Bästa Detox 2023

Det har varit en härlig sommar med många grillkvällar, många härliga glas rosé och mycket slappande i solstolen. Men nu är semestern slut, och kanske känner du dig lite seg och sliten efter sommarens “livsnjuteri”? Kanske kan det vara dags för en detox för att kicka igång hösten?

I den här artikeln ska vi gå igenom vad en detox är för något, hur det kan hjälpa dig och vad det finns för produkter på marknaden som kan hjälpa dig med det. Vi ska också gå igenom vad som kan vara viktigt att tänka på innan köp av dessa produkter.

Vi ska göra en liten recension av bästa detox produkter och avgöra vilken av dem som är bäst i test! Så läs vidare så ska vi guida dig genom detta!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa detox

Topplistan

detox-greens
Rank 1 Bäst i Test

Detox greens – Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Typ av detox
Generell
Antal dagar
14
Detox Greens från Healtwell är ett pulver som innehåller mycket näring och alger! Denna blandning av frukt, bär, grönsaker och örter hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din detoxkur som möjligt! En ren produkt som du kan blanda i din juice, smoothie eller bara vatten. Användare tycker att de känner sig piggare och de flesta tycker att den smakar väldigt gott!
Rank 2

Detoxkur 14 dagar

betyg
(4/5)
Pris
895 kr
Typ av detox
Paket
Antal dagar
14
Paket med det du behöver för total detox under 14 dagar. Folder med tips och råd kommer i paketet som innehåller ersättningar för hela dagen. Blandade omdömen om smaken men effekten verkar god.
detox näringspulver
Rank 3 Vegansk!

Detox näringspulver

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Typ av detox
Generell
Antal portioner
14
Det här pulvret från Healtwell kan du använda som måltidsersättning när du genomgår en detox! Pulvret är helt vegansk och passar alla. Innehåller inga konstgjorda ämnen och ger en behaglig mättnad. Många som använder det tycker att den smakar bra, men för vissa är det viktigt att blanda med annat för att de inte gillar smaken.
detox-kapslar-morgon
Rank 4

Detoxkapslar Morgon

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Typ av detox
Generell
Antal kapslar
28
Kapslar som är anpassade för att tas på morgonen i samband med en detox-kur. Innehåller mycket antioxidanter, c-vitamin och komplex av växter och örter. Man har också tillsatt peperin i dessa kapslar som ska främja upptaget. Vissa upplever att de har fått en bättre sömn och ökad energi när de tar dem, och de upplever dessutom en ökad stresstålighet.
detox-te
Rank 5

Detox te

betyg
(4/5)
Pris
139 kr
Typ av detox
Generell
Antal portioner
50
Här har vi ett grönt te som är blandat med spenat som fungerar perfekt om du vill ha en detox-effekt! Lättblandat och med 100 % rena ingredienser. Det innehåller även maskros, mjölon och nässlor som ger en fräsch uppiggande smak. Omdömena är mest positiva när det kommer till smaken, men vissa personer har svårt för en viss beska i téet. Många känner sig mycket piggare!
detox-te
Rank 6

Better You Detox

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Typ av detox
Generell
Antal kapslar
60
En 10-dagars detoxkur i kapselform! En naturlig produkt med en aktiv örtblandning som kommer att hjälpa kroppen att bli av med slaggprodukter. 100 % vegetabiliska kapslar som innehåller bland annat maskros, mjölon, grönt te samt den bruna algen wakame. Användare tycker att den gav en bra utrensande effekt redan efter några dagar!
ultra-detox-holistic
Rank 7

UltraDetox

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Typ av detox
Generell
Antal doser
45
Den här produkten ger kroppen det stöd den behöver under en detox. Det är en fiberdrink i pulverform som innehåller en blandning av 35 olika örter. Man tar den mellan måltiderna och blandar i juice eller vatten. Användare tycker att den smakar lite illa, men att det kompenseras av en riktigt bra effekt!
prime-nutrition-slim-detox
Rank 8

Prime Nutrition Slim Detox

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
Typ av detox
Generell
Antal doser
29
Detta pulver hjälper dig med en effektiv detox och en hjälp att gå ner i vikt! Det skyddar lever och njurar och driver ut överflödig vätska ur kroppen. Innehåller också en hög nivå av antioxidanter. Man blandar pulvret i vanligt vatten och dricker ett par gånger om dagen. Användare är lyriska över den goda smaken!

Vad är detox?

En detox är ett speciellt kostprogram eller intag av produkter som har som syfte att avgifta kroppen från slaggprodukter och göra dig piggare och friskare. Det finns många olika sorters detox-dieter och detox-produkter att testa för den som vill.

Vem behöver göra en detox?

Om du känner dig tröttare än vanligt, om magen krånglar eller om håret känns livlöst och matt kan du vara en av dem som skulle kunna dra nytta av att testa en detox-kur.

sömnhet och magproblem kan kanske lösas med detox

Hur gör man?

Det finns som sagt olika typer av kurer att testa när man vill göra en detox, men i regel så brukar det vara dessa saker man ska undvika om man vill rensa kroppen:

 • Gluten
 • Alkohol
 • Socker
 • Nikotin
 • Koffein
 • Sötningsmedel
 • Halvfabrikat
 • Smakämnen
 • Alla typer av kött

Som sagt så finns det också olika typer av produkter som man kan använda för att hjälpa kroppen med detox. Till exempel té, juice, plåster, tabletter och pulver av olika slag.

Hur lång en detoxkur ska vara är olika, men det vanligaste är från några dagar upp till ett par veckor. För att få bästa möjliga effekt är det viktigt att man fullföljer hela perioden av kuren.

Att tänka på

Det finns en del saker man behöver tänka på när man vill göra en detox, så det är bra om man läser på innan man börjar. Vi ska hjälpa dig med det viktigaste:

 • Det kan vara bra att trappa ner på vissa saker innan du planerar att börja med själva kuren så att du undviker många abstinenssymptom. Då kommer det att bli lättare för dig att lyckas.
 • Drick mycket vatten under detox-kuren! Vatten hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukterna fortare.
 • Se till att du rör på dig och svettas då och då under kuren. Det gör att avfallsämnena försvinner från huden. Du ska däremot inte träna för hårt under en detox, då kan du må dåligt! Kroppen jobbar redan med att rensa ut gifter så man ska inte anstränga sig för mycket med träning då.

Det finns också vissa biverkningar som du kan få när du gör en detox som kan vara bra att ha koll på:

 • Huvudvärk
 • Darrningar
 • Hjärtklappning
 • Sötsug
 • Du kan känna dig orolig
 • Du kan få dålig andedräkt.

Dessa biverkningar är inte farliga utan är oftast tecken på att detoxen fungerar som den ska. Förstås ska man inte tveka att avsluta kuren eller kontakta vården om man mår jättedåligt!

Vi måste också påpeka att det vetenskapliga underlaget för att detox verkligen är nödvändigt eller faktiskt fungerar för närvarande inte är så övertygande. Men trots detta så är det många människor som menar att det har hjälpt dem att må bättre, så det är helt enkelt något du själv måste avgöra om du vill testa!

Vad ska jag använda för produkter?

Det beror lite på vad du vill avgifta dig ifrån så att säga. Kanske känner du att du behöver sluta med koffein eller nikotin? Eller kan det vara så att du äter för mycket socker och vill sluta med det? Efter perioder med ett högre alkoholintag kan det också kännas bra med en detoxkur. Det finns många olika typer av produkter på marknaden som kan hjälpa dig beroende på vad just din utgångspunkt är.

Vilka produkter som är bäst för dig i din situation måste du testa dig fram till!

Många av produkterna för detox hjälper din lever att bli mer effektiv på att rensa ut avfallsprodukter och kroppen att rensa ut överflödig vätska. Levern är ju som bekant det organ i kroppen som tar hand om alla “gifter” i kroppen. I vår topplista kommer du hitta de produkter som vi anser är de bästa för detox!

handla detox online

Vanliga frågor om detox – FAQ

 • Är det farligt att göra en detox?
 • Om du gör det på fel sätt kan det vara farligt. Det bästa är därför att du läser på ordentligt innan du sätter igång, eller att du innan du börjar med detoxen pratar med din läkare.

 • Är det säkert att en detox kommer hjälpa mig?
 • Det finns som sagt inga studier som visar att det säkert fungerar, men många vittnar om att det har hjälpt dem till en bättre hälsa. Det finns alltså inga garantier, men kan vara värt att testa om man vill!

 • Hur ofta ska jag göra en detox?
 • Eftersom det kan vara ganska ansträngande för kroppen att utsättas för detox så rekommenderar många att man endast gör det två gånger per år. Det finns också de som rekommenderar fyra gånger per år, en detox innan varje ny årstid till exempel. Vad som är bäst för dig måste du avgöra!

  Bäst i test detox

  Här kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa detox!

  Faktorer som pris, kvalitet, kvantitet och hur lätt det är att använda är något som vi tar extra hänsyn till när vi har bestämt vilka produkter vi tycker är bäst.

  Vi har tittat på ett antal produkter, läst omdömen, betyg och recensioner från både experter och användare. Detta har vi sedan summerat ner till vår alldeles egen topplista.

  Det är viktigt för oss att du ska kunna känna dig trygg med att de produkter som finns i vår topplista är produkter du kan lita på!

  Sammanfattning

  En detox är ett speciellt kostprogram eller intag av produkter som har som syfte att avgifta kroppen från slaggprodukter och göra dig piggare och friskare.

  Om du känner dig tröttare än vanligt, om magen krånglar eller om håret känns livlöst och matt kan du vara en av dem som skulle kunna dra nytta av att testa en detox-kur.

  Drick mycket vatten under detox-kuren! Vatten hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukterna fortare.

  Många av produkterna för detox hjälper din lever att bli mer effektiv på att rensa ut avfallsprodukter och kroppen att rensa ut överflödig vätska.

  Här kommer vår sammanfattade topplista med den bästa detoxen som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


  Bästa Detoxen – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Detox greens – Healthwell
  2. Bäst för veganer : Detox näringspulver
  3. Billigast köp: Detox te
  4. Bästa kundbetyg / omdömen : Detox te
  5. Bästa tabletter : Maxulin Testomax
  6. Populärast i sökningar : Detoxkur 14 dagar


  Källor

  Detox – fungera det? | I FORM

  Från utbrändhet till livslust: Vanliga biverkningar vid detox (komtillbaka.blogspot.com)

  Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

  Skribent 

  Faktakontroll – Martin Olofsson

  Skapad :

  Uppdaterad :