Bästa Ashwagandha Jan 2023

Stressad, trött och orkeslös? Lär dig mer om den indiska örten ashwagandha. Örten kan hjälpa dig att bland annat motverka ångest, stress och kan återskapa din mentala balans. Sov gott och vakna utvilad.

Ta del av vårt bäst i test och lär dig allt om vad ashwagandha kan göra för dig och din hälsa. Missa inte denna smarta örten som hjälper till där den behövs som mest. Ta del av vårt bäst i test för att hitta bästa ashwagandha.

Sidan innehåller annonser

Bästa Ashwagandha – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : KAM-66 Ashwagandha
 2. Bästa kapseln : KAM-66 Ashwagandha
 3. Billigast köp: Ashwagandha Kapslar
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : KAM-66 Ashwagandha
 5. Bästa pulvret : RawPowder Ashwagandha Pulver
 6. Populärast i sökningar : Ashwagandha Premium

Hela listan

Topplistan

ksm66-ashwagandha
Rank 1 Bäst i Test Kliniskt testad

KAM-66 Ashwagandha

betyg
(5/5)
Pris
219 kr
Mängd
120 kapslar
KSM66® Ashwagandha är ekologiskt odlad och kliniskt testad. Oerhört många positiva användare som fått hjälp mot stress, oro, sömnproblem med mera. En riktig vinnare!
Ashwagandha-healthwell-1
Rank 2

Ashwagandha Premium

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Mängd
120 kapslar
Det här är det mest högdoserade ashwagandha-tillskottet på marknaden idag! Varje kapsel innehåller hela 500 mg och hjälper dig att må bra mentalt och fysiskt under perioder av extra stress. Många anser att den verkligen gör en stor skillnad i välmående!
Ashwagandha-healthwell
Rank 3

Ashwagandha Kapslar

betyg
(5/5)
Pris
39 kr
Mängd
60 kapslar
Extra starka kapslar med ashwagandha. Här får du 400 mg per kapsel! De är dessutom helt veganska så det är ett kosttillskott som passar alla. Många anser att de känner sig piggare och gladare efter att de har börjat med de här!
Raw-powder-Ashwagandha
Rank 4

RawPowder Ashwagandha Pulver

betyg
(5/5)
Pris
125 kr
Mängd
125 g
Här får du ashwagandha i pulverform. Ett finmalt pulver som du kan blanda i juice, din egen smoothie eller annan dryck. Användare tycker att det är en väldigt smidig produkt och att den ger effekt redan efter en vecka!
Superfruit-Ashwagandha
Rank 5

Superfruit Ashwagandha Pulver

betyg
(5/5)
Pris
139 kr
Mängd
150 g
Ett ekologisk finmalt pulver bestående av 100% ashwagandha. Det räcker med att ta en tesked per dag för att få effekt så det är en väldigt dryg produkt. Blanda det med vilken mat eller dryck du vill för att få de fina effekterna av det!
holistic-Ashwagandha
Rank 6

Holistic Ashwagandha

betyg
(4/5)
Pris
215 kr
Mängd
90 kapslar
Dessa kapslar innehåller 250 mg ashwagandha och innehåller även niacin och pantotensyra som gör att du blir piggare och mindre utmattad. Ett tillskott för mer välmående helt enkelt.
elexir-Ashwagandha
Rank 7

Elexir Ashwagandha

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Mängd
120 kapslar
Kapslar som hjälper vid oro och stress och hjälper dig dessutom med att bibehålla fokus och uthållighet. Innehåller också vitamin B5 m som ger ytterligare effekt på trötthet.
bästa ashwagtandha just nu

Vad är ashwagandha?

Ashwagandha är en ört som används inom den indiska läkekonsten ayurvediska i över 4000 år. Örten används bland annat för att motverka stress, ångest och för att stärka immunförsvaret. Ashwagandha säljs vanligtvis främst i kapslar eller i pulverform.

Withania somnifera är det botaniska namnet för ashwagandha och den växer i Indien, Kina, Nepal, Mellanöstern och även i vissa delar av Afrika.

Vad är fördelarna med ashwagandha?

Örten har många användningsområden men den används framför allt till att minska stresshormonet kortisol och för att balansera blodsockernivåer. Örten har studerats i flera tusen år och många studier har visat att ashwagandha kommer med många positiva effekter.

Inom den Ayurveda läkekonsten benämns ashwagandha som den intelligenta örten eftersom den hjälper till där den behövs som mest. När stressen slår till märker du effekten där, sover du dåligt och är trött, hjälper den dig att förbättra sömnen och så vidare.

Ashwagandha ökar motståndskraften mot stress vilket i sin tur ger fördelar som mer lugn, bättre sömn, känslomässig balans, sexuell lust och funktion, ork och återhämtning men även fler positiva fördelar som:

 • Trötthet, stress och ångest: Dagens samhälle är idag stressat att leva i och stress är ett vanligt problem. Utses du för långvarig stress ökar produktionen av stresshormonet kortisol. Kortisol ökar blodsockerhalten, ökar insulinnivåerna, minskar energiproduktionen i kroppens celler och bryter ner muskler. Detta kan leda till utmattningssyndrom och utbrändhet.

  Forskning visar att ashwagandha både kan normalisera kortisolnivåerna i din kropp samt sänka blodsockernivåerna.
 • Cancermotverkande egenskaper: Studier har även visat att örten har en motståndskraftighet mot cancer. Det har visat sig att ashwagandha bland annat kan hjälpa till i framkallning av apoptos som är framkallad celldöd och är kroppens främsta skydd mot exempelvis skadliga cancerceller. Örten genererar dessutom reaktiva syrearter som tros förhindra uppkomsten av nya cancerceller.
 • Koncentration och minne: Ursprungligen har ashwagandha används för att förbättra mentala förmågor. Med hjälp av modern forskning har detta till viss del bekräftats.
 • Ökad fettförbränning och muskelmassa: När man gjorde en studie i dosering av örten upptäckte man att de personer som tagit mellan 750 och 1250 mg per dag hade förändringar i muskelstyrkan bara efter 30 dagar. Forskare har även upptäckt att ashwagandha i kombination med träning ökar fettförbränningen och muskelmassan.
 • Sänkt inflammation: Vi eftersträvar en låg nivå av inflammation i kroppen eftersom en hög nivå har kopplingar till sjukdomar såsom alzheimers och diabetes. Forskning har visat att ashwagandha ökar aktiviteten i immuncellerna som arbetar mot infektioner.
bättre minne med ashwagandha

Indikationer på för högt kortisol

Ashwaganda hjälper till att normalisera stresshormonet kortisol, dock är det viktigt att du försöker byta din stressiga livssituation. Använd ashwagandha som ett komplement till din livsförändring.  Några tecken på för hög kortisolnivå kan vara:

 • Försämrat minne
 • Försvagat immunförsvar
 • Huvudvärk
 • Minskad sexlust
 • Ryggvärk
 • Sömnproblem
 • Trötthet
 • Viktuppgång (som oftast sätter sig runt magen)

Tänk på detta när du ska köpa bästa ashwagandha

Tillskotten ser ofta lika ut en det finns några saker du kan tänka på när du ska köpa ashwagandha.
Withanolider är en av ashwagandha aktiva ingredienserna. Leta efter en produkt som innehåller minst 5% withanolider.

Withaferin A är en withanolid som är giftig för levande celler, så den vill du inte ha i höga koncentrationer. Vid för höga nivåer kan den vara extremt farlig. Withaferin A är ett resultat av att tillverkaren använder bladen från ashwaganda istället för endast rötterna.

Extraktion– vissa produkter extraherar med vatten andra med kemikalier. Den du vill ska leta efter är den som extraherar med vatten.
Rötter eller blad Det finns tillverkare som både använder rötter och blad medan andra endast använder roten. De tillskott där endast roten används är vanligtvis av högre kvalitet och innehåller dessutom mindre Withaferin A.
Svartpeppar. Peppar är bra för den gör så att ashwagandha absorberas lättare av kroppen.
Döm inte ut för tidigt.  Dess örter tar sin tid innan kroppen påverkas. Döm därför inte ut ashwagandha för snabbt utan låt det gå minst 60 dagar.

basta ashwagandha roten

Dosering och biverkningar av ashwagandha

Ashwagandha kan tas antingen vid behov eller dagligen för att få en jämnare effekt. Det är bara till att följa doseringsanvisningarna på produkten som du väljer.

Biverkningar

Det finns inte några dokumenterade biverkningar vid de studier där rekommenderade doseringen har följts. Detta innebär att ashwagandha är en säker produkt för din hälsa och välmående. Följ rekommenderade doseringar så slipper du biverkningar.

Vid en överkonsumtion som pågått över väldigt lång tid har milda symtom visat sig som trötthet och huvudvärk. Ingen forskning visar hur örten kan påverka vid graviditet eller amning så därför bör du undvika det i dessa situationer. Tar du andra mediciner är det alltid bra att rådfråga med din läkare innan du börjar med ashwagandha.

Så utser vi bäst i test

Vi använder oss av en testpanel när vi utser bäst i test. I vårt betyg tar vi hänsyn till panelens betyg, användares omdöme och recensioner om produkterna. När vi sätter vårt betyg tar vi även pris och innehåll i beaktning.

Recensionen gör vi för att ge dig en tydlig jämförelse och överblick av de olika produkterna i vårt test. Vi hoppas att testet ska kunna vägleda dig till att välja bästa ashwagandha.

Här hittar du vår topplista med bäst i test – Bästa Ashwagandha

Vanliga frågor – Ashwagandha

Vad kan ashwagandha göra för mig?

Den kan bland annat minska stresshormonerna.

Passar ashwagandha alla?

Det finns studier som säger att gravida, ammande samt de som har diabetes ska hålla sig ifrån Ashwagandha.

Sammanfattning

Missa inte denna smarta ört som kan hjälpa din kropp när den som mest behöver det. Framförallt används den för att dämpa stress. Stress kommer med många nackdelar så som dålig sömn, ångest, högt blodtryck och det vill vi såklart inte utsättas för. Ashwagandha kommer dock med många fördelar så oavsett om du är stressad, sover dåligt, vill öka din koncentration, öka din fettförbränning eller få balans i kroppen, så är ashwagandha värt att testa.

Vårt mål med vårt bäst i test för bästa ashwagandha är att hjälpa dig till att hitta produkten som passar dig bäst. Ta del av testet med information, betygsättningar och jämförelser för att hitta rätt. Du kommer få en bra produkt oavsett vilken ashwagandha som du väljer från vårt test.

Här kommer vår sammanfattade topplista med den bästa Ashwagandha som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Källor:

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-953/ashwagandha

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :