BĂ€sta Glycin Kosttillskott 2022

Om du trÀnar mycket sÄ behöver du ocksÄ mycket ÄterhÀmtning. Sömn ger oss den bÀsta ÄterhÀmtningen, och om du har svÄrt att somna och varva ner pÄ kvÀllen sÄ kommer inte din trÀning att ge dig de resultat du vill ha.

HÀr kommer aminosyran glycin in. Den Àr intressant för trÀnande individer eftersom den gör sÄ att kroppen ÄterhÀmtar sig bÀttre och har ocksÄ en pÄvisat positiv effekt pÄ sömnen.

I den hÀr artikeln ska vi göra en recension av bÀsta glycin och förklara dess egenskaper, eventuella biverkningar och annat man ska tÀnka pÄ. Vi ska ocksÄ avgöra vilket glycin som Àr bÀst i test!

Topplista med de bÀsta Glycin produkterna

Topplistan

glycin-500
Rank 1 BĂ€st i Test

Healthwell glycin 500

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Typ
Kapsel 120 st
Aminosyran glycin i kapselform med 500 mg glycin i varje kapsel! Glycin kan hjÀlpa kroppen och hjÀrnan att ÄterhÀmta sig bÀttre under natten och tas dÀrför bÀst innan man ska sova. Kapslarna Àr helt veganska.
Core-Glycine-Svenskt-kottillskott
Rank 2

core glycine

betyg
(5/5)
Pris
59 kr
g
200
Rent glycin i pulverform som ger en bra upptagningsförmÄga. Glycin pÄverkar nervsystemet sÄ att du kÀnner dig lugnare och har Àven en effekt pÄ hÄr och hud. MÄnga tycker att den ger önskad effekt och dessutom att den har ett bra pris!
Thorne-Glycine
Rank 3

Thorne Glycine

betyg
(5/5)
Pris
319 kr
Kapslar
250
Dessa kapslar frÄn Thorne ger dig 500 mg glycin. Du kommer fÄ lÀttare att hantera stress och bli mer avslappnad. AnvÀndare tycker att de minskar Ängest och att sömnen blir mycket bÀttre!
Glycine-Body-Science
Rank 4

Body Science Glycine (l-glycin)

betyg
(4/5)
Pris
69 kr
g
250
Ett billigt glycintillskott i pulverform! HjÀlper till med att lagra glykogen och sÀnka kortisolnivÄerna vilket kommer att göra dig mer avslappnad. Produkten Àr vÀldigt populÀr bland anvÀndare som tycker att den Àr extremt bra mot stress.
Glycine-Bulk
Rank 5

Bulk glycine

betyg
(4/5)
Pris
41 kr
g
500
Mycket glycin för pengarna! Ett vegansk pulver med rent glycin som mÄnga tycker ger en bra effekt mot stress och att de sover bÀttre!
Gainer-Body-Science
Rank 6

Gainer

betyg
(3/5)
Pris
149 kr
kg
1,5
En gainer som Àr ett sÀtt att fÄ i sig en liten mÀngd glycin pÄ med 0,54 gram per portion. En otroligt prisvÀrd gainer med mÄnga olika aminosyror i! MÄnga tycker att det Àr en jÀttebra produkt som Àr lÀtt att fÄ i sig!
Gt-Formula-Alpha-plus
Rank 7

GT Formula

betyg
(3/5)
Pris
275 kr
Tabletter
180
Ett krom-tillskott dÀr en av bestÄndsdelarna Àr glycin. Krom hÄller blodsockret i schack och gör dig mindre sötsugen. En tablett innehÄller 15 mg glycin.
bÀsta glycin just nu

Fakta om glycin

Glycin Àr en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen kan skapa den sjÀlv. Den Àr viktig för leverns förmÄga att göra sig av med gifter, men har ocksÄ betydelse för till exempel sÄrlÀkning.

Viktiga egenskaper hos glycin:

 • Är kramplösande.
 • Har en antiinflammatorisk effekt.
 • Kan hjĂ€lpa vid stroke och minskar de skadliga effekterna.
 • Kan hjĂ€lpa mot symptom vid schizofreni.
 • Gör det lĂ€ttare att somna. Fler tips pĂ„ kosttillskott för bĂ€ttre sömn hittar du hĂ€r.
 • Motverkar stress och övertrĂ€ning.

Mat med naturligt glycin i Àr:

 • Kött.
 • Mjölkprodukter.
 • BaljvĂ€xter.
 • Fisk.

I baljvÀxter och mjölkprodukter Àr nivÄerna minst och i köttprodukter Àr nivÄerna högst. I genomsnitt fÄr vi i oss ca 2 g glycin per dag med kosten, men vissa personer (sÀrskilt de som trÀnar mycket) behöver mycket mer Àn sÄ.

kött fisk glycin

Kosttillskott med glycin

Glycin förekommer i vanliga proteintillskott, men det finns ocksÄ produkter med rent glycin Àven om de Àr lite sÀllsynta pÄ marknaden.

Rent glycin finns som kapslar och pulver, och kallas ibland för L-glycin. I L-glycin kommer aminosyran i fri form som gör att kroppen snabbare kan ta upp det.

 HĂ€r i vĂ„rt bĂ€st i test kan du hitta mĂ„nga produkter som vi tycker Ă€r det bĂ€sta glycinet pĂ„ marknaden just nu!

Dosering

Studier pekar pÄ att maxdosen för glycin Àr 15-20 gram för att fÄ en positiv effekt utan biverkningar.

Att tÀnka pÄ

Det finns vissa saker man ska vara medveten om innan man börjar anvÀnda glycin, Àven om det anses vara ett vÀldigt sÀkert kosttillskott.

Om din lever Àr vÀldigt stressad sÄ kan du börja mÄ illa vid vissa doser av glycin, dÄ ska man sÀnka dosen och sakta trappa upp. Det hÀr Àr inte en farlig biverkning Àven om den sÄklart kan vara obehaglig.

Om man Àr en hyperaktiv person kan bli överstimulerad av den, det hÀr gÀller Àven mÀnniskor med diagnosen schizofreni.

Gravida och ammande ska inte ta tillskott med glycin.

Var köper man glycin?

Du kan hitta glycin i butiker som Àr specialiserade pÄ kosttillskott och hÀlsokost. Idag finns det som tur Àr ett vÀldigt stort utbud med sÄna hÀr butiker pÄ nÀtet sÄ det Àr lÀtt att hitta!

handla glycin online

Pris

I vĂ„r genomgĂ„ng sĂ„ har vi hittat glycinprodukter frĂ„n ca 50 kr till ca 300 kr..  

I vÄr topplista dÀr vi visar vilka glycinprodukter som enligt oss Àr bÀst i test kommer du hitta glycin i olika prisklasser sÄ att du lÀtt kan hitta en produkt som passar dig!

BĂ€st i test glycin

HĂ€r kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta glycin!

NÀr vi bestÀmmer vilka produkter som blir bÀst i test sÄ tittar vi pÄ mÄnga olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att kunna sÀga att en produkt faktiskt Àr den bÀsta. Faktorer som pris, kvalitet och effekt Àr nÄgot vi tittar lite extra pÄ i vÄra test.

Vi lÀser Àven andras tester, anvÀndares betyg och recensioner samt tillverkarnas egna faktablad. Allt för att fÄ en sÄ bra topplista som möjligt som ger dig ett snabbt och enkelt val.

Sammanfattning

Glycin Àr en icke-essentiell aminosyra som har en rad positiva effekter i kroppen. Till exempel sÄ Àr den kramplösande, förbÀttrar sömnen och motverkar stress och övertrÀning.

Glycin i ren form Àr inte sÄ vanligt pÄ marknaden idag, men det finns att fÄ tag pÄ.

Glycin Àr viktig för leverns förmÄga att göra sig av med gifter och kan anvÀndas för att skynda pÄ lÀkning av sÄr.

Man kan mÄ illa om man tar en för stor dos av glycin, och om man Àr hyperaktiv kan man bli överstimulerad av det. Annars finns det inga direkta biverkningar. Gravida och ammande ska inte ta glycin.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta Glycerinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Glycerinet – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Healthwell glycin 500
 2. BĂ€sta kapseln : Healthwell glycin 500
 3. Billigast köp: Gainer
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Healthwell glycin 500
 5. BĂ€sta pulvret : core glycine
 6. PopulÀrast i sökningar : core glycine

KĂ€llor

https://kurera.se/aminosyror-l-glycin/

https://www.svenskhalsokost.se/sok?s=glycin