Bästa Silica (kisel) Jan

När man tränar hårt regelbundet så kan man till slut slita en hel del på sina leder. Förutom att se till att man stretchar ordentligt eller kompletterar den andra träningen med yoga, så finns det faktiskt ett kosttillskott som kan hjälpa lederna lite på traven. Silica, eller kisel som det också heter.

Vi ska göra en recension av silica och titta på vad det är för något, har för effekter och om det finns några biverkningar. Vi ska också utse en vinnare i vårt bäst i test – bästa silica!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa Silica

Topplistan

Original-Silicea-Hubner
Rank 1 Bäst i Test

Original Silicea

betyg
(5/5)
Pris
149kr
Kapslar
30
Naturligt kiseltillskott som inte innehåller några färgämnen eller konserveringsmedel som ger hud, hår och naglar det dem behöver! Vann pris som årets hårvårdsprodukt år 2017. Många tycker att man behöver äta det en tid för att se något effekt.
Holistic-Kisel
Rank 2 Vegansk!

Holistic Kisel

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Kapslar
100
Holistic använder sig bara av organiska mineralföreningar i den här produkten vilken ger ett mycket bättre upptag. Hjälper hår, hud och naglar bli hållbara igen. Varje kapsel innehåller 50 mg kisel och är helt vegansk.
Vita-Silica-Vitaprana
Rank 3

Vita-Silica

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
60
En skönhetsprodukt som verkar inifrån! Innehåller kisel från bambu och varje kapsel innehåller hela 200 mg kisel. Berikad med zink, mangan och selen. Vackert hår, starka naglar och fin hud utlovas.
Pharma-Nord-Bio-Silica-MSM
Rank 4

Pharma Nord Bio-Silica-MSM

betyg
(4/5)
Pris
195 kr
Tabletter
120
Ett tillskott med kombinationen kisel och svavel (MSM) som behövs för att kroppens vävnader ska må så bra som möjligt. Lederna mår bättre och man känner sig mer rörlig, plus att man får finare hy av den här produkten.
silica veganskt kisel från bambu
Rank 5

healthwell Silica

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,87 kr
Silica/kapsel
250 mg
Ett högdoserat biotintillskott från healthwell som dessutom bidrar till en förbättrad energiomsättning. Hjälper hud, hår och naglar att växa sig bättre med tiden. Innehåller 250 mg rent kisel från bambu per kapsel. Fungerar även bra för brosk och leder samt människor som lider av IBS.
wonderful hair - healthwell
Rank 6

healthwell Wonderful Hair

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
2,54 kr
Biotin/kapsel
250 µg
Ett unikt kosttillskott i form av ett hårvitamin speciellt framtaget för att bidra till att bibehålla normalt hår, normal hud och normala naglar. Fungerar väldigt bra för det typiska, tunna, nordiska håret. Kan göra så ditt hår växer snabbare. Består primärt av biton men även hirsextrakt och kiseloxid bland annat. Passar även veganer och vegetarianer.
Kisel-Optimal-Helhetshalsa
Rank 7

Kisel Optimal

betyg
(3/5)
Pris
177 kr
Kapslar
100
Kisel från bambu som hjälper dig att få bukt med sköra naglar, tunt hår och slapp hud. Kapslarna är veganska vilket gör att alla kan äta dem. En kapsel innehåller 140 mg ren kisel.
snyggt hår med tillskott great earth
Rank 8

Great Earth Beautiful Hair

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
2,81 kr
Biotin/kapsel
800 µg
Ett kosttillskott skapat för att ge dig vackert hår. Bibehåll din hårkvalité eller öka den till och med ett snäpp med hjälp av Great Earths kosttillskott Beautiful Hair. Innehåller bl.a. biotin, zink och koppar samt cystein. Tyvärr är tabletterna ganska stora vilket gör de svåra att svälja.
näring till ditt hår
Rank 9

Priorin

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
4,65 kr
Ett hud- och hårvårdande kosttillskott som bland annat innehåller biotin, l-cystin, hirsextrakt och pantonensyra. Mängder med näring för ditt hår i en liten kapsel som är lätt att svälja.
bästa silica

Vad är silica?

Silica, eller kisel som det som sagt också kallas, är ett mineral och är en beståndsdel i allt som har bindväv (skelett och hud till exempel). Det finns också kisel i sand, gräs och fräkenväxter.

Kisel är en viktig beståndsdel i ben, brosk och hud. Det finns i proteinerna elastin och kollagen som ger stabilitet och struktur till all bindväv i kroppen. Kisel är också bra om man har problem med magen eftersom det är väldigt bra på att binda gaser, vatten och kroppsfrämmande substanser.

Anledningar till varför du ska få i dig ordentligt med kisel:

 • Du får bättre naglar.
 • Du får bättre hy.
 • Håret blir starkare.
 • Du kan lindra olika magproblem.
 • Du förebygger åderförkalkning.
 • Du får ett bättre upptag av D-vitamin och kalcium.
 • Du behåller smidiga och starka leder.

Exempel på mat som innehåller mycket kisel är:

 • Apelsiner
 • Lök
 • Pumpa
 • Nötter
 • Gurka
 • Råris
 • Sojabönor
 • Maskros
 • Nässlor
apelsiner innehåller silica

Kött, fisk och kyckling etc. innehåller kisel men inte i närheten av de mängder som livsmedel fråb växtriket.

Du kan alltså äta mycket av den här maten i listan för att få i dig kisel, men det finns som sagt även kosttillskott att äta!

Vem behöver ta silicatillskott?

Ju äldre man blir, desto mer minskar nivåerna av kisel i kroppen. Därför kan det vara värt att börja med silicatillskott i tid för att förebygga eventuella problem som kan dyka upp på grund av det.

Om man som en yngre person har problem med hår, hud och naglar så kan det också vara en bra idé att testa tillskott av silica.

Om du har jobbiga magproblem som till exempel IBS, magkatarr eller diarré så finns det en speciell gel med silica som kan hjälpa dig att bli av med besvären.

Finns det några biverkningar?

Efter att ha letat länge och väl bland källor på internet så är vår slutsats att det inte finns några kända biverkningar av silica.

Det enda vi har hittat som man bör tänka på är att om man tar silica på grund av magproblem så måste man ta det ca 2 timmar innan man ska ta andra läkemedel. Annars kan man förlora effekten av det läkemedlet.

Var hittar jag tillskott av silica?

Silica finns på hälsokostbutiker och apotek, och det finns många produkter att hitta på internet.

Du får en burk med silicatabletter för ca 60 kr och upp till ca 250 kr. Om du vill ha gelprodukter ligger priset på ca 120 kr – 200 kr.

I vårt test finns produkter i olika prisklasser för att du ska kunna hitta den bästa produkten för just dig!

handla silica online eller i butik

Bäst i test silica

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa silica!

När vi väljer ut produkterna till vår topplista så går vi noga igenom faktorer som kvalitet, pris och verkningseffekt. Det är viktigt för oss för att du ska kunna känna dig trygg med att produkterna vi tycker är de bästa är just de bästa!

Vi har även plöjt oss igenom alla recensioner, tester, omdömen och betygsättningar som vi kan hitta. Blandat runt och vips så har vi den bästa totallistan man kan få.

Vanliga frågor – Silica

Hur ofta ska jag använda silica?

Det varierar från produkt till produkt men det rekommenderas alltid att vänta 2 timmar innan du tar andra läkemedel för bäst effekt.

Vad är silica bra för?

Silica (kisel) är ett mineral som finns i och stödjer ben, tänder, bindväv, hud, hår och naglar.

Är silica gel farligt?

Är silica gel farligt att äta? Det är inte farligt att ha smakat lite kiselgel. Kiselgel används som torkmedel och tas inte upp i kroppen. Om du har fått i dig lite silikagel kan du dricka eller äta något för att späda ut det.

Sammanfattning

Silica är ett mineral som finns i all bindväv, och det kallas också för kisel.

Silica är bra för lederna, för magen, håret, huden och naglarna. Det kan också förebygga åderförkalkning.

Kisel finns i mat som apelsiner, bladgrönsaker, råris, gurka, nötter och nässlor. Kött innehåller mycket mindre mängder kisel än livsmedel från växtriket.

Med åldern sjunker kiselnivåerna i kroppen, och då är det extra viktigt att ta ett tillskott för att undvika problem som kiselbrist kan leda till.

Kiseltillskott finns som tabletter, kapslar och gel. Gelen är främst till för magproblem.

I vår genomgång kunde vi inte hitta några dokumenterade biverkningar vid intag av kiseltillskott!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa kiseltillskotten – Silican som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Silican (Kisel)- Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Original Silicea
 2. Bäst för veganer : Holistic Kisel
 3. Billigast köp: healthwell Wonderful Hair
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : healthwell Silica
 5. Bästa kapseln : Original Silicea
 6. Populärast i sökningar : healthwell Silica

Källor

https://silicea.se/kisel-naturens-byggsten/

https://kurera.se/darfor-behover-du-kisel/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :