Bästa Kasein Jan 2023

Vill du ha snabbare och effektivare träningsresultat, då har du hamnat rätt. Vi har guiden du behöver för bästa kasein produkter som kan ta din träning till nya höjder.

I vår recension nedan kan du ta del av vårt testresultat. Hitta bästa Kasein med hjälp av vårt test. Jämför produkterna och hitta vilken som blir din favorit!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa kasein

Topplistan

core-casein
Rank 1 Bäst i Test

Core Casein

betyg
(5/5)
Pris
189 kr
Protein/100g
80
Mycket bra produkt från svenskt kosttillskott. Protein som utsöndras långsamt och förser dina muskler med protein över längre tid. Finns i flera smaker så det är bara att prova sig fram till din favorit. Låg laktos. Bra kvalitet, fin konsistens och smak är kommentarer från många mycket nöjda användare. Blir vår testvinnare
casein-aware
Rank 2

CASEIN AWARE 700G

betyg
(5/5)
Pris
239 kr
Protein/100g
72
Bra protein för många timmar framöver, perfekt för att bygga nya och återhämta befintliga muskler. Utan tillsatt socker. Mycket omtyckta smaker, framförallt Cookies & Dreams är en favorit.
optimum-nutrition-kasein
Rank 3

Optimum Nutrition 100% Casein

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Protein/100g
75
Produkt med hög kvalitet och goda omdömen. Mättande och fyllighet som ger lång mättnadskänsla.
star-nutrition-casein
Rank 4

Supreme Casein, 3 kg

betyg
(5/5)
Pris
499 kr
Protein/100g
80
3 kilos förpackning med caseinpulver från Star Nutrition. Fyllig och len och lägre laktoshalt än många andra produkter. Något skiftande omdömen om smaker men så är det ju ofta. De flesta tycker att detta är en mycket bra och god produkt.
kasein-protein-anab
Rank 5 Storpack för lägre snittpris!

Pro Nutrition Anab. Protein

betyg
(4/5)
Pris
895 kr
Protein/100g
80
Ett allroundprotein som fungerar både som mellanmål, före träning och som kvällsmål. 3 olika proteintyper som gör att du får både kort och långvarig effekt. Omtyckt för effekten, väldigt splittrat om smaken.
casein-premium-gaam
Rank 6

GAAM 100% Casein Premium, 750 g

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Protein/100g
77
Vinnare av flera tester. Utsöndrar protein i 8h vilket passar bra exempelvis innan natten. Flera smaker med micellärt kasein & kalciumkaseinat. Väldigt många gillar flera av smakerna.
casein-protein-pudding
Rank 7

Body science casein – proteinpudding

betyg
(4/5)
Pris
169 kr
Protein/100g
73
Prisbelönt smak och utmärkt att gör exempelvis pudding på för under 8 kr styck. Storsäljare hos MMsports. Värt att testa helt klart.
casein-swedish-supplement
Rank 8

Swedish Supplements Slow Casein, 900 g

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
Protein/100g
80
Perfekt för en god shake på kvällen eller när det dröjer till nästa måltid. Finns i 4 smaker
kvälls-kasein-kvinna
Rank 9

Womens Best Night Casein

betyg
(3.5/5)
Pris
399 kr
Protein/100g
82
Kvällskasein som är framtaget med inriktning mot kvinnor. Blandning av kalciumkaseinat och mcellärt kasein, innehåller även BCAA och glutamin. Har inte funnit några direkta omdömen av dessa och vet inte riktigt vad som gör att den är bättre för kvinnor.

Fler utmärkta varianter hittar du här.

Bästa kasein protein just nu

Vad är Kasein?

Kaseinpulver är ett mycket populärt kosttillskott där proteinet är fullvärdigt och innehåller alltså samtliga essentiella aminosyror som kroppen behöver för att få igång muskelsyntesen. 

Kasein fungerar som motsatsen till det snabba vassleproteinet och har alltså ett långsamt upptag. Det passar för dig som går på en diet men vill motverkar muskelnedbrytning. Det lämpar sig även för dig som innan bara använt vassle men som nu vill avancera ditt proteinintag. 

Det dominerande proteinet i mjölk är Kasein som utgör cirka 80% av mjölkens protein. Kaseinet bildar en gel i din mage som gör att proteinet blir mer komplext för din kropp att bryta ner. Detta innebär att upptaget i tarmen blir långsammare och frisättningen av aminosyror i ditt blod blir fördröjt. Dricker du eller äter Kasein kan du förse musklerna med protein flera timmar efter intaget. 

Kasein förekommer som olika varianter inom kosttillskott och de vanligaste är:

  • Kalciumkaseinat: Är den vanligaste sorten och används oftast som ett tillskott före nattsömn för att få regelbunden tillförsel av aminosyror under flera timmar.  Konsistensen är ganska trögflytande och innebär att den mättar mer. 
  • Micellärt Kasein: Den mest naturliga och minst bearbetade varianten. Har samma proportioner som mjölk har. Kroppen behöver bryta ner det i flera olika steg vilket innebär att micellärt Kasein tas upp ännu långsammare.
  • Trefasprotein: Är tre olika sorters proteiner som i sin tur har olika snabba upptagningsförmågor. Kaseinet står för den långsamma, vassle för den snabba och äggproteinet finns i mitten. 
  • Kaseinprotein: Pulver kan enkelt användas till exempelvis shake, smoothie eller varför inte en av de godaste bakverken, kladdkaka.

Det har även visat sig bli mer och mer populärt att göra egna mättande proteinpuddingar. Vill du ha en tjockare konsistens så tillsätter du bara en mindre mängd vätska. 

Kasein protein

Fördelar med Kasein

Att komplettera ditt aktiva liv med kaseinpulver har bevisats ge effektivare och snabbare tärningsresultat. Lever du ett aktivt liv, tränar mycket, då är det viktigt att du får i dig tillräckligt med protein och att det bryts ner långsamt. Detta för att du ska få en balanserad nivå av protein mellan måltider eller under natten. Proteinet frigörs nämligen under upp till åtta timmar och är därför ett utmärkt val.

Proteinet är nödvändigt för din kropp för att du ska bibehålla din muskelmassa och minimera muskelnedbrytning under återhämtning. Det är även en viktig byggsten för en fungerande kropp och för starka muskler.

Fördelarna har framkommit utav studier som har gjorts på kaseintillskott

  • Muskellagring: Studier visar att hos idrottare som kompletterar dieter med mera protein så har Kasein visat sig ge den största fördelen. 
  • Ökad muskelmassa: Det har framkommit att proteintillskott ökar din muskelmassa när du kombinerar det med styrketräning. 
  • Proteinsyntesen: Efter styrketräning så har det visat att proteinsyntesen är större när du intar protein efter träningen. 
  • Fullvärdigt protein: Innebär att Kasein innehåller alla essentiella aminosyror som du behöver. 
  • Långsam nedbrytning: Din kropp tar längre tid på sig att bryta ner Kasein vilket gör att din kropp får en stadig och långvarig tillgång av aminosyror.

Vem behöver kasein?

Det kan vara svårt att få i sig tillräckligt mycket protein. Det kan vara om du lever ett hektiskt eller aktivt liv. Då behöver din kropp mer protein för att kunna bevara en bra muskelmassa och minska riskerna för att musklerna ska brytas ner vid återhämtning. 

Det finns stora fördelar när du kombinerar din kost med kaseinprotein och den största är som vi varit inne på tidigare att proteinet frigörs långsammare. Detta bidrar till en balanserad nivå av protein i din kropp. 

Det som du kanske inte tänker på är att musklerna behöver protein dygnet runt inte bara när du tränar. 

bra kasein för långsam protein

Vår vinnare i bästa kasein!

Det vi har tagit hänsyn till i vårt bäst i test är betygen som personerna i testpanelen har gett, omdömen från användare och andra recensioner samt vårt egna betyg. Alla har olika behov, åsikter vilket vi har tagit hänsyn till när vi utser bäst i test. 

Vi jämför priser, ingredienser och andra relevanta faktorer när vi utser de bästa produkterna. Denna recension gör vi för att du ska få en så rättvis och tydlig bild som möjligt över produkterna i testet. Testet ska hjälpa dig att hitta bästa Kasein för ditt behov. 

Här hittar du vår topplista över bästa kasein.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter än dem i topplistan just nu.

Vanliga frågor – Kasein

Vad skiljer kasein och vassle?

Kasein fungerar som motsatsen till det snabba vassleproteinet och har alltså ett långsamt upptag. Det passar för exempelvis dig som går på en diet men vill motverkar muskelnedbrytning.

Är det kasein i mjölk?

Kasein består av fyra olika proteiner och är den största gruppen av proteiner som bara finns i mjölk. Av proteinerna i komjölk utgör kasein 80 %, medan den andra proteingruppen, vassleproteiner, utgör de återstående 20 %.

Sammanfattning

Kaseinpulver är ett mycket populärt kosttillskott där proteinet är fullvärdigt och innehåller alltså samtliga essentiella aminosyror som kroppen behöver för att få igång muskelsyntesen. 

Kasein har alltså ett långsamt upptag. Det passar för dig som går på en diet men vill motverkar muskelnedbrytning. Det lämpar sig även för dig som innan bara använt vassle men som nu vill avancera ditt proteinintag. 

Studier pekar på att kasein är det protein som ger bäst effekt vid muskelbyggande över tid.

Vårt mål med bäst i test för bästa Kasein är att guida dig till att hitta den produkt som passar dig bäst. Detta kan du göra genom att ta del av vårt test med betygsättningar, information och jämförelser. Oavsett vilken Kasein från vårt test som du väljer kommer du få en bra produkt. 

Här kommer vår sammanfattade topplista med de kaseinet som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kaseinet – Bäst i vårt test – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa kasein-produkter är Svensk Hälsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.


Källor:

https://www.svensktkosttillskott.se/stor-guide-vad-ar-kasein

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kasein

https://www.svt.se/nyheter/-protein-innan-laggdags-kan-ge-dig-storre-muskler

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :