Bästa kosttillskotten mot stress & oro Jan

14% av den svenska befolkningen känner sig stressade enligt folkhälsomyndigheten, ett ganska stort folkhälsoproblem alltså. Sättet att leva på i vår del av världen för med sig en massa krav som för vissa leder till mycket stress och oro.

Men misströsta inte, det finns hjälp att få. Nu ska vi titta på olika kosttillskott som bäst kan hjälpa dig att att bli lugnare och stressa av. Vi ska göra en liten recension av de bästa kosttillskotten mot stress och oro och vi ska också utse vilka av dessa som är bäst i vårt bäst i test!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

good night zma mm
Rank 1 Bäst i Test

Core Good Night

betyg
(5/5)
Pris/tablett
2,7 kr
Sömntabletter från Core som är väldigt omtyckta. Gör att kroppen slappnar av och att du somnar in mycket lättare och bättre enligt många recensioner på webben. Några av de bästa sömntabletterna på marknaden just nu. Innehåller en fin mix av ashwagandha, L-teanin och GABA samt ZMA. Bra ämnen mot stress och oro.
Arctic-root
Rank 2

Arctic Root

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Mängd
80 tabletter
Med en bra effekt mot stress och trötthet ger denna rosenrotprodukt dig en bättre vardag. Ger en bra effekt under påfrestande perioder och du blir klarare i huvudet, mindre orolig och sover bättre. Vissa användare känner att de har fått livet tillbaka med denna produkt!
ksm66-ashwagandha
Rank 3 Kliniskt testad

KAM-66 Ashwagandha

betyg
(5/5)
Pris
219 kr
Mängd
120 kapslar
KSM66® Ashwagandha är ekologiskt odlad och kliniskt testad. Oerhört många positiva användare som fått hjälp mot stress, oro, sömnproblem med mera. En riktig vinnare!
Ginseng komplex healthwell
Rank 4 Hög koncentrerad!

Ginseng komplex

betyg
(5/5)
Pris
269 kr
Pris per dagsdos
4,48 kr
Ginseng/dag
1200 mg
Två olika typer av Ginseng som som tillsammans ska minska stress, göra dig piggare och friskare. Dessutom extra B12 för att stärka ämnesomsättningen i cellerna. Djupare sömn, mer mental fokus och mycket piggare är några av användarrecensionerna. En mycket bra produkt till ett vettigt pris gör denna till vår totala testvinnare!
l-teanin 200
Rank 5

L-teanin 200 healthw

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,65 kr
En sömntablett som inte bara hjälper dig sova bättre men dessutom vakna utvilad. Orosdämpande. Ett av de bästa sömnpillren på marknaden just nu i vårt tycke.
gaba-utvald
Rank 6

Gaba 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
Kapsel
Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. Användare rapporterar hjälp mot kronisk trötthet, stress och muskelspänningar samt bättre sömn. Många positiva recensioner, blir vår GABA testvinnare!
super magnesium 3 sorter
Rank 7 Högdoserat

HealthWell Trippel (Super) Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ett högdoserat magnesiumtillskott som innehåller hela 3 olika sorters magnesium för bästa effekt och upptag. Efter en kapsel av det här tillskottet kommer det inte fattas magnesium i ditt system. 100% vegetabiliska kapslar dessutom, för att göra det lätt för magen.
ksm66-ashwagandha
Rank 8 Kliniskt testad

KAM-66 Ashwagandha

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
Mängd
120 kapslar
KSM66® Ashwagandha är ekologiskt odlad och kliniskt testad. Oerhört många positiva användare som fått hjälp mot stress, oro, sexlust sömnproblem med mera.
rosenrot plus
Rank 9

Bioroot Rosenrot Forte

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
3,15 kr
Rosenrot/kapsel
200 mg
Ett rosenrot-tillskott skapad för dig som är stressad och känner dig trött. Innehar en patenterad formula vilket är vad som gör tillskottet unikt. Kan även användas vid utövning av valfri sport med framgång. Kan ge dig energi under hela dagen.

Fler kosttillskott hitta du här

bästa tillskotten mot oro och stress

Så vet du om du lider av stress

“Jag känner mig stressad” är en vanlig kommentar från människor runt omkring en, och faktum är att det är bra för oss att bli stressade ibland. Det skärper våra sinnen inför olika utmaningar och gör att man kan prestera lite bättre.

Men när man inte varvar ner mellan de stressade perioderna så kan det blir skadligt. Man kan faktiskt bli väldigt sjuk av för långvarig stress, och det kan i värsta fall leda till stroke, hjärtinfarkt och utmattningssyndrom.

Därför är det väldigt viktigt att man lyssnar på kroppens signaler och att man medvetet försöker koppla av ibland.

Men hur vet man då när det börjar bli farligt? Det här är några varningssignaler på att du börjar bli sjuk av din stress:

 • Du är trött oavsett att du sover som du ska.
 • Du har svårt att somna, och vaknar jättetidigt på morgonen fast du knappt har sovit.
 • Du har svårt att koncentrera dig och har svårt att komma ihåg saker.
 • Det känns som du har svårt att andas.
 • Du har hjärtklappning.
 • Du känner dig nedstämd, orolig och blir lätt irriterad för småsaker.
 • Ditt immunförsvar är dåligt och du blir sjuk ofta.
 • Du blir stel i kroppen och får ont.

Om många saker stämmer in på dig är det verkligen dags att göra någonting åt den sjukliga stressen. Det finns många saker man kan prova såsom motion, meditation, delegera uppgifter mer och så vidare, men det finns också kosttillskott som har utvecklats för att hjälpa till att motverka sådana här symptom.

tillskott mot oro och stress

Det ska vi titta lite närmare på nu!

Kosttillskott mot stress och oro

Det finns ganska många kosttillskott på marknaden som finns till för att lindra stress och oro. Nu ska vi kolla lite extra på några av dem:

 • Ashwagandha – en ört som har använts sedan urminnes tider i indisk läkekonst. Den kallas också för Indisk Ginseng. Ashwagandha är uppiggande och ger kraft!
 • Kamomill – dricks ofta som te. Kamomill är rogivande och har en kramplösande effekt som kan minska spänningar i kroppen.
kamomillte mot stress
 • Rosenrot – Ett vanligt tillskott som minskar trötthet och utmattning och ger tillbaka den mentala skärpan.
 • Chisandra – är en kinesisk ört som är känd för sina positiva egenskaper vid både fysisk och psykisk trötthet. Chisandra hjälper kroppen att anpassa sig vid olika påfrestningar.
 • Rysk rot – är ett snabbverkande tillskott som stärker immunförsvaret och hjälper vid mental stress och trötthet.
 • Pantotensyra (vitamin B5) – ett tillskott som motverkar trötthet och mental utmattning.
 • Magnesium – magnesium minskar frisättningen av stresshormoner vilket leder till att vi blir mer stresståliga.

Att tänka på

Det finns vissa saker man ska tänka på innan man börjar äta ett kosttillskott, inte minst när kroppen är i lite obalans av stress.

Man bör läsa på om de olika tillskotten så att man kan vara säker på att det passar just ens egna behov, att man inte är allergisk mot någon av ingredienserna. Det är också viktigt att man tar tillskottet på rätt sätt, vid rätt tidpunkt och att man inte tar för mycket.

Det kan ta lite tid för vissa kosttillskott att visa effekt, så det kan vara bra att ha lite tålamod när man precis börjat äta ett nytt tillskott.

Var kan jag köpa det?

Dessa kosttillskott kan du köpa på olika ställen. Butiker som säljer kosttillskott, apotek och butiker som specialiserar sig på träning brukar sälja såna här kosttillskott.

Som tur är finns det ett stort utbud som du kan hitta på nätet och beställa hem direkt till brevlådan!

Är det dyrt?

Det är inte jättedyrt, men det beror förstås på vilken typ av de här kosttillskotten du vill köpa.

För att ge en bild så kan man få ett paket kamomillte för ca 50 kr och en burk med B-vitamin för ca 300 kr.

I vårt test har vi valt ut olika typer av kosttillskott i alla prisklasser, just för att du kommer ska hitta en bra produkt för dina behov till ett bra pris!

Bäst i test kosttillskott mot stress och oro

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa kosttillskott mot stress och oro!

Vi har i vårt test gjort mycket research för att kunna avgöra vilka produkter som är de bästa, för det tycker vi är väldigt viktigt!

Pris, kvalitet och styrka är exempel på saker som avgör om man får ett högt betyg i vårt test.

Löpande går vi igenom andras tester, användares omdömen och betygsättning samt tillverkarnas information. Allt för att ge er bästa möjliga topplista.

Vanliga frågor – Stress och oro

Vad är tidiga symptom som kan visa på oro?

Många känner sig nedtryckta och stressade.

Vilka naturprodukter kan bidra till lugn och ro?

Ashwagandha, kamomill, rosenrot och vitamin B5 är produkter som kan vara värda att test.

Sammanfattning

Stress är ett vanligt hälsoproblem i vår del av världen, det beror mycket på hur vi lever i våra moderna samhällen och dess krav.

Om man stressar för länge på en hög nivå så riskerar man att bli sjuk av sin stress, och får man inte hjälp kan det i värsta fall leda till saker som hjärtinfarkt, utmattningssyndrom och stroke.

Det finns en hel del saker man kan göra själv för att behandla sjuklig stress, och bland annat finns det kosttillskott som är gjorda för att hjälpa mot stress och oro.

Det finns många olika typer av såna här tillskott och man får testa sig fram för att hitta det som passar ens egna behov och stressrelaterade problem. Exempel är vitamin B5, magnesium, kamomill och rosenrot.

Något som skulle kunna fungera om du har provat annat utan resultat är CBD-olja. Vi har gjort en guide och test av bästa cbd-olja här.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa tillskotten mot stress och oro som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa kosttillskotten mot stress och oro – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Core Good Night
 2. Bästa högdoserade kapseln : Ginseng komplex
 3. Billigast köp : L-teanin 200 healthwell
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Good Night
 5. Bästa veganska alternativet : Gaba 1000
 6. Populärast i sökningar : Core Good Night

Källor

https://www.1177.se/liv–halsa/stresshantering-och-somn/stress/

https://kurera.se/ortskolan-vart-att-veta-om-rysk-rot/

Fler produkter

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter än dem i topplistan just nu.

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :