BĂ€sta Äggproteinpulvret 2022

Om du trÀnat pÄ gym ett tag har du nog listat ut hur viktigt protein Àr för muskeltillvÀxt vid det hÀr laget. Protein Àr den enskilt viktigaste byggklossen för en imponerande fysik.

Vi hjĂ€lper dig hitta ditt bĂ€sta Ă€ggproteinpulver genom att jĂ€mföra alla alternativen Ă„t dig — i förvĂ€g!

Bra va? 🙂

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test Äggprotein Inget fett & inga kolhydrater

Self Omninutrition Egg White Premium, 1kg

betyg
(4,2/5)
Pris
399 kr
Proteinhalt
88%
Pris/KG
299 kr
Ett proteinpulver gjort pÄ Àggvita. Bidrar till ökad muskeltillvÀxt. InnehÄller inget fett och inga kolhydrater.
Rank 2 Äggprotein

Core Egg Protein, 400g

betyg
(3,6/5)
Pris
129 kr
Proteinhalt
75%
Pris/KG
310 kr
Äggprotein gjort pĂ„ primĂ€rt Ă€ggvita med en vĂ€ldigt hög proteinhalt. Naturligt laktosfritt till en följd av det. Inget tillsatt socker heller.
Rank 3 Perfekta biologiska vĂ€rden (BV) pĂ„ 100. Äggprotein

Bulk Powders Äggvitepulver

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Proteinhalt
Över 80%
Pris/KG
259 kr
Beskrivs mÄnga gÄnger som "den gyllene standarden" vad gÀller Àggproteinpulver. InnehÄller över 80% protein. VÀldigt lÄgt förekomst av fett och kolhydrater.
Helt Ärligt Äggpulver
Rank 4 25 % mer energi Ă€n i traditionellt proteinpulver! Äggprotein

Helt Ärligt Äggpulver, 750g

betyg
(3,7/5)
Pris
159 kr
Proteinhalt
Upp till 55%
Pris/KG
212 kr
Ett fantastiskt Àggproteinpulver som Àr perfekt för dig som styrketrÀnar hÄrt. Naturligt rikt pÄ BCAA och kommer i flera goda smaker.
Rank 5 79 % proteininnehĂ„ll! Äggprotein

Helt Ärligt Äggvitepulver, 400g

betyg
(3,9/5)
Pris
129 kr
Proteinhalt
79%
Pris/KG
322 kr
Äggproteinpulver gjort pĂ„ Ă€ggvita med en hög andel aminosyror — utan tillsatt socker.
Rank 6 Pulver som smakar gott! Äggprotein

Scitec Nutrition Egg PRO, 930 g, Chocolate

betyg
(4,1/5)
Pris
329 kr
Proteinhalt
73%
Pris/KG
329 kr
Även det hĂ€r proteinet Ă€r gjort pĂ„ Ă€ggvita. AnvĂ€nts av muskelbyggare med stor framgĂ„ng.
Rank 7 Ger 4 liter konsumtionsfĂ€rdig Ă€ggvita! Äggprotein

Fairing Äggvita, 500 g

betyg
(4/5)
Pris
229 kr
Proteinhalt
80%
Pris/KG
458 kr
Pastöriserad, torkad och pulvriserad Àggvita gjord pÄ över 100 hönsÀgg. Detta mÀrks nÀr man blandar pulvret med vatten dÄ den flytande Àggvitan hittar tillbaka.

Information om Àggprotein

En av de enskilt viktigaste sakerna vid styrketrÀning Àr ÄterhÀmtningen i allmÀnhet men att fÄ i sig tillrÀckligt med protein i synnerhet.

Det Ă€r proteinet som Ă€r byggstenarna för alla fantastiska fysiker du vilat dina ögon pĂ„ genom Ă„ren. Utan protein — inga muskler.

SÄ enkelt Àr det.

Just Àgg Àr en fantastisk kÀlla till protein i relation .

Jag som skriver det hÀr inlÀgget Àter 5 Àgg till frukost varje morgon vilket ger mig en oerhört stor mÀngd av mitt dagliga rekommenderade intag av protein.

Ägg Ă€r kalorisnĂ„lt men fyllt med protein, vilket gör det till en favorit bland mĂ€nniskor som styrketrĂ€nar och försöker fĂ„ större muskler.

Äggprotein Ă€r Ă€nnu bĂ€ttre!

Det kan dock vara svÄrt att ha med sig Àgg överallt.

Det Àr inte lÀtt eller bekvÀmt att Àta Àgg pÄ jobbet eller gymmet direkt.

Som tur för dig sÄ finns det numera en fantastisk lösning i form av Àggprotein i pulverform dÀr man kan fÄ i sig förstklassigt protein relativt smÀrtfritt och utan att behöva antingen steka eller koka Àggen i förvÀg.

Vad Àr Àggprotein?

Äggprotein Ă€r, som namnet kanske antyder, ett protein som helt Ă€r gjort pĂ„ Ă€gg. Som nĂ€mnt ovan Ă€r just Ă€gg en fantastisk kloss för att bygga en imponerande fysik dĂ„ Ă€gg oftast Ă€r fyllda med mĂ€ngder av protein.

Ägg Ă€r, minst sagt, viktigt för mĂ€nniskor som vill bygga muskler och leva ett hĂ€lsosamt liv. Glöm inte heller hur mycket aminosyror du hittar i Ă€gg.

Det Àr just det hÀr som gör Àgg till en sÄ populÀr vara bland mÀnniskor försöker fÄ sina muskler att vÀxa genom att trÀna pÄ gym.

Statistik visar att varje svensk i genomsnitt Àter 207 Àgg om Äret.

NÄgon som trÀnar Àter förstÄs Ànnu mer.

Jag kan personligen Àta över 200 Àgg i mÄnaden om jag kÀnner mig riktigt busig. Allt handlar om hur kosten ser ut i övrigt.

Den frÀmsta fördelen med Àggprotein, vilket vi kommer gÄ in pÄ mer i nÀrmare detalj nedan, Àr just att det Àr ett alternativ till mjölk- och sojaprotein vilket innebÀr att det Àr laktosfritt.

Äggprotein innehĂ„ller för övrigt en lĂ„g mĂ€ngd kalorier, fett och kolhydrater men en vĂ€ldigt, vĂ€ldigt hög grad protein.

Exempel pÄ nÀringsinnehÄll av produkten Core egg protein, choklad, 400g.

Ett fantastiskt livsmedel, helt enkelt.

Se vÄr lista ovan för att hitta det bÀsta Àggproteinet för just dig.

Äggproteinpulver

En stor fördel med Àggproteinpulver framför andra sorters proteinpulver Àr att det tas upp av kroppen vÀldigt snabbt, likt BCAA (aminosyror) tenderar att göra under ett trÀningspass.

Det hĂ€r gör att din kropp och dess muskler kan Ă„terhĂ€mta sig betydligt fortare efter hĂ„rd trĂ€ning. Det Ă€r ju dĂ„ din kropp behöver protein som mest — av absolut bĂ€sta kvalitĂ©.

Snabbare ÄterhÀmtning Àr nÄgot varje person som trÀnar bör övervÀga. Utan den Àr det inte möjligt att bygga nÄgra muskler pÄ varken lÄng eller kort sikt.

De flesta Àggproteinpulvren som existerar idag Àr skapade genom att man separerar Àggulan frÄn Àggvitan och sedan pÄbörjar en process för att förÀndra det frÄn Àgg till det bÀsta Àggproteinpulvret för dig som trÀnar.

Det hĂ€r innebĂ€r — kort och gott — att alla aminosyror som hittas i Ă€gg vanligtvis med andra ord Ă€ven Ă„terfinns i Ă€ggproteinpulver av olika slag dĂ„ det trots allt Ă€r faktiska Ă€gg som Ă€r basen för tillskottet.

Äggproteinpulver avger oftast en vit fĂ€rg nĂ€r det blandas med vatten och har en mer udda konsistens Ă€n andra typer av proteinpulver, nĂ„got som kan vara bra att ha i Ă„tanke ifall man Ă€r en person som Ă€cklas av fel fĂ€rg eller konsistens i det man dricker efter ett trĂ€ningspass.

Vilket för mig till min nĂ€sta poĂ€ng — nĂ€mligen att Ă€ggproteinpulver Ă€r nĂ„got som intas direkt efter ett trĂ€ningspass för snabbare Ă„terhĂ€mtning.

HelÀggsprotein görs pÄ hela Àgget

Den primÀra delen av marknaden bestÄr av proteinpulver till 100% gjort pÄ Àggvitor, men det finns numera Àven nÄgot som kallas för helÀggsprotein nÀr det kommer till Àggproteinpulver.

Som namnet kanske avslöjar Àr det hÀr Àggproteinpulver som görs pÄ hela Àgget (inklusive Àggulan), inte bara Àggvitan.

En fördel med helÀggsproteinpulver Àr att det innehÄller mer omega 3-fetter och en nÄgot högre mÀngd kolesterol Àn i vanliga Àgg dÀr man fÄr sig vanligt Àggprotein.

Det har dessutom visat sig att man inte behöver oroa sig för kolesterolet som förekommer i Ă€gg dĂ„ det Ă€r klassat som ”bra” kolesterol för kroppen.

SĂ€ljs vanligtvis utan smak

Äggproteinpulver sĂ€ljs vanligtvis utan smak, varför de ofta anvĂ€nds av mĂ€nniskor som tar styrketrĂ€ning pĂ„ vĂ€ldigt stort allvar.

Det som Àr viktigt att tÀnka pÄ Àr att proteinpulver med en tillsatt smak i regel har mycket fler kalorier i sig (pÄ grund av det tillsatta sockret) Àn ett Àggproteinpulver i allmÀnhet.

Det hÀr Àr den frÀmsta fördelen med Àggproteinpulver.

Man fÄr i sig en optimal mÀngd protein snabbt, utan nÄgot tillsatt socker eller nÄgra skumma fÀrgÀmnen.

Man kan sÀga att Àggproteinpulver Àr ett mer nyttigare proteinpulver Àn exempelvis mjölkprotein som oftast Àr smaksatt.

Äggproteinpulver smakar inte lika gott som andra, mer vanliga proteinpulver gör — varför det i huvudsak anvĂ€nds av mĂ€nniskor som tar sin trĂ€ning pĂ„ vĂ€ldigt stort allvar och verkligen vill optimera mĂ€ngden protein de fĂ„r in i sina kroppar efter sina hĂ„rda styrketrĂ€ningspass.

MÄnga pÄstÄr att Àggproteinpulver smakar precis som Àgg, vilket inte Àr konstigt dÄ det trots allt Àr faktiska Àgg som Àr basen för den hÀr typen av tillskott.

FrÄgar du mig som skriver det hÀr vad jag rekommenderar, sÄ föreslÄr jag att du försöker fÄ det bÀsta av bÄda vÀrldar.

Ett Àggproteinpulver, som smakar gott.

Det finns mÀngder med Àggproteinpulver som Àr smaksatta med allt frÄn jordgubb till choklad. Detta trots att mÀnniskor som anvÀnder sig av Àggproteinpulver i regel föredrar den naturliga, beska smaken av Àggproteinet framför tillsatta smakÀmnen.

Ett laktosfritt proteinpulver

En vÀldigt stor fördel med Àggprotein Àr att mÀnniskor som annars Àr allergiska mot mjölk och/eller soja med enkelhet fÄr i sig Àggprotein i mÀngder dÄ det inte leder till nÄgon allergisk reaktion.

Trots detta fÄr man i sig minst lika mycket protein som om man Ät Àggvitorna. Du fÄr med andra ord i dig protein frÄn ett fantastiskt livsmedel som innehÄller vÀldigt lite fett, kalorier och kolhydrater.

Majoriteten av alla smaksatta proteinpulver som gÄr att köpa i dagens lÀge bestÄr av tillsatta preparat och Àmnen.

Ett exempel pÄ ett sÄdant Àmne vore aminosyror, de förekommer inte naturligt i exempelvis mjölkprotein eller sojaprotein som blivit allt mer populÀrt pÄ senare tid.

Naturliga aminosyror Àr förstÄs att föredra om du pysslar med hÄrd styrketrÀning. Detta dÄ din kropp mer enkelt tar upp aminosyrorna som kommit till som ett resultat av naturliga livsmedel som exempelvis Àgg.

Även kvalitĂ©n pĂ„ aminosyrorna ökar ifall du fĂ„r i dig aminosyrorna pĂ„ naturlig vĂ€g.

Nackdelar sÄsom smak och allergier

Den frÀmsta nackdelen med Àggprotein riktar sig till mÀnniskor som bokstavligen Àr allergiska mot Àgg.

Är man överkĂ€nslig mot Ă€gg bör man absolut inte ens leka med tanken att inta nĂ„gon form av Ă€ggprotein.

I vissa sÀllsynta fall finns det mÀnniskor som Àr allergiska mot Àgg, men som ÀndÄ klarar av ett intag av Àggproteinpulver dÄ det endast Àr Àggvitan pulvret görs av oftast och inte Àggulan ocksÄ (vilket betydligt fler mÀnniskor Àr allergiska mot).

Är du allergisk eller bara överkĂ€nslig mot produkter som innehĂ„ller Ă€gg i allmĂ€nhet — övervĂ€g att lĂ€gga dina pengar pĂ„ nĂ„got annat proteinpulver. Äggproteinpulver Ă€r nog inte för dig i sĂ„ fall.

Den andra, kanske största nackdelen med Àggproteinpulver ifall man inet Àr allergisk mot Àgg, Àr just dess konsistens.

Äggproteinpulver Ă€r inte som andra proteinpulver gjorda pĂ„ exempelvis mjölk eller soja. Konsistensen och smaken blir dĂ€rför vĂ€ldigt annorlunda i jĂ€mförelse.

MÄnga anser att smaken och konsistensen av Àggproteinpulvret vara sÄ pass dÄligt att man hellre nyttjar sig av andra typer av proteinpulver.

Vissa gillar inte smaken av Àggproteinpulver, helt enkelt.

Smaksatta proteinpulver med mjölkprotein som bas Àr fortfarande vad som Àr populÀrt och mest vanligt förekommande i dagens trÀnings- och hÀlsobutiker.

Det hÀr gör att Àggproteinet inte Àr lika utbrett pÄ marknaden som ett direkt resultat av det. Produktutbudet Àr helt enkelt inte lika stort som exempelvis för proteinpulver baserade pÄ mjölk (vassleprotein).

Det hÀr Àr dock nÄgot man löser relativt enkelt genom att lÀgga en bestÀllning av Àggproteinpulver hos en webbutik.

NÄgot man snabbt mÀrker ifall man Àr pÄ jakt efter det bÀsta Àggproteinpulvret Àr att priserna Àr nÄgot dyrare i jÀmförelse med andra proteinpulver.

Detta dÄ Àggproteinpulver Àr helt skapat med faktiska Àgg som bas, vilket gör produkten dyrare att köpa.

Om du anser kvalitĂ©n pĂ„ proteinet kombinerat med det nĂ„got högre priset inte vara en dealbreaker — slĂ„ till och köp ditt Ă€ggproteinpulver redan idag!

Vad innehÄller Àggproteinpulver?

Äggproteinpulver innehĂ„ller olika mĂ€ngder Ă€mnen och tillsatser beroende pĂ„ vilket mĂ€rke det har och i vilket land pulvret Ă€r tillverkat.

Generellt sett hÄller svenska produkter vÀldigt hög kvalité i det avseendet, varför vi mÄnga gÄnger rekommenderar att pröva pÄ svenska alternativ till de mest populÀra kosttillskotten trots deras nÄgot högre pris.

Den enskilt viktigaste delen av innehĂ„llet i Ă€ggproteinpulver Ă€r trots allt Ă€gg, som du kanske listat ut vid det hĂ€r laget — och dĂ„ Ă€r det oftast Ă€ggvita vi pratar om.

Om man endast kikar pÄ mÀngden protein. 1 portion Àggproteinpulver motsvarar hur mÄnga Àgg av storleken medium. MÀngden protein per portion i bilden baseras pÄ produkt: Core Egg Protein(choklad) och innehÄll frÄn kokta Àgg storlek M frÄn http://www7.slv.se/SokNaringsinnehall/Home/FoodDetails/2205

De flesta naturliga Àggproteinpulvren innehÄller 100% Àggvita.

Det Àr först nÀr man vill lyxa till det lite och lÀgga till nÄgon form av smak för sitt Àggproteinpulver som onödiga tillsatser och Àmnen börjar titta fram.

Ibland kan det vara vitalt att man som tillverkare lÀgger till vissa Àmnen i sitt Àggproteinpulver, sÄsom sötningsmedel, emulgeringsmedel och dylikt.

Detta gör man för att proteinet ska kunna blandas pÄ ett sÄ bra sÀtt som möjligt med vatten eller mjölk i en shake, samt för att öka hÄllbarhetstiden sÄ mycket som möjligt.

Om man Àr mer seriös med sin trÀning och tittar noggrant pÄ kaloriinnehÄllet i ett Àggproteinpulver med eller utan tillsatta smaker sÄ mÀrker man stor skillnad.

Det naturliga Àggproteinpulvret kommer alltid innehÄlla mycket mindre onödiga Àmnen, tillsatt socker och tillsatta kolhydrater.

Allting beror pÄ vilka resultat du försöker uppnÄ pÄ gymmet. Försöker du öka i muskelmassa utan att lÀgga pÄ dig mycket fett eller har du ingenting emot att bulka upp dig lite?

Om du Àr intresserad av det senare kan ett smaksatt Àggprotein vara ett perfekt alternativ för dig.

Det Àr nÀmligen oftast mÀnniskor som försöker sig pÄ att öka i muskeltillvÀxt utan att lÀgga pÄ sig för mycket fet som intresserar sig för Àggproteinpulvret utan nÄgra tillsatta smaker, kolhydrater eller Àmnen över huvud taget.

Om man slutligen vÀljer att titta pÄ skillnaden mellan Àggproteinpulver som gjorts pÄ Àggvita med helÀggsprotein kontra Àggproteinpulver som gjorts enbart pÄ Àggvita sÄ Àr skillanderna smÄ.

Äggproteinpulvret som görs pĂ„ enbart Ă€ggvita har alltid nĂ„got mindre kalorier och fett i sig, varför mĂ€nniskor som Ă€r ytterst seriösa i sin styrketrĂ€ning oftast vĂ€ljer det hĂ€r alternativet.

Den riktigt stora skillnaden Àr mÀngden omega 3-fetter man fÄr i sig om man dricker Àggproteinpulver gjort pÄ helgÀggsprotein, kontra Àggproteinpulver gjort endast pÄ Àggvita.

Jag föreslÄr det förstnÀmnda, nÀmligen att man köper ett Àggproteinpulver gjort pÄ hela Àgget för att maximera muskeltillvÀxten och fÄ i sig extra omega 3-fetter och kolesterol pÄ köpet.

Vart kan man köpa Àggprotein?

Äggproteinpulver gĂ„r att köpa i de flesta hĂ€lso- och trĂ€ningsbutikerna i vĂ„ra stora stĂ€der. Du hittar högst troligen Ă€ggproteinet i samma hylla som övriga smaksatta proteinpulver med mjölkprotein som bas gömmer sig.

Även butiker som inriktar sig pĂ„ kosttillskott för vegetarianer har börjat ta in Ă€ggproteinpulver för försĂ€ljning. Detta dĂ„ det kan anvĂ€ndas som ett komplement till en vegetarisk kost i mĂ„nga fall.

Om du inte har tiden eller orken att ta dig hela vÀgen till en trÀningsbutik, ta dÄ och bestÀll hem Àggprotein frÄn webben.

Jag rekommenderar alltid att man köper trĂ€ningstillskott pĂ„ webben med anledning av att utbudet alltid Ă€r större och priserna oftast bĂ€ttre — i varje fall om man tittar pĂ„ Ă€ggproteinpulvret som finns pĂ„ markanden idag.

Äggproteinpulver levereras pĂ„ samma sĂ€tt som andra proteinpulver gör, nĂ€mligen i antingen en pĂ„se eller en burk i pulverform.

Vi rekommenderar primÀrt Gymgrossisten ifall du vÀljer att köpa Àggproteinpulver pÄ webben till ett överkomligt pris.

Om du Àr ute efter det bÀsta Àggproteinpulvret för just dig Àr det viktigt att du tar dig tiden att jÀmföra de olika Àggproteinepulvren som finns tillgÀngliga.

Börja med att anvÀnda dig av vÄr lista ovan för att hitta det bÀsta Àggproteinpulvret för just dig.

Vilket Àr det bÀsta Àggproteinpulvret?

Det bÀsta Àggproteinpulvret Àr det som passar dina behov bÀst.

Men vi har försökt oss pÄ vÄr egna lilla jÀmförelse som du kan se i listan nedan.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

Vanliga frĂ„gor – Äggprotein

Fördelar med Àggprotein?

Fördelen som mÄnga ser Àr att den aktiveras snabbt.

Sammanfattning

Äggproteinpulver kommer i tvĂ„ olika former — en som Ă€r gjord endast pĂ„ Ă€ggvitan och en som Ă€r gjord pĂ„ hela Ă€gget.

BĂ„da pulversorterna görs med högpastöriserade hönsĂ€gg som bas. Äggen spraytorkas och mals sedan ner till ett fint pulver man sedan blandar ned i sin shake för att inta i samband med ett hĂ„rt trĂ€ningspass.

En av mĂ„nga fördelar med Ă€ggproteinpulvret Ă€r att det innehĂ„ller en oerhört hög mĂ€ngd protein med en lĂ„g halt av fett, kolhydrater och kalorier. Det Ă€r trots allt gjort pĂ„ ett av vĂ€rldens bĂ€sta livsmedel — Ă€gg!

En ytterligare fördel med Àggproteinpulver Àr just att omega 3-fetter i allmÀnhet och mÄnga andra viktiga aminosyrar som inte Äterfinns i andra sorters proteinpulver hittas hÀr.

Den frÀmsta anledningen till varför mÀnniskor vÀljer att börja köpa Àggprotein beror pÄ att det tas upp snabbt av kroppen vilket förÀndrar ens ÄterhÀmtning och muskeluppbyggnad markant.

Som vi redan nÀmnt tidigare Àr priset nÄgot dyrare nÀr det kommer till Àggproteinpulver framför vanliga, smaksatta typer av proteinpulver med mjölkprotein som bas exempelvis.

Anledningen till detta Àr att man helt enkelt vÀljer att lÀgga pengarna pÄ ett mer högkvalitativ protein vilket Àr tÀnkt ska leda till en förbÀttrad muskeltillvÀxt pÄ bÄde kort och lÄng sikt.

Det viktigaste att komma ihÄg innan man köper Àggproteinpulver för första gÄngen Àr att det har en annan konsistens och smak Àn mer traditionella proteinpulver gjorda pÄ mjölkprotein.

Det finns Ă€ggproteinpulver med smak, men vĂ€ljer du det alternativet gĂ„r du miste om mĂ„nga av anledningarna till varför mĂ€nniskor valt att lĂ€gga sina pengar pĂ„ Ă€ggprotein i första hand — nĂ€mligen för att optimera mĂ€ngden protein kroppen fĂ„r i sig efter ett trĂ€ningspass.

Om inte annat Àr det ÀndÄ sÄ att mÄnga inte kÀnner att Àgg Àr nÄgot som smakar gott med tillsatta smaker. Det Àr dock upp till en sjÀlv att avgöra vilket tillskott som gör störst skillnad i ens trÀning.

Vi pÄ Tillskottsbibeln rekommenderar starkt Àggprotein för dig som trÀnar styrketrÀning eller som ett generellt kosttillskott ifall du har ett behov av ett ökat proteinintag pÄ daglig basis.

HĂ€r kommer vĂ„r sammanfattade topplista med de Äggproteinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Vinnare av Tillskottsbibelns tester av Äggprotein

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa Àggprotein-produkter Àr Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor