Bästa Glutamin -tillskottet Jan 2023

Vi har jämfört alla de bästa glutamin-tillskotten på marknaden för att du enkelt ska kunna fatta rätt beslut som konsument.

Majoriteten av alla glutamin-tillskott kommer i ren form, vilket innebär att doseringen oftast är densamma (5g) — varför det är extra viktigt att använda sig av våra parametrar för att hitta just rätt produkt för dig. Bästa glutamin -kosttillskotten i vår egen bäst i test topplista hittar du här:

Sidan innehåller annonser

Topplistan

Rank 1 Bäst i Test

Core Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
1,69 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett tillskott som består av 100% rent Glutamin till ett minst sagt överkomligt pris. För endast 169 kr får du 500 g. Ger dig en grym muskelpump och fungerar bra även ifall du försöker gå ner i vikt.
Rank 2

Star Nutrition L-Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
1,86 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett av de bästa glutamin-tillskotten på marknaden. Prisvärt, enkelt och något man kan planera på att köpa under en längre period med anledning av det. Många märker stor skillnad i magen och tarmarna efter att de tagit detta glutamin-tillskott.
Rank 3

Core Glutamine Caps

betyg
(5/5)
Pris/port.
0,93 kr
L-Glutamin/port.
2,1 g
Form
Kapslar
Rent glutamin i kapselform för bästa möjliga muskelpump under ett träningspass. Perfekt vid deff, diet eller när du bara försöker gå ner i vikt i allmänhet men behålla så mycket muskelmassa som möjligt. Kommer i smidiga kapslar du kan ta med dig enkelt, vart du vill. Hjälper dessutom din matsmältning.
Rank 4

Solgar L-Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
2,78 kr
L-Glutamin/port.
500 mg
Form
Kapsel
Vegetabiliskt glutamin i ren form, vilket underlättar upptaget för kroppen. Ett perfekt Glutamin-tillskott enligt många. Perfekt glutamin-tillskott för veganer, inte bara människor som styrketränar.
Rank 5

SmartSupps L-glutamine

betyg
(4/5)
Pris/port.
1 kr
L-Glutamin/port.
5,5 mg
Form
Pulver
100% rent glutamin direkt från tillverkaren. Om man bortser från webbutiken som mellanhand då, förstås.
Rank 6

Healthwell Glutamin Pulver

betyg
(4,5/5)
Pris/port.
0,93 kr
L-Glutamin/port.
2,1 g
Form
Kapslar
Ett glutamin-tillskott som är skonsamt för magen. Ett tillskott som är enkelt för kroppen att ta upp. En viktig byggsten i protein, speciellt om man styrketränar hårt.
Rank 7

Body Science Glutamine

betyg
(4/5)
Pris/port.
1,59 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett 100% rent glutamin-tillskott framtaget i enlighet med HPLC's kvalitetskrav. En perfekt produkt ifall du just nu bulkar (försöker gå upp i vikt) och behöver något för att hjälpa din matsmältning ifall du går på toa ofta och har ont i magen mycket. Kan även hjälpa dig se mer fyllig ut under diet. Ett av de bästa glutamin-tillskotten på marknaden just nu i vårt tycke, trots den simpla burken den kommer i.
Rank 8

Scitec Nutrition BCAA + Glutamine Xpress

betyg
(4/5)
Pris/port.
5,82 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett unikt glutamin-tillskott som dessutom innehåller BCAA. Här slår du två flugor i en smäll, med andra ord. Fullt med aminosyror! Kommer dessutom i många väldigt goda smaker du högst sannolikt kommer njuta av i någon form.
Rank 9

Bulk Powders Glutamin

betyg
(4/5)
Pris/port.
1,55 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett billigt glutamin-tillskott som går att köpa i mindre mängder ifall man vill pröva på det för första gången. Finns i ej smaksatt variant, eller i smak beroende på vad du föredrar. Kan hjälpa dig sova bättre på nätterna ifall du tar det precis innan läggdags.
Rank 10 Skapad på en vegansk formula!

Scitec Nutrition EAA + Glutamine, 300 g, Cherry Lime

betyg
(3/5)
Pris
219 kr
EAA/portion
4,2 g
Pris/100 g
83 kr
Glutaminberikad med en väldigt hög dos av BCAA.

Information om glutamin

Glutamin är den enskilt mest förekommande aminosyran i din kropp och bidrar bland annat till proteinsyntes i dina muskler varför den kommit bli populär bland människor som styrketränar.

Glutamin kallas även i hälsokretsar för ”tarmens bästa vän” vilket säger en del om tillskottets mångsidighet i allmänhet men för din maghälsa i synnerhet.

Varför ska man ta glutamin?

Om du utöver någon form av högintensiv träning utan längre vilor är glutamin ett perfekt tillskott för dig. Studier har visat på detta.

Aminosyran L-Glutamin i större mängder bygger upp dina muskelfibrer efter ett tung träningspass. Tillskottet binder även vatten till dina muskler, vilket, likt tillskottet kreatin, kan få dig att se betydligt större ut.

En mental fördel med glutamin, utöver ovan nämnde effekter, är att man känner sig märkbart starkare och att musklerna ser mer fylliga ut. Det här är varför det kommit till att bli ett så pass populärt tillskott bland muskelbyggare som försöker gå ner i vikt men behålla sin vaskularitet.

Glutamin stimulerar dessutom själva hormonerna i din kropp som syftar till att bygga upp musklerna och därmed öka glykogenlagringen en kort stund efter att du är klar med ditt träningspass.

FAQ – Vanliga frågor om Glutamin

Vad innehåller L-glutamin?

L-Glutamin är namnet på aminosyran när den kommer i ren form, exempelvis i pulverform. Tillskottet är i sin tur utvunnet ur glutaminsyra och ammoniak.

När ska man använda glutamin?

Vi anser glutamin vara ett perfekt tillskott att dosera på morgonen, oberoende av ifall man tränar tungt eller bara är ute efter ett tillskott som kan hjälpa en med sin kost i övrigt.

Vilket glutamin-tillskott blev bäst i test?

Core Glutamine blev utsett till det bästa glutamin-tillskottet i vårt stora test.

Vi har dock jämfört över 25 glutamin-tillskott, så kika inte bara på vinnaren utan kika även på resten!

Hur stor är effekten när du använder glutamin?

Det beror på. Vissa märker enorm skillnad, andra inte.

Äter du bra i övrigt, har du en bra kost? Är du säker på att du har ett underskott av glutamin i din kropp, har du fått höra det av någon — exempelvis av en sköterska på vårdcentralen?

Om du redan har en bra och hälsosam kost i övrigt kommer du inte märka av någon större skillnad genom att börja använda dig av ett glutamin-tillskott, men om du har ett underskott kommer du märka enorm skillnad.

Många som använder glutamin gör det för matsmältningens skull. Det är ett tillskott som kan användas på ett väldigt smart & effektivt sätt förutsatt att man vet vad man gör.

Hur ska man blanda glutamin?

Det beror på i vilken form man köper sitt glutamin.

Oftast köper man glutamin i pulverform, varför 5 g blandat i 3 dl räcker gott och väl.

I vissa fall går det dock att köpa glutamin i kapselform, i vilket fall det blir viktigt att svälja kapslarna eller tabletterna med ett glas vatten.

Kan glutamin rekommenderas till alla som tränar?

Självklart! Glutamin är inte bara ett tillskott menat att användas för människor som tränar hårt, utan bland människor i allmänhet som tänker på sin hälsa och kan ha ett behov av en större mängd L-Glutamin i sin kost.

Se vilka fördelar det finns med glutamin nedan för att bättre förstå varför det kan vara relevant för dig som tillskott, oberoende av ifall du tränar eller ej.

Vart kan man köpa glutamin i Sverige?

Det går att köpa glutamin på många olika ställen i Sverige. Bland annat på statligt ägda Apoteket. Detta då glutamin trots allt är ett tillskott som inte bara används av människor som tränar utan även människor som är måna om sin hälsa i allmänhet.

Vi rekommenderar att du köper ditt glutamin-tillskott hos antingen Gymgrossisten eller SvensktKosttillskott.se. Båda butikerna erbjuder en stor mängd glutamin-tillskott i olika former av väldigt bra kvalité till väldigt förmånliga priser.

Fördelar med glutamin

 • Ett extra intag av en viktig aminosyra (Glutamin)
 • Påverkar kroppens muskeltillväxt
 • Påverkar kroppens återhämtning
 • Hjälper dig behålla muskelmassa
 • Hjälper dina muskler se mer fylliga ut under diet
 • Skador kan förhindras vid tung träning
 • Leder till ett snabbare tillfrisknande vid sjukdom
 • Påverkar tillväxthormonerna i kroppen
 • Ger dina muskler ett maximalt glykogenlager
 • Reducerar risken att bli övertränad
 • Reducerar risken att du råkar ut för förslitningsskador
 • Stärker din kropps immunförsvar
 • Klockrent för dig med IBS
 • Bra för din tarm
 • Smakar oftast gott (eller neutralt)

Nackdelar med glutamin

 • Om du redan har en hälsosam kost i övrigt kommer inte ett glutamin-tillskott göra mycket för dig (även om du tränar hårt!)
 • Kan trigga mani om du har underlag för det
 • Inte bra för dig som är känslig eller allergisk mot mononatriumglutamat. Detta kroppen kommer att konvertera glutaminet till just mononatriumglutamat.
 • Inte bra för dig med skrumplever, kan till och med förvärra tillståndet. Undvik glutamin-tillskott
 • Kan ge dig huvudvärk

Övriga produkter i testet

Rank 11

Optimum Nutrition Glutamine Powder

betyg
(3/5)
Pris/port.
4,79 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott från älskade Optimum Nutrition. Prisvärt och smaklöst enligt de flesta som prövat det. Ett enkelt sätt att komplettera din diet med den viktigaste aminosyran, helt enkelt.
Rank 12

Better You L-Glutamin

betyg
(3/5)
Pris/port.
4,81 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett 100% naturligt och vegetabiliskt glutamin-tillskott med smak av jordgubb och rabarber eller naturell. Ett tillskott där du inte bara betalar för innehållet, utan även produktens ursprung.
Rank 13

Holistic Glutamin

betyg
(3/5)
Pris/port.
6,73 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
En produkt som består av rent glutamin (vilket alltså är en populär aminosyra). Smaken är inte den bästa, men produkten håller onekligen hög kvalité.
Rank 14

Elit Nutrition 100% Pure L-glutamine

betyg
(3/5)
Pris/port.
5,38 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott som hjälper dig återfå vätskebalansen i din kropp mycket snabbare. Absorberas snabbt av musklerna på grund av sin rena form och är 100% fritt från tillsatser. Stärker även ditt immunförsvar. Smakar inte mycket.
Rank 15

Mutant Nutrition Glutamine

betyg
(3/5)
Pris/port.
3,31 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Mycket effektivt glutamin-tillskott från Mutant Nutrition. Ökar även din tarmhälsa. Lindrar även din fysiska stress ifall du har mycket att stå i just nu i ditt liv.
Rank 16

Self Omninutrtion Real Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,18 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
Ett trevligt glutamin-tillskott som stimulerar proteinsyntesen i din kropp. Ökar din energi, minskar din trötthet.
Rank 17

Self Omninutrtion Real Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,18 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
Ett trevligt glutamin-tillskott som stimulerar proteinsyntesen i din kropp. Ökar din energi, minskar din trötthet.
Rank 18

Swedish Supplements L-glutamine 100%

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,98 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott skapat i Sverige. Startar muskeltillväxten mycket snabbare än utan ett tillskott. Stimulerar även tillväxthormon. Har en neutral smak.
Rank 19

Olimp Glutamine Xplode

betyg
(2/5)
Pris/port.
6,98 kr
L-Glutamin/port.
5,5 g
Form
Pulver
Ett högdoserat glutamin-tillskott från Olimp som garanterat ger dig vad du behöver inför eller efter ett träningspass. Smakar citron men kostar tyvärr för mycket i relation till vad man får för pengarna.
Rank 20

Bättre Hälsa Glutamin

betyg
(2/5)
Pris/port.
3,6 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett allmänt glutamin-tillskott som inte nödvändigtvis lämpar sig endast för människor som tränar. Perfekt för dig som behöver ett tillskott av aminosyror i din kost men inte är ute efter någonting allt för extremt.
Rank 21

Life Sport L-Glutamine

betyg
(1/5)
Pris/port.
1,59 kr
L-Glutamin/port.
2,46 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott med neutral smak. Aminosyror i ren form. Ett allmänt kosttillskott, inte något för dig som tränar väldigt mycket. Kostar inte mycket vilket är ett stort plus. Perfekt för att tillsätta i en hälsosam smoothie gjord på frukt exempelvis.
Rank 22

BioTechUSA Glutamine Zero

betyg
(4/5)
Pris/port.
6,30 kr
L-Glutamin/port.
11 g
Form
Pulver
Det enskilt mest högdoserade glutamin-tillskottet på marknaden. Väldigt prisvärt i vårt tycke också. Smakar dessutom citron vilket många verkar gilla.
Rank 23

BSN Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
4,5 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott som inte smakar något. Lättblandat och kommer i en unik burk.
Rank 24

Thorne L-Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
2,87 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Kapsel
Ett glutamin-tillskott i kapselform som är prisvärt i vårt tycke. Dock ingenting speciellt med det ifall du frågar oss.
Rank 25

Skip L-Glutamin

betyg
(1/5)
Pris/port.
2,75 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett någorlunda okänt glutamin-tillskott, skapat av företaget Skip i Sverige. Innehåller inget utöver det vanliga. Känns som ett tillskott i mängden bara. Fraktas till dig väldigt fort ifall du är intresserad av ett köp så det är ett plus.
Rank 26

Raw Powder L-Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
3,97 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett GMO-fritt glutamin-tillskott från svenska Rawpowder vars slogan är att erbjuda "det bästa från naturen". Perfekt dig som tänker på miljön utöver din fysiska och mentala hälsa. Prisvärt tillskott.

Sammanfattning

Glutamin är en fantastisk aminosyra att försöka få i sig mer av, speciellt om man tränar väldigt mycket. Kostnader per portion är inte alls hög, och de potentiella bieffekterna är nästintill obefintliga för dig som är frisk i övrigt.

Som med alla andra typer av träningstillskott — testa och se vad som fungerar bäst för dig.

Får du större och mer fylligare muskler av glutamin? Känner du dig mer stark? Växer du? Då kanske det kan vara något att investera i för ett längre tag.

Det finns inte många nackdelar med glutamin med anledning av att det är en aminosyra som naturligt förekommer i människors kroppar. Om inte annat väger fördelarna ut nackdelarna något oerhört i vårt tycke.

Vi hoppas vår stora jämförelse av alla bästa glutamin-tillskotten på marknaden hjälpt dig i ditt sökande och att du hittar ditt nya favorittillskott!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Glutamin -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Glutamin tillskotten – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Core Glutamine
 2. Bästa för veganer : Scitec Nutrition EAA + Glutamine, 300 g, Cherry Lime
 3. Billigast köp: Healthwell Glutamin Pulver
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Glutamine
 5. Bästa kapseln : Core Glutamine Caps
 6. Populärast i sökningar : Core Glutamine

Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :