BĂ€sta Ginseng – Produkter som tillskott 2022

De flesta har hört talas om ginseng idag, men det betyder inte att man har testat det, eller ens vet exakt vad det Ă€r. BĂ€sta ginseng Ă€r en spĂ€nnande liten rot som Ă€r populĂ€r i hela vĂ€rlden – den har mĂ„nga olika hĂ€lsofördelar och dessutom Ă€r det lĂ€tt att hitta en variant som passar ens preferenser.

I denna test ska vi fördjupa oss i vad den har för hÀlsofördelar, men Àven hur det ser ut med exempelvis biverkningar med mera. Vi har naturligtvis med en topplista, bÀst i test, med de produkter vi tycker Àr bÀsta ginseng pÄ marknaden i nulÀget.

BĂ€sta Ginseng produkterna – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Ginseng komplex
 2. Mest högkoncentrerad : Ginseng komplex
 3. Billigast köp: Olimp Platinum Ginseng Sport edition
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Ginseng komplex
 5. BĂ€sta kapseln : Solgar Siberian Ginseng
 6. PopulÀrast i sökningar : Ginseng komplex

Topp 10 lista bÀsta ginseng

Topplistan

Ginseng komplex healthwell
Rank 1 BÀst i Test Hög koncentrerad!

Ginseng komplex

betyg
(5/5)
Pris
269 kr
Pris per dagsdos
4,48 kr
Ginseng/dag
1200 mg
TvÄ olika typer av Ginseng som som tillsammans ska minska stress, göra dig piggare och friskare. Dessutom extra B12 för att stÀrka ÀmnesomsÀttningen i cellerna. Djupare sömn, mer mental fokus och mycket piggare Àr nÄgra av anvÀndarrecensionerna. En mycket bra produkt till ett vettigt pris gör denna till vÄr totala testvinnare!
siberian ginseng
Rank 2

Solgar Siberian Ginseng

betyg
(4/5)
Pris
239 kr
Pris per dagsdos
2,39 kr
Ginseng/dag
520 mg
Denna ginseng produkt innehÄller extrakt frÄn sibirisk ginseng (Eluetheroccocus senticosus). Naturligt innehÄll av det uppiggande Àmnet saponoiner. Flera sÀger sig mÀrka en uppiggande effekt.
pukka te med ginseng
Rank 3 Te!

Ginseng komplex

betyg
(5/5)
Pris
37 kr
Antal pÄsar
20 st
Pukka Te Ginseng Àr ekologiskt och innehÄller 50 % grönt te i kombination med citrongrÀs, ingefÀrarot, ginsengrot och matchapulver. Teet smakar utmÀrkt och innehÄller bÄde ginseng & grönt te.
platinum ginseng sport edition
Rank 4

Olimp Platinum Ginseng Sport edition

betyg
(4/5)
Pris
79 kr
Pris per dagsdos
1,32 kr
Ginseng/dag
550mg
SÀgs vara optimerad för trÀning. Prestationshöjande och motverka trötthet. Blandning av fler typer av Ginseng. Lite lÀgre dos per dag rekommenderas vilket gör att priset ser bra ut.
ginseng rawpowder
Rank 5

Ginseng Panax EKO, 75 g

betyg
(4/5)
Pris
225 kr
Pris per dagsdos
4,50 kr
Ginseng/dag
OkÀnt
Rawpowders ginsengpulver Àr av den kÀnda och vÀldokumenterade sorten Panax och har sedan lÄng tid tillbaka anvÀnts som en naturlig kÀlla till ökad energinivÄ. HÀll pÄ fil eller blanda i smoothie. Bra omdömen. LÀmplig för vegetarianer och veganer.
gerimax energikur
Rank 6

Gerimax Ginseng

betyg
(2/5)
Pris/tablett
2,45 kr
Ginseng/tablett
200 mg
Vi sÀger bara vad tillverkaren av tillskottet sjÀlva sagt: LÄt Gerimax pigga upp din tillvaro. Det hÀr Àr ett tillskott som av mÄnga anses vara det bÀsta uppiggande tillskottet pÄ marknaden av vissa men fungerar tyvÀrr inte för alla varför inte kan ge det högsta betyg. InnehÄller ren ginseng som Àr speciellt lÀmpligt vid hög belastning eller tillfÀllig trötthet.

Ginseng i allmÀnhet

Det finns belÀgg för att man anvÀnt ginseng i Kina i mer Àn 5000 Är, sÄ att det Àr ett kosttillskott som gör skillnad Àr det ingen tvekan om.

Ni kommer snabbt kunna bilda er en uppfattning om vilken typ av kosttillskott innehÄllande ginseng som Àr bÀst för just er. Det Àr bara att följa med oss nedan för all den information ni behöver.

Vad Àr ginseng?

NÀr det talas om ginseng kan det handla om antingen Panax quinquefolius (amerikansk variant av ginseng), eller Panax ginseng (asiatisk variant). Det finns Àven en sibirisk variant av ginseng, men denna rot har inte samma aktiva ingredienser.

Ordet “panax” kommer frĂ„n grekiskans “Panacea”, vilket betyder â€mirakelkur” och det Ă€r exakt vad det Ă€r. Ginseng fungerar uppiggande och dessutom ser det till att immunförsvaret fungerar som det ska.

Att ginseng kallas för “the root of life” Ă€r inte konstigt. SĂ„ fort du börjar ta ginseng kommer du att förstĂ„ varför det Ă€r sĂ„ omtalat och varför det Ă€r sĂ„ mĂ„nga som svĂ€r vid dess goda effekter vĂ€rlden över. 

ginseng rot

NĂ€r det kommer till Asien Ă€r ginseng ett av de mest populĂ€ra kosttillskotten. I Kina, dĂ€r man anvĂ€nder stora mĂ€ngder ginseng, kallar man denna ört för “mĂ€nniskorot”. Det Ă€r ett bra namn dĂ„ det visar hur viktig den Ă€r i kulturen. Det handlar Ă€ven om att ginseng till utseendet pĂ„minner om mĂ€nniskoben. 

Sydkorea Ă€r det land som har lĂ€ngst och störst tradition gĂ€llande ginseng och det Ă€r Ă€ven sĂ„ att den ginseng som odlas dĂ€r anses vara den bĂ€sta i vĂ€rlden. Varför anses dĂ„ denna ginseng vara av sĂ„ bra kvalitet? Jo, det handlar om att det Ă€r ett extra högt innehĂ„ll av de sĂ„ kallade ginsenosiderna i den ginseng som odlas hĂ€r. 

Varför ska man ta ginseng?

Ginseng ska man ta om man kĂ€nner att man behöver piggas upp mentalt och/eller fysiskt. Att fĂ„ bĂ€ttre prestationsförmĂ„ga bĂ„de vad gĂ€ller det mentala och det fysiska Ă€r det som sticker ut med ginseng.

Det Ă€r bra att ta ginseng om man kĂ€nner sig förkyld, eller allmĂ€nt ”risig”. BĂ€sta ginseng Ă€r med andra ord för dig som behöver en liten extra kick och som behöver bli pigg i största allmĂ€nhet, men det Ă€r ocksĂ„ bra för dig som vill ha ett naturligt sĂ€tt att ta hand om dig under en förkylning.

Fördelar med Ginseng

Det finns mĂ„nga bra hĂ€lsofördelar med ginseng, men att den fungerar bra som ett naturligt alternativ till exempelvis energidrycker Ă€r en av de saker som gör att den Ă€r sĂ„ populĂ€r. Den minskar trötthet och den gör att man blir pigg i kroppen samtidigt som man blir alert i huvudet. Det kan knappast bli bĂ€ttre! 

Ginseng har vissa andra positiva effekter pĂ„ kroppen, trots att det Ă€r ovan som Ă€r de mest kĂ€nda och de mest omtalade. Bland annat Ă€r det sĂ„ att den verkar hĂ€mmande pĂ„ Clostridium-bakterier och att den har en stimulerande effekt pĂ„ Bifidus-bakterierna i tarmen. 

Man har Ă€ven sett en CNS-stimulerande verkan, vilket innebĂ€r att ginseng Ă€r bra för att förbĂ€ttra bĂ„de minne och inlĂ€rning. Med sin positiva effekt pĂ„ immunförsvaret Ă€r det Ă€ven sĂ„ att det skyddar mot bĂ„de fysisk och psykisk stress, gifter och infektioner. 

Sammanfattning av fördelar med tillskott av Ginseng

 • Minskad trötthet
 • Piggare i huvud och kropp
 • FörbĂ€ttrat immunförsvar
 • BĂ€ttre bakterieflora i tarmen
 • FörbĂ€ttra minne och inlĂ€rning

Nackdelar och biverkningar med Ginseng

NÀr det kommer till nackdelar Àr det frÀmst biverkningar som Àr intressant att fÄ information om. Huruvida man fÄr biverkningar av bÀsta ginseng eller inte Àr högst individuellt. Vissa drabbas av flera biverkningar medan andra inte drabbas alls.

Det Ă€r nĂ„gra som drabbas av illamĂ„ende och diarrĂ© nĂ€r de börjar med ginseng som ett tillskott, men detta Ă€r frĂ€mst nĂ€r man har tagit för mycket av det. Vad som Ă€r “mycket” Ă€r dock Ă€ven det individuellt, sĂ„ precis som med andra kosttillskott och medicin pĂ„verkas vi pĂ„ olika sĂ€tt. 

En annan biverkning som Àr vanlig Àr att man istÀllet för att bli pigg blir trött av ginseng i början. Vidare Àr det vanligt att man fÄr högre blodtryck och/eller att man blir orolig.

Vissa drabbas Ă€ven av sömnlöshet. NĂ€r det kommer till just svĂ„righeter med att sova Ă€r det sĂ„ att detta Ă€r en biverkning som frĂ€mst drabbar personer som tar ginseng senare pĂ„ kvĂ€llen. 

Även hudreaktioner Ă€r en biverkning man har sett nĂ€r man observerat testpersoner. Det Ă€r dock högst ovanligt, sĂ„ det Ă€r inte sĂ€rskilt troligt att du kommer att drabbas av det. 

Livsmedelverket avrÄder personer ifrÄn att ta Ginseng nÀr de Àr gravida beroende pÄ att det kan pÄverka östrogennivÄerna.

Hur kan man fÄ ginseng naturligt?

Ginseng finns inte naturligt i vare sig kost eller i kroppen. Det Àr en lÀkemedelsört som man endast kan fÄ i sig genom att Àta det som kosttillskott.

Om du bestÀmmer dig för att du behöver fÄ en extra kick och börja mÄ bÀttre sÄ Àr det dock smart att se över kost och andra vanor samtidigt som du börjar med detta tillskott. DÄ blir det dubbelt sÄ bra.

BÀsta ginseng i mÄnga olika former

Vare sig du vill ta ginseng i form av te, tabletter eller i nÄgon annan form sÄ har ginseng samma effekt. Testa dig fram för att hitta den typ av ginseng som passar just dig. Vissa gillar te medan andra föredrar att fÄ i sig denna lÀckerhet pÄ ett annat sÀtt.

ginseng i te

Vitalitet och energi Àr tvÄ ord som beskriver ginseng pÄ ett bra sÀtt. Ett exempel pÄ en kÀnd ginseng-produkt Àr Gerimax. Den har hÀngt med ett tag och finns att köpa lite överallt. Det Àr en okej produkt att ta som ett slags första test av ginseng men som ni kan se i vÄrt test sÄ rankar vi andra produkter högre.

Ginseng – snabba resultat? 

Svaret pĂ„ den frĂ„gan Ă€r att det blir snabba resultat för vissa, medan det tar lĂ€ngre tid för andra. Vissa uppger att de mĂ€rker resultat redan efter nĂ„gra dagar, men det vanliga Ă€r att man kan se resultat efter cirka en mĂ„nads anvĂ€ndning. 

Du fĂ„r alltsĂ„ rĂ€kna med att inte fĂ„ resultat direkt, men det kan ocksĂ„ bli sĂ„ att du kan ha tur och fĂ„ fina resultat snabbt. Det beror helt enkelt pĂ„ hur du som individ reagerar pĂ„ ginseng. 

Hur betygsattes de olika Ginseng produkterna i vÄrt bÀst i test?

Utöver vÄr personliga erfarenhet av att testa flera av de olika produkterna sÄ Àr en vÀldigt stor och viktig del:

Vad faktiska kunder som handlat de olika produkterna har recenserat och vilken de tycker Àr bÀsta ginseng tillskottet.

Detta kombinerat med vÄr egna erfarenhet samt sammanstÀllning av samtliga pÄlitliga tester av Ginseng som finns publicerade online ger enligt oss det bÀsta helhetsbetyg.

Hoppas vÄra tester och köprekommendation har varit till hjÀlp!

HÀr hittar du vÄr topplista med bÀsta ginseng

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta ginseng produkterna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Ginseng produkterna – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Ginseng komplex
 2. Mest högkoncentrerad : Ginseng komplex
 3. Billigast köp: Olimp Platinum Ginseng Sport edition
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Ginseng komplex
 5. BĂ€sta kapseln : Solgar Siberian Ginseng
 6. PopulÀrast i sökningar : Ginseng komplex

KĂ€llor

https://www.svensktkosttillskott.se/ginseng-populart-orttillskott-varlden-over

http://www.tidningenhalsa.se/ginseng-roten-som-okar-orken/

https://naturbiblioteket.se/lakeorter/ginseng/

https://www.proteinbolaget.se/prestationshojare-pwo/ginseng