BĂ€sta Citrulline -Kosttillskott 2022

Vill du kunna trÀna lÀngre utan att bli trött och fÄ mindre mjölksyra? FÄ mer pump vid styrketrÀning? DÄ Àr ett kosttillskott med bÀsta l-citrulline eller citrulline malate nÄgonting för dig!

Vi ska gÄ igenom egenskaperna hos citrulline i den hÀr artikeln, som en typ av recension ungefÀr, och avgöra vilket citrulline som enligt oss Àr bÀst i test!

Topplista med de bÀsta citrulline produkterna

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

Citrulline Malate 1:1

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
pulver
Citrulline Malate frÄn Body Science innehÄller L-citrullin som har bundits till malat (Àppelsyra) för bÀttre upptag. Pulverform gör bland annat att du kan blanda egna optimerade PWO:er. Positiva anvÀndare pratar om bÀttre pump och ÄterhÀmtning.
citrulline-core svensk hÀlsokost
Rank 2

Core Citrulline

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Typ
pulver
Hög dosering av citrulline i en kvalitativ och prisvÀrd form frÄn svenskt kosttillskott. FörbÀttrar muskelpump och tryck, samtidigt som du minskar din trÀningsvÀrk. Ovanligt mÄnga som ger denna höga positiva omdömen.
l-citrulline-star-nutrition
Rank 3

Citrullin Malate, 240g

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Typ
pulver
Öka enligt beskrivning pump, blodflöde samt prestationsförmĂ„gan. PĂ„verkar kroppen att bilda kvĂ€veoxid som fĂ„r blodkĂ€rlen att slappna av och slĂ€ppa igenom mer blod. Fina omdömen utom nĂ„gon enstaka som upplevt illamĂ„ende.
l-citrullin-swedish-supplements
Rank 4

Citrulline malate, 250g Swedish supplements

betyg
(4/5)
Pris
223 kr
Typ
pulver
Ren produkt utan utfyllnad. Ta den sjÀlv eller blanda i dina övriga tillskott. FÄ hittade omdömen men de som Àr gjorda Àr positiva till produkten.
biotec-citrullin-kapsel
Rank 5

Citrulline Malate, 90 caps Biotec

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
Typ
kapsel
Kapsel att ta ca 30 minuter före ditt trÀningspass. 3 300 mg citrullinmalat per dos. Citrullin kan upplevas ha en smak som inte alla gillar, kan dÄ vara lÀmpligt att ta en kapsel som den hÀr.
bÀsta citrulline tillskott

En inte sÄ vanlig aminosyra

Citrulline Àr en av de mer ovanliga aminosyrorna. Den Àr en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen kan tillverka den pÄ egen hand. Vi behöver aminosyror för att bygga upp vÄra muskler, dÀrför kan sÄna hÀr kosttillskott verkligen vara till hjÀlp nÀr man styrketrÀnar!

NĂ€r man tar citrulline som tillskott sĂ„ omvandlas det i kroppen till aminosyran arginin och efter det kvĂ€veoxid. KvĂ€veoxid Ă€r framför allt viktigt för vĂ„r blodcirkulation, immunförsvar och nervsystem.  Vi fĂ„r ett ökad blodflöde till musklerna om vi tar citrulline helt enkelt.

Enligt studier sÄ ger det hÀr extra blodflödet mindre trÀningsvÀrk och stelhet efter hÄrd trÀning och det ger ocksÄ mer pump, det lÄter fantastiskt eller hur?

Citrulline i olika former

NÀr man vill börja anvÀnda citrulline sÄ finns nÄgra olika typer av produkter man kan spana in:

 • L-citrulline – citrulline i fri form.
 • Citrulline malate –  I de hĂ€r produkterna Ă€r l-citrulline bundet med en saltförening som gör att upptaget blir mycket mer effektivt.
 • PWO-produkter – Kosttillskott som man tar innan ett trĂ€ningspass. InnehĂ„ller ofta l-citrulline pĂ„ grund av dess egenskaper.

Citrulline kan man ocksÄ fÄ i sig via mat, och finns mest i:

 • Mörk choklad
 • Nötter
 • Fisk
 • Kött
 • Vattenmelon
 • Vitlök
 • Lök
 • BaljvĂ€xter
mörk choklad och nötter med citrulline

Hur mycket citrulline ska man ta?

I studier har man sett att man fÄr effekt av citrulline redan vid sÄ lite som 1 g, men den vanligaste doseringen Àr mellan 1-6 g. Man fÄr börja med ett lÀgre intag för att sedan testa högre doser och se vilken effekt man fÄr.

Man bör ta citrulline pÄ tom mage eftersom matsmÀltningen kan försÀmra upptaget av det.

Biverkningar

Citrulline pÄverkar blodtrycket dÀrför ska man inte ta det om man Àter nÄgon blodtrycksmedicin eller om man Àr gravid eller ammar. Det kan leda till att man fÄr ett farligt blodtrycksfall sÄ det Àr vÀldigt viktigt att vara medveten om!

För övrigt sÄ finns det inga farliga rapporterade biverkningar som vi har lyckats hitta i vÄr genomgÄng.

Var köper jag citrulline?

Produkter med citrulline hittar du i butiker som sÀljer kosttillskott och trÀningsprodukter. Som med de flesta andra produkter kan du ocksÄ hitta ett stort utbud pÄ nÀtet sÄ att du bekvÀmt kan bestÀlla hem dem!

Är citrulline dyrt?

SÄ Àr det dyrt att skaffa sig fördelar i sin trÀning med citrulline? Nja, det beror pÄ vilken typ av produkt du vill ha. Men i vÄr genomgÄng har vi hittat priser mellan ca 150 kr till 650 kr.

Det finns alltsÄ prisklasser som passar de flesta, och hÀr i vÄrt bÀst i test kommer du att hitta de bÀsta produkterna till bra priser!

citrulline-core svensk hÀlsokost

BĂ€st i test citrulline

HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till testvinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta citrulline!

För att fÄ hamna pÄ vÄr topplista sÄ mÄste det vara en produkt av bra kvalitet och ge bra effekt till ett bra pris! VÄr mÄlsÀttning Àr att du ska kunna hitta den bÀsta produkten för just dig nÀr du gÄr igenom vÄrt test, sÄ du kan kÀnna dig trygg med att de hÀr produkterna verkligen Àr bra!

Vi tar Àven hÀnsyn till andras betyg, recensioner och omdömen nÀr vi gör vÄr egen topplista.

Sammanfattning

Citrulline Àr en icke-essentiell aminosyra som vi behöver för att bygga muskler. Just citrulline har dessutom egenskapen att pÄverka vÄr blodcirkulation vilket gör att vi kan trÀna hÄrdare utan att fÄ sÄ mycket trÀningsvÀrk. Citrulline ger ocksÄ mer pump nÀr man styrketrÀnar.

Citrulline finns som l-citrulline, citrulline malate och i PWO-produkter.

Man ska ta citrulline pÄ fastande mage för att matsmÀltningen kan störa upptaget av det i tarmen. Doseringen brukar vara mellan 1-6 g per dag.

Man ska inte ta citrulline om man Àter medicin för blodtrycket eller om man Àr gravid eller ammar. Det kan leda till att man fÄr livshotande blodtrycksfall.

Citrulline finns ocksÄ i viss mat, till exempel mörk choklad, vattenmelon, baljvÀxter och kött.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de Citrulline som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Citrulline – BĂ€st i vĂ„rt test

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa Citrulline-produkter Àr Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, samt MMSport


KĂ€llor

L-Citrulline vs. Citrulline Malate: Pros & Cons Of Each – Old School Labs

Allt du behöver veta om aminosyran Citrullin | Svensk HÀlsokost (svenskhalsokost.se)

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.