Bästa Grönt Te Jan 2023

Grönt te är lite mer svårdrucket än andra téer, men så har det också en mängd fina hälsofördelar. Det är därför väl värt tiden det tar att lära sig dricka denna dryck. Om inte kan du alltid inta tebladen i form utav extrakt och pulver.

Studier av bästa grönt te visar att detta te kan ge dig såväl längre livslängd som en rad andra hälsofördelar samt viktminskning. Vi har därför skannat av marknaden för att testa de populäraste teerna och tipsa dig om vilket som är bäst i test. Läs vidare så kikar vi!

Sidan innehåller annonser

Bästa Teet – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Core Green Tea
 2. Bästa dryck Te : Ginseng komplex
 3. Billigast köp: Grönt Te Original, 20 påsar
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Grönt TE
 5. Bästa kapseln : Core Green Tea
 6. Populärast i sökningar : Grönt TE

Topp 10 lista bästa gröna teet

Topplistan

green tea rikt egcg innehåll
Rank 1 Bäst i Test

Core Green Tea

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Koffeninnehåll
Ja
Ett extrakt från grönt te. En dagsdos innehåller 440 milligram grönt teextrakt från äkta Camellia sinensis, standardiserat till 50 % EGCG. Man har dessutom lagt till 65 mg koffein per dos för bästa möjliga effekt vid viktminskning. En användare nämner att den tappat 2 kg på en månad med hjälp av tillskottet i fråga.
pukka te med ginseng
Rank 2 Te!

Ginseng komplex

betyg
(5/5)
Pris
37 kr
Antal påsar
20 st
Pukka Te Ginseng är ekologiskt och innehåller 50 % grönt te i kombination med citrongräs, ingefärarot, ginsengrot och matchapulver. Teet smakar utmärkt och innehåller både ginseng & grönt te.
grönt te kapsel
Rank 3

Grönt TE

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Form
Kapsel
Högdoserad kapsel i vegansk form. Enkelt sätt att få i sig mycket av de positiva ämnen som grönt te för med sig.
Rank 4

Grönt Te Original, 20 påsar

betyg
(5/5)
Pris
24 kr
Form
Pås-Te
Användare rapporterar god smak vilket inte alltid gäller med grönt te i koppen. Naturell och trade-certifierad produkt från Kung Markatta. Ett tips från användare är att ta 2 påsar och flera gånger om dagen för att det ska bli någon effekt.
grönt te body science
Rank 5

Green Tea ‐ Grönt te-extrakt

betyg
(5/5)
Pris
139 kr
Form
Kapsel
Grönt te från växten Camellia sinensis. Behaglig energi och fettförbränning rapporteras bland övervägande nöjda användare.
green tea rikt egcg innehåll
Rank 6

Core Green Tea

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Koffeninnehåll
Ja
Ett extrakt från grönt te. En dagsdos innehåller 440 milligram grönt teextrakt från äkta Camellia sinensis, standardiserat till 50 % EGCG. Man har dessutom lagt till 65 mg koffein per dos för bästa möjliga effekt vid viktminskning. En användare nämner att den tappat 2 kg på en månad med hjälp av tillskottet i fråga.
detox-med-gront-te
Rank 7

Detox Te

betyg
(4/5)
Pris
139 kr
Form
Pulver
Detox te ifrån Healthwell. Spenat, grönt te och maskrosextrakt. Uppfriskande och mild smak. Bra när du vill ta en renande kur samt för viktkontroll.
superfruit-grönt te
Rank 8

Superfruit Matcha

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Form
Pulver
Grönt te som finmalet pulver. Teblad ifrån ekologiska odlingar i Japan. Fint pulver som kan användas direkt i varmt vatten, som ett tillskott i en smoothie eller vid bakning.
bästa gröna teet

Vad är grönt te?

Hur kommer det sig att just grönt te är så speciellt? Detta te bildas när tebladen inte får oxidera. Tebladen bibehåller då de nyttiga ämnen som finns naturliga i bladen. När du dricker detta te kommer du bland annat att få i dig en hel massa antioxidanter, vitaminer och mineraler. Allt från små teblad!

Om du har smakat denna tesort tidigare så känner du säkerligen igen speciella doften. Användare beskriver att téet luktar alltifrån gräs och hö till alger. Efter några koppar har du vant dig vid både lukt och smak.

Hur förvarar jag mitt te?

Ditt te är ganska känsligt. Var därför noga med att förvara det torrt och svalt och låt det inte stå framme på köksbänken. Du kan spara ditt te i 1-2 år, beroende på hur du förvarar det.

Stora hälsofördelar med grönt te

Funderar du på att börja dricka te? Det bästa med grönt te är alla fördelar som rapporterats:

 • Förlängd livslängd
 • Näringsrikt
 • Förebygger allvarliga sjukdomar
 • Bättre livskvalitet
 • Ökar kroppens förbränning av fett vilket kan användas vid önskad viktnedgång

Grönt te är mycket nyttigt och näringsrikt, speciellt med tanke på att all näring kommer från små torkade teblad. Du får i dig rikliga mängder antioxidanter, vitaminer och mineraler för varje kopp du dricker. Din kropp kommer att frodas och bli välmående med regelbundet intag av téet.

Förebygger allvarliga sjukdomar

Denna tesort tros förebygga sjukdomar. Användare upplever sig må mycket bra av att regelbundet dricka téet. Studier pekar på att asiater mår bättre än vi skandinaver och i dessa länder dricks det rikliga mängder grönt te.

I Asien förekommer det bland annat färre fall av hjärt- och kärlsjukdomar samt cancer, alla allvarliga sjukdomar som är vanliga i Skandinavien. Téet tros ha en inverkan på asiaters goda hälsa, något som även studier indikerar i forskning på djur.

Den höga halten av antioxidanter i teet skyddar bland annat kroppens celler och motverkar åldersrelaterade sjukdomar.

Så mycket te ska du dricka för bäst effekt

Vår genomgång av studier och forskning visar att du bör dricka grönt te regelbundet för att få bäst effekt.

En regelbundet konsumtion av nyttigt te är essentiellt. För kvinnor är det bäst att dricka fem till sex koppar per dag om de vill minska sin risk att dö för tidigt med över 20 %.

Det är också en populär ingrediens i hudvårdsprodukter för kvinnor och för alla som vill skydda huden mot solens strålar.

bästa grönt te

Grönt te innehåller koffein

Det är bra att ha koll på att téet innehåller mycket koffein. Om du är känslig för koffein bör du därför inte dricka för många koppar. Det bästa är alltid att inte överkonsumera.

En kopp av detta te innehåller dock inte lika mycket koffein som en kopp svart te eller kaffe.

Kan jag dricka grönt te som gravid?

Téet innehåller en hög dos koffein. Du som är gravid bör därför se upp med téet under din graviditet. Det bästa är att inte dricka mer än 1-2 koppar per dag om du även dricker andra koffeindrycker såsom cola och kaffe.  

Enligt Livsmedelsverket bör du dricka ”måttliga doser” av detta te under graviditeten. Potentiella biverkningar av detta té under graviditeten är nämligen att risken för missfall ökar.

Vilket grönt te är bäst?

När man väljer vilket grönt te man ska köpa är det bra att jämföra vissa skillnader.

 • Påse eller löste?
 • Ekologiskt eller icke-ekologiskt te?
 • Extrakt, pulver eller te?

Användare upplever att te på påse och löste har samma lukt och smak. Det är därför en smaksak vad man föredrar. Påste är enklare att förbereda medan löste har en härligare känsla.

Det bästa grönt te du kan välja är ekologiskt. Då slipper du oroa dig för bekämpningsmedel i ditt te. Många téer innehåller nämligen många olika sorters bekämpningsmedel vilket kan påverka din hälsa negativt.

Något som har blivit populärt på marknaden är att sälja extrakt. Teextrakt är vanligt förekommande som hälsotillskott och kan också ge dig hälsofördelar. Du köper då extraktet i form utav kapslar och ofta ingår det i olika detoxkurer.

Du kan även köpa téet som pulver. Något som är mycket populärt är matchapulver som ofta håller hög kvalitet. Matchapulver har många användningsområden. Du kan ha det i allt från te och bakning till smoothies.

grönt te i kapselform

Är extrakt och pulver nyttigare än teblad?

Näringsinnehållet kan bara bra att tänka på när du väljer te. Detta har även vi tagit hänsyn till när vi testat produkter till vår topplista. Det är trots allt viktigt att ge kroppen rätt näring under dagarna.

Både naturligt te, extrakt och pulver är nyttigt och du kan med fördel välja vilken form du vill inta. Eftersom téet har en udda smak väljer många att använda extrakt i form utav tabletter istället. Pulver är också populärt, speciellt Matchapulver.

Om du vill uppnå téets effekter är det inte beredningsformen som är det viktiga. Det viktigaste är att du regelbundet får i dig téet.

Så här förbereder du grönt te

När du brygger grönt te bör du inte använda för hett vatten. Enligt oss tekokare på Tillskottsbibeln är det bäst att använda vatten som håller en temperatur runt 80 grader. Om det är varmare än så kan du få en bitter smak på téet.

Användare upplever att det går att spara och använda tebladen till flera bryggningar. Den goda smaken sitter nämligen kvar i bladen.

Kan grönt te ge biverkningar?

Vi anser att det är bäst att vara påläst om de drycker man förtär. Studier visar att grönt te kan ge ovälkomna biverkningar om man överkonsumerar drycken. När du funderar på hur mycket du ska dricka varje dag så är därför måttlighet alltid bäst.

Téet tros bland annat kunna öka risken för missfall hos gravida på grund av den höga koffeinhalten. Dessutom kan grönt te i form av extrakt orsaka leverproblem. Man vet dock inte vad det är i téet som orsakar leverproblemen.

Bäst i test av grönt te

Det finns mycket te att välja mellan. Till vår guide och recension undersökte vi marknaden för att hitta det te som är bäst i test. Vi läste även recensioner, omdömen och användarbetyg.

Vi frågade vad vana tedrickare tyckte och utvärderade såväl lukt och smak som hälsofördelar. Enligt oss på Tillskottsbibeln är användares åsikter viktiga för slutresultatet. Vi hoppas att du hittar din nya favorit i vårt test – bästa grönt te just nu – vår topplista hittar du här

FAQ – Vanliga frågor om grönt te

Vad är bra med grönt te?

Grönt te föreslås användas bland annat för att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och för viktminskning. Grönt te kan drickas som vanligt te, eller konsumeras i koncentrerad form.

När är det bäst att dricka grönt te?

Att dricka grönt te varje dag efter en måltid förhindrar en ökning av blodsockret och lagring av socker som fett.

Avslutande ord

Enligt oss på Tillskottsbibeln är grönt te riktigt bra och vi tycker om alla former av téet, både pulver, extrakt och teblad. Vi har valt ut produkter av hög kvalitet med högt näringsinnehåll.

Drick eller få i dig dessa regelbundet under veckodagarna. Då kommer du att märka av dess hälsosamma effekter. Förhoppningsvis kan du göra som asiaterna och både förlänga din livslängd och minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Tebladen är trots allt fyllda av antioxidanter som hjälper cellerna att förnya sig och hindrar dem från att dö.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa gröna Teet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:Källor:

 http://www.omte.se/gront/

https://www.radron.se/tester/mat-dryck/gront-te/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :