀnar ofta och har som mÄl att bygga muskler och ge sin kropp rÀtt förutsÀttningar för det, har man förmodligen hört talas om aminosyror.

I den hÀr guiden ska vi gÄ igenom alla och sortera fram de bÀsta aminosyror, hur du fÄr i dig dem och vad dem kan göra för dig! En liten recension om aminosyror kanske man skulle kunna sÀga med en bÀst i test lista.

Topplista med de bÀsta aminsyrorna

Topplistan

Beta-Alanine-body-science
Rank 1 BĂ€st i Test

Body Science Beta-Alanine

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
MĂ€ngd
100 doser
Det hÀr Àr 100 % rent beta-alanin i pulverform! Gör att du fÄr bÀttre uthÄllighet under trÀning, och du kan anvÀnda det för att blanda din alldeles egna PWO. En vÀldigt populÀr produkt som rÀcker lÀnge som du fÄr till ett vÀldigt bra pris!
GAAM-beta-alanine
Rank 2

GAAM Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
50 doser
GAAM Beta alanine Àr 100% rent och smaklöst och det Àr lÀttlösligt sÄ att du lÀtt kan blanda det med valfri vÀtska. Det kommer att öka ditt blodflöde och effektivt rensa bort de slaggprodukter som ger mjölksyra vid hÄrd trÀning.
Beta-alanin-bulk
Rank 3

Bulk Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
265 kr
MĂ€ngd
125 doser
100 % rent beta-alanin pulver som kommer att ge dig det dÀr extra trycket i trÀningen! MÄnga atleters favoritprodukt till ett vÀldigt bra pris! Eftersom det Àr helt smaklöst sÄ kan du blanda det med den dryck du föredrar för att göra din egen PWO. Dessutom Àr den helt vegansk!
Thorne-Beta-Alanine-SR
Rank 4

Thorne Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
519 kr
MĂ€ngd
120 kapslar
Beta Alanin i kapselform som ger ett lÄngsamt frislÀppande av aminosyran, vilket ger en lÀngre period av tillgÀngligt beta alanin till musklerna. Att det intas i kapslar gör att den stickande kÀnslan som kan uppstÄ minimeras, vilket Àr en stor fördel med den hÀr produkten!
Core-Beta-Alanine-svenskt-kostillskott
Rank 5

Core Beta Alanine

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
MĂ€ngd
40 doser
Fungerar vÀldigt bra vid intensiv trÀning! SÀnker pH-vÀrdet i blodet som i sin tur ger mindre mjölksyra. Som de flesta andra beta-alanin pulver sÄ Àr det smaklöst vilket gör att du lÀtt kan blanda det med favoritdrycken iför intag innan trÀning.
100-Beta-Alanin-Aminosyra
Rank 6

100% Beta-Alanin Aminosyra

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
MĂ€ngd
80 doser
Fungerar vĂ€ldigt bra vid intensiv trĂ€ning! SĂ€nker pH-vĂ€rdet i blodet som i sin tur ger mindre mjölksyra. Ett beta-alanin som Ă€r billig, bra och ger en riktigt bra effekt enligt de som anvĂ€nder det. Passar till all slags trĂ€ning. Är smaklös, lĂ€tt att blanda med valfri dryck och Ă€r helt vegansk!.
Rank 7

Citrulline Malate 1:1

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
pulver
Citrulline Malate frÄn Body Science innehÄller L-citrullin som har bundits till malat (Àppelsyra) för bÀttre upptag. Pulverform gör bland annat att du kan blanda egna optimerade PWO:er. Positiva anvÀndare pratar om bÀttre pump och ÄterhÀmtning.
bÀsta karnitin
Rank 8

Core Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
MĂ€ngd L-Karnitin/dos
1500 mg
LÀttupptagligt L-karnitin. Högdoserat och alldeles utmÀrkt vid lÄgkaloridieter. Mycket goda anvÀndarbetyg.
Core BCAA Powder
Rank 9 Bra budgetval

Core BCAA Powder, 400g

betyg
(5/5)
Pris
239 kr
BCAA/portion
10 g
Pris/100 g
60 kr
Den bÀsta BCAA:n i vÄrt test i proportionerna 4:1:1 med extra hög halt leucin.
Rank 10 Smakar godis!

GAAM Nutrition Candy Series EAA, 400 g, Supersurt

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
EAA/portion
12 g
Pris/100 g
37 kr
En komplett EAA som smakar fantastiskt bra. Inte mÄnga som klarar av att skapa ett bra EAA-tillskott som dessutom har godissmak. Min personliga favorit i skafferiet nÀr det vankas riktigt hÄrd trÀning och mÄnga andras med.

HĂ€r hittar du fler produkter med aminosyror

bÀsta aminosyrorna

Aminosyror mÄste vi ha för att överleva

Ja sÄ Àr det faktiskt. Aminosyrorna Àr proteiner som helt enkelt Àr kroppens byggstenar. Proteinet vi Àter bryts ner till aminosyror i magen och tas sen upp av kroppen och anvÀnds som byggstenar till nya proteiner.

Det finns 20 st olika aminosyror och man delar in dem i tvĂ„ grupper – essentiella och icke-essentiella.

De essentiella aminosyrorna Àr livsviktiga för oss mÀnniskor att fÄ i oss via maten, dÄ kroppen inte kan tillverka dem pÄ egen hand. De icke-essentiella Àr aminosyror som kroppen kan tillverka sjÀlv.

Essentiella aminosyror

SÄ vilka aminosyror Àr det dÄ som du mÄste se till att fÄ i dig via maten? HÀr kommer en lista sÄ att du fÄr en bra överblick över de som gÄr under benÀmningen EAA:

 • Fenylalanin – finns till exempel mycket av i jordnötter och vetegroddar. Bland annat prestationshöjande, hindrar nedbrytning av endorfiner.
 • Tryptofan – fĂ„r du i dig om du Ă€ter kött och ost eller sojabönor.
 • Isoleucin – mat med stora mĂ€ngder isoleucin Ă€r mjölk, flĂ€sk, Ă€gg och kyckling.
 • Metionin – finns i spannmĂ„l, Ă€gg och nötter.
 • Treonin – höga halter av treonin finns i keso, fisk och linser.
 • Leucin – finns mycket av leucin i fisk och skaldjur till exempel. HMB Ă€r en nedbrytning av detta Ă€mne som Ă€r utmĂ€rkt för att bibehĂ„lla och öka sin styrka, Ă€ven bra för uthĂ„llighet.
 • Lysin – kyckling och kikĂ€rtor innehĂ„ller mycket lysin. FörbĂ€ttrar hur, hud, naglar och skelett. Kan Ă€ven fungera bra mot munsĂ„r och blĂ„sor i munnen.
 • Valin – valin finns i stora mĂ€ngder i kött och mejeriprodukter.
 • Arginin  – L-arginin, i ost, kött, fisk och skaldjur hittar du större mĂ€ngder arginin. Bra för blodflöde för trĂ€ning och sexlust. Är icke essentiell hos vuxna.
 • Histidin – magert kött och Ă€gg innehĂ„ller mycket histidin.
aminosyror i mjölk
Mjölk innehÄller flera aminosyror

Icke-essentiella aminosyror

De hÀr aminosyrorna Àr alltsÄ nÄgot som kroppen kan tillverka sjÀlv:

 • Alanin – spelar stor roll för immunförsvaret. Varianten Beta-alanin anvĂ€nds för att öka din prestationsförmĂ„ga och höja din muskelaktivitet, utöver detta sĂ„ fördröjer det Ă€ven kĂ€nslan av utmattning.
 • Asparagin – Ă€r nödvĂ€ndigt för det centrala nervsystemet.
 • Asparaginsyra – spelar en stor roll för frisĂ€ttning av uppiggande hormoner.
 • Citrulline – mindre trĂ€ningsvĂ€rk och stelhet efter hĂ„rd trĂ€ning ger Ă€ven mer pump
 • Cystein – delaktig i matsmĂ€ltningen och gör huden slĂ€t. Stödjer immunförsvar och kan hjĂ€lpa mot bakfulla.
 • GABA – Ă€mne som motverkar stress, oro och sömnproblem.
 • Glutamin – behövs för immunförsvaret och tarmhĂ€lsan. För dig som trĂ€nar hĂ„rt dĂ„ mĂ„nga som trĂ€nar regelbundet och Ă€ter extra glutamin rapporterar en effektivare Ă„terhĂ€mtning och muskeltillvĂ€xt. 
 • Glutaminsyra/glutamat – viktig för nervsystem och cellerna.
 • Glycin – sĂ€nker kortisol och Ă€r viktig för levern. UtmĂ€rkt för bĂ€ttre sömn och Ă„terhĂ€mtning.
 • Karnitin – detox och fettförbrĂ€nning
 • Prolin – viktig för leder och ligament.
 • Serin – lindrar smĂ€rta och Ă€r viktig för humöret.
 • Tyrosin – uppiggande, stimulerar tillvĂ€xthormoner, ger mental koncentration mm.

NÀr man lÀser om aminosyrornas funktioner och vad de gör med kroppen och hjÀrnan sÄ förstÄr man verkligen hur viktiga de Àr för oss! De finns som sagt i mycket av den mat vi Àter, men Àr man vegan eller trÀnar vÀldigt hÄrt sÄ kan man gynnas av att ta ett tillskott.

Aminosyror som kosttillskott

Det finns mÄnga produkter pÄ kosttillskottsmarknaden idag som ger ett tillskott av de olika aminosyrorna. De Àr vÀldigt populÀra hos personer som trÀnar, och i synnerhet för muskelbyggare.

Men Àven om du bara trÀnar konditionstrÀning sÄ kan du gynnas av att ta ett tillskott av aminosyror!

HÀr gÄr vi igenom de mest populÀra:

BCAA

Det hÀr Àr nog vÀrldens mest anvÀnda kosttillskott med aminosyror. Finns som pulver och kapslar. BCAA bestÄr av L-leucin, L-isoleucin och L-valin som skickar signaler till kroppen att börja bygga muskler!

Det hÀr Àr effekterna av att ta BCAA som kosttillskott:

 • Bidrar effektivt till att bygga muskler vid trĂ€ning.
 • Effektiviserar Ă„terhĂ€mtning.
 • HjĂ€lper till att behĂ„lla muskelmassa vid kaloriunderskott.
bcaa i bÀsta form

Beta Alanin

Beta-alanin Àr ett kosttillskott som Àr populÀrt bland dem som hÄller pÄ med högintensiv trÀning, bÄde styrketrÀning och konditionstrÀning. Den Àr en uppbyggande aminosyra till karnosin, och karnosin motverkar att man fÄr mycket mjölksyra.

Karnitin

Det hÀr kosttillskottet brukar man anvÀnda nÀr man vill öka fettförbrÀnningen, det vill sÀga under deff till exempel. Karnitin behövs för fettomsÀttningsprocessen i kroppen, och för bÀsta effekt ska man ta det pÄ morgonen innan trÀningspasset.

Glutamin

Glutamin Àr vÀldigt viktig nÀr man vill bygga muskler, dÀrför Àr det vÀldigt populÀrt hos de som styrketrÀnar. Glutaminet gör ocksÄ att musklerna binder Ät sig vÀtska vilket kan ge ökad pump vid trÀning!

Arginin

HÀr har vi ocksÄ ett populÀrt kosttillskott för de som styrketrÀnar eftersom arginin ger ett extra tryck i trÀningen och ger mer pump i musklerna!

Vilka aminosyror Àr bÀst?

Det finns mÄnga olika mÀrken och produkter pÄ marknaden idag nÀr det kommer till aminosyror. Vissa bÀttre Àn andra. Det du ska kolla efter Àr hur rent kosttillskottet Àr, alltsÄ hur uppblandat det Àr med annat.

Att göra lite research innan man bestÀmmer sig för vilket mÀrke man köper kan definitivt vara en bra idé! Information om kvalitet och annat ska stÄ i produktbeskrivningen och pÄ förpackningen.

Att tÀnka pÄ vid köp av aminosyror

Innan du köper en salig blandning av aminosyror och bara tar dem direkt pÄ morgonen sÄ ska du tÀnka pÄ vad det Àr för effekter du Àr ute efter och vad just du har för behov, bÀsta aminosyran för dig helt enkelt. PÄ det sÀttet slÀnger du inte pengarna i sjön och du fÄr bÀst effekt.

LÀs noga pÄ förpackningen om hur mycket du ska ta och nÀr du ska ta det. Vissa ska man bara ta innan trÀningen, andra efter. Vissa aminosyror ska du ta pÄ morgonen och andra innan sÀnggÄende. Kolla ocksÄ om du ska ta dem pÄ fastande mage eller i samband med mat.

PÄ det hÀr sÀttet kommer du att mÄ bra och fÄr bÀst effekt!

Var ska du köpa aminosyror?

De bÀsta aminosyrorna köper du i butiker som Àr specialiserade pÄ kosttillskott och/eller trÀning. De har ofta de bÀsta mÀrkena och kan sin sak. Köper du frÄn de hÀr butikerna kan du vara sÀker pÄ att du fÄr bÀst valuta för pengarna.

Det finns bÄde fysiska butiker och Àven vÀldigt mÄnga butiker pÄ internet som sÀljer aminosyror av bra kvalitet, och ska du ha stora mÀngder Àr det ju rÀtt skönt att kunna bestÀlla det direkt hem till dig. Det Àr ocksÄ vanligt att man fÄr mÀngdrabatt om man köper mÄnga av samma produkt!

Är det dyrt med aminosyror?

Det Àr sÄklart subjektivt, men det beror pÄ hur mycket du anvÀnder och hur lÀnge förstÄs.

I vÄr genomgÄng har vi hittat aminosyror frÄn ca 60 kr upp till ca 500 kr per förpackning. Det viktigaste Àr nog att försöka hitta det som man verkligen behöver och har effekt, det Àr dÄ det blir prisvÀrt i slutÀndan.

BĂ€st i test aminosyror

PÄ denna sida har vi samlat test av alla möjliga aminosyror. Vilken som Àr bÀsta aminosyran för dig beror sÄ klart pÄ vilken effekt du vill uppnÄ. DÀrför har vi gjort egna bÀst i test topplistor för respektive aminosyra som du hittar i vÄr meny eller via

HÀr hittar du bÀsta aminosyrorna totalt

HÀr hittar du lÀnkar till alla enskilda aminosyror

Övriga produkter utanför topp 10:

Övriga produkter i testet

beta-alinine-star-nutrition
Rank 11

Star nutrition Beta-Alanine

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
MĂ€ngd
100 doser
Den hÀr produkten kommer att reducera dina mjölksyrenivÄer i musklerna och ge dig extra uthÄllighet! Perfekt för idrottare som vill maxa prestationen. AnvÀndare tycker att det Àr en mycket prisvÀrd produkt.
bÀsta leucinet
Rank 12

Core Leucine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd Leucin/dos
5 g
100% rent leucin i dess fria form l-leucin. Perfekt för att snabbstarta muskeluppbyggnaden. HÀmmar Àven muskelnedbrytning nÀr du deffar. AnvÀndare rapporterar bra effekt.
Rank 13 Bra budgetval

Core BCAA Caps, 60 kapslar

betyg
(5/5)
Pris
250 kr
BCAA/portion
7,2 g
Pris/100 g
N/A
Ultimate BCAA Àr ett högkoncentrerat BCAA-tillskott i ren lyxform. Det Àr helt fritt frÄn socker och kolhydrater. En otrolig mÀngd smak i allmÀnhet. Hög mÀngd aminsyror.
Rank 14 Har en fantastisk smak!

GAAM Nutrition EAA, 400 g, Tropical Pineapple

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
EAA/portion
11 g
Pris/100 g
50 kr
Ett EAA-tillskott vars smak Àr lÄng över förvÀntan för de flesta som prövar det. MÄnga beskriver denna EAA som den godaste EAA:n de nÄgonsin provat. Det bör sÀga allt.
core-lysin
Rank 15

Core Lysine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Typ
kapsel
Hög dosering av l-lysine i en kvalitativ och prisvÀrd form frÄn svenskt kosttillskott. Kan vara det du behöver för att förbÀttra hÄr, hud, naglar och skelett. MÄnga rapporterar att du slipper munsÄr och blÄsor i munnen nÀr de tar denna produkt.
Scivation Xtend
Rank 16 Bra budgetval

Scivation Xtend, 400g

betyg
(5/5)
Pris
299 kr
BCAA/portion
11 g
Pris/100 g
75 kr
Ultimate BCAA Àr ett högkoncentrerat BCAA-tillskott i ren lyxform. Det Àr helt fritt frÄn socker och kolhydrater. En otrolig mÀngd smak i allmÀnhet. Hög mÀngd aminsyror.
l-lysin-solgar
Rank 17

Solgar l-lysine 1000 mg

betyg
(5/5)
Pris
185 kr
Typ
kapsel
1000 mg L-lysin per kapsel. För uppbyggnad av kollagen i kroppen. Ger effekt pÄ hÄr, hud, naglar och benstomme. MÄnga anvÀndare rapporterar att de sluppit munsÄr.
Rank 18 Bra budgetval

Aldrig Vila BCAA, 500 g (Sweet Lemon)

betyg
(5/5)
Pris
315 kr
BCAA/portion
12 g
Pris/100 g
63 kr
En BCAA som inte bara innehÄller L-leucin, L-valin och L-isoleucin men Àven C-vitamin, Vitamin B6 och Betain! Oerhört mycket vitaminer och bra nÀringsÀmnen för din kropp pÄ kort tid.
Rank 19

Core Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
1,69 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett tillskott som bestÄr av 100% rent Glutamin till ett minst sagt överkomligt pris. För endast 169 kr fÄr du 500 g. Ger dig en grym muskelpump och fungerar bra Àven ifall du försöker gÄ ner i vikt.
Rank 20

Star Nutrition L-Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
1,86 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett av de bÀsta glutamin-tillskotten pÄ marknaden. PrisvÀrt, enkelt och nÄgot man kan planera pÄ att köpa under en lÀngre period med anledning av det. MÄnga mÀrker stor skillnad i magen och tarmarna efter att de tagit detta glutamin-tillskott.
cystein-nac-1
Rank 21

NAC N-acetylcystein

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Typ
kapsel
Veganskt tillskott som hjÀlper hÄr, hud och matsmÀltning. En del sÀger att den ocksÄ hjÀlper mot bakfylla. Flera positiva omdömen om energi, naglar och bÀttre maghÀlsa.
Rank 22

Core Glutamine Caps

betyg
(5/5)
Pris/port.
0,93 kr
L-Glutamin/port.
2,1 g
Form
Kapslar
Rent glutamin i kapselform för bÀsta möjliga muskelpump under ett trÀningspass. Perfekt vid deff, diet eller nÀr du bara försöker gÄ ner i vikt i allmÀnhet men behÄlla sÄ mycket muskelmassa som möjligt. Kommer i smidiga kapslar du kan ta med dig enkelt, vart du vill. HjÀlper dessutom din matsmÀltning.
citrulline-core svensk hÀlsokost
Rank 23

Core Citrulline

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Typ
pulver
Hög dosering av citrulline i en kvalitativ och prisvÀrd form frÄn svenskt kosttillskott. FörbÀttrar muskelpump och tryck, samtidigt som du minskar din trÀningsvÀrk. Ovanligt mÄnga som ger denna höga positiva omdömen.
GAAM Nutrition Candy Series BCAA, 400 g, Sura Colanappar
Rank 24 Bra budgetval

GAAM Nutrition Candy Series BCAA, 400 g, Sura Colanappar

betyg
(5/5)
Pris
250 kr
BCAA/portion
12 g
Pris/100 g
50 kr
Det hÀr Àr ett BCAA-tillskott som smakar precis som sura cola-nappar gör nÀr du köper dem i godisaffÀren. En av Sveriges mest sÄlda BCAA-produkter.
basta-tyrosin
Rank 25

Core Tyrosine Caps

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Typ
kapsel
Bland annat populÀr bland de som satsar hÄrt pÄ sin trÀning. L-tyrosin i fri form som snabbt tas upp av kroppen. Ca 90 % av anvÀndarna upplever en positiv effekt.
Rank 26

Solgar L-Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
2,78 kr
L-Glutamin/port.
500 mg
Form
Kapsel
Vegetabiliskt glutamin i ren form, vilket underlÀttar upptaget för kroppen. Ett perfekt Glutamin-tillskott enligt mÄnga. Perfekt glutamin-tillskott för veganer, inte bara mÀnniskor som styrketrÀnar.
glukosamin apofri
Rank 27 Högdoserat

Artrox tablett 625 mg

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Glukosamin/kapsel
625 mg
Ett glukosamin-tillskott som Àr tÀnkt anvÀndas vid vÀrk och stelhet i kropp och leder i allmÀnhet men knÀleder specifikt. Lindrar symtomen frÄn artros i knÀleder vÀldigt bra. VÀldigt prisvÀrt dessutom.
Rank 28

Elit Nutrition EAA + BCAA, Watermelon

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
BCAA/portion
6 g
Pris/100 g
87 kr
BÄde BCAA & EAA i en produkt. Ger dig alla livsnödvÀndiga aminosyror för muskeluppbyggnad samt ÄterhÀmtning i en portion. Superenkelt att ha med sig till gymmet. Smakar vattenmelon, perfekt för dig som gillar det. Ett komplett aminosyretillskott.
glukosamin pharma nord
Rank 29 Bra mot onda knÀn

Pharma Nord Glukosamin-kapslar

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Glukosamin/kapsel
400 mg
Ett fantastiskt lÀkemedel mot mild till mÄttlig artrots. Lindrar symptomen vÀldigt bra och effektivt pÄ vÀldigt kort tid. Rekommenderas av de flesta som prövat det. Receptfritt lÀkemedel. MÄnga med onda knÀn kommer mÀrka skillnad av det hÀr glukosamin-tillskottet varför vi valt att ge det högsta möjliga betyg i vÄrt stora test.
fenylalanin
Rank 30

DLPA Fenylalanin

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Typ
kapsel
Vegetabiliska kapslar med fenylalanin i bÄde L- och D-form. Aminosyra som behöver tillföras via kost eller som tillskott. Omtyckt av anvÀndare.
Rank 31 Bra löslighet med ett 8:1:1 förhÄllande.

Self Omninutrition EAA Pro, 500g

betyg
(5/5)
Pris
329 kr
EAA/portion
16 g
Pris/100 g
66 kr
InnehĂ„ller alla essentiella aminosyror med tillĂ€gg för bĂ€sta möjliga effekt i din muskeluppbyggnad. Även Histidin, taurin, glycin och alanin. Bra löslighet för att vara ett EAA-tillskott.
gaba-utvald
Rank 32

Gaba 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
Kapsel
Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. AnvÀndare rapporterar hjÀlp mot kronisk trötthet, stress och muskelspÀnningar samt bÀttre sömn. MÄnga positiva recensioner, blir vÄr GABA testvinnare!
glukosamin tabletter
Rank 33

Bulk.com Glukosamin-tabletter

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,42 kr
Glukosamin/kapsel
1000 mg
100% glukosamin i tablettform. Enkelt att svÀlja och ta med dig vart som helst. Kommer i en trendig burk ocksÄ. StÀrker din kropp och minskar inflammation i leder. Kan fÄ vÀrk i dina knÀn att försvinna, och detta trots att vi inte brukar lova mycket pÄ Tillskottsbibeln. FruktansvÀrd snabb leverans vilket Àr ett stort plus.
Rank 34 InnehÄller BCAA och EAA!

Olimp Amino EAA Xplode Powder, 520g

betyg
(4,5/5)
Pris
329 kr
EAA/portion
8,4 g
Pris/100 g
77 kr
Det hÀr Àr en unik produkt som inte bara innehÄller en av aminosyrorna utan bÄda. InnehÄller alltsÄ BCAA, EAA och Alanin! En produkt vi högt rekommenderar för mÀnniskor som vill fÄ större muskler.
arginin-healthwell
Rank 35

Arginin 750 Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Typ
kapsel
Tillskott med en blandning av arginin och zink som sÀtter fart pÄ blodet. Vegetabilisk kapsel och mycket goda anvÀndarbetyg gör denna till en vinnare i vÄrt test.
core-hmb
Rank 36

Core HMB

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Kapsel
MĂ€ngd HMB/dos
1200 mg*3
PopulÀr produkt hos svenskt kosttillskott. Gynnar muskelbyggande och motverkar muskelnedbrytning. HÀr Àven kompletterad med Zink som stödjer proteinsyntesen. MÄnga anvÀnder denna under fasta eller diet med goda resultat.
Marknadens bĂ€sta BCAA — Ultimate BCAA
Rank 37 Bra budgetval

Ultimate BCAA, 285 g

betyg
(4/5)
Pris
250 kr
BCAA/portion
6 g
Pris/100 g
70 kr
Ultimate BCAA Àr ett högkoncentrerat BCAA-tillskott i ren lyxform. Det Àr helt fritt frÄn socker och kolhydrater. En otrolig mÀngd smak i allmÀnhet. Hög mÀngd aminsyror.
core collagen pro
Rank 38

Core Collagen Pro

betyg
(4/5)
Pris/portion
9,96 kr
Kollagen/portion
7,5 mg
Ett kvalitativt kollagen-tillskott frĂ„n SvensktKosttillskott.se. Bra för brosk och benstomme. InnehĂ„ller dessutom MSM och vitamin C. Perfekt att ta efter trĂ€ning eller tidigt pĂ„ morgonen. Vissa tycker dock den Ă€r för söt, vi tycker den Ă€r perfekt. Ett tillskott dĂ€r man inte snĂ„lat pĂ„ portionerna — det Ă€r en sak som Ă€r sĂ€ker. Ett av de bĂ€sta kosttillskotten för leder i vĂ„rt och mĂ„nga andras tycke varför det fĂ„r ett sĂ„ pass högt betyg.
collagen healhwell
Rank 39

HealthWell Collagen Powder

betyg
(4/5)
Pris/portion
4,97 kr
Kollagen/portion
5.1 g
Ett kollagentillskott med tillsatt c-vitamin för bÀttre upptag. MÄnga ser stor skillnad i deras hy och fÄr fÀrre celluliter som ett direkt resultat av det hÀr tillskottet. Ett hett tips Àr att blanda in pulvret i kaffe pÄ morgonen.
collagen plus
Rank 40

HealthWell Collagen Plus

betyg
(4/5)
Pris/portion
2,98 kr
Kollagen/portion
500 mg
Ett kollagentillskott som Àr förstÀrkt med c-vitamin. HjÀlper mot ledvÀrk och Àr prisvÀrd. Ger dig starkare knÀn. Ett av de bÀsta kollagentillskotten pÄ marknaden just nu.
lysin-pulver
Rank 41

Core Lysine Pulver

betyg
(4/5)
Pris
89 kr
Typ
pulver
Lysin i pulverform sÄ att du kan dosera sjÀlv i den shake.
lysin-pulver-self-omnitrution
Rank 42

Self Omninutrition Lysine, 200 g

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Typ
pulver
Lysin i pulverform sÄ att du kan dosera sjÀlv i den shake. Essentiell aminosyra som innebÀr att kroppen inte sjÀlv kan producera det. Bra omdömen
Rank 43 Bra budgetval

BCAA Engine 4:1:1, 400 g

betyg
(4,5/5)
Pris
249 kr
BCAA/portion
6 g
Pris/100 g
62 kr
Oerhört gott BCAA som kommer i 10 olika smaker. FrÀscht och producerat i Sverige.
Rank 44

SmartSupps L-glutamine

betyg
(4/5)
Pris/port.
1 kr
L-Glutamin/port.
5,5 mg
Form
Pulver
100% rent glutamin direkt frÄn tillverkaren. Om man bortser frÄn webbutiken som mellanhand dÄ, förstÄs.
Mutant BCAA 9.7, 30 servings
Rank 45 Bra budgetval

Mutant 9.7 BCAA

betyg
(4,5/5)
Pris
269 kr
BCAA/portion
9,7 g
Pris/100 g
77 kr
Ett högkoncentrerat BCAA-tillskott för dig som behöver extra krut i din muskeltillvÀxt.
Rank 46

Healthwell Glutamin Pulver

betyg
(4,5/5)
Pris/port.
0,93 kr
L-Glutamin/port.
2,1 g
Form
Kapslar
Ett glutamin-tillskott som Àr skonsamt för magen. Ett tillskott som Àr enkelt för kroppen att ta upp. En viktig byggsten i protein, speciellt om man styrketrÀnar hÄrt.
Rank 47

Body Science Glutamine

betyg
(4/5)
Pris/port.
1,59 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett 100% rent glutamin-tillskott framtaget i enlighet med HPLC's kvalitetskrav. En perfekt produkt ifall du just nu bulkar (försöker gÄ upp i vikt) och behöver nÄgot för att hjÀlpa din matsmÀltning ifall du gÄr pÄ toa ofta och har ont i magen mycket. Kan Àven hjÀlpa dig se mer fyllig ut under diet. Ett av de bÀsta glutamin-tillskotten pÄ marknaden just nu i vÄrt tycke, trots den simpla burken den kommer i.
l-citrulline-star-nutrition
Rank 48

Citrullin Malate, 240g

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Typ
pulver
Öka enligt beskrivning pump, blodflöde samt prestationsförmĂ„gan. PĂ„verkar kroppen att bilda kvĂ€veoxid som fĂ„r blodkĂ€rlen att slappna av och slĂ€ppa igenom mer blod. Fina omdömen utom nĂ„gon enstaka som upplevt illamĂ„ende.
Rank 49 Perfekta biologiska vÀrden (BV) pÄ 100.

Core EAA Powder, 400g

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
EAA/portion
9 g
Pris/100 g
62 kr
EAA av högsta möjliga kvalité med en fantastisk smak. Perfekt för dig som antingen vill bygga eller bibehÄlla befintlig muskelmassa. Kommer i 3 oslagbara smaker.
glycin utvald
Rank 50

Core Glycine

betyg
(5/5)
Pris
59 kr
Typ
pulver
L-glycin i sin renaste form. Aminosyra som produceras i kroppen eller som du kan ta extra av som ett kosttillskott. Perfekt om du Àr stressad eller trÀnar hÄrt. Flera anvÀndare rapporterar om mycket god effekt.
Rank 51

Scitec Nutrition BCAA + Glutamine Xpress

betyg
(4/5)
Pris/port.
5,82 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett unikt glutamin-tillskott som dessutom innehÄller BCAA. HÀr slÄr du tvÄ flugor i en smÀll, med andra ord. Fullt med aminosyror! Kommer dessutom i mÄnga vÀldigt goda smaker du högst sannolikt kommer njuta av i nÄgon form.
Rank 52 Ett sockerfritt EAA-tillskott!

BioTechUSA EAA ZERO, 350 g, Blue Grape

betyg
(3,5/5)
Pris
249 kr
EAA/portion
14 g
Pris/100 g
100 kr
Ett sockerfritt EAA-tillskott som inte bara gör jobbet men dessutom smakar bra! Utvecklad för att fÄ den bÀsta kompositionen av förgrenade aminosyror.
Rank 53

Bulk Powders Glutamin

betyg
(4/5)
Pris/port.
1,55 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett billigt glutamin-tillskott som gÄr att köpa i mindre mÀngder ifall man vill pröva pÄ det för första gÄngen. Finns i ej smaksatt variant, eller i smak beroende pÄ vad du föredrar. Kan hjÀlpa dig sova bÀttre pÄ nÀtterna ifall du tar det precis innan lÀggdags.
Rank 54 Skapad pÄ en vegansk formula!

Scitec Nutrition EAA + Glutamine, 300 g, Cherry Lime

betyg
(3/5)
Pris
219 kr
EAA/portion
4,2 g
Pris/100 g
83 kr
Glutaminberikad med en vÀldigt hög dos av BCAA.
premium kollagen
Rank 55

Better You Premium Kollagen

betyg
(3/5)
Pris/portion
2,90 kr
Kollagen/portion
1200 mg
Kollagentillskott med MSM och acerola. Har ett högt c-vitamininnehÄll och ger oftast en mÀrkbar skillnad i mÀnniskors kroppar vid intag.
l-lysine-green-earth
Rank 56

L-Lysine 500 mg Great Earth

betyg
(4/5)
Pris
139 kr
Typ
kapsel
En mÄnads förbrukning av lysin frÄn kvalitetsmÀrket green earth i vegetabiliska kapslar.
body-science-l-lysine
Rank 57

Body Science lysine

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Typ
pulver
100% L-lycin i ren form utan utfyllnad och tillsatser. 100 dagars behov.
l-citrullin-swedish-supplements
Rank 58

Citrulline malate, 250g Swedish supplements

betyg
(4/5)
Pris
223 kr
Typ
pulver
Ren produkt utan utfyllnad. Ta den sjÀlv eller blanda i dina övriga tillskott. FÄ hittade omdömen men de som Àr gjorda Àr positiva till produkten.
collagen biocell
Rank 59

Great Earth Biocell Collagen II + Hyaluronsyra

betyg
(3/5)
Pris/portion
5,26 kr
Kollagen/portion
1000 mg
Ett tillskott som fÄtt artros att försvinna hos mÄnga anvÀndare. De flesta Àr vÀldigt nöjda med den hÀr produkten varför vi anser den vara vÀrd att pröva. Vissa fÄr ont i magen av det dock, varför det drar ned betyget nÄgot. TyvÀrr vÀldigt dyrt portionspris.
biotec-citrullin-kapsel
Rank 60

Citrulline Malate, 90 caps Biotec

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
Typ
kapsel
Kapsel att ta ca 30 minuter före ditt trÀningspass. 3 300 mg citrullinmalat per dos. Citrullin kan upplevas ha en smak som inte alla gillar, kan dÄ vara lÀmpligt att ta en kapsel som den hÀr.
comfora
Rank 61

Comfora

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,46 kr
Glukosamin/kapsel
595 mg
Ett receptfritt och prisvÀrt tillskott. SÀljs hos Apoteket. Ett standard-tillskott. Ingenting mÀrkvÀrdigt.
grönlÀppad mussla kollagen
Rank 62

Glyc Original

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,07 kr
Glukosamin/kapsel
9 mg
GrönlÀppad mussla med glykosaminoglykander, Omega-3, Zink och Vitamin C. Menat att bidra till kollagenbildning i större utstrÀckning. En produkt som gÄtt igenom Apotekets kvalitetskontroll vilket Àr ett stort plus.
Rank 63 Bidrar till normal muskelsyntes!

Better You Premium EAA, 480g

betyg
(3/5)
Pris
349 kr
EAA/portion
8,2 g
Pris/100 g
73 kr
Ett premium EAA-tillskott med rödbetspulver. InnerhĂ„ller en extra hög halt av L-leucin. Även förstĂ€rkt med mineraler frĂ„n kokosvatten bland annat. Bidrar till minskad trötthet och utmattning.
Rank 64 Jörgen Kruths varumÀrke!

Kruth Series EAA Powder, 300g

betyg
(2/5)
Pris
329 kr
EAA/portion
8,2 g
Pris/100 g
110 kr
Ett EAA-tillskott skapat bland annat med hjÀlp av Jörgen Kruth sjÀlv. InnehÄller en hög halt av L-leucin, och innehÄller dessutom glutamin, vitamin B6 och magnesium
Rank 65

Holistic Glutamin

betyg
(3/5)
Pris/port.
6,73 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
En produkt som bestÄr av rent glutamin (vilket alltsÄ Àr en populÀr aminosyra). Smaken Àr inte den bÀsta, men produkten hÄller onekligen hög kvalité.
Rank 66

Elit Nutrition 100% Pure L-glutamine

betyg
(3/5)
Pris/port.
5,38 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott som hjÀlper dig ÄterfÄ vÀtskebalansen i din kropp mycket snabbare. Absorberas snabbt av musklerna pÄ grund av sin rena form och Àr 100% fritt frÄn tillsatser. StÀrker Àven ditt immunförsvar. Smakar inte mycket.
Rank 67

Optimum Nutrition Glutamine Powder

betyg
(3/5)
Pris/port.
4,79 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott frÄn Àlskade Optimum Nutrition. PrisvÀrt och smaklöst enligt de flesta som prövat det. Ett enkelt sÀtt att komplettera din diet med den viktigaste aminosyran, helt enkelt.
Rank 68

Better You L-Glutamin

betyg
(3/5)
Pris/port.
4,81 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett 100% naturligt och vegetabiliskt glutamin-tillskott med smak av jordgubb och rabarber eller naturell. Ett tillskott dÀr du inte bara betalar för innehÄllet, utan Àven produktens ursprung.
Rank 69

Mutant Nutrition Glutamine

betyg
(3/5)
Pris/port.
3,31 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Mycket effektivt glutamin-tillskott frĂ„n Mutant Nutrition. Ökar Ă€ven din tarmhĂ€lsa. Lindrar Ă€ven din fysiska stress ifall du har mycket att stĂ„ i just nu i ditt liv.
Better You BCAA Pulver
Rank 70 Bra budgetval

Better You BCAA Pulver, 250g

betyg
(3/5)
Pris
289 kr
BCAA/portion
8 g
Pris/100 g
115 kr
InnehÄller de 3 bÀsta aminosyrorna för muskeltillvÀxt (enligt studier). En naturligt sötad BCAA vilket gör den lite extra speciell.
Supreme Amino BCAA, 200g, Strawberry Passion
Rank 71 Bra budgetval

Supreme Amino BCAA, 200g

betyg
(2,5/5)
Pris
199 kr
BCAA/protein
4 g
Pris/100 g
99 kr
BCAA-tillskottet som högst troligen smakar allra bÀst av alla pÄ marknaden just nu. Rekommenderas starkt om smak Àr viktigt. LÄgt innehÄll av socker och kalorier men en fantastisk smak.
Rank 72

Self Omninutrition BCAA Pre-Workout

betyg
(2,5/5)
Pris/port.
14,65 kr
Kcal/port.
0 kcal
Koffein/port.
200 mg
En kombination av BCAA (aminosyror) och PWO i en och samma produkt. InnehĂ„ller hela 200 mg koffein per portion, vilket motsvarar 2 stora koppar kaffe — nĂ„got som troligen fĂ„r dig att piggna till inför ett tungt trĂ€ningspass.
Rank 73

Self Omninutrtion Real Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,18 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
Ett trevligt glutamin-tillskott som stimulerar proteinsyntesen i din kropp. Ökar din energi, minskar din trötthet.
Rank 74

Self Omninutrtion Real Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,18 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
Ett trevligt glutamin-tillskott som stimulerar proteinsyntesen i din kropp. Ökar din energi, minskar din trötthet.
bulk glukosamin
Rank 75

Bulk.com Glukosamin-pulver

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
N/A
Glukosamin
100%
Ett glukosaminpulver som hĂ„ller hög kvalitĂ©. StĂ€rker brosket i din kropp. Överkomligt pris.
Rank 76

Swedish Supplements L-glutamine 100%

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,98 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott skapat i Sverige. Startar muskeltillvÀxten mycket snabbare Àn utan ett tillskott. Stimulerar Àven tillvÀxthormon. Har en neutral smak.
glukosamin abece
Rank 77

ABECE Glukosamin

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,98 kr
Glukosamin/kapsel
625 mg
En billig men bra produkt mot artros frÄn Apoteket sjÀlva. Gör jobbet mot smÀrta, helt enkelt.
Rank 78

Olimp Glutamine Xplode

betyg
(2/5)
Pris/port.
6,98 kr
L-Glutamin/port.
5,5 g
Form
Pulver
Ett högdoserat glutamin-tillskott frÄn Olimp som garanterat ger dig vad du behöver inför eller efter ett trÀningspass. Smakar citron men kostar tyvÀrr för mycket i relation till vad man fÄr för pengarna.
Rank 79

Life Sport L-Glutamine

betyg
(1/5)
Pris/port.
1,59 kr
L-Glutamin/port.
2,46 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott med neutral smak. Aminosyror i ren form. Ett allmÀnt kosttillskott, inte nÄgot för dig som trÀnar vÀldigt mycket. Kostar inte mycket vilket Àr ett stort plus. Perfekt för att tillsÀtta i en hÀlsosam smoothie gjord pÄ frukt exempelvis.
Rank 80

BĂ€ttre HĂ€lsa Glutamin

betyg
(2/5)
Pris/port.
3,6 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett allmÀnt glutamin-tillskott som inte nödvÀndigtvis lÀmpar sig endast för mÀnniskor som trÀnar. Perfekt för dig som behöver ett tillskott av aminosyror i din kost men inte Àr ute efter nÄgonting allt för extremt.
Rank 81

BioTechUSA Glutamine Zero

betyg
(4/5)
Pris/port.
6,30 kr
L-Glutamin/port.
11 g
Form
Pulver
Det enskilt mest högdoserade glutamin-tillskottet pÄ marknaden. VÀldigt prisvÀrt i vÄrt tycke ocksÄ. Smakar dessutom citron vilket mÄnga verkar gilla.
Rank 82

BSN Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
4,5 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott som inte smakar nÄgot. LÀttblandat och kommer i en unik burk.
Rank 83

Thorne L-Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
2,87 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Kapsel
Ett glutamin-tillskott i kapselform som Àr prisvÀrt i vÄrt tycke. Dock ingenting speciellt med det ifall du frÄgar oss.
Rank 84

Skip L-Glutamin

betyg
(1/5)
Pris/port.
2,75 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett nÄgorlunda okÀnt glutamin-tillskott, skapat av företaget Skip i Sverige. InnehÄller inget utöver det vanliga. KÀnns som ett tillskott i mÀngden bara. Fraktas till dig vÀldigt fort ifall du Àr intresserad av ett köp sÄ det Àr ett plus.
Rank 85

Raw Powder L-Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
3,97 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett GMO-fritt glutamin-tillskott frÄn svenska Rawpowder vars slogan Àr att erbjuda "det bÀsta frÄn naturen". Perfekt dig som tÀnker pÄ miljön utöver din fysiska och mentala hÀlsa. PrisvÀrt tillskott.
Rank 86

Alpha Plus L-Glutamin

betyg
(1/5)
Pris/port.
3,94 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Rent glutamin utvunnet ur majs. Ingenting mÀrkvÀrdigt med det.

Sammanfattning


Aminosyror Àr livsviktigt för oss mÀnniskor, eftersom det Àr vÄra byggstenar.

Det finns 20 olika aminosyror, vissa kan kroppen producera sjÀlv (icke-essentiella) och andra mÄste vi fÄ i oss via maten vi Àter (essentiella).

Aminosyrorna har olika funktioner i kroppen och finns mest i mat som kött, fisk och mejeriprodukter. Det finns Àven i nötter, bönor, linser och groddar.

Om man vill optimera sin trÀning eller har svÄrt att fÄ i sig en bra mÀngd aminosyror med sin kost finns det en massa olika kosttillskott av aminosyror att ta till.

PopulÀra aminosyror som tillskott Àr bland annat BCAA, alanin, glutamin och karnitin. Vissa Àr bra för muskeluppbyggnaden specifikt, men det finns ocksÄ tillskott som förhindrar mjölksyra vid intensiv trÀning.

Var noga med att lÀsa pÄ hur du ska ta dina aminosyror sÄ att du fÄr sÄ bra effekt som möjligt och inte överdoserar. Se ocksÄ till att du köper aminosyror som passar just dina behov.

 

KĂ€llor

https://www.vitaelab.se/faktasidor/aminosyror/

https://ehinger.nu/undervisning/kurser/kemi-2/lektioner/biomolekyler/de-20-aminosyrorna.html

https://www.stc.se/magazine/kost/vad-ar-aminosyror-och-varfor-behover-jag-dem/

https://www.svensktkosttillskott.se/core-arginine#guide