Bästa lavendeloljan

En av de populÀraste och bÀsta, eteriska oljorna Àr lavendelolja. Med sin mjuka doft har denna olja en lugn inverkan och dessutom passar den lika bra för massage som för parfym och hudvÄrd.

Det finns mĂ€ngder med vĂ€ldoftande oljor att köpa i Sverige. DĂ€rför har vi gĂ„tt igenom och granskat utbudet för att utse den bĂ€sta lavendelolja som finns samt utse de övriga som vi anser kvalar in pĂ„ vĂ„r topplista – bĂ€st i test. HĂ€ng med sĂ„ kikar vi pĂ„ resultatet och ger dig bra köprĂ„d!

Topplista med bÀsta lavendelolja

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

Weleda Lavender Relaxing Body Oil

betyg
(5/5)
Pris
125 kr
MĂ€ngd
100 ml
En mjukgörande, ekologisk kroppsolja som doftar lavendel. InnehÄller Àkta eterisk lavendelolja, sesamolja och mandelolja som vÄrdar din hud och ger dig en avslappnande kÀnsla av lavendeln! MÄnga anser att den ger bra effekt pÄ torr hud och har en underbar doft!
https://www.apotekhjartat.se/produkt/dr.organic-lavender-pure-oil-10-ml/
Rank 2

Dr.Organic Lavender Pure Oil

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
10 ml
En helt ren och vegansk eterisk olja med lavendel. Den sprider en hÀrligt avslappnande doft av lavendel och gör huden mjuk. Eftersom den Àr sÄ koncentrerad sÄ rÀcker den vÀldigt lÀnge!
Better-you-lavendelolja
Rank 3

Lavendelolja EKO Eterisk

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
MĂ€ngd
10 ml
Den hÀr oljan frÄn Better You Àr en 100% ren eterisk olja av lavendel. Den Àr framstÀlld genom destillering och har mÄnga anvÀndningsomrÄden. Bland annat i aromaterapi eller som doftsÀttare nÀr man stÀdar och tvÀttar. AnvÀndare tycker att den Àr bra!
Crearome-Eterisk-lavendelolja
Rank 4

Crearome Eterisk Lavendelolja Fine

betyg
(5/5)
Pris
98 kr
MĂ€ngd
10 ml
En extra fin lavendelolja frÄn Crearome! En blommig avslappnade doft att anvÀnda i oljelampan, nÀr du gör tvÄl eller andra hudvÄrdsprodukter. MÄnga anser att den doftar vÀldigt gott och Àr lÀtt att dosera.
Urtekram-tune-Body
Rank 5

Urtekram Tune In Body Oil Organic

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
MĂ€ngd
100 ml
Kroppsolja med jojobaolja, mandelolja och lavendel. Återfuktar huden och ger den mycket nĂ€ring samt ger en avslappnande effekt. Den Ă€r 100% naturlig och helt vegansk!
Dr-hauschka-body-oil
Rank 6

dr hauschka body oil

betyg
(4/5)
Pris
229 kr
MĂ€ngd
75 ml
En olja för kroppen med lavendel. Återfuktar huden samtidigt som du blir lugn av lavendeldoften. SĂ€rskilt bra för stressad hud som behöver behandlas och Ă€r ett perfekt inslag i en daglig hudvĂ„rdsrutin.
bÀsta lavendeloljan

Inte bara en god doft – lavendelolja Ă€r Ă€ven utmĂ€rkt för hudvĂ„rd

De flesta kÀnner igen lavendelolja pÄ lÄngt avstÄnd. Den sprider en mycket angenÀm doft som verkar lugnande för sinnet. Detta Àr inte vilken olja som helst, den har nÀmligen mÄnga goda egenskaper.

Oljan har mÄnga anvÀndningsomrÄden och det Àr i princip bara din fantasi som sÀtter stopp. Den Àr bland annat utmÀrkt i hudvÄrd och kan anvÀndas pÄ alla typer av hud. Oljan Àr bland annat lugnande vid acne, eksem och solsveda samtidigt som den passar pÄ vid fet hud.

Studier pekar pÄ att oljan Àr bra för hÀlsan och vÀlbefinnandet. Den utvinns ur lavendelvÀxten och gÄr att köpa online och i hÀlsokostbutiker.

6 fördelar med att anvÀnda lavendelolja

Om du vill börja anvÀnda lavendelolja sÄ kan det vara kul att veta att det finns mÀngder med bÄde fördelar och anvÀndningsomrÄden.

6 fördelar med oljan Àr att den:

  • Verkar antiseptiskt för huden
  • Är bra vid acne och eksem
  • Verkar lugnande vid solbrĂ€nd hud
  • Är underbar vid aromaterapi
  • Är insektsavvisande och ogillas av mygg
  • Är ett bakteriehĂ€mmande medel

Du kan alltsÄ anvÀnda oljan i hudvÄrd, antingen hudvÄrd som du köper i butiker eller hudvÄrdsprodukter som du gör sjÀlv. VÄr genomgÄng visar att eftersom produkten har en stark doft som insekter inte tycker om sÄ kan du anvÀnda den för att tillverka myggolja inför sommaren.

bÀsta lavendeloljan just nu

VĂ€lj mellan ren olja och utblandad olja

Det finns olika sorters oljor att vÀlja mellan och beroende pÄ anvÀndningsomrÄde sÄ gÀller det att vÀlja rÀtt typ.

Ren, destillerad olja: Denna sorts eteriska olja Àr mycket högkoncentrerad och fÄr dÀrför inte anvÀndas direkt pÄ huden. Den mÄste först blandas ut med en basolja och passar dÀrför utmÀrkt om du vill testa att göra egna hudvÄrdsprodukter med oljan i. Om du vill göra egen hudvÄrd finns det mÄnga recept pÄ internet att testa.

Utblandad olja: Om du hittar en mix av oljor dÀr lavendel Àr en av ingredienserna, dÄ kan den oftast anvÀndas direkt pÄ huden. En sÄdan mix Àr bland annat vanlig i kroppsoljor med en praktiskt spraykork.

VĂ€lj mellan olika doftintensiva oljor

NÀr du ska köpa en lavendelolja Àr det bra att kÀnna till att det finns olika sorters lavendel som oljan utvinns frÄn. Det innebÀr ocksÄ att oljorna har olika doft. Den bÀsta lavendeloljan Àr dÀrför den som du har sniffat och doftat dig fram till.

Fransk lavendel anses vara den finaste oljan och den har en mycket intensiv lavendeldoft. Det finns Àven oljor som luktar mindre starkt och mindre karaktÀristiskt. Den franska lavendeln som har bÀst och starkast doft ska helst anvÀndas i parfymer och om du vill syssla med aromaterapi.

Bland de mindre doftintensiva oljorna finner du bland annat bulgarisk och grekisk olja. AnvÀndare upplever att de Àr det bÀsta alternativet om du Àr kÀnslig mot starka lukter eller vill ha oljan i ansiktet.

VÀlj rÀtt olja beroende pÄ anvÀndningsomrÄde

Fransk lavendelolja bör alltsÄ anvÀndas i parfym och aromaterapi. Bulgarisk och grekisk olja kan anvÀndas i hudvÄrd och av doftkÀnsliga mÀnniskor.

Oljan Àr mycket populÀr inom aromaterapi och i massageoljor. Det kan Àven anvÀndas i badvatten för att fÄ hela kroppen att slappna av. Studier visar nÀmligen att lavendelolja har en rogivande effekt. Det Àr dÀrför en utmÀrkt olja pÄ kvÀllarna. Komplettera med en massagepistol sÄ klarar du dig lÄngt pÄ egen hand.

Tack vare den rogivande och lugnande effekter sÄ finns det Àven medicinska studier som visar att oljan Àr effektiv mot huvudvÀrk. Den kan bÄde lindra och helt ta bort vÀrken. Om du vill anvÀnda oljan i en aromalampa sÄ bör du köpa en ren, eterisk olja.

bestÀll lavendelolja pÄ nÀtet

BĂ€st i test av lavendeloljor

Vi har granskat undersökt marknaden efter de populÀraste oljorna och sedan noggrant granskat dess innehÄll och funktion. Efter att ha testat oljorna och tagit del av anvÀndares recensioner och upplevelser har testpanelen sammanstÀllt detta bÀst i test och utsett en vinnare. Vi har inte tagit pris eller mÀrke i beaktande i detta test, utan endast gÄtt pÄ recensioner och kvalitet. HÀr hittar du vÄr vinnare bÀsta lavendelolja!

Vanliga frĂ„gor – Lavendelolja

Kan lavendelolja hjÀlpa min hy?

Ja det kan den, det har visats att eksem och acne.

Avslutande ord

Den bÀsta lavendeloljan Àr den som har en utsökt doft som verkar lugnande för kropp och sinne. Testa dÀrför olika oljor för att se vilken doftintensitet som passar dig bÀst.

Det Àr viktigt att vÀlja olja beroende pÄ hur du ska anvÀnda den. Det finns mÄnga fÀrdiga massageoljor och hudvÄrdsprodukter med lavendelolja i, men du kan Àven köpa rena, eteriska oljor som du sjÀlv kan skapa hudvÄrdsprodukter med, eller varför inte testa aromaterapi.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med den arganoljan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Lavendeloljan – Testvinnare hos Tillskottsbibeln.se

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa lavendelolje -produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport


KĂ€llor:

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-838/lavender,

https://www.verywellmind.com/lavender-for-less-anxiety-3571767