Bästa Kosttillskotten mot lös mage

Att ha problem med lös mage Àr nÄgot man gÀrna slipper, men ibland hÀnder det ju tyvÀrr ÀndÄ. Vi har gett oss ut i jakten pÄ de bÀsta kosttillskotten mot lös mage.

I den hÀr artikeln ska vi göra en liten recension av olika sorters kosttillskott som kan hjÀlpa till nÀr man har sÄna problem med magen och vi ska i vÄrt test avgöra vilket kosttillskott som Àr bÀst i test!

Topplista bÀsta kosttillskotten mot lös mage

Topplistan

mage tarm kosttillskott
Rank 1 BĂ€st i Test

Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

betyg
(5/5)
Pris/pÄse
8,6 kr
Antal pÄsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt frĂ„n Silicea som Ă€r grym för tarmen. Den hĂ€r gĂ„ngen kommer kosttillskottet i form av en vĂ€tska. PopulĂ€r bland mĂ€nniskor med uppblĂ„st mage och/eller IBS. Bra betyg hos avĂ€ndare
lacti-plus gas mage
Rank 2

Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

betyg
(5/5)
Pris
236 kr
Kliniskt dokumenterad effekt mot IBS - uppblÄsthet - diarré. MÄnga upplever en stor förbÀttring efter att ha tagit denna produkt en tid.
husk-vid-magproblem-och-ibs
Rank 3

Mage i Balans Classic kapslar

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Antal dagar
30
Denna Husk produkt innehĂ„ller naturliga psylliumfibrer. Bidrar till en stabil matsmĂ€ltning bĂ„de för trög eller lös mage. Ökar volymen pĂ„ tarminnehĂ„ller och sĂ€tter igĂ„ng fungerande tarmrörelser. Kan hjĂ€lpa vid IBS bla
Rank 4 Probiotika!

Probiotika Vital

betyg
(5/5)
Pris
189 kr
Antal dagar
30-90
Ny kapsel som gör att den inte bryts ner förrÀn den nÄtt tarmarna. Mjölksyrabakterier som gör gott för din mag och tarmhÀlsa. MÄnga positiva omdömen finns, "kÀnner lugn i min ibs-mage" Àr ett exempel.
Rank 5 Högkoncentrerad!

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

betyg
(4/5)
Pris
459 kr
Antal dagar
60
Högdoserad probiotika med 20 miljarder bakterieceller som stödjer funktionen i din mage och tarmar. Ska förvaras i kylen. Det finns anvÀndare som rapporterar att de blivit av med sin IBS och ballongmage efter börjat med dessa.
mag tarm gel
Rank 6

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smÀrta i magen ofta. Kombinera det hÀr med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för bÄde mage och hals, och fungerar Àven för barn vilket Àr ett stort plus och visar hur pass mild produkten Àr! TyvÀrr inte den bÀsta produkten för smÀrta i magen, men helt klart en produkt att övervÀga ifall man ÀndÄ ska köpa kosttillskott för ÀndamÄlet, kan Àven hjÀlpa vid IBS.

HÀr hittar du fler produkter som kanske Àr den magprodukt som passar just dig.

BÀsta kosttillskott för lös mage och diarré

Varför fÄr man lös mage?

NÀr man fÄr problem med lös mage eller diarré kan det bero pÄ matförgiftning, allergi mot viss mat, magsjuka eller stress. NÀr man Àr lös i magen har tarmen haft problem med att suga upp tillrÀckligt med vatten vilket gör sÄ att avföringen blir mera vattning.

Symptom man kan fÄ vid lös mage Àr:

 • DiarrĂ©.
 • Magkramper.
 • Feber.
 • IllamĂ„ende.

Vad kan man göra Ät det?

Vad man kan göra för att lösa problemet beror förstÄs pÄ vad det Àr som orsakar det. Om det Àr nÄgot man Àter eller om det Àr stress sÄ fÄr man ta bort det helt enkelt.

Om det Àr en bakterie eller virus som Àr orsaken sÄ fÄr man vila ut det och se till att man Àter en kost som inte Àr sÄ retande för tarmen.

En viktig sak att tÀnka pÄ nÀr man lider av diarre eller lös mage Àr att dricka mycket vatten. Annars Àr det vÀldigt lÀtt att man vÀtskebrist.

Det finns annars olika typer av kosttillskott man kan ta för att hjÀlpa till att lösa problemet, och det ska vi titta nÀrmare pÄ nu!

Kosttillskott mot lös mage

Det finns alltsÄ olika typer av kosttillskott att köpa som hjÀlper dig att bli av med det hÀr jobbiga problemet. Nu ska vi gÄ igenom dem sÄ att du kan fÄ hjÀlp med att bestÀmma vilket som kan vara det bÀsta för dig!

I vÄr genomgÄng har vi hittat de hÀr kosttillskotten:

 • Psylliumfröskal
 • Kalcium
 • Glutamin
 • Probiotika

Psylliumfröskal

Psyllium Àr ett frö som innehÄller en stor mÀngd av lösliga fibrer som kan suga Ät sig och binda vatten, vilket Àr idealiskt nÀr man Àr lös i magen.

psylliumfrö mot lös mage

Kalcium

Kalcium Àr en mineral som kan hjÀlpa nÀr man har lös mage. Det har förmÄgan att suga upp vatten i tarmen, och man bör ta det som kalciumkarbonat om man tar det som tillskott för att hjÀlpa vid diarré.

Glutamin

Glutamin Àr en aminosyra som har reparerande egenskaper pÄ tarmen.

Probiotika

Goda bakterier för magen som ÄterstÀller en bra balans i magen. Obalans kan vara en orsak till lös mage.

Vilket kosttillskott som kommer att vara det bĂ€sta för dig Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga frĂ„n början utan man fĂ„r prova sig fram. Till slut kommer du nog att hitta den produkt som Ă€r den bĂ€sta för just dig! 

Var kan jag köpa det?

Kosttillskott mot lös mage kan man köpa pÄ olika hÀlsokostbutiker eller apotek bÄde online och i fysisk butik.

HĂ€r i vĂ„rt test kan du hitta mĂ„nga stĂ€llen att bestĂ€lla de hĂ€r kosttillskotten frĂ„n – direkt hem till din brevlĂ„da! 

Vad kostar det?

Det finns mÄnga olika prisklasser du kan vÀlja pÄ, nÀr du vill hitta det bÀsta kosttillskottet mot lös mage. Det beror pÄ storlek pÄ förpackning, typ av kosttillskott och hur lÀnge produkten rÀcker.

Oavsett vilken produkt du vĂ€ljer Ă€r vi sĂ€kra pĂ„ att du kommer att hitta det bĂ€sta kosttillskottet bĂ„de för dig och din plĂ„nbok! 

bÀsta kosttillskott vid diarré lös mage

BÀst i test kosttillskott mot lös mage

HĂ€r kan du se vilket kosttillskott mot lös mage som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta kosttillskott mot lös mage!

För att vÀlja ut vinnaren har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara den bÀsta. Pris, kvalitet och kvantitet Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta ett kosttillskott som passar just dina behov! 

Topplistan bÀsta kosttillskott vid lös mage hittar du hÀr.

Vanliga frĂ„gor – Lös mage

Vad kan man göra för att bibehÄlla en stabil mage?

En sak man kan tÀnka pÄ Àr att Àta regelbundet, samt at inte Àta mat som magen tycker Àr sura, dÄ detta kan vara jobbigare för din mage att hantera.

Sammanfattning

Att vara lös i magen hÀnder de flesta mÀnniskor dÄ och dÄ, och det kan bero pÄ olika faktorer som bakterier och virus, stress eller ens kost.

Det Àr vÀldigt viktigt att dricka mycket vatte om man fÄr problem med lös mage.

Det finns olika typer av kosttillskott om man har problem med magen, och man fÄr prova sig fram till vilket som fungerar bÀst.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de kosttillskotten som Àr bÀst mot lös mage, som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta tillskotten mot lös mage – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Lactiplus mjölksyrabakterie mot IBS
 2. Mest hög koncentrerat : Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika
 3. Billigast köp : Mage i Balans Classic kapslar
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Probiotika Vital
 5. BĂ€sta kosttillskottet med probiotikan : Probiotika Vital
 6. PopulÀrast i sökningar : Probiotika Vital

KĂ€llor

https://magkliniken.se/kosttillskott-vid-diarre/

https://www.mindoktor.se/halsa-sjukdomar/los-mage-diarre/