BĂ€sta K2 Vitaminerna 2022

Den fettlösliga vitaminen K2 Àr livsviktig och ger dig en rad hÀlsofördelar. Bland annat hjÀlper den ditt blod att koagulera och stÀrker din benstomme.

Det gÀller dock att vÀlja rÀtt sort av bÀsta K-vitamin. DÀrför har vi testat en rad produkter och valt ut den vitamin som Àr bÀst i test. HÀng med sÄ kollar vi!

Topplista bÀsta K2 vitamin

Topplistan

Rank 1 BĂ€st i Test

Vitamin K2 200

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Antal kapslar
90
MĂ€ngd K2/kapsel
200 ”g
Vitamin K2 stödjer en stark benstomme, blodkoagulation och kalciumutnyttjande. Högkoncentrerad, denna har tillsatt kokosolja tillsatt för att tas upp bÀttre. Mycket nöjda anvÀndare.
holistic-k2-vitamin
Rank 2

Holistic K2

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
Antal kapslar
60
MĂ€ngd K2/kapsel
180 ”g
K2 vitamin dÀr en kapsel ger dagsbehovet. Vegetabiliska kapslar.
vitamin-d3-k2
Rank 3

Better you vitamin d3 + k2

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Antal kapslar
60
MĂ€ngd K2/kapsel
90 ”g
Kombination av K2 och D3 vitamin. En kapsel innehÄller lÀmplig dagsdos och kokosolja Àr tillsatt för bÀttre upptag. D-vitamin ökar upptag av kalcium och K-vitamin hjÀlper till att transportera det hela. Mycket bra kombinationsprodukt.
bÀttre-hÀlsa-d3-k2
Rank 4 Vegansk!

BÀttre hÀlsa d3 + k2 vegan green line

betyg
(4/5)
Pris
229 kr
Antal kapslar
60
MĂ€ngd K2/kapsel
85 ”g
Kombinationsprodukt med D3 för immunsystem och benstomme/skelett och K2 som hjÀlper till att transportera rÀtt Àmnen. Vegetabiliskt och veganskt.
vitamin-d-k2-thorne
Rank 5

Vitamin D/K2, 30 ml

betyg
(4/5)
Pris
319 kr
Antal doser
300
MĂ€ngd K2/kapsel
200 ”g
LĂ€ttdoserat i flytande form. Utan soja.
purathrive-liposomal-k2
Rank 6

Purathrive Liposomal D3+K2

betyg
(4/5)
Pris
395 kr
Antal doser
30
MĂ€ngd K2/dos
100 ”g
LÀttdoserat i flytande form. Bra för dig som inte vill ha tabletter. Lite dyrare dock.
vitamin-d3-bodyscience
Rank 7

Vitamin D3+K2 Body Science

betyg
(4/5)
Pris
119 kr
Antal doser
100
MĂ€ngd K2/dos
45 ”g
Bra kombinationsprodukt av D3 och K2. Lite lÀgre doserad Àn de övriga.

HÀr hittar du övriga k2 vitaminer.

bÀsta k2 vitaminer just nu

DÀrför ska du inta K-vitamin

Vitamin K finns i tvÄ olika former, K1 och K2. De har bÄda mÄnga hÀlsobringande effekter och den senare hjÀlper bland annat ditt blod att koagulera.

Du hittar vitaminen i mÄnga olika livsmedel:

 • Gröna grönsaker
 • Animaliska livsmedel
 • Alger
 • Fermenterade livsmedel
grönsaker med högt innehÄll av k2 vitaminer

Om du Àter gott om gröna grönsaker sÄsom broccoli, grönkÄl och gröna bladgrönsaker, animalisk mat sÄsom kött, lever och mejeriprodukter och fermenterad surkÄl sÄ fÄr kroppen i sig vitamin K, men framförallt i form av K1. Studier pekar dock pÄ att inte alla fÄr i sig tillrÀckligt och dÀrför drar de nytta av att inta ett tillskott för att bibehÄlla en normal kroppsfunktion.

K-vitamin Àr en fettlöslig vitamin och dÀrför ska du inta den tillsammans med mat. Vitaminen hjÀlper din kropp att bli stark och Àr en viktig vitamin för att den ska fungera som den ska.

Studier visar att man kan drabbas av brist pÄ K-vitamin om man har en nedsatt absorption eller Àter antibiotika eftersom antibiotika pÄverkar tarmens upptagningsförmÄga.

SÄ vÀljer du rÀtt K-vitamin

NÀr du vÀljer vilken produkt du ska köpa sÄ mÄste du fundera pÄ vilka krav och behov du har. Produkterna Àr nÀmligen framtagna pÄ olika sÀtt och kapslarna Àr tillverkade av olika material. Enligt oss pÄ Tillskottsbibeln Àr följande viktigt vid just K-vitamin:

Om du Àr vegan

Om du Àr vegan bör du vÀlja en produkt med vegetabiliska kapslar sÄ att du slipper animalier i ditt tillskott.

Om du Àr sojaallergiker:

Om du Àr sojaallergiker mÄste du vÀlja en produkt som inte har anvÀnt soja vid framstÀllning av vitaminet eller för tillverkningen av kapseln.

Om du vill ha ett ökat upptag:

För att sÀkerstÀlla ett ökat upptag bör du vÀlja en kapsel som innehÄller kokosolja.

3 stora hÀlsofördelar med K2 vitaminer

Det bÀsta med vitaminen Àr att den hjÀlper din kropp att fungera normalt. I vÄrt test upplever anvÀndare att de har fÄtt stor hjÀlp av ett tillskott.

 • HjĂ€lper blodet att koagulera
 • BibehĂ„ller en normal benstomme
 • StĂ€rker skelettet

Vitamin K2 fraktar kalcium till skelettet och kalcium Àr en livsviktig mineral för att bibehÄlla en normal benstomme. Vitaminen hjÀlper Àven blodet att koagulera. Om du har brist pÄ vitaminen kan du istÀllet frekvent drabbas av biverkningar sÄsom blödningar och blÄmÀrken. Tillsammans med D3 sÄ stÀrker vitamin K Àven skelettet.

Hur stor dos K2 bör jag inta?

Du bör regelbundet inta vitamin K2 för att uppnÄ bÀst effekt. Studier pekar pÄ att kvinnor bör inta 90 mg/dag och mÀn bör inta 120 mg/dag.

VÀlj med fördel en produkt dÀr en tablett eller kapsel uppfyller hela dagsbehovet, dÄ blir det enklare att inta rÀtt mÀngd.

dagsbehov av k vitamin
Dagsbehov av K-vitamin enligt livsmedelsverket

Hur vet jag om en produkt med K-vitamin Àr bra?

För att hitta den bÀsta K2-vitaminen bör du köpa dina kapslar frÄn ett vÀlrenommerat mÀrke med en trygg och sÀker produktion. Koncentrationen av vitamin K bör vara hög och kapslarna bör vara lÀtta att svÀlja.

VÄr genomgÄng visar att de kapslar som innehÄller kokosolja fÄr ett extra plus i kanten dÄ fett ökar absorptionsförmÄgan.

BĂ€st i test av K2

Vi har jÀmfört och utvÀrderat en rad olika kosttillskott för att komma fram till vilken produkt som Àr bÀst. Den bÀsta K2 vitaminen du kan vÀlja Àr den som ger dig ett dagsbehov av vitaminen och som kommer frÄn ett mÀrke kÀnt för sin höga kvalitet.

Vi har Àven utvÀrderat anvÀndares Äsikter, betyg och omdömen dÄ vi anser att konsumenters recensioner Àr mycket viktiga för att utvÀrdera produkter.

HÀr hittar du topplistan över bÀsta K2 vitaminer.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

Avslutande ord

Om du har brist pÄ vitamin K2 bör du inta ett tillskott för att bibehÄlla en normal kroppsfunktion. Enligt oss pÄ Tillskottsbibeln bör du vÀlja ett vÀlrenommerat mÀrke dÀr koncentrationen av vitamin K Àr hög och dÀr priset per kapsel Àr vettigt.

Om du har brist pÄ K-vitamin och inte kan absorbera tillrÀckligt av vitaminen frÄn din mat, dÄ kan ett tillskott verkligen göra under för din livskvalitet om du regelbundet intar det.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta K2 vitaminerna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta K2 Vitaminerna – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Vitamin K2 200
 2. BÀsta veganska : BÀttre hÀlsa d3 + k2 vegan green line
 3. Billigast köp: Vitamin K2 200
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Better you vitamin d3 + k2
 5. BĂ€sta kapseln : Holistic K2
 6. PopulÀrast i sökningar : Vitamin K2 200

KĂ€llor:

https://www.livsmedelsverket.se-/livsmedel-och-innehall/naringsamne/vitaminer-och-antioxidanter/k-vitamin