BĂ€sta Boswellia 2022

Har du ledproblem, hudproblem eller Àr stressad, oavsett sÄ kan Boswellia vara lösningen. Boswellia Àr nÀmligen bra för mÄnga olika omrÄden. Letar du efter bÀsta Boswellia har du hittat rÀtt.

Vi har testat olika Boswellia i vÄrt bÀst i test. Ta del av olika jÀmförelser och vÄra tips för att hitta den bÀsta Boswellia för dig.

Topplista bÀsta Boswellia

Topplistan

boswellia-1
Rank 1 BĂ€st i Test

Boswellia – Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
MĂ€ngd
90
Typ
Kapsel
Boswellia serrata av hög kvalitet för bland annat leder, hy och mot inflammationer. Enkel och ren produkt som passar de flesta bra. AnvÀndar recensioner Àr allmÀnt positiva med höga betyg generellt. Flera upplever positiva effekter i knÀn, rygg och andra leder.
rawpowder-boswellia-extrakt-1
Rank 2

Rawpowder boswellia extrakt

betyg
(4/5)
Pris
220 kr
MĂ€ngd
60 g
Typ
Pulver
Högkoncentrerat boswellinsyra i pulverformat. Kan hjÀlpa mot led, hud och inflammationsbesvÀr. Kan hÀllas i juice eller varför inte en smoothie. Dessutom vegansk. Funkar bra enligt anvÀndare.
pure-boswellia-frankincense-eko-1
Rank 3

Pure boswellia frankincense eko

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
10 ml
Typ
Olja
En boswellia baserad olja för huden. Eterisk olja som fungerar antiseptiskt och antiinflammatoriskt och anvÀnds ofta inom hudvÄrd. En fin doftsÀttare för aromaterapi i kosmetika eller hudvÄrd. LÀtt att ta upp av huden och god doft Àr recensioner som anvÀndare lÀmnat.
Boswelliaolja-EKO-Eterisk
Rank 4

Boswelliaolja EKO Eterisk

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
MĂ€ngd
10 ml
Typ
Olja
En olja frÄn Better you, perfekt för aromaterapi eller för inblandning i hudkrÀmer, eller direkt pÄ huden i utblandad version. SÀgs ha en avslappnande eller lugnande effekt.
crearome-olibanumvatten-1
Rank 5

Olibanumvatten frÄn boswellia

betyg
(4/5)
Pris
85 kr
MĂ€ngd
100 ml
Typ
Olja
Detta Àr ett sÄ kallat hydrolat frÄn kommer frÄn framstÀllning av boswellia olja. Ett hydrolat Àr avsvalnad Änga som uppstÄr nÀr man gör eteriska oljor. Denna fungerar perfekt som ex ansiktsvatten, inte minst pÄ sommaren. FrÀschar upp och fuktar huden med en varm frÀsch doft.
solgar-boswellia-1
Rank 6

Solgar Boswellia

betyg
(4/5)
Pris
318 kr
MĂ€ngd
60
Typ
Kapsel
Boswellia i vegetabilisk kapsel. Lite dyrare, flera anvÀndare ger fina betyg.
BĂ€sta boswellia

Vad Àr Boswellia?

Boswellia Àr ett Àmne som under lÀngre tid har anvÀnts till allt ifrÄn inflammationer till ledvÀrk. Förr anvÀndes frÀmst rökelser av boswellia men idag Àr det mer vanligt att det förekommer i olika former av kosttillskott.

Boswellia kan Ă€ven gĂ„ under namnet Frankincense och Ă€r en ört som hĂ€rstammar frĂ„n traditionell indisk medicin; Ayurvedic. Den har traditionellt sett anvĂ€nds för att fungera som ett lugnande medel för dina sinnen. Men med nyare forskning har det visar sig att Boswellia Ă€r en mĂ„ngsidig ört som kan hjĂ€lpa till vid mĂ„nga olika tillstĂ„nd. 

Vad Àr Boswellia bra för?

Boswellia har anti-inflammatoriska syror och enzym stimulerande effekter. Detta bidrar till att Boswellia kan anvĂ€ndas mot mĂ„nga olika Ă„kommor men framför allt de som har med inflammationer och ledsmĂ€rta att göra. 

Det Àr viktigt att kroppen kan kÀmpa emot nÀr den utsÀtts för olika pÄfrestningar sÄsom virussjukdomar, belastningsskador och övervikt. Genom att frÀmja immunsystemet och motverka irritation Àr Boswellia ett bra val.

Ledproblem

PÄ olika sÀtt Àr det syrorna som behandlar ledproblemen. Det görs bland annat genom att motverka inflammation och irritation. Detta leder i sin tur till minskad smÀrta och svullnad. Denna ört har dÀrför blivit mycket uppskattad av personer med allmÀn stelhet och ledgÄngsreumatism.

Boswellia stimulerar Ă€ven ledernas rörlighet och för patienter med brosknedbrytande sjukdomen artros Ă€r detta ett bra tillskott att anvĂ€nda sig av. Att kunna röra sig mer Ă€r bra nĂ€r du har ledproblem eftersom det underlĂ€ttar fysiska aktiviteter och viktnedgĂ„ng. 

Magproblem

Boswellia har visat sig bli en populĂ€r produkt för personer som lider av inflammationssjukdomar i tarm och mage sĂ„som exempelvis Crohns sjukdom och gastrit. 

Örten hjĂ€lper till att motverka olika former av inflammation genom att hjĂ€lpa matsmĂ€ltningssystemet att fungera pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt lungas Ă€ven upprörda tarmar. 

Huden 

I vissa hudvĂ„rdsprodukter ingĂ„r Boswellia serrata detta beror frĂ€mst pĂ„ dess anti-inflammatoriska effekter. Genom att smörja in irriterade hud med produkter som innehĂ„ller Boswellia kan produkten ge en lugnande effekt. Den kan Ă€ven verka reparerande och motverka rynkor.  

Autoimmuna sjukdomar

NĂ€r din kropps immunförsvar bekĂ€mpar en skada eller en sjukdom, skickar det ivĂ€g mĂ€ngder med vita blodkroppar och andra Ă€mnen. Detta görs för att verka lĂ€kande och för att motverka spridning. Ibland Ă€r det svĂ„rt för immunförsvaret att skicka ivĂ€g rĂ€tt mĂ€ngder och ibland attackeras inte bara fienden utan Ă€ven de friska cellerna. Resultatet av detta kan ge svullnader, problem med magen, infektionskĂ€nslighet med mera. 

DĂ„ kan Boswellia vara ett bra val att ta till för att kunna hjĂ€lpa immunförsvaret att hamna rĂ€tt och jĂ€mnas ut. 

Astma

Astma Ă€r en lungsjukdom som kan orsakas av olika allergier mot saker sĂ„som födoĂ€mnen eller pollen. Boswellia har som vi nĂ€mnt en balanserad effekt pĂ„ immunförsvaret och kan motverka att du fĂ„r en överreaktion pĂ„ dessa Ă€mnen. Detta kan bidra till att astma attacken avvĂ€rjs eller lindras. 

Stress och oro

Man har lĂ€nge anvĂ€nt sig av rökelse och eteriska oljor innehĂ„llande Boswellia som har en rik, söt doft. MĂ„nga anvĂ€nder den nĂ€r man vill slappna av med doften i luften eller nĂ€r man mediterar. Boswellia har en skön och lugnande effekt pĂ„ sinnet. 

Cancer

Det pĂ„gĂ„r studier inom cancerforskningen för att se om örten kan anvĂ€ndas i bland annat bekĂ€mpandet av hudcancer. Boswellia tycks kunna motverka elakartade celler utan att skada de friska cellerna. Boswellia kan eventuellt Ă€ven motverka en överproduktion av celler som orsakas av sjukdomen. 

Biverkningar

Boswellia Ă€r generellt sett sĂ€kert att konsumera för vuxna personer. Vissa individer har dock rapporterat om milda biverkningar som magbesvĂ€r, yrsel, diarrĂ© och halsbrĂ€nna. 

Tillskottet har Ànnu inte studerats tillrÀckligt noga för att ge grönt ljus för gravida och ammande kvinnor att anvÀnda Boswellia. Det Àr ocksÄ okÀnt om Boswellia kan pÄverka intaget av andra lÀkemedel.

trÀd som boswellia kommer frÄn

Köpguide- hitta bÀsta Boswellia

Innan du vÀljer boswellia Àr det bra att titta pÄ nÄgra punkter. Vi har samlat lite tips till dig.

  • Ditt hĂ€lsotillstĂ„nd:  Ă„r du gravid, har du nĂ„gon sjukdom, Ă€ter du mediciner?, dĂ„ bör du först rĂ„dfrĂ„ga en lĂ€kare innan du anvĂ€nder dig av Boswellia. 
  • JĂ€mför: LĂ€r olika recensioner om produkten du Ă€r intresserad av. Titta i bĂ€st i test men Ă€ven pĂ„ anvĂ€ndarnas betygsĂ€ttning. Är majoriteten positiva Ă€r chansen stor att du med blir det. Att titta pĂ„ olika jĂ€mförelser ger dig en god överblick om produkten. 
  • InnehĂ„ll: Det Ă€r alltid bra att titta pĂ„ innehĂ„llsförteckningen för att se att det inte finns nĂ„got Ă€mne i som du exempelvis Ă€r allergisk mot. 
  • Dosering: Hur mycket Boswellia du bör ta beror pĂ„ vilket kosttillskott som du anvĂ€nder. AnvĂ€nder du Boswellia serrata i dess naturliga form brukar ett intag pĂ„     1 000  –  1 800 mg tre gĂ„nger om dagen att anvĂ€ndas. Det Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga en generell mĂ€ngd eftersom att tillskott kan variera mycket. Vad som avgör hur mycket du bör ta Ă€r koncentrationen av boswelliasyra. VĂ„rt rĂ„d Ă€r att börja med den rekommenderade dosen pĂ„ förpackningen och se hur den fungerar för dig
handla boswellia online frÄn vÄr topplista

SĂ„ utser vi bĂ€st i test 

VĂ„r testpanel har fĂ„tt prova produkterna i vĂ„rt bĂ€st i test under en lĂ€ngre period för att se om de kan mĂ€rka av nĂ„gra positiva effekter. Var och en i testpanelen har sedan fĂ„tt sĂ€tta sina individuella betyg pĂ„ produkten. 

Vi har Ă€ven tagit hĂ€nsyn till innehĂ„ll och vi har tittat pĂ„ recensioner av produkter men Ă€ven pĂ„ tester och anvĂ€ndares omdömen. Oavsett vilken Boswellia du vĂ€ljer frĂ„n vĂ„rt test, kommer du att fĂ„ en bra produkt. 

Vanliga frĂ„gor – Boswellian

Finns det biverkningar frÄn boswellian?

det finns mindre biverkning som vissa fÄ personer har nÀmnt men detta Àr vÀldigt fÄ. Det som dem har kÀnt Àr huvudvÀrk och mindre magproblem.

Sammanfattning

Boswellia har anvĂ€nts inom traditionell och alternativ medicin under mĂ„nga Ă„rhundraden. Genom modern forskning har det visat sig att örten kan vara bra för mycket men framför allt till att motverka ledbesvĂ€r. 

Lider du av ledbesvĂ€r, magproblem, hudproblem eller astman kan Boswellia vara ett bra val för dig. Vi hoppas att vĂ„r guide kan hjĂ€lpa dig att vĂ€lja bĂ€sta Boswellia. 

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta Boswellian som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare BĂ€sta Boswellian – BĂ€st i vĂ„rt test

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa boswellia-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor: 

https://kurera.se/gurkmeja-och-boswellia-hjalper-9-av-10-med-artros/

https://ekoappen.se/vark-i-muskler-och-leder-6-naturliga-satt-till-smartlindring/