Bästa teanin

I vissa perioder i livet sÄ kan man kÀnna sig stressad, orolig och orkeslös. Det spelar ingen roll hur mycket positivt tÀnkande du sysslar med, eller hur mycket du sover. Du behöver nÄgot annat helt enkelt. DÄ kan ett tillskott av teanin vara nÄgot för dig!

I den hĂ€r artikeln ska vi göra en recension av teanin-tillskott och vi ska gĂ„ igenom teaninets effekter, eventuella biverkningar och vart du ska vĂ€nda dig för att fĂ„ tag pĂ„ det. Vi ska ocksĂ„ utse vilken teaninprodukt som Ă€r vinnare i vĂ„rt bĂ€st i test – bĂ€sta teanin!

Topplista bÀsta Teanin

Topplistan

L-Teanin-Healthwell
Rank 1 BĂ€st i Test

L-teanin 200

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kapslar
90
Billiga och effektiva kapslar med L-teanin! LÀtta att svÀlja och anvÀndare vittnar om att de somnar lÀttare, sover bÀttre och kÀnner sig lugnare. Ett vÀldigt prisvÀrt kosttillskott!
Thorne-Theanine
Rank 2

Thorne Theanine

betyg
(5/5)
Pris
739 kr
Kapslar
90
Thorne Theanine stimulerar alfavÄgor i hjÀrnan, vilket ger ett bÀttre minne och ökat fokus. Ska ocksÄ ge ett bÀttre humör. Ett ganska högt pris, men av bra kvalitet.
Teanin-Solaray
Rank 3

Solaray teanin

betyg
(4/5)
Pris
399 kr
Kapslar
45
Teaninkapslar som passar vÀldigt bra för veganer eftersom kapslarna inte innehÄller nÄgot gelatin. Varje kapsel innehÄller 200 mg teanin och ger ett ökat lugn, fokus och bÀttre sömn. FÄr ett lÀgre betyg pÄ grund av det höga priset.
L-Teanin-Bulk
Rank 4

Bul L-teanin pulver

betyg
(4/5)
Pris
55 kr
g
50
Ett smaklöst pulver med 200 mg teanin per skopa. Du kan blanda det med vilken dryck du vill och fÄ teaninets effekter. AnvÀndare tycker att det Àr en mycket prisvÀrd produkt och upplever att de blir lugnare och sover bÀttre.
Gront-Te-Extrakt-Lamberts
Rank 5

Lamberts Grönt Te Extrakt

betyg
(3/5)
Pris
229 kr
Tabletter
229
Teanin i tablettform som ger 10 mg teanin per tablett. Fungerar som en antioxidant och minskar stress och Ängest. Det lÀgre betyget beror pÄ att man fÄr förhÄllandevis lÄga nivÄer av teanin per tablett och till ett ganska högt pris.
bÀsta teanin

Teanin Aminosyran som inte bygger muskler

Teanin Àr en aminosyra och Àr man en person som trÀnar mycket sÄ tÀnker man kanske direkt att det kan vara en bra tillskott att ta för att fÄ hjÀlp med att bygga mer muskler. Men sÄ Àr det faktiskt inte.

Trots att teanin Àr en aminosyra sÄ Àr det inte med och bygger nÄgra proteiner, men den har en del andra effekter i kroppen:

 • PĂ„verkar sinnesstĂ€mningen.
 • Är Ă„ngestdĂ€mpande.
 • Ger ökad koncentrationsförmĂ„ga.
 • FörbĂ€ttrar inlĂ€rningen.
 • FörbĂ€ttrar kvaliteten pĂ„ din sömn.
 • StĂ€rker immunförsvaret.
 • Minskar högt blodtryck.
 • Är en antioxidant.

Teanin finns naturligt i stora mÀngder i grönt te (men finns Àven i svart te i mindre mÀngd) och i svampen brunsopp. NÀr man köper teanin som kosttillskott brukar den kallas för L-teanin.

PÄ grund av teaninets egenskaper anvÀnds det bland annat för att behandla ADHD, alzheimers, för att minska blodtryck men ocksÄ för att förbÀttra behandling av cancermedicin!

För att fÄ i sig teanin kan man köpa det som kapslar eller ta en kopp te i all sin enkelhet. Man har sett att det fÄr effekt redan efter en halvtimme.

Om du vill ta teanin för att fÄ bÀttre sömn rekommenderas att man tar kapslar eftersom ett stort vÀtskeintag innan sÀnggÄende kan störa sömnen.

brunsopp med teanin

Finns det biverkningar?

I de studier som har gjorts kan man inte se att teanin skulle vara farligt pÄ nÄgot sÀtt och ge biverkningar. Det finns heller ingen rekommenderad dagsdos i nulÀget men det anses vara ett sÀkert kosttillskott som Àr svÄrt att överdosera.

Om man dricker vÀldigt mycket te sÄ kan man dÀremot fÄ biverkningar av koffeinet i det. SÄna biverkningar kan vara illamÄende, orolig mage och att man kan kÀnna sig lÀtt irriterad.

De produkter vi har hittat i vÄr genomgÄng har ofta kapslar pÄ 200 mg, och det rekommenderas mellan 1-3 sÄdana kapslar per dag som dos. Det motsvarar ungefÀr 2-3 koppar te. Man fÄr nog helt enkelt testa sig fram vilket som funkar bÀst för en sjÀlv.

Var hittar jag teanin?

I butiker dÀr det sÀljs kosttillskott hittar du teaninprodukter. Det finns ett stort utbud pÄ internet dÀr man kan bestÀlla hem det direkt till brevlÄdan!

Priset ligger pĂ„ mellan 150 kr – 400 kr ungefĂ€r, men det beror förstĂ„s bland annat pĂ„ mĂ€ngden kapslar i burken.

Vi har hittat produkter med teanin i olika prisklasser till vÄrt test vilket gör att du kommer kunna hitta en produkt som passar just dig!

köp teanin pÄ nÀtet

BĂ€st i test teanin

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta teanin!

För att du ska kunna kÀnna dig trygg med att det verkligen Àr bra produkter som vi har med i vÄrt bÀst i test sÄ har vi gÄtt igenom mÄnga olika faktorer. Till exempel pris, smak och effekt.

PÄ nÀtet finns flera tester, betyg, omdömen och recensioner. Vi lÀser dessa Ät dig och bakar ihop det hela till en topplista som vi anser vara den bÀsta.

Vi Àr sÀkra pÄ att du kommer att hitta det teanin som funkar bÀst för dig bÄde nÀr det gÀller effekt och pris i vÄrt test!

Vanliga frĂ„gor – Teanin

Var kan jag hitta teanin?

Teanin kan hittas i mÄnga olika produkter bland annat dem i listan, samt i olika energidrycker.

Sammanfattning

Teanin Àr en aminosyra, men har inte samma muskelbyggande effekt som de flesta andra aminosyror. Det finns naturligt i te (speciellt i grönt te) och i svampen brunsopp.

Teanin gör dig lugn, förbÀttrar din sömn, gör det lÀttare för dig att koncentrera dig och sÀnker ditt blodtryck för att bara nÀmna nÄgra effekter.

Du kan fÄ i dig teanin genom att dricka te eller att ta ett tillskott i kapselform. Det brukar dÄ kallas för L-teanin.

I studier har man inte kunnat se nÄgra biverkningar eller andra negativa effekter av teanin. Det finns heller ingen allmÀn rekommenderad dagsdos.

Du kan köpa teaninkapslar i olika hÀlsokostbutiker.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de teanintillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Teaninet – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : L-teanin 200
 2. BÀsta för veganer : Solaray teanin
 3. Billigast köp: Lamberts Grönt Te Extrakt
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : L-teanin 200
 5. BĂ€sta pulvret : Bul L-teanin pulver
 6. PopulÀrast i sökningar : L-teanin 200

KĂ€llor

L-teanin – aminosyran som förbĂ€ttrar sömnkvaliteten helt naturligt | Kurera.se

L-THEANINE: DOSERING, FöRDELAR OCH BIVERKNINGAR – HÄLSA – 2021 (drderamus.com)

Theanine: hĂ€lsofördelar, anvĂ€ndningar, biverkningar, dosering och interaktioner – Theanine (orthopaedie-innsbruck.at)