Bästa Jojobaoljan Jan

Söker du den ultimata produkten både för din hud och ditt hår, ska du välja Jojobaolja.

Idag har det blivit så populär att den ofta ingår i många olika skönhetsprodukter såsom schampon och balsam.

Ta del av vårt bäst i test för att hitta bästa jojobaoljan! Här får du lära dig mer om jojobaoljans fantastiska egenskaper. Ta del av vår recension för att hitta den bästa produkten för dig.

Sidan innehåller annonser

Topplista med bästa jojobaoljan

Topplistan

Pure-jojobaolja-eko-healthwell
Rank 1 Bäst i Test

Pure jojobaolja eko

betyg
(5/5)
Pris
95 kr
Mängd
100 ml
En fuktbindande och vårdande olja från Healthwell. Kallpressad och ekologisk som binder fukt till huden och du kan även använda den till håret. Användare tycker att den hjälper mot allt från mjäll till torra fötter och ger den högt betyg!
crearome-jojoba
Rank 2

Crearome kallpressad jojobaolja

betyg
(5/5)
Pris
139 kr
Mängd
100 ml
Den här oljan är len som sammet och ger alla hudtyper fukt och näring. Fungerar även utmärkt som hårinpackning och hjälper vid problemhud av olika slag. Användare är jättenöjda och rekommenderar den särskilt till torr hud.
Loelle-jojobaoolja-1
Rank 3

Loelle jojobaolja

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Mängd
100 ml
En olja för hud och hår med mycket näring! En mångfunktionell olja som är kallpressad och ekologisk. Ger din hud återfuktning och massor av näring till håret. Många tycker att den är fantastisk och tycker att den är bra mot eksem och andra hudproblem.
Rosenserien-jojobeoolja-Eko
Rank 4

Rosenserien Jojobaolja EKO

betyg
(5/5)
Pris
329 kr
Mängd
100 ml
En doftlös jojobaolja i praktisk pumpflaska. Oljan är mjukgörande, fuktighetsbevarande och skyddar! Använd både till borttagning av smink, torra nagelband eller hårinpackning! Kallpressad och ekologisk.
Maria-akerberg-Cold-pressed-jojoba
Rank 5

MARIA ÅKERBERG Cold Pressed Jojoba Oil

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
Mängd
100 ml
Balanserar och skyddar huden! Denna flaska har en hygienisk droppfunktion vilket gör det lätt att inte ta för mycket också. Oljan stärker hudens skyddsbarriär och gör huden len och mjuk!
better-you-jojobaolja
Rank 6

Better You Jojobaolja Kallpressad

betyg
(4/5)
Pris
311 kr
Mängd
250 ml
Den här jojobaoljan har sitt ursprung i USA och är 100 % ren, kallpressad och outspädd. Den är dessutom ekologisk. Den har en lätt struktur och hög stabilitet. Återfuktar din hud på djupet!
vegetabilisk-olja-jojoba
Rank 7

Crearome Vegetabilisk olja Jojoba, kallpressad

betyg
(4/5)
Pris
105 kr
Mängd
100 ml
En mild, lätt och halvfet olja från Crearome. Är mjukgörande utan att bli för fet på huden. Många tycker att den är perfekt att ta bort smink med och ger håret fin lyster!
bästa jojobaoljan

Vad är jojoba?

Jojobaoljan utvinns ur en liten buskväxt vid namn jojoba och detta är en nordamerikansk växt. Jojoban blir vanligtvis runt 2 meter hög men kan bli ännu högre i vissa fall. Den ser ut som en klassisk ökenväxt som har en gröngrå färg. Blommorna är små och gula och växten  kan effektivt hålla kvar vattnet.

Jojobaoljan utvinns från frön som blommorna producerar. Växten är en endemisk växt och det innebär att den endast går att hitta inom ett specifikt geografiskt område. Det geografiska området i detta fallet är USA, Mexico och Mojaveöknen.

Oljan är mycket näringsrik och är perfekt för huden, detta eftersom den bland annat innehåller mycket av gadoljesyra. Syran är en enkelomättad fettsyra och tillhör Omega 9 gruppen. Denna syra är mycket sällsynt i växter och går i princip bara att hitta i jojoba.

Fettsyran förekommer även hos djur och i människors hud. Förutom omega 9 innehåller även jojobaoljan bland annat erukasyra, palmitinsyra och flera andra omega 9 syror.

Tittar man rent tekniskt på innehållet är jojobaoljan egentligen ett vax. Detta innebär att den ligger närmre hudens egna näringssammansättning än vad en olja gör. Jojobaoljan innehåller en kombination av fetter som påminner om din huds egna fett därför absorberas den snabbt och verkar effektivt på djupet.

Detta innehåller jojobaoljan

Jojobaoljan innehåller många olika bra ingredienser några av dem är:

E-vitamin: Vitamin E har många goda egenskaper som passar för hudvård. Vitaminen gör huden mer elastiskt och stärker hudens motståndskraft. E-vitamin används ofta i solskydd och ansiktskrämer, detta för att förebygga fina linjer och rynkor. Kollagen är en av din huds viktigaste byggstenar och E-vitamin ökar dess produktion.

B-Vitamin: Är en av hudens viktigaste vitaminer och den finns det rikligt av i jojobaolja. Den främjar håret, naglarnas och hudens hälsa samt tillväxt.

Fettsyror: I jojobaolja finns en sammansättning av olika fettsyror som är gynnsamma mot din hud.

innehåll i jojobaolja

Jojobaoljans goda egenskaper

Jojobaoljan kommer med många goda egenskaper och fördelar. Den har även många användningsområden. Jojobaoljan kan användas i din dagliga hudvårdsrutin på många olika sätt. Den är mild och är därför även bra att använda till blöjeksem och som barnolja. Några andra goda egenskaper är:

  • Till för alla hudtyper: När du annars väljer lotioner och oljor brukar det vara viktigt att utgå ifrån vilken hudtyp som du har. Såsom torr, fet eller normal hy. När det kommer till jojobaoljan slipper du detta, den kan nämligen användas på alla hudtyper och fungerar lika bra. Oljan brukar även fungera effektivt för de som har extra känslig hy.
  • Går snabbt in i huden: Jojobaoljan går snabbt in i huden och du kan använda den hela dagen när du känner att din hud behöver lite extra kärlek. Du behöver inte känna dig kladdig eller känna någon oro att oljan ska smeta av sig.
  • Läkande egenskaper: Jojobaoljan har både sårläkande egenskaper samt är bakteriedödande. Den kan även hjälpa till att mjukgöra gammal talg utan att täppa igen dina porer. Oljan är ett bra alternativ att använda som en vårdande produkt för ditt ansikte och inte minst om du är drabbad av eksem, finnar eller acne.
  • Solskydd: Jojobaoljan lägger sig som en skyddande hinna på din hud och kan på detta sätt skydda huden mot UV strålning. Den har inte jättehögt skydd utan sägs vara likvärdig en solskyddsfaktor 4.
  • Hårvård: Oljan är inte bara bra för huden utan fungerar minst lika bra för hår och hårbotten. För att få ett välvårdat hår som ser glansigt och friskt ut kan du göra en hårinpackning med jojobaolja någon gång i veckan eller några gånger i månaden. Jojobaolja fungerar som vi nämnde tidigare på alla hudtyper och detsamma gäller när det kommer till hår. Det spelar ingen roll vad du har för hårtyp utan oljan kommer fungera lika bra oavsett.

Tips när du ska välja jojobaolja

Det finns varmpressad jojobaolja, denna har framställts med hjälp av höga temperaturer. Detta innebär att många av de viktiga näringsämnena går förlorade i processen. En kallpressad jojobaolja är därför att rekommendera. I framställningen av kallpressad jojobaolja mals frön ner varsamt under kontrollerade temperaturer.

handla produkter med jojobaolja online

Så utser vi bäst i test

Vi använder oss av en testpanel när vi utser vårt bäst i test. Personerna i testpanelen sätter individuella betyg på produkterna. Det vi tar hänsyn till när betygen sätts är testpanelens betyg, andra användares recensioner, innehållet i produkten samt pris.

Vår recension har vi gjort för att kunna ge dig en bra överblick över de olika produkterna vi valt i vårt bäst i test. Vi hoppar att vårt test ska vägleda dig till rätt val när du ska välja bästa jojobaolja.

Vanliga frågor om jojobaolja

Vad har man jojobaolja till?

Jojobaolja skyddar och binder hudens fukt, och är perfekt att använda vid utslag och sprickor i huden, mot akne, eksem och psoriasis. Den lämpar sig faktiskt också bra för solprodukter, och ger även ett visst skydd mot solens skadliga strålar.

Är det dyrt med jojobaolja?

Det finns jojobaolja i många prisnivåer. Från runt 100 kronor upp till 1000 kr för de mest exklusiva.

Sammanfattning

Söker du den ultimata produkten för både hår och hud är det jojobaoljan du ska välja. Den har även många goda egenskaper och fungerar på alla hud- och hårtyper. Den fungerar även bra för dig med extra känslig hy eller för dig som är drabbad av acne, finnar eller psoriasis.

Målet med vårt bäst i test för bästa jojobaoljan är att guida dig till att hitta den rätta produkten för dig och dina behov. Hitta rätt genom att ta del av vårt test med information, betygsättningar och jämförelser. Oavsett vilken av dessa jojobaoljor du väljer, kommer du att få en bra produkt.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Jojobaoljan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Jojobaoljan – Tillskottsbibeln.se

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Jojobaolja-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor:

https://kurera.se/jojoba-perfekt-for-allt-fran-munsar-till-mjall/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :