BÀsta kosttillskotten för en snygg solbrÀnna 2021

Drömmer du om en fin solbrĂ€nna, dĂ„ har du kommit helt rĂ€tt. HĂ€r hittar du de bĂ€sta kosttillskotten för en snygg solbrĂ€nna. Tillskotten skyddar din hur och hjĂ€lper dig bli brun snabbare och fĂ„ en solbrĂ€nna som varar. 

Tillskotten kan Àven skydda din hud frÄn skador som kan orsakas av solen. De kan bidra till att du inte brÀnner dig lika lÀtt, dock ersÀtter de inte ett solskydd. Tillskotten fungerar som ett perfekt komplement nÀr du vistas i solen och som Àven hjÀlper dig att bli brunare. Ta del av vÄrt bÀst i test för att hitta bÀsta kosttillskotten för dig.

I denna artikel sÄ har vi lite övergripande information om vad som finns för produkter runt solbrÀnna, sedan har vi underartiklar med mer förslag pÄ produkter inom mer specifika omrÄden.

Topplista bÀsta tillskotten för en snygg solbrÀnna

Topplistan

betakaroten-brun-utan-sol
Rank 1 BĂ€st i Test

Brun utan sol ifrÄn Protein.se

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Antal kapslar
150 st
Kapslar med en mix av produkter som ska hjÀlpa dig att fÄ en naturligt brun hudfÀrg. Förebygger Àven rynkor. InnehÄller bland annat betakaroten och lykopen. Kan ses som lite dyr men det finns en stor mÀngd mycket nöjda anvÀndare sÄ för den som tycker att det Àr vÀrt det ska man absolut prova.
maxosol
Rank 2

Maxosol

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Antal kapslar
30 st
Högdoserad betakaroten ifrÄn gröna alger. Naturligt vegetabiliskt tillskott med MCT-olja frÄn kokos för att förenkla upptaget. Helt ok.
bÀsta solbrÀnnan

Vad Àr solbrÀnna?

Cellerna i vĂ„r hud bildar melanin som Ă€r ett speciellt pigment, detta sker nĂ€r vi utsĂ€tts för UV-strĂ„lning.  Melanin skyddar dig frĂ„n DNA skador genom att absorbera UV-strĂ„lningen. 

Melanogenes kallas den processen dÀr melanin skapar. Desto mer melanin som skapas desto bÀttre skyddad blir du mot solens strÄlar.

Vi kan bli olika bruna och orsaken bakom detta Ă€r delvis styrt genom genetik men Ă€ven individuellt. Vid för mycket sol kan svĂ„ra DNA skador uppkomma och risken Ă€r större för cancer och ett snabbare Ă„ldrande i huden. 

Fungerar kosttillskott för en snygg solbrÀnna?

Tillskott för solbrÀnna gör inte att du blir brun bara för att du tar en tablett men om du börjar ta tillskottet 2- 3 mÄnader innan du planerar att vistas i solen och fortsÀtter att ta dem regelbundet, dÄ kommer du mÀrka en stor skillnad.

Du kommer fÄ en fin solbrÀnna samtidigt som du skyddar din hud mot cellskador som kan uppstÄ vid UV-strÄlning. Brun utan sol tillskott kan vara ett perfekt komplement under soliga dagar.

Kosttillskottens innehÄll för en snygg solbrÀnna

NĂ€r du ska vĂ€lja bĂ€sta kosttillskottet för en snygg solbrĂ€nna bör du titta pĂ„ innehĂ„llsförteckningen. HĂ€r avgörs det vilka brun utan sol tillskott som Ă€r bĂ€st. Ett högt innehĂ„ll av betakaroten kombinerat med andra Ă€mnen sĂ„ som L-Tysorin, Para-aminobensoesyra och druvkĂ€rneextrakt förstĂ€rker de önskade effekterna av brun utan sol tillskott. 

Betakaroten har Ă€ven en positiv effekt pĂ„ din huds lyster. VĂ€ljer du ett tillskott som Ă€ven innehĂ„ller koppar och vitamin E, minskar du risken till pigmentförlust bĂ„de nĂ€r det gĂ€ller din hud och ditt hĂ„r. Vitamin E skyddar huden mot farlig UV-strĂ„lning, förebygger rynkor och gör huden mer elastisk. 

kosttillskott för en fin solbrÀnna

Vad Àr betakaroten?

Betakaroten Àr ett pigment som fungerar som ett förstadium till vitamin A. Kroppen anvÀnder alltsÄ betakaroten för att kunna bilda vitamin A. Betakaroten ger en lÀttare brun nyans till din hud nÀr den lagras i hudens fettvÀvnad.

Betakaroten finns i naturen

Du kan hitta betakaroten bland annat i morot, spenat, pumpa, mango men Ă€ven grön mikroalg innehĂ„ller betakaroten. Det Ă€r denna alg som oftast anvĂ€nds nĂ€r man framstĂ€ller tillskott och detta beror pĂ„ att den har bĂ€ttre biotillgĂ€nglighet i kroppen och ger Ă€ven ett bĂ€ttre antioxidantskydd Ă€n de syntetiska varianterna. 

Varför betakaroten

Betakaroten har samma goda egenskaper och effekter pĂ„ din kropp som A-vitamin har utan att du riskerar att överdosera, detta eftersom betakaroten omvandlas just till A-vitamin nĂ€r det behövs. 

Kroppens celler fÄr hjÀlpa att producera melanin som skyddar din hud mot skadliga UV-strÄlar. Dessutom Àr A-vitamin behövliga nÀr det kommer till kroppens slemhinnor och din syn.

Andra fördelar med betakaroten Àr bland annat:

  • Bidrar till att du blir snabbare brun eftersom den frĂ€mjar hudens pigmentering
  • FörbĂ€ttrar matsmĂ€ltningen
  • HjĂ€lper till med smörjningen av kroppens membran och stĂ€rker slemhinnorna.
  • Skyddar huden mot solskador
  • StĂ€rker ditt immunförsvar
  • SĂ€nker ditt kolesterolvĂ€rde
handla produkter för solning online

SÄ utser vi bÀst i test

Vi anvĂ€nder oss av en testpanel nĂ€r vi utser bĂ€st i test. Panelen ger sedan sitt betyg efter att ha provat de olika produkterna. Det Ă€r dessa betyg, samt anvĂ€ndares omdöme och andra recensioner vi tar hĂ€nsyn till. Vi tittar Ă€ven pĂ„ pris och innehĂ„ll. 

Med vĂ„r recension vill vi ge dig en tydlig överblick över de olika produkterna och guida dig fram till vilken som blir det bĂ€sta tillskottet för dig. 

Topplista bÀsta solbrÀnna

Sammanfattning

Vill du bĂ„de fĂ„ en snyggare solbrĂ€nna, bli brun snabbare och dessutom fĂ„ ett skydd mot skadliga solstrĂ„lar, dĂ„ Ă€r det nĂ„got av tillskotten i vĂ„rt test som du söker. 

Detta Ă€r inte det enda tillskotten kan göra utan betakaroten som Ă€r en ingrediens kommer med en rad andra fördelar. FörstĂ€rkt immunförsvar, sĂ€nkt kolesterolvĂ€rde och förbĂ€ttrad matsmĂ€ltning Ă€r nĂ„gra av fördelarna. 

MÄlet med vÄrt bÀst i test för bÀsta kosttillskotten för en snygg solbrÀnna Àr att ge dig en guide och en överblick med jÀmförelser över produkterna. Detta vill vi göra för att du ska hitta den produkten som passar dig bÀst.

KĂ€llor:

https://www.mmsports.se/blogg/sa-blir-du-brun-snabbt-med-brun-utan-sol-tabletter/

https://www.svensktkosttillskott.se/sa-far-du-solbrun-hud-med-betakaroten