BĂ€sta Kasein 2022

Vill du ha snabbare och effektivare trÀningsresultat, dÄ har du hamnat rÀtt. Vi har guiden du behöver för bÀsta kasein produkter som kan ta din trÀning till nya höjder.

I vÄr recension nedan kan du ta del av vÄrt testresultat. Hitta bÀsta Kasein med hjÀlp av vÄrt test. JÀmför produkterna och hitta vilken som blir din favorit!

Topplista bÀsta kasein

Topplistan

casein-aware
Rank 1 BĂ€st i Test

CASEIN AWARE 700G

betyg
(5/5)
Pris
239 kr
Protein/100g
72
Bra protein för mÄnga timmar framöver, perfekt för att bygga nya och ÄterhÀmta befintliga muskler. Utan tillsatt socker. Mycket omtyckta smaker, framförallt Cookies & Dreams Àr en favorit.
core-casein
Rank 2

Core Casein

betyg
(5/5)
Pris
189 kr
Protein/100g
80
Mycket bra produkt frÄn svenskt kosttillskott. Protein som utsöndras lÄngsamt och förser dina muskler med protein över lÀngre tid. Finns i flera smaker sÄ det Àr bara att prova sig fram till din favorit. LÄg laktos. Bra kvalitet, fin konsistens och smak Àr kommentarer frÄn mÄnga mycket nöjda anvÀndare. Blir vÄr testvinnare
optimum-nutrition-kasein
Rank 3

Optimum Nutrition 100% Casein

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Protein/100g
75
Produkt med hög kvalitet och goda omdömen. MÀttande och fyllighet som ger lÄng mÀttnadskÀnsla.
star-nutrition-casein
Rank 4

Supreme Casein, 3 kg

betyg
(5/5)
Pris
499 kr
Protein/100g
80
3 kilos förpackning med caseinpulver frÄn Star Nutrition. Fyllig och len och lÀgre laktoshalt Àn mÄnga andra produkter. NÄgot skiftande omdömen om smaker men sÄ Àr det ju ofta. De flesta tycker att detta Àr en mycket bra och god produkt.
kasein-protein-anab
Rank 5 Storpack för lÀgre snittpris!

Pro Nutrition Anab. Protein

betyg
(4/5)
Pris
895 kr
Protein/100g
80
Ett allroundprotein som fungerar bÄde som mellanmÄl, före trÀning och som kvÀllsmÄl. 3 olika proteintyper som gör att du fÄr bÄde kort och lÄngvarig effekt. Omtyckt för effekten, vÀldigt splittrat om smaken.
casein-premium-gaam
Rank 6

GAAM 100% Casein Premium, 750 g

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Protein/100g
77
Vinnare av flera tester. Utsöndrar protein i 8h vilket passar bra exempelvis innan natten. Flera smaker med micellÀrt kasein & kalciumkaseinat. VÀldigt mÄnga gillar flera av smakerna.
casein-protein-pudding
Rank 7

Body science casein – proteinpudding

betyg
(4/5)
Pris
169 kr
Protein/100g
73
Prisbelönt smak och utmÀrkt att gör exempelvis pudding pÄ för under 8 kr styck. StorsÀljare hos MMsports. VÀrt att testa helt klart.
casein-swedish-supplement
Rank 8

Swedish Supplements Slow Casein, 900 g

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
Protein/100g
80
Perfekt för en god shake pÄ kvÀllen eller nÀr det dröjer till nÀsta mÄltid. Finns i 4 smaker
kvÀlls-kasein-kvinna
Rank 9

Womens Best Night Casein

betyg
(3.5/5)
Pris
399 kr
Protein/100g
82
KvÀllskasein som Àr framtaget med inriktning mot kvinnor. Blandning av kalciumkaseinat och mcellÀrt kasein, innehÄller Àven BCAA och glutamin. Har inte funnit nÄgra direkta omdömen av dessa och vet inte riktigt vad som gör att den Àr bÀttre för kvinnor.

Fler utmÀrkta varianter hittar du hÀr.

bÀsta kasein protein just nu

Vad Àr Kasein?

Kaseinpulver Ă€r ett mycket populĂ€rt kosttillskott dĂ€r proteinet Ă€r fullvĂ€rdigt och innehĂ„ller alltsĂ„ samtliga essentiella aminosyror som kroppen behöver för att fĂ„ igĂ„ng muskelsyntesen. 

Kasein fungerar som motsatsen till det snabba vassleproteinet och har alltsĂ„ ett lĂ„ngsamt upptag. Det passar för dig som gĂ„r pĂ„ en diet men vill motverkar muskelnedbrytning. Det lĂ€mpar sig Ă€ven för dig som innan bara anvĂ€nt vassle men som nu vill avancera ditt proteinintag. 

Det dominerande proteinet i mjölk Ă€r Kasein som utgör cirka 80% av mjölkens protein. Kaseinet bildar en gel i din mage som gör att proteinet blir mer komplext för din kropp att bryta ner. Detta innebĂ€r att upptaget i tarmen blir lĂ„ngsammare och frisĂ€ttningen av aminosyror i ditt blod blir fördröjt. Dricker du eller Ă€ter Kasein kan du förse musklerna med protein flera timmar efter intaget. 

Kasein förekommer som olika varianter inom kosttillskott och de vanligaste Àr:

  • Kalciumkaseinat: Är den vanligaste sorten och anvĂ€nds oftast som ett tillskott före nattsömn för att fĂ„ regelbunden tillförsel av aminosyror under flera timmar.  Konsistensen Ă€r ganska trögflytande och innebĂ€r att den mĂ€ttar mer. 
  • MicellĂ€rt Kasein: Den mest naturliga och minst bearbetade varianten. Har samma proportioner som mjölk har. Kroppen behöver bryta ner det i flera olika steg vilket innebĂ€r att micellĂ€rt Kasein tas upp Ă€nnu lĂ„ngsammare.
  • Trefasprotein: Är tre olika sorters proteiner som i sin tur har olika snabba upptagningsförmĂ„gor. Kaseinet stĂ„r för den lĂ„ngsamma, vassle för den snabba och Ă€ggproteinet finns i mitten. 
  • Kaseinprotein: Pulver kan enkelt anvĂ€ndas till exempelvis shake, smoothie eller varför inte en av de godaste bakverken, kladdkaka.

Det har Ă€ven visat sig bli mer och mer populĂ€rt att göra egna mĂ€ttande proteinpuddingar. Vill du ha en tjockare konsistens sĂ„ tillsĂ€tter du bara en mindre mĂ€ngd vĂ€tska. 

kasein protein

Fördelar med Kasein

Att komplettera ditt aktiva liv med kaseinpulver har bevisats ge effektivare och snabbare tÀrningsresultat. Lever du ett aktivt liv, trÀnar mycket, dÄ Àr det viktigt att du fÄr i dig tillrÀckligt med protein och att det bryts ner lÄngsamt. Detta för att du ska fÄ en balanserad nivÄ av protein mellan mÄltider eller under natten. Proteinet frigörs nÀmligen under upp till Ätta timmar och Àr dÀrför ett utmÀrkt val.

Proteinet Àr nödvÀndigt för din kropp för att du ska bibehÄlla din muskelmassa och minimera muskelnedbrytning under ÄterhÀmtning. Det Àr Àven en viktig byggsten för en fungerande kropp och för starka muskler.

Fördelarna har framkommit utav studier som har gjorts pÄ kaseintillskott

  • Muskellagring: Studier visar att hos idrottare som kompletterar dieter med mera protein sĂ„ har Kasein visat sig ge den största fördelen. 
  • Ökad muskelmassa: Det har framkommit att proteintillskott ökar din muskelmassa nĂ€r du kombinerar det med styrketrĂ€ning. 
  • Proteinsyntesen: Efter styrketrĂ€ning sĂ„ har det visat att proteinsyntesen Ă€r större nĂ€r du intar protein efter trĂ€ningen. 
  • FullvĂ€rdigt protein: InnebĂ€r att Kasein innehĂ„ller alla essentiella aminosyror som du behöver. 
  • LĂ„ngsam nedbrytning: Din kropp tar lĂ€ngre tid pĂ„ sig att bryta ner Kasein vilket gör att din kropp fĂ„r en stadig och lĂ„ngvarig tillgĂ„ng av aminosyror.

Vem behöver kasein?

Det kan vara svĂ„rt att fĂ„ i sig tillrĂ€ckligt mycket protein. Det kan vara om du lever ett hektiskt eller aktivt liv. DĂ„ behöver din kropp mer protein för att kunna bevara en bra muskelmassa och minska riskerna för att musklerna ska brytas ner vid Ă„terhĂ€mtning. 

Det finns stora fördelar nĂ€r du kombinerar din kost med kaseinprotein och den största Ă€r som vi varit inne pĂ„ tidigare att proteinet frigörs lĂ„ngsammare. Detta bidrar till en balanserad nivĂ„ av protein i din kropp. 

Det som du kanske inte tĂ€nker pĂ„ Ă€r att musklerna behöver protein dygnet runt inte bara nĂ€r du trĂ€nar. 

bra kasein för lÄngsam protein

VÄr vinnare i bÀsta kasein!

Det vi har tagit hĂ€nsyn till i vĂ„rt bĂ€st i test Ă€r betygen som personerna i testpanelen har gett, omdömen frĂ„n anvĂ€ndare och andra recensioner samt vĂ„rt egna betyg. Alla har olika behov, Ă„sikter vilket vi har tagit hĂ€nsyn till nĂ€r vi utser bĂ€st i test. 

Vi jĂ€mför priser, ingredienser och andra relevanta faktorer nĂ€r vi utser de bĂ€sta produkterna. Denna recension gör vi för att du ska fĂ„ en sĂ„ rĂ€ttvis och tydlig bild som möjligt över produkterna i testet. Testet ska hjĂ€lpa dig att hitta bĂ€sta Kasein för ditt behov. 

HÀr hittar du vÄr topplista över bÀsta kasein.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

Vanliga frĂ„gor – Kasein

Bygger kasein muskler?

Till viss del, det anvÀnds framförallt för att lagra musklerna.

Sammanfattning

Kaseinpulver Ă€r ett mycket populĂ€rt kosttillskott dĂ€r proteinet Ă€r fullvĂ€rdigt och innehĂ„ller alltsĂ„ samtliga essentiella aminosyror som kroppen behöver för att fĂ„ igĂ„ng muskelsyntesen. 

Kasein har alltsĂ„ ett lĂ„ngsamt upptag. Det passar för dig som gĂ„r pĂ„ en diet men vill motverkar muskelnedbrytning. Det lĂ€mpar sig Ă€ven för dig som innan bara anvĂ€nt vassle men som nu vill avancera ditt proteinintag. 

Studier pekar pÄ att kasein Àr det protein som ger bÀst effekt vid muskelbyggande över tid.

VĂ„rt mĂ„l med bĂ€st i test för bĂ€sta Kasein Ă€r att guida dig till att hitta den produkt som passar dig bĂ€st. Detta kan du göra genom att ta del av vĂ„rt test med betygsĂ€ttningar, information och jĂ€mförelser. Oavsett vilken Kasein frĂ„n vĂ„rt test som du vĂ€ljer kommer du fĂ„ en bra produkt. 

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de kaseinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Kaseinet – BĂ€st i vĂ„rt test – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa kasein-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


KĂ€llor:

https://www.svensktkosttillskott.se/stor-guide-vad-ar-kasein

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kasein

https://www.svt.se/nyheter/-protein-innan-laggdags-kan-ge-dig-storre-muskler