Bästa Boswellia Jan 2023

Har du ledproblem, hudproblem eller är stressad, oavsett så kan Boswellia vara lösningen. Boswellia är nämligen bra för många olika områden. Letar du efter bästa Boswellia har du hittat rätt.

Vi har testat olika Boswellia i vårt bäst i test. Ta del av olika jämförelser och våra tips för att hitta den bästa Boswellia för dig.

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa Boswellia

Topplistan

boswellia-1
Rank 1 Bäst i Test

Boswellia – Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Mängd
90
Typ
Kapsel
Boswellia serrata av hög kvalitet för bland annat leder, hy och mot inflammationer. Enkel och ren produkt som passar de flesta bra. Användar recensioner är allmänt positiva med höga betyg generellt. Flera upplever positiva effekter i knän, rygg och andra leder.
rawpowder-boswellia-extrakt-1
Rank 2

Rawpowder boswellia extrakt

betyg
(4/5)
Pris
220 kr
Mängd
60 g
Typ
Pulver
Högkoncentrerat boswellinsyra i pulverformat. Kan hjälpa mot led, hud och inflammationsbesvär. Kan hällas i juice eller varför inte en smoothie. Dessutom vegansk. Funkar bra enligt användare.
pure-boswellia-frankincense-eko-1
Rank 3

Pure boswellia frankincense eko

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Mängd
10 ml
Typ
Olja
En boswellia baserad olja för huden. Eterisk olja som fungerar antiseptiskt och antiinflammatoriskt och används ofta inom hudvård. En fin doftsättare för aromaterapi i kosmetika eller hudvård. Lätt att ta upp av huden och god doft är recensioner som användare lämnat.
Boswelliaolja-EKO-Eterisk
Rank 4

Boswelliaolja EKO Eterisk

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Mängd
10 ml
Typ
Olja
En olja från Better you, perfekt för aromaterapi eller för inblandning i hudkrämer, eller direkt på huden i utblandad version. Sägs ha en avslappnande eller lugnande effekt.
crearome-olibanumvatten-1
Rank 5

Olibanumvatten från boswellia

betyg
(4/5)
Pris
85 kr
Mängd
100 ml
Typ
Olja
Detta är ett så kallat hydrolat från kommer från framställning av boswellia olja. Ett hydrolat är avsvalnad ånga som uppstår när man gör eteriska oljor. Denna fungerar perfekt som ex ansiktsvatten, inte minst på sommaren. Fräschar upp och fuktar huden med en varm fräsch doft.
solgar-boswellia-1
Rank 6

Solgar Boswellia

betyg
(4/5)
Pris
318 kr
Mängd
60
Typ
Kapsel
Boswellia i vegetabilisk kapsel. Lite dyrare, flera användare ger fina betyg.
Bästa boswellia

Vad är Boswellia?

Boswellia är ett ämne som under längre tid har använts till allt ifrån inflammationer till ledvärk. Förr användes främst rökelser av boswellia men idag är det mer vanligt att det förekommer i olika former av kosttillskott.

Boswellia kan även gå under namnet Frankincense och är en ört som härstammar från traditionell indisk medicin; Ayurvedic. Den har traditionellt sett används för att fungera som ett lugnande medel för dina sinnen. Men med nyare forskning har det visar sig att Boswellia är en mångsidig ört som kan hjälpa till vid många olika tillstånd. 

Vad är Boswellia bra för?

Boswellia har anti-inflammatoriska syror och enzym stimulerande effekter. Detta bidrar till att Boswellia kan användas mot många olika åkommor men framför allt de som har med inflammationer och ledsmärta att göra. 

Det är viktigt att kroppen kan kämpa emot när den utsätts för olika påfrestningar såsom virussjukdomar, belastningsskador och övervikt. Genom att främja immunsystemet och motverka irritation är Boswellia ett bra val.

Ledproblem

På olika sätt är det syrorna som behandlar ledproblemen. Det görs bland annat genom att motverka inflammation och irritation. Detta leder i sin tur till minskad smärta och svullnad. Denna ört har därför blivit mycket uppskattad av personer med allmän stelhet och ledgångsreumatism.

Boswellia stimulerar även ledernas rörlighet och för patienter med brosknedbrytande sjukdomen artros är detta ett bra tillskott att använda sig av. Att kunna röra sig mer är bra när du har ledproblem eftersom det underlättar fysiska aktiviteter och viktnedgång. 

Magproblem

Boswellia har visat sig bli en populär produkt för personer som lider av inflammationssjukdomar i tarm och mage såsom exempelvis Crohns sjukdom och gastrit. 

Örten hjälper till att motverka olika former av inflammation genom att hjälpa matsmältningssystemet att fungera på bästa sätt. På så sätt lungas även upprörda tarmar. 

Huden 

I vissa hudvårdsprodukter ingår Boswellia serrata detta beror främst på dess anti-inflammatoriska effekter. Genom att smörja in irriterade hud med produkter som innehåller Boswellia kan produkten ge en lugnande effekt. Den kan även verka reparerande och motverka rynkor.  

Autoimmuna sjukdomar

När din kropps immunförsvar bekämpar en skada eller en sjukdom, skickar det iväg mängder med vita blodkroppar och andra ämnen. Detta görs för att verka läkande och för att motverka spridning. Ibland är det svårt för immunförsvaret att skicka iväg rätt mängder och ibland attackeras inte bara fienden utan även de friska cellerna. Resultatet av detta kan ge svullnader, problem med magen, infektionskänslighet med mera. 

Då kan Boswellia vara ett bra val att ta till för att kunna hjälpa immunförsvaret att hamna rätt och jämnas ut. 

Astma

Astma är en lungsjukdom som kan orsakas av olika allergier mot saker såsom födoämnen eller pollen. Boswellia har som vi nämnt en balanserad effekt på immunförsvaret och kan motverka att du får en överreaktion på dessa ämnen. Detta kan bidra till att astma attacken avvärjs eller lindras. 

Stress och oro

Man har länge använt sig av rökelse och eteriska oljor innehållande Boswellia som har en rik, söt doft. Många använder den när man vill slappna av med doften i luften eller när man mediterar. Boswellia har en skön och lugnande effekt på sinnet. 

Cancer

Det pågår studier inom cancerforskningen för att se om örten kan användas i bland annat bekämpandet av hudcancer. Boswellia tycks kunna motverka elakartade celler utan att skada de friska cellerna. Boswellia kan eventuellt även motverka en överproduktion av celler som orsakas av sjukdomen. 

Biverkningar

Boswellia är generellt sett säkert att konsumera för vuxna personer. Vissa individer har dock rapporterat om milda biverkningar som magbesvär, yrsel, diarré och halsbränna. 

Tillskottet har ännu inte studerats tillräckligt noga för att ge grönt ljus för gravida och ammande kvinnor att använda Boswellia. Det är också okänt om Boswellia kan påverka intaget av andra läkemedel.

träd som boswellia kommer från

Köpguide- hitta bästa Boswellia

Innan du väljer boswellia är det bra att titta på några punkter. Vi har samlat lite tips till dig.

  • Ditt hälsotillstånd:  Är du gravid, har du någon sjukdom, äter du mediciner?, då bör du först rådfråga en läkare innan du använder dig av Boswellia. 
  • Jämför: Lär olika recensioner om produkten du är intresserad av. Titta i bäst i test men även på användarnas betygsättning. Är majoriteten positiva är chansen stor att du med blir det. Att titta på olika jämförelser ger dig en god överblick om produkten. 
  • Innehåll: Det är alltid bra att titta på innehållsförteckningen för att se att det inte finns något ämne i som du exempelvis är allergisk mot. 
  • Dosering: Hur mycket Boswellia du bör ta beror på vilket kosttillskott som du använder. Använder du Boswellia serrata i dess naturliga form brukar ett intag på     1 000  –  1 800 mg tre gånger om dagen att användas. Det är svårt att säga en generell mängd eftersom att tillskott kan variera mycket. Vad som avgör hur mycket du bör ta är koncentrationen av boswelliasyra. Vårt råd är att börja med den rekommenderade dosen på förpackningen och se hur den fungerar för dig
handla boswellia online från vår topplista

Så utser vi bäst i test 

Vår testpanel har fått prova produkterna i vårt bäst i test under en längre period för att se om de kan märka av några positiva effekter. Var och en i testpanelen har sedan fått sätta sina individuella betyg på produkten. 

Vi har även tagit hänsyn till innehåll och vi har tittat på recensioner av produkter men även på tester och användares omdömen. Oavsett vilken Boswellia du väljer från vårt test, kommer du att få en bra produkt. 

Vanliga frågor – Boswellia

Finns det biverkningar från boswellian?

det finns mindre biverkning som vissa få personer har nämnt men detta är väldigt få. Det som de har känt är huvudvärk och mindre magproblem.

Vad är Boswelli?

Boswellia är ett 6-10 meter högt träd med en tjock stam och slät, pappersartad bark och en bred och nästan platt krona. Bladen är flikiga och bladen har en tandad kant.

Sammanfattning

Boswellia har använts inom traditionell och alternativ medicin under många århundraden. Genom modern forskning har det visat sig att örten kan vara bra för mycket men framför allt till att motverka ledbesvär. 

Lider du av ledbesvär, magproblem, hudproblem eller astman kan Boswellia vara ett bra val för dig. Vi hoppas att vår guide kan hjälpa dig att välja bästa Boswellia. 

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa Boswellian som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Boswellian – Bäst i vårt test

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa boswellia-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor: 

https://kurera.se/gurkmeja-och-boswellia-hjalper-9-av-10-med-artros/

https://ekoappen.se/vark-i-muskler-och-leder-6-naturliga-satt-till-smartlindring/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :