Bästa silica (kisel)

NÀr man trÀnar hÄrt regelbundet sÄ kan man till slut slita en hel del pÄ sina leder. Förutom att se till att man stretchar ordentligt eller kompletterar den andra trÀningen med yoga, sÄ finns det faktiskt ett kosttillskott som kan hjÀlpa lederna lite pÄ traven. Silica, eller kisel som det ocksÄ heter.

Vi ska göra en recension av silica och titta pĂ„ vad det Ă€r för nĂ„got, har för effekter och om det finns nĂ„gra biverkningar. Vi ska ocksĂ„ utse en vinnare i vĂ„rt bĂ€st i test – bĂ€sta silica!

Topplista bÀsta Silica

Topplistan

Original-Silicea-Hubner
Rank 1 BĂ€st i Test

Original Silicea

betyg
(5/5)
Pris
149kr
Kapslar
30
Naturligt kiseltillskott som inte innehÄller nÄgra fÀrgÀmnen eller konserveringsmedel som ger hud, hÄr och naglar det dem behöver! Vann pris som Ärets hÄrvÄrdsprodukt Är 2017. MÄnga tycker att man behöver Àta det en tid för att se nÄgot effekt.
Vita-Silica-Vitaprana
Rank 2

Vita-Silica

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
60
En skönhetsprodukt som verkar inifrÄn! InnehÄller kisel frÄn bambu och varje kapsel innehÄller hela 200 mg kisel. Berikad med zink, mangan och selen. Vackert hÄr, starka naglar och fin hud utlovas.
Pharma-Nord-Bio-Silica-MSM
Rank 3

Pharma Nord Bio-Silica-MSM

betyg
(4/5)
Pris
195 kr
Tabletter
120
Ett tillskott med kombinationen kisel och svavel (MSM) som behövs för att kroppens vÀvnader ska mÄ sÄ bra som möjligt. Lederna mÄr bÀttre och man kÀnner sig mer rörlig, plus att man fÄr finare hy av den hÀr produkten.
Holistic-Kisel
Rank 4 Vegansk!

Holistic Kisel

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Kapslar
100
Holistic anvÀnder sig bara av organiska mineralföreningar i den hÀr produkten vilken ger ett mycket bÀttre upptag. HjÀlper hÄr, hud och naglar bli hÄllbara igen. Varje kapsel innehÄller 50 mg kisel och Àr helt vegansk.
Kisel-Optimal-Helhetshalsa
Rank 5

Kisel Optimal

betyg
(3/5)
Pris
177 kr
Kapslar
100
Kisel frÄn bambu som hjÀlper dig att fÄ bukt med sköra naglar, tunt hÄr och slapp hud. Kapslarna Àr veganska vilket gör att alla kan Àta dem. En kapsel innehÄller 140 mg ren kisel.
silica veganskt kisel frÄn bambu
Rank 6

healthwell Silica

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,87 kr
Silica/kapsel
250 mg
Ett högdoserat biotintillskott frÄn healthwell som dessutom bidrar till en förbÀttrad energiomsÀttning. HjÀlper hud, hÄr och naglar att vÀxa sig bÀttre med tiden. InnehÄller 250 mg rent kisel frÄn bambu per kapsel. Fungerar Àven bra för brosk och leder samt mÀnniskor som lider av IBS.
wonderful hair - healthwell
Rank 7

healthwell Wonderful Hair

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
2,54 kr
Biotin/kapsel
250 ”g
Ett unikt kosttillskott i form av ett hÄrvitamin speciellt framtaget för att bidra till att bibehÄlla normalt hÄr, normal hud och normala naglar. Fungerar vÀldigt bra för det typiska, tunna, nordiska hÄret. Kan göra sÄ ditt hÄr vÀxer snabbare. BestÄr primÀrt av biton men Àven hirsextrakt och kiseloxid bland annat. Passar Àven veganer och vegetarianer.
snyggt hÄr med tillskott great earth
Rank 8

Great Earth Beautiful Hair

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
2,81 kr
Biotin/kapsel
800 ”g
Ett kosttillskott skapat för att ge dig vackert hÄr. BibehÄll din hÄrkvalité eller öka den till och med ett snÀpp med hjÀlp av Great Earths kosttillskott Beautiful Hair. InnehÄller bl.a. biotin, zink och koppar samt cystein. TyvÀrr Àr tabletterna ganska stora vilket gör de svÄra att svÀlja.
nÀring till ditt hÄr
Rank 9

Priorin

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
4,65 kr
Ett hud- och hÄrvÄrdande kosttillskott som bland annat innehÄller biotin, l-cystin, hirsextrakt och pantonensyra. MÀngder med nÀring för ditt hÄr i en liten kapsel som Àr lÀtt att svÀlja.
bÀsta silica

Vad Àr silica?

Silica, eller kisel som det som sagt ocksÄ kallas, Àr ett mineral och Àr en bestÄndsdel i allt som har bindvÀv (skelett och hud till exempel). Det finns ocksÄ kisel i sand, grÀs och frÀkenvÀxter.

Kisel Àr en viktig bestÄndsdel i ben, brosk och hud. Det finns i proteinerna elastin och kollagen som ger stabilitet och struktur till all bindvÀv i kroppen. Kisel Àr ocksÄ bra om man har problem med magen eftersom det Àr vÀldigt bra pÄ att binda gaser, vatten och kroppsfrÀmmande substanser.

Anledningar till varför du ska fÄ i dig ordentligt med kisel:

 • Du fĂ„r bĂ€ttre naglar.
 • Du fĂ„r bĂ€ttre hy.
 • HĂ„ret blir starkare.
 • Du kan lindra olika magproblem.
 • Du förebygger Ă„derförkalkning.
 • Du fĂ„r ett bĂ€ttre upptag av D-vitamin och kalcium.
 • Du behĂ„ller smidiga och starka leder.

Exempel pÄ mat som innehÄller mycket kisel Àr:

 • Apelsiner
 • Lök
 • Pumpa
 • Nötter
 • Gurka
 • RĂ„ris
 • Sojabönor
 • Maskros
 • NĂ€sslor
apelsiner innehÄller silica

Kött, fisk och kyckling etc. innehÄller kisel men inte i nÀrheten av de mÀngder som livsmedel frÄb vÀxtriket.

Du kan alltsÄ Àta mycket av den hÀr maten i listan för att fÄ i dig kisel, men det finns som sagt Àven kosttillskott att Àta!

Vem behöver ta silicatillskott?

Ju Àldre man blir, desto mer minskar nivÄerna av kisel i kroppen. DÀrför kan det vara vÀrt att börja med silicatillskott i tid för att förebygga eventuella problem som kan dyka upp pÄ grund av det.

Om man som en yngre person har problem med hÄr, hud och naglar sÄ kan det ocksÄ vara en bra idé att testa tillskott av silica.

Om du har jobbiga magproblem som till exempel IBS, magkatarr eller diarré sÄ finns det en speciell gel med silica som kan hjÀlpa dig att bli av med besvÀren.

Finns det nÄgra biverkningar?

Efter att ha letat lÀnge och vÀl bland kÀllor pÄ internet sÄ Àr vÄr slutsats att det inte finns nÄgra kÀnda biverkningar av silica.

Det enda vi har hittat som man bör tÀnka pÄ Àr att om man tar silica pÄ grund av magproblem sÄ mÄste man ta det ca 2 timmar innan man ska ta andra lÀkemedel. Annars kan man förlora effekten av det lÀkemedlet.

Var hittar jag tillskott av silica?

Silica finns pÄ hÀlsokostbutiker och apotek, och det finns mÄnga produkter att hitta pÄ internet.

Du fĂ„r en burk med silicatabletter för ca 60 kr och upp till ca 250 kr. Om du vill ha gelprodukter ligger priset pĂ„ ca 120 kr – 200 kr.

I vÄrt test finns produkter i olika prisklasser för att du ska kunna hitta den bÀsta produkten för just dig!

handla silica online eller i butik

BĂ€st i test silica

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta silica!

NÀr vi vÀljer ut produkterna till vÄr topplista sÄ gÄr vi noga igenom faktorer som kvalitet, pris och verkningseffekt. Det Àr viktigt för oss för att du ska kunna kÀnna dig trygg med att produkterna vi tycker Àr de bÀsta Àr just de bÀsta!

Vi har Àven plöjt oss igenom alla recensioner, tester, omdömen och betygsÀttningar som vi kan hitta. Blandat runt och vips sÄ har vi den bÀsta totallistan man kan fÄ.

Vanliga frĂ„gor – Silica

Hur ofta ska jag anvÀnda silica?

Det varierar frÄn produkt till produkt men det rekommenderas alltid att vÀnta 2 timmar innan du tar andra lÀkemedel för bÀst effekt.

Sammanfattning

Silica Àr ett mineral som finns i all bindvÀv, och det kallas ocksÄ för kisel.

Silica Àr bra för lederna, för magen, hÄret, huden och naglarna. Det kan ocksÄ förebygga Äderförkalkning.

Kisel finns i mat som apelsiner, bladgrönsaker, rÄris, gurka, nötter och nÀsslor. Kött innehÄller mycket mindre mÀngder kisel Àn livsmedel frÄn vÀxtriket.

Med Äldern sjunker kiselnivÄerna i kroppen, och dÄ Àr det extra viktigt att ta ett tillskott för att undvika problem som kiselbrist kan leda till.

Kiseltillskott finns som tabletter, kapslar och gel. Gelen Àr frÀmst till för magproblem.

I vÄr genomgÄng kunde vi inte hitta nÄgra dokumenterade biverkningar vid intag av kiseltillskott!

HĂ€r kommer vĂ„r sammanfattade topplista med de bĂ€sta kiseltillskotten – Silican som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BÀsta Silican (Kisel)- BÀst i vÄrt test

 1. BÀst i vÄrt test : Original Silicea
 2. BÀst för veganer : Holistic Kisel
 3. Billigast köp: healthwell Wonderful Hair
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : healthwell Silica
 5. BĂ€sta kapseln : Original Silicea
 6. PopulÀrast i sökningar : healthwell Silica

KĂ€llor

https://silicea.se/kisel-naturens-byggsten/

https://kurera.se/darfor-behover-du-kisel/