Bästa Koppar Jan 2023

Koppar är ett livsnödvändigt grundämne som kroppen behöver för att kunna fungera normalt. Ibland kan man dock behöva ett tillskott av detta ämne.

Vi har granskat marknaden efter bästa koppar för att kunna utse det bästa kosttillskottet och vi ger dig även goda tips inför ditt köp. Häng med så kikar vi.

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa koppar -tillskotten

Topplistan

koppar-healthwell
Rank 1 Bäst i Test

healthwell Koppar

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Mängd
100 kapslar
Med det här tillskottet kan du säkerställa ditt intag av koppar. Koppar bidrar bland annat till immunsystemets och nervsystemets normala funktion och skyddar kroppen mot oxidativ stress. Användare tycker att det är en bra produkt och tycker att de har hjälpt deras immunsystem!
Holistic-Koppar
Rank 2

Holistic Koppar

betyg
(5/5)
Pris
125 kr
Kapslar
100
Ett högdoserat koppartillskott som ger 200 % av det dagliga behovet av koppar! Bidrar också till håret och hudens normala pigmentering. Ånga anser att det är en jättebra produkt som gör det den ska!
Rank 3

Solgar Kelaterad Koppar

betyg
(5/5)
Pris
124 kr
Kapslar
100
Det här tillskottet innehåller kelaterad koppar vilket innebär att det tas upp mycket lättare i kroppen. Bidrar till normal nervfunktion och pigmentering. Kapslarna passar bra för vegetarianer och innehåller 2,5 mg koppar per tablett.
Vitamineral-Complex-Body-Science-1
Rank 4

Body Science Wellness Series – Vitamineral Complex

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Tabletter
90
En produkt med viktiga mineraler och vitaminer med 50 mg koppar i varje kapsel. Produkten är väldigt populär bland användare och många säger att det är ett tillskott de verkligen inte vill vara utan!
Alpha-Plus-HMA-koppar
Rank 5

alpha plus hma koppar plus

betyg
(4/5)
Pris
155 kr
Tabletter
90
Ett kombinerat kosttillskott med koppar och vitamin B2. Tabletterna ger dig en normal nervfunktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress, plus att det ger en näringsbalansering. Varje tablett innehåller 2 mg koppar.
Day-Multivitamin-XLNT
Rank 6

XLNT Sports Day

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Kapslar
60
En avancerad multivitamin som är utvecklad för att ge aktiva människor allt de behöver. 1 kapsel innehåller 0,5 mg koppar och består även av ämnen som biotin, järn och mangan.
Better-You-Premium-Koppar
Rank 7

better you premium koppar

betyg
(4/5)
Pris
139 kr
Kapslar
100
Det här tillskottet består av koppar och kakaopulver. Kakao gör att upptaget av koppar förstärks. Varje kapsel innehåller 2 mg koppar och kommer att bidra till att ditt immunsystem fungerar som det ska!
bästa koppar som tillskott

Detta gör koppar i din kropp

Detta grundämne är en mineral som hjälper din kropp att fungera som den ska och ingår i flera enzymer som hjälper ämnesomsättningen. Ämnet hjälper även kroppen att omsätta järn, vilket är viktigt för ditt generella välmående. Det är alltså viktigt att ha rätt nivå i kroppen. Ämnet lagras i din lever och det är även levern som styr hur mycket som utsöndras till kroppen.

Du kan hitta ämnet i lever och annan inälvsmat, men även i kött, fisk, skaldjur och nötter. Eftersom vattenledningarna i de flesta hem består av koppar så får du även i dig ämnet när du dricker vatten. Studier visar därför att du lätt får i dig din välbehövliga dagliga dos på naturligt sätt.

Vem behöver ta ett tillskott av koppar?

De flesta behöver inte ta ett tillskott, utan får i sig rätt mängd av ämnet genom sin mat. Det kan dock uppstå en brist vid vissa tarmsjukdomar. Användare upplever dock att de får goda effekter vid intag av ett tillskott.

Om du har brist på ämnet så kan du bland annat drabbas av:

  • Anemi
  • Blodbrist
  • Störd benbildning
  • Störd hjärnfunktion
  • Förhöjda kolesterolvärden
  • Svaga blodkärl
anemi och blidbrist vid brist på koppar

Du kan få bra effekter av att ta kosttillskottet, bland annat:

Så väljer du rätt tillskott

När du ska välja rätt tillskott bör du bland annat kika efter följande:

  • Hur mycket koppar varje kapsel innehåller
  • Om tillskottet kommer i form av tabletter eller kapslar

Om du väljer kapslar så behöver du se till att den är tillverkad av vegetabilisk materia om du är vegetarian eller vegan.

Kom ihåg att jämföra och testa olika produkter för att hitta det bästa valet för just dig. Enligt oss på Tillskottsbibeln så finns det gott om produkter av hög kvalitet på marknaden. Det är därför enkelt att göra ett bra val. Om du inte vill ta ett rent tillskott så kan du ofta hitta koppar i olika multivitamintabletter.

beställ koppar på nätet

Så stor dos ska du inta

Det rekommenderade dagliga intaget vid terapeutisk användning är 1-2 mg per dag. Se därför till att välja en produkt vars kapslar består utav 1-2 mg så att du enkelt kan mäta hur mycket du får i dig.

Om du däremot lider av reumatoid artrit så kan du ta mellan 1-6 mg av tillskottet. Studier visar att du vid vitiligo du ta 2-6 mg av tillskottet då det hjälper din hud med sin naturliga pigmentering.

Bäst i test av koppar

Vi har undersökt vilka produkter som är populärast på marknaden för att sedan testa och jämföra dessa med varandra. Vi har även läst användares recensioner och åsikter för att bilda oss en bra uppfattning om varje kosttillskott. Allt för att kunna utse marknadens bästa koppar.

Vår topplista med bäst i test av koppar hittar du här, bästa koppar.

Vanliga frågor – Koppar

Vad gör koppar i kroppen?

Ämnet hjälper enzymerna samt att flytta järnet i blodet.

Vad kan ett tillskott av koppar göra för mig?

Effekter som kan ske om du tar koppar tillskott är bättre hud- och hårpigment
och förbättrat immunsystem.

Avslutande ord

Om du regelbundet intar ett kosttillskott av koppar kan du uppnå mycket bra effekter, speciellt om du terapeutiskt behandlar en sjukdom. Den produkt som är bäst i test kan hjälpa din kropp att fungera optimalt och ge dig en bättre hälsa.

Användare upplever sig få mycket bra effekt av tillskotten i vårt test. Något som kan vara bra att ha i åtanke när du väljer tillskott är att köpa ett som innehåller en mindre dos så att du enkelt kan testa dig fram till den optimala dosen för just dig.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa koppar -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare Bästa Koppar -tillskotten – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa koppartillskotts-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Källor:  https://www.livsmedelsverket.se/l

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :