Bästa Kelp Jan

Letar du efter bästa Kelp har du kommit rätt. I denna recension får du lära dig vad Kelp är och vad den fyller för funktioner. Kelp kan vara ett nödvändigt komplement till din vardagliga kost.

Den har ett näringsinnehåll som är rikt på vitaminer, jod och ett flertal ämnen som är viktig för kroppens funktioner. Ta del i vårt bäst i test för att hitta bästa Kelp för dig.

Sidan innehåller annonser

Topplista med de bästa Kelp produkterna

Topplistan

kelp
Rank 1 Bäst i Test

Jod Kelp

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Typ
Kapsel
Jod från algen kelp i vegansk version. Bidrar bland annat till sköldkörtelns normala funktion och en normal energiomsättning. Många vitaminer, mineraler och antioxidanter på samma gång. Bra betyg.
Thyroid-Strength-Megafood
Rank 2

Thyroid Strength

betyg
(5/5)
Pris
849 kr
Tabletter
90
Ett högdoserat kosttillskott för sköldkörtelfunktionen. Tillsammans med bland annat ashwagandha och L-tyrosin ger detta tillskott de bästa förutsättningarna för sköldkörteln. Den innehåller även, forskolin och kelp. Däremot är det dyrt. Användare rapportera bra resultat och betygen är goda.
Vitamineral-Complex-Body-Science
Rank 3

Body Science Wellness Series – Vitamineral Complex

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Kapslar
90
Ett multivitamin där en av ingredienserna är kelp. Ett tillskott för dig som är i behov av extra vitaminer och mineraler där du samtidigt få i dig jod från kelp. Användare är mycket nöjda och upplever att de får bra effekter på immunförsvaret!
Better-You-Premium-Kalp-Jod
Rank 4

Better You Premium Kelp/Jod

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Kapslar
160
För att ämnesomsättningen ska fungera normalt och dessutom stödja sköldkörtelns funktion så kan dessa kapslar vara något för dig! En kapsel innehåller 300 microgram kelpextrakt och de är dessutom helt vegansk! Naturlig produkt som innehåller 150 µg per kapsel.
Kelp-Great-Earth
Rank 5

Great Earth Kelp

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Tabletter
150
Kelp i tablettform som innehåller 250 mikrogram kelp per tablett. Förutom sköldkörteln så har kelp en bra effekt på huden och den kognitiva funktionen.
Jod-losonjod
Rank 6

Iosojod

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
Milliliter
30
Jod från kelp på flaska som man doserar droppvis. En droppe i 0,6 dl vatten blandas och sedan tar man tre teskedar av den. Här får man mycket kelp koncentrerat men till ett ganska högt pris vilket sänker betyget.
bästa kelpen just nu

Vad är Kelp?

Kelp är en brunalg och den växer i näringsrika vatten där temperaturen är över 20 grader. Den växer väldigt snabbt och kan växa upp till en halv meter om dagen. Den breder ut sig över stora ytor och kan bli upp till 50 meter lång. Eftersom Kelp har ett högt innehåll av jod, k-vitamin och antioxidanter används den i många livsmedel.

Vad är kelp bra för?

Kelp är väldigt näringstät och den kan ha många fördelar för dig som intar den regelbundet.  Tillskott kan vara gynnsamt för benstomme, naglar, hår, tänder och hud.

Kelp är den naturliga källan till jod. Jod är ett livsviktigt grundämne och byggsten bland annat för sköldkörteln och bidrar till att förbättra sköldkörtelns funktion och ämnesomsättning. Mer om bästa jodtillskotten kan du läsa om här.

Sköldkörteln styr flera av våra hormoner. Ett tillskott kan säkerställa att du får i dig den mängd jod som din kropp behöver. Viktiga hormon som styrs av sköldkörteln är exempelvis:

Tyroxin: Även kallad T3 som är ett viktigt hormon för många av kroppens funktioner. Den påverkar ämnesomsättningen, mag-och tarmfunktion samt puls och hjärta

Trijodtyronin: Transporteras ut i kroppen via blodcellerna och den spelar en stor roll för fertiliteten, ämnesomsättningen, hjärtats funktioner mer mera.

Sköldkörteln är även viktig för:

  • Energi och ork
  • Hud och hår
  • Ämnesomsättningen

Kelp innehåller totalt 16 olika aminosyror som proteinerna i vår kropp är uppbyggda av. Denna fantastiska alg innehåller även rikliga mängder av klorofyll som stimulerar produktionen av röda blodkroppar. Detta i sin tur ökar din syresättning och optimerar organfunktionen i din kropp.

16 aminosyror i kepl

Vad kan du mer ha kelp till?

Kelp innehåller stora mängder av naturlig glutamat och kan därför användas för smaksättning. Alginat är en kolhydrat som utvinns ur Kelp och den används bland annat till förtjockningsmedel till sylt, glass, tandkräm och dressing. I livsmedelssammanhang är det inte ovanligt att det japanska namnet kombu används för att benämna Kelp. Kombu används flitigt bland annat i det asiatiska köket.

Kelp är antibakteriell och populär i olika hudvårdsprodukter. Den återfuktar huden, ger lyster och mjukgör. Kelp används bland annat i inpackningar, schampo, krämer med mera.

Det går även att framställa biogas av Kelp och den är dessutom användbar som gödningsmedel.

Genom studier som har gjorts har det framkommit att Kelp är ett av de bästa tillskotten du kan ta för alla gifter som finns såsom tungmetaller och kemikalier. Din kropp får hjälp med att bli av med gifter som finns. Kelp hjälper levern att orka klara av att sortera ut de farliga gifterna från kroppen,

Vad säger forskningen om Kelp?

Det pågår ständiga forskningar om Kelp. Pågående forskning om Kelp är bra kost för att förebygga åldrandet och andra sjukdomar. Man forskar även på om Kelp kan vara till fördel för vissa behandlingen av bröstcancer. Studier visar att det finns belägg för att Kelp kan stärka ditt immunförsvar och detta kan leda till att det ingår i mediciner som kan förebygga cancer.

Vidare har studierna visat att Kelp även är bra mot högt blodtryck och högt kolesterol.
Man forskar vidare på om Kelp kan användas i någon form av diet för viktminskning. eftersom man har gjort en studie där det visar att om du använder en mindre mängd Kelp i ditt bröd, minskar det fettupptagningen med en tredjedel.

kelp mot högt blodtryck mm

Tänk på detta

Om du ska börja med att ta Kelptillskott så finns det i pulver eller tabletter. Innehållet kan variera för tillskott men vi rekommenderar att du följer råden som ges. Råden som gäller för vuxna är att du kan ta 1800 mg per dag men om det skulle behövas kan du ta ända upp till 4000 mg.

Om det inte är absolut nödvändigt så ska du inte ge Kelp till barn under sju år. Just för barn är det bra att rådfråga med läkare innan för att diskutera fram rätt dos. Detta gäller även om du har någon underliggande sjukdom som kan påverkas. Trots att kelp är naturligt ska du inte överdosera det. Lider du av hypertyreos, det vill säga för mycket sköldkörtelhormon ska du inte använda Kelp.

I måttliga mängder tillskott finns inga specifika biverkningar med Kelp. Ett överskott kan dock leda till sköldkörtelrubbningar där symtom kan vara sömnrubbning, svettningar, hjärtklappning och värmevallningar.

Så utser vi bäst i test

Det är vår testpanel som testar produkterna och sätter utifrån sina upplevelser individuella betyg. Det vi tar hänsyn till när betygen i vårt bäst i test sätts är testpanelens betyg, andra användares omdömen, andra recensioner samt innehåll och pris.

Vi har gjort vår recension för att kunna ge dig en god överblick över alla produkterna i vårt bäst i test. Vi hoppas att denna recension ska leda dig till rätt val när du ska välja bästa kelp.

Vanliga frågor – Kelp

Kan Kelp stärka mitt immunförsvar?

Forskning har visat att ditt immunförsvar kan stärkas av kelp.

Varför ska jag äta kelp?

Tillskott i form av kelp kan vara gynnsamt för benstomme, naglar, hår, tänder och hud. Den innehåller även jod som bland annat kan vara bra för sköldkörteln.

Vad betyder Kelp?

Kelp är helt enkelt det engelska namnet på en typ av stor brunalg.

Sammanfattning

Söker du den bästa produkten som har ett näringsinnehåll som är rik på vitaminer, jod och flertalet ämnen som är viktiga för din kropp, då ska du välja Kelp. Kelp optimerar organfunktionen i kroppen, stimulerar produktionen av röda blodkroppar, är gynnsam för  att förbättra sköldkörtelfunktionen och är bra för din ämnesomsättning.  Dessutom är Kelp bra för benstommen, hår, hud och naglar. Kelp har många användningsområde såsom matlagning men även som ingrediens i hudvårdsprodukter.

Vårt mål med bäst i test för bästa kelp är att guida dig till att hitta den rätta produkten just för dig. Hitta rätt genom att ta del av vår recension med information, betygsättningar och jämförelser. Oavsett vilken av dessa produkter som du väljer får du ett bra Kelptillskott.

Här kommer vår sammanfattade topplista med det Kelp som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kelp – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Better You Premium Kelp/Jod
  2. Bästa vätskan : Losojod
  3. Billigast köp : Solgar Kelp
  4. Bästa kundbetyg / omdömen : Jod Kelp
  5. Bästa tabletten : Great Earth Kelp
  6. Populärast i sökningar : Jod Kelp

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa kelp-produkter är Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport


Källor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kelp

https://www.treehugger.com/-beautiful-kelp-forests-4863887

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :