Bästa K2 Vitaminerna Jan 2023

Den fettlösliga vitaminen K2 är livsviktig och ger dig en rad hälsofördelar. Bland annat hjälper den ditt blod att koagulera och stärker din benstomme.

Det gäller dock att välja rätt sort av bästa K-vitamin. Därför har vi testat en rad produkter och valt ut den vitamin som är bäst i test. Häng med så kollar vi!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa K2 vitamin

Topplistan

Rank 1 Bäst i Test

Vitamin K2 200

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Antal kapslar
90
Mängd K2/kapsel
200 µg
Vitamin K2 stödjer en stark benstomme, blodkoagulation och kalciumutnyttjande. Högkoncentrerad, denna har tillsatt kokosolja tillsatt för att tas upp bättre. Mycket nöjda användare.
vitamin-d3-k2
Rank 2

Better you vitamin d3 + k2

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Antal kapslar
60
Mängd K2/kapsel
90 µg
Kombination av K2 och D3 vitamin. En kapsel innehåller lämplig dagsdos och kokosolja är tillsatt för bättre upptag. D-vitamin ökar upptag av kalcium och K-vitamin hjälper till att transportera det hela. Mycket bra kombinationsprodukt.
holistic-k2-vitamin
Rank 3

Holistic K2

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
Antal kapslar
60
Mängd K2/kapsel
180 µg
K2 vitamin där en kapsel ger dagsbehovet. Vegetabiliska kapslar.
bättre-hälsa-d3-k2
Rank 4 Vegansk!

Bättre hälsa d3 + k2 vegan green line

betyg
(4/5)
Pris
229 kr
Antal kapslar
60
Mängd K2/kapsel
85 µg
Kombinationsprodukt med D3 för immunsystem och benstomme/skelett och K2 som hjälper till att transportera rätt ämnen. Vegetabiliskt och veganskt.
vitamin-d-k2-thorne
Rank 5

Vitamin D/K2, 30 ml

betyg
(4/5)
Pris
319 kr
Antal doser
300
Mängd K2/kapsel
200 µg
Lättdoserat i flytande form. Utan soja.
purathrive-liposomal-k2
Rank 6

Purathrive Liposomal D3+K2

betyg
(4/5)
Pris
395 kr
Antal doser
30
Mängd K2/dos
100 µg
Lättdoserat i flytande form. Bra för dig som inte vill ha tabletter. Lite dyrare dock.
vitamin-d3-bodyscience
Rank 7

Vitamin D3+K2 Body Science

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Antal doser
100
Mängd K2/dos
45 µg
Bra kombinationsprodukt av D3 och K2. Lite lägre doserad än de övriga.

Här hittar du övriga k2 vitaminer.

bästa k2 vitaminer just nu

Därför ska du inta K-vitamin

Vitamin K finns i två olika former, K1 och K2. De har båda många hälsobringande effekter och den senare hjälper bland annat ditt blod att koagulera.

Du hittar vitaminen i många olika livsmedel:

 • Gröna grönsaker
 • Animaliska livsmedel
 • Alger
 • Fermenterade livsmedel
grönsaker med högt innehåll av k2 vitaminer

Om du äter gott om gröna grönsaker såsom broccoli, grönkål och gröna bladgrönsaker, animalisk mat såsom kött, lever och mejeriprodukter och fermenterad surkål så får kroppen i sig vitamin K, men framförallt i form av K1. Studier pekar dock på att inte alla får i sig tillräckligt och därför drar de nytta av att inta ett tillskott för att bibehålla en normal kroppsfunktion.

K-vitamin är en fettlöslig vitamin och därför ska du inta den tillsammans med mat. Vitaminen hjälper din kropp att bli stark och är en viktig vitamin för att den ska fungera som den ska.

Studier visar att man kan drabbas av brist på K-vitamin om man har en nedsatt absorption eller äter antibiotika eftersom antibiotika påverkar tarmens upptagningsförmåga.

Så väljer du rätt K-vitamin

När du väljer vilken produkt du ska köpa så måste du fundera på vilka krav och behov du har. Produkterna är nämligen framtagna på olika sätt och kapslarna är tillverkade av olika material. Enligt oss på Tillskottsbibeln är följande viktigt vid just K-vitamin:

Om du är vegan

Om du är vegan bör du välja en produkt med vegetabiliska kapslar så att du slipper animalier i ditt tillskott.

Om du är sojaallergiker:

Om du är sojaallergiker måste du välja en produkt som inte har använt soja vid framställning av vitaminet eller för tillverkningen av kapseln.

Om du vill ha ett ökat upptag:

För att säkerställa ett ökat upptag bör du välja en kapsel som innehåller kokosolja.

3 stora hälsofördelar med K2 vitaminer

Det bästa med vitaminen är att den hjälper din kropp att fungera normalt. I vårt test upplever användare att de har fått stor hjälp av ett tillskott.

 • Hjälper blodet att koagulera
 • Bibehåller en normal benstomme
 • Stärker skelettet

Vitamin K2 fraktar kalcium till skelettet och kalcium är en livsviktig mineral för att bibehålla en normal benstomme. Vitaminen hjälper även blodet att koagulera. Om du har brist på vitaminen kan du istället frekvent drabbas av biverkningar såsom blödningar och blåmärken. Tillsammans med D3 så stärker vitamin K även skelettet.

Hur stor dos K2 bör jag inta?

Du bör regelbundet inta vitamin K2 för att uppnå bäst effekt. Studier pekar på att kvinnor bör inta 90 mg/dag och män bör inta 120 mg/dag.

Välj med fördel en produkt där en tablett eller kapsel uppfyller hela dagsbehovet, då blir det enklare att inta rätt mängd.

dagsbehov av k vitamin
Dagsbehov av K-vitamin enligt livsmedelsverket

Hur vet jag om en produkt med K-vitamin är bra?

För att hitta den bästa K2-vitaminen bör du köpa dina kapslar från ett välrenommerat märke med en trygg och säker produktion. Koncentrationen av vitamin K bör vara hög och kapslarna bör vara lätta att svälja.

Vår genomgång visar att de kapslar som innehåller kokosolja får ett extra plus i kanten då fett ökar absorptionsförmågan.

Bäst i test av K2

Vi har jämfört och utvärderat en rad olika kosttillskott för att komma fram till vilken produkt som är bäst. Den bästa K2 vitaminen du kan välja är den som ger dig ett dagsbehov av vitaminen och som kommer från ett märke känt för sin höga kvalitet.

Vi har även utvärderat användares åsikter, betyg och omdömen då vi anser att konsumenters recensioner är mycket viktiga för att utvärdera produkter.

Här hittar du topplistan över bästa K2 vitaminer.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter än dem i topplistan just nu.

Avslutande ord

Om du har brist på vitamin K2 bör du inta ett tillskott för att bibehålla en normal kroppsfunktion. Enligt oss på Tillskottsbibeln bör du välja ett välrenommerat märke där koncentrationen av vitamin K är hög och där priset per kapsel är vettigt.

Om du har brist på K-vitamin och inte kan absorbera tillräckligt av vitaminen från din mat, då kan ett tillskott verkligen göra under för din livskvalitet om du regelbundet intar det.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa K2 vitaminerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa K2 Vitaminerna – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Vitamin K2 200
 2. Bästa veganska : Bättre hälsa d3 + k2 vegan green line
 3. Billigast köp: Vitamin K2 200
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Better you vitamin d3 + k2
 5. Bästa kapseln : Holistic K2
 6. Populärast i sökningar : Vitamin K2 200

Källor:

https://www.livsmedelsverket.se-/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/k-vitamin

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :