Bästa Chlorella Jan 2023

Att veta hur man på bästa sätt ska äta för att få i sig alla näringsämnen som kroppen behöver är inte alltid så lätt. Då är det bra att det finns kosttillskott som chlorella, ett väldigt näringsrikt tillskott med alla de viktiga näringsämnena du behöver!

I den här artikeln ska vi gå in lite på djupet i vad chlorella är, vad det är bra för och vad man ska tänka på när man börjar äta det som kosttillskott. Vi ska också göra som en liten recension av bästa chlorella -tillskotten och avgöra vilket som är bäst i test! Så häng med så vet du snart mer!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa Chlorella

Topplistan

Chlorella-kapslar-eco-healthwell
Rank 1 Bäst i Test

Chlorella kapslar eko

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Mängd
200 kapslar
En hälsobomb från naturen! Innehåller många nyttiga ingredienser för kroppen som vitaminer, koppar, järn, vitamin B12, Omega 3 och ekologisk chlorella. Du kommer att få positiva effekter på till exempel hjärta och kärl. Användare upplever att magen mår mycket bättre och att de är gladare och piggare!
solgar-chlorella
Rank 2

Solgar Chlorella

betyg
(5/5)
Pris
247 kr
Mängd
100 kapslar
Ett smidigt sätt att få i sig algen chlorellas alla nyttiga ämnen! Är rik på protein, omega 3, klorofyll och antioxidanter. Varje kapsel innehåller 250 mg chlorella-pulver och är dessutom helt veganska.
holistic-chlorella
Rank 3

Holistic chlorella

betyg
(5/5)
Pris
219 kr
Mängd
50 tabletter
Ett smidigt sätt att få i sig algen chlorellas alla nyttiga ämnen! Är rik på protein, omega 3, klorofyll och antioxidanter. Varje kapsel innehåller 250 mg chlorella-pulver och är dessutom helt veganska.
Chlorella-healthwell
Rank 4

Chlorella EKO

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Mängd
200 g
Ge hälsan en boost med klorofyll och antioxidanter! Ekologiskt odlad chlorella som är rik på vitaminer och mineraler. Användare tycker att den ger väldigt positiva effekter på hälsan, men vissa tycker att smaken inte är så bra.
organic-Chlorella
Rank 5

Organic Chlorella

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Mängd
250 tabletter
100 % chlorella är det i dessa ekologiska tabletter! Varje tablett innehåller 500 mg chlorella. Otroligt näringsrik med fina effekter på din hälsa. Många anser att det är en toppenprodukt och känner sig piggare och friskare!
Superfruit-Chlorellapulver
Rank 6

Superfruit Chlorellapulver

betyg
(4/5)
Pris
239 kr
Mängd
200 g
Skydda kroppens celler och ditt immunförsvar med detta pulver från Superfruit! Rik på protein och alla vitaminer och mineraler du kan tänka dig. En riktig super food helt enkelt!
rawpowder-chlorellapulver
Rank 7

rawpowder chlorellapulver

betyg
(3/5)
Pris
129 kr
Mängd
150 g
Ekologiskt pulver chlorella som är naturligt näringstät och utan tillsatser. Strö det över smoothies, näringsdryck, juice eller vatten och var nöjd med att du ger din kropp vitaminer, mineraler, protein och antioxidanter! Användare tycker att den är bra men att smaken kanske inte är den bästa.
bästa chlorella

Vad är chlorella?

Chlorella är en liten grön mikroalg som lever i sötvatten runt om i hela världen och den har funnits i miljontals år. Den innehåller stora mängder klorofyll, proteiner, nyttiga fettsyror och antioxidanter.

Det har länge varit ett väldigt populärt kosttillskott i Asien, där man länge varit medveten om chlorellas fantastiska egenskaper för hälsan. På senare år har även trenden spridit sig till resten av världen och har blivit väldigt populärt!

Det finns speciella dammar där chlorella odlas idag. När de har skördats mals de ner till pulver som man sedan använder för att göra kosttillskott av. Det finns tabletter, kapslar och pulver att välja på när du ska köpa en chlorella-produkt. Det är ingen skillnad i effekt om du tar pulver eller tabletter, utan det är en smaksak helt enkelt.

Pulvret blandar du lätt i en smoothie, i mat eller bara helt enkelt i ett glas vatten.

Hur påverkar chlorella kroppen?

Chlorella har många positiva effekter på kroppen. Till exempel:

  • Stärker ditt immunförsvar.
  • Balanserar PH-värdet.
  • Har en renande effekt.
  • Förbättrar matsmältningen.
  • En bra källa till järn.
  • Håller blodsockret på en bra nivå.
  • Påskyndar läkning av sår.
läkning av sår med chlorella

Att tänka på när du tar chlorella

Som med alla kosttillskott så kan det finnas anledning att ta reda på om det finns några biverkningar att vara medveten om innan man börjar äta det. När det gäller chlorella finns det faktiskt några saker som du ska tänka på:

  • Chlorellas avgiftande effekt – den här avgiftande effekten kan göra att man till en början kan få problem med magen i form av illamående, kramper och diarré. De brukar gå över efter någon vecka och är inte farligt.
  • Se upp om du äter blodförtunnande – eftersom chlorella innehåller stora mängder vitamin K så kan det påverka medicinering med läkemedlet waran. Prata alltid med din läkare i den här situationen för att vara på säkra sidan.
  • Det finns vissa individer som är allergiska mot chlorella, och då bör man såklart inte ta det.

I övrigt är det ett väldigt säkert tillskott, men dessa biverkningar är som sagt väldigt bra att vara medveten om!

Vanliga frågor Chlorella

Hur stor dos Chlorella ska man ta?

För att få bäst effekt bör man börja med 3-4 gram per dag för att sedan gå upp till 5-7 gram per dag efter ett tag.

Är spirulina och chlorella samma sak?

Nej det är det faktiskt inte, även om det är lätt att blanda ihop dem. Och det är inte konstigt för de är väldigt lika ur många aspekter, men spirulina är en organism inom en grupp bakterier och chlorella är en alg.

Hur lång tid tar det innan man känner någon effekt?

Inom en månad ska man kunna börja känna de positiva effekterna av chlorella, men det är såklart individuellt. Vissa märker effekt tidigare och andra senare!

Bäst i test chlorella

Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa chlorella!

Vi tittar på många faktorer när vi väljer ut vinnaren i vårt test för det finns mycket att ta hänsyn till för att en produkt ska anses vara just den bästa! Faktorer som kvalitet, effekt och smak är exempel på faktorer som vi tittar lite extra på. Även andra tester och användares betyg och recensioner vägs in.

Vi är övertygade om att du kommer att hitta den bästa chlorella-produkten för just dig i vårt test!

shoppa chlorella på nätet

Sammanfattning

Chlorella är en grön mikroalg som växer i sötvatten runt om i hela världen, den odlas i bassänger på vissa ställen. Det har länge varit ett väldigt populärt kosttillskott i Asien, men har på senare år också nått stor popularitet i resten av världen.

Man skördar chlorellan och torkar det, sen maler man det till pulver eller gör tabletter av det. Vilken typ som passar dig bäst är upp till dig!

Chlorella är väldigt näringsrikt och innehåller bland annat klorofyll, omega-3, proteiner och en stor mängd vitaminer.

Ett intag av chlorella stärker ditt immunförsvar, förbättrar din matsmältning, har en avgiftande effekt och håller ditt blodsocker på en stabil nivå. Effekten brukar märkas inom en månad.

Här kommer vår sammanfattade topplista med den Chlorellan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Chlorella – Bäst i vårt test – Summering

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Chlorella-produkter är Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

https://kurera.se/darfor-ska-du-ata-chlorella/

https://vitaminer.nu/sv/gor-som-ett-av-varldens-friskaste-folk-at-chlorella.html

https://www.med24.se/chlorella-det-groena-guldet

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :