BÀsta kosttillskotten för en snygg solbrÀnna 2022

Drömmer du om en fin solbrĂ€nna, dĂ„ har du kommit helt rĂ€tt. HĂ€r hittar du de bĂ€sta kosttillskotten för en snygg solbrĂ€nna. Tillskotten skyddar din hur och hjĂ€lper dig bli brun snabbare och fĂ„ en solbrĂ€nna som varar. 

Tillskotten kan Àven skydda din hud frÄn skador som kan orsakas av solen. De kan bidra till att du inte brÀnner dig lika lÀtt, dock ersÀtter de inte ett solskydd. Tillskotten fungerar som ett perfekt komplement nÀr du vistas i solen och som Àven hjÀlper dig att bli brunare. Ta del av vÄrt bÀst i test för att hitta bÀsta kosttillskotten för dig.

I denna artikel sÄ har vi lite övergripande information om vad som finns för produkter runt solbrÀnna, sedan har vi underartiklar med mer förslag pÄ produkter inom mer specifika omrÄden.

Topplista bÀsta tillskotten för en snygg solbrÀnna

Topplistan

betakaroten-healthwell
Rank 1 BĂ€st i Test

Healthwell Betakaroten

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
Antal kapslar
30 st
Högdoserad betakaroten för jÀmn solbrÀnna och fint lyster bland annat. Naturligt vegetabiliskt tillskott med MCT-olja för att förenkla upptaget. Nöjda anvÀndare som bland annat har blivit av med soleksem och fÄtt fin fÀrg. Toppbetyg i vÄrt test!
betakaroten-brun-utan-sol
Rank 2

Brun utan sol ifrÄn Protein.se

betyg
(5/5)
Pris
349 kr
Antal kapslar
150 st
Kapslar med en mix av produkter som ska hjÀlpa dig att fÄ en naturligt brun hudfÀrg. Förebygger Àven rynkor. InnehÄller bland annat betakaroten och lykopen. Kan ses som lite dyr men det finns en stor mÀngd mycket nöjda anvÀndare sÄ för den som tycker att det Àr vÀrt det ska man absolut prova.
Dr-organic-aloe-vera
Rank 3

Aloe Vera Gel

betyg
(5/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
200 ml
En Aloe Vera gel som ger omedelbar lindring till solsveda. HjÀlper Àven vid hudklÄda. MÄnga tycker att den hjÀlper fantastiskt bra mot hudproblem i allmÀnhet men lindring av solsveda i synnerhet!
hawaiian-tropic-solskydd
Rank 4 Spray - svett och vattenresistent perfekt för trÀning mm

Hawaiian tropic island sport continuous spray spf 30

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Solskyddsfaktor
30
Typ
Spray
Perfekt för dig som Àr ute och rör pÄ dig i solen. Snabbabsorberande spray som gör det enkelt att applicera. Sitter kvar Àven nÀr du svettas och Àr i vatten. Uppskattat bland anvÀndare och en fullpoÀngare enligt oss. Finns Àven med lÀgre faktor i samma butik..
lovea-organic-kid-high-protection-solspray
Rank 5 Spray - hög solfaktor anpassad för barn

Lovea organic kid high protection moisturizing spray spf50

betyg
(5/5)
Pris
259 kr
Solskyddsfaktor
50
Typ
Spray
Denna spray Àr anpassad för barn och har en riktigt hög solskyddsfaktor. AnvÀnds bÄde i ansikte och pÄ kropp, Àr Àven vattenresistent. Skyddar och Äterfuktar barnens hud. Smidig och bra med höga betyg.
maxosol
Rank 6

Maxosol

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Antal kapslar
30 st
Högdoserad betakaroten ifrÄn gröna alger. Naturligt vegetabiliskt tillskott med MCT-olja frÄn kokos för att förenkla upptaget. Helt ok.
Rank 7 Lotion- hög solfaktor anpassad för barn

Biosolis sollotion kids spf 50+

betyg
(5/5)
Pris
269 kr
Solskyddsfaktor
50
Typ
Sollotion / solkrÀm
Denna lotion - solskyddskrÀm - Àr anpassad för barn och har en riktigt hög solskyddsfaktor. Kan anvÀndas pÄ hela kroppen och i ansiktet. Ekologisk med bland annat Aloe Vera som vÄrdar och skyddar huden. Vattenresistent och absorberas snabbt.
brun-utan-sol
Rank 8

Tancan bronze self-tanning spray

betyg
(5/5)
Pris
231 kr
MĂ€ngd
250 ml
En helt vegansk brun utan sol spray som ger en fin solkust fÀrg. InnehÄller inte mineralolja, parabener eller parfym vilket gör den skonsam mot huden. Berikas med bland annat Aloe Vera. AnvÀndare tycker att den ger en jÀmn fin fÀrg och Àr lÀtt att anvÀnda.
Rank 9

Eucerin Sun Spray Transparent SPF 50

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Solskyddsfaktor
50
Typ
Spray
Spray som har vunnit flera tester som Àr gjorda. Klibbfri genomskinlig spray som passar alla hudtyper. Omtyckt av bÄde testare och anvÀndare och fÄr hÀr höga betyg.
Avivir-Aloe-Vera-Gel
Rank 10

Avivir aloe vera gel

betyg
(5/5)
Pris
125 kr
MĂ€ngd
100 ml
Högkoncentrerad gel med Aloe Vera som hjÀlper vÀldigt bra om du har brÀnt dig i solen. InnehÄller 98% Aloe Vera och bygger upp skadad hud. AnvÀndare tycker att den hjÀlper mot de flesta hudproblem och att den Àr suverÀn mot solsveda!

Fler produkter för fin solbrÀnna hittar du hÀr

bÀsta solbrÀnnan

Vad Àr solbrÀnna?

Cellerna i vĂ„r hud bildar melanin som Ă€r ett speciellt pigment, detta sker nĂ€r vi utsĂ€tts för UV-strĂ„lning.  Melanin skyddar dig frĂ„n DNA skador genom att absorbera UV-strĂ„lningen. 

Melanogenes kallas den processen dÀr melanin skapar. Desto mer melanin som skapas desto bÀttre skyddad blir du mot solens strÄlar.

Vi kan bli olika bruna och orsaken bakom detta Ă€r delvis styrt genom genetik men Ă€ven individuellt. Vid för mycket sol kan svĂ„ra DNA skador uppkomma och risken Ă€r större för cancer och ett snabbare Ă„ldrande i huden. 

Fungerar kosttillskott för en snygg solbrÀnna?

Tillskott för solbrÀnna gör inte att du blir brun bara för att du tar en tablett men om du börjar ta tillskottet 2- 3 mÄnader innan du planerar att vistas i solen och fortsÀtter att ta dem regelbundet, dÄ kommer du mÀrka en stor skillnad.

Du kommer fÄ en fin solbrÀnna samtidigt som du skyddar din hud mot cellskador som kan uppstÄ vid UV-strÄlning. Brun utan sol tillskott kan vara ett perfekt komplement under soliga dagar.

Kosttillskottens innehÄll för en snygg solbrÀnna

NĂ€r du ska vĂ€lja bĂ€sta kosttillskottet för en snygg solbrĂ€nna bör du titta pĂ„ innehĂ„llsförteckningen. HĂ€r avgörs det vilka brun utan sol tillskott som Ă€r bĂ€st. Ett högt innehĂ„ll av betakaroten kombinerat med andra Ă€mnen sĂ„ som L-Tysorin, Para-aminobensoesyra och druvkĂ€rneextrakt förstĂ€rker de önskade effekterna av brun utan sol tillskott. 

Betakaroten har Ă€ven en positiv effekt pĂ„ din huds lyster. VĂ€ljer du ett tillskott som Ă€ven innehĂ„ller koppar och vitamin E, minskar du risken till pigmentförlust bĂ„de nĂ€r det gĂ€ller din hud och ditt hĂ„r. Vitamin E skyddar huden mot farlig UV-strĂ„lning, förebygger rynkor och gör huden mer elastisk. 

kosttillskott för en fin solbrÀnna

Vad Àr betakaroten?

Betakaroten Àr ett pigment som fungerar som ett förstadium till vitamin A. Kroppen anvÀnder alltsÄ betakaroten för att kunna bilda vitamin A. Betakaroten ger en lÀttare brun nyans till din hud nÀr den lagras i hudens fettvÀvnad.

Betakaroten finns i naturen

Du kan hitta betakaroten bland annat i morot, spenat, pumpa, mango men Ă€ven grön mikroalg innehĂ„ller betakaroten. Det Ă€r denna alg som oftast anvĂ€nds nĂ€r man framstĂ€ller tillskott och detta beror pĂ„ att den har bĂ€ttre biotillgĂ€nglighet i kroppen och ger Ă€ven ett bĂ€ttre antioxidantskydd Ă€n de syntetiska varianterna. 

Varför betakaroten

Betakaroten har samma goda egenskaper och effekter pĂ„ din kropp som A-vitamin har utan att du riskerar att överdosera, detta eftersom betakaroten omvandlas just till A-vitamin nĂ€r det behövs. 

Kroppens celler fÄr hjÀlpa att producera melanin som skyddar din hud mot skadliga UV-strÄlar. Dessutom Àr A-vitamin behövliga nÀr det kommer till kroppens slemhinnor och din syn.

Andra fördelar med betakaroten Àr bland annat:

  • Bidrar till att du blir snabbare brun eftersom den frĂ€mjar hudens pigmentering
  • FörbĂ€ttrar matsmĂ€ltningen
  • HjĂ€lper till med smörjningen av kroppens membran och stĂ€rker slemhinnorna.
  • Skyddar huden mot solskador
  • StĂ€rker ditt immunförsvar
  • SĂ€nker ditt kolesterolvĂ€rde
handla produkter för solning online

SÄ utser vi bÀst i test

Vi anvĂ€nder oss av en testpanel nĂ€r vi utser bĂ€st i test. Panelen ger sedan sitt betyg efter att ha provat de olika produkterna. Det Ă€r dessa betyg, samt anvĂ€ndares omdöme och andra recensioner vi tar hĂ€nsyn till. Vi tittar Ă€ven pĂ„ pris och innehĂ„ll. 

Med vĂ„r recension vill vi ge dig en tydlig överblick över de olika produkterna och guida dig fram till vilken som blir det bĂ€sta tillskottet för dig. 

Topplista bÀsta solbrÀnna

Fler produkter för en fin brÀnna och skydd mot solen

Övriga produkter i testet

hawaiian-tropic-after-sun
Rank 11

Hawaiian tropic after sun body butter

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
MĂ€ngd
200 ml
En lyxig och effektiv produkt att anvÀnda efter solning. Ger rikligt med nÀring till huden upp till hela 12 timmar efter applicering. Förutom att den lindrar solsveda med sin kylande effekt, sÄ gör den att den bruna fÀrgen hÄller mycket lÀngre efter solning.
Nivea-sun-after-sun
Rank 12

Nivea Sun After Sun Lotion

betyg
(5/5)
Pris
65 kr
MĂ€ngd
200 ml
En klassiker som Àr berikad med E-vitamin, aloe vera och vitamin B5! Den har en lÀtt formula som absorberas snabbt av huden. Kyler ner och ÄterstÀller hudens fuktbalans! Passar för normal hud. AnvÀndare tycker att den Àr underbar och mjukgörande.
sunscreen-mousse-evy
Rank 13

Sunscreen Mousse SPF20

betyg
(4/5)
Pris
159 kr
Solskyddsfaktor
20
Typ
Mousse
Denna mousse Àr anpassad för kÀnslig nordisk hud. Fördelar sig lÀtt och ligger kvar Àven nÀr du badar. Finns i flera solskyddsfaktorer. AnvÀndare Àr nöjda och sÀger att det Àr lÀtt att applicera och att den inte kladdar.
Aco-Self-tanning-lotion-Medium-tan
Rank 14

ACO Self-Tanning Lotion Medium Tan

betyg
(5/5)
Pris
139 kr
MĂ€ngd
150 ml
En krÀmig brun utan sol som förutom att den ger en fin fÀrg dessutom vÄrdar huden. Kan anvÀndas bÄde i ansiktet och pÄ kroppen. Milt parfymerad. AnvÀndare gillar verkligen den jÀmna fÀrgen och att den gör huden mjuk.
tan-in-a-tube-marie-akerberg
Rank 15

Tan in a Tube

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
MĂ€ngd
100 ml
Den hÀr produkten ger gradvis en fin brun fÀrg och vÄrdar huden. För att fÄ maximal fÀrg mÄste man upprepa appliceringen i tre-fyra dagar. Den gÄr att anvÀnda bÄde i ansiktet och pÄ kroppen.
Aco-after-sun-gel-cream
Rank 16

ACO Sun After Sun Gel Cream

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
MĂ€ngd
200 ml
En gelkrÀm som lugnar och svalkar huden vid solsveda. Ger en lÄngvarig Äterfuktning och gör huden len. Den milda formulan gör den lÀmplig för kÀnslig hud. AnvÀndare anser att den kunde ha en lite mer kylande effekt och att den inte luktar sÄ gott men att den annars Àr bra.
Sasco-aloe-vera-gel
Rank 17

Sasco aloe vera gel

betyg
(4/5)
Pris
69 kr
MĂ€ngd
75 ml
En allt-i-allo produkt som passar perfekt för solsveda. Den har ett högt innehÄll av aloe vera och Àr fri frÄn parfym, mineraloljor och fÀrgÀmnen. MÄnga anser att det Àr en vÀldigt bra produkt, sÀrskilt nÀr man har brÀnt sig i solen!
dr-mercola solskydd
Rank 18 Vegan vÀnlig

Dr Mercolas Solskydd SPF 30

betyg
(4/5)
Pris
279 kr
Solskyddsfaktor
30
Typ
SolkrÀm
Detta solskydd med faktor 30 (finns i fler styrkor) innehÄller Àmnen som grönt te, jojoba, aloe vera, granatÀpple mm. Inget artificiellt och ej djurtestad. Har inte funnit recensioner men det Àr en kvalitetsprodukt med fina ingredienser.
Apolosophy-self-tanning-body-gradual-parf
Rank 19

Apolosophy Self-tanning Body Gradual Parf

betyg
(4/5)
Pris
89 kr
MĂ€ngd
200 ml
En produkt som gradvis bygger upp den bruna fÀrgen. InnehÄller glycerin, sheasmör och E-vitamin. En lotion som Àr lÀtt att applicera och har en lÀtt doft av citrus.
Sunless-annemarie
Rank 20

Sunless Bronze

betyg
(4/5)
Pris
250 kr
MĂ€ngd
75 ml
En lotion som gÄr att anvÀnda pÄ bÄde ansikte och kropp. InnehÄller sesamolja, jordnötsolja, och aprikoskÀrnolja som ger huden fukt och gör den smidig. Ger en naturlig brun fÀrg.
After-sun-cooling-gel-annemarie-borlind
Rank 21

Sasco aloe vera gel

betyg
(3/5)
Pris
250 kr
MĂ€ngd
25 ml
En fettfri som lugnar och lindrar vid solsveda. Skyddar och vÄrdar huden. Vissa tycker att den Àr jÀttebra medan andra har fÄtt allergiska reaktioner, vilket sÄklart Àr vÀldigt individuellt.

Vanliga frĂ„gor – Bra solbrĂ€nna

Vad ska jag göra för en bra brÀnna?

Det kan vara bra att röra sig lite efter en stund, samt att ha sÄ lite kanter som möjligt, detta kan ge en sÄ kallad bonna brÀnna.

Sammanfattning

Vill du bĂ„de fĂ„ en snyggare solbrĂ€nna, bli brun snabbare och dessutom fĂ„ ett skydd mot skadliga solstrĂ„lar, dĂ„ Ă€r det nĂ„got av tillskotten i vĂ„rt test som du söker. 

Detta Ă€r inte det enda tillskotten kan göra utan betakaroten som Ă€r en ingrediens kommer med en rad andra fördelar. FörstĂ€rkt immunförsvar, sĂ€nkt kolesterolvĂ€rde och förbĂ€ttrad matsmĂ€ltning Ă€r nĂ„gra av fördelarna. 

MÄlet med vÄrt bÀst i test för bÀsta kosttillskotten för en snygg solbrÀnna Àr att ge dig en guide och en överblick med jÀmförelser över produkterna. Detta vill vi göra för att du ska hitta den produkten som passar dig bÀst.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de testosteron -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta kostillskotten för snygg brĂ€nna – VĂ„ra testvinnare

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bÀst i butikslÀnkarna ovan) till flera av dessa tillskott för snygg solbrÀnna Àr Svensk HÀlsokost, Svenskt Kosttillskott, Gymgrossisten, Meds samt MMSport


KĂ€llor:

https://www.mmsports.se/blogg/sa-blir-du-brun-snabbt-med-brun-utan-sol-tabletter/

https://www.svensktkosttillskott.se/sa-far-du-solbrun-hud-med-betakaroten

Viktigt: Kosttillskott ersĂ€tter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mĂ„ngsidig och balanserad kost samt hĂ€lsosam livsstil. Överdosera ej.