BĂ€sta Glutamin-tillskottet 2021

Vi har jÀmfört alla de bÀsta glutamin-tillskotten pÄ marknaden för att du enkelt ska kunna fatta rÀtt beslut som konsument.

Majoriteten av alla glutamin-tillskott kommer i ren form, vilket innebĂ€r att doseringen oftast Ă€r densamma (5g) — varför det Ă€r extra viktigt att anvĂ€nda sig av vĂ„ra parametrar för att hitta just rĂ€tt produkt för dig.

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

Core Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
1,69 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett tillskott som bestÄr av 100% rent Glutamin till ett minst sagt överkomligt pris. För endast 169 kr fÄr du 500 g. Ger dig en grym muskelpump och fungerar bra Àven ifall du försöker gÄ ner i vikt.
Rank 2

Star Nutrition L-Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
1,86 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett av de bÀsta glutamin-tillskotten pÄ marknaden. PrisvÀrt, enkelt och nÄgot man kan planera pÄ att köpa under en lÀngre period med anledning av det. MÄnga mÀrker stor skillnad i magen och tarmarna efter att de tagit detta glutamin-tillskott.
Rank 3

Core Glutamine Caps

betyg
(5/5)
Pris/port.
0,93 kr
L-Glutamin/port.
2,1 g
Form
Kapslar
Rent glutamin i kapselform för bÀsta möjliga muskelpump under ett trÀningspass. Perfekt vid deff, diet eller nÀr du bara försöker gÄ ner i vikt i allmÀnhet men behÄlla sÄ mycket muskelmassa som möjligt. Kommer i smidiga kapslar du kan ta med dig enkelt, vart du vill. HjÀlper dessutom din matsmÀltning.
Rank 4

Solgar L-Glutamine

betyg
(5/5)
Pris/port.
2,78 kr
L-Glutamin/port.
500 mg
Form
Kapsel
Vegetabiliskt glutamin i ren form, vilket underlÀttar upptaget för kroppen. Ett perfekt Glutamin-tillskott enligt mÄnga. Perfekt glutamin-tillskott för veganer, inte bara mÀnniskor som styrketrÀnar.
Rank 5

SmartSupps L-glutamine

betyg
(4/5)
Pris/port.
1 kr
L-Glutamin/port.
5,5 mg
Form
Pulver
100% rent glutamin direkt frÄn tillverkaren. Om man bortser frÄn webbutiken som mellanhand dÄ, förstÄs.
Rank 6

Healthwell Glutamin Pulver

betyg
(4,5/5)
Pris/port.
0,93 kr
L-Glutamin/port.
2,1 g
Form
Kapslar
Ett glutamin-tillskott som Àr skonsamt för magen. Ett tillskott som Àr enkelt för kroppen att ta upp. En viktig byggsten i protein, speciellt om man styrketrÀnar hÄrt.
Rank 7

Body Science Glutamine

betyg
(4/5)
Pris/port.
1,59 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett 100% rent glutamin-tillskott framtaget i enlighet med HPLC's kvalitetskrav. En perfekt produkt ifall du just nu bulkar (försöker gÄ upp i vikt) och behöver nÄgot för att hjÀlpa din matsmÀltning ifall du gÄr pÄ toa ofta och har ont i magen mycket. Kan Àven hjÀlpa dig se mer fyllig ut under diet. Ett av de bÀsta glutamin-tillskotten pÄ marknaden just nu i vÄrt tycke, trots den simpla burken den kommer i.
Rank 8 Skapad pÄ en vegansk formula!

Scitec Nutrition EAA + Glutamine, 300 g, Cherry Lime

betyg
(3/5)
Pris
219 kr
EAA/portion
4,2 g
Pris/100 g
83 kr
Glutaminberikad med en vÀldigt hög dos av BCAA.
Rank 9

Scitec Nutrition BCAA + Glutamine Xpress

betyg
(4/5)
Pris/port.
5,82 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett unikt glutamin-tillskott som dessutom innehÄller BCAA. HÀr slÄr du tvÄ flugor i en smÀll, med andra ord. Fullt med aminosyror! Kommer dessutom i mÄnga vÀldigt goda smaker du högst sannolikt kommer njuta av i nÄgon form.
Rank 10

Bulk Powders Glutamin

betyg
(4/5)
Pris/port.
1,55 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett billigt glutamin-tillskott som gÄr att köpa i mindre mÀngder ifall man vill pröva pÄ det för första gÄngen. Finns i ej smaksatt variant, eller i smak beroende pÄ vad du föredrar. Kan hjÀlpa dig sova bÀttre pÄ nÀtterna ifall du tar det precis innan lÀggdags.

Information om glutamin

Glutamin Àr den enskilt mest förekommande aminosyran i din kropp och bidrar bland annat till proteinsyntes i dina muskler varför den kommit bli populÀr bland mÀnniskor som styrketrÀnar.

Glutamin kallas Ă€ven i hĂ€lsokretsar för ”tarmens bĂ€sta vĂ€n” vilket sĂ€ger en del om tillskottets mĂ„ngsidighet i allmĂ€nhet men för din maghĂ€lsa i synnerhet.

Varför ska man ta glutamin?

Om du utöver nÄgon form av högintensiv trÀning utan lÀngre vilor Àr glutamin ett perfekt tillskott för dig. Studier har visat pÄ detta.

Aminosyran L-Glutamin i större mÀngder bygger upp dina muskelfibrer efter ett tung trÀningspass. Tillskottet binder Àven vatten till dina muskler, vilket, likt tillskottet kreatin, kan fÄ dig att se betydligt större ut.

En mental fördel med glutamin, utöver ovan nÀmnde effekter, Àr att man kÀnner sig mÀrkbart starkare och att musklerna ser mer fylliga ut. Det hÀr Àr varför det kommit till att bli ett sÄ pass populÀrt tillskott bland muskelbyggare som försöker gÄ ner i vikt men behÄlla sin vaskularitet.

Glutamin stimulerar dessutom sjÀlva hormonerna i din kropp som syftar till att bygga upp musklerna och dÀrmed öka glykogenlagringen en kort stund efter att du Àr klar med ditt trÀningspass.

Vad innehÄller L-glutamin?

L-Glutamin Àr namnet pÄ aminosyran nÀr den kommer i ren form, exempelvis i pulverform. Tillskottet Àr i sin tur utvunnet ur glutaminsyra och ammoniak.

NÀr ska man anvÀnda glutamin?

Vi anser glutamin vara ett perfekt tillskott att dosera pÄ morgonen, oberoende av ifall man trÀnar tungt eller bara Àr ute efter ett tillskott som kan hjÀlpa en med sin kost i övrigt.

Vilket glutamin-tillskott blev bÀst i test?

Core Glutamine blev utsett till det bÀsta glutamin-tillskottet i vÄrt stora test.

Vi har dock jÀmfört över 25 glutamin-tillskott, sÄ kika inte bara pÄ vinnaren utan kika Àven pÄ resten!

Hur stor Àr effekten nÀr du anvÀnder glutamin?

Det beror pÄ. Vissa mÀrker enorm skillnad, andra inte.

Äter du bra i övrigt, har du en bra kost? Är du sĂ€ker pĂ„ att du har ett underskott av glutamin i din kropp, har du fĂ„tt höra det av nĂ„gon — exempelvis av en sköterska pĂ„ vĂ„rdcentralen?

Om du redan har en bra och hÀlsosam kost i övrigt kommer du inte mÀrka av nÄgon större skillnad genom att börja anvÀnda dig av ett glutamin-tillskott, men om du har ett underskott kommer du mÀrka enorm skillnad.

MÄnga som anvÀnder glutamin gör det för matsmÀltningens skull. Det Àr ett tillskott som kan anvÀndas pÄ ett vÀldigt smart & effektivt sÀtt förutsatt att man vet vad man gör.

Hur ska man blanda glutamin?

Det beror pÄ i vilken form man köper sitt glutamin.

Oftast köper man glutamin i pulverform, varför 5 g blandat i 3 dl rÀcker gott och vÀl.

I vissa fall gÄr det dock att köpa glutamin i kapselform, i vilket fall det blir viktigt att svÀlja kapslarna eller tabletterna med ett glas vatten.

Kan glutamin rekommenderas till alla som trÀnar?

SjÀlvklart! Glutamin Àr inte bara ett tillskott menat att anvÀndas för mÀnniskor som trÀnar hÄrt, utan bland mÀnniskor i allmÀnhet som tÀnker pÄ sin hÀlsa och kan ha ett behov av en större mÀngd L-Glutamin i sin kost.

Se vilka fördelar det finns med glutamin nedan för att bÀttre förstÄ varför det kan vara relevant för dig som tillskott, oberoende av ifall du trÀnar eller ej.

Vart kan man köpa glutamin i Sverige?

Det gÄr att köpa glutamin pÄ mÄnga olika stÀllen i Sverige. Bland annat pÄ statligt Àgda Apoteket. Detta dÄ glutamin trots allt Àr ett tillskott som inte bara anvÀnds av mÀnniskor som trÀnar utan Àven mÀnniskor som Àr mÄna om sin hÀlsa i allmÀnhet.

Vi rekommenderar att du köper ditt glutamin-tillskott hos antingen Gymgrossisten eller SvensktKosttillskott.se. BÄda butikerna erbjuder en stor mÀngd glutamin-tillskott i olika former av vÀldigt bra kvalité till vÀldigt förmÄnliga priser.

Fördelar med glutamin

 • Ett extra intag av en viktig aminosyra (Glutamin)
 • PĂ„verkar kroppens muskeltillvĂ€xt
 • PĂ„verkar kroppens Ă„terhĂ€mtning
 • HjĂ€lper dig behĂ„lla muskelmassa
 • HjĂ€lper dina muskler se mer fylliga ut under diet
 • Skador kan förhindras vid tung trĂ€ning
 • Leder till ett snabbare tillfrisknande vid sjukdom
 • PĂ„verkar tillvĂ€xthormonerna i kroppen
 • Ger dina muskler ett maximalt glykogenlager
 • Reducerar risken att bli övertrĂ€nad
 • Reducerar risken att du rĂ„kar ut för förslitningsskador
 • StĂ€rker din kropps immunförsvar
 • Klockrent för dig med IBS
 • Bra för din tarm
 • Smakar oftast gott (eller neutralt)

Nackdelar med glutamin

 • Om du redan har en hĂ€lsosam kost i övrigt kommer inte ett glutamin-tillskott göra mycket för dig (Ă€ven om du trĂ€nar hĂ„rt!)
 • Kan trigga mani om du har underlag för det
 • Inte bra för dig som Ă€r kĂ€nslig eller allergisk mot mononatriumglutamat. Detta kroppen kommer att konvertera glutaminet till just mononatriumglutamat.
 • Inte bra för dig med skrumplever, kan till och med förvĂ€rra tillstĂ„ndet. Undvik glutamin-tillskott
 • Kan ge dig huvudvĂ€rk

Övriga produkter i testet

Rank 11

Holistic Glutamin

betyg
(3/5)
Pris/port.
6,73 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
En produkt som bestÄr av rent glutamin (vilket alltsÄ Àr en populÀr aminosyra). Smaken Àr inte den bÀsta, men produkten hÄller onekligen hög kvalité.
Rank 12

Elit Nutrition 100% Pure L-glutamine

betyg
(3/5)
Pris/port.
5,38 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott som hjÀlper dig ÄterfÄ vÀtskebalansen i din kropp mycket snabbare. Absorberas snabbt av musklerna pÄ grund av sin rena form och Àr 100% fritt frÄn tillsatser. StÀrker Àven ditt immunförsvar. Smakar inte mycket.
Rank 13

Optimum Nutrition Glutamine Powder

betyg
(3/5)
Pris/port.
4,79 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott frÄn Àlskade Optimum Nutrition. PrisvÀrt och smaklöst enligt de flesta som prövat det. Ett enkelt sÀtt att komplettera din diet med den viktigaste aminosyran, helt enkelt.
Rank 14

Better You L-Glutamin

betyg
(3/5)
Pris/port.
4,81 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett 100% naturligt och vegetabiliskt glutamin-tillskott med smak av jordgubb och rabarber eller naturell. Ett tillskott dÀr du inte bara betalar för innehÄllet, utan Àven produktens ursprung.
Rank 15

Mutant Nutrition Glutamine

betyg
(3/5)
Pris/port.
3,31 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Mycket effektivt glutamin-tillskott frĂ„n Mutant Nutrition. Ökar Ă€ven din tarmhĂ€lsa. Lindrar Ă€ven din fysiska stress ifall du har mycket att stĂ„ i just nu i ditt liv.
Rank 16

Self Omninutrtion Real Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,18 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
Ett trevligt glutamin-tillskott som stimulerar proteinsyntesen i din kropp. Ökar din energi, minskar din trötthet.
Rank 17

Self Omninutrtion Real Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,18 kr
L-Glutamin/port.
3 g
Form
Pulver
Ett trevligt glutamin-tillskott som stimulerar proteinsyntesen i din kropp. Ökar din energi, minskar din trötthet.
Rank 18

Swedish Supplements L-glutamine 100%

betyg
(2/5)
Pris/port.
5,98 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott skapat i Sverige. Startar muskeltillvÀxten mycket snabbare Àn utan ett tillskott. Stimulerar Àven tillvÀxthormon. Har en neutral smak.
Rank 19

Olimp Glutamine Xplode

betyg
(2/5)
Pris/port.
6,98 kr
L-Glutamin/port.
5,5 g
Form
Pulver
Ett högdoserat glutamin-tillskott frÄn Olimp som garanterat ger dig vad du behöver inför eller efter ett trÀningspass. Smakar citron men kostar tyvÀrr för mycket i relation till vad man fÄr för pengarna.
Rank 20

Life Sport L-Glutamine

betyg
(1/5)
Pris/port.
1,59 kr
L-Glutamin/port.
2,46 g
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott med neutral smak. Aminosyror i ren form. Ett allmÀnt kosttillskott, inte nÄgot för dig som trÀnar vÀldigt mycket. Kostar inte mycket vilket Àr ett stort plus. Perfekt för att tillsÀtta i en hÀlsosam smoothie gjord pÄ frukt exempelvis.
Rank 21

BĂ€ttre HĂ€lsa Glutamin

betyg
(2/5)
Pris/port.
3,6 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett allmÀnt glutamin-tillskott som inte nödvÀndigtvis lÀmpar sig endast för mÀnniskor som trÀnar. Perfekt för dig som behöver ett tillskott av aminosyror i din kost men inte Àr ute efter nÄgonting allt för extremt.
Rank 22

BSN Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
4,5 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett glutamin-tillskott som inte smakar nÄgot. LÀttblandat och kommer i en unik burk.
Rank 23

BioTechUSA Glutamine Zero

betyg
(4/5)
Pris/port.
6,30 kr
L-Glutamin/port.
11 g
Form
Pulver
Det enskilt mest högdoserade glutamin-tillskottet pÄ marknaden. VÀldigt prisvÀrt i vÄrt tycke ocksÄ. Smakar dessutom citron vilket mÄnga verkar gilla.
Rank 24

Thorne L-Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
2,87 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Kapsel
Ett glutamin-tillskott i kapselform som Àr prisvÀrt i vÄrt tycke. Dock ingenting speciellt med det ifall du frÄgar oss.
Rank 25

Skip L-Glutamin

betyg
(1/5)
Pris/port.
2,75 kr
L-Glutamin/port.
5 mg
Form
Pulver
Ett nÄgorlunda okÀnt glutamin-tillskott, skapat av företaget Skip i Sverige. InnehÄller inget utöver det vanliga. KÀnns som ett tillskott i mÀngden bara. Fraktas till dig vÀldigt fort ifall du Àr intresserad av ett köp sÄ det Àr ett plus.
Rank 26

Raw Powder L-Glutamine

betyg
(2/5)
Pris/port.
3,97 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Ett GMO-fritt glutamin-tillskott frÄn svenska Rawpowder vars slogan Àr att erbjuda "det bÀsta frÄn naturen". Perfekt dig som tÀnker pÄ miljön utöver din fysiska och mentala hÀlsa. PrisvÀrt tillskott.
Rank 27

Alpha Plus L-Glutamin

betyg
(1/5)
Pris/port.
3,94 kr
L-Glutamin/port.
5 g
Form
Pulver
Rent glutamin utvunnet ur majs. Ingenting mÀrkvÀrdigt med det.

Sammanfattning

Glutamin Àr en fantastisk aminosyra att försöka fÄ i sig mer av, speciellt om man trÀnar vÀldigt mycket. Kostnader per portion Àr inte alls hög, och de potentiella bieffekterna Àr nÀstintill obefintliga för dig som Àr frisk i övrigt.

Som med alla andra typer av trĂ€ningstillskott — testa och se vad som fungerar bĂ€st för dig.

FÄr du större och mer fylligare muskler av glutamin? KÀnner du dig mer stark? VÀxer du? DÄ kanske det kan vara nÄgot att investera i för ett lÀngre tag.

Det finns inte mÄnga nackdelar med glutamin med anledning av att det Àr en aminosyra som naturligt förekommer i mÀnniskors kroppar. Om inte annat vÀger fördelarna ut nackdelarna nÄgot oerhört i vÄrt tycke.

Vi hoppas vÄr stora jÀmförelse av alla bÀsta glutamin-tillskotten pÄ marknaden hjÀlpt dig i ditt sökande och att du hittar ditt nya favorittillskott!

KĂ€llor