Bästa kosttillskotten mot stress & oro

14% av den svenska befolkningen kÀnner sig stressade enligt folkhÀlsomyndigheten, ett ganska stort folkhÀlsoproblem alltsÄ. SÀttet att leva pÄ i vÄr del av vÀrlden för med sig en massa krav som för vissa leder till mycket stress och oro.

Men misströsta inte, det finns hjÀlp att fÄ. Nu ska vi titta pÄ olika kosttillskott som bÀst kan hjÀlpa dig att att bli lugnare och stressa av. Vi ska göra en liten recension av de bÀsta kosttillskotten mot stress och oro och vi ska ocksÄ utse vilka av dessa som Àr bÀst i vÄrt bÀst i test!

Topplistan

good night zma mm
Rank 1 BĂ€st i Test

Core Good Night

betyg
(5/5)
Pris/tablett
2,7 kr
Sömntabletter frÄn Core som Àr vÀldigt omtyckta. Gör att kroppen slappnar av och att du somnar in mycket lÀttare och bÀttre enligt mÄnga recensioner pÄ webben. NÄgra av de bÀsta sömntabletterna pÄ marknaden just nu. InnehÄller en fin mix av ashwagandha, L-teanin och GABA samt ZMA. Bra Àmnen mot stress och oro.
Arctic-root
Rank 2

Arctic Root

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
MĂ€ngd
80 tabletter
Med en bra effekt mot stress och trötthet ger denna rosenrotprodukt dig en bÀttre vardag. Ger en bra effekt under pÄfrestande perioder och du blir klarare i huvudet, mindre orolig och sover bÀttre. Vissa anvÀndare kÀnner att de har fÄtt livet tillbaka med denna produkt!
ksm66-ashwagandha
Rank 3 Kliniskt testad

KAM-66 Ashwagandha

betyg
(5/5)
Pris
219 kr
MĂ€ngd
120 kapslar
KSM66Ÿ Ashwagandha Àr ekologiskt odlad och kliniskt testad. Oerhört mÄnga positiva anvÀndare som fÄtt hjÀlp mot stress, oro, sömnproblem med mera. En riktig vinnare!
Ginseng komplex healthwell
Rank 4 Hög koncentrerad!

Ginseng komplex

betyg
(5/5)
Pris
269 kr
Pris per dagsdos
4,48 kr
Ginseng/dag
1200 mg
TvÄ olika typer av Ginseng som som tillsammans ska minska stress, göra dig piggare och friskare. Dessutom extra B12 för att stÀrka ÀmnesomsÀttningen i cellerna. Djupare sömn, mer mental fokus och mycket piggare Àr nÄgra av anvÀndarrecensionerna. En mycket bra produkt till ett vettigt pris gör denna till vÄr totala testvinnare!
ksm66-ashwagandha
Rank 5 Kliniskt testad

KAM-66 Ashwagandha

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
MĂ€ngd
120 kapslar
KSM66Ÿ Ashwagandha Àr ekologiskt odlad och kliniskt testad. Oerhört mÄnga positiva anvÀndare som fÄtt hjÀlp mot stress, oro, sexlust sömnproblem med mera.
l-teanin 200
Rank 6

L-teanin 200 healthw

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,65 kr
En sömntablett som inte bara hjÀlper dig sova bÀttre men dessutom vakna utvilad. OrosdÀmpande. Ett av de bÀsta sömnpillren pÄ marknaden just nu i vÄrt tycke.
gaba-utvald
Rank 7

Gaba 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
Kapsel
Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. AnvÀndare rapporterar hjÀlp mot kronisk trötthet, stress och muskelspÀnningar samt bÀttre sömn. MÄnga positiva recensioner, blir vÄr GABA testvinnare!
super magnesium 3 sorter
Rank 8 Högdoserat

HealthWell Super Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ett högdoserat magnesiumtillskott som innehÄller hela 3 olika sorters magnesium för bÀsta effekt och upptag. Efter en kapsel av det hÀr tillskottet kommer det inte fattas magnesium i ditt system. 100% vegetabiliska kapslar dessutom, för att göra det lÀtt för magen.
rosenrot plus
Rank 9

Bioroot Rosenrot Forte

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
3,15 kr
Rosenrot/kapsel
200 mg
Ett rosenrot-tillskott skapad för dig som Àr stressad och kÀnner dig trött. Innehar en patenterad formula vilket Àr vad som gör tillskottet unikt. Kan Àven anvÀndas vid utövning av valfri sport med framgÄng. Kan ge dig energi under hela dagen.

Fler kosttillskott hitta du hÀr

bÀsta tillskotten mot oro och stress

SĂ„ vet du om du lider av stress

“Jag kĂ€nner mig stressad” Ă€r en vanlig kommentar frĂ„n mĂ€nniskor runt omkring en, och faktum Ă€r att det Ă€r bra för oss att bli stressade ibland. Det skĂ€rper vĂ„ra sinnen inför olika utmaningar och gör att man kan prestera lite bĂ€ttre.

Men nÀr man inte varvar ner mellan de stressade perioderna sÄ kan det blir skadligt. Man kan faktiskt bli vÀldigt sjuk av för lÄngvarig stress, och det kan i vÀrsta fall leda till stroke, hjÀrtinfarkt och utmattningssyndrom.

DÀrför Àr det vÀldigt viktigt att man lyssnar pÄ kroppens signaler och att man medvetet försöker koppla av ibland.

Men hur vet man dÄ nÀr det börjar bli farligt? Det hÀr Àr nÄgra varningssignaler pÄ att du börjar bli sjuk av din stress:

 • Du Ă€r trött oavsett att du sover som du ska.
 • Du har svĂ„rt att somna, och vaknar jĂ€ttetidigt pĂ„ morgonen fast du knappt har sovit.
 • Du har svĂ„rt att koncentrera dig och har svĂ„rt att komma ihĂ„g saker.
 • Det kĂ€nns som du har svĂ„rt att andas.
 • Du har hjĂ€rtklappning.
 • Du kĂ€nner dig nedstĂ€md, orolig och blir lĂ€tt irriterad för smĂ„saker.
 • Ditt immunförsvar Ă€r dĂ„ligt och du blir sjuk ofta.
 • Du blir stel i kroppen och fĂ„r ont.

Om mÄnga saker stÀmmer in pÄ dig Àr det verkligen dags att göra nÄgonting Ät den sjukliga stressen. Det finns mÄnga saker man kan prova sÄsom motion, meditation, delegera uppgifter mer och sÄ vidare, men det finns ocksÄ kosttillskott som har utvecklats för att hjÀlpa till att motverka sÄdana hÀr symptom.

tillskott mot oro och stress

Det ska vi titta lite nÀrmare pÄ nu!

Kosttillskott mot stress och oro

Det finns ganska mÄnga kosttillskott pÄ marknaden som finns till för att lindra stress och oro. Nu ska vi kolla lite extra pÄ nÄgra av dem:

 • Ashwagandha – en ört som har anvĂ€nts sedan urminnes tider i indisk lĂ€kekonst. Den kallas ocksĂ„ för Indisk Ginseng. Ashwagandha Ă€r uppiggande och ger kraft!
 • Kamomill – dricks ofta som te. Kamomill Ă€r rogivande och har en kramplösande effekt som kan minska spĂ€nningar i kroppen.
kamomillte mot stress
 • Rosenrot – Ett vanligt tillskott som minskar trötthet och utmattning och ger tillbaka den mentala skĂ€rpan.
 • Chisandra – Ă€r en kinesisk ört som Ă€r kĂ€nd för sina positiva egenskaper vid bĂ„de fysisk och psykisk trötthet. Chisandra hjĂ€lper kroppen att anpassa sig vid olika pĂ„frestningar.
 • Rysk rot – Ă€r ett snabbverkande tillskott som stĂ€rker immunförsvaret och hjĂ€lper vid mental stress och trötthet.
 • Pantotensyra (vitamin B5) – ett tillskott som motverkar trötthet och mental utmattning.
 • Magnesium – magnesium minskar frisĂ€ttningen av stresshormoner vilket leder till att vi blir mer stresstĂ„liga.

Att tÀnka pÄ

Det finns vissa saker man ska tÀnka pÄ innan man börjar Àta ett kosttillskott, inte minst nÀr kroppen Àr i lite obalans av stress.

Man bör lÀsa pÄ om de olika tillskotten sÄ att man kan vara sÀker pÄ att det passar just ens egna behov, att man inte Àr allergisk mot nÄgon av ingredienserna. Det Àr ocksÄ viktigt att man tar tillskottet pÄ rÀtt sÀtt, vid rÀtt tidpunkt och att man inte tar för mycket.

Det kan ta lite tid för vissa kosttillskott att visa effekt, sÄ det kan vara bra att ha lite tÄlamod nÀr man precis börjat Àta ett nytt tillskott.

Var kan jag köpa det?

Dessa kosttillskott kan du köpa pÄ olika stÀllen. Butiker som sÀljer kosttillskott, apotek och butiker som specialiserar sig pÄ trÀning brukar sÀlja sÄna hÀr kosttillskott.

Som tur Àr finns det ett stort utbud som du kan hitta pÄ nÀtet och bestÀlla hem direkt till brevlÄdan!

Är det dyrt?

Det Àr inte jÀttedyrt, men det beror förstÄs pÄ vilken typ av de hÀr kosttillskotten du vill köpa.

För att ge en bild sÄ kan man fÄ ett paket kamomillte för ca 50 kr och en burk med B-vitamin för ca 300 kr.

I vÄrt test har vi valt ut olika typer av kosttillskott i alla prisklasser, just för att du kommer ska hitta en bra produkt för dina behov till ett bra pris!

BĂ€st i test kosttillskott mot stress och oro

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta kosttillskott mot stress och oro!

Vi har i vÄrt test gjort mycket research för att kunna avgöra vilka produkter som Àr de bÀsta, för det tycker vi Àr vÀldigt viktigt!

Pris, kvalitet och styrka Àr exempel pÄ saker som avgör om man fÄr ett högt betyg i vÄrt test.

Löpande gÄr vi igenom andras tester, anvÀndares omdömen och betygsÀttning samt tillverkarnas information. Allt för att ge er bÀsta möjliga topplista.

Vanliga frĂ„gor – Stress och oro

Vad Àr tidiga punkter som kan visa pÄ oro?

MÄnga kÀnner sig nedtryckta och stressade.

Sammanfattning

Stress Àr ett vanligt hÀlsoproblem i vÄr del av vÀrlden, det beror mycket pÄ hur vi lever i vÄra moderna samhÀllen och dess krav.

Om man stressar för lÀnge pÄ en hög nivÄ sÄ riskerar man att bli sjuk av sin stress, och fÄr man inte hjÀlp kan det i vÀrsta fall leda till saker som hjÀrtinfarkt, utmattningssyndrom och stroke.

Det finns en hel del saker man kan göra sjÀlv för att behandla sjuklig stress, och bland annat finns det kosttillskott som Àr gjorda för att hjÀlpa mot stress och oro.

Det finns mÄnga olika typer av sÄna hÀr tillskott och man fÄr testa sig fram för att hitta det som passar ens egna behov och stressrelaterade problem. Exempel Àr vitamin B5, magnesium, kamomill och rosenrot.

NÄgot som skulle kunna fungera om du har provat annat utan resultat Àr CBD-olja. Vi har gjort en guide och test av bÀsta cbd-olja hÀr.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta tillskotten mot stress och oro som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta kosttillskotten mot stress och oro – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Core Good Night
 2. BÀsta högdoserade kapseln : Ginseng komplex
 3. Billigast köp : L-teanin 200 healthwell
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Core Good Night
 5. BĂ€sta veganska alternativet : Gaba 1000
 6. PopulÀrast i sökningar : Core Good Night

KĂ€llor

https://www.1177.se/liv–halsa/stresshantering-och-somn/stress/

https://kurera.se/ortskolan-vart-att-veta-om-rysk-rot/

Fler produkter

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.