Bästa Kelp

Letar du efter bÀsta Kelp har du kommit rÀtt. I denna recension fÄr du lÀra dig vad Kelp Àr och vad den fyller för funktioner. Kelp kan vara ett nödvÀndigt komplement till din vardagliga kost.

Den har ett nÀringsinnehÄll som Àr rikt pÄ vitaminer, jod och ett flertal Àmnen som Àr viktig för kroppens funktioner. Ta del i vÄrt bÀst i test för att hitta bÀsta Kelp för dig.

Topplista med de bÀsta Kelp produkterna

Topplistan

kelp
Rank 1 BĂ€st i Test

Jod Kelp

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Typ
Kapsel
Jod frÄn algen kelp i vegansk version. Bidrar bland annat till sköldkörtelns normala funktion och en normal energiomsÀttning. MÄnga vitaminer, mineraler och antioxidanter pÄ samma gÄng. Bra betyg.
Thyroid-Strength-Megafood
Rank 2

Thyroid Strength

betyg
(5/5)
Pris
849 kr
Tabletter
90
Ett högdoserat kosttillskott för sköldkörtelfunktionen. Tillsammans med bland annat ashwagandha och L-tyrosin ger detta tillskott de bÀsta förutsÀttningarna för sköldkörteln. Den innehÄller Àven, forskolin och kelp. DÀremot Àr det dyrt. AnvÀndare rapportera bra resultat och betygen Àr goda.
Vitamineral-Complex-Body-Science
Rank 3

Body Science Wellness Series – Vitamineral Complex

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Kapslar
90
Ett multivitamin dÀr en av ingredienserna Àr kelp. Ett tillskott för dig som Àr i behov av extra vitaminer och mineraler dÀr du samtidigt fÄ i dig jod frÄn kelp. AnvÀndare Àr mycket nöjda och upplever att de fÄr bra effekter pÄ immunförsvaret!
Better-You-Premium-Kalp-Jod
Rank 4

Better You Premium Kelp/Jod

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Kapslar
160
För att ÀmnesomsÀttningen ska fungera normalt och dessutom stödja sköldkörtelns funktion sÄ kan dessa kapslar vara nÄgot för dig! En kapsel innehÄller 300 microgram kelpextrakt och de Àr dessutom helt vegansk! Naturlig produkt som innehÄller 150 ”g per kapsel.
Kelp-Great-Earth
Rank 5

Great Earth Kelp

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Tabletter
150
Kelp i tablettform som innehÄller 250 mikrogram kelp per tablett. Förutom sköldkörteln sÄ har kelp en bra effekt pÄ huden och den kognitiva funktionen.
Jod-losonjod
Rank 6

Iosojod

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
Milliliter
30
Jod frÄn kelp pÄ flaska som man doserar droppvis. En droppe i 0,6 dl vatten blandas och sedan tar man tre teskedar av den. HÀr fÄr man mycket kelp koncentrerat men till ett ganska högt pris vilket sÀnker betyget.
bÀsta kelpen just nu

Vad Àr Kelp?

Kelp Àr en brunalg och den vÀxer i nÀringsrika vatten dÀr temperaturen Àr över 20 grader. Den vÀxer vÀldigt snabbt och kan vÀxa upp till en halv meter om dagen. Den breder ut sig över stora ytor och kan bli upp till 50 meter lÄng. Eftersom Kelp har ett högt innehÄll av jod, k-vitamin och antioxidanter anvÀnds den i mÄnga livsmedel.

Vad Àr kelp bra för?

Kelp Ă€r vĂ€ldigt nĂ€ringstĂ€t och den kan ha mĂ„nga fördelar för dig som intar den regelbundet.  Tillskott kan vara gynnsamt för benstomme, naglar, hĂ„r, tĂ€nder och hud.

Kelp Àr den naturliga kÀllan till jod. Jod Àr ett livsviktigt grundÀmne och byggsten bland annat för sköldkörteln och bidrar till att förbÀttra sköldkörtelns funktion och ÀmnesomsÀttning. Mer om bÀsta jodtillskotten kan du lÀsa om hÀr.

Sköldkörteln styr flera av vÄra hormoner. Ett tillskott kan sÀkerstÀlla att du fÄr i dig den mÀngd jod som din kropp behöver. Viktiga hormon som styrs av sköldkörteln Àr exempelvis:

Tyroxin: Även kallad T3 som Ă€r ett viktigt hormon för mĂ„nga av kroppens funktioner. Den pĂ„verkar Ă€mnesomsĂ€ttningen, mag-och tarmfunktion samt puls och hjĂ€rta

Trijodtyronin: Transporteras ut i kroppen via blodcellerna och den spelar en stor roll för fertiliteten, ÀmnesomsÀttningen, hjÀrtats funktioner mer mera.

Sköldkörteln Àr Àven viktig för:

  • Energi och ork
  • Hud och hĂ„r
  • ÄmnesomsĂ€ttningen

Kelp innehÄller totalt 16 olika aminosyror som proteinerna i vÄr kropp Àr uppbyggda av. Denna fantastiska alg innehÄller Àven rikliga mÀngder av klorofyll som stimulerar produktionen av röda blodkroppar. Detta i sin tur ökar din syresÀttning och optimerar organfunktionen i din kropp.

16 aminosyror i kepl

Vad kan du mer ha kelp till?

Kelp innehÄller stora mÀngder av naturlig glutamat och kan dÀrför anvÀndas för smaksÀttning. Alginat Àr en kolhydrat som utvinns ur Kelp och den anvÀnds bland annat till förtjockningsmedel till sylt, glass, tandkrÀm och dressing. I livsmedelssammanhang Àr det inte ovanligt att det japanska namnet kombu anvÀnds för att benÀmna Kelp. Kombu anvÀnds flitigt bland annat i det asiatiska köket.

Kelp Àr antibakteriell och populÀr i olika hudvÄrdsprodukter. Den Äterfuktar huden, ger lyster och mjukgör. Kelp anvÀnds bland annat i inpackningar, schampo, krÀmer med mera.

Det gÄr Àven att framstÀlla biogas av Kelp och den Àr dessutom anvÀndbar som gödningsmedel.

Genom studier som har gjorts har det framkommit att Kelp Àr ett av de bÀsta tillskotten du kan ta för alla gifter som finns sÄsom tungmetaller och kemikalier. Din kropp fÄr hjÀlp med att bli av med gifter som finns. Kelp hjÀlper levern att orka klara av att sortera ut de farliga gifterna frÄn kroppen,

Vad sÀger forskningen om Kelp?

Det pÄgÄr stÀndiga forskningar om Kelp. PÄgÄende forskning om Kelp Àr bra kost för att förebygga Äldrandet och andra sjukdomar. Man forskar Àven pÄ om Kelp kan vara till fördel för vissa behandlingen av bröstcancer. Studier visar att det finns belÀgg för att Kelp kan stÀrka ditt immunförsvar och detta kan leda till att det ingÄr i mediciner som kan förebygga cancer.

Vidare har studierna visat att Kelp Àven Àr bra mot högt blodtryck och högt kolesterol.
Man forskar vidare pÄ om Kelp kan anvÀndas i nÄgon form av diet för viktminskning. eftersom man har gjort en studie dÀr det visar att om du anvÀnder en mindre mÀngd Kelp i ditt bröd, minskar det fettupptagningen med en tredjedel.

kelp mot högt blodtryck mm

TÀnk pÄ detta

Om du ska börja med att ta Kelptillskott sÄ finns det i pulver eller tabletter. InnehÄllet kan variera för tillskott men vi rekommenderar att du följer rÄden som ges. RÄden som gÀller för vuxna Àr att du kan ta 1800 mg per dag men om det skulle behövas kan du ta Ànda upp till 4000 mg.

Om det inte Àr absolut nödvÀndigt sÄ ska du inte ge Kelp till barn under sju Är. Just för barn Àr det bra att rÄdfrÄga med lÀkare innan för att diskutera fram rÀtt dos. Detta gÀller Àven om du har nÄgon underliggande sjukdom som kan pÄverkas. Trots att kelp Àr naturligt ska du inte överdosera det. Lider du av hypertyreos, det vill sÀga för mycket sköldkörtelhormon ska du inte anvÀnda Kelp.

I mÄttliga mÀngder tillskott finns inga specifika biverkningar med Kelp. Ett överskott kan dock leda till sköldkörtelrubbningar dÀr symtom kan vara sömnrubbning, svettningar, hjÀrtklappning och vÀrmevallningar.

SÄ utser vi bÀst i test

Det Àr vÄr testpanel som testar produkterna och sÀtter utifrÄn sina upplevelser individuella betyg. Det vi tar hÀnsyn till nÀr betygen i vÄrt bÀst i test sÀtts Àr testpanelens betyg, andra anvÀndares omdömen, andra recensioner samt innehÄll och pris.

Vi har gjort vÄr recension för att kunna ge dig en god överblick över alla produkterna i vÄrt bÀst i test. Vi hoppas att denna recension ska leda dig till rÀtt val nÀr du ska vÀlja bÀsta kelp.

Vanliga frĂ„gor – Kelp

Kan Kelp stÀrka mitt immunförsvar?

Forskning har visat att ditt immunförsvar kan stÀrkas av kelp.

Sammanfattning

Söker du den bĂ€sta produkten som har ett nĂ€ringsinnehĂ„ll som Ă€r rik pĂ„ vitaminer, jod och flertalet Ă€mnen som Ă€r viktiga för din kropp, dĂ„ ska du vĂ€lja Kelp. Kelp optimerar organfunktionen i kroppen, stimulerar produktionen av röda blodkroppar, Ă€r gynnsam för  att förbĂ€ttra sköldkörtelfunktionen och Ă€r bra för din Ă€mnesomsĂ€ttning.  Dessutom Ă€r Kelp bra för benstommen, hĂ„r, hud och naglar. Kelp har mĂ„nga anvĂ€ndningsomrĂ„de sĂ„som matlagning men Ă€ven som ingrediens i hudvĂ„rdsprodukter.

VÄrt mÄl med bÀst i test för bÀsta kelp Àr att guida dig till att hitta den rÀtta produkten just för dig. Hitta rÀtt genom att ta del av vÄr recension med information, betygsÀttningar och jÀmförelser. Oavsett vilken av dessa produkter som du vÀljer fÄr du ett bra Kelptillskott.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med det Kelp som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Kelp – BĂ€st i vĂ„rt test

  1. BÀst i vÄrt test : Better You Premium Kelp/Jod
  2. BÀsta vÀtskan : Losojod
  3. Billigast köp : Solgar Kelp
  4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Jod Kelp
  5. BĂ€sta tabletten : Great Earth Kelp
  6. PopulÀrast i sökningar : Jod Kelp

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa kelp-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport


KĂ€llor:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kelp

https://www.treehugger.com/-beautiful-kelp-forests-4863887

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.