BĂ€sta Karnitin (Carnitine) 2022

Aminosyror Àr vÀldigt viktiga för oss mÀnniskor, och ett tillskott av en viss aminosyra kan hjÀlpa oss vid olika hÀlsoproblem, vid trÀning eller om vi vill minska i fettmassa.

En av de hÀr aminosyrorna Àr karnitin, och den har egenskaper som framförallt kan hjÀlpa till nÀr man vill gÄ ner i vikt.

I den hÀr artikeln ska vi kolla nÀrmare pÄ bÀsta karnitin och förklara vad det Àr bra till. Vi ska ocksÄ undersöka om det finns nÄgra biverkningar och göra en recension av karnitin som kosttillskott. I vÄrt bÀst i test ska vi berÀtta vilket karnitin vi tycker Àr bÀst!

BÀst i test lista med bÀsta karnitin

Topplistan

bÀsta karnitin
Rank 1 BĂ€st i Test

Core Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
MĂ€ngd L-Karnitin/dos
1500 mg
LÀttupptagligt L-karnitin. Högdoserat och alldeles utmÀrkt vid lÄgkaloridieter. Mycket goda anvÀndarbetyg.Ett av marknadens starkaste karnitintillskott med hela 1500 mg karnitin per kapsel! Det kommer att hjÀlpa dig vid nÀsta deff eftersom karnitin ökar fettomsÀttningsprocessen.
Self-Omninutrition-ALC
Rank 2

Self Omninutrition ALC

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Kapslar
120
InnehÄller bundet karnitin som Àven kallas för ALC. Du kommer att fÄ en mer effektiv fettförbrÀnning och anvÀndare vittnar om att de ger ett bra resultat!
Pro-Nutrition-L-Carnitine
Rank 3

Pro Nutrition L-Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
85 kr
Kapslar
60
1200 mg l-karnitin i kapselform. AnvÀnds för en aktiv livsstil och för minskad fettmassa. MÄnga anser att de verkligen brÀnner fett med hjÀlp av de hÀr kapslarna, sÄ vÀl vÀrt att testa!
GAAM Health Series L-Carnitine
Rank 4

GAAM Health Series L-Carnitine

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Kapslar
60
En stimulansfri fettförbrÀnnare med rent l-karnitin. Kapslarna hjÀlper kroppen att transportera fett genom cellmembranen sÄ att de anvÀnds som brÀnsle. Perfekt under deffen!
BioTechUSA-l-Cartinine
Rank 5

BioTechUSA L-Carnitine 1000

betyg
(4/5)
Pris
129 kr
Tabletter
60
Aminosyror som ger dig högre fettförbrÀnning och ökad uthÄllighet. Kapslarna innehÄller 1000 mg karnitin och Àr gjorda av sÀkra och noggrant utvalda ingredienser.
Leucine-Body-Science-1
Rank 6

Body Science Pure Carnitine

betyg
(4/5)
Pris
169 kr
Kapslar
100
Dessa kapslar innehÄller en patenterad karnitinrÄvara som heter CarniPure som anses vara det renaste karnitinet i vÀrlden och maximerar din fettförbrÀnning! Omvandlar det oönskade fettet till energi istÀllet.
Ultimate L-Carnitine Star Nutrition
Rank 7

Ultimate L-Carnitine

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
Kapslar
90
Ett enkelt och högkvalitativt tillskott som kommer att göra dig uthÄlligare vid lÀngre trÀningspass och dessutom öka din fettförbrÀnning. Varje kapsel innehÄller 500 mg l-karnitin.
bÀsta karnitin

Karnitinets egenskaper

Karnitin Àr en icke-essentiell aminosyra som bland annat Àr viktig för fettomsÀttningen i kroppen, och gör att fettomsÀttningen i cellerna optimeras. Det Àr en populÀr aminosyra hos trÀnande individer som vill ha en lÄg fettprocent och fÄ mer energi till trÀningen.

Ett tillskott med karnitin kan ge de hÀr effekterna:

 • Man fĂ„r mer energi.
 • Kan pĂ„verka hjĂ€rnans funktion och hĂ„ller nervsystemet friskt.
 • Har en detox-effekt.
 • Ökar fettförbrĂ€nningen.
 • Du orkar mer under trĂ€ning och ger bĂ€ttre resultat av den.
 • StĂ€rker hjĂ€rthĂ€lsan genom att sĂ€nka kolesterolvĂ€rdet.

Karnitin finns i den hÀr maten:

 • Kött
 • Mjölkprodukter
 • Fisk
 • Avocado
 • Kyckling

Det gÄr alltsÄ att fÄ i sig karnitin via maten, men om man av nÄgon anledning har svÄrt för att Àta en sÄn diet (till exempel om man Àr vegan) kan man ta det som ett kosttillskott.

bÀsta karnitin i avokado

Kosttillskottet karnitin

NÀr det kommer till kosttillskott med karnitin finns det olika namn att hÄlla koll pÄ:

 • ALC
 • ALCAR
 • L-karnitin
 • Acetyl L-karnitin

Det Àr alltsÄ samma sak alltihop, men har samma funktion. L:et stÄr för att karnitinet kommer i fri form, vilket gör att kroppen tar upp det snabbare och lÀttare.

Dosering

Karnitin finns som kapslar och pulver. NÀr vi har gjort vÄr undersökning har vi funnit att rekommenderad dosering av karnitin ligger pÄ 1-4 gram per dag.

Biverkningar

Det finns inte mÄnga biverkningar rapporterade, men man kan mÄ illa och krÀkas om man tar en för stor dos av karnitin. MÀnniskor med epilepsi eller bipolÀr sjukdom ska undvika karnitin eftersom de sÀllan behöver mer energi i hjÀrnans celler och kan ge biverkningar.

Köpa karnitin

Kosttillskott med karnitin kan du köpa i butiker som sÀljer kosttillskott och hÀlsokost. Det finns ocksÄ ett stort utbud pÄ internet dÀr du kan bestÀlla karnitin direkt hem till dig.

handla karnitin pÄ nÀtet

Pris

I vÄr genomgÄng har vi hittat produkter mellan ca 140 kr upp till ca 400 kr. Priset Àr lite olika beroende pÄ om du vill ha kapslar eller pulver.

I vÄrt bÀst i test har vi valt ut karnitinprodukter i olika prisklasser sÄ att du ska kunna hitta nÄgot som passar dig och din ekonomi!

BĂ€st i test karnitin

HĂ€r kan du se vilken produkt som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta karnitin!

Vi har tröskat igenom nÀtet efter jakt pÄ omdömne, gjorda tester, betyg och producent information. Allt detta vÀger vi samman för att göra en topplista sÄ att du inte ska behöva lÀgga tid pÄ detta.

Vi har verkligen kollat igenom olika faktorer för att kunna avgöra vilket karnitin som Àr det bÀsta, sÄ att du ska kunna kÀnna dig trygg med att produkterna i vÄrt test verkligen Àr bra!

Vanliga frĂ„gor – Kasein

Hur mycket ska jag ta?

det Àr rekommenderat att ta mellan 1-4 gram per dag.

Sammanfattning

Karnitin Àr en icke-essentiell aminosyra som Àr viktig för vÄr hÀlsa.

Framförallt kan karnitin hjÀlpa dig att gÄ ner i vikt eftersom den ökar fettförbrÀnningen. Men den kan ocksÄ hjÀlpa personer med hjÀrt-kÀrlsjukdom och hjÀlper till att hÄlla nervsystemet friskt.

Karnitin har fÄ biverkningar, men om man tar för stor dos kan man mÄ illa och krÀkas. Rekommenderad dos Àr 1-4 gram per dag.

Det Àr sÀkert för de allra flesta att ta karnitin, men om man har epilepsi eller Àr bipolÀr ska man vara försiktig.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med det bÀsta karnitinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Karnitin – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Core Carnitine
 2. BĂ€sta snabbverkande : Mutant Test
 3. Billigast köp : Pro Nutrition L-Carnitine
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Core Carnitine
 5. BĂ€sta kapseln : Self Omninutrition ALC
 6. PopulÀrast i sökningar : Pro Nutrition L-Carnitine

KĂ€llor

L-karnitin och acetyl-L-karnitin | Kurera.se

Karnitin, Acetyl-l -karnitin (ALC, ALCAR) | Passion för hÀlsa (passionforhalsa.se)