BĂ€sta B-vitamintillskottet 2020

Vi har jÀmfört alla de bÀsta b-vitamintillskotten pÄ marknaden för att du ska slippa göra det.

Lycka till i din jÀmförelse!

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

Core Vitamin B-Complex+, 90 kapslar

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
InnehÄller alla b-vitaminer i balans, vilket gör det hÀr till ett ypperligt tillskott. Förekommer Àven jod & tyrosin. För aktiva, menat att anvÀndas dagligen.
Rank 2 Högdoserat B-vitamintillskott

Great Earth B-Complex, 100 mg

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Alla B-vitaminer din kropp behöver i en enda kapsel. Ger en skön boost enligt mÄnga anvÀndare vi pratat med.
Rank 3

BURN x10

betyg
(5/5)
Pris/tablett
2,24 kr
KoffeninnehÄll
Valbart
Ett av marknadens bÀsta bantningspiller enligt majoriteten. Perfekt nÀr du vill brÀnna fett. Kan Àven hjÀlpa dig bli bukt kÀnslan av hunger för att klara av en lÀngre tids fasta om sÄ behövs för att bidra till din viktnedgÄng. Tillsammans med rÀtt trÀning och kostupplÀgg Àr det hÀr ett kosttillskott som fullkomligen kan förÀndra ditt liv. GÄr att köpa med eller utan koffein. Nu med Ànnu starkare formula för att bidra till aktiv fettförbrÀnning.
Rank 4

healthwell Chili Diet

betyg
(5/5)
Pris/tablett
2,07 kr
KoffeninnehÄll
200 mg
Ett tillskott för fettförbrÀnning gjort pÄ chili med verksamma capsaiciner. Speciellt utformat för mÀnniskor som trÀnar hÄrt och försöker gÄ ner i vikt sÄ snabbt som möjligt. Ingredienserna i tillskottet bidrar dessutom till en ökad mÀttnadskÀnsla och gör dig piggare pÄ vÀldigt kort tid. Ett av marknadens bÀsta bantningspiller, helt enkelt.
Rank 5 1000 mg per tablett!

healthwell Vitamin B12 1000

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,99 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 ”g
Ett högdoserat B12-tillskott, milt uttryckt. InnehĂ„ller hela 1000 ”g per kapsel vilket motsvarar 40000% av en mĂ€nniskan rekommenderade dagliga intag av vitamin B12. Har du en brist pĂ„ vitamin b12 kommer det hĂ€r tillskottet göra skillnad — det garanterar vi. Dessutom kostar en burk precis under 100 kr! Det hĂ€r Ă€r, sett till mĂ€ngden vitamin B12 per kapsel kombinerat med priset pĂ„ det, det bĂ€sta vitamin B12-tillskottet i vĂ„r jĂ€mförelse just nu.
Rank 6

healthwell Diet Fiber

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,98 kr
KoffeninnehÄll
Nej
Ännu ett tillskott vi vĂ„gar utnĂ€mna till ett av marknadens bĂ€sta bantningspiller med anledning av att det hjĂ€lper dig gĂ„ ner i vikt tryggt. Detta dĂ„ det inte bara Ă€r mĂ€ttande likt mĂ„nga andra tillskott av den hĂ€r sorten men Ă€ven innehĂ„ller tvĂ„ olika sorters fibrer. Perfekt för dig som behöver ett sĂ€tt att bli mindre sötsugen pĂ„ samtidigt som du fyller ut magen.
Rank 7

healthwell Vitamin B6

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,66 kr
Vitamin B6/kapsel
25 mg
Ett vitamin B6-tillskott kÀnt för att bidra till minskad trötthet och en normal energiomsÀttning. Dessutom helt fritt frÄn tillsatser och hjÀlper till med regleringen av dina hormoner. Gör att du med högsta sannolikhet kÀnner dig mindre utmattad. Ett tillskott som fungerar, helt enkelt.
Rank 8

Holistic Mega B-komplex, 90 kapslar

betyg
(4/5)
Pris
144 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
B-vitaminer i bra proportioner. FÄtt 5 stjÀrnor hos SvensktKosttillskott.se. För allmÀnhÀlsan, inte nödvÀndigtvis mÀnniskor som Àr vÀldigt aktiva. VÀldigt vattenlösligt.
Rank 9

Better You Premium Vitamin B12

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,98 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 ”g
Vitamin B12-tillskott med spirulina som passar veganer vĂ€ldigt bra. Ännu en kvalitativ produkt frĂ„n svenska Better You. Högdoserat men ekologiskt.
Rank 10

Solgar Vitamin B12 1000

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,59 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 ”g
SmÄ sugtabletter mÄnga tycker Àr riktigt goda. MÄnga nÀmner att deras hjÀrndimma slÀppt i allt större utstrÀckning till en följd av att tillskottet intagits. Ger dig Àven mer energi.

Information om B-vitamin

B-vitamin tillskott

B-vitaminer Àr nÄgot vÀldigt viktigt för alla mÀnniskors allmÀnna hÀlsa. De behövs bland annat för att ditt immunförsvar, nervsystem och celldelning ska fungera sÄ optimalt som möjligt.

I synnerhet din hud, ditt hÄr och dina naglar Àr beroende av B-vitaminer.

Det gÀller att man fÄr i sig rÀtt mÀngd B-vitaminer via en allsidig kost eller via kosttillskott för att mÄ bra i allmÀnhet.

Vill du veta mer om varför varje enskild B-vitamin Àr viktigt för din kropp, se vÄr lista nedan. De 3 viktigaste B-vitaminerna Àr Vitamin B12, B6 och B9.

FAQ – Vanliga frĂ„gor om B-vitamin

Varför ska man ta B-vitamin?

Enkelt — för kroppen kan inte sjĂ€lv producera vitaminer. Det betyder dĂ€rför att du mĂ„ste fĂ„ i dig dina vitaminer via din kost, och lyckas du inte med det i tillrĂ€ckligt stor skala kan du drabbas av exempelvis B-vitaminbrist.

B-vitaminbrist Àr en vanlig anledning till varför mÀnniskor vÀljer B-vitamintillskott. Vanliga symptom pÄ att man potentiellt lider av B-vitaminbrist Àr trötthet, dÄlig aptit, minnesproblem, sprickor i mungiporna, hÄravfall, sköra naglar och problem med huden.

Du bör med andra ord försöka fÄ i dig mer B-vitaminer. Antingen via en mer allsidig kost eller via ett kosttillskott.

Vilka olika B-vitaminer finns det?

 • B1 (tiamin)
 • B2 (riboflavin)
 • B3 (niacin)
 • B5 (pantotensyra)
 • B6 (pyridoxin)
 • B9 (folat eller folsyra)
 • B12 (kobalamin)

Vad gör de olika B-vitaminerna och vilka Àr deras fördelar?

 • B6 (pyridoxin) — vitalt för proteinomsĂ€ttningen i din kropp. I synnerhet om du försöker bygga muskler. Du hittar naturligt det hĂ€r vitaminet i mĂ„nga av dina vanliga livsmedelsprodukter sĂ„som mjölk, fĂ„gel och Ă€gg.
 • B9 (folat eller folsyra) — oerhört viktigt för bildandet av nya celler och blodkroppar vilket i sin tur förebygger risken för blodbrist (Ă€ven kallat anemi i mer medicinska termer).
 • B12 (kobalamin) — behövs primĂ€rt för bildningen av blodkroppar, och för att cellernas omsĂ€ttning ska fungera optimalt.

Vilket B-vitamintillskott Àr bÀst i test enligt er?

Just nu Àr Core Vitamin B-Complex+ det mest prisvÀrda B-vitamintillskottet man köpa pÄ marknaden i vÄr mening. Det Àr inte sÀrskilt dyrt heller, varför det gör det hela till ett Ànnu större kap.

Det fĂ„r dĂ€rför benĂ€mningen ”bĂ€sta B-vitamintillskottet” i vĂ„rt stora test.

Hur stor Àr effekten nÀr du anvÀnder B-vitamin?

Är du nĂ„gon som ligger i grĂ€nsen för att lida av B-vitaminbrist kommer effekten av ett B-vitamintillskott vara slĂ„ende.

Det Ă€r nĂ€mligen dĂ„ ett vitamintillskott fungerar som bĂ€st för din kropp — nĂ€r du inte fĂ„r i dig tillrĂ€ckligt av vitaminerna i din kost men kan nyttja dig av ett kosttillskott för det.

Hur tar man B-vitamintillskott?

DÄ B-vitamintillskott i regel kommer i tablettform Àr det bara att stoppa en tablett i munnen och svÀlja den med förslagsvis ett stort glas vatten.

GÄr det att fÄ i sig för mycket B-vitamin?

Ja, men det Ă€r svĂ„rt. I regel Ă€r det vĂ€ldigt svĂ„rt att fĂ„ i sig sĂ„ pass mycket B-vitamin att det pĂ„verkar en negativt — men, hĂ€r följer en lista pĂ„ saker som skulle kunna hĂ€nda om du fick i dig alldeles för mycket B-vitamin:

 • överdriven törst
 • skador pĂ„ ditt skinn
 • suddig syn
 • kramper i magpartiet
 • yrsel
 • kvĂ€ljningar
 • ökad urinering
 • diarrĂ©

Kontakta vÄrden omedelbart ifall du visar pÄ nÄgra av symptomen ovan.

Kan B-vitamin rekommenderas till alla?

Nej. Konsultera alltid med din profesionella lÀkare vid osÀkerhet.

B-vitamin Àr nÄgot man bör fÄ i sig naturligt via en allsidig, hÀlsosam kost. DÀrför rekommenderar jag inte B-vitamintillskott för riktigt alla.

Jag tycker man ska frÄga sig sjÀlv om man har ett verkligt behov av ett kosttillskott av den hÀr kalibern innan man bestÀmmer sig för att köpa en burk.

Om du:

 • lider av Ă€tstörningar
 • Ă€r en rökare
 • Ă€r Ă€ldre
 • Ă€r gravid
 • Ă€r ammande
 • Ă€r en idrottare
 • Ă€r kroniskt sjuk
 • Ă€r en alkoholist
 • lider av hĂ„ravfall
 • har sköra naglar
 • har dĂ„lig hud

SÄ kan ett tillskott av B-vitamin alltsÄ vara perfekt för dig. Börja dÀr.

Vart kan man köpa B-vitamin i Sverige?

B-vitamin gÄr att köpa pÄ mÄnga Apotek i Sverige, samt trÀnings- och hÀlsobutiker runt om i landet. Vi rekommenderar dock att man köper B-vitamintillskott pÄ internet i dagens lÀge med anledning av det fantastiska prislÀget.

SvensktKosttillskott.se har ett fantastiskt utbud av marknadens bÀsta B-vitamintillskott till minst sagt överkomliga priser varför starkt rekommenderar att ni tar er en titt pÄ deras sajt.

Även Gymgrossisten sĂ€ljer B-vitamintillskott, förstĂ„s, men just i den hĂ€r jĂ€mförelsen Ă€r det SvensktKosttillskott.se som vinner kampen om den mest fördelaktiga webbutiken att handla B-vitamintillskott pĂ„.

B-vitamin kÀlla

Fördelar med B-vitamin

 • Kan reducera dina stressnivĂ„er
 • Kan lyfta ditt humör
 • Kan reducera symptom pĂ„ Ă„ngest
 • Kan reducera symptom pĂ„ depression
 • Ökar ditt mentala vĂ€lmĂ„ende i allmĂ€nhet
 • Ett bra ”allround” tillskott Ă€ven för dig som inte trĂ€nar
 • Vissa studier föreslĂ„r att B-vitamin till och med kan lyfta din kognitiva förmĂ„ga

Nackdelar med B-vitamin

 • Ännu ett kosttillskott i ditt husapotek
 • GĂ„r att fĂ„ i sig B-vitaminer naturligt ganska enkelt
 • Kan fĂ„ ditt urin att bli ljustgult (vilket inte Ă€r farligt i sig dĂ„ det betyder att din kropp gör sig av med ett överskott av vitaminer)

Övriga produkter i testet

Rank 11

Vitaprana Vitamin B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,89 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 ”g
Ett högdoserat vitamin b12-tillskott som innehÄller 1000”g per kapsel (vilket motsvarar 4000% av den rekommenderade daglig dosen) per kapsel. Du kommer definitivt mÀrka skillnad efter att du tagit ett kosttillskott av den hÀr styrkan. Perfekt för dig som blir trött och hÀnging under vintern och Àr pÄ jakt efter nÄgot som kan hjÀlpa dig piggna till.
Rank 12 Högdoserat B-vitamintillskott

HelhetshÀlsa B-Vitamin Komplex, 100 kapslar

betyg
(3/5)
Pris
155 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Hela dagsbehovet av B-vitamin i ett enda tillskott. InnehÄller ingen jÀst och Àr bra mot blÄsor i munnen enligt mÄnga anvÀndare.
Rank 13 RĂ€cker i 100 dagar!

Vitamin B Complex, 100 kapslar

betyg
(3/5)
Pris
119 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Ett B-vitamintillskott förstÀrkt med kolin och PABA.
Rank 14

B-Komplex med C-vitamin, 90 kapslar

betyg
(3/5)
Pris
143 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
200 dagsdoser av B-vitamin till ett hittills omatchat pris i vÄrt stora test av alla bÀsta B-vitamintillskott. Kan hjÀlpa kroppen bland annat med normal energiomsÀttning och omsÀttning av steroidhormoner.
Rank 15 Perfekt för den Àldre befolkningen

healthwell Vitamin B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Vitamin B12/kapsel
500 ”g
Ett vitamin B12-tillskott som Ă€r viktigt för blodbildning och celldelning. BestĂ„r av 100% vegetabiliska kapslar. Ett grymt tillskott som motverkar trötthet vĂ€ldigt bra. Ett populĂ€rt tillskott bland den Ă€ldre befolkningen - innehĂ„ller allt man behöver för att ens hjĂ€rna ska fungera optimalt. Även bra mot illamĂ„ende.
Rank 16 Perfekt för veganer

Great Earth Vitamin B12 1000 Vegan

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,81 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 ”g
Vegetabilisk B12-vitamin som bidrar till minskad trötthet och utmattning. Smakar bröd enligt vissa, men Àr ett nÄgot prisvÀrt vitamin B12-tillskott i vÄrt tycke. Perfekt för vegeterianer och veganer.
Rank 17 Perfekt för veganer

Holistic B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,81 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 ”g
Vitamin b12-tillskott i form av sugtabletter frÄn svenska Holistic. InnehÄller Metylkobalamin som lÀttare tas upp av kroppen.
Rank 18

Star Nutrition B12 Caps

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,87 kr
Vitamin B12/kapsel
100 ”g
Ännu ett prisvĂ€rt tillskott frĂ„n teamet bakom Star Nutrition. Ett rent vitamin b12-tillskott i veganska kapslar. Bidrar Ă€ven till att minska trötthet och utmattning. VĂ€ldigt populĂ€rt pĂ„ grund av sitt pris, likt mĂ„nga av Star Nutritions produkter i övrigt.
Rank 19

B12 Dots

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,99 kr
Vitamin B12/kapsel
500 ”g
Ett vitamin b12-tillskott i liten form. Vunnit mÄnga jÀmförelser och utsetts till det bÀsta vitamin b-12 tillskottet flera gÄnger baserat pÄ smaken och mÀngden i kombination med priset.
Rank 20

Bulk.com Vitamin B12-tabletter

betyg
(4/5)
Pris/tablett
1,15 kr
Vitamin B12/tablett
1000 ”g
Ökar ork, energi samt stĂ€rker immunförsvaret. GĂ„r att tugga tabletterna ifall man har svĂ„rt för att svĂ€lja den hĂ€r typen av tillskott hela. Kan höja dina energinivĂ„er avsevĂ€rt.
Rank 21

Bethover B-12 Vitamin

betyg
(4/5)
Pris/tablett
0,99 kr
Vitamin B12/tablett
1000 ”g
Ett vitamin B12-tillskott som inte innehÄller animaliska ingredienser. Med smak av hallon. VÀldigt prisvÀrt och kommer i liten burk som Àr lÀtt att ta med sig vart som helst.
Rank 22

Elexir Pharma Vitamin B-12 + Folsyra Vegansk

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Vitamin B12/tablett
1000 ”g
Ännu ett vitamin b12-tillskott som Ă€r perfekt för veganer. Tillsatt folsyra med hög biotillgĂ€nglighet.
Rank 23

OmniVegan Veg B12

betyg
(1/5)
Pris/kapsel
1,57 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 ”g
Veg B12 frÄn Omnisym Àr en sugtablett med vitamin B12 i hög styrka av den aktiva formen metylkobalamin.
Rank 24

Folsyra+B6+B12 + D

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,76 kr
Vi försöker hÄlla oss frÄn att göra allt för uppenbara produktrekommendationer pÄ Tillskottsbibeln, men det hÀr Àr tillskottet du bara behöver köpa under en graviditet eller nÀr du ammar. Det innehÄller en bra mix av folsyra, vitamin B6 och vitamin B12 samt vitamin D3. VÀnligt för vegetarianer och gör sÄ du kÀnner dig piggare i allmÀnhet med största sannolikhet. Bra mot illamÄende dessutom.
Rank 25

HealthWell Vitamin B-Komplex, 100 kapslar

betyg
(2/5)
Pris
119 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Alla viktiga B-vitaminer i en enda kapsel. För enkelhetens skull. Menat framför allt för aktiva & stressade mÀnniskor. HjÀlper till att pigga upp och bidrar till minskad trötthet.
Rank 26

Alpha Plus Metyl-B-Plex, 90 kapslar

betyg
(2,5/5)
Pris
349 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Ett vattenlösligt B-vitamintillskott som Àr vÀldigt populÀrt, speciellt bland aktiva mÀnniskor.
Rank 27

BĂ€ttre HĂ€lsa B-50 Komplex Green Line, 100 kapslar

betyg
(2/5)
Pris
179 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
B-vitamintillskott som innehÄller biotin och kolin.
Rank 28

HelhetshÀlsa B12-vitamin

betyg
(2/5)
Pris/tablett
1,51 kr
Vitamin B12/tablett
500 ”g
Ett vitamin B12-tillskott som Ă€r perfekt för veganer och vegeterianer dĂ„ det Ă€r Ă€r registrerat av Vegan Society. Även bra för mĂ€nniskor över 50.
Rank 29 Sjukt prisvÀrt!

SmartSupps Vitamin B Complex, 200 kapslar

betyg
(1/5)
Pris
99 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
200 dagsdoser av B-vitamin till ett hittills omatchat pris i vÄrt stora test av alla bÀsta B-vitamintillskott.
Rank 30

MegaFood Adult B Centered

betyg
(1/5)
Pris/tablett
8,31 kr
Antal tabletter
60 st
Pris
499 kr
En produkt som lÀmpar sig för dig som stressar vÀldigt mycket, vilken i sin tur med högsta sannolikhet kommer att leda till att din hud lÀker bÀttre i allmÀnhet. Vi anser det hÀr vara ett bra kosttillskott för nÄgon som lider av akne och trötthet bland annat. Testad fri frÄn bekÀmpningsmedel, ogrÀsmedel, gluten, soja, mjölkprodukter, GMO och glyfosater. TyvÀrr ett kosttillskott vars pris Àr oerhört högt vilket gör att man kanske inte köper det pÄ en Äterkommande basis vilket Àr oerhört viktigt för att se effekt frÄn kosttillskotten man tar.

Sammanfattning

B-vitamintillskott Ă€r ingen mirakelkur som gör att alla dina mentala problem försvinner över en natt, men det Ă€r ett tillskott som gör stor skillnad — Ă€ven bland mĂ€nniskor som inte har nĂ„gon B-vitaminbrist.

Om du bestĂ€mmer dig för att bestĂ€lla en burk B-vitamintillskott — vĂ€lj ett varumĂ€rke med ett bra rykte som har mĂ„nga bra recensioner.

Vi hoppas verkligen vÄrt stora test av B-vitamintillskott hjÀlper dig hitta just det perfekta kosttillskottet för dig. Stort lycka till!

KĂ€llor