BĂ€sta Chlorella 2022

Att veta hur man pÄ bÀsta sÀtt ska Àta för att fÄ i sig alla nÀringsÀmnen som kroppen behöver Àr inte alltid sÄ lÀtt. DÄ Àr det bra att det finns kosttillskott som chlorella, ett vÀldigt nÀringsrikt tillskott med alla de viktiga nÀringsÀmnena du behöver!

I den hÀr artikeln ska vi gÄ in lite pÄ djupet i vad chlorella Àr, vad det Àr bra för och vad man ska tÀnka pÄ nÀr man börjar Àta det som kosttillskott. Vi ska ocksÄ göra som en liten recension av bÀsta chlorella -tillskotten och avgöra vilket som Àr bÀst i test! SÄ hÀng med sÄ vet du snart mer!

Topplista bÀsta Chlorella

Topplistan

Chlorella-kapslar-eco-healthwell
Rank 1 BĂ€st i Test

Chlorella kapslar eko

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
MĂ€ngd
200 kapslar
En hÀlsobomb frÄn naturen! InnehÄller mÄnga nyttiga ingredienser för kroppen som vitaminer, koppar, jÀrn, vitamin B12, Omega 3 och ekologisk chlorella. Du kommer att fÄ positiva effekter pÄ till exempel hjÀrta och kÀrl. AnvÀndare upplever att magen mÄr mycket bÀttre och att de Àr gladare och piggare!
solgar-chlorella
Rank 2

Solgar Chlorella

betyg
(5/5)
Pris
247 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
Ett smidigt sĂ€tt att fĂ„ i sig algen chlorellas alla nyttiga Ă€mnen! Är rik pĂ„ protein, omega 3, klorofyll och antioxidanter. Varje kapsel innehĂ„ller 250 mg chlorella-pulver och Ă€r dessutom helt veganska.
holistic-chlorella
Rank 3

Holistic chlorella

betyg
(5/5)
Pris
219 kr
MĂ€ngd
50 tabletter
Ett smidigt sĂ€tt att fĂ„ i sig algen chlorellas alla nyttiga Ă€mnen! Är rik pĂ„ protein, omega 3, klorofyll och antioxidanter. Varje kapsel innehĂ„ller 250 mg chlorella-pulver och Ă€r dessutom helt veganska.
Chlorella-healthwell
Rank 4

Chlorella EKO

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
MĂ€ngd
200 g
Ge hÀlsan en boost med klorofyll och antioxidanter! Ekologiskt odlad chlorella som Àr rik pÄ vitaminer och mineraler. AnvÀndare tycker att den ger vÀldigt positiva effekter pÄ hÀlsan, men vissa tycker att smaken inte Àr sÄ bra.
organic-Chlorella
Rank 5

Organic Chlorella

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
MĂ€ngd
250 tabletter
100 % chlorella Àr det i dessa ekologiska tabletter! Varje tablett innehÄller 500 mg chlorella. Otroligt nÀringsrik med fina effekter pÄ din hÀlsa. MÄnga anser att det Àr en toppenprodukt och kÀnner sig piggare och friskare!
Superfruit-Chlorellapulver
Rank 6

Superfruit Chlorellapulver

betyg
(4/5)
Pris
239 kr
MĂ€ngd
200 g
Skydda kroppens celler och ditt immunförsvar med detta pulver frÄn Superfruit! Rik pÄ protein och alla vitaminer och mineraler du kan tÀnka dig. En riktig super food helt enkelt!
rawpowder-chlorellapulver
Rank 7

rawpowder chlorellapulver

betyg
(3/5)
Pris
129 kr
MĂ€ngd
150 g
Ekologiskt pulver chlorella som Àr naturligt nÀringstÀt och utan tillsatser. Strö det över smoothies, nÀringsdryck, juice eller vatten och var nöjd med att du ger din kropp vitaminer, mineraler, protein och antioxidanter! AnvÀndare tycker att den Àr bra men att smaken kanske inte Àr den bÀsta.
bÀsta chlorella

Vad Àr chlorella?

Chlorella Àr en liten grön mikroalg som lever i sötvatten runt om i hela vÀrlden och den har funnits i miljontals Är. Den innehÄller stora mÀngder klorofyll, proteiner, nyttiga fettsyror och antioxidanter.

Det har lÀnge varit ett vÀldigt populÀrt kosttillskott i Asien, dÀr man lÀnge varit medveten om chlorellas fantastiska egenskaper för hÀlsan. PÄ senare Är har Àven trenden spridit sig till resten av vÀrlden och har blivit vÀldigt populÀrt!

Det finns speciella dammar dÀr chlorella odlas idag. NÀr de har skördats mals de ner till pulver som man sedan anvÀnder för att göra kosttillskott av. Det finns tabletter, kapslar och pulver att vÀlja pÄ nÀr du ska köpa en chlorella-produkt. Det Àr ingen skillnad i effekt om du tar pulver eller tabletter, utan det Àr en smaksak helt enkelt.

Pulvret blandar du lÀtt i en smoothie, i mat eller bara helt enkelt i ett glas vatten.

Hur pÄverkar chlorella kroppen?

Chlorella har mÄnga positiva effekter pÄ kroppen. Till exempel:

  • StĂ€rker ditt immunförsvar.
  • Balanserar PH-vĂ€rdet.
  • Har en renande effekt.
  • FörbĂ€ttrar matsmĂ€ltningen.
  • En bra kĂ€lla till jĂ€rn.
  • HĂ„ller blodsockret pĂ„ en bra nivĂ„.
  • PĂ„skyndar lĂ€kning av sĂ„r.
lÀkning av sÄr med chlorella

Att tÀnka pÄ nÀr du tar chlorella

Som med alla kosttillskott sÄ kan det finnas anledning att ta reda pÄ om det finns nÄgra biverkningar att vara medveten om innan man börjar Àta det. NÀr det gÀller chlorella finns det faktiskt nÄgra saker som du ska tÀnka pÄ:

  • Chlorellas avgiftande effekt – den hĂ€r avgiftande effekten kan göra att man till en början kan fĂ„ problem med magen i form av illamĂ„ende, kramper och diarrĂ©. De brukar gĂ„ över efter nĂ„gon vecka och Ă€r inte farligt.
  • Se upp om du Ă€ter blodförtunnande – eftersom chlorella innehĂ„ller stora mĂ€ngder vitamin K sĂ„ kan det pĂ„verka medicinering med lĂ€kemedlet waran. Prata alltid med din lĂ€kare i den hĂ€r situationen för att vara pĂ„ sĂ€kra sidan.
  • Det finns vissa individer som Ă€r allergiska mot chlorella, och dĂ„ bör man sĂ„klart inte ta det.

I övrigt Àr det ett vÀldigt sÀkert tillskott, men dessa biverkningar Àr som sagt vÀldigt bra att vara medveten om!

Vanliga frÄgor Chlorella

Hur stor dos ska man ta?

För att fÄ bÀst effekt bör man börja med 3-4 gram per dag för att sedan gÄ upp till 5-7 gram per dag efter ett tag.

Är spirulina och chlorella samma sak?

Nej det Àr det faktiskt inte, Àven om det Àr lÀtt att blanda ihop dem. Och det Àr inte konstigt för de Àr vÀldigt lika ur mÄnga aspekter, men spirulina Àr en organism inom en grupp bakterier och chlorella Àr en alg.

Hur lÄng tid tar det innan man kÀnner nÄgon effekt?

Inom en mÄnad ska man kunna börja kÀnna de positiva effekterna av chlorella, men det Àr sÄklart individuellt. Vissa mÀrker effekt tidigare och andra senare!

BĂ€st i test chlorella

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta chlorella!

Vi tittar pĂ„ mĂ„nga faktorer nĂ€r vi vĂ€ljer ut vinnaren i vĂ„rt test för det finns mycket att ta hĂ€nsyn till för att en produkt ska anses vara just den bĂ€sta! Faktorer som kvalitet, effekt och smak Ă€r exempel pĂ„ faktorer som vi tittar lite extra pĂ„. Även andra tester och anvĂ€ndares betyg och recensioner vĂ€gs in.

Vi Àr övertygade om att du kommer att hitta den bÀsta chlorella-produkten för just dig i vÄrt test!

shoppa chlorella pÄ nÀtet

Sammanfattning

Chlorella Àr en grön mikroalg som vÀxer i sötvatten runt om i hela vÀrlden, den odlas i bassÀnger pÄ vissa stÀllen. Det har lÀnge varit ett vÀldigt populÀrt kosttillskott i Asien, men har pÄ senare Är ocksÄ nÄtt stor popularitet i resten av vÀrlden.

Man skördar chlorellan och torkar det, sen maler man det till pulver eller gör tabletter av det. Vilken typ som passar dig bÀst Àr upp till dig!

Chlorella Àr vÀldigt nÀringsrikt och innehÄller bland annat klorofyll, omega-3, proteiner och en stor mÀngd vitaminer.

Ett intag av chlorella stÀrker ditt immunförsvar, förbÀttrar din matsmÀltning, har en avgiftande effekt och hÄller ditt blodsocker pÄ en stabil nivÄ. Effekten brukar mÀrkas inom en mÄnad.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med den Chlorellan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Chlorella – BĂ€st i vĂ„rt test – Summering

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa Chlorella-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Svenskt Kosttillskott, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor

https://kurera.se/darfor-ska-du-ata-chlorella/

https://vitaminer.nu/sv/gor-som-ett-av-varldens-friskaste-folk-at-chlorella.html

https://www.med24.se/chlorella-det-groena-guldet