BĂ€sta Kokosoljan 2022

Att kokosolja Àr bra har man hört flera gÄnger och anvÀndningsomrÄdena verkar vara oÀndliga. Efter vÄran utförliga forskning sÄ kan vi sÀga att den bÀsta kokosoljan Àr ett onekligen bra tillskott för hud, hÄr och hÀlsa.

HÄll i hatten, för idag ska vi ta reda pÄ vilken den bÀsta kokosoljan just nu Àr, och hur du bÀst anvÀnder den. En testvinnare i vÄrt bÀst i test presenteras ocksÄ nedan.

Topplista bÀsta kokosoljan

Topplistan

kokosolja-healthwell
Rank 1 BĂ€st i Test

Kokosolja Extra Virgin Eko

betyg
(5/5)
Pris
79 kr
Kategori
Generell
Kallpressad naturligt rik pÄ MCT-fett. Omtyckt multifunktionell produkt som kan anvÀndas bÄde för hud- hÄrvÄrdsprodukter och bakning - matlagning. Toppbetyg i anvÀndarrecensioner dÀr det bland annat anges att den Àr bra att steka i och att den smakar underbart. VÄr testvinnare i den generella kategorin.
coconut-hand-och-kropp
Rank 2

Coconut Hand & Bodylotion, 237 ml

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Kategori
Lotion
Ekologisk produkt för hand & kropp. Gör huden sidenlen kĂ€nsla som varar en lĂ€ngre tid. Återfuktar, doftar gott och Ă€r mycket omtyckt.
kokosfett rawfood
Rank 3 Vegansk - EKO

Rawfoodshop Kokosolja Smak och Doftfri

betyg
(4/5)
Pris
53 kr
Kategori
Generell
Helt smak och doftlöst kokosfett för de som inte riktigt uppskattar kokosdoften. UtmĂ€rkt basprodukt för egen tvĂ„l eller deo. Även bra för matlagning.
kokosolja biofood
Rank 4

3 x Kokosolja Doftfri, 500 ml

betyg
(4/5)
Pris
132 kr
Kategori
Generell
Helt doftfri kokosolja av fÀrska ekologiskt odlade kokosnötter. Kallpressad som funkar bÄde till matlagning, bakning, stekning. Funkar Àven för utvÀrtes bruk som exempelvis hudsalva.
kokos-cooking-spray
Rank 5

Core MCT Cooking Spray

betyg
(4/5)
Pris
89 kr
Kategori
Spray
Kokosolja i en smidig sprayflaska att anvÀnda vid stekning. Mycket vÀrmetÄlig, smak och doftfri omtyckt av mÄnga anvÀndare.
kokosolja body science
Rank 6

Body Science Coconut Oil

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Kategori
Generell
Högsta halten av MCT av de kokosnötsoljor som finns pÄ marknaden enligt dem sjÀlva. Kallpressad av ekologiskt odlade kokosnötter. PrisvÀrd, god och bra kokosolja enligt anvÀndare.
Calendula-schampoo-kokosolja
Rank 7

Calendula Shampoo & Body Wash

betyg
(4/5)
Pris
79 kr
Kategori
TvÄl & Schampoo
Mycket skonsamt tvÄl och schampoo baserat pÄ kokosolja. Kan anvÀndas av dig med kÀnslig hud eller för smÄbarn. SnÀll mot ögonen samtidigt som den ren- och mjukgör.
kokosvatten-vita-coco
Rank 8

Coconutwater Natural, 1 L

betyg
(3/5)
Pris
42 kr
Kategori
Dryck
Dryck som har blivit mycket populÀr i USA och England. Baseras pÄ fÀrskt kokosvatten. Finns tre olika storlekar att vÀlja pÄ. MÄnga anvÀnder denna som en del i sin smoothie. Lite dyr men bra.

Fler produkter hittar du hÀr

bÀsta kokosoljan

Vad Àr kokosolja?

Kokosolja Ă€r ett fett som utvinns frĂ„n… you guessed it: Kokosnötter. Oljan innehĂ„ller en större del mĂ€ttat fett med massa nyttiga syror som kan göra underverk för kroppen om det anvĂ€nds pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt.

Som med allting i vÀrlden, sÄ finns det bÄde bra och dÄliga kokosoljor, innan vi tittar vidare pÄ vilka som Àr bÀst och hur du kan anvÀnda dom, sÄ finns det en generell regel att anvÀnda sig av nÀr man ska testa att köpa kokosolja.

I regel skall man alltid köpa kallpressad kokosolja. Varmpressad olja undergÄr oxidisering vilket försÀmrar de bra egenskaperna, men funkar absolut om det Àr det enda alternativet.

Vad Àr kokosolja bra för?

Kokosolja har anvÀnds sedan lÄng tid tillbaka, i matlagning, i hÄret, och som antibakteriell olja.

Det finns mÄnga bra egenskaper i Kokosolja. Den frÀmsta Àr dess anti-effekt i svampinfektioner, inflammationer, samt mikrobiella och virala benÀmningar. Med dessa anti-effekter kan man med sÀkerhet sÀga att kokosolja bidrar till att stÀrka immunsystem och motverka infektioner.

Kokosolja innehÄller mycket nÀring och Àr fuktgivande, dÀrför Àr det Àven bra för bÄde hud och hÄr. En av oljans bÀsta egenskaper Àr att den tÄl höga temperaturer och funkar dÀrför alldeles utmÀrkt i matlagning.

kokosolja för hÄr hud och till matlagning

Vem kan anvÀnda kokosolja?

Kokosolja har sÄ mÄnga olika anvÀndningsomrÄden, sÄ det Àr definitivt en produkt som alla kan testa att anvÀnda. Vare sig det Àr efter solen, för hudvÄrd, för slitet hÄr eller som ett kosttillskott sÄ Àr kokosolja en bra allt-i-allo grej att ha nÀra till hands.

För hÄret

Kokosolja Àr en av de bÀsta naturliga medlen för att motverka slitet hÄr och mjÀll.

Eftersom kokosolja motverkar svamp och inflammeringar sÄ Àr det enormt bra för de som har torr hÄrbotten eller slitet hÄr.

För att fÄ bÀsta effekt ska oljan masseras in i hela hÄret, och sedan lÄtta sitta i ungefÀr 30 minuter innan man sköljer bort det. Se till att skölja noggrant, dÄ olja kan krÀva lite extra för att fÄ bort. Resultatet blir ett glansigare och hÀlsosammare hÄr.

För huden

Kokosolja Àr fuktgivande och fungerar alldeles utmÀrkt mot torr hud. Om du anvÀnder det sparsamt sÄ trÀnger oljan snabbt in i huden och livnÀr den med vitaminer och mineraler sÄ den fÄr mer glöd och lyster.

Som ansiktsrengöring funkar den bra ocksÄ, det rÀcker med att massera in den försiktigt i ansiktet och sedan tvÀtta av med vatten för att ge en god effekt.

Det gÄr Àven att anvÀnda som sminkbortagning bÄde för vanlig och vattenfast smink.

Även som rakkrĂ€m hittar du fördelar med kokosolja, den antibakteriella effekten minskar risken för röda prickar, medans det naturilga glidet gör rakningen mer bekvĂ€m och skonsam.

Som aftersun fungerar det finfint ocksÄ, dÄ de nÀringsrika innehÄllet av vitaminer och mineraler tas upp och Äteruppbygger huden, medans kokosfettsyrorna förbÀttrar hudens balans och fuktnivÄ. Det Àr vÀrt att nÀmna att kokosolja Àr inget bra substitut för solkrÀm, dÄ oljan endast blockerar 20% av solens skadliga strÄlar.

kokosolja after sun

Kokosolja har i tester Àven pÄvisats motverka acne för vissa, tack vare de antiinflammatoriska egenskaperna med laurin och kaprinsyran.

Kokosolja i matlagning

Kokosolja Àr bÄde gott och ett bra alternativ för matlagning, bÄde som stekfett eller genom att hÀlla en matsked eller tvÄ i fÀrdiglagad mat, som en extra kalori-boost för de som vill gÄ upp i vikt, eller för de som vill ha lite mer mÀttnadskÀnsla för viktnedgÄng. En matsked kokosolja landar ungefÀr pÄ 117 kalorier.

SkottsÀkert kaffe

Älskar du morgonkaffet, men Ă€r trött pĂ„ att sĂ€cka ihop pĂ„ eftermiddagen?

Bulletproof coffee Àr ett sÀtt att motverka koffein-krascher genom att mixa kaffe med nyttiga fetter sÄ att det blir en utjÀmnad energi-boost som avtar gradvis, istÀllet för en snabb boost som gör att du kraschar.

kaffe med kokosolja


Det Ă€r vĂ€ldigt enkelt att testa att göra skottsĂ€kert kaffe, allt som behövs Ă€r en blender, kaffe och kokosolja eller MCT-olja, sĂ„ mixar du ihop det och dricker som vanligt.  

NÀringsvÀrde

Kokosolja bestÄr till störst del av mÀttat fett, men Àven en hel del nyttiga syror som bidrar till kokosoljans fantastiska effekter:

 • Kaprinsyra som Ă€r en exfoliant, vilket Ă„terfuktar huden.
 • Laurinsyra, som bidrar till mycket utav kokosoljans fördelar. Det finns forskning som tyder pĂ„ att denna syran Ă€r bra för viktnedgĂ„ng, och motverkan av alzheimers.
 • Myristinsyra som Ă€r vĂ€lanvĂ€nt inom smink för dess rengörande effekt
 • Palmitinsyra som hjĂ€lper till att Ă„terfukta huden och göra den mjuk.
 • Stearinsyra som bidrar till att ge hĂ„r och hud en skyddande effekt
 • Oljesyra som tas upp lĂ€tt av huden för Ă„terfuktning, samt minskar Ă„ldringssymptom
 • Linolsyra som hjĂ€lper till att bibehĂ„lla fukten som huden tar upp, och skyddar mot skadliga irritanter.

Med allt bra som kommer med kokosolja, sÄ tycker vi att det Àr ett sjÀlvklart val att ha i sitt hÀlso-kit. Kokosolja Àr en vÀldigt prisvÀrd och bra produkt med vÀldigt mÄnga anvÀndningsomrÄden. Vi hoppas att vÄran lista över de bÀsta kokosoljorna 2021 har gett dig lite insikt i kokosoljans vÀrld.

Tillskottsbibelns BĂ€st-i-test 🏆

Efter att ha gÄtt igenom artiklar, omdömen, recensioner samt tester av olika produkter sÄ har vi kommit fram att vÄr vinnare för bÀsta kokosoljan Àr Kokosolja Extra Virgin Eko. Sedan finns det flera bra nischade produkter som du ocksÄ kan lÀsa om i vÄr topplista.

I vÄr bedömning sÄ har vi dels provat nÄgra produkter sjÀlva i vÄr testpanel. Dels sÄ har vi gÄtt igenom andra tester och recensioner som vi har hittat pÄ nÀtet. Detta i kombination med rÀtt pris och en bra leverantör har slutligen skapat den topplista över bÀsta kokosoljan som vi presenterar hÀr.

Med allt bra som kommer med kokosolja, sÄ tycker vi att det Àr ett sjÀlvklart val att ha i sitt hÀlso-kit. Kokosolja Àr en vÀldigt prisvÀrd och bra produkt med vÀldigt mÄnga anvÀndningsomrÄden. Vi hoppas att vÄran lista över de bÀsta kokosoljorna just nu har gett dig lite insikt i kokosoljans vÀrld.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med den kokosoljan som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Kokosoljan enligt Tillskottsbibeln.se

 1. BÀst i vÄrt test : Kokosolja Extra Virgin Eko
 2. BĂ€sta veganska : Rawfoodshop Kokosolja Smak och Doftfri
 3. Billigast köp : Coconutwater Natural, 1 L
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Core MCT Cooking Spray
 5. BĂ€sta drycken : Coconutwater Natural, 1 L
 6. PopulÀrast i sökningar : Core MCT Cooking Spray

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa kokosoljor Àr Svensk HÀlsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.


Vanliga frĂ„gor – Kokosolja

Vad kan kokos göra för mig?

Kokosolja har mÄnga olika bra Àmnen som framförallt kan hjÀlpa ditt hÄr.

KĂ€llor

https://feelgoodfoodie.net/recipe/coconut-oil-coffee/

https://timesofindia.indiatimes.com/..food-news/what-is-the-difference-between-cold-pressed-and-hot-pressed-oil

https://www.nivea.se/rad/hudvard/kokosolja-hud?g…

https://www.mayoclinichealthsystem.org/hometown-health/speaking-of-health/myth-or-fact-coconut-is-an-effective-sunscreen