BĂ€sta Gainer 2022

Om du precis börjat trĂ€na pĂ„ gym och behöver befinna dig pĂ„ ett kaloriöverskott men har svĂ„rt att fĂ„ i dig tillrĂ€ckligt med mat kan kosttillskott av sorten ”Gainers” vara precis vad du Ă€r i behov av.

Vi Àr tvÄ trÀningstokiga killar som tagit oss tiden att jÀmföra alla bÀsta gainers baserat pÄ ett antal parametrar. Lycka till i din sökning!

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test Över 1000kcal per portion!

Serious Mass, 2,7 kg

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Kcal per portion
1250 kcal
Protein per portion
50 g
Gainern för dig som seriöst vill bli stor och lÀgga pÄ dig massa snabbt. Ett exceptionellt kosttillskott för hardgainers. Gjort pÄ högkvalitativt vassleprotein och har fantastiskt goda smaker enligt mÄnga.
Rank 2

Gold Standard Gainer, 1,6 kg

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kcal per portion
763 kcal
Protein per portion
55 g
En gainer frÄn Optimum Nutrition som av mÄnga beskrivs för "den bÀsta gainern de nÄgonsin köpt". Ett rent nöje att dricka den hÀr gainern efter ett hÄrt trÀningpass. Gör inte heller att du kÀnner dig allt för mÀtt efterÄt heller.
Rank 3

Core Gainer, 1,6 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
199 kr
Kcal per portion
551 kcal
Protein per portion
29 g
Den perfekta gainern för dig som Àr i stort behov av att gÄ upp i vikt. LÀttupptagligt av kroppen och ger dog en optimal ÄterhÀmtning efter ett tungt styrketrÀningspass. Finns i mÄnga trevliga smaker.
Rank 4

Massive Mass, 7 kg

betyg
(5/5)
Pris
699 kr
Kcal per portion
1040 kcal
Protein per portion
58 g
En gainer som ger lÄngvarig energi till dina muskler och Àr skapat i Sverige. InnehÄller över 1000 kalorier per portion. FrÀmjar muskeltillvÀxt pÄ mÄnga olika sÀtt. Rekommenderas för mÀnniskor som Àr smala.
Rank 5

Supreme Mass, 1,5 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
149 kr
Kcal per portion
385 kcal
Protein per portion
24 g
En fantastisk gainer frÄn Supreme Nutrition. Otroligt prisvÀrd och ett perfekt alternativ för dig som behöver öka i vikt och Àr ute efter en gainer prisad till ett överkomligt pris.
Rank 6

Pro Nutrition Pro Mass, 3 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
289 kr
Kcal per portion
335 kcal
Protein per portion
30 g
En gainer för dig som har svÄrt att gÄ upp i vikt. InnehÄller Àven vitaminer och Àr berikad med bÄde vitaminer och mineraler vilket Àr ypperligt för dina musklers ÄterhÀmtning.
Rank 7

GAAM Nutrition 100% MASS Premium, 1,33 kg, Banana Chocolate

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Kcal per portion
432 kcal
Protein per portion
25 g
Den optimala trÀningsdrycken efter ett tungt styrketrÀningspass enligt mÄnga. Vissa gillar inte smaken, men huruvida tillskottet kan hjÀlpa dig öka i vikt snabbt Àr det inte nÄgon frÄga om.
Rank 8 Naturligt innehÄll!

Better You Vegetarisk Gainer, 1 kg

betyg
(4,5/5)
Pris
299 kr
Kcal per portion
126 kcal
Protein per portion
12 g
En vegetarisk gainer för dig som vill gÄ upp i vikt men ÀndÄ tÀnka pÄ ditt miljöavtryck samtidigt.
Rank 9

Self Omninutrition Active Whey Gainer, 4 kg

betyg
(4/5)
Pris
429 kr
Kcal per portion
420 kcal
Protein per portion
30 g
En gainer i form av en komplett viktöknings- och ÄterhÀmtningsprodukt. BestÄr av 30% vassleprotein och Àr kÀnt för sin överraskande effekt i styrka pÄ mÀnniskors muskler.
Rank 10

Mutant Mass, 6,8 kg

betyg
(3/5)
Pris
679 kr
Kcal per portion
1100 kcal
Protein per portion
56 g
En energirik gainer som lÄter dig bygga muskler och gÄ upp i vikt vÀldigt fort! Se bara till att du trÀnar hÄrt pÄ gymmet ocksÄ för att optimera din viktökning sÄ gott som möjligt. Perfekt efter trÀning eller som mellanmÄl.
bÀsta gainer just nu

Information om gainer

En gainer Àr, kort och gott, ett kosttillskott som bestÄr av en en stor mÀngd protein och kolhydrater menat att tas för mÀnniskor som försöker gÄ upp i vikt.

I vissa sÀllsynta fall skapas Àven gainers med kreatin och andra tillsatta fetter och Àmnen för att ge bÀttre effekt.

MĂ€nniskor som dricker gainer har oftast ett och samma mĂ„l — att skapa mer muskelmassa och gĂ„ upp i vikt fort av sin styrketrĂ€ning.

Det Àr dÀrför det primÀrt Àr mÀnniskor som styrketrÀnar hÄrt som dricker gainer. Att dricka gainer Àr nÄgot som Àr vÀldigt vanligt bland mÀnniskor nya till styrketrÀning som försöker lÀgga pÄ sig vikt snabbt.

En vÀldigt positiv egenskap med just gainers Àr att deras typ av kolhydrater Àr snabbverkande, vilket Àr just den typen av nÀringsÀmnen du behöver fÄ i dig snabbt efter ett hÄrt trÀningspass.

Detta för att ÄterhÀmta dig mycket snabbare Àn om du inte hade druckit nÄgot över huvud taget.

Kolhydraterna gör att du ÄterhÀmtar dig snabbare och fÄr tillbaka din energi. Proteinet i en gainer gör att musklerna fÄr en chans att ÄterhÀmta sig betydligt fortare.

FAQ – Vanliga frĂ„gor om gainer

Varför ska man ta gainer?

En gainer tar man för att man vill gÄ upp i vikt snabbt, helt enkelt.

Om man har svÄrt för att laga mycket och nyttig mat, eller bara inte har en tillrÀckligt stor magsÀck för att klara av att Àta mycket mat Àn kan en gainer vara det perfekta kosttillskottet för vikt- och muskelökning.

Hur snabbt gÄr man upp i vikt av gainers?

Det tar tid att gÄ upp i vikt, men du kan lÀtt gÄ upp ett halvt till ett kilo i veckan med hjÀlp av en gainer.

Man fÄr titta pÄ sin vikt bÄde veckovis men Àven mÄnadsvis för att börja kunna rÀkna ut hur mÄnga kalorier som krÀvs för att gÄ upp 1 kilo.

Rent krasst krĂ€vs det att du har ett kaloriöverskott pĂ„ 7000 kalorier för att du ska gĂ„ upp 1 kilo i vikt — och dĂ„ Ă€r det inte endast muskelmassa vi pratar utan mycket fett och vatten.

Jag kan Àrligt sÀga att det inte alls ser dÄligt ut att lÀgga pÄ sig bÄde muskler och Àven fett.

MÄnga som börjar trÀna Àr rÀdda för fett, kolhydrater och kalorier.

LÀgger man bara pÄ sig muskler ser man vÀldigt tanig ut med nÄgot definierade muskler.

LÀgger man pÄ sig rÀtt mÀngd muskler, fett och vatten ser man uppblÄst ut och mÀnniskor kommenterar ifall man gÄtt upp i vikt redan efter nÄgra veckor om man gör allting rÀtt.

Vad innehÄller gainer?

Alla gainers innehÄller framför allt 2 ingredienser:

Vassle: Som du kanske listat ut vid det hÀr laget Àr vassle ett protein som frÄn början utvinns frÄn komjölk. Det hÀr typen av gainer Àr med andra ord inte optimal för mÀnniskor som Àr laktosintoleranta.

Maltodextrin: Maltodextrin Ă€r, i korta drag, en kolhydrat som kroppen tar upp vĂ€ldigt, vĂ€ldigt fort. Vanligtvis Ă€r det hĂ€r en stĂ€rkelse som kommer frĂ„n majs, ris, potatis och ser ut lite som mjöl — alltsĂ„ helt vitt pulver.

Vad Àr skillnaden mellan gainer och proteinpulver?

Styrkelabbet har gjort en bra video om just gainer vs proteinpulver.

Gainers och proteinpulver har en primÀr skillnad, nÀmligen att en gainer syftar till att fÄ dig att gÄ upp i vikt i allmÀnhet (bÄde i muskelmassa och fett) men att proteinpulvret inte nödvÀndigtvis fÄr dig att gÄ upp i vikt utan hjÀlper dig öka din muskelmassa.

BÄda gör sina jobb vÀldigt bra separat, men vissa gainers Àr som sagt en bra kombination av bÄda ifall man inte bara vill öka i muskelmassa utan Àven lÀgga pÄ sig vikt (och faktiskt bli stor).

Vad gÀller innehÄllet kan man mer eller mindre sÀga:

 • En gainer innehĂ„ller oftast proteinpulver ocksĂ„
 • Ett proteinpulver bestĂ„r nĂ€stan enbart av just protein

Du fÄr alltsÄ i dig bÄde och i en gainer, men bara det ena via ett proteinpulver.

NÀr ska man anvÀnda gainer?

En gainer bör optimalt drickas upp till 30 minuter efter avslutat trÀningspass dÄ kolhydraterna Àr vÀldigt snabba och proteinet likasÄ.

En gainer Ă€r för övrigt nĂ„got man dricker varje dag, som en naturlig del av sin kost — alltsĂ„ inte bara pĂ„ dagar nĂ€r man trĂ€nar ifall man verkligen vill gĂ„ upp i vikt.

Vilken gainer Àr bÀst i test?

I skrivande stund Àr det Supreme Mass frÄn Star Nutrition som Àr den bÀsta gainern pÄ vÄr sajt sett till protein och kolhydrater per krona, samt priset förstÄs.

Se gÀrna vÄr lista ovan för att hitta den bÀsta gainern för just dig!

Hur stor Àr effekten nÀr du anvÀnder gainer?

Effekten nÀr du anvÀnder gainer Àr enorm, speciellt om du Àr en kille eller tjej som för tillfÀllet Àr smal eller bara har svÄrt att lÀgga pÄ sig vikt i allmÀnhet.

IstÀllet för att behöva Àta ytterligare en mÄltid om dagen kanske du sveper i dig en shake gainer istÀllet i syfte att fÄ i dig tillrÀckligt med kalorier, kolhydrater och proteiner för att öka i muskelmassa.

Jag som skriver det hÀr inlÀgget började anvÀnda mig av en gainer nÀr jag var ny pÄ gymmet i syfte att lÀgga pÄ mig sÄ mycket som vikt som möjligt, sÄ fort det bara gick. Jag gick över till att anvÀnda primÀrt ett proteinpulver först efter nÄgra mÄnader.

Hur ska man blanda gainer enklast?

Det lĂ€ttaste sĂ€ttet att fĂ„ i sig en gainer pĂ„ Ă€r precis som med allt annat — skaffa dig en shake, fyll den med vatten och lĂ€gg sedan till en skopa gainer.

Skaka sedan din shake tills det inte finns nÄgra klumpar kvar i den och njut av drycken och kÀnn hur dina muskler bara pumpas fyllda med alla nödvÀndiga kalorier, kolhydrater och proteiner för din muskeltillvÀxt.

Kan gainer rekommenderas till alla som trÀnar?

Jag rekommenderar en gainer till alla som styrketrÀnar och Àr i behov av att lÀgga pÄ sig vikt snabbt.

Det finns nÀstan inget bÀttre och mer hÀlsosamt sÀtt att lÀgga pÄ sig vikt pÄ Àn genom att trÀna hÄrt, Àta rÀtt och dricka en gainer eller en proteinshake efterÄt.

Din kropp kommer tacka dig.

Jag rekommenderar primÀrt en gainer till mÀnniskor som Àr nya pÄ gymmet och i behov av att öka i vikt, inte enbart i muskelmassa.

MÄnga som trÀnar tror att proteinpulver Àr det enda som behövs och att protein Àr det enda som fÄr en att se stÄr ut. Ingenting Àr lÀngre ifrÄn sanningen.

För att gÄ upp i vikt och se stor ut behöver du gÄ upp i vikt i allmÀnhet, inte bara fÄ större muskler. Du behöver gÄ upp i bÄde muskelvikt samt lÀgga pÄ dig en hÀlsosam mÀngd fetter ocksÄ.

Vart kan man köpa gainer i Sverige?

Gainer Àr vÀldigt populÀrt i Sverige.

Du hittar din gainer i alla stora hÀlsobutiker i Sverige eller i webbutiker specialiserade pÄ kosttillskott i allmÀnhet eller trÀningstillskott i synnerhet.

Vi rekommenderar att du köper din gainer hos Gymgrossisten.

Gymgrossisten.com har ett stort utbud av gainers, hÀr en skÀrmbild pÄ deras butik och kategorin gainers. De sÀljer Àven den gainer vi utsett till bÀst i test!

Det Àr dÀr den Àr som billigast (enligt vÄrt test) och det skadar inte att man kan köpa med en liten shake för sin nya gainer för endast 39 kr!

Fördelar med gainer

 • FĂ„r dig att öka i vikt snabbt
 • Ger dina muskler protein snabbt efter ett pass
 • Du slipper laga lika mycket mat

Nackdelar med gainer

 • Det Ă€r möjligt att gĂ„ upp i alldeles för mycket vikt med en gainer, varför det Ă€r viktigt att man verkligen har koll pĂ„ sin kost och ser till att inte gĂ„ upp alldeles för mycket i vikt.

  FrÄga dig sjÀlv, Àr en gainer verkligen nödvÀndig i mitt fall?
 • Du borde gradvis försöka Ă€ta bĂ€ttre med tiden

Biverkningar

Det finns inga direkta biverkningar av att dricka gainer, annat Àn att du kanske lÀgger pÄ dig alldeles för mycket vikt ifall du i övrigt har en rÀtt bra kost men helt enkelt dricker för mycket gainer.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

Sammanfattning

Glöm aldrig bort din kost!

En gainer Àr ett fantastiskt verktyg för att hjÀlpa dig gÄ upp i vikt pÄ din resa men glöm aldrig av att din alldeles egna kost Àr basen för din framtida resa i den stora vÀrlden av styrketrÀning.

En gainer Àr ett kosttillskott, inte ett substitut för en bra kost.

Inte ens vÀrldens bÀsta gainer kommer kunna vara ett substitut för en hÀlsosam och sund kost i övrigt.

Det hÀr Àr nÄgot ni kommer mÀrka att vi upprepar pÄ Tillskottsbibeln dÄ vi inte vill förmedla nÄgon slags övertro pÄ just tillskott och preparat i sig utan gÀrna ser att man har en hÀlsosam kost i övrigt men kombinerar det med kosttillskott som gainers i det hÀr fallet.

Har du en tillrÀckligt bra kost ska du inte behöva anvÀnda en gainer i första hand. Det hÀr Àr alltsÄ ett kosttillskott för mÀnniskor som har svÄrt att lÀgga pÄ sig vikt och behöver en extra knuff i ryggen.

Har du en normal kost i övrigt och du kombinerar det med en gainer kommer du högst troligen fÄ se rÀtt snabba och nÀmnvÀrda resultat rÀtt fort. Detta i synnerhet om du inte haft en bra kost tidigare.

Vi hoppas vÄrt stora test av gainers pÄ svenska marknaden hjÀlper dig i ditt val. Stort lycka till!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de Gainers som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Gainers – BĂ€st i vĂ„rt test – Summering

 1. BÀst i vÄrt test : Serious Mass, 2,7 kg
 2. Högst protein per portion : Mutant Mass, 6,8 kg
 3. Billigast köp : GAAM Nutrition 100% MASS Premium, 1,33 kg, Banana Chocolate
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Core Gainer, 1,6 kg
 5. BĂ€sta Kcal per port : Serious Mass, 2,7 kg
 6. PopulÀrast i sökningar : Core Gainer, 1,6 kg

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa Gainers Àr Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor