BĂ€sta koppar 2022

Koppar Àr ett livsnödvÀndigt grundÀmne som kroppen behöver för att kunna fungera normalt. Ibland kan man dock behöva ett tillskott av detta Àmne.

Vi har granskat marknaden efter bÀsta koppar för att kunna utse det bÀsta kosttillskottet och vi ger dig Àven goda tips inför ditt köp. HÀng med sÄ kikar vi.

Topplista bÀsta koppar -tillskotten

Topplistan

koppar-healthwell
Rank 1 BĂ€st i Test

healthwell Koppar

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
100 kapslar
Med det hÀr tillskottet kan du sÀkerstÀlla ditt intag av koppar. Koppar bidrar bland annat till immunsystemets och nervsystemets normala funktion och skyddar kroppen mot oxidativ stress. AnvÀndare tycker att det Àr en bra produkt och tycker att de har hjÀlpt deras immunsystem!
Holistic-Koppar
Rank 2

Holistic Koppar

betyg
(5/5)
Pris
125 kr
Kapslar
100
Ett högdoserat koppartillskott som ger 200 % av det dagliga behovet av koppar! Bidrar ocksĂ„ till hĂ„ret och hudens normala pigmentering. Ånga anser att det Ă€r en jĂ€ttebra produkt som gör det den ska!
Rank 3

Solgar Kelaterad Koppar

betyg
(5/5)
Pris
124 kr
Kapslar
100
Det hÀr tillskottet innehÄller kelaterad koppar vilket innebÀr att det tas upp mycket lÀttare i kroppen. Bidrar till normal nervfunktion och pigmentering. Kapslarna passar bra för vegetarianer och innehÄller 2,5 mg koppar per tablett.
Vitamineral-Complex-Body-Science-1
Rank 4

Body Science Wellness Series – Vitamineral Complex

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Tabletter
90
En produkt med viktiga mineraler och vitaminer med 50 mg koppar i varje kapsel. Produkten Àr vÀldigt populÀr bland anvÀndare och mÄnga sÀger att det Àr ett tillskott de verkligen inte vill vara utan!
Alpha-Plus-HMA-koppar
Rank 5

alpha plus hma koppar plus

betyg
(4/5)
Pris
155 kr
Tabletter
90
Ett kombinerat kosttillskott med koppar och vitamin B2. Tabletterna ger dig en normal nervfunktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress, plus att det ger en nÀringsbalansering. Varje tablett innehÄller 2 mg koppar.
Day-Multivitamin-XLNT
Rank 6

XLNT Sports Day

betyg
(4/5)
Pris
149 kr
Kapslar
60
En avancerad multivitamin som Àr utvecklad för att ge aktiva mÀnniskor allt de behöver. 1 kapsel innehÄller 0,5 mg koppar och bestÄr Àven av Àmnen som biotin, jÀrn och mangan.
Better-You-Premium-Koppar
Rank 7

better you premium koppar

betyg
(4/5)
Pris
139 kr
Kapslar
100
Det hÀr tillskottet bestÄr av koppar och kakaopulver. Kakao gör att upptaget av koppar förstÀrks. Varje kapsel innehÄller 2 mg koppar och kommer att bidra till att ditt immunsystem fungerar som det ska!
bÀsta koppar som tillskott

Detta gör koppar i din kropp

Detta grundĂ€mne Ă€r en mineral som hjĂ€lper din kropp att fungera som den ska och ingĂ„r i flera enzymer som hjĂ€lper Ă€mnesomsĂ€ttningen. Ämnet hjĂ€lper Ă€ven kroppen att omsĂ€tta jĂ€rn, vilket Ă€r viktigt för ditt generella vĂ€lmĂ„ende. Det Ă€r alltsĂ„ viktigt att ha rĂ€tt nivĂ„ i kroppen. Ämnet lagras i din lever och det Ă€r Ă€ven levern som styr hur mycket som utsöndras till kroppen.

Du kan hitta Àmnet i lever och annan inÀlvsmat, men Àven i kött, fisk, skaldjur och nötter. Eftersom vattenledningarna i de flesta hem bestÄr av koppar sÄ fÄr du Àven i dig Àmnet nÀr du dricker vatten. Studier visar dÀrför att du lÀtt fÄr i dig din vÀlbehövliga dagliga dos pÄ naturligt sÀtt.

Vem behöver ta ett tillskott av koppar?

De flesta behöver inte ta ett tillskott, utan fÄr i sig rÀtt mÀngd av Àmnet genom sin mat. Det kan dock uppstÄ en brist vid vissa tarmsjukdomar. AnvÀndare upplever dock att de fÄr goda effekter vid intag av ett tillskott.

Om du har brist pÄ Àmnet sÄ kan du bland annat drabbas av:

  • Anemi
  • Blodbrist
  • Störd benbildning
  • Störd hjĂ€rnfunktion
  • Förhöjda kolesterolvĂ€rden
  • Svaga blodkĂ€rl
anemi och blidbrist vid brist pÄ koppar

Du kan fÄ bra effekter av att ta kosttillskottet, bland annat:

SÄ vÀljer du rÀtt tillskott

NÀr du ska vÀlja rÀtt tillskott bör du bland annat kika efter följande:

  • Hur mycket koppar varje kapsel innehĂ„ller
  • Om tillskottet kommer i form av tabletter eller kapslar

Om du vÀljer kapslar sÄ behöver du se till att den Àr tillverkad av vegetabilisk materia om du Àr vegetarian eller vegan.

Kom ihÄg att jÀmföra och testa olika produkter för att hitta det bÀsta valet för just dig. Enligt oss pÄ Tillskottsbibeln sÄ finns det gott om produkter av hög kvalitet pÄ marknaden. Det Àr dÀrför enkelt att göra ett bra val. Om du inte vill ta ett rent tillskott sÄ kan du ofta hitta koppar i olika multivitamintabletter.

bestÀll koppar pÄ nÀtet

SĂ„ stor dos ska du inta

Det rekommenderade dagliga intaget vid terapeutisk anvÀndning Àr 1-2 mg per dag. Se dÀrför till att vÀlja en produkt vars kapslar bestÄr utav 1-2 mg sÄ att du enkelt kan mÀta hur mycket du fÄr i dig.

Om du dÀremot lider av reumatoid artrit sÄ kan du ta mellan 1-6 mg av tillskottet. Studier visar att du vid vitiligo du ta 2-6 mg av tillskottet dÄ det hjÀlper din hud med sin naturliga pigmentering.

BĂ€st i test av koppar

Vi har undersökt vilka produkter som Àr populÀrast pÄ marknaden för att sedan testa och jÀmföra dessa med varandra. Vi har Àven lÀst anvÀndares recensioner och Äsikter för att bilda oss en bra uppfattning om varje kosttillskott. Allt för att kunna utse marknadens bÀsta koppar.

VÄr topplista med bÀst i test av koppar hittar du hÀr, bÀsta koppar.

Vanliga frĂ„gor – Koppar

Vad gör koppar i kroppen?

Ämnet hjĂ€lper enzymerna samt att flytta jĂ€rnet i blodet.

Avslutande ord

Om du regelbundet intar ett kosttillskott av koppar kan du uppnÄ mycket bra effekter, speciellt om du terapeutiskt behandlar en sjukdom. Den produkt som Àr bÀst i test kan hjÀlpa din kropp att fungera optimalt och ge dig en bÀttre hÀlsa.

AnvÀndare upplever sig fÄ mycket bra effekt av tillskotten i vÄrt test. NÄgot som kan vara bra att ha i Ätanke nÀr du vÀljer tillskott Àr att köpa ett som innehÄller en mindre dos sÄ att du enkelt kan testa dig fram till den optimala dosen för just dig.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta koppar -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Testvinnare BĂ€sta Koppar -tillskotten – Sammanfattning

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa koppartillskotts-produkter Àr Svensk HÀlsokost, Meds samt MMSport


KĂ€llor:  https://www.livsmedelsverket.se/l

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.