BĂ€sta Beta Alanin 2022

Om du vill förhöja din prestationsförmÄga pÄ gymmet, dÄ ska du inta kosttillskottet beta alanin. Detta tillskott möjliggör för dig att prestera pÄ en högre nivÄ under en lÀngre tid innan du blir trött.

Det finns en mÀngd tillskott pÄ marknaden att vÀlja mellan. DÀrför har vi valt ut de mest omtyckta och bÀsta Beta Alanin produkterna för att testa vilken som kan ge dig bÀst effekt och som Àr bÀst i test. HÀng med sÄ kikar vi!

Topplista bÀsta Beta-Alanin

Topplistan

Core-Beta-Alanine-svenskt-kostillskott
Rank 1 BĂ€st i Test

Core Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
MĂ€ngd
40 doser
Fungerar vÀldigt bra vid intensiv trÀning! SÀnker pH-vÀrdet i blodet som i sin tur ger mindre mjölksyra. Som de flesta andra beta-alanin pulver sÄ Àr det smaklöst vilket gör att du lÀtt kan blanda det med favoritdrycken iför intag innan trÀning.
Beta-Alanine-body-science
Rank 2

Body Science Beta-Alanine

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
MĂ€ngd
100 doser
Det hÀr Àr 100 % rent beta-alanin i pulverform! Gör att du fÄr bÀttre uthÄllighet under trÀning, och du kan anvÀnda det för att blanda din alldeles egna PWO. En vÀldigt populÀr produkt som rÀcker lÀnge som du fÄr till ett vÀldigt bra pris!
GAAM-beta-alanine
Rank 3

GAAM Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
50 doser
GAAM Beta alanine Àr 100% rent och smaklöst och det Àr lÀttlösligt sÄ att du lÀtt kan blanda det med valfri vÀtska. Det kommer att öka ditt blodflöde och effektivt rensa bort de slaggprodukter som ger mjölksyra vid hÄrd trÀning.
Beta-alanin-bulk
Rank 4 Vegansk!

Bulk Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
265 kr
MĂ€ngd
125 doser
100 % rent beta-alanin pulver som kommer att ge dig det dÀr extra trycket i trÀningen! MÄnga atleters favoritprodukt till ett vÀldigt bra pris! Eftersom det Àr helt smaklöst sÄ kan du blanda det med den dryck du föredrar för att göra din egen PWO. Dessutom Àr den helt vegansk!
Thorne-Beta-Alanine-SR
Rank 5

Thorne Beta Alanine

betyg
(5/5)
Pris
519 kr
MĂ€ngd
120 kapslar
Beta Alanin i kapselform som ger ett lÄngsamt frislÀppande av aminosyran, vilket ger en lÀngre period av tillgÀngligt beta alanin till musklerna. Att det intas i kapslar gör att den stickande kÀnslan som kan uppstÄ minimeras, vilket Àr en stor fördel med den hÀr produkten!
100-Beta-Alanin-Aminosyra
Rank 6

100% Beta-Alanin Aminosyra

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
MĂ€ngd
80 doser
Fungerar vĂ€ldigt bra vid intensiv trĂ€ning! SĂ€nker pH-vĂ€rdet i blodet som i sin tur ger mindre mjölksyra. Ett beta-alanin som Ă€r billig, bra och ger en riktigt bra effekt enligt de som anvĂ€nder det. Passar till all slags trĂ€ning. Är smaklös, lĂ€tt att blanda med valfri dryck och Ă€r helt vegansk!.
beta-alinine-star-nutrition
Rank 7

Star nutrition Beta-Alanine

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
MĂ€ngd
100 doser
Den hÀr produkten kommer att reducera dina mjölksyrenivÄer i musklerna och ge dig extra uthÄllighet! Perfekt för idrottare som vill maxa prestationen. AnvÀndare tycker att det Àr en mycket prisvÀrd produkt.
bÀsta beta alanin muskler

Vilken effekt har beta alanin?

Beta alanin Àr ett optimalt tillskott för dig som vill öka din prestation nÀr du trÀnar. Vi anser att du bör inta detta tillskott om du vill prestera bÀttre pÄ gymmet.

Samtidigt som tillskottet ökar din prestationsförmÄga och höjer din muskelaktivitet, sÄ fördröjer det Àven kÀnslan av utmattning. Det tar alltsÄ lÀngre tid för dig att bli trött nÀr du utövar en fysisk aktivitet. Detta beror pÄ att tillskottet reducerar mjölksyra i musklerna och höjer mjölksyretröskeln.

Beta-alanin Àr en form av aminosyran alanin och Àr en icke essentiell aminosyra som naturligt förekommer i kroppen. Det tillskottet gör Àr att det ökar karnosinkoncentrationen i dina muskler. Det tar cirka tio veckor för din kropp att fylla pÄ karnosinnivÄerna i musklerna.

Vilken dosering ger bÀst effekt?

Den rekommenderade dagliga dosen för beta alanin Ă€r 2 000-5 000 mg. Du kan inta tillskottet i ren form eller vĂ€lja en PWO som innehĂ„ller denna aminosyraform. Ju mer vĂ€ltrĂ€nad du Ă€r, desto högre dosering kan du testa.

Det spelar inte roll vilken tid under dagen du intar tillskottet. Det vanligaste Àr dock att inta det innan trÀning, tillsammans med annan PWO.

Vissa anvÀndare upplever myrkrypningar i benen som en effekt, men studier pekar pÄ att det Àr en harmlös bieffekt av ett för högt intag. Se dÀrför till att inte inta en för stor dos. Högre dosering ger nÀmligen inte bÀttre effekt.

Ska jag vÀlja kapslar, tabletter eller pulver?

VÄr genomgÄng visar att beta alanin förekommer i en mÀngd olika former, men den vanligaste Àr pulver. Om du vÀljer 100 % rent pulver sÄ Àr det enklare för dig att mÀta upp den dosering du mÄr bÀst av och kan experimentera med din dosering.

Om du dÀremot vill slippa spill dÄ Àr tabletter att föredra. DÄ kan du dessutom bÀra med dig tabletterna i vÀskan under dagen. Om du intar tillskottet i din pre-workout sÄ har du dÀremot ingen kontroll över doseringen.

beta alanin i kapslar tabletter eller pulver

Vilken trÀning passar tillskottet för?

Studier pekar pÄ att du fÄr den bÀsta beta alanin-effekten vid anaeroba aktiviteter, bland annat HIIT vid cykling eller löpning. Satsa alltsÄ pÄ att ta tillskottet vid högintensiv trÀning pÄ mellan en och tio minuter.

AnvÀndare upplever Àven att tillskottet ger en bra effekt vid styrketrÀning dÀr du trÀnar med mÄnga repetitioner och kort vila. Tillskottet förhöjer dock inte maxstyrkan.

Har kosttillskottet nÄgra biverkningar?

NÀr man intar kosttillskott Àr det viktigt att ha koll pÄ eventuella biverkningar. Den enda kÀnda biverkningen för beta-alanin Àr parestesi, vilket ger stickningar i benen. Om du tar en för stor dos eller reagerar mot tillskottet kan du kÀnna att det kliar i benen och att du fÄr myrkrypningar.

Studier visar dock att beta-alanin i den rekommenderade dagliga dosen inte ska vara farligt för hÀlsan. Det kan kÀnnas obehagligt i benen, men effekten Àr harmlös.

bÀsta beta alanin för hÄrd styrketrÀning

BĂ€st i test av beta alanin

Enligt oss pÄ Tillskottsbibeln Àr tillskott innan och efter trÀning optimalt för att fÄ bÀst resultat, dÀrför har vi testat en rad omtyckta produkter som innehÄller beta-alanin.

I vÄrt test har vi inkluderat de populÀraste produkterna pÄ marknaden, testat dess effekt, studerat dess innehÄll och lÀst anvÀndares recensioner. Allt för att kunna presentera den produkt som Àr bÀst i test. HÀr hittar du vÄr topplista med bÀsta Beta alanin produkter

Avslutande ord

Den bÀsta beta alanin du kan vÀlja Àr i pulverform dÄ du enkelt kan vÀlja exakt rÀtt dosering för din kropp. Inta tillskottet regelbundet för att höja dina karnosindepÄer i musklerna. DÄ kan du prestera bÀttre under högintensiva anaeroba pass och fördröja utmattningen i musklerna.

Du kan ofta hitta tillskottet i din PWO, om inte sÄ kan du inta det nÀr som helst under dagen. Efter de första tio veckorna, nÀr du har fyllt upp kroppens depÄer, kan du trappa ner doseringen.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

Vanliga frÄgor

Vad Àr beta alanin?

Beta alanin Àr en aminosyra som pÄ ett naturligt sÀtt ökar mÀngden karnosin i musklerna, detta gör att du kan trÀna lÀngre utan att fÄ ex. mjölksyra.

Hur mycket beta alanin ska man ta?

Den rekommenderade dagliga dosen för beta alanin Àr 2 000-5 000 mg. Ju mer vÀltrÀnad du Àr, desto högre dosering kan du testa.

NĂ€r ska man ta beta alanin?

Det spelar inte roll vilken tid under dagen du intar tillskottet. Det vanligaste Àr dock att inta det innan trÀning, tillsammans med annan PWO.

Finns det nÄgra negativa biverkningar med beta alanin?

Den enda kÀnda biverkningen för beta-alanin Àr parestesi, vilket ger stickningar i benen. FÄr du det sÄ har du förmodligen överdoserat.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de beta alaninet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Beta-alanin – Testvinnare hos Tillskottsbibeln

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa beta-alanin -produkter Àr Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/-/PMC3374095/

Advances in Nutrition, Volume 10, Issue 3, Meta-Analysis on the Use of Oral ?-Alanine Supplementation.