Bästa Kollagen » Vår köpguide med bäst i test Jan 2023

Häng med oss nedan för att se vårt bäst i test inom kollagen. Vi har valt ut de bästa kollagen tillskotten som finns både i form av tabletter och pulver.

Är du över 25-30 år och känner att smidigheten i kropp och hud börjat avta en aning? Dags för kollagen tillskott?

Det är inte så konstigt, utan det är helt naturligt i den åldern. Smidigheten försvinner dessvärre både i huden och i kroppen i övrigt när kroppen slutar producera kollagen på naturligt sätt. Som tur är så finner du här bästa collagen tillskotten som finns att tillgå.

Innehåller annonslänkar

Topplistan

Kollagen kosttillskott
Rank 1 Bäst i Test

Core Collagen Pro

betyg
(5/5)
Pris
299 kr
Kollagen källa
Bovint
Core Collagen Pro är ett tillskott med kollagen som tillverkas och marknadsförs av webbutiken Svenskt Kosttillskott. Webbutiken själv menar att Core Collagen Pro är den främsta kollagenprodukten i utbudet. Det är något som både vi och de flesta kunder verkar hålla med om.

Innehållet består av kollagen från bovin (nöt) källa. I tillägg har tillverkaren lagt till MSM och kondroitin. Den här kombinationen är inte helt vanlig i kollagentillskott, vilket gör att vi tycker att Core Collagen Pro står ut från mängden. Som om det inte vore nog finns också en generös dos C-vitamin i blandningen. Detta är en mycket viktig faktor bakom vårt höga betyg.

Idén med den här produkten är att ge dig en komplett blandning av ämnen som bidrar till benstommens, ledernas och broskets normala funktion. Den speciella formulan gör att produkten kan betraktas som ”premium” och det gör också att den kostar lite mer. Du får räkna med att en portion kostar upp emot 10 kr.

Är Core Collagen Pro värt de extra kronorna? Vi tycker det! Du får 15 gram hydrolyserat kollagen per portion tillsammans med kraftfulla hjälpämnen.

Vad tycker andra kunder? Recensionerna är genomgående mycket goda om vi tittar på vad verifierade kunder säger. Åtskilliga kunder skriver att de märker förbättringar i ledhälsan och att problem med hud och hår lindras. Vissa köpare går så långt som att säga att deras ledvärk helt har försvunnit!

Det återstår en sak, smaken. Ett kollagentillskott kan vara hur effektivt som helst, men om det inte är aptitligt spelar det ingen roll. Smaken på Core Collagen Pro är citron. Vi som har testat tycker att smaken är utmärkt. Det är ett omdöme de flesta kunder verkar kunna instämma i.

Sammanfattningsvis kan vi säga att den enda egentliga nackdelen med Core Collagen Pro är det lite högre priset. Samtidigt ger de extra kronorna en optimal blandning av högkvalitativa ingredienser.
Köp på butiksknappen ovan eller hos

Svenskt kosttillskott eller Svensk hälsokost.

kollagenpulver
Rank 2

Kollagenpulver XLNT Sports

betyg
(4,8/5)
Pris/portion
279 kr
Kollagen/portion
10000 mg
XLNT Sports kollagenpulver är en mycket populär och prisvärd kollagenprodukt som finns både smaksatt och utan smak. Pulvret är tänkt att användas varje dag som ett kosttillskott för hud, ben, bindväv och brosk.

Innehållet i XLNT Sports kollagenpulver är kollagen samt en i vårt tycke ganska beskedlig dos av C-vitamin. Den lilla C-vitamindosen är kanske en liten nackdel, men samtidigt är pulvret av högsta kvalitet med hydrolyserat bovint kollagen med bra upptag.

Att produkten bara innehåller kollagen och C-vitamin gör också att priset blir lite lägre jämfört med vad många konkurrenter kan erbjuda.

Efter tester av XLNT Sports kollagenpulver är vårt omdöme att innehållet är av bästa märke, att pulvret löser sig enkelt i vatten och att smakerna är mycket goda. Precis så tycker också en absolut majoritet av kunderna och snittbetyget är faktiskt snubblande nära 5 av 5.

Vårt sammanfattande omdöme om kollagenpulvret från XLNT Sports är att det är prisvärt och av bästa märke sett till innehåll och smak. Det är dessutom inte dumt att kunna välja mellan både citron, jordgubb (användarnas favorit), äpple och ananas (samt utan smak).

collagen-shot
Rank 3

Collagen Beauty Shot

betyg
(4/5)
Pris/portion
19,9 kr
Kollagen/portion
10000 mg
Collagen Beauty Shot är en produkt med kollagen som inte består av pulver, utan av en flytande blandning. Den är smaksatt och en portion är på 50 milliliter.

Det är den svenska tillverkaren Healthwell som ligger bakom den här nyskapande produkten. Healthwell har ett komplett utbud av kosttillskott av bästa märke och med den här produkten tycker vi att de har tänkt rejält innovativt.

Doseringsförslaget för Collagen Beauty Shot är 50 ml om dagen. Du ska helt enkelt ta en ”shot” varje dag. Vad får du då i dig? Svaret är att du får i dig 10 gram kollagen tillsammans med C-vitamin och hyaluronsyra. Den här kombinationen bidrar starkt till att Collagen Beauty Shot har en plats på vår topplista.

I våra tester återkommer omdömen som ”hög dos” och ”enkel att få i sig”. Collagen Beauty Shot är verkligen en utmärkt produkt för att göra det enklare att få i sig kollagen. Det är betydligt enklare att hälla upp en shot än att blanda pulver med vatten.

Samma omdömen återkommer bland betygen från användare och köpare. Vi tror att personer som kanske är skeptiska till att använda pulver (eller ta kollagen över huvud taget) får ett enklare sätt att börja med kollagen om de använder den här produkten.

Med fördelen med kollagentillskott i flytande form kommer dessvärre också en nackdel. Vi ser att Collagen Beauty Shot är betydligt dyrare än kollagenprodukter i form av pulver.

Collagen Beauty Shot har en given plats på vår topplista. Att tillskottet är högdoserat och samtidigt enkelt att få i sig är stora fördelar. Priset är dock en nackdel.

kosttillskott för bättre hår hud och nagel
Rank 4

Hår, Hud & Naglar

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Antal Tabletter (2 per dag)
60
Mängd MSM/Kollagen per tablett
100 / 50 mg
Innehåller kollagen, MSM, Kisel och kondroitin. Allt för att minska risk för håravfall och hålla hår, hud och naglar friska. En mycket bra kombinationstablett.
kollagen body science
Rank 5

Kollagen Body Science

betyg
(4/5)
Pris/portion
6,63 kr
Kollagen/portion
1500 mg
Kollagenkapslar med naturligt kollagen och vitamin C. Dett bidrar till kollagenbildning som har betydelse för broskets och hudens normala funktion.
collagen healhwell
Rank 6

HealthWell Collagen Powder

betyg
(4/5)
Pris/portion
4,97 kr
Kollagen/portion
5.1 g
Ett kollagentillskott med tillsatt c-vitamin för bättre upptag. Många ser stor skillnad i deras hy och får färre celluliter som ett direkt resultat av det här tillskottet. Ett hett tips är att blanda in pulvret i kaffe på morgonen.
collagen plus
Rank 7

HealthWell Collagen Plus

betyg
(4/5)
Pris/portion
2,98 kr
Kollagen/portion
500 mg
Ett kollagentillskott som är förstärkt med c-vitamin. Hjälper mot ledvärk och är prisvärd. Ger dig starkare knän. Ett av de bästa kollagentillskotten på marknaden just nu.
collagen biocell
Rank 8

Great Earth Biocell Collagen II + Hyaluronsyra

betyg
(3/5)
Pris/portion
5,26 kr
Kollagen/portion
1000 mg
Ett tillskott som fått artros att försvinna hos många användare. De flesta är väldigt nöjda med den här produkten varför vi anser den vara värd att pröva. Vissa får ont i magen av det dock, varför det drar ned betyget något. Tyvärr väldigt dyrt portionspris.

Se fler produkter här.

bästa kollagen tillskott

Vad är kollagen? 

Du kanske har hört talas om collagen och sett att detta kosttillskott har tagit den svenska marknaden med storm. Men vad är kollagen och hur kan det hjälpa dig?

Collagen är en hälsotrend som definitivt är här för att stanna. Det är ett fiberprotein som kan liknas vid ett klassiskt proteinpulver. Protein används som bekant som byggstenar i kroppen. Men det är även ett hälsosamt kosttillskott som innehåller så mycket mer än bara protein. Det innehåller bland annat viktiga de aminosyrorna glycin, prolin och hydroxiprolin. 

Collagen ger stadga och elasticitet till hud, hår och leder. Faktum är att 70 % av din hud består utav detta ämne. Därmed förstår du hur viktigt det är med ett tillskott för att din hud ska hålla sig mjuk och smidig.

Det är en viktig komponent av kroppen då det är en av kroppens stora byggstenar. 

Många aminosyror hjälper till att bygga upp kollagenet i din kropp och när det kommer till hur stor mängd av kroppens totala protein står kollagenet för så mycket som en tredjedel. 

Det finns i olika typer. Kollagen typ 1 och typ 3 finns i hår, hud, naglar, ben och muskler. Kollagen typ 2 återfinns istället i brosk och leder. 

bästa collagen som tabletter, pulver eller flytande

Varför kollagentillskott? 

Som de flesta av er redan vet är det på det viset att kroppen producerar mindre kollagen när vi blir äldre. 

Inte minst märks detta på huden som förlorar spänst med åren. 

Rynkor och stela leder är ett bevis för att din kropp producerar mindre kollagen naturligt. 

Om det är så att du är i solen mycket kan du räkna med att huden kommer att producera mindre kollagen – detta visar sig i form av rynkor. 

Även stress, hormoner och sådana saker som rökning och dålig luft gör att kroppen producerar mindre kollagen och ger en ”tristare” hy. 

Nu är det inte bara det yttre som påverkas av minskat kollagen, utan det är, som nämnt, även så att det påverkar din rörlighet. 

Collagen har en stor mängd positiva fördelar i din kropp. Du kanske har hört talas om att kollagen stärker kroppens brosk och leder och att det därför är ett mycket bra kosttillskott för alla som lider av artros? Det hjälper även till att reparera tarmslemhinnan och är därför ett bra tillskott för alla som har en läckande tarm.

Collagen har så pass många fördelar att det är svårt att räkna upp dem alla, men här är de sex viktigaste:

 • Hjälper kroppens brosk och leder
 • Bra för din benstomme
 • Bra för kroppens muskelvävnad
 • Ger dig en frisk hårväxt
 • Bra för spänstigare hud och starkare naglar
 • Reparerar tarmslemhinnan – bra vid läckande tarm

Denna typ av kosttillskott kommer alltså inte bara hjälpa dig att se snygg och frisk ut, utan det kommer även hjälpa dig att läka inifrån och ut.

Det är med andra ord något som behövs av flera olika skäl. 

Vilket som blir bästa kollagen är dock en fråga för individen. 

Vi har alla olika smak och tycke, så det är bara att testa sig fram. 

Kollagenbrist?

Hur märker man då om man har brist på kollagen? 

Bäst kollagen är naturligtvis det vi har naturligt, men idag finns det en mängd olika typer av tillskott som ger just extra kollagen. 

Oavsett om det är rörligheten, eller om det är huden som börjar visa spår av kollagenbrist är det viktigt att ta det på allvar och se till att välja ut ett kosttillskott som ger just kollagen till din kropp. 

Vissa märker av kollagenbrist främst när det kommer till att huden försämras medan andra främst reagerar på att man blir mindre smidig. 

Detta har att göra med personlighet och intressen. 

Vem ska använda kollagen? 

De allra flesta mår bra av att ta ett tillskott med collagen. Det har en så pass stor positiv effekt på kroppen att många som börjar ta tillskottet direkt får biverkningar om de gör ett uppehåll. 

Om du behöver fylla ut din hud med volym och stadga är kollagen din bästa vän. 

slät hud med kollagentillskott

När det talas om att huden blir “plumpad” och att vissa hudvårdsprodukter ger denna effekt är det just spänst, ungdomlighet och volym man menar. 

Kollagen är en vanlig ingrediens inom hudvård idag och det är naturligtvis på grund av att det är precis vad en “äldre” hy behöver. 

Är det så att du inte bryr dig om hur din hy ser ut eller känns kommer du att märka kollagenbristen genom att du får problem med lederna

Detta är av exakt samma anledning som huden tappar sin spänst. 

Vilket som är bäst kollagen för dig har inte att göra med varför du vill ta detta tillskott, utan det verkar lika mycket på både rörlighet och hy. 

Kollagen och träning

Kollagen tillskott är vanligt inte minst inom idrott och träning. Här är effekten man vill åt framförallt att man vill undvika skador samt hålla sig rörlig och smärtfri.

Bland annat Australiensiska forskare har visat på att tillskott av kollagen i samband med träning stärker senor, ledbrosk och ledband.

Välj mellan marint och bovint kollagen

Det finns framförallt tre sorters kollagen, marint, bovint och fågel. Det är bra att fundera på vilket sorts tillskott du behöver för att komplettera din kost. Ett komplement är extra viktigt om du äter en ensidig kost. Kroppen producerar ständigt eget kollagen, men produktionen minskar med åldern. 

 • Marint – Denna källa kommer från fisk och skaldjur och är rikt på typ 1 och 2. En lättsmält och biotillgänglig källa. Verkar läkande för tarmen.
 • Bovint – Denna källa kommer från nötkreatur, det vill säga kor. Är rikt på typ 1 och är därför ett bra val för dig som vill satsa på hud, hårväxt och naglar.
 • Fågel – Denna källa kommer från kyckling och är rikt på typ 2.

Många kollagenprodukter innehåller olika tillsatser. De vanligaste är C-vitamin och MSM. C-vitamin behövs bland annat för kollagenbildningen i kroppen och stöttar därför upptaget. Bovint kollagen utses allt som oftast till bäst i test i diverse undersökningar.

Dessvärre finns det inga bra veganska källor att skapa ett kosttillskott med. Veganer bör därför äta mycket av den mat som innehåller naturligt högre halter, bland annat citrusfrukter, bär, bladgrönsaker och cashewnötter.

Välj rätt sorts kollagen – typ 1, 2 och 3

Det finns sex olika sorters collagen, men de mest kända och vanligaste är typ 1, 2 och 3. Olika kosttillskott innehåller olika typer och det vanligaste är att ett tillskott innehåller typ 1 och 3. Fundera därför på vilken typ du har behov av.

 • Typ 1 finns i hud, hår, naglar, leder, senor, skelett, ligament och tänder. Denna typ utgör 90 % av allt collagen i kroppen. Hjälper kroppen att hålla leder väl smorda och huden elastisk. Stärker naglar och minskar håravfall. Bra för tjockt och friskt hår. Det här är det bästa kollagenet för din hårtillväxt och för din hud.
 • Typ 2 finns i ledvätska, brosk och ledbrosk. Smörjer dina leder och kan minska värk i leder. Perfekt för ledhälsa. Det här är det bästa kollagenet för dina leder.
 • Typ 3 finns i hud, muskler, blodkärl och lever. Bra val för dig som vill få en elastisk hud och stärka såväl muskler som lever. Kombineras ofta med typ 1 i kosttillskott.

Kollagen och kost 

Som med allting annat som har att göra med kroppen är det så att ditt val av kost påverkar hur du mår och hur du ser ut. 

Kollagen finns främst i animaliska produkter, vilket är lite synd då det är många som inte äter den här typen av mat. 

Är du vegetarian eller vegan behövs det av denna anledning ofta att du tar kosttillskott innehållande just detta ämne. 

Du hittar det främst i skinn, inälvsmat samt brosk. 

Även broccoli, spenat, spannmål och kål hjälper kroppen med extra kollagen. 

Detta innebär att det finns vissa matvaror som även vegetarianer och veganer kan äta för att få i sig extra kollagen. 

spenat och broccoli för bästa kollagen

Pulver, flytande eller tabletter när du ska ta kollagen tillskott?

Det finns olika sorters beredningsformer att välja mellan. Fundera därför på vilken form som passar bäst i din vardag. Du kan själv välja i vilken form du vill ta kollagentillskott. 

Du kan välja mellan pulver, flytande, eller tabletter

Den vanligaste formen är pulver. Om du väljer ett pulver så är det enkelt att styra över doseringen. Många alternativ är smaklösa och du kan blanda ut dem i smoothies, kaffe, te, vatten, juice eller liknande. Eftersom det är ett stabilt protein kan du även ha det på varm gröt eller liknande utan att näringsämnena förstörs. 

Det finns även många tillskott med kapslar och tabletter. Det är ett enkelt tillskott att ta med på resor. Det är även ett bra val om du inte vill spilla pulver på köksbänken.

Vilket som är det bästa kollagentillskottet finns det många åsikter om – det är upp till var och en att avgöra. 

Vill du så kan du satsa på ett helt naturligt och billigt alternativ. 

Det är bara att koka och dricka benbuljong. Du kan även köpa benbuljong i välsorterade butiker.

Om du inte vill ha ett kollagentillskott som kommer från djur kan du välja en variant som är från soja och alger. 

Det går dock inte att jämföra dessa rakt av då det rena kollagenet endast kan komma från djur. 

FördelarNackdelarIntag
PulverFinns i många smaker och med eller utan ex. gluten, laktos osv
Du kan dosera som du vill
Kan vara bökigt att ha med sig och blanda där man är.Häll i smoothie eller annan dryck
Flytande som shotsEnkel fördoserad flaska. Lätt för kroppen att ta uppKan vara lite dyrare.
Begränsat utbud.
Bara att dricka rakt av.
Kapslar – TabletterDu slipper blanda. Du får rätt lagom dos utan att mäta. Tar liten plats.En del gillar inte att svälja tabletter. Svårare att styra dosen.Svälj med ett glas vatten
Bra och dåligt med olika typer av kollagen tillskott

Hur stor dos per dag? 

Detta beror på vilket kollagentillskott du har valt. 

När du köper ditt kollagentillskott finns det alltid instruktioner för hur mycket du ska ta dagligen. 

Det enklaste är att köpa i kapselform då det gör det extra lätt att dosera. 

Biverkningar om du tar för mycket kollagen

Det finns inga dokumenterade biverkningar av att inta collagen. Men precis som med allt annat bör du vara måttlig och inte ta mer än vad produktens förpackning rekommenderar.

Det finns dock många kända biverkningar och symtom om du har för lite collagen i kroppen. Hit räknas bland annat slapp och rynkig hud utan spänst, värk i leder, läckande tarm, sköra naglar och håravfall.

Äta kollagen hela livet?

Svaret på den frågan är ja. 

Så fort du märker av att du har brist på kollagen ska du börja ta detta tillskott. 

Då det produceras mindre och mindre av ditt naturliga kollagen med åren är det så att du ska äta det hela livet. 

För att se en skillnad krävs det att du använder det ett par månader. Som med så mycket annat så syns det inte på en gång, utan du får ha lite tålamod. 

tillskott av kollagen vid tung träning

Dags för dig att välja bästa kollagen tillskott att köpa!

Det finns ett otroligt stort utbud av kollagentillskott att välja mellan. Det kan därför vara svårt att veta vilket som egentligen är bäst. Med hjälp av vår topplista får du dock hjälp att hitta de bästa alternativen. 

För att välja vilken produkt som är mest fördelaktig för dig bör du kika på följande saker:

 • Kika på kollagenkällan – Vilken sorts collagen innehåller tillskottet? Är det marint, bovint eller fågel, typ 1, 2 eller 3? Vilket är du i behov av? Välj med fördel en ren produkt med så få tillsatser som möjligt.
 • Välj beredningsform – Vill du ha ett pulver för att kunna styra över doseringen eller föredrar du smidiga tabletter och kapslar?
 • Med smak eller smaklöst– Vill du ha ett smaklöst kosttillskott att blanda ner i dryck eller är det mindre viktigt för dig?
 • Pris – Vad kostar produkten per dos och vilken budget har du?

För att hitta det bästa alternativet är det alltid bra att jämföra olika produkter. Dessutom bör du läsa användares recensioner, då får du nämligen reda på hur väl användare tycker att tillskottet fungerar.

Vi har utfört ett stort test av olika kollagenprodukter för att utse det bästa kollagen kosttillskottet. På så sätt blir det enklare för dig att göra rätt val.

I topplistan här ovan hittar du vår testvinnare och dessutom många bra alternativ. Vi har jämfört alla produkter, läst omdömen, betyg och recensioner och granskat allt från ingredienslistor till kvalitet.

Som ni kan se finns det möjlighet att få i sig det där extra kollagenet som behövs på naturlig väg genom kosten, men det krävs att man äter sådant som inte är så vanligt idag. 

Brosk, skinn och inälvsmat tillhör inte det moderna köket, men som tur är så finns det möjlighet att få i sig kollagen i många olika former i form av olika tillskott. 

I vår topplista ovan har vi listat vad vi tycker är bästa kollagen och vi kan lova er att ni kommer att hitta en favorit i vår bäst i test bästa kollagen tillskott. Här hittar du både bästa collagen tabletter och bästa collagen pulver.

Testvinnare just nu är XLNT Sports! Mycket omtyckt och god.

Att både insidan och utsidan påverkas positivt när man äter detta tillskott är väldigt positivt. 

Det är också en sådan sak som gör att det passar både för dig som är fåfäng och för dig som är mer upptagen av hur din rörlighet påverkas. 

Testvinnare – prispallen för kollagentillskott

testvinnare tillskottsbibeln bästa kollagen

Våra tester av kollagen som tillskott är omfattande. Vi tittar till exempel på innehåll (kollagen och eventuella andra ämnen), dosering, storlek på förpackning, pris per portion och smak. 

Vi är noga med att ge en komplett bild av varje kollagentillskott som vi testar. Det gör vi både för att våra tester ska vara ärliga och transparenta och för att du som läsare ska kunna ta bästa möjliga köpbeslut.

För kollagentillskott är Core Collagen Pro det bästa valet. Den här produkten är vår testvinnare. Det tycker både vi och användare/köpare som använder tillskottet. Användarbetygen är verkligen mycket höga.

Med Core Collagen Pro får du en blandning av kollagen, kondroitin, MSM och C-vitamin i varje portion. Den här blandningen ger optimala förutsättningar för leder, hud och brosk. Visst kostar en portion mer än snittet men för de extra kronorna får du bästa möjliga kvalitet. Vi tycker att Core Collagen Pro verkligen kan rekommenderas.

bäst i test collagen
Bäst i test Core Collagen

Som god tvåa i vårt test har vi valt XLNT Sports kollagenpulver. Vi är inte ensamma om att höja det här tillskottet till skyarna. Användare/köpare tycker precis som vi och snittbetyget är mycket högt. XLNT Sports kollagen kan vara ett utmärkt alternativ till Core Collagen Pro.

XLNT Sports kollagen innehåller endast C-vitamin i tillägg till kollagen. Det är kanske en nackdel. Den här prisvärda produkten har dock andra fördelar som god smak, god löslighet och ett något lägre pris. 

Bronsplatsen på vår topplista över de bästa kollagentillskotten går till Collagen Beauty Shot från Healthwell. Den har en given plats på vår topplista tack vare att den är i flytande form!

Collagen Beauty Shot kostar betydligt mer än kollagenprodukter i pulverform, men vi tycker att det kan vara värt det med tanke på smidigheten. Du häller upp en liten shot i ett glas och på så sätt får du snabbt och enkelt i dig högdoserat kollagen. Om du inte vill hålla på med att blanda ut kollagenpulver själv kan Collagen Beauty Shot verkligen rekommenderas!

Så gjorde vi vårt test

Ett test av kollagentillskott bör omfatta många parametrar. I syfte att ge dig bästa möjliga köpguide till kollagen tittar vi på så många parametrar vi kan.

Vi använder flera olika verktyg för att sortera fram de produkter som sticker ut från mängden på ett positivt sätt. Sedan utvärderar vi de utvalda produkterna utifrån de parametrar vi har satt upp och rangordnar dem. Utfallet blir en topplista med de kollagentillskott vi kan rekommendera.

Låter det lite komplicerat? Det är det inte egentligen. Vi kan ta ett enkelt exempel. För kollagentillskott är det bra om kollagenet är hydrolyserat. Den formen gör att tillskottet enklare kan tas upp i kroppen. När vi börjar sortera tillskott för den här topplistan tar vi helt enkelt bort de som inte innehåller hydrolyserat kollagen.

Här nedan kan du läsa lite mer specifikt om parametrar som vi har använt i vårt test. 

Innehåll

Vad innehåller kollagentillskottet? Är det bara kollagen, och från vilken källa? Hur mycket av ämnet får man i sig per portion? Detta är några av de saker vi tittar närmare på.

Tillsatser

Ju färre tillsatser, desto bättre. Det är en enkel regel som vi här på Tillskottsbibeln använder för varje test vi gör. Vissa tillsatser är nödvändiga. Andra är mindre nödvändiga. För kollagentillskott har vi tittat särskilt på mängden och antalet sötningsmedel.

Enkelhet

Att ta kosttillskott ska inte vara en hel vetenskap. Det ska vara enkelt att förstå hur man ska dosera och hur man ska få i sig kollagenet. Löslighet i vätska är en viktig parameter vi uppmärksammar noga!

Kundernas omdömen

Det finns inget bättre sätt att bedöma kvalitet, funktion, innehåll med mera än att gå igenom kundomdömen. I vårt test tar vi bara med produkter som har genomgående höga betyg. Det finns bara ett undantag och det är om vi vill lyfta fram en produkt som vi tycker att du bör undvika.

Pris

Priset är alltid en fråga, alltid. Det är kanske extra aktuellt när det handlar om kosttillskott. Här kan det ju spreta mycket i prisbilden. I vårt test tittar vi på priset per portion men vi sätter det också i relation till kvaliteten. Ibland kan det vara värt att betala lite mer.

Smak

Det är alltid bra om ett kosttillskott smakar bra. Det gör det enklare att få i sig tillskottet! Precis så gäller också för kollagentillskott och därför tar vi med denna faktor i vår jämförelse och betygsättning.

FAQ – Vanliga frågor om kollagen

Är kollagen av typ 1, 2 eller 3 bäst?

Vilken typ som är bäst beror på vad du vill få positiva effekter på i kroppen.

Vad är det dagliga behovet?

Livsmedelsverket har inte bestämt något rekommenderat dagligt behov, följ därför varje enskild produkts rekommenderade intag.

Finns det kollagentillskott utan smak?

Ja, det finns många riktigt bra kollagentillskott som är smaklösa. De passar extra bra i vatten, kaffe, te och smoothies.

Finns det ett veganskt kollagen?

Det finns veganska tillskott att välja mellan, men dessa har dessvärre ingen större effekt i kroppen.

Övriga produkter i vårt test som kanske är rätt för just dig!

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter än dem i topplistan just nu.

Optimera din hälsa med collagen – summering

Att inta collagen är något av det bästa du kan göra för din hälsa, speciellt efter 25-årsåldern. Du kommer att märka stor skillnad på din hälsa när det gäller brosk och leder. Dessutom främjar tillskottet din hårväxt samt hud och naglar. Man kan helt enkelt säga att det är ett föryngrande kosttillskott.

I vårt test undersökte vi en stor mängd kosttillskott för att utse det bästa alternativet. Dessutom redde vi ut vilka kollagenkällor och typer du kan välja mellan för att få olika effekter. Nu när du vet vilket kosttillskott vi har utsett till vår testvinnare kan du börja främja din hälsa.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de kollagen -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kollagen -tillskott – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Kollagenpulver XLNT sports
 2. Bästa pulvret : Core Collagen Pro
 3. Tas lättast upp av kroppen : HealthWell Collagen Powder
 4. Billigast köp: HealthWell Collagen Plus
 5. Godaste : Core Collagen Pro
 6. Populärast i sökningar: Core Collagen Pro

Källa

Axelssons.se/kollagen

https://www.expressen.se/-kollagen-verkligen-foryngra-huden-hudforskaren-svarar/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kollagen

https://aktivtraning.se/nyttig-mat/traningskost/fa-mer-kraft-och-energi-till-din-traning-med-kollagen

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Chefredaktör Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :