BĂ€sta Cystein Kosttillskotten 2022

Är du ofta förkyld och har ett lite knackigt immunförsvar? DĂ„ kan ett tillskott av aminosyran cystein vara nĂ„got för dig att pröva!

Vi ska göra en recension av bÀsta cystein som kosttillskott i den hÀr artikeln, förklara dess egenskaper och avgöra vilket cystein som enligt oss Àr bÀst i vÄrt bÀst i test!

Topplista med de bÀsta cystein produkterna

Topplistan

cystein-nac-1
Rank 1 BĂ€st i Test

NAC N-acetylcystein

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Typ
kapsel
Veganskt tillskott som hjÀlper hÄr, hud, matsmÀltning och muskelbygge. En del sÀger att den ocksÄ hjÀlper mot bakfylla. Flera positiva omdömen om bla energi, naglar och bÀttre maghÀlsa.
Solgar-NAC
Rank 2

Solgar NAC

betyg
(5/5)
Pris
382 kr
Kapslar
60
Med 600 mg cystein i en kapsel sÄ ger det hÀr tillskottet dig aminosyran som har leveravgiftande egenskaper tillsammans med ett vackrare hÄr och finare hud! Kapslarna Àr dessutom helt veganska.
Biocare-n-Acetyl-Cysteine
Rank 3

Biocare N-acetyl cysteine

betyg
(5/5)
Pris
409 kr
Kapslar
90
Med ett dagligt intag av biocare n-acetyl cysteine kommer du ge kroppen ett tillskott av cystein. Kapslarna innehÄller 500 mg cystein och kommer att ge dig starkare naglar, finare hud och tjockare hÄr.
Holistic-Har-Hud-Naglar
Rank 4

Holistic HĂ„r Hud Naglar

betyg
(4/5)
Pris
347 kr
Kapslar
90
Förutom cystein innehÄller det hÀr kosttillskottet vitaminer och mineraler som förbÀttrar hÄret, huden och naglarnas kvalitet och vitalitet. Varje kapsel innehÄller 100 mg cystein.
Shield-Wall-Levertillskott
Rank 5

Shield Wall Levertillskott

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
90
Om du trÀnar hÄrt sÄ kan det ha en pÄverkan pÄ levern. Det hÀr tillskottet Àr utvecklat för att hjÀlpa din lever att orka med. Varje kapsel innehÄller 27 mg cystein men ocksÄ glycin och metionin bland annat.
L-cystein-Lamberts
Rank 6

Lamberts L-cystein

betyg
(4/5)
Pris
239 kr
Kapslar
90
Rent L-cystein i kapselform med 500 mg per kapsel. Kan förbÀttra matsmÀltningen, ge bÀttre hud och hÄr och har en avgiftande effekt.

Vad Àr cystein?

Cystein Ă€r en icke-essentiell aminosyra, alltsĂ„ en aminosyra som kroppen kan skapa sjĂ€lv.  Den skapas i levern med hjĂ€lp av aminosyrorna metionin och serin. Efter det kan levern omvandla cystein till taurin, glutation och sulfater.

Egenskaperna hos cystein Àr mÄnga:

 • Den hjĂ€lper till vid matsmĂ€ltningsprocessen.
 • HjĂ€lper till att bygga upp hĂ„r och hud.
 • Den Ă€r delaktig i processen dĂ€r cellerna tar upp glukos i blodet.
 • Det Ă€r en antioxidant som skyddar kroppens celler frĂ„n nedbrytning.
 • Vill du lindra din bakfylla? Cystein hjĂ€lper mot det!

Cystein innehÄller mycket svavel och finns i viss mat vi Àter, som till exempel:

 • Mjölkprodukter.
 • Bönor.
 • KĂ„l.
 • Fisk.
 • Ägg.
 • Kött.

Om du Àter mycket av den hÀr typen av mat fÄr du i dig större mÀngder av cystein, men om du av nÄgon anledning Àr orolig att du fÄr i dig för lite av det sÄ finns det kosttillskott att ta om du vill.

Cystein som kosttillskott

Även om det finns produkter med rent cystein som kosttillskott sĂ„ Ă€r det faktiskt ganska sĂ€llsynt. Det beror pĂ„ att det Ă€r ganska ovanligt att fĂ„ brist pĂ„ cystein. 

Men om du ÀndÄ vill testa sÄ gÄr det sÄklart att hitta! Det finns bÄde som rent cystein men Àven som ingrediens i andra kosttillskott för till exempel bÀttre hÄr.

 I vĂ„rt test kan du hitta ett antal produkter som vi anser Ă€r det bĂ€sta cysteinet!

Dosering

I vÄr genomgÄng sÄ visar det sig att en normal dos börjar pÄ 500 mg per dag som man sedan kan trappa upp till 500 mg tre gÄnger per dag.

En studie frÄn helsingfors visade att vid bakfylla sÄ tar 1200 mg cystein bort symptomen dagen efter att man har druckit mycket alkohol! Kan vara vÀrt att testa eller hur?

Biverkningar

Som med mÄnga kosttillskott sÄ kan man fÄ biverkningar vid för stor dos eller om man Àr allergisk mot nÄgon ingrediens i det. Det Àr viktigt att vara medveten om!

Om man tar doser över 7 g sÄ kan det innebÀra livsfara och dÄ behöver man genast ta sig till sjukhus. Om man skulle reagera med att fÄ svÄrt att andas, svullet ansikte, feber, huvudvÀrk eller rinnande nÀsa sÄ kan det betyda att man Àr allergisk och dÄ behöver man ocksÄ söka vÄrd omedelbart!

KöpstÀllen

Om du vill köpa cystein sÄ ska du vÀnda dig till hÀlsokosten eller butiker som sÀljer kosttillskott. Det Àr lÀtt att hitta de hÀr produkterna i olika nÀtbutiker ocksÄ!

Pris

I vĂ„r undersökning sĂ„ hittar man produkter med cystein frĂ„n ca 150 kr och uppĂ„t mot 1000 kr. 

I vÄrt test kommer du hitta de bÀsta cystein-produkterna i olika prisklasser sÄ att du kan hitta ett som passar dig och din plÄnbok!

BĂ€st i test cystein 🏆

HĂ€r kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta cystein!

Vi har gÄtt igenom en massa olika faktorer för att avgöra vilken produkt som Àr bÀst, för det finns mycket att ta hÀnsyn till nÀr man utser den bÀsta. Pris, kvalitet och styrka Àr exempel pÄ faktorer som har varit avgörande.

Vi lÀser Àven igenom mÀngder med andra recensioner, tester och omdömen för att servera en topplista av bÀsta format till er.

Sammanfattning

Cystein Àr en icke-essentiell aminosyra som har en rad egenskaper i vÄra kroppar. Bland annat Àr den viktig för byggandet av hud och hÄr, och Àr en antioxidant som skyddar cellernas nedbrytning.

Cystein Àr ganska sÀllsynt som kosttillskott för det Àr inte mÄnga som fÄr brist pÄ det. Den finns i mycket av den mat vi Àter, till exempel kött, fisk och bönor.

Cystein kan enligt forskning bota en baksmÀlla. 1200 mg efter en kvÀll med mycket alkohol sÀgs hjÀlpa mot det!

Det finns vissa biverkningar om man tar för mycket cystein eller Àr allergisk som Àr viktigt att vara medveten om.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de Cystein -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare BĂ€sta Cysteinet – Tillskottsbibeln.se

 1. BÀst i vÄrt test : NAC N-acetylcystein
 2. BÀst för hud, hÄr och naglar : Holistic HÄr Hud Naglar
 3. Billigast köp : Shield Wall Levertillskott
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : NAC N-acetylcystein
 5. BĂ€sta veganska : solgar nac
 6. PopulÀrast i sökningar : NAC N-acetylcystein

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa cystein-produkter Àr Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport .

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor

L-cystein biverkningar, Toxicitet och sÀkra doser (nootriment.com)

Forskare kan ha hittat ett sĂ€tt att bota bakfylla​ (nyheter24.se)

L-cystein och L-cystin | Kurera.se