BĂ€sta brun utan sol 2022

Vill du ha en frÀsch och solkysst hud utan att utsÀtta dig för UV-strÄlar har vi de bÀsta brun utan sol produkterna för dig. Mist, spray,crÚme, gelé eller mousse. Brun utan sol utbudet Àr idag stort och ger bÀttre fuskbrÀnna Àn nÄgonsin.

Brun utan sol Àr den bÀsta genvÀgen till en vacker solbrÀnd hud utan rynkor. I vÄrt bÀst i test guidar vid dig till bÀsta brun utan sol produkterna. FÄ den kompletta guiden hur brun utan sol fungera och de bÀsta tipsen för ett lyckat resultat. Följ vÄrt bÀst i test för att hitta den bÀsta produkten för dig.

Topplista bÀsta brun utan sol

Topplistan

brun-utan-sol
Rank 1 BĂ€st i Test

Tancan bronze self-tanning spray

betyg
(5/5)
Pris
231 kr
MĂ€ngd
250 ml
En helt vegansk brun utan sol spray som ger en fin solkust fÀrg. InnehÄller inte mineralolja, parabener eller parfym vilket gör den skonsam mot huden. Berikas med bland annat Aloe Vera. AnvÀndare tycker att den ger en jÀmn fin fÀrg och Àr lÀtt att anvÀnda.
Ida-warg-self-tanning
Rank 2

Ida warg self-tanning mousse

betyg
(5/5)
Pris
143 kr
MĂ€ngd
150 ml
En krÀmig mousse som gör den vÀldigt enkel att applicera. Ger en fin fÀrg utan att bli orange! Produkten Àr helt vegansk, och mÄnga tycker att den ger en otroligt fin fÀrg och uppskattar att den Àr doftfri!
Aco-Self-tanning-lotion-Medium-tan
Rank 3

ACO Self-Tanning Lotion Medium Tan

betyg
(5/5)
Pris
139 kr
MĂ€ngd
150 ml
En krÀmig brun utan sol som förutom att den ger en fin fÀrg dessutom vÄrdar huden. Kan anvÀndas bÄde i ansiktet och pÄ kroppen. Milt parfymerad. AnvÀndare gillar verkligen den jÀmna fÀrgen och att den gör huden mjuk.
Apolosophy-self-tanning-body-gradual-parf
Rank 4

Apolosophy Self-tanning Body Gradual Parf

betyg
(4/5)
Pris
89 kr
MĂ€ngd
200 ml
En produkt som gradvis bygger upp den bruna fÀrgen. InnehÄller glycerin, sheasmör och E-vitamin. En lotion som Àr lÀtt att applicera och har en lÀtt doft av citrus.
Sunless-annemarie
Rank 5

Sunless Bronze

betyg
(4/5)
Pris
250 kr
MĂ€ngd
75 ml
En lotion som gÄr att anvÀnda pÄ bÄde ansikte och kropp. InnehÄller sesamolja, jordnötsolja, och aprikoskÀrnolja som ger huden fukt och gör den smidig. Ger en naturlig brun fÀrg.
tan-in-a-tube-marie-akerberg
Rank 6

Tan in a Tube

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
MĂ€ngd
100 ml
Den hÀr produkten ger gradvis en fin brun fÀrg och vÄrdar huden. För att fÄ maximal fÀrg mÄste man upprepa appliceringen i tre-fyra dagar. Den gÄr att anvÀnda bÄde i ansiktet och pÄ kroppen.
bio-solis-self-tanning
Rank 7

Biosolis

betyg
(4/5)
Pris
175 kr
MĂ€ngd
100 ml
Brun utan sol spray som dessutom Äterfuktar huden! InnehÄller ocksÄ Aloe Vera och chia. Ger en snygg brun fÀrg som ger ett frÀscht intryck.
bÀsta brun utan sol

Vad Àr brun utan sol?

Brun utan sol gÄr Àven under benÀmningen BUS. Detta Àr en produkt som kan ge din hud en solbrun fÀrg. MÄnga vill gÀrna ha mer fÀrg pÄ kroppen och dÄ gör BUS det möjligt att fÄ en solkysst hud utan att behöva exponera dig för skadlig UV strÄlning.

Det var pÄ 60-talet som man upptÀckte det kemiska Àmnet DHA och det var dÄ man började anvÀnda sig av brun utan sol produkter. DÄtidens brun utan sol var svÄrarbetade, tjocka och svÄra att applicera. Resultatet gav oftast mer en orange fÀrg Àn gyllenbrun.
Med Ären har produkterna blivit mycket bÀttre och idag fungerar produkterna riktigt bra. Mer om hur du fÄr en snygg solbrÀnna hittar du hÀr.

Hur fungerar brun utan sol?

BUS innehÄller ofarliga och naturliga sockerÀmnen frÄn vÀxter dÀribland DHA (dihydroxyacetone). NÀr Àmnena kommer i kontakt med aminosyror som finns i huden, ger det en brun fÀrg som resultat.

Det kan ta upp till 6 timmar innan reaktionen Àr klar och den rÀtta fÀrgen visar sig. VÀnta dÀrför minst 6 timmar innan du duschar sÄ inte den bruna fÀrgen försvinner.

Eftersom det kan ta lÄngt tid för produkten att absorberas av huden kan det finnas risk för flÀckar pÄ klÀder. Oftast gÄr dessa flÀckar dock bort i tvÀtten.

Brun utan sol sÀtter sig i det yttersta hudlagret och försvinner naturligt efter nÄgra veckor nÀr huden ramlar av. Vill du fÄ bort fÀrgen snabbare kan du anvÀnda speciellt framtagna removers.

Det Ă€r mĂ„nga som upplever att brun utan sol produkter har en speciell doft och denna doften uppkommer ofta till följd av reaktionen som sker pĂ„ huden och dĂ€rför Ă€r det svĂ„rt att undvika denna doft. Vissa tillverkare har försökt dölja den med olika doftnoter för att luktsinnet ska ha svĂ„rare att urskilja den speciella doften. Detta har utvecklats mer och mer och idag finns det nĂ„gra brun utan sol som luktar riktigt gott. 

brun utan sol krÀm

Att tÀnka pÄ nÀr du köper och anvÀnder brun utan sol.

HÀr fÄr du ta del av nÄgra tips om hur du applicerar, undviker flÀckar samt fÄr bort brun utan sol.

  1. Peeling för flÀckfritt resultat: För att fÄ bort döda hudceller och fÄ fram jÀmn mjuk hud ska du anvÀnda dig av peeling tvÄ till tre gÄnger i veckan. AnvÀnd cirkulerande rörelser i riktning mot hjÀrtat sÄ fÄr du fart pÄ cirkulationen. Skölj med ljummet vatten
  2. Återfukta din hud: För att undvika att din brun utan sol lĂ€mnar flĂ€ckar eller ojĂ€mnt resultat Ă€r det ett mĂ„ste att se till att torra hudpartier Ă€r ordentligt Ă„terfuktade. NĂ„gra omrĂ„den som brukar vara mer torra Ă€r knĂ€n, armbĂ„gar, hĂ€nder och fötter. Smörj med en fet lotion för att fĂ„ ett bra resultat.
  3. Brun utan sol handske: AnvĂ€nder du en brun utan sol handske nĂ€r du applicerar kommer risken för rĂ€nder och vita flĂ€ckar att minskas. Du ska inte massera in brun utan sol utan du ska dra handsken frĂ„n anklarna och uppĂ„t. Även frĂ„n handlederna och uppĂ„t. Detta ska du göra tvĂ„ gĂ„nger.

    Huden kan bara ta emot en liten mÀngd i taget sÄ ta hellre smÄ mÀngder flera gÄnger Àn en stor klick. FortsÀtt sedan att dra upp mot mage, bröst och armar. Ryggen behöver du hjÀlp med. Var försiktig i omrÄden som armhÄla, undersida av arm dÄ dessa aldrig blir lika bruna som resten av kroppen i solen.
  4. Perfekt finish: KÀnner du dig nöjd? AnvÀnd dig av en bomullspad för att jÀmna ut fÀrgen mellan tÄr och fingrar. Ta en nÀsduk och dra av lite fÀrg frÄn de omrÄdena som fÄtt lite för mycket fÀrg sÄ som armveck eller knÀveck. Kontrollera att du inte glömt smörja nÄgot omrÄde.
  5. Brun utan sol i ansiktet: Ditt ansikte behöver precis som din kropp vara rent frĂ„n döda hudceller och smuts. AnvĂ€nd peeling som Ă€r anpassad för ansiktet och Ă„terfukta sedan. Smörj ansiktet med en brun utan sol produkt som Ă€r speciellt anpassad för ansiktet. Det Ă€r inte alltid en bra idĂ© att anvĂ€nda samma produkt till kroppen som till ansiktet eftersom produkterna till kroppen kan vara för feta i sin konsistens. 

Resultatet blir ojÀmnt, vad gör jag för fel?

För att fÄ en len och mjuk hur Àr peeling det rÀtta svaret. AnvÀnd peeling tvÄ till tre gÄnger i veckan. Glöm dock inte att Äterfukta huden efter du peelat dig.

Hur fÄr jag bort brun utan sol?

Brun utan sol fÀrgen sitter i din huds yttersta hornlager. Den slits gradvis av exempelvis rakning och peeling. Vill du ta bort all fÀrg pÄ samma gÄng ska du anvÀnda en tan remover produkter

Varför kladdar brun utan sol?

Detta beror pÄ att brun utan sol inte gÄr in i din hud lika snabbt som en vanlig lotion kan göra. LÄt brun utan sol fÄ tid att sjunka in ordentligt i huden.

brun utan sol handla pÄ nÀtet

SÄ utser vi bÀst i test

VÄr testpanel provar produkterna och sÀtter sedan betyg utifrÄn individuella upplevelser. Vi tittar bland annat pÄ hur fÀrgens slutresultat blir, Àr den enkel att applicera, kladdar den och hur doftar den. Omdömet baseras Àven pÄ anvÀndares upplevelser, andra recensioner samt pris och innehÄll.

Med vÄrt bÀst i test vill vi ge dig en god överblick över de olika produkterna i vÄrt test samt guida dig till att vÀlja bÀsta brun utan sol för dig.

HÀr hittar du vÄr topplista med bÀsta produkterna för brun utan sol

Sammanfattning

Vill du fÄ en vacker solkysst hud utan att utsÀttas för farlig UV strÄlning, dÄ Àr brun utan sol det rÀtta valet för dig. För bÀsta resultat börja med grundarbetet med peelad och Äterfuktad hud. AnvÀnd en brun utan sol handske för bÀsta resultat utan flÀckar och ojÀmnheter.

MĂ„let med vĂ„rt bĂ€st i test för bĂ€sta brun utan sol Ă€r att ge dig en överblick med jĂ€mförelse över de olika produkterna i testet. Detta vill vi göra för att kunna guida dig till att hitta den bĂ€sta brun utan sol produkten för dig. 

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de brun utan sol som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare – BĂ€sta brun utan sol – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa brun utan sol produkter Àr Svensk HÀlsokost och Meds .


KĂ€llor

https://www.damernasvarld.se-/bast-i-test/stor-brun-utan-sol-guide/

https://www.lookfantastic.se/-/de-10-basta-brun-utan-sol-produkterna/