Bästa B-vitamin Jan 2023

Letar du efter det bästa B-vitamin tillskottet? Då har du kommit rätt, se längre ner för att hitta den som blev bäst i vårt test.

Vi har jämfört alla de populära b-vitamintillskotten på marknaden för att du ska slippa göra det.

Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

B Complex Innate
Rank 1 Bäst i Test

B Complex

betyg
(5/5)
Pris
419 kr
Tabletter
90
En produkt med alla 8 B-vitaminer som här kommer tillsammans med spenat. Minskar trötthet och är en bra antioxidant. Användare är väldigt nöjda och upplever att de är mycket piggare!
Vitamin-B-komplex-Healthwell
Rank 2

Vitamin B-Komplex

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Kapslar
100
Många B-vitaminer till ett lågt pris! Fungerar bra för personer som lever ett aktivt liv med mycket stress, och ser till att ämnesomsättningen fungerar normalt. Användare tycker att kapslarna kan vara lite stora, men förutom det får den här produkten bra betyg.
Better-You-Premium-Vitamin-B6
Rank 3

Better You Premium Vitamin B6

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Kapslar
100
Innehåller en aktiv, mer lättupptaglig form av vitamin B6 tillsammans med extrakt från avocado. Avocadoextraktet ser till att kroppen absorberar vitaminet ordentligt. Kapslarna är vegetabiliska och därmed veganska.
Vitamin-B6-Terra-Nova
Rank 4

Vitamin B6 (P5-P) 50 mg Complex

betyg
(4/5)
Pris
216 kr
Kapslar
50
Kapslar med vitamin B6 i aktiv form och innehåller också nypon, rödbeta och pumpakärnor för att få ett bättre upptag. Viktig vitamin för nervsystem och hjärna.
Vitamin-B6-Healthwell
Rank 5

Healthwell vitamin B6

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Kapslar
180
Högdoserade kapslar med vitamin B6 som kommer att göra dig piggare och mer klar. Användare tycker att produkten ger väldigt bra effekt och kapslarna är dessutom veganska!
Rank 6

Core Vitamin B-Complex+, 90 kapslar

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Innehåller alla b-vitaminer i balans, vilket gör det här till ett ypperligt tillskott. Förekommer även jod & tyrosin. För aktiva, menat att användas dagligen.
nuggets vitamin b12
Rank 7

Solgar Vitamin B12 1000

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,59 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 µg
Små sugtabletter många tycker är riktigt goda. Många nämner att deras hjärndimma släppt i allt större utsträckning till en följd av att tillskottet intagits. Ger dig även mer energi.
Vitamin-B6-Healthwell
Rank 8

Holistic B6, B12, Folat Metylerad

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Kapslar
180
Högdoserade kapslar med vitamin B6 som kommer att göra dig piggare och mer klar. Användare tycker att produkten ger väldigt bra effekt och kapslarna är dessutom veganska!
vitamin-b1-healthwell
Rank 9

Vitamin B1 100

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Antal kapslar
100
En bra produkt till ett vettigt pris. Vitamin B1 100 ger dig en normal ämnesomsättning och matsmältning, och bidrar till ett normalt nervsystem. Användare upplever att de mår väldigt bra av den och ger den ett högt betyg.
Battre-halsa-b1-Green-Line
Rank 10

Bättre Hälsa B1 Green Line

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Kapslar
100
Kapslar som är skonsamma för magen, ekologiska och veganska. Rekommenderas starkt av användare. Bidrar till en normal metabolism och hjälper kroppen med hjärtat och nerverna.

Information om B-vitamin

B-vitamin tillskott

B-vitaminer är något väldigt viktigt för alla människors allmänna hälsa. De behövs bland annat för att ditt immunförsvar, nervsystem och celldelning ska fungera så optimalt som möjligt.

I synnerhet din hud, ditt hår och dina naglar är beroende av B-vitaminer.

Det gäller att man får i sig rätt mängd B-vitaminer via en allsidig kost eller via kosttillskott för att må bra i allmänhet.

Vill du veta mer om varför varje enskild B-vitamin är viktigt för din kropp, se vår lista nedan. De 3 viktigaste B-vitaminerna är Vitamin B12, B6 och B9.

FAQ – Vanliga frågor om B-vitamin

Varför ska man ta B-vitamin?

Enkelt — för kroppen kan inte själv producera vitaminer. Det betyder därför att du måste få i dig dina vitaminer via din kost, och lyckas du inte med det i tillräckligt stor skala kan du drabbas av exempelvis B-vitaminbrist.

B-vitaminbrist är en vanlig anledning till varför människor väljer B-vitamintillskott. Vanliga symptom på att man potentiellt lider av B-vitaminbrist är trötthet, dålig aptit, minnesproblem, sprickor i mungiporna, håravfall, sköra naglar och problem med huden.

Du bör med andra ord försöka få i dig mer B-vitaminer. Antingen via en mer allsidig kost eller via ett kosttillskott.

Vad gör vitaminer i kroppen?

Kroppen använder vitaminer för att ta upp näringsämnen i kroppen för att kunna sprida ut i kroppen. Samt att ditt blod använder det för att stelna när du blöder.

Vilka olika B-vitaminer finns det?

 • B1 (tiamin)
 • B2 (riboflavin)
 • B3 (niacin)
 • B5 (pantotensyra)
 • B6 (pyridoxin)
 • B9 (folat eller folsyra)
 • B12 (kobalamin)

Vad gör de olika B-vitaminerna och vilka är deras fördelar?

 • B6 (pyridoxin) — vitalt för proteinomsättningen i din kropp. I synnerhet om du försöker bygga muskler. Du hittar naturligt det här vitaminet i många av dina vanliga livsmedelsprodukter såsom mjölk, fågel och ägg.
 • B9 (folat eller folsyra) — oerhört viktigt för bildandet av nya celler och blodkroppar vilket i sin tur förebygger risken för blodbrist (även kallat anemi i mer medicinska termer).
 • B12 (kobalamin) — behövs primärt för bildningen av blodkroppar, och för att cellernas omsättning ska fungera optimalt.

Vilket B-vitamintillskott är bäst i test enligt er?

Just nu är Core Vitamin B-Complex+ det mest prisvärda B-vitamintillskottet man köpa på marknaden i vår mening. Det är inte särskilt dyrt heller, varför det gör det hela till ett ännu större kap.

Det får därför benämningen ”bästa B-vitamintillskottet” i vårt stora test.

Hur stor är effekten när du använder B-vitamin?

Är du någon som ligger i gränsen för att lida av B-vitaminbrist kommer effekten av ett B-vitamintillskott vara slående.

Det är nämligen då ett vitamintillskott fungerar som bäst för din kropp — när du inte får i dig tillräckligt av vitaminerna i din kost men kan nyttja dig av ett kosttillskott för det.

Hur tar man B-vitamintillskott?

Då B-vitamintillskott i regel kommer i tablettform är det bara att stoppa en tablett i munnen och svälja den med förslagsvis ett stort glas vatten.

Går det att få i sig för mycket B-vitamin?

Ja, men det är svårt. I regel är det väldigt svårt att få i sig så pass mycket B-vitamin att det påverkar en negativt — men, här följer en lista på saker som skulle kunna hända om du fick i dig alldeles för mycket B-vitamin:

 • överdriven törst
 • skador på ditt skinn
 • suddig syn
 • kramper i magpartiet
 • yrsel
 • kväljningar
 • ökad urinering
 • diarré

Kontakta vården omedelbart ifall du visar på några av symptomen ovan.

Kan B-vitamin rekommenderas till alla?

Nej. Konsultera alltid med din profesionella läkare vid osäkerhet.

B-vitamin är något man bör få i sig naturligt via en allsidig, hälsosam kost. Därför rekommenderar jag inte B-vitamintillskott för riktigt alla.

Jag tycker man ska fråga sig själv om man har ett verkligt behov av ett kosttillskott av den här kalibern innan man bestämmer sig för att köpa en burk.

Om du:

 • lider av ätstörningar
 • är en rökare
 • är äldre
 • är gravid
 • är ammande
 • är en idrottare
 • är kroniskt sjuk
 • är en alkoholist
 • lider av håravfall
 • har sköra naglar
 • har dålig hud

Så kan ett tillskott av B-vitamin alltså vara perfekt för dig. Börja där.

Vart kan man köpa B-vitamin i Sverige?

B-vitamin går att köpa på många Apotek i Sverige, samt tränings- och hälsobutiker runt om i landet. Vi rekommenderar dock att man köper B-vitamintillskott på internet i dagens läge med anledning av det fantastiska prisläget.

SvensktKosttillskott.se har ett fantastiskt utbud av marknadens bästa B-vitamintillskott till minst sagt överkomliga priser varför starkt rekommenderar att ni tar er en titt på deras sajt.

Även Gymgrossisten säljer B-vitamintillskott, förstås, men just i den här jämförelsen är det SvensktKosttillskott.se som vinner kampen om den mest fördelaktiga webbutiken att handla B-vitamintillskott på.

B-vitamin källa

Fördelar med B-vitamin

 • Kan reducera dina stressnivåer
 • Kan lyfta ditt humör
 • Kan reducera symptom på ångest
 • Kan reducera symptom på depression
 • Ökar ditt mentala välmående i allmänhet
 • Ett bra ”allround” tillskott även för dig som inte tränar
 • Vissa studier föreslår att B-vitamin till och med kan lyfta din kognitiva förmåga

Nackdelar med B-vitamin

 • Ännu ett kosttillskott i ditt husapotek
 • Går att få i sig B-vitaminer naturligt ganska enkelt
 • Kan få ditt urin att bli ljustgult (vilket inte är farligt i sig då det betyder att din kropp gör sig av med ett överskott av vitaminer)

Övriga produkter i testet

Rank 11 Högdoserat B-vitamintillskott

Great Earth B-Complex, 100 mg

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Alla B-vitaminer din kropp behöver i en enda kapsel. Ger en skön boost enligt många användare vi pratat med.
Tiamin-Lamberts
Rank 12

Lamberts Tiamin 100mg (vitamin B1)

betyg
(5/5)
Pris
129 kr
Kapslar
90
Kapslar med 100 mg rent tiamin (vitamin B1). Det behövs för att kroppen ska kunna ta upp energi från den mat vi äter. Kapslarna är helt veganska och det tar mindre en 1 timme för kapslarna att lösas upp.
b-12 dots
Rank 13

B12 Dots

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,99 kr
Vitamin B12/kapsel
500 µg
Ett vitamin b12-tillskott i liten form. Vunnit många jämförelser och utsetts till det bästa vitamin b-12 tillskottet flera gånger baserat på smaken och mängden i kombination med priset.
b12 1000mcg
Rank 14

Bulk.com Vitamin B12-tabletter

betyg
(4/5)
Pris/tablett
1,15 kr
Vitamin B12/tablett
1000 µg
Ökar ork, energi samt stärker immunförsvaret. Går att tugga tabletterna ifall man har svårt för att svälja den här typen av tillskott hela. Kan höja dina energinivåer avsevärt.
Smartsupps-Vitamin-B-complex
Rank 15

SmartSupps Vitamin B Complex

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Tabletter
200
En tablett av de här ger det fulla dagsbehovet av B-vitamin. Viktig för muskelfunktionen, ämnesomsättningen och prestationsförmågan. Hög kvalitet till lågt pris!
Vitamin-C-Coplex-Body-Science
Rank 16

Body Science Wellness Series Vitamin B Complex

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Tabletter
100
Alla B-vitaminer i en kapsel. Ger immunförsvaret en boost, minskar trötthet och ökar prestationsförmågan. Användarnas betyg blir sammanfattningsvis bra och prisvärd!
vitamin b6
Rank 17

healthwell Vitamin B6

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,66 kr
Vitamin B6/kapsel
25 mg
Ett vitamin B6-tillskott känt för att bidra till minskad trötthet och en normal energiomsättning. Dessutom helt fritt från tillsatser och hjälper till med regleringen av dina hormoner. Gör att du med högsta sannolikhet känner dig mindre utmattad. Ett tillskott som fungerar, helt enkelt.
b12 folsyra
Rank 18 1000 mg per tablett!

healthwell Vitamin B12 1000

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,99 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 µg
Ett högdoserat B12-tillskott, milt uttryckt. Innehåller hela 1000 µg per kapsel vilket är betydligt mer än en människan rekommenderade dagliga intag av vitamin B12. Har du en brist på vitamin b12 kommer det här tillskottet göra skillnad — det garanterar vi. Dessutom kostar en burk precis under 100 kr! Det här är, sett till mängden vitamin B12 per kapsel kombinerat med priset på det, det bästa vitamin B12-tillskottet i vår jämförelse just nu.
bästa vitamin B6
Rank 19

Vitamin B6 100

betyg
(5/5)
Pris
89 kr
Antal dagsbehov
120
B6 vitamin i högdoserad vegetabilisk kapsel. Viktig för bland annat omsättning av energi och protein. Med denna produkt riskerar du ingen brist! Högsta betyg bland användare.
Vitamin B6 Great Earth
Rank 20

Greath Earth Vitamin B6

betyg
(4/5)
Pris
49 kr
Tabletter
60
Ett mycket prisvärt tillskott av vitamin B6 som hjälper ditt immunsystem och nervsystem. Det bidrar också till att reglera aktiviteten hos hormonerna. 23 mg vitamin B6 per tablett.
bidrar till att minska trötthet och utmattning spirulina
Rank 21

Better You Premium Vitamin B12

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,98 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 µg
Vitamin B12-tillskott med spirulina som passar veganer väldigt bra. Ännu en kvalitativ produkt från svenska Better You. Högdoserat men ekologiskt.
Rank 22

Holistic Mega B-komplex, 90 kapslar

betyg
(4/5)
Pris
144 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
B-vitaminer i bra proportioner. Fått 5 stjärnor hos SvensktKosttillskott.se. För allmänhälsan, inte nödvändigtvis människor som är väldigt aktiva. Väldigt vattenlösligt.
holistic b12 sugtabletter
Rank 23 Perfekt för veganer

Holistic B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,81 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 µg
Vitamin b12-tillskott i form av sugtabletter från svenska Holistic. Innehåller Metylkobalamin som lättare tas upp av kroppen.
vataprana b12
Rank 24

Vitaprana Vitamin B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,89 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 µg
Ett högdoserat vitamin b12-tillskott som innehåller 1000µg per kapsel (vilket motsvarar 4000% av den rekommenderade daglig dosen) per kapsel. Du kommer definitivt märka skillnad efter att du tagit ett kosttillskott av den här styrkan. Perfekt för dig som blir trött och hänging under vintern och är på jakt efter något som kan hjälpa dig piggna till.
Rank 25 Högdoserat B-vitamintillskott

Helhetshälsa B-Vitamin Komplex, 100 kapslar

betyg
(3/5)
Pris
155 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Hela dagsbehovet av B-vitamin i ett enda tillskott. Innehåller ingen jäst och är bra mot blåsor i munnen enligt många användare.
Rank 26 Räcker i 100 dagar!

Vitamin B Complex, 100 kapslar

betyg
(3/5)
Pris
119 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Ett B-vitamintillskott förstärkt med kolin och PABA.
Rank 27

B-Komplex med C-vitamin, 90 kapslar

betyg
(3/5)
Pris
143 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
200 dagsdoser av B-vitamin till ett hittills omatchat pris i vårt stora test av alla bästa B-vitamintillskott. Kan hjälpa kroppen bland annat med normal energiomsättning och omsättning av steroidhormoner.
b12 minska trötthet
Rank 28 Perfekt för den äldre befolkningen

healthwell Vitamin B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Vitamin B12/kapsel
500 µg
Ett vitamin B12-tillskott som är viktigt för blodbildning och celldelning. Består av 100% vegetabiliska kapslar. Ett grymt tillskott som motverkar trötthet väldigt bra. Ett populärt tillskott bland den äldre befolkningen - innehåller allt man behöver för att ens hjärna ska fungera optimalt. Även bra mot illamående.
great earth b12
Rank 29 Perfekt för veganer

Great Earth Vitamin B12 1000 Vegan

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,81 kr
Vitamin B12/kapsel
500 µg
Vegetabilisk B12-vitamin som bidrar till minskad trötthet och utmattning. Smakar bröd enligt vissa, men är ett något prisvärt vitamin B12-tillskott i vårt tycke. Perfekt för vegeterianer och veganer.
b12 vegan
Rank 30

Star Nutrition B12 Caps

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,87 kr
Vitamin B12/kapsel
100 µg
Ännu ett prisvärt tillskott från teamet bakom Star Nutrition. Ett rent vitamin b12-tillskott i veganska kapslar. Bidrar även till att minska trötthet och utmattning. Väldigt populärt på grund av sitt pris, likt många av Star Nutritions produkter i övrigt.
stöd för minnet hallonsmak b12
Rank 31

Bethover B-12 Vitamin

betyg
(4/5)
Pris/tablett
0,99 kr
Vitamin B12/tablett
1000 µg
Ett vitamin B12-tillskott som inte innehåller animaliska ingredienser. Med smak av hallon. Väldigt prisvärt och kommer i liten burk som är lätt att ta med sig vart som helst.
folsyra b6 mfl
Rank 32

Folsyra+B6+B12 + D

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,76 kr
Vi försöker hålla oss från att göra allt för uppenbara produktrekommendationer på Tillskottsbibeln, men det här är tillskottet du bara behöver köpa under en graviditet eller när du ammar. Det innehåller en bra mix av folsyra, vitamin B6 och vitamin B12 samt vitamin D3. Vänligt för vegetarianer och gör så du känner dig piggare i allmänhet med största sannolikhet. Bra mot illamående dessutom.
elexir b12
Rank 33

Elexir Pharma Vitamin B-12 + Folsyra Vegansk

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Vitamin B12/tablett
1000 µg
Ännu ett vitamin b12-tillskott som är perfekt för veganer. Tillsatt folsyra med hög biotillgänglighet.
veg b12
Rank 34

OmniVegan Veg B12

betyg
(1/5)
Pris/kapsel
1,57 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 µg
Veg B12 från Omnisym är en sugtablett med vitamin B12 i hög styrka av den aktiva formen metylkobalamin.
Rank 35

HealthWell Vitamin B-Komplex, 100 kapslar

betyg
(2/5)
Pris
119 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Alla viktiga B-vitaminer i en enda kapsel. För enkelhetens skull. Menat framför allt för aktiva & stressade människor. Hjälper till att pigga upp och bidrar till minskad trötthet.
Rank 36

Alpha Plus Metyl-B-Plex, 90 kapslar

betyg
(2,5/5)
Pris
349 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
Ett vattenlösligt B-vitamintillskott som är väldigt populärt, speciellt bland aktiva människor.
Rank 37

Bättre Hälsa B-50 Komplex Green Line, 100 kapslar

betyg
(2/5)
Pris
179 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
B-vitamintillskott som innehåller biotin och kolin.
b12-vitamin helhetshälsa
Rank 38

Helhetshälsa B12-vitamin

betyg
(2/5)
Pris/tablett
1,51 kr
Vitamin B12/tablett
500 µg
Ett vitamin B12-tillskott som är perfekt för veganer och vegeterianer då det är är registrerat av Vegan Society. Även bra för människor över 50.
Rank 39 Sjukt prisvärt!

SmartSupps Vitamin B Complex, 200 kapslar

betyg
(1/5)
Pris
99 kr
Pris / g
12 kr
Protein
6g
200 dagsdoser av B-vitamin till ett hittills omatchat pris i vårt stora test av alla bästa B-vitamintillskott.
megafood multivitamin
Rank 40

MegaFood Adult B Centered

betyg
(1/5)
Pris/tablett
8,31 kr
Antal tabletter
60 st
Pris
499 kr
En produkt som lämpar sig för dig som stressar väldigt mycket, vilken i sin tur med högsta sannolikhet kommer att leda till att din hud läker bättre i allmänhet. Vi anser det här vara ett bra kosttillskott för någon som lider av akne och trötthet bland annat. Testad fri från bekämpningsmedel, ogräsmedel, gluten, soja, mjölkprodukter, GMO och glyfosater. Tyvärr ett kosttillskott vars pris är oerhört högt vilket gör att man kanske inte köper det på en återkommande basis vilket är oerhört viktigt för att se effekt från kosttillskotten man tar.

Sammanfattning

B-vitamintillskott är ingen mirakelkur som gör att alla dina mentala problem försvinner över en natt, men det är ett tillskott som gör stor skillnad — även bland människor som inte har någon B-vitaminbrist.

Om du bestämmer dig för att beställa en burk B-vitamintillskott — välj ett varumärke med ett bra rykte som har många bra recensioner.

Vi hoppas verkligen vårt stora test av B-vitamintillskott hjälper dig hitta just det perfekta kosttillskottet för dig. Stort lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa b vitamin -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa B-vitamin – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Vitamin B complex
 2. Bästa pulvret : Vitamin B1 100
 3. Billigast köp: SmartSupps Vitamin B Complex, 200 kapslar
 4. Bästa veganska : Better You Premium Vitamin B6
 5. Bästa kapslarna : B Complex
 6. Populärast i sökningar : Core Vitamin B-Complex+, 90 kapslar

Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :