BĂ€sta Biotin 2022

Är biotin (vitamin h, b7)ett kosttillskott som du kĂ€nner att du Ă€r extra intresserad av? DĂ„ har du hamnat helt rĂ€tt! HĂ€r i vĂ„rt test och vĂ„r recension fĂ„r du bĂ„de all den information du behöver och en topplista sĂ„ att du kan vĂ€lja ut din favorit pĂ„ ett enkelt sĂ€tt.

I denna artikel ska vi inte bara tala om de bÀsta produkterna inom biotin som kosttillskott, utan vi ska ocksÄ svara pÄ nÄgra av de vanligaste frÄgorna om just bÀsta biotin. Det finns mycket att lÀra sig, sÄ det Àr bara för er att hÀnga med oss nu nedan!

Topplista bÀsta biotin

Topplistan

Biotin-10000-healthwell
Rank 1 BĂ€st i Test

Biotin 10000

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
VÀldigt högdoserat tillskott med biotin med hela 10000 mcg per kapsel! Det bidrar till att behÄlla kvalitet pÄ hud, hÄr och naglar. Bidrar ocksÄ till energiomsÀttningen i kroppen. MÄnga anser sÀrskilt att det hÀr tillskottet hjÀlper vÀldigt bra mot hÄravfall.
Biotin healthwell
Rank 2

Biotin 5000

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
En till Healthwell-produkt med Biotin, men lite svagare med sina 5000 mcg per kapsel. Har annars samma fina effekter pÄ hÄr, hud och naglar som sitt mer högdoserade syskon. Helt vegetabiliska kapslar!
Solgar-biotine
Rank 3

Solgar biotin 5000 ug

betyg
(5/5)
Pris
198 kr
MĂ€ngd
50 kapslar
Ger ett normalt immunförsvar, ökad energiomsÀttning och fint hÄr och fina naglar. Varje kapsel innehÄller 5000 mcg biotin och Àr helt veganska! MÄnga berÀttar att de har slutat tappa hÄr sedan de började med den hÀr!
Better you premium biotin
Rank 4

Better You Premium Biotin

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
En premiumprodukt med extra fin biotin som Àr helt naturligt och biotillgÀngligt. Varje kapsel innehÄller 500 mcg. Kapslarna Àr helt utan jÀst och Àr helt vegetabiliska. Bidrar till normal hÄrtillvÀxt och friskt hÄr!
Thorne-biotine-8
Rank 5

Biotin-8

betyg
(4/5)
Pris
263 kr
MĂ€ngd
60 kapslar
Dessa kapslar bidrar till normal nervfunktion, energiomsÀttning och bibehÄller normal hÄr, hud, slemhinnor och naglar! Varje kapsel Àr högdoserad med 8000 mcg biotin. AnvÀndare tycker att den gör en enorm skillnad för hÄret!
great-earth-vitamin-b7
Rank 6

Vitamin B7/Biotin

betyg
(4/5)
Pris
59 kr
MĂ€ngd
60 tabletter
Biotin i tablettform dĂ€r varje tablett innehĂ„ller 1000 mcg biotin. Dessa tabletter Ă€r utvecklade för att utsöndras under en lĂ€ngre tid med en teknik som kallas för ”time release” som Ă€r unikt just för denna tillverkare. MĂ„nga anser att de har fĂ„tt ett tjockare och glansigare hĂ„r med denna produkt!
Wellaware health biotine
Rank 7

WellAware Health Biotin

betyg
(4/5)
Pris
167 kr
MĂ€ngd
240 tabletter
Minitabletter med biotin som Àr lÀtta att svÀlja. Bidrar till normala slemhinnor, tjockt vackert hÄr, fina naglar och hud. Varje tablett innehÄller 1000 mcg biotin.
bÀsta biotin vitamin h

Vad Àr biotin?

Biotin kallades tidigare för Vitamin H. Detta Àr inte en vanlig benÀmning idag, men om nÄgon anvÀnder detta begrepp Àr det alltsÄ biotin det handlar om. Vissa vÀljer idag att kalla biotin för Vitamin B7, sÄ Àven det Àr en relativt vanlig benÀmning.

Normalt Àr det pÄ det viset att matens innehÄll av biotin tÀcker in vÄrt behov av detta vitamin, men det finns enstaka fall med brist pÄ biotin. Studier visar dock att detta Àr mycket ovanligt.

Studier pekar pĂ„ att detsamma som ovan gĂ€ller för biverkningar – det finns inga biverkningar rapporterade och ett överskott av biotin Ă€r mycket sĂ€llsynt.

Varför biotin?

Biotin Àr ett Àmne som kroppen behöver för fettsyraomsÀttningen. Har man brist pÄ biotin kan man se detta pÄ bland annat att det blir problem med förbrÀnningen.

Biotin hjÀlper kroppen att ta energi och nÀringsÀmnen frÄn fetter, kolhydrater och proteiner vi fÄr i oss via vÄr kost. Dessutom Àr biotin bra för tarmfloran och det absorberas snabbt genom tunntarmen utan att brytas ner.

Detta Àmne tar Àven hand om hÄr, hud och naglar. Tecken pÄ brist pÄ biotin Àr dÀrför livlöst hÄr och glÄmig hy samt naglar av dÄlig kvalitet.

HĂ„r, hud och naglar

En av de bÀsta sakerna med biotin och en av de vanligaste anledningarna till att man vÀljer att köpa detta tillskott har att göra med att man vill ha bÀttre kvalitet pÄ hÄr, hud och naglar.

Biotin har en förmÄga att gynna hÄrvÀxt, vilket gör att detta Àr ett av de bÀsta kosttillskotten för personer som Àr drabbade av tunt hÄr eller hÄravfall. DÄ biotin hjÀlper till att bygga proteinet i kroppen bidrar det Àven till snabbare hÄrvÀxt.

Även huden boostas av ett tillskott av extra biotin, sĂ„ vill du ha extra klar hy med ny lyster Ă€r detta, enligt oss pĂ„ Tillskottsbibeln, ett av de bĂ€sta kosttillskotten du kan köpa. För dig med naglar som skivar sig eller gĂ„r sönder Ă€r biotin en rĂ€ddare i nöden Ă€ven dĂ€r.

VĂ€lj en av de produkter vi har med i vĂ„r recension för att se efter vilken av de produkter vi har med som bĂ€st i test passar just dig. Olika anvĂ€ndare upplever att olika tillskott Ă€r mer eller mindre bra – vi har alla olika Ă„sikter om vad som Ă€r bĂ€st inom olika segment, sĂ„ Ă€ven nĂ€r det kommer till biotin.

biotin hÄr hud naglar

Biotin i maten

Vitaminet Àr vattenlösligt och du hittar Àmnet i nÀstan all mat. Livsmedel som Àr sÀrskilt rika pÄ biotin Àr bland annat havregryn, Àggula och lever.

Den bÀsta maten du kan Àta för att fÄ i dig lagom dos av biotin dagligen Àr utöver ovan bland annat fisk, avokado, bönor och linser. DÄ biotin tÄl upphettning och tillagning Àr det inte svÄrt att fÄ i sig av vitaminet. Vare sig man Àter maten som innehÄller biotin kall eller varm tillgodoser sig kroppen vitaminet.

DÄ det finns biotin i bland annat bönor och linser Àr det inte svÄrt för veganer eller vegetarianer att fÄ i sig biotin.

Brist pÄ biotin

Om det, mot all förmodan, skulle vara sÄ att man fÄr brist pÄ biotin Àr det bland annat följande symptom man ska se upp med:

 • Trötthet
 • SömnbesvĂ€r
 • HĂ„ravfall
 • Torra ögon
 • Torr hy

Rekommenderat dagligt intag av biotin

Enligt Livsmedelsverket Àr det sÄ att en vuxen person som Àter varierad kost fÄr i sig ungefÀr 40 mikrogram biotin dagligen. Enligt Efsa (den europeiska myndigheten för livsmedelssÀkerhet) Àr 40 mikrogram ett tillrÀckligt intag per dag.

Man behöver inte sjÀlv oroa sig över at lida brist pÄ detta Àmne, men Àr det sÄ att man vill boosta hÄr, hud och naglar, eller om man tror sig lida brist pÄ biotin av en eller annan anledning, Àr det en god idé att köpa biotin som kosttillskott.

handla biotin pÄ nÀtet

Vanliga frĂ„gor – Biotin

Vad kan visa pÄ för lite biotin?

För lite biotin kan visas genom trötthet, torra ögon och hud besvÀr.

BĂ€st I test

NÀr vi valt ut vÄra favoriter i detta bÀst i test har vi gÄtt igenom bÄde anvÀndares recensioner, tester av olika produkter inom detta segment samt en stor mÀngd artiklar om just bÀsta biotin.

Vi har skapat oss en bra uppfattning om vad som utmÀrker ett bra kosttillskott med biotin jÀmfört med mindre bra varianter. Resultatet av vÄrt test ser du ovan.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de Biotin som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Biotin – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Biotin 10000
 2. BĂ€sta tabletten : Vitamin B7/Biotin
 3. Billigast köp : Vitamin B7/Biotin
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Biotin 10000
 5. BĂ€sta vegetabiliska : Biotin 5000
 6. PopulÀrast i sökningar : Biotin 10000

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa biotin-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport


KĂ€llor

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/-vitaminer-och-antioxidanter/biotin

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.