BĂ€sta detox 2022

Det har varit en hĂ€rlig sommar med mĂ„nga grillkvĂ€llar, mĂ„nga hĂ€rliga glas rosĂ© och mycket slappande i solstolen. Men nu Ă€r semestern slut, och kanske kĂ€nner du dig lite seg och sliten efter sommarens “livsnjuteri”? Kanske kan det vara dags för en detox för att kicka igĂ„ng hösten?

I den hÀr artikeln ska vi gÄ igenom vad en detox Àr för nÄgot, hur det kan hjÀlpa dig och vad det finns för produkter pÄ marknaden som kan hjÀlpa dig med det. Vi ska ocksÄ gÄ igenom vad som kan vara viktigt att tÀnka pÄ innan köp av dessa produkter.

Vi ska göra en liten recension av bÀsta detox produkter och avgöra vilken av dem som Àr bÀst i test! SÄ lÀs vidare sÄ ska vi guida dig genom detta!

Topplista bÀsta detox

Topplistan

detox-greens
Rank 1 BĂ€st i Test

Detox greens – Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Typ av detox
Generell
Antal dagar
14
Detox Greens frÄn Healtwell Àr ett pulver som innehÄller mycket nÀring och alger! Denna blandning av frukt, bÀr, grönsaker och örter hjÀlper dig att fÄ ut sÄ mycket som möjligt av din detoxkur som möjligt! En ren produkt som du kan blanda i din juice, smoothie eller bara vatten. AnvÀndare tycker att de kÀnner sig piggare och de flesta tycker att den smakar vÀldigt gott!
Rank 2

Detoxkur 14 dagar

betyg
(4/5)
Pris
895 kr
Typ av detox
Paket
Antal dagar
14
Paket med det du behöver för total detox under 14 dagar. Folder med tips och rÄd kommer i paketet som innehÄller ersÀttningar för hela dagen. Blandade omdömen om smaken men effekten verkar god.
detox nÀringspulver
Rank 3 Vegansk!

Detox nÀringspulver

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Typ av detox
Generell
Antal portioner
14
Det hÀr pulvret frÄn Healtwell kan du anvÀnda som mÄltidsersÀttning nÀr du genomgÄr en detox! Pulvret Àr helt vegansk och passar alla. InnehÄller inga konstgjorda Àmnen och ger en behaglig mÀttnad. MÄnga som anvÀnder det tycker att den smakar bra, men för vissa Àr det viktigt att blanda med annat för att de inte gillar smaken.
detox-te
Rank 4

Detox te

betyg
(4/5)
Pris
139 kr
Typ av detox
Generell
Antal portioner
50
HÀr har vi ett grönt te som Àr blandat med spenat som fungerar perfekt om du vill ha en detox-effekt! LÀttblandat och med 100 % rena ingredienser. Det innehÄller Àven maskros, mjölon och nÀsslor som ger en frÀsch uppiggande smak. Omdömena Àr mest positiva nÀr det kommer till smaken, men vissa personer har svÄrt för en viss beska i téet. MÄnga kÀnner sig mycket piggare!
detox-te
Rank 5

Better You Detox

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Typ av detox
Generell
Antal kapslar
60
En 10-dagars detoxkur i kapselform! En naturlig produkt med en aktiv örtblandning som kommer att hjÀlpa kroppen att bli av med slaggprodukter. 100 % vegetabiliska kapslar som innehÄller bland annat maskros, mjölon, grönt te samt den bruna algen wakame. AnvÀndare tycker att den gav en bra utrensande effekt redan efter nÄgra dagar!
detox-kapslar-morgon
Rank 6

Detoxkapslar Morgon

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Typ av detox
Generell
Antal kapslar
28
Kapslar som Àr anpassade för att tas pÄ morgonen i samband med en detox-kur. InnehÄller mycket antioxidanter, c-vitamin och komplex av vÀxter och örter. Man har ocksÄ tillsatt peperin i dessa kapslar som ska frÀmja upptaget. Vissa upplever att de har fÄtt en bÀttre sömn och ökad energi nÀr de tar dem, och de upplever dessutom en ökad stresstÄlighet.
ultra-detox-holistic
Rank 7

UltraDetox

betyg
(4/5)
Pris
299 kr
Typ av detox
Generell
Antal doser
45
Den hÀr produkten ger kroppen det stöd den behöver under en detox. Det Àr en fiberdrink i pulverform som innehÄller en blandning av 35 olika örter. Man tar den mellan mÄltiderna och blandar i juice eller vatten. AnvÀndare tycker att den smakar lite illa, men att det kompenseras av en riktigt bra effekt!
prime-nutrition-slim-detox
Rank 8

Prime Nutrition Slim Detox

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
Typ av detox
Generell
Antal doser
29
Detta pulver hjÀlper dig med en effektiv detox och en hjÀlp att gÄ ner i vikt! Det skyddar lever och njurar och driver ut överflödig vÀtska ur kroppen. InnehÄller ocksÄ en hög nivÄ av antioxidanter. Man blandar pulvret i vanligt vatten och dricker ett par gÄnger om dagen. AnvÀndare Àr lyriska över den goda smaken!

Vad Àr detox?

En detox Àr ett speciellt kostprogram eller intag av produkter som har som syfte att avgifta kroppen frÄn slaggprodukter och göra dig piggare och friskare. Det finns mÄnga olika sorters detox-dieter och detox-produkter att testa för den som vill.

Vem behöver göra en detox?

Om du kÀnner dig tröttare Àn vanligt, om magen krÄnglar eller om hÄret kÀnns livlöst och matt kan du vara en av dem som skulle kunna dra nytta av att testa en detox-kur.

sömnhet och magproblem kan kanske lösas med detox

Hur gör man?

Det finns som sagt olika typer av kurer att testa nÀr man vill göra en detox, men i regel sÄ brukar det vara dessa saker man ska undvika om man vill rensa kroppen:

 • Gluten
 • Alkohol
 • Socker
 • Nikotin
 • Koffein
 • Sötningsmedel
 • Halvfabrikat
 • SmakĂ€mnen
 • Alla typer av kött

Som sagt sÄ finns det ocksÄ olika typer av produkter som man kan anvÀnda för att hjÀlpa kroppen med detox. Till exempel té, juice, plÄster, tabletter och pulver av olika slag.

Hur lÄng en detoxkur ska vara Àr olika, men det vanligaste Àr frÄn nÄgra dagar upp till ett par veckor. För att fÄ bÀsta möjliga effekt Àr det viktigt att man fullföljer hela perioden av kuren.

Att tÀnka pÄ

Det finns en del saker man behöver tÀnka pÄ nÀr man vill göra en detox, sÄ det Àr bra om man lÀser pÄ innan man börjar. Vi ska hjÀlpa dig med det viktigaste:

 • Det kan vara bra att trappa ner pĂ„ vissa saker innan du planerar att börja med sjĂ€lva kuren sĂ„ att du undviker mĂ„nga abstinenssymptom. DĂ„ kommer det att bli lĂ€ttare för dig att lyckas.
 • Drick mycket vatten under detox-kuren! Vatten hjĂ€lper kroppen att rensa ut slaggprodukterna fortare.
 • Se till att du rör pĂ„ dig och svettas dĂ„ och dĂ„ under kuren. Det gör att avfallsĂ€mnena försvinner frĂ„n huden. Du ska dĂ€remot inte trĂ€na för hĂ„rt under en detox, dĂ„ kan du mĂ„ dĂ„ligt! Kroppen jobbar redan med att rensa ut gifter sĂ„ man ska inte anstrĂ€nga sig för mycket med trĂ€ning dĂ„.

Det finns ocksÄ vissa biverkningar som du kan fÄ nÀr du gör en detox som kan vara bra att ha koll pÄ:

 • HuvudvĂ€rk
 • Darrningar
 • HjĂ€rtklappning
 • Sötsug
 • Du kan kĂ€nna dig orolig
 • Du kan fĂ„ dĂ„lig andedrĂ€kt.

Dessa biverkningar Àr inte farliga utan Àr oftast tecken pÄ att detoxen fungerar som den ska. FörstÄs ska man inte tveka att avsluta kuren eller kontakta vÄrden om man mÄr jÀttedÄligt!

Vi mÄste ocksÄ pÄpeka att det vetenskapliga underlaget för att detox verkligen Àr nödvÀndigt eller faktiskt fungerar för nÀrvarande inte Àr sÄ övertygande. Men trots detta sÄ Àr det mÄnga mÀnniskor som menar att det har hjÀlpt dem att mÄ bÀttre, sÄ det Àr helt enkelt nÄgot du sjÀlv mÄste avgöra om du vill testa!

Vad ska jag anvÀnda för produkter?

Det beror lite pÄ vad du vill avgifta dig ifrÄn sÄ att sÀga. Kanske kÀnner du att du behöver sluta med koffein eller nikotin? Eller kan det vara sÄ att du Àter för mycket socker och vill sluta med det? Efter perioder med ett högre alkoholintag kan det ocksÄ kÀnnas bra med en detoxkur. Det finns mÄnga olika typer av produkter pÄ marknaden som kan hjÀlpa dig beroende pÄ vad just din utgÄngspunkt Àr.

Vilka produkter som Àr bÀst för dig i din situation mÄste du testa dig fram till!

MĂ„nga av produkterna för detox hjĂ€lper din lever att bli mer effektiv pĂ„ att rensa ut avfallsprodukter och kroppen att rensa ut överflödig vĂ€tska. Levern Ă€r ju som bekant det organ i kroppen som tar hand om alla “gifter” i kroppen. I vĂ„r topplista kommer du hitta de produkter som vi anser Ă€r de bĂ€sta för detox!

handla detox online

Vanliga frĂ„gor om detox – FAQ

 • Är det farligt att göra en detox?
 • Om du gör det pĂ„ fel sĂ€tt kan det vara farligt. Det bĂ€sta Ă€r dĂ€rför att du lĂ€ser pĂ„ ordentligt innan du sĂ€tter igĂ„ng, eller att du innan du börjar med detoxen pratar med din lĂ€kare.

 • Är det sĂ€kert att en detox kommer hjĂ€lpa mig?
 • Det finns som sagt inga studier som visar att det sĂ€kert fungerar, men mĂ„nga vittnar om att det har hjĂ€lpt dem till en bĂ€ttre hĂ€lsa. Det finns alltsĂ„ inga garantier, men kan vara vĂ€rt att testa om man vill!

 • Hur ofta ska jag göra en detox?
 • Eftersom det kan vara ganska anstrĂ€ngande för kroppen att utsĂ€ttas för detox sĂ„ rekommenderar mĂ„nga att man endast gör det tvĂ„ gĂ„nger per Ă„r. Det finns ocksĂ„ de som rekommenderar fyra gĂ„nger per Ă„r, en detox innan varje ny Ă„rstid till exempel. Vad som Ă€r bĂ€st för dig mĂ„ste du avgöra!

  BĂ€st i test detox

  HĂ€r kan du se vilka produkter som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta detox!

  Faktorer som pris, kvalitet, kvantitet och hur lÀtt det Àr att anvÀnda Àr nÄgot som vi tar extra hÀnsyn till nÀr vi har bestÀmt vilka produkter vi tycker Àr bÀst.

  Vi har tittat pÄ ett antal produkter, lÀst omdömen, betyg och recensioner frÄn bÄde experter och anvÀndare. Detta har vi sedan summerat ner till vÄr alldeles egen topplista.

  Det Àr viktigt för oss att du ska kunna kÀnna dig trygg med att de produkter som finns i vÄr topplista Àr produkter du kan lita pÄ!

  Sammanfattning

  En detox Àr ett speciellt kostprogram eller intag av produkter som har som syfte att avgifta kroppen frÄn slaggprodukter och göra dig piggare och friskare.

  Om du kÀnner dig tröttare Àn vanligt, om magen krÄnglar eller om hÄret kÀnns livlöst och matt kan du vara en av dem som skulle kunna dra nytta av att testa en detox-kur.

  Drick mycket vatten under detox-kuren! Vatten hjÀlper kroppen att rensa ut slaggprodukterna fortare.

  MÄnga av produkterna för detox hjÀlper din lever att bli mer effektiv pÄ att rensa ut avfallsprodukter och kroppen att rensa ut överflödig vÀtska.

  HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med den bÀsta detoxen som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


  BĂ€sta Detoxen – BĂ€st i vĂ„rt test

  1. BĂ€st i vĂ„rt test : Detox greens – Healthwell
  2. BÀst för veganer : Detox nÀringspulver
  3. Billigast köp: Detox te
  4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Detox te
  5. BĂ€sta tabletter : Maxulin Testomax
  6. PopulÀrast i sökningar : Detoxkur 14 dagar


  KĂ€llor

  Detox – fungera det? | I FORM

  FrÄn utbrÀndhet till livslust: Vanliga biverkningar vid detox (komtillbaka.blogspot.com)