BÀsta kosttillskotten för bÀttre sömn 2022

Sömnen Àr som alla vet oerhört viktig för vÄr kropp och hjÀrna. Alla som har haft oturen att under perioder inte kunna sova bra (hej smÄbarnsförÀlder!) vet vilken tortyr det kan kÀnnas som.

Ibland kan det vara bra att ta hjÀlp av kosttillskott som hjÀlper till sÄ att man kan fÄ sova bÀttre.

I den hÀr artikeln ska vi göra en liten recension av bÀsta kosttillskotten för bÀttre sömn och vi ska i vÄrt test avgöra vilket kosttillskott som Àr bÀst i test!

Topplista kosttillskott för bÀttre sömn:

Topplistan

good night zma mm
Rank 1 BĂ€st i Test

Core Good Night

betyg
(5/5)
Pris/tablett
2,7 kr
Sömntabletter frÄn Core som Àr vÀldigt omtyckta. Gör att kroppen slappnar av och att du somnar in mycket lÀttare och bÀttre enligt mÄnga recensioner pÄ webben. NÄgra av de bÀsta sömntabletterna pÄ marknaden just nu. InnehÄller en fin mix av ashwagandha, L-teanin och GABA samt ZMA. Bra Àmnen mot stress och oro.
glycin-500
Rank 2

Healthwell glycin 500

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Typ
Kapsel 120 st
Aminosyran glycin i kapselform med 500 mg glycin i varje kapsel! Glycin kan hjÀlpa kroppen och hjÀrnan att ÄterhÀmta sig bÀttre under natten och tas dÀrför bÀst innan man ska sova. Kapslarna Àr helt veganska.
ksm66-ashwagandha
Rank 3 Kliniskt testad

KAM-66 Ashwagandha

betyg
(5/5)
Pris
219 kr
MĂ€ngd
120 kapslar
KSM66Ÿ Ashwagandha Àr ekologiskt odlad och kliniskt testad. Oerhört mÄnga positiva anvÀndare som fÄtt hjÀlp mot stress, oro, sömnproblem med mera. En riktig vinnare!
Ginseng komplex healthwell
Rank 4 Hög koncentrerad!

Ginseng komplex

betyg
(5/5)
Pris
269 kr
Pris per dagsdos
4,48 kr
Ginseng/dag
1200 mg
TvÄ olika typer av Ginseng som som tillsammans ska minska stress, göra dig piggare och friskare. Dessutom extra B12 för att stÀrka ÀmnesomsÀttningen i cellerna. Djupare sömn, mer mental fokus och mycket piggare Àr nÄgra av anvÀndarrecensionerna. En mycket bra produkt till ett vettigt pris gör denna till vÄr totala testvinnare!
l-teanin 200
Rank 5

L-teanin 200 healthw

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,65 kr
En sömntablett som inte bara hjÀlper dig sova bÀttre men dessutom vakna utvilad. OrosdÀmpande. Ett av de bÀsta sömnpillren pÄ marknaden just nu i vÄrt tycke.
zma night hard core
Rank 6

ZMA Night

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,80 kr
Kapslar som innehÄller zink, magnesium och L-teanin. FörbÀttrar testosteronnivÄerna, ger en bÀttre sömn och motverkar kramp och trötthet i musklerna. MÄnga tycker att den ger vÀldigt bra effekter pÄ sömnen och ger bra ÄterhÀmtning! Det hÀr tillskottet kan fÄ dig att sova riktigt djupt. Du vaknar piggare ocksÄ.
ultimate zma night complex
Rank 7

Ultimate ZMA Night Complex

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
4,43 kr
Ett tillskott som oftast hjĂ€lper mĂ€nniskor som haft problem med sömnen i mĂ„nga Ă„r. MĂ„nga menar pĂ„ att den hĂ€r produkten, skapad för mĂ€nniskor som trĂ€nar, Ă€r bĂ€ttre Ă€n vad som sĂ€ljs pĂ„ Apoteket. Stora piller, lite svĂ„ra att svĂ€lja — men ack sĂ„ effektiva! Rekommenderas varmt.
pukka te med ginseng
Rank 8 Te!

Ginseng komplex

betyg
(5/5)
Pris
37 kr
Antal pÄsar
20 st
Pukka Te Ginseng Àr ekologiskt och innehÄller 50 % grönt te i kombination med citrongrÀs, ingefÀrarot, ginsengrot och matchapulver. Teet smakar utmÀrkt och innehÄller bÄde ginseng & grönt te.
gaba-utvald
Rank 9

Gaba 1000

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Typ
Kapsel
Högdoserat Gaba i vegetabiliska kapslar. Extra tillsatt B6 föra att minska trötthet och utmattning. AnvÀndare rapporterar hjÀlp mot kronisk trötthet, stress och muskelspÀnningar samt bÀttre sömn. MÄnga positiva recensioner, blir vÄr GABA testvinnare!
bÀsta zma
Rank 10

Self Omninutrition Muscle: ZMA

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Antal dagar
120
För att fĂ„ ut det mesta av din trĂ€ning behöver du förmodligen tillskott av mineraler som zink och magnesium för att fĂ„ en bra proteinsyntes. Även B6 hjĂ€lper diag att reglera hormonaktiviteterna. Mycket nöjda anvĂ€ndare som sover bĂ€ttre, Ă„terhĂ€mtar sig lĂ€ttare och bygger bra med muskler.

Fler kosttillskott för bÀttre sömn hitta du hÀr

bÀsta tillskotten för bÀttre sömn

DÄlig sömn och vad den kan stÀlla till med

För att hjÀrnan och kroppen ska kunna ÄterhÀmta sig efter trÀning, stress eller bara en lÄng dag med mÄnga intryck mÄste man sova ordentligt. KÀnner man sig pigg och utvilad under dagen kan man vara sÀker pÄ att man fÄr tillrÀckligt med sömn.

De flesta vuxna behöver mellan 6-9 timmar sömn per natt för att kroppen och hjÀrnan ska mÄ bra, men det Àr vÀldigt individuellt.

Men om man inte sover bra dÄ? Vad kan hÀnda dÄ?

Det hÀr Àr vad som hÀnder om man har lÀngre perioder med dÄlig sömn:

 • Du fĂ„r svĂ„rare att koncentrera dig vilket till exempel kan leda till att det blir svĂ„rt att köra bil, lĂ€sa eller delta i viktiga möten.
 • Du blir faktiskt dummare. InlĂ€rningsförmĂ„gan minskar nĂ€r man lider av sömnbrist.
 • Risken för övervikt ökar.
 • Immunförsvaret sĂ€nks.
 • Risken att drabbas av allvarliga sjukdomar som diabetes och depression ökar.

NÄgon enstaka natt med fÄ timmars sömn Àr inte farligt, Àven om det sÄklart pÄ kort sikt kan pÄverka dig negativt.

Det hÀr med lÀngre perioder av sömnbrist lÄter ju inte jÀttekul, men det finns som sagt hjÀlp att ta till i perioder av sömnbrist. Det finns mÄnga olika kosttillskott att testa om du vill och nu ska vi titta lite nÀrmare pÄ vilka olika sorter som finns och vad de har för egenskaper!

trött dÄligt med sömn tillskott

Kosttillskott för bÀttre sömn

Förutom att göra alla de saker man kan för att sova bÀttre som till exempel att ha mörkt i sovrummet och att motionera ordentligt, sÄ finns det alltsÄ tillskott som kan hjÀlpa en till bÀttre sömn. Nu ska vi gÄ igenom dem.

Citronmeliss

Citronmeliss Àr en naturmedicin som Àr naturligt rogivande och lugnande. Den har anvÀnts vÀldigt lÀnge av mÀnniskor som har problem med att sova eller Àr stressade.

Kamomill

Kamomill Àr en ört som likt citronmeliss lÀnge har anvÀnts som hjÀlp mot bland annat sömnproblem. Den Àr Àven avslappnande, hjÀlper mot huvudvÀrk och Àr ocksÄ kramplösande.

Att ta ett tillskott med kamomill eller dricka kamomillte pÄ kvÀllen kan alltsÄ vara bra att testa!

B-vitamin

B-vitamin har en lugnar bÄde nervsystem och humör och har bevisad effekt mot sömnproblem.

Magnesium

Forskning visar att magnesium bidrar till att minska stress i nervsystemet och gör att man kÀnner sig avslappnad och kan pÄ det sÀttet somna lÀttare.

Grönt te

I grönt te finns aminosyran L-teanin som i forskningen har visat kunna öka nivÄerna av dopamin och tryptofan som bidrar till att kroppen ska kunna tillverka serotonin och melatonin. De hÀr hormonerna gör att vi kan somna.

grönt te bra mot dÄlig sömn

GABA

GABA stÄr för gamma-aminobutyric acid och Àr en neurotransmittorsubstans. Ett tillskott av GABA kan göra oss lugnare och mer avslappnade och ocksÄ hjÀlpa till vid sömnproblem.

Ashwagandha

Ashwagandha Àr en vÀxt som lÀnge anvÀnts i traditionell indisk lÀkekonst och Àr i vÄr del av vÀrlden en ganska okÀnd vÀxt. Den anses ha mÄnga bra egenskaper, bland annat avslappning, vilket ju Àr vÀldigt bra om man har problem med sömnen.

ZMA

ZMA Àr ett kosttillskott som Àr en blandning av zink, magnesium och vitamin B6. Den Àr vÀldigt populÀr i fitnessvÀrlden dÀrför att förutom att den förbÀttrar sömnkvaliteten sÄ ökar den uthÄlligheten och muskelÄterhÀmtningen.

Var hittar jag kosttillskott för bÀttre sömn?

Om du vill fÄ tag pÄ kosttillskott för bÀttre sömn ska du leta pÄ olika hÀlsokostbutiker eller butiker som sÀljer kosttillskott bÄde online och i fysisk butik.

I vÄrt test kan du hitta de bÀsta kosttillskotten för din sömn som du kan bestÀlla direkt hem till dig!

Är det dyrt?

Finns det ett pris pÄ bra sömn? Klart att man kan vara beredd att betala lite, men sÄklart sÄ vill man ju inte ruinera sig!

Det finns mÄnga olika prisklasser att vÀlja mellan nÀr du vill köpa det bÀsta kosttillskottet för din sömn. I vÄr undersökning har vi hittat priser mellan ca 100 kr upp till 500 kr för en förpackning.

Vi Àr sÀkra pÄ att du kommer hitta ett tillskott som kommer hjÀlpa dig att sova bÀttre till ett pris som passar din ekonomi!

BÀst i test kosttillskott för bÀttre sömn

HĂ€r kan du se vilket kosttillskott som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta kosttillskott för bĂ€ttre sömn!

Vi har tittat pÄ en massa olika faktorer för att kunna vÀlja ut vinnare i vÄrt test. Det finns mÄnga tillskott dÀr ute pÄ marknaden idag och de kommer i olika former och kvaliteter, vilket gör att vi vill att du som köpare ska kunna kÀnna dig trygg med att produkterna i vÄrt test Àr just de bÀsta!

Pris, smak, kvalitet och kvantitet Ă€r exempel pĂ„ faktorer för högt betyg i vĂ„rt test. Även andras tester, betyg och omdömen vĂ€gs in nĂ€r vi gör vĂ„r topplista.

Produkterna vi har valt ut Àr av olika prisklasser för att du ska kunna hitta det bÀsta för dig till rÀtt pris!

Vanliga frĂ„gor – Tillskott för bĂ€ttre sömn

Kan tillskott hjÀlpa mig?

Ja det Àr visat att tillskott kan hjÀlpa din kropp att slappna av och andas ut.

Sammanfattning

Sömnen Àr livsviktig för oss mÀnniskor och vuxna behöver sova mellan 6-9 timmar per natt för att mÄ bra.

LÄngvarig sömnbrist kan leda till en rad problem som koncentrationssvÄrigheter, depression, inlÀrningsproblem och diabetes. En enstaka natt hÀr och dÀr Àr inte farligt men kan vara nog sÄ jobbigt.

Det finns en hel del olika kosttillskott för bÀttre sömn pÄ marknaden idag, bland annat magnesium, ZMA, örter, B-vitamin och GABA. Man fÄr testa sig fram till vad som funkar bÀst för en sjÀlv.

Kosttillskott för bÀttre sömn finns i mÄnga olika prisklasser och former, och det gÄr att köpa bÄde pÄ nÀtet och i fysisk butik.

NÄgot som skulle kunna fungera om du har provat annat utan resultat Àr CBD-olja. Vi har gjort en guide om bÀsta cbd-oljor.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta tillskotten för sömn, som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta sömn tillskotten – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Core Good Night
 2. BĂ€sta kapseln : KAM-66 Ashwagandha
 3. Billigast köp: L-teanin 200 healthwell
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Core Good Night
 5. Mest högkoncentrerad : Ginseng komplex
 6. PopulÀrast i sökningar : Core Good Night

KĂ€llor

https://www.1177.se/liv–halsa/stresshantering-och-somn/somnen-ar-viktig-for-din-halsa/

https://www.if.se/foretag/forsakringar/personalforsakring/sjukvardsforsakring/sjukdom/somnbrist

Fler produkter

Övriga produkter i testet

super magnesium 3 sorter
Rank 11 Högdoserat

HealthWell Super Magnesium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,69 kr
Magnesium/kapsel
800 mg
Ett högdoserat magnesiumtillskott som innehÄller hela 3 olika sorters magnesium för bÀsta effekt och upptag. Efter en kapsel av det hÀr tillskottet kommer det inte fattas magnesium i ditt system. 100% vegetabiliska kapslar dessutom, för att göra det lÀtt för magen.
deep sleep
Rank 12

Body Science Deep Sleep

betyg
(5/5)
Pris/kapslar
2,21 kr
Ett kosttillskott utvecklat för mÀnniskor som har sömnsvÄrigheter och upplever mycket fysisk och psykisk stress i sin vardag. UtmÀrkt för mÀnniskor som styrketrÀnar hÄrt för övrigt, speciellt för dig som har svÄrt att sova efter att du trÀnat pÄ gym.
ksm66-ashwagandha
Rank 13 Kliniskt testad

KAM-66 Ashwagandha

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
MĂ€ngd
120 kapslar
KSM66Ÿ Ashwagandha Àr ekologiskt odlad och kliniskt testad. Oerhört mÄnga positiva anvÀndare som fÄtt hjÀlp mot stress, oro, sexlust sömnproblem med mera.
core zma
Rank 14

Core ZMA

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,10 kr
Ett tillskott som inte bara hjÀlper dig sova bÀttre om nÀtterna men Àven hjÀlper dig bygga muskler snabbare. Faktumet att det kan ge dig rÀtt förutsÀttningar för muskeltillvÀxt Àr vad som gör tillskottet unikt. InnehÄller dessutom zink, magnesium, samt vitamin B6.
kosttillskott mot insomningsbesvÀr
Rank 15

Valerina Natt

betyg
(4/5)
Pris/tablett
1,47 kr
En traditionell sömntablett som framgÄngsrikt anvÀnts mot sömnproblem i flera decennier. VÀxtbaserat vilket Àr ett stort plus för dig som inte vill fÄ i dig mÀngder med konstiga Àmnen. Ett riktigt bra och prisvÀrt sömntillskott, helt enkelt.Baserad pÄ medicinalvÀxten valeriana som lÀnge anvÀnts mot sömnproblem.
nootropics nighes
Rank 16

Nootropics Night

betyg
(3/5)
Pris/kapslar
3,31 kr
En sömntablett frÄn svenska Star Nutrition. Rekommenderas speciellt för dig som styrketrÀnar dÄ formulan Àr speciellt framtagen ur det perspektivet. NÄgot högdoserat.
sömn balans
Rank 17

Holistic SömnBalans

betyg
(3/5)
Pris/kapslar
6,65 kr
En fantastisk sömntablett frĂ„n ett fantastiskt, svenskt företag — nĂ€mligen Holistic. Ger dig lugn och ro innan sömn, som produktens namn kanske antyder. 1 kapsel kan rĂ€cka för effekt.
bedtime vegan
Rank 18

Great Earth Bedtime

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
4,98 kr
Ett 100% veganskt sömntillskott som Àr skapat av företaget Great Earth. HjÀlper dig somna in mycket lÀttare pÄ kvÀllarna och bidrar till god sömn. Rekommenderas av mÄnga, inklusive oss.
saframyl lugn avslappning
Rank 19

Saframyl Positive Sleep

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
11,46 kr
Ett sömntillskott för dig som har svÄrt att sova, vaknar lÀtt under natten men framför allt vill kÀnna dig utvilad pÄ morgonen. Inte det mest prisvÀrda tillskottet sett till andra sömntabletter vi recenserat men ÀndÄ vÀrd en plats i vÄrt stora test.
ren vila tillskott
Rank 20

Upgrit Ren Vila

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
3,27 kr
Ett receptfritt tillskott som innehÄller magnesium, vitamin B6 och glycin.
för nattsömn gaba l-teanin
Rank 21

Better You Natt

betyg
(2/5)
Pris/kapslar
6,31 kr
En vegansk sömntablett frÄn Better You. Ger dig en betydligt mer kvalitativ sömn. Dock fÄr vissa inga resultat vilket Àr vÀldigt oroande.