Bästa kosttillskott för viktminskning & fettförbränning Jan 2023

Det finns många olika kosttillskott för dig som vill öka din fettförbränning och få hjälp med viktminskning. Vi har gjort en jämförelse över de bästa kosttillskott för viktminskning och fettförbränning som finns.

I denna artikel hittar du en översikt, för att snabbt få en bild av vad som finns att välja på samt de absolut bästa produkterna enligt oss i varje kategori. Du hittar även ett antal trevliga viktminskningspaket med produkter från de olika kategorierna.

Sidan innehåller annonser

Mer djupgående information inom varje typ av tillskott och fler produkter hittar du i dessa artiklar:

Bästa måltidsersättning

Bästa fettförbränning

Bästa proteinpulver för viktminskning

Bästa aptitdämpare

Bästa viktminskningspaket

på varje områdessida hittar ni topplistor med bästa produkter inom varje kategori. Här har vi tagit fram en topplista på olika kombinationspaket inom viktminskning.

Topplistan

viktminskningspaket-intensiv
Rank 1 Bäst i Test

Viktminskning paket intensiv

betyg
(5/5)
Pris
995 kr
Ett fint paket som innehåller allt du behöver för viktminskning. Vad sägs om Diet shakes som måltidsersättning så du kan hålla nere kalorierna, du kan välja flera smaker, Burn för ökad förbränning och energi, Diet fiber för mättnadskänslag och fiskolja (omega-3) för att säkra att du får i dig viktigt hälsosamt fett. Omdömen som är nästan helt igenom positiva pratar om mycket goda shakes, minskad aptit och bra energi. Vill du komma igång på ett enkelt sätt och inte behöva tänka så mycket så är detta helt klart värt ett försök.
summer-shred-vikminskning-paket
Rank 2

Summer shred-paket – Beach dags!

betyg
(5/5)
Pris
699 kr
Paket sammansatt för att göra dig snygg till beachen. Innehåller XLNT sport sunshine som består av lykopen och betakaroten som ger fin solbränna. Sports BCAA kalorisnålt tillskott med aminosyror för att bygga muskler. Burn för att förbränna mer fett och minska aptit. Watercut gör att du minska överflödig vätska i kroppen, minskar vikt och muskler framhävs.
kom-i-form
Rank 3

Kom i form-paketet Star nutrition

betyg
(5/5)
Pris
679 kr
I detta kom i form paket ha man plockat ihop följande. Ultimate BCAA för uppbyggnad av muskler helt utan kolhydrater. Casein som mellanmål som är gott och mättande och jämn frisättning av aminosyror. Ripped pro är en fettförbrännare med uppiggande ämnen som dämpar suget. Har inga direkta omdömen för paketet men ingredienserna är omtyckta så detta bör fungera utmärkt.
Rank 4

Diet Shake

betyg
(5/5)
Pris
229 kr - 15 Port
Kcal/Protein port.
99/14,3
Fibrer/Socker
3,1/6
En riktig fullträff bland måltidsersättningar från Svenskt kosttillskott. Bra innehåll och balans, endast 100 kcal per portion och bra med fiber och protein så du håller dig mätt ett tag. Pulvret löser sig lätt till en krämig shake med smakbitar av frukt. Mest omtyckt bland användare av alla vi testat. Blir vår vinnare!
bantningspaket
Rank 5

PAKET FÖR FETTFÖRBRÄNNING

betyg
(5/5)
Pris
979 kr
Protein.se har satt ihop ett paket som många, särskilt kvinnor uppskattar. Snygg design och bra kundservice verkar vara genomgående kommentarer. Paketet består av proteinpulver som funkar som måltidsersättare och för att hålla nere kalorier, bodyfat burner för att öka förbränning, bodyfat burner night som ökar förbränning på natten och omega-3 för viktiga fetter. Mest postitiva användare som tycker att det fungerar bra.
star måltidsersättning frukost
Rank 6 Frukost & lunch

Star Protein & Oat Breakfast Shake

betyg
(5/5)
Pris
149 kr - 15 Port
Kcal/Protein port.
185/19
Fibrer/Socker
3,5/5,5
Mycket omtyckt och välbalanserat pulver som är avsett för i första hand som frukost men funkar så klart även måltidsersättning till andra mål. Äpple och kanel är väldigt omtyckt av många. Bra med protein, fibrer och kolhydrater ifrån havre. Testa!
naturdiet måltidsersättning
Rank 7 Bästa färdiga drycken!

Naturdiet Low Sugar Shake

betyg
(5/5)
Pris
285 kr - 12 Port
Kcal/Protein port.
150/13
Fibrer/Socker
6,6/7,9
Bästa färdiga drycken som måltidsersättning enligt vår mening. Allt du behöver utan att de har överdrivit med sockerinnehållet. Mycket enkelt och gott för att ha koll på sitt kaloriintag.
body-science-diet-shake
Rank 8

Body Science Diet Shake

betyg
(5/5)
Pris
129 kr - 16 Port
Kcal/Protein port.
107/16
Fibrer/Socker
3,6/5,1
Hög proteinhalt och utan tillsatt socker. Bra mix av protein, fibrer och näringsämnen. Sinnessjukt goda enligt många användare.
slim måltidsersättning
Rank 9 Pulver, glutenfri

Slim Måltidsersättning

betyg
(5/5)
Pris
449 kr - 34 Port
Kcal/Protein
205/20
Fibrer/Socker
3,3/19
Bästsäljare hos protein.se. Naturliga smak och färgämnen, glutenfri och mycket god för att denna passar många. Pulver som blandas i vatten eller mjölk. Användare är lyriska över smaker och snabba leveranser.
dragon-fire-fettförbrännare
Rank 10

Dragon Fire Fettförbrännare

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
3,32 kr
Pris
299 kr
Mycket populär produkt för de som vill förbränna fett ordentligt. Extremt uppiggande och snabbverkande. Spansk peppar, kolin och grönt te är några av ingredienserna. Kan användas som PWO. Pigga användare utan hunger gör att vi ger denna toppbetyg!

Fler produkter för viktminskning hittar du här.

bästa kosttillskotten för viktminskning och fettförbränning

Kosttillskott

Innan det är dags att välja kosttillskott för viktminskning och fettförbränning vill vi bara uppmärksamma dig på att det just är ett tillskott.

Ett tillskott till din vanliga kost och de bästa kosttillskotten kan hjälpa dig med en viktminskning och fettförbränning men glöm inte bort att även äta riktig mat. Studier visar att tillskott fungerar bäst tillsammans med kalorisnål och näringsrik kost samt motion.

Kosttillskott innehåller proteiner, vitaminer, mineraler och fiber som du även hittar i mat.

Smidigheten är till tillskottets fördel då du tydligt vet vad det innehåller samt att du vet exakt vad och hur mycket som du får i dig.

balans kost och kosttillskott

Olika kosttillskott för viktnedgång och fettförbränning.

Det finns en hel del produkter att välja mellan inom olika kategorier. Följ vår recension för att hitta produkten för bästa viktminskning. Kosttillskott som verkligen hjälper dig med fettförbränning och fungerar på följande sätt:

 • Minskar din aptit: Får dig att känna mättnadskänsla fortare
 • Minskar absorptionen: Fett absorberas långsammare
 • Ökar din ämnesomsättning: Du bränner mer fett

Måltidsersättning

För dig som vill spara tid genom att slippa laga mat och samtidigt gå ner i vikt, är måltidsersättning ett mycket bra alternativ att använda dig av. En måltidsersättning är kalorisnål och här får du full koll på innehållet. Är du hungrig och behöver något snabbt är det perfekt med måltidsersättning istället för att stoppa i sig något onyttigt. Måltidsersättning finns som shakes, dryck eller bars.


Användare upplever att detta är den närmsta genvägen man kan ta mot en viktminskning dock rekommenderas det inte att endast leva på måltidsersättning utan det är bra att kombinera med något vanligt mål under dagen.

Proteinpulver

Proteinpulver passar både dig som vill gå ner i vikt men även för den som vill bygga muskler eller bara ha en hälsosam kropp. Proteinet behövs för att bygga och behålla muskler och för en hälsosam kropp. Det är viktigt att få i sig tillräckligt med protein då det påverkar bland annat håret, naglarna och huden.

Proteinpulver är kalorisnålt och är ett bra val av kosttillskott för dig som vill ha få en viktminskning. Det är många dieter som innebär att du ska äta mer protein än kolhydrater och på detta sätt lyckas gå ner i vikt.

Piller för fettförbränning som burn & keto

Det finns kosttillskott även i pillerform. Även här finns det några olika varianter att välja mellan. Burn och keto är två exempel på tablettform för fettförbränning.

Med ingredienser som extrakt från grönt te, kolin och hallonketoiner kan du få hjälp med din viktnedgång både psykiskt och fysiskt.


Syftet med fettförbränningstabletter är att öka din ämnesomsättning samtidigt som din aptit dämpas, vilket leder till att du äter mindre mat och portioner.

Omega-3 och Multivitamin

När du försöker att gå ner i vikt så innebär det att du kommer att behöva ligga på ett kaloriunderskott. Detta bidrar till att du kanske äter färre eller mindre portioner. Det finns då en risk att du inte får i dig så mycket vitaminer och mineraler som du egentligen behöver.

Då kan det vara bra med någon form av multivitamin som innehåller dessa. Vitaminer och mineraler påverkar bland annat din koncentration, ämnesomsättning och ditt immunförsvar.

Är du ute efter att ta hand om din kropp samtidigt som du går ner i vikt är Omega- 3 värt att ta som tillskott. Den har många positiva effekter på din hälsa. Några av fördelarna är minskat blodtryck, bättre blodfetter, bättre insulinkänslighet, ökad muskeluppbyggnad samt underlättande av viktnedgång.

tillskott för fettförbränning vi träning

Välj rätt

Det är många som vill gå ner i vikt men tänk på att när du använder dig av tillskott för viktminskning eller fettförbränning att du även får i dig tillräckligt med fettsyror, mineraler och vitaminer. Följande alternativ är exempel på vad du ska välja för att lyckas med din viktnedgång:

 • Måltidsersättning: Finns antingen som färdig dryck, shakes eller bars. Detta är en  populär viktminskningsmetod. Ersätt några måltider per dag. Ersättningarna innehåller oftast alla vitaminer som du behöver för att inte få någon vitaminbrist. Måltidsersättning är kalorisnålt och innebär att den ger dig ett kaloriunderskott
 • Fiber: I formen glukomannan sväller det i magen och på detta sätt ökar din mättnadskänsla. Detta leder i sin tur till att du känner dig mätt en längre tid.
  Det är ett effektivt sätt att gå ner i vikt genom minskat matintag. Du kan äta fibrerna som de är eller ta dem som tillskott i tablettform.
 • Fettförbrännande tillskott: Det finns många olika varianter men som har en gemensam nämnare i att innehålla verksamma ämnen som höjer fettförbränningen. Några vanliga ämnen är exempelvis grönt te, chiliextrakt och koffein.
 • Kalcium: Är ett vanligt tillskott när det kommer till fettförbränning vid uthållighetsidrotter. Kalcium  i form av pyruvat ingår i din kropps energibildande process och är delaktig i kroppens fettförbränning.
viktminskning med kosttillskott bästa

Hur utser vi bäst i test?

Olika personer testar kosttillskotten och ger sedan sina åsikter om produkterna. Alla har olika åsikter men även olika behov och det är viktigt att flera olika synvinklar kommer fram.

Detta leder till ett bra test som hjälper dig på vägen till den bästa viktminskningen.

När vi väljer ut vinnaren i testet så tittar vi främst på vad testpanelen ger för betyg på de olika produkterna. Vinnaren blir den produkten som fått högst betyg helt enkelt, bäst i test. Vi har även tagit hänsyn till hur recensioner av köpare ser ut och sammanställer olika kundrecensioner.

Priset är ingen avgörande faktor för oss i testet det finns bra produkter i alla prisklasser nämligen. Vi har inga förutfattade meningar om produkterna som vi testar och det har inte heller vår testpanel.

Testpanelen är heller inte informerad om prisklasserna på de olika kosttillskotten. Så en objektiv bedömning görs. Här hittar du vår topplista bästa kosttillskott för viktminskning och fettförbränning.

Kaloriunderskott

Oavsett om du tar hjälp av några kosttillskott för att underlätta vägen till din målvikt eller inte så ska man komma ihåg vilket som är grunden till att gå ner i vikt. Grunden är att du måste förbruka mer kalorier än du får i dig. Tillskotten kan hjälpa i viss mån men att förbruka så mycket som möjligt handlar mest om hur du träna och rör på dig.

Ett annat knep för att öka förbrukningen av kalorier ytterligare är att använda en viktväst, denna gör att du ökar förbränningen rejält oavsett om du går, joggar eller springer. Vi har hittat några fina exemplar hos https://thunderfitness.se/ som även har mycket andra utrustningar till träning som vi kan rekommendera.

Vanliga frågor – Viktminskning

Kan jag göra viktminskning hälsosamt?

Ja såklart du kan, ett tips kan vara att göra det i ett lugnt tempo, detta för att din kropp ska kunna vänja sig i sig själv.

Vilken hjälp kan jag få med kosttillskott för att minska i vikt?

Beroende på i vilken status där och vilka mål du har så är det lite olika tillskott som kan vara lämpliga. Det finns fettförbrännare, hungerdämpare, måltidsersättningar och proteinpulver som kan vara aktuella att testa för att underlätta en viktnedgång.

Sammanfattning

Vi hoppas att vår topplista av bästa kosttillskott för viktminskning från vårt test kan vara till stor del när du nu ska köpa kosttillskott.

Ta del av vår betygsättning, information och utgå från behoven som är viktiga för dig.

Oavsett vilket kosttillskott som du väljer från de som har högst betyg kommer du att bli nöjd med produkten.

Fler produkter för dig som vill hitta vägar till att minska i vikt:

Övriga produkter i testet

burn x 10
Rank 11

BURN x10

betyg
(5/5)
Pris/tablett
2,24 kr
Koffeninnehåll
Valbart
Ett av marknadens bästa bantningspiller enligt majoriteten. Perfekt när du vill bränna fett. Kan även hjälpa dig bli bukt känslan av hunger för att klara av en längre tids fasta om så behövs för att bidra till din viktnedgång. Tillsammans med rätt träning och kostupplägg är det här ett kosttillskott som fullkomligen kan förändra ditt liv. Går att köpa med eller utan koffein. Nu med ännu starkare formula för att bidra till aktiv fettförbränning.
fibertillskott diet fiber
Rank 12

healthwell Diet Fiber

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,98 kr
Koffeninnehåll
Nej
Ännu ett tillskott vi vågar utnämna till ett av marknadens bästa bantningspiller med anledning av att det hjälper dig gå ner i vikt tryggt. Detta då det inte bara är mättande likt många andra tillskott av den här sorten men även innehåller två olika sorters fibrer. Perfekt för dig som behöver ett sätt att bli mindre sötsugen på samtidigt som du fyller ut magen.
green tea rikt egcg innehåll
Rank 13

Core Green Tea

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Koffeninnehåll
Ja
Ett extrakt från grönt te. En dagsdos innehåller 440 milligram grönt teextrakt från äkta Camellia sinensis, standardiserat till 50 % EGCG. Man har dessutom lagt till 65 mg koffein per dos för bästa möjliga effekt vid viktminskning. En användare nämner att den tappat 2 kg på en månad med hjälp av tillskottet i fråga.
burner-night
Rank 14 Förbränn medan du sover

BODYFAT BURNER NIGHT

betyg
(4,5/5)
Pris/kapsel
3,32 kr
Pris
499 kr
Vegansk produkt som ökar fettförbränningen medan du sover. Carcinia Cambogia, grönt te, hallonketoner är ämnen som bidrar till viktnedgång.
kalciumpyruvat
Rank 15

Core Pyruvate

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,99 kr
Koffeninnehåll
Nej
Ett av marknadens starkaste pyruvate-tillskott, varför det blivit populärt bland människor som försöker gå ned i vikt. Hjälper dig stilla hungern och ger dig dessutom mer energi inför ett träningspass, paradoxalt nog. Detta leder alltså till att du får ökade energinivåer samtidigt som du ligger på ett kaloriunderskott, vilket gör att du bränner ännu fler kalorier. Ett bantningspiller som underlättar fettförbränningen utan några större problem.
hallonketoner
Rank 16

Core Hallonketon

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
3,31 kr
Koffeninnehåll
Nej
Bantningspillret som är på allas läppar just nu, och av en bra anledning. Core Hallonketon är nämligen en högkoncentrerad produkt som är helt naturlig — utan några kemiska ingredienser tillsatta. Produkten är helt fri från koffein — vilket gör den perfekt för att kombinera med kaffe exempelvis. Fungerar bra och bidrar till ökad fettförbränning samtidigt som den är prisvärd. Vissa omdömen påstår att detta är marknadens bästa bantningspiller, vi menar på att det finns några som är snäppet bättre men att det fortfarande är bra.
hungerdämpare
Rank 17

Hungerdämpare 2.0 Glucomannan

betyg
(4/5)
Pris/tablett
1,33 kr
Pris
199 kr
Hungerkänslor kan vara ett stort problem när du vill gå ner i vikt. Kan du minska dessa känslor så ökar chansen att du lyckas väsentligt. Dessa kapslar baseras på glukomannan som har mycket fiber och som absorberar vätska som i sin tur fyller ut mage och tarm vilket gör att en mättnadskänsla uppstår, utan massa kalorier.
chili diet fiber krom kolin koffein
Rank 18

healthwell Chili Diet

betyg
(4,5/5)
Pris/tablett
2,07 kr
Koffeininnehåll
200 mg
Ett tillskott för fettförbränning gjort på chili med verksamma capsaiciner. Speciellt utformat för människor som tränar hårt och försöker gå ner i vikt så snabbt som möjligt. Ingredienserna i tillskottet bidrar dessutom till en ökad mättnadskänsla och gör dig piggare på väldigt kort tid. Ett av marknadens bästa bantningspiller, helt enkelt.
green tea rikt egcg innehåll
Rank 19

Core Green Tea

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Koffeninnehåll
Ja
Ett extrakt från grönt te. En dagsdos innehåller 440 milligram grönt teextrakt från äkta Camellia sinensis, standardiserat till 50 % EGCG. Man har dessutom lagt till 65 mg koffein per dos för bästa möjliga effekt vid viktminskning. En användare nämner att den tappat 2 kg på en månad med hjälp av tillskottet i fråga.
glukomannan
Rank 20

Core Glukomannan

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Koffeninnehåll
Nej
Ett bantningspiller från välrenommerade Core i Sverige. Innehåller kapslar med högkoncentrerat extrakt från glukomannan. En perfekt produkt för viktminskning då den bidrar till en mättnadskänsla utan dess like enligt många omdömen på webben bland annat. Helt klart ett av marknadens bästa bantningspiller just nu i vårt tycke, dessutom inte dyrt alls utan till och med överkomligt. Även grymt mot förstoppning!
black-burn
Rank 21

Black Burn

betyg
(4/5)
Pris/tablett
2,91 kr
Pris
349 kr
Högkoncentrerad formula för fettförbränning. Nyutvecklad formula från tidigare som har vunnit flera priser. Ger flera funktioner i ett fettförbränning, ökar ämnesomsättningen, ger energi och motverkar hunger. Många nöjda användare.
waterloss under diet och inför träning
Rank 22

Core Waterloss

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
2,07 kr
Koffeninnehåll
Nej
Ett unikt kosttillskott med valda örter som används av muskelbyggare och bikini fitness-modeller över hela landet inför tävlingar. Perfekt för att bli av med oönskad vätska inför en invägning, tävling, fotografering eller bara för att tajta till kroppen lite. Bidrar till att din kropp blir av med oönskad vätska. Fungerar för övrigt väldigt bra för människor med reumatism då lederna lätt fylls på med vätska.
gröna kaffebönor
Rank 23

Core Green Coffee

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
3,31 kr
Koffeninnehåll
Nej
Gröna bönor har länge varit hemligheten för viktnedgång men på senare tid blivit en hett tillskott som setts användas bland kändisar. Gör så du känner dig mätt under hela dagen och därmed går ner i vikt utan att ändra kosten nämnvärt.
core carnitine
Rank 24

Core Carnitine

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,48 kr
Koffeninnehåll
Nej
Ett av marknadens starkaste karnitintillskott. Högdoserat - hela 1500 mg rent L-karnitin per dos. Kapslarna är lättsvalda och tillskottet skapat i Sverige - vad mer kan man önska? Perfekt för dig med Ehlers-Danlos syndrom i kombination med Q10-tillskott av olika slag. Mättar ordentligt efter träning, varför produkten används av människor som är på jakt efter starka bantningspiller.
core garcinia cambogia
Rank 25

Core Garcinia Cambogia

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Koffeninnehåll
Nej
Högdoserat extrakt från Garcinia Cambogia — en omtalad frukt, milt uttryckt. En utmärkt produkt för att kontrollera aptit och fettförbränning. En person som lämnat ett omdöme på SvensktKosttillskott menar på att den lyckats gå ner hela 20 kg på ett år utan att förändra något i kosten (vilket vi tvivlar på i den bemärkelsen att kosten nog förblivit densamma med undantaget att diverse kosttillskott i form av bantningspiller hjälpt öka mättnadskänslan under dagens gång). Ett bantningspiller som inte bara får dig att känna dig smal med tiden, men faktiskt bidrar till det också. Kombinerar du ett kosttillskott likt detta med en måttlig mängd träning och en något förändrat kost kommer du med största sannolikhet att rasa i vikt.
core forskolin
Rank 26

Core Forskolin

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
3,81 kr
Koffeninnehåll
Ja
Ett unikt bantningspiller som innehåller extrakt från Coleus forskohlii som är en ört med många års traditionell användning inom det ayurvediska hälsosystemet. Gör så du svettas oerhört mycket mer under dina träningspass på gymmet exempelvis samt att din aptit minskar avsevärt vilket leder till att du kan gå ner i vikt snabbt. Något dyrt dock sett till andra bantningspiller i prisklassen.
cuts
Rank 27

Animal Cuts

betyg
(1/5)
Pris/kapsel
10,52 kr
Koffeninnehåll
Ja
Ett mycket avancerat och unikt kosttillskott för någon som försöker gå ner i vikt. Innehåller hela 8 olika komplex och anses av vissa som styrketränar väldigt hårt vara det bästa bantningspillret på marknaden. Vi håller inte riktigt med. Alldeles för dyrt för gemene man och tillräckligt högdoserat för att endast kunna tas 3 veckor åt gången — sen råds man till att ta 1 veckas uppehåll för att låta kroppen återhämta sig något.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de kosttillskotten för viktminskning som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kostillskotten för viktminskning – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Viktminskning paket intensiv
 2. Bästa Drycken : Naturdiet Low Sugar Shake
 3. Billigast köp : Star Protein & Oat Breakfast Shake
 4. Bästa i pulverform : Kom i form-paketet Star nutrition
 5. Glutenfritt : Slim Måltidsersättning
 6. Till frukost och lunch : Star Protein & Oat Breakfast Shake

Källhänvisning:

styrkelabbet.se

https://www.svenskhalsokost.se/ga-ner-i-vikt

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :