Bästa Gainer Jan 2023

Om du precis börjat träna på gym och behöver befinna dig på ett kaloriöverskott men har svårt att få i dig tillräckligt med mat kan kosttillskott av sorten ”Gainers” vara precis vad du är i behov av.

Vi är två träningstokiga killar som tagit oss tiden att jämföra alla bästa gainers baserat på ett antal parametrar. Lycka till i din sökning!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

Rank 1 Bäst i Test

Gold Standard Gainer, 1,6 kg

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kcal per portion
763 kcal
Protein per portion
55 g
En gainer från Optimum Nutrition som av många beskrivs för "den bästa gainern de någonsin köpt". Ett rent nöje att dricka den här gainern efter ett hårt träningpass. Gör inte heller att du känner dig allt för mätt efteråt heller.
Rank 2 Över 1000kcal per portion!

Serious Mass, 2,7 kg

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Kcal per portion
1250 kcal
Protein per portion
50 g
Gainern för dig som seriöst vill bli stor och lägga på dig massa snabbt. Ett exceptionellt kosttillskott för hardgainers. Gjort på högkvalitativt vassleprotein och har fantastiskt goda smaker enligt många.
Rank 3

Massive Mass, 7 kg

betyg
(5/5)
Pris
699 kr
Kcal per portion
1040 kcal
Protein per portion
58 g
En gainer som ger långvarig energi till dina muskler och är skapat i Sverige. Innehåller över 1000 kalorier per portion. Främjar muskeltillväxt på många olika sätt. Rekommenderas för människor som är smala.
Rank 4

Supreme Mass, 1,5 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Kcal per portion
385 kcal
Protein per portion
24 g
En fantastisk gainer från Supreme Nutrition. Otroligt prisvärd och ett perfekt alternativ för dig som behöver öka i vikt och är ute efter en gainer prisad till ett överkomligt pris.
Rank 5

Core Gainer, 1,6 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
199 kr
Kcal per portion
551 kcal
Protein per portion
29 g
Den perfekta gainern för dig som är i stort behov av att gå upp i vikt. Lättupptagligt av kroppen och ger dog en optimal återhämtning efter ett tungt styrketräningspass. Finns i många trevliga smaker.
Rank 6

GAAM Nutrition 100% MASS Premium, 1,33 kg, Banana Chocolate

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Kcal per portion
432 kcal
Protein per portion
25 g
Den optimala träningsdrycken efter ett tungt styrketräningspass enligt många. Vissa gillar inte smaken, men huruvida tillskottet kan hjälpa dig öka i vikt snabbt är det inte någon fråga om.
Rank 7 Naturligt innehåll!

Better You Vegetarisk Gainer, 1 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
299 kr
Kcal per portion
126 kcal
Protein per portion
12 g
En vegetarisk gainer för dig som vill gå upp i vikt men ändå tänka på ditt miljöavtryck samtidigt.
Rank 8

Pro Nutrition Pro Mass, 3 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
289 kr
Kcal per portion
335 kcal
Protein per portion
30 g
En gainer för dig som har svårt att gå upp i vikt. Innehåller även vitaminer och är berikad med både vitaminer och mineraler vilket är ypperligt för dina musklers återhämtning.
Rank 9

Self Omninutrition Active Whey Gainer, 4 kg

betyg
(4/5)
Pris
429 kr
Kcal per portion
420 kcal
Protein per portion
30 g
En gainer i form av en komplett viktöknings- och återhämtningsprodukt. Består av 30% vassleprotein och är känt för sin överraskande effekt i styrka på människors muskler.
Rank 10

Mutant Mass, 6,8 kg

betyg
(3/5)
Pris
679 kr
Kcal per portion
1100 kcal
Protein per portion
56 g
En energirik gainer som låter dig bygga muskler och gå upp i vikt väldigt fort! Se bara till att du tränar hårt på gymmet också för att optimera din viktökning så gott som möjligt. Perfekt efter träning eller som mellanmål.
bästa gainer just nu

Information om gainer

En gainer är, kort och gott, ett kosttillskott som består av en en stor mängd protein och kolhydrater menat att tas för människor som försöker gå upp i vikt.

I vissa sällsynta fall skapas även gainers med kreatin och andra tillsatta fetter och ämnen för att ge bättre effekt.

Människor som dricker gainer har oftast ett och samma mål — att skapa mer muskelmassa och gå upp i vikt fort av sin styrketräning.

Det är därför det primärt är människor som styrketränar hårt som dricker gainer. Att dricka gainer är något som är väldigt vanligt bland människor nya till styrketräning som försöker lägga på sig vikt snabbt.

En väldigt positiv egenskap med just gainers är att deras typ av kolhydrater är snabbverkande, vilket är just den typen av näringsämnen du behöver få i dig snabbt efter ett hårt träningspass.

Detta för att återhämta dig mycket snabbare än om du inte hade druckit något över huvud taget.

Kolhydraterna gör att du återhämtar dig snabbare och får tillbaka din energi. Proteinet i en gainer gör att musklerna får en chans att återhämta sig betydligt fortare.

FAQ – Vanliga frågor om gainer

Varför ska man ta gainer?

En gainer tar man för att man vill gå upp i vikt snabbt, helt enkelt.

Om man har svårt för att laga mycket och nyttig mat, eller bara inte har en tillräckligt stor magsäck för att klara av att äta mycket mat än kan en gainer vara det perfekta kosttillskottet för vikt- och muskelökning.

Hur snabbt går man upp i vikt av gainers?

Det tar tid att gå upp i vikt, men du kan lätt gå upp ett halvt till ett kilo i veckan med hjälp av en gainer.

Man får titta på sin vikt både veckovis men även månadsvis för att börja kunna räkna ut hur många kalorier som krävs för att gå upp 1 kilo.

Rent krasst krävs det att du har ett kaloriöverskott på 7000 kalorier för att du ska gå upp 1 kilo i vikt — och då är det inte endast muskelmassa vi pratar utan mycket fett och vatten.

Jag kan ärligt säga att det inte alls ser dåligt ut att lägga på sig både muskler och även fett.

Många som börjar träna är rädda för fett, kolhydrater och kalorier.

Lägger man bara på sig muskler ser man väldigt tanig ut med något definierade muskler.

Lägger man på sig rätt mängd muskler, fett och vatten ser man uppblåst ut och människor kommenterar ifall man gått upp i vikt redan efter några veckor om man gör allting rätt.

Vad innehåller gainer?

Alla gainers innehåller framför allt 2 ingredienser:

Vassle: Som du kanske listat ut vid det här laget är vassle ett protein som från början utvinns från komjölk. Det här typen av gainer är med andra ord inte optimal för människor som är laktosintoleranta.

Maltodextrin: Maltodextrin är, i korta drag, en kolhydrat som kroppen tar upp väldigt, väldigt fort. Vanligtvis är det här en stärkelse som kommer från majs, ris, potatis och ser ut lite som mjöl — alltså helt vitt pulver.

Vad är skillnaden mellan gainer och proteinpulver?

Styrkelabbet har gjort en bra video om just gainer vs proteinpulver.

Gainers och proteinpulver har en primär skillnad, nämligen att en gainer syftar till att få dig att gå upp i vikt i allmänhet (både i muskelmassa och fett) men att proteinpulvret inte nödvändigtvis får dig att gå upp i vikt utan hjälper dig öka din muskelmassa.

Båda gör sina jobb väldigt bra separat, men vissa gainers är som sagt en bra kombination av båda ifall man inte bara vill öka i muskelmassa utan även lägga på sig vikt (och faktiskt bli stor).

Vad gäller innehållet kan man mer eller mindre säga:

 • En gainer innehåller oftast proteinpulver också
 • Ett proteinpulver består nästan enbart av just protein

Du får alltså i dig både och i en gainer, men bara det ena via ett proteinpulver.

När ska man använda gainer?

En gainer bör optimalt drickas upp till 30 minuter efter avslutat träningspass då kolhydraterna är väldigt snabba och proteinet likaså.

En gainer är för övrigt något man dricker varje dag, som en naturlig del av sin kost — alltså inte bara på dagar när man tränar ifall man verkligen vill gå upp i vikt.

Vilken gainer är bäst i test?

I skrivande stund är det Supreme Mass från Star Nutrition som är den bästa gainern på vår sajt sett till protein och kolhydrater per krona, samt priset förstås.

Se gärna vår lista ovan för att hitta den bästa gainern för just dig!

Hur stor är effekten när du använder gainer?

Effekten när du använder gainer är enorm, speciellt om du är en kille eller tjej som för tillfället är smal eller bara har svårt att lägga på sig vikt i allmänhet.

Istället för att behöva äta ytterligare en måltid om dagen kanske du sveper i dig en shake gainer istället i syfte att få i dig tillräckligt med kalorier, kolhydrater och proteiner för att öka i muskelmassa.

Jag som skriver det här inlägget började använda mig av en gainer när jag var ny på gymmet i syfte att lägga på mig så mycket som vikt som möjligt, så fort det bara gick. Jag gick över till att använda primärt ett proteinpulver först efter några månader.

Hur ska man blanda gainer enklast?

Det lättaste sättet att få i sig en gainer på är precis som med allt annat — skaffa dig en shake, fyll den med vatten och lägg sedan till en skopa gainer.

Skaka sedan din shake tills det inte finns några klumpar kvar i den och njut av drycken och känn hur dina muskler bara pumpas fyllda med alla nödvändiga kalorier, kolhydrater och proteiner för din muskeltillväxt.

Kan gainer rekommenderas till alla som tränar?

Jag rekommenderar en gainer till alla som styrketränar och är i behov av att lägga på sig vikt snabbt.

Det finns nästan inget bättre och mer hälsosamt sätt att lägga på sig vikt på än genom att träna hårt, äta rätt och dricka en gainer eller en proteinshake efteråt.

Din kropp kommer tacka dig.

Jag rekommenderar primärt en gainer till människor som är nya på gymmet och i behov av att öka i vikt, inte enbart i muskelmassa.

Många som tränar tror att proteinpulver är det enda som behövs och att protein är det enda som får en att se står ut. Ingenting är längre ifrån sanningen.

För att gå upp i vikt och se stor ut behöver du gå upp i vikt i allmänhet, inte bara få större muskler. Du behöver gå upp i både muskelvikt samt lägga på dig en hälsosam mängd fetter också.

Vart kan man köpa gainer i Sverige?

Gainer är väldigt populärt i Sverige.

Du hittar din gainer i alla stora hälsobutiker i Sverige eller i webbutiker specialiserade på kosttillskott i allmänhet eller träningstillskott i synnerhet.

Vi rekommenderar att du köper din gainer hos Gymgrossisten.

Gymgrossisten.com har ett stort utbud av gainers, här en skärmbild på deras butik och kategorin gainers. De säljer även den gainer vi utsett till bäst i test!

Det är där den är som billigast (enligt vårt test) och det skadar inte att man kan köpa med en liten shake för sin nya gainer för endast 39 kr!

Fördelar med gainer

 • Får dig att öka i vikt snabbt
 • Ger dina muskler protein snabbt efter ett pass
 • Du slipper laga lika mycket mat

Nackdelar med gainer

 • Det är möjligt att gå upp i alldeles för mycket vikt med en gainer, varför det är viktigt att man verkligen har koll på sin kost och ser till att inte gå upp alldeles för mycket i vikt.

  Fråga dig själv, är en gainer verkligen nödvändig i mitt fall?
 • Du borde gradvis försöka äta bättre med tiden

Biverkningar

Det finns inga direkta biverkningar av att dricka gainer, annat än att du kanske lägger på dig alldeles för mycket vikt ifall du i övrigt har en rätt bra kost men helt enkelt dricker för mycket gainer.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter än dem i topplistan just nu.

Sammanfattning

Glöm aldrig bort din kost!

En gainer är ett fantastiskt verktyg för att hjälpa dig gå upp i vikt på din resa men glöm aldrig av att din alldeles egna kost är basen för din framtida resa i den stora världen av styrketräning.

En gainer är ett kosttillskott, inte ett substitut för en bra kost.

Inte ens världens bästa gainer kommer kunna vara ett substitut för en hälsosam och sund kost i övrigt.

Det här är något ni kommer märka att vi upprepar på Tillskottsbibeln då vi inte vill förmedla någon slags övertro på just tillskott och preparat i sig utan gärna ser att man har en hälsosam kost i övrigt men kombinerar det med kosttillskott som gainers i det här fallet.

Har du en tillräckligt bra kost ska du inte behöva använda en gainer i första hand. Det här är alltså ett kosttillskott för människor som har svårt att lägga på sig vikt och behöver en extra knuff i ryggen.

Har du en normal kost i övrigt och du kombinerar det med en gainer kommer du högst troligen få se rätt snabba och nämnvärda resultat rätt fort. Detta i synnerhet om du inte haft en bra kost tidigare.

Vi hoppas vårt stora test av gainers på svenska marknaden hjälper dig i ditt val. Stort lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Gainers som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Gainers – Bäst i vårt test – Summering

 1. Bäst i vårt test : Serious Mass, 2,7 kg
 2. Högst protein per portion : Mutant Mass, 6,8 kg
 3. Billigast köp : GAAM Nutrition 100% MASS Premium, 1,33 kg, Banana Chocolate
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Gainer, 1,6 kg
 5. Bästa Kcal per port : Serious Mass, 2,7 kg
 6. Populärast i sökningar : Core Gainer, 1,6 kg

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa Gainers är Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :