Bästa Kosttillskotten mot lös mage Jan

Att ha problem med lös mage är något man gärna slipper, men ibland händer det ju tyvärr ändå. Vi har gett oss ut i jakten på de bästa kosttillskotten mot lös mage.

I den här artikeln ska vi göra en liten recension av olika sorters kosttillskott som kan hjälpa till när man har såna problem med magen och vi ska i vårt test avgöra vilket kosttillskott som är bäst i test!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa kosttillskotten mot lös mage

Topplistan

mage tarm kosttillskott
Rank 1 Bäst i Test

Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

betyg
(5/5)
Pris/påse
8,6 kr
Antal påsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt från Silicea som är grym för tarmen. Den här gången kommer kosttillskottet i form av en vätska. Populär bland människor med uppblåst mage och/eller IBS. Bra betyg hos avändare
lacti-plus gas mage
Rank 2

Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

betyg
(5/5)
Pris
236 kr
Kliniskt dokumenterad effekt mot IBS - uppblåsthet - diarré. Många upplever en stor förbättring efter att ha tagit denna produkt en tid.
husk-vid-magproblem-och-ibs
Rank 3

Mage i Balans Classic kapslar

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Antal dagar
30
Denna Husk produkt innehåller naturliga psylliumfibrer. Bidrar till en stabil matsmältning både för trög eller lös mage. Ökar volymen på tarminnehåller och sätter igång fungerande tarmrörelser. Kan hjälpa vid IBS bla
Rank 4 Probiotika!

Probiotika Vital

betyg
(5/5)
Pris
189 kr
Antal dagar
30-90
Ny kapsel som gör att den inte bryts ner förrän den nått tarmarna. Mjölksyrabakterier som gör gott för din mag och tarmhälsa. Många positiva omdömen finns, "känner lugn i min ibs-mage" är ett exempel.
Rank 5 Högkoncentrerad!

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

betyg
(4/5)
Pris
459 kr
Antal dagar
60
Högdoserad probiotika med 20 miljarder bakterieceller som stödjer funktionen i din mage och tarmar. Ska förvaras i kylen. Det finns användare som rapporterar att de blivit av med sin IBS och ballongmage efter börjat med dessa.
mag tarm gel
Rank 6

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smärta i magen ofta. Kombinera det här med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för både mage och hals, och fungerar även för barn vilket är ett stort plus och visar hur pass mild produkten är! Tyvärr inte den bästa produkten för smärta i magen, men helt klart en produkt att överväga ifall man ändå ska köpa kosttillskott för ändamålet, kan även hjälpa vid IBS.

Här hittar du fler produkter som kanske är den magprodukt som passar just dig.

Bästa kosttillskott för lös mage och diarré

Varför får man lös mage?

När man får problem med lös mage eller diarré kan det bero på matförgiftning, allergi mot viss mat, magsjuka eller stress. När man är lös i magen har tarmen haft problem med att suga upp tillräckligt med vatten vilket gör så att avföringen blir mera vattning.

Symptom man kan få vid lös mage är:

 • Diarré.
 • Magkramper.
 • Feber.
 • Illamående.

Vad kan man göra åt det?

Vad man kan göra för att lösa problemet beror förstås på vad det är som orsakar det. Om det är något man äter eller om det är stress så får man ta bort det helt enkelt.

Om det är en bakterie eller virus som är orsaken så får man vila ut det och se till att man äter en kost som inte är så retande för tarmen.

En viktig sak att tänka på när man lider av diarre eller lös mage är att dricka mycket vatten. Annars är det väldigt lätt att man vätskebrist.

Det finns annars olika typer av kosttillskott man kan ta för att hjälpa till att lösa problemet, och det ska vi titta närmare på nu!

Kosttillskott mot lös mage

Det finns alltså olika typer av kosttillskott att köpa som hjälper dig att bli av med det här jobbiga problemet. Nu ska vi gå igenom dem så att du kan få hjälp med att bestämma vilket som kan vara det bästa för dig!

I vår genomgång har vi hittat de här kosttillskotten:

 • Psylliumfröskal
 • Kalcium
 • Glutamin
 • Probiotika

Psylliumfröskal

Psyllium är ett frö som innehåller en stor mängd av lösliga fibrer som kan suga åt sig och binda vatten, vilket är idealiskt när man är lös i magen.

psylliumfrö mot lös mage

Kalcium

Kalcium är en mineral som kan hjälpa när man har lös mage. Det har förmågan att suga upp vatten i tarmen, och man bör ta det som kalciumkarbonat om man tar det som tillskott för att hjälpa vid diarré.

Glutamin

Glutamin är en aminosyra som har reparerande egenskaper på tarmen.

Probiotika

Goda bakterier för magen som återställer en bra balans i magen. Obalans kan vara en orsak till lös mage.

Vilket kosttillskott som kommer att vara det bästa för dig är svårt att säga från början utan man får prova sig fram. Till slut kommer du nog att hitta den produkt som är den bästa för just dig! 

Var kan jag köpa det?

Kosttillskott mot lös mage kan man köpa på olika hälsokostbutiker eller apotek både online och i fysisk butik.

Här i vårt test kan du hitta många ställen att beställa de här kosttillskotten från – direkt hem till din brevlåda! 

Vad kostar det?

Det finns många olika prisklasser du kan välja på, när du vill hitta det bästa kosttillskottet mot lös mage. Det beror på storlek på förpackning, typ av kosttillskott och hur länge produkten räcker.

Oavsett vilken produkt du väljer är vi säkra på att du kommer att hitta det bästa kosttillskottet både för dig och din plånbok! 

bästa kosttillskott vid diarré lös mage

Bäst i test kosttillskott mot lös mage

Här kan du se vilket kosttillskott mot lös mage som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa kosttillskott mot lös mage!

För att välja ut vinnaren har vi tittat på en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hänsyn till för att en produkt ska anses vara den bästa. Pris, kvalitet och kvantitet är exempel på faktorer för högt betyg i vårt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta ett kosttillskott som passar just dina behov! 

Topplistan bästa kosttillskott vid lös mage hittar du här.

Vanliga frågor – Lös mage

Vad kan man göra för att bibehålla en stabil mage?

En sak man kan tänka på är att äta regelbundet, samt at inte äta mat som magen tycker är sur, då detta kan vara jobbigare för din mage att hantera.

Vilka är de vanligaste kosttillskotten mot lös mage?

Probiotika, glutamin, kalcium och psylliumfrön är vanliga tillskott mot lös mage.

Sammanfattning

Att vara lös i magen händer de flesta människor då och då, och det kan bero på olika faktorer som bakterier och virus, stress eller ens kost.

Det är väldigt viktigt att dricka mycket vatte om man får problem med lös mage.

Det finns olika typer av kosttillskott om man har problem med magen, och man får prova sig fram till vilket som fungerar bäst.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de kosttillskotten som är bäst mot lös mage, som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa tillskotten mot lös mage – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Lactiplus mjölksyrabakterie mot IBS
 2. Mest hög koncentrerat : Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika
 3. Billigast köp : Mage i Balans Classic kapslar
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Probiotika Vital
 5. Bästa kosttillskottet med probiotikan : Probiotika Vital
 6. Populärast i sökningar : Probiotika Vital

Källor

https://magkliniken.se/kosttillskott-vid-diarre/

https://www.mindoktor.se/halsa-sjukdomar/los-mage-diarre/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :