Bästa Brun Utan Sol Jan 2023

Vill du ha en fräsch och solkysst hud utan att utsätta dig för UV-strålar har vi de bästa brun utan sol produkterna för dig. Mist, spray,crème, gelé eller mousse. Brun utan sol utbudet är idag stort och ger bättre fuskbränna än någonsin.

Brun utan sol är den bästa genvägen till en vacker solbränd hud utan rynkor. I vårt bäst i test guidar vid dig till bästa brun utan sol produkterna. Få den kompletta guiden hur brun utan sol fungera och de bästa tipsen för ett lyckat resultat. Följ vårt bäst i test för att hitta den bästa produkten för dig.

Artikeln innehåller annonser

Topplista bästa brun utan sol

Topplistan

brun-utan-sol
Rank 1 Bäst i Test

Tancan bronze self-tanning spray

betyg
(5/5)
Pris
231 kr
Mängd
250 ml
En helt vegansk brun utan sol spray som ger en fin solkust färg. Innehåller inte mineralolja, parabener eller parfym vilket gör den skonsam mot huden. Berikas med bland annat Aloe Vera. Användare tycker att den ger en jämn fin färg och är lätt att använda.
Ida-warg-self-tanning
Rank 2

Ida warg self-tanning mousse

betyg
(5/5)
Pris
143 kr
Mängd
150 ml
En krämig mousse som gör den väldigt enkel att applicera. Ger en fin färg utan att bli orange! Produkten är helt vegansk, och många tycker att den ger en otroligt fin färg och uppskattar att den är doftfri!
Aco-Self-tanning-lotion-Medium-tan
Rank 3

ACO Self-Tanning Lotion Medium Tan

betyg
(5/5)
Pris
139 kr
Mängd
150 ml
En krämig brun utan sol som förutom att den ger en fin färg dessutom vårdar huden. Kan användas både i ansiktet och på kroppen. Milt parfymerad. Användare gillar verkligen den jämna färgen och att den gör huden mjuk.
Apolosophy-self-tanning-body-gradual-parf
Rank 4

Apolosophy Self-tanning Body Gradual Parf

betyg
(4/5)
Pris
89 kr
Mängd
200 ml
En produkt som gradvis bygger upp den bruna färgen. Innehåller glycerin, sheasmör och E-vitamin. En lotion som är lätt att applicera och har en lätt doft av citrus.
Sunless-annemarie
Rank 5

Sunless Bronze

betyg
(4/5)
Pris
250 kr
Mängd
75 ml
En lotion som går att använda på både ansikte och kropp. Innehåller sesamolja, jordnötsolja, och aprikoskärnolja som ger huden fukt och gör den smidig. Ger en naturlig brun färg.
tan-in-a-tube-marie-akerberg
Rank 6

Tan in a Tube

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Mängd
100 ml
Den här produkten ger gradvis en fin brun färg och vårdar huden. För att få maximal färg måste man upprepa appliceringen i tre-fyra dagar. Den går att använda både i ansiktet och på kroppen.
bio-solis-self-tanning
Rank 7

Biosolis

betyg
(4/5)
Pris
175 kr
Mängd
100 ml
Brun utan sol spray som dessutom återfuktar huden! Innehåller också Aloe Vera och chia. Ger en snygg brun färg som ger ett fräscht intryck.
bästa brun utan sol

Vad är brun utan sol?

Brun utan sol går även under benämningen BUS. Detta är en produkt som kan ge din hud en solbrun färg. Många vill gärna ha mer färg på kroppen och då gör BUS det möjligt att få en solkysst hud utan att behöva exponera dig för skadlig UV strålning.

Det var på 60-talet som man upptäckte det kemiska ämnet DHA och det var då man började använda sig av brun utan sol produkter. Dåtidens brun utan sol var svårarbetade, tjocka och svåra att applicera. Resultatet gav oftast mer en orange färg än gyllenbrun.
Med åren har produkterna blivit mycket bättre och idag fungerar produkterna riktigt bra. Mer om hur du får en snygg solbränna hittar du här.

Hur fungerar brun utan sol?

BUS innehåller ofarliga och naturliga sockerämnen från växter däribland DHA (dihydroxyacetone). När ämnena kommer i kontakt med aminosyror som finns i huden, ger det en brun färg som resultat.

Det kan ta upp till 6 timmar innan reaktionen är klar och den rätta färgen visar sig. Vänta därför minst 6 timmar innan du duschar så inte den bruna färgen försvinner.

Eftersom det kan ta långt tid för produkten att absorberas av huden kan det finnas risk för fläckar på kläder. Oftast går dessa fläckar dock bort i tvätten.

Brun utan sol sätter sig i det yttersta hudlagret och försvinner naturligt efter några veckor när huden ramlar av. Vill du få bort färgen snabbare kan du använda speciellt framtagna removers.

Det är många som upplever att brun utan sol produkter har en speciell doft och denna doften uppkommer ofta till följd av reaktionen som sker på huden och därför är det svårt att undvika denna doft. Vissa tillverkare har försökt dölja den med olika doftnoter för att luktsinnet ska ha svårare att urskilja den speciella doften. Detta har utvecklats mer och mer och idag finns det några brun utan sol som luktar riktigt gott. 

brun utan sol kräm

Att tänka på när du köper och använder brun utan sol.

Här får du ta del av några tips om hur du applicerar, undviker fläckar samt får bort brun utan sol.

  1. Peeling för fläckfritt resultat: För att få bort döda hudceller och få fram jämn mjuk hud ska du använda dig av peeling två till tre gånger i veckan. Använd cirkulerande rörelser i riktning mot hjärtat så får du fart på cirkulationen. Skölj med ljummet vatten
  2. Återfukta din hud: För att undvika att din brun utan sol lämnar fläckar eller ojämnt resultat är det ett måste att se till att torra hudpartier är ordentligt återfuktade. Några områden som brukar vara mer torra är knän, armbågar, händer och fötter. Smörj med en fet lotion för att få ett bra resultat.
  3. Brun utan sol handske: Använder du en brun utan sol handske när du applicerar kommer risken för ränder och vita fläckar att minskas. Du ska inte massera in brun utan sol utan du ska dra handsken från anklarna och uppåt. Även från handlederna och uppåt. Detta ska du göra två gånger.

    Huden kan bara ta emot en liten mängd i taget så ta hellre små mängder flera gånger än en stor klick. Fortsätt sedan att dra upp mot mage, bröst och armar. Ryggen behöver du hjälp med. Var försiktig i områden som armhåla, undersida av arm då dessa aldrig blir lika bruna som resten av kroppen i solen.
  4. Perfekt finish: Känner du dig nöjd? Använd dig av en bomullspad för att jämna ut färgen mellan tår och fingrar. Ta en näsduk och dra av lite färg från de områdena som fått lite för mycket färg så som armveck eller knäveck. Kontrollera att du inte glömt smörja något område.
  5. Brun utan sol i ansiktet: Ditt ansikte behöver precis som din kropp vara rent från döda hudceller och smuts. Använd peeling som är anpassad för ansiktet och återfukta sedan. Smörj ansiktet med en brun utan sol produkt som är speciellt anpassad för ansiktet. Det är inte alltid en bra idé att använda samma produkt till kroppen som till ansiktet eftersom produkterna till kroppen kan vara för feta i sin konsistens. 

Vanliga frågor om brun utan sol (FAQ)

Resultatet blir ojämnt, vad gör jag för fel?

För att få en len och mjuk hur är peeling det rätta svaret. Använd peeling två till tre gånger i veckan. Glöm dock inte att återfukta huden efter du peelat dig.

Hur får jag bort brun utan sol?

Brun utan sol färgen sitter i din huds yttersta hornlager. Den slits gradvis av exempelvis rakning och peeling. Vill du ta bort all färg på samma gång ska du använda en tan remover produkter

Varför kladdar brun utan sol?

Detta beror på att brun utan sol inte går in i din hud lika snabbt som en vanlig lotion kan göra. Låt brun utan sol få tid att sjunka in ordentligt i huden.

brun utan sol handla på nätet

Så utser vi bäst i test

Vår testpanel provar produkterna och sätter sedan betyg utifrån individuella upplevelser. Vi tittar bland annat på hur färgens slutresultat blir, är den enkel att applicera, kladdar den och hur doftar den. Omdömet baseras även på användares upplevelser, andra recensioner samt pris och innehåll.

Med vårt bäst i test vill vi ge dig en god överblick över de olika produkterna i vårt test samt guida dig till att välja bästa brun utan sol för dig.

Här hittar du vår topplista med bästa produkterna för brun utan sol

Sammanfattning

Vill du få en vacker solkysst hud utan att utsättas för farlig UV strålning, då är brun utan sol det rätta valet för dig. För bästa resultat börja med grundarbetet med peelad och återfuktad hud. Använd en brun utan sol handske för bästa resultat utan fläckar och ojämnheter.

Målet med vårt bäst i test för bästa brun utan sol är att ge dig en överblick med jämförelse över de olika produkterna i testet. Detta vill vi göra för att kunna guida dig till att hitta den bästa brun utan sol produkten för dig. 

Här kommer vår sammanfattade topplista med de brun utan sol som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare – Bästa brun utan sol – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa brun utan sol produkter är Svensk Hälsokost och Meds .


Källor

https://www.damernasvarld.se-/bast-i-test/stor-brun-utan-sol-guide/

https://www.lookfantastic.se/-/de-10-basta-brun-utan-sol-produkterna/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :