BĂ€sta B6 vitamin 2022

Letar du efter bÀsta B6 vitaminer sÄ har du kommit helt rÀtt. B6 Àr viktigt för att din kropp ska fungera pÄ bÀsta sÀtt. Vitaminet hjÀlper till vid bildandet av röda blodkroppar, förbÀttrar proteinomsÀttningen, hjÀlper till vid depression och Ängest men sjÀlvklart har den Àven fler goda fördelar.

Kroppen kan inte sjÀlv producera B6 dÀrför Àr det viktigt att du fÄr i dig vitaminet genom kost eller kosttillskott. I vÄr recension fÄr du reda pÄ vad B6 Àr, vilka fördelar den har samt vad du ska tÀnka pÄ vid köp. Ta del av vÄrt bÀst i test för att hitta bÀsta B6 för dig

BÀst i test lista med bÀsta B6 vitamin

Topplistan

Better-You-Premium-Vitamin-B6
Rank 1 BĂ€st i Test

Better You Premium Vitamin B6

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Kapslar
100
InnehÄller en aktiv, mer lÀttupptaglig form av vitamin B6 tillsammans med extrakt frÄn avocado. Avocadoextraktet ser till att kroppen absorberar vitaminet ordentligt. Kapslarna Àr vegetabiliska och dÀrmed veganska.
vitamin b6
Rank 2

healthwell Vitamin B6

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,66 kr
Vitamin B6/kapsel
25 mg
Ett vitamin B6-tillskott kÀnt för att bidra till minskad trötthet och en normal energiomsÀttning. Dessutom helt fritt frÄn tillsatser och hjÀlper till med regleringen av dina hormoner. Gör att du med högsta sannolikhet kÀnner dig mindre utmattad. Ett tillskott som fungerar, helt enkelt.
bÀsta vitamin B6
Rank 3

Vitamin B6 100

betyg
(5/5)
Pris
89 kr
Antal dagsbehov
120
B6 vitamin i högdoserad vegetabilisk kapsel. Viktig för bland annat omsÀttning av energi och protein. Med denna produkt riskerar du ingen brist! Högsta betyg bland anvÀndare.
Vitamin B6 Great Earth
Rank 4

Greath Earth Vitamin B6

betyg
(4/5)
Pris
49 kr
Tabletter
60
Ett mycket prisvÀrt tillskott av vitamin B6 som hjÀlper ditt immunsystem och nervsystem. Det bidrar ocksÄ till att reglera aktiviteten hos hormonerna. 23 mg vitamin B6 per tablett.
Vitamin-B6-Terra-Nova
Rank 5

Vitamin B6 (P5-P) 50 mg Complex

betyg
(4/5)
Pris
216 kr
Kapslar
50
Kapslar med vitamin B6 i aktiv form och innehÄller ocksÄ nypon, rödbeta och pumpakÀrnor för att fÄ ett bÀttre upptag. Viktig vitamin för nervsystem och hjÀrna.
Vitamin-B6-Healthwell
Rank 6

Healthwell vitamin B6

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Kapslar
180
Högdoserade kapslar med vitamin B6 som kommer att göra dig piggare och mer klar. AnvÀndare tycker att produkten ger vÀldigt bra effekt och kapslarna Àr dessutom veganska!
Vitamin-B6-Healthwell
Rank 7

Holistic B6, B12, Folat Metylerad

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Kapslar
180
Högdoserade kapslar med vitamin B6 som kommer att göra dig piggare och mer klar. AnvÀndare tycker att produkten ger vÀldigt bra effekt och kapslarna Àr dessutom veganska!
bÀsta b6 vitaminer

Vad Àr B6 och vad Àr fördelarna med vitaminet?

B6 Àr en vitamin som Àven kallas för pyrioxdin och den Àr vattenlöslig. B6 Àr bra för viktiga processer i din kropp ska fungera pÄ bÀsta sÀtt sÄsom proteinomsÀttningen, hormonregleringen och nervsystemet.

Tack vare egenskapen av att kunna reglera hormonnivÄerna, anvÀnds B6 ofta som tillskott i hormonsupport produkter sÄsom exempelvis ZMA.

Fördelar med vitamin B6

Vitaminet Àr nödvÀndig för att din kropp ska fungera optimalt och den bidrar bland annat till:

 • Minskat illamĂ„ende: Studier pekar pĂ„ att B6 Ă€r effektivt mot illamĂ„ende vid graviditet.
 • FörbĂ€ttrad proteinomsĂ€ttningen: För att en aminosyra ska kunna omvandlas till en annan, behövs B6. Detta innebĂ€r att behovet av vitamin B6 ökar om du har ett stort proteinintag.
 • Normal hormonbalans: B6 har en viktig roll i hormonproduktionen dĂ€r den bidrar till en normal balans.
 • Röda blodkroppar: Studier visar att det Ă€r mycket viktigt med B6 under en graviditet för att minska risken för att fĂ„ blodbrist. B6 behövs för att kunna bilda röda blodkroppar.
 • Ångest och depression: Om du lider av B6 brist kan du bli nedstĂ€md och irriterad. B6 hjĂ€lper till att kontrollera depression och Ă„ngest.
 • PMS: Forskning visar att B6 kan bidra till minskning av typiska PMS symtom som trötthet, nedstĂ€mdhet och irritation.
 • Frigörande av glykogen: B6 hjĂ€lper till med frigörandet av sönderdelande kolhydrater som slĂ€pps frĂ„n din lever för att hĂ„lla blodsockerhalten pĂ„ en jĂ€mn nivĂ„.
b6 för bÀttre hormonbalans

Hur fÄr du i dig vitamin B6?

Du fÄr i sig B6 genom en mÄngsidig och nÀringsrik kost. Kroppen kan inte sjÀlv tillverkar B6 och det innebÀr att du mÄste fÄ den dagliga dosen som du behöver antingen genom kosten eller med hjÀlp av kosttillskott.

B6 finns framför allt i animalisk mat som kött, fÄgel, korv, mjölkprodukter och Àgg. Vitaminet finns dock Àven i fullkornsbröd, baljvÀxter, frukt, bÀr, potatis, bladgrönsaker, mandel, sesamfrön och vetegroddar.

Rekommenderad dosering

Beroende pÄ Älder och kön varierar behovet av B6. Livsmedelsverkets rekommendationer gÀllande ett dagligt intag av B6 ser ut sÄ hÀr:

SpĂ€dbarn 6-11 mĂ„nader:           0,4 milligram

SpĂ€dbarn 12-23 mĂ„nader:         0,5 milligram

Barn 2-5 Ă„r:                               0,7 milligram

Barn 6-9 Ă„r:                               1,0 milligram

Flickor 10-13 Ă„r:                         1,1 milligram

Pojkar 10-13 Ă„r:                          1,3 milligram

Kvinnor 14-30 Ă„r:                       1,3 milligram

Kvinnor över 31 Ă„r:                    1,2 milligram

MĂ€n:                                          2,0 milligram

Gravida:                                     1,5 milligram

Ammande:                                 1,6 milligram

TÀnk pÄ detta nÀr du köper vitamin B6

TÀnk pÄ att B6 kosttillskott ska förvaras pÄ en torr och sval plats utan direkt solljus. Ett annat tips Àr att aldrig överstiga den rekommenderade dosen, utan följ rekommendationerna som stÄr pÄ förpackningen. B6 kan kombineras med det flesta receptbelagda lÀkemedel dock Àr det alltid bra att rÄdgöra med din lÀkare innan du börjar med vitamin B6.

Brist och biverkningar av B6

Det finns personer som ligger i riskzonen för B6 brist. Det kan vara personer som har dĂ„lig njurfunktion. Även de som har autoimmuna sjukdomar sĂ„som ledgĂ„ngsreumatism och de som har tillstĂ„nd som orsakas av dĂ„ligt nĂ€ringsupptag exempelvis personer med celiaki eller nĂ„gon form av tarmsjukdom löper en större risk för B6 brist.

Personer som regelbundet tar icke steroida antiinflammatoriska lÀkemedel under med Àn sex mÄnader kan fÄ lÄga nivÄer av vitamin B6 och detta gÀller Àven personer som missbrukar alkohol.

Brist kan Àven finnas hos personer som inte fÄr i sig tillrÀckligt med B6 genom mat. Brist pÄ B6 kan ge symtom som kramper, blodbrist, trötthet samt hudförÀndringar kring nÀsa, ögon och mun. B6 brist kan Àven orsaka eksem, acne och mjÀll.

Eftersom att vitamin B6 Àr vattenlöslig lagras den inte i kroppen och dÀrmed Àr risken för biverkningar liten. Om du fÄr ett för högt intag av B6 under en lÀngre tid kan det dock vara skadligt. Ett för högt intag kan ge försÀmrad förbrÀnning och dÄlig sömn.

SÄ utser vi bÀst i test

Det Àr vÄr testpanel som provar alla produkterna i vÄrt bÀst i test. De sÀtter sedan sina individuella betyg och det Àr dessa betyg vi tar hÀnsyn till nÀr vi utser bÀst i test. Vi tar Àven hÀnsyn till innehÄll, pris, andra anvÀndares omdömen och tidigare recensioner.

Vi har utfört vÄr recension i hopp om att kunna ge dig en god överblick över produkterna i testet. Vi pÄ Tillskottsbibeln hoppas att du hittar bÀsta B6 med hjÀlp av vÄrt bÀst i test.

Vanliga frĂ„gor – Vitaminer

Vad gör vitaminer i kroppen?

Kroppen anvÀnder vitaminer för att ta upp nÀringsÀmnen i kroppen för att kunna sprida ut i kroppen. Samt att ditt blod anvÀnder det för att stelna nÀr du blöder.

Sammanfattning

B6 Àr viktig för mÄnga delar av kroppens funktioner och för att kroppen ska kunna fungera optimalt. Den Àr nödvÀndig för bland annat nervsystemet, proteinomsÀttningen och hormonregleringen. Tillskottet av B6 Àr bra för dig som vet att du inte fÄr i dig tillrÀckligt med B6 i kosten och Àven för dig som vill dra nytta av de mÄnga fördelarna som B6 för med sig.

MÄlet med vÄrt test Àr att guida dig till att hitta bÀsta B6 som passar dig. Hitta rÀtt B6 genom att ta del av vÄr recension med jÀmförelser, betygsÀttningar och information.

Du kommer fÄ en bra produkt oavsett vilken B6 du vÀljer frÄn vÄrt test.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de B6 vitaminerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare B6 vitamin – Enligt Tillskottsbibeln.se

 1. BÀst i vÄrt test : BÀttre HÀlsa B6 P5P Green Line
 2. BĂ€sta kapseln : BĂ€ttre HĂ€lsa B6 P5P Green Line
 3. Billigast köp : Vitamin B6 100
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Vitamin B6 100
 5. BĂ€sta tabletten : Greath Earth Vitamin B6
 6. PopulÀrast i sökningar : Vitamin B6 100

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa B6-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor:

https://www.livsmedelsverket.se/-och-antioxidanter/vitamin-b6