Bästa HMB Jan

Vill du ha ett kosttillskott som är prestationshöjande, ger dig mer muskelmassa och ökar din styrka? Då är ett tillskott av bästa HMB det som du letar efter.

I denna artikel utser vi vilket kosttillskott med HMB som är bäst i test. Allt för att du enklare ska kunna hitta en produkt med bra och snabb effekt. Häng med så kikar vi.

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa HMB produkterna

Topplistan

HMB-body-science
Rank 1 Bäst i Test

Body Science HMB

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Mängd
120 kapslar
Perfekt när du deffar och vill behålla en maximal nivå av muskelmassa. Motverkar muskelnedbrytning och påskyndar återhämtning. Förstärkt med kalcium för att öka upptaget. Användare tycker att det är ett väldigt bra tillskott som verkligen ger resultat!
v
Rank 2

Star Nutrition HMB

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Mängd
70 kapslar
Viktigt byggmaterial till muskelfibrerna som är snabbabsorberande! Du kommer att få lättare att öka i muskelmassa och styrka med de här kapslarna! En sak användare klagar på är att priset är lite dyrt.
Core-hmb-svenskt-kostillskott
Rank 3

Core HMB

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Mängd
180 kapslar
Kapslar med högdoserat HMB med hela 1200 mg per dos. Det innehåller också zink som hjälper till med proteinsyntesen. Många tycker att den fungerar väldigt bra om man fastar, då de kan bygga mycket muskelmassa samtidigt.
Self-omninutrition-hmb
Rank 4

Self Omninutrition HMB

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Mängd
100 kapslar
Förutom att den ökar muskelmassan så minskar den på fettbildningen runt midjan! Dagligt tillskott för ett hälsosamt och aktivt liv! Många anser att de ökar i styrka lättare sedan de börjat med det här tillskottet!
Hmb-kapslar-bulk
Rank 5

Bulk HMB-kapslar

betyg
(5/5)
Pris
89 kr
Mängd
180 kapslar
Ett väldigt billigt kosttillskott med HMB! Populärt hos bodybuilders och tränare! Ökar styrka och muskelmassa och många tycker att det fungerar precis som det ska, men att kapslarna kan vara lite svåra att svälja.
biotech-Hmb
Rank 6

BioTechUSA HMB

betyg
(4/5)
Pris
239 kr
Mängd
150 kapslar
De här kapslarna innehåller 3000 mg HMB, och ger dig ökad återhämtning och muskelmassa. Det här tillskottet kommer att hjälpa dig att nå dina fitnessmål!
olimp-Hmb
Rank 7

Olimp HMB Mega caps

betyg
(4/5)
Pris
499 kr
Mängd
300 kapslar
Perfekt vid hård träning och deff. Bromsar nedbrytningen av muskelmassa, minskar fettbildning runt magen och ökar muskelmassan. Du förbättrar dina resultat på gymmet helt enkelt!
core-hmb
Rank 8

Core HMB

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Kapsel
Mängd HMB/dos
1200 mg*3
Populär produkt hos svenskt kosttillskott. Gynnar muskelbyggande och motverkar muskelnedbrytning. Här även kompletterad med Zink som stödjer proteinsyntesen. Många använder denna under fasta eller diet med goda resultat.
bästa hmb

Vad är HMB och varför ska du ta ett tillskott?

Du kanske har hört talas om HMB förut. Det är en förkortning för ß-hydroxy-ß-methlbutyrat och är en nedbrytningsprodukt av leucin. Leucin i sin tur är en essentiell aminosyra.

Varför ska man då använda sig av detta ämne? Jo, studier har visat att detta ämne har en positiv effekt på kroppens muskelproteinomsättning. Det i sin tur innebär att ett tillskott är bra att använda vid sjukdomar som bryter ner kroppens muskler eller om man lever i en svår fysisk stress.

HMB brukar dock även användas av kroppsbyggare som lyfter tungt på gymmet. Användare upplever nämligen att de blir starkare, presterar bättre på gymmet, att muskelmassan ökar och att muskelproteinnedbrytningen minskar. Det finns alltså många fördelar med detta supplement.

Vilka har nytta av att inta tillskottet?

Det finns många som kan dra nytta av att använda detta ämne. De användare som upplever en positiv effekt vid träningen är bland annat tyngdlyftare, kroppsbyggare, crossfitatleter, fotbollsspelare och människor som sysslar med uthållighetssporter.

Många upplever en positiv effekt vid diet då muskelmassan inte bryts ned om du intar tillskottet.

uthållighet och minska muskelnedbrytning med hmb

Fördelar med HMB

Det finns en mängd fördelar med att inta ett tillskott av detta ämne. Det bästa HMB gör för din kropp är bland annat:

  • Du får bättre uthållighet (bra vid uthållighetssporter)
  • Du presterar bättre på gymmet
  • Din återhämtningstid mellan träningspassen minskar
  • Din styrka ökar, vilket märks vid styrkelyft
  • Muskelmassan ökar enklare
  • Muskelmassan bibehålls om du går på diet eftersom muskelnedbrytningen motverkas.

Det finns alltså en rad olika fördelar med kosttillskottet oavsett vilken sorts sport du håller på med. All träning kan dra fördelar av att du intar HMB innan träningspassets start.

Vilket tillskott är det bästa?

Alla kosttillskott i vårt test har visat mycket bra resultat för användare och de upplever sig känna bra effekter vid träningen. De har alla samma funktion, men något som skiljer sig åt är bland annat doseringen.

Vissa produkter är högdoserade och innehåller mer av det verksamma ämnet per kapsel. En fördel med att välja ett högdoserat tillskott är att får i dig mer av ämnet, men det kan också vara en nackdel om du vill börja med en låg dos. Det bästa tillskottet för just dig är därför bland annat baserat på hur stor dos du vill inta.

Hur ska jag dosera tillskottet?

De studier och tester som har genomförts visar inte på någon specifik mängd som är den bästa doseringen. Det vanligaste är dock att mellan 2 och 4 gram per dag. Det finns inga kända biverkningar, men som med alla tillskott så bör man inte ta för mycket. De flesta tillskott finns som kapslar så det blir enkelt att dosera.

Det vanligaste är att ta tillskottet strax före träningspasset för att uppnå en bra styrkeeffekt när du tränar.

2 till 4 gram hmb om dagen är lämpligt

Bäst i test av HMB

För att utse bäst i test sammanfattar vi först och främst testpanelens betyg. Därefter utser vi vinnaren. Vilken produkt som blir vinnare är enkelt att avgöra – det blir den produkt som får bäst betyg. Vi kollar naturligtvis även hur det ser ut på marknaden med recensioner och köpare.

Vi väljer ut de populäraste produkterna och jämför dessa och vi tar pris men inte märke i beaktning, utan det viktigaste är funktion, effekt och kvalité. Här hittar du vår topplista med bästa HMB

Avslutande ord

De bästa HMB produkterna gör att du kan öka din muskelstyrka och uthållighet samtidigt som du snabbar på din återhämtning, allt med ett enda tillskott. Testa dig fram för att hitta den bästa doseringen för just dig. Alla produkter i vårt test höll måttet och användare upplever att de ger ett bra resultat och stor effekt.

Då tillskottet är mycket potent kan du börja med en lägre dos och sedan öka. Se därför till att det kosttillskott du köper enkelt går att dosera utefter dina önskemål.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de HMB som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Vanliga frågor HMB (FAQ)

Hur mycket HMB ska jag ta?

De studier och tester som har genomförts visar inte på någon specifik mängd som är den bästa doseringen. Det vanligaste är dock att mellan 2 och 4 gram per dag.

Är HMB ett bra muskelbyggarämne eller pengar i sjön?

Det råder stor oenighet bland forskare och användare om HMB har någon större effekt. Flera studier pågår, under tiden får du helt enkelt testa själv och utvärdera.


Testvinnare Bästa HMB – Bäst i Tillskottsbibelns test


Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa GMB-produkter är Svensk Hälsokost, Gymgrossisten, Meds samt MMSport

Källor:

https://muscles.se/artiklar/kost-tillskott/muskelbyggande-kosttillskott-hmb/, https://www.myprotein.com/thezone/training/hmb-what-is-it-what-are-the-benefits/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :