Bästa Koffeintabletterna Jan 2023

Vi har jämfört de bästa koffeintabletterna för att du ska slippa göra det — oberoende av om du använder tillskottet som en del av din träning eller bara som ett tillskott för att få mer energi i vardagen i allmänhet.

Då vi som driver den här sajten är träningstokiga kommer jämförelserna primärt beröra de bästa koffeintabletterna ur ett träningsperspektiv, alltså vilka som är de bästa koffeintabletterna för någon som styrketränar hårt.

Artikeln innehåller annonser

Topplistan

Rank 1 Bäst i Test 300 mg koffein per kapsel

Caffeine Kick

betyg
(5/5)
Pris
59 kr
Koffeininnehåll
300 mg
Antal
60 st
Ett av de mest högdoserade koffeintillskotten på marknaden. Rekommenderas starkt för dig som är i behov av ett starkare koffeintillskott. Prisvärt också.
Rank 2

BULK Koffeintabletter

betyg
(5/5)
Pris
59 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
100 st
Ett marknadsledande koffeintillskott från det välkända varumärket Bulk. Många beskriver det här som den bästa koffeintabletten de någonsin prövat.
Rank 3

GAAM Nutrition Power Series Caffeine

betyg
(4/5)
Pris
69 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
100 st
Ett rent och kraftfullt koffein från GAAM Nutrition. Framtagen för styrka och prestation primärt.
Rank 4 1 kapsel = 2 koppar kaffe

Skip Koffein Tabletter

betyg
(4,5/5)
Pris
75 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
100 st
Ett koffeintillskott som bidrar till ökad uthållighet, prestation samt fokus. Vi rekommenderar att man tar 1 tablett om dagen av det här tillskottet för maximal effekt. Bidrar till din mentala prestation i allmänhet.
Rank 5 Mest prisvärt

Caffeine

betyg
(4/5)
Pris
75 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
90 st
Det första koffeintillskottet jag någonsin prövade inför ett träningspass på gymmet. Skapat av Star Nutrition vilket levererat många kvalitativa produkter genom åren. En av de bästa koffeintillskotten ute på marknaden just nu både sett till effekt men även pris.
Rank 6

Self Omninutrition Sport Energy Drink

betyg
(4/5)
Pris
39 kr
Koffeininnehåll
120 mg
Antal
20 st
Ett koffeintillskott i brustablettform. Hjälper dig återfå fokus och skärpa fort. Har dessutom en uppfriskande smak och är väldigt smidiga att ta med sig vare sig det är till jobbet, gymmet eller skolan.
Rank 7

SmartSupps Caffeine

betyg
(4,5/5)
Pris
89 kr
Koffeininnehåll
100 mg
Antal
100 st
Ett väldigt prisvärt koffeintillskott av hög kvalité från SmartSupps. Innehåller 200 tabletter. Gör vad den ska till ett vettigt pris enligt många recensioner på nätet.
Rank 8

Mutant Nutrition Caffeine

betyg
(3,5/5)
Pris
199 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
240 st
Ett koffeintillskott som kan öka din prestation i gymmet upp till 20% beroende på hur långt du kommit i din styrketräning.
Rank 9 1 kapsel = 2 koppar kaffe

Core Caffeine

betyg
(4/5)
Pris
69 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
100 st
Ett koffeintillskott som ger dig energi när du behöver det som mest men inte är för starkt. Det bästa PWO-tillskottet för fotbollsspelare i vårt tycke. 1 kapsel motsvarar 2 koppar kaffe. Innehåller rent, starkt koffein som verkligen piggar upp dig.
Rank 10

Caffeine Storpack

betyg
(5/5)
Pris
119 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
200 st
Ett koffeintillskott av Body Science i större format. Hela 200 dagsdoser ingår. Räcker nästan i ett år om inte längre beroende på din användning och behov av koffein i din kost.

Information om koffeintabletter

Koffeintabletter är, som namnet kanske antyder, tillskott som syftar till att öka mängden koffein du har i din kropp.

Koffein är ett ämne som får dig att piggna upp tämligen omedelbart och ger dig känslan av att ha betydligt mer energi, varför det är ett tillskott som blivit väldigt populärt bland människor som styrketränar hårt.

Det här är varför kaffe blivit populärt i allmänhet — det innehåller koffein och gör att man piggnar upp. Tyvärr kan det därför även bli beroendeframkallande väldigt snabbt så det gäller att man är på sin vakt.

Jag som skriver det här inlägget gillar personligen inte att dricka kaffe, varför koffeintabletter är något som passar mig perfekt i min vardag.

Varför ska man ta koffeintabletter?

För att man behöver mer energi — antingen inför ett styrkepass exempelvis eller bara i vardagen i allmänhet för att man börjar känna sig trött och slö i allmänhet trots bra sömn och kost.

När ska man använda koffeintabletter?

Konsultera alltid med din läkare om du är osäker vid bruk av koffeintabletter.

Koffeintabletter är något man använder precis innan man behöver energin. För mig som styrketränar väldigt hårt innebär det, kort och gott, att jag tar en koffeintablett innan mitt träningspass.

Om du känner dig slö mot kvällarna för att du vaknar tidigt på morgonen varje dag kan det vara en bra idé att använda koffeintabletter fram mot kvällen exempelvis, eller mot morgonen om det är då du känner dig som mest trött och kanske inte tycker om att dricka kaffe i allmänhet.

Vilka koffeintabletter är bäst i test?

Vi har gjort vårt bästa för att jämföra alla koffeintabletter på marknaden i syfte att kunna kora de bästa koffeintabletterna.

Vi tror oss ha hittat en vinnare — som du kan se i testet ovan. Håller du med i vårt val om vad vi anser vara de bästa koffeintabletterna?

Hur stor är effekten när du använder koffeintabletter?

Effekten är enorm.

200mg koffein (vilket är en tablett, och motsvarar två stora koppar kaffe) är väldigt mycket koffein, i synnerhet om du inte är van vid det sen tidigare.

Jag känner personligen en ordentligt stark effekt av att ta diverse koffeintabletter då jag inte dricker kaffe över huvud taget.

Det är inte ovanligt att man blir yr första gången man tar koffeintabletter beroende på vad ens kropp är van vid och hur ens kost ser ut i övrigt.

Var därför försiktig och ta aldrig två koffeintabletter oberoende av hur mycket energi du är i behov av.

Hur tar man koffeintabletter?

Koffeintabletter kommer, som namnet kanske antyder, oftast i kapsel- och tablettform.

Du sväljer exempelvis en kapsel med ett glas vatten, likt många andra former av medicin (eller tillskott).

Det går oftast väldigt snabbt (och är smärtfritt) att ta en koffeintablett sett till naturen av hur man gör det (sväljer en kapsel eller tablett).

Kan koffeintabletter rekommenderas till alla som tränar?

Koffeintabletter är inte bara ämnade för människor som tränar, utan även människor som behöver mer energi i vardagen i allmänhet.

Jag anser att koffeintabletter ämnar sig bäst för de som har problem med att ta sig till gymmet ibland och kan behöva en extra boost inför ett pass. Eller om man har stora problem med sina energinivåer under dagens gång.

Släng i dig en koffeintablett och ta dig till gymmet. Det är som att dricka två stora koppar kaffe, som sagt — du kommer inte kunna sova efteråt ändå.

Jag som skriver det här inlägget har tränat på gym i snart två år och har precis inhandlat mina första koffeintabletter som jag hoppas på ska kunna ge mig mer energi under mina pass.

Jag kommer inom sin tid att publicera en recension om koffeintabletterna jag köpt, förstås.

Vart kan man köpa koffeintabletter i Sverige?

Det går att köpa koffeintabletter i många olika butiker i Sverige.

Även statligt ägda Apoteket säljer koffeintabletter, dock i mindre doser (100 mg).

Fördelar med koffeintabletter

 • Billigt i jämförelse med andra kosttillskott!
 • Högdoserat oftast (tänk, två koppar kaffe)
 • Bidrar till ökad vakenhet
 • Bidrar till ökad medveten om ens omgivning
 • Kan tas med till jobbet, gymmet eller skolan

Nackdelar med koffeintabletter

 • Kostar pengar
 • Kan bidra till en känsla av yrsel och illamående ifall ens kropp är känslig för koffein

Övriga produkter i testet

Rank 11

Self Omninutrition Caffeine

betyg
(3,5/5)
Pris
159 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
100 st
Ett centralstimulerande koffeintillskott som inte bara kan hjälpa dig i din viktminskning men även underlättar magsmältningen. Minskar din aptit också. Ett prisvärt koffeintillskott helt enkelt.
Rank 12

Fairing Koffein

betyg
(3,5/5)
Pris
69 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
100 st
Ett standard koffeintillskott. Innehåller 200 mg koffein per kapsel. Bättre än kaffe då det är mer skonsamt för magen i längden. Lämpar sig till såväl styrketräning som olika former av konditionsidrotter. Populärt bland människor som utövar långdistanslöpning.
Rank 13

Delta Nutrition Caffeine

betyg
(3/5)
Pris
79 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Antal
90 st
Ett koffeintillskott som bäst används inför långa och hårda träningspass för bäst effekt. Milt vätskedrivande för dig som är ute efter den egenskapen.
Rank 14

ABECE Koffein

betyg
(2/5)
Pris
59 kr
Koffeinmängd
100 mg
Antal
100 st
Ett lite mildare koffeintillskott som säljs primärt av Apoteket. Varje tablett innehåller 100 mg koffein. Bidrar till ökad vakenhet och uppmärksamhet.
Rank 15

Scitec Nutrition Caffeine

betyg
(1/5)
Pris
69 kr
Koffeininnehåll
100 mg
Antal
100 st
Koffeintillskottet som kan ge dig just den extra energin du behöver inför ett tungt träningspass.

Vanliga frågor – Koffeintabletter

Varför ska jag ta koffeintabletter?

Koffeintabletter kan hjälpa dig att vakna till liv, du kanske är lite trött och då kan en tablett vara bättre än en kopp kaffe till exempel.

I vilka former finns tillskott av koffein?

Koffein finns i en mängd olika produkter som exempelvis flytande i energidrycker och pwo:er, pulver, tabletter och kapslar finns det också att välja på.

Kan det vara farligt att ta koffeintabletter?

Tar du för mycket så kan du råka ut för koffeinförgiftning. Symptom på detta är huvudvärk, magont, hög och oregelbunden puls.

Sammanfattning

Var uppmärksam på din kost i övrigt och var försiktig med att inte få i dig alldeles för mycket koffein. Det är lätt hänt att man dricker kaffe under dagens gång och gärna vill pröva på att ta koffeintabletter mot kvällen.

Köp en burk koffeintabletter för hundralappen och pröva om det här kan vara ett tillskott som passar dig i din vardag.

I egenskap av någon som tränar fungerar koffeintabletter prima för mig. Min träning har verkligen skjutit i höjden sen jag började med tillskottet, då jag som sagt inte van vid koffein sen innan.

Vi hoppas vårt stora test av koffeintabletter hjälper i ditt sökande av det perfekta koffeintillskottet. Stort lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de koffeintabletterna som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Koffeintabletterna – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Caffeine Kick
 2. Bästa kapseln : Caffeine Kick
 3. Billigast köp : BULK Koffeintabletter
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Self Omninutrition Sport Energy Drink
 5. Bästa tabletter : Maxulin Testomax
 6. Populärast i sökningar : Core Caffeine

Källor

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :