Bästa Karnitin (Carnitine) Jan 2023

Aminosyror är väldigt viktiga för oss människor, och ett tillskott av en viss aminosyra kan hjälpa oss vid olika hälsoproblem, vid träning eller om vi vill minska i fettmassa.

En av de här aminosyrorna är karnitin, och den har egenskaper som framförallt kan hjälpa till när man vill gå ner i vikt.

I den här artikeln ska vi kolla närmare på bästa karnitin och förklara vad det är bra till. Vi ska också undersöka om det finns några biverkningar och göra en recension av karnitin som kosttillskott. I vårt bäst i test ska vi berätta vilket karnitin vi tycker är bäst!

Sidan innehåller annonser

Bäst i test lista med bästa karnitin

Topplistan

bästa karnitin
Rank 1 Bäst i Test

Core Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Mängd L-Karnitin/dos
1500 mg
Lättupptagligt L-karnitin. Högdoserat och alldeles utmärkt vid lågkaloridieter. Mycket goda användarbetyg.Ett av marknadens starkaste karnitintillskott med hela 1500 mg karnitin per kapsel! Det kommer att hjälpa dig vid nästa deff eftersom karnitin ökar fettomsättningsprocessen.
Self-Omninutrition-ALC
Rank 2

Self Omninutrition ALC

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Kapslar
120
Innehåller bundet karnitin som även kallas för ALC. Du kommer att få en mer effektiv fettförbränning och användare vittnar om att de ger ett bra resultat!
Pro-Nutrition-L-Carnitine
Rank 3

Pro Nutrition L-Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
85 kr
Kapslar
60
1200 mg l-karnitin i kapselform. Används för en aktiv livsstil och för minskad fettmassa. Många anser att de verkligen bränner fett med hjälp av de här kapslarna, så väl värt att testa!
GAAM Health Series L-Carnitine
Rank 4

GAAM Health Series L-Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kapslar
60
En stimulansfri fettförbrännare med rent l-karnitin. Kapslarna hjälper kroppen att transportera fett genom cellmembranen så att de används som bränsle. Perfekt under deffen!
BioTechUSA-l-Cartinine
Rank 5

BioTechUSA L-Carnitine 1000

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Tabletter
60
Aminosyror som ger dig högre fettförbränning och ökad uthållighet. Kapslarna innehåller 1000 mg karnitin och är gjorda av säkra och noggrant utvalda ingredienser.
Leucine-Body-Science-1
Rank 6

Body Science Pure Carnitine

betyg
(4/5)
Pris
169 kr
Kapslar
100
Dessa kapslar innehåller en patenterad karnitinråvara som heter CarniPure som anses vara det renaste karnitinet i världen och maximerar din fettförbränning! Omvandlar det oönskade fettet till energi istället.
Ultimate L-Carnitine Star Nutrition
Rank 7

Ultimate L-Carnitine

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
90
Ett enkelt och högkvalitativt tillskott som kommer att göra dig uthålligare vid längre träningspass och dessutom öka din fettförbränning. Varje kapsel innehåller 500 mg l-karnitin.
bästa karnitin

Karnitinets egenskaper

Karnitin är en icke-essentiell aminosyra som bland annat är viktig för fettomsättningen i kroppen, och gör att fettomsättningen i cellerna optimeras. Det är en populär aminosyra hos tränande individer som vill ha en låg fettprocent och få mer energi till träningen.

Ett tillskott med karnitin kan ge de här effekterna:

 • Man får mer energi.
 • Kan påverka hjärnans funktion och håller nervsystemet friskt.
 • Har en detox-effekt.
 • Ökar fettförbränningen.
 • Du orkar mer under träning och ger bättre resultat av den.
 • Stärker hjärthälsan genom att sänka kolesterolvärdet.

Karnitin finns i den här maten:

 • Kött
 • Mjölkprodukter
 • Fisk
 • Avocado
 • Kyckling

Det går alltså att få i sig karnitin via maten, men om man av någon anledning har svårt för att äta en sån diet (till exempel om man är vegan) kan man ta det som ett kosttillskott.

bästa karnitin i avokado

Kosttillskottet karnitin

När det kommer till kosttillskott med karnitin finns det olika namn att hålla koll på:

 • ALC
 • ALCAR
 • L-karnitin
 • Acetyl L-karnitin

Det är alltså samma sak alltihop, men har samma funktion. L:et står för att karnitinet kommer i fri form, vilket gör att kroppen tar upp det snabbare och lättare.

Dosering

Karnitin finns som kapslar och pulver. När vi har gjort vår undersökning har vi funnit att rekommenderad dosering av karnitin ligger på 1-4 gram per dag.

Biverkningar

Det finns inte många biverkningar rapporterade, men man kan må illa och kräkas om man tar en för stor dos av karnitin. Människor med epilepsi eller bipolär sjukdom ska undvika karnitin eftersom de sällan behöver mer energi i hjärnans celler och kan ge biverkningar.

Köpa karnitin

Kosttillskott med karnitin kan du köpa i butiker som säljer kosttillskott och hälsokost. Det finns också ett stort utbud på internet där du kan beställa karnitin direkt hem till dig.

handla karnitin på nätet

Pris

I vår genomgång har vi hittat produkter mellan ca 140 kr upp till ca 400 kr. Priset är lite olika beroende på om du vill ha kapslar eller pulver.

I vårt bäst i test har vi valt ut karnitinprodukter i olika prisklasser så att du ska kunna hitta något som passar dig och din ekonomi!

Bäst i test karnitin

Här kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vårt test – bästa karnitin!

Vi har tröskat igenom nätet efter jakt på omdömne, gjorda tester, betyg och producent information. Allt detta väger vi samman för att göra en topplista så att du inte ska behöva lägga tid på detta.

Vi har verkligen kollat igenom olika faktorer för att kunna avgöra vilket karnitin som är det bästa, så att du ska kunna känna dig trygg med att produkterna i vårt test verkligen är bra!

Vanliga frågor – Karnitin

Vad är karnitin?

L-karnitin spelar en viktig roll i fettomsättningen genom att transportera fettsyror in i förbränningsanläggningen (mitokondrierna) i cellerna.

Vilken mat innehåller karnitin?

Karnitin finns naturligt i kött och mejeriprodukter, med de högsta mängderna i rött kött.

Sammanfattning

Karnitin är en icke-essentiell aminosyra som är viktig för vår hälsa.

Framförallt kan karnitin hjälpa dig att gå ner i vikt eftersom den ökar fettförbränningen. Men den kan också hjälpa personer med hjärt-kärlsjukdom och hjälper till att hålla nervsystemet friskt.

Karnitin har få biverkningar, men om man tar för stor dos kan man må illa och kräkas. Rekommenderad dos är 1-4 gram per dag.

Det är säkert för de allra flesta att ta karnitin, men om man har epilepsi eller är bipolär ska man vara försiktig.

Här kommer vår sammanfattade topplista med det bästa karnitinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Karnitin – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Core Carnitine
 2. Bästa snabbverkande : Mutant Test
 3. Billigast köp : Pro Nutrition L-Carnitine
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Carnitine
 5. Bästa kapseln : Self Omninutrition ALC
 6. Populärast i sökningar : Pro Nutrition L-Carnitine

Källor

L-karnitin och acetyl-L-karnitin | Kurera.se

Karnitin, Acetyl-l -karnitin (ALC, ALCAR) | Passion för hälsa (passionforhalsa.se)

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :