Bästa kosttillskotten för huden Jan 2023

Vägen till en frisk hy med gott om lyster börjar inifrån. Se därför till att ta hand om din hy med hjälp av både krämer och kosttillskott. Den finaste huden är nämligen ett resultat av att kroppen får alla de näringsämnen den behöver.

Vi har gått igenom kosttillskott som hjälper dig att få en fin hy. Allt för att hjälpa dig att välja rätt produkt. Häng med så kikar vi!

Sidan innehåller annonser

Topplista bästa kosttillskott för huden

Topplistan

kosttillskott paket mot akne
Rank 1 Bäst i Test

Hudvårdspaket ifrån Body Science

betyg
(5/5)
Pris
349
Mängd
290 kapslar
I det här paketet finner du kosttillskott som kan vara intressant för dig som har hudproblem och lider av akne. Paketet innehåller bland annat zink omega-2 och pantotensyra (vitamin B5) som är särskilt viktiga för hudhälsan och sårläkning. Detta är de produkter som mest troligt kan ge dig hjälp mot Akne. Det finns inga garantier men det kan vara värt att test tillsammans med bättre kosthållning enligt våra råd nedan.
Holistic-har-hud-naglar-1
Rank 2

Holistic Hår-Hud-Naglar

betyg
(5/5)
Pris
359 kr
Kapslar
90
Ett tillskott från Holistic som är utvecklat för att ge bättre hår, hud och naglar. En portion ger dig 2500 mcg biotin, men även ämnen som folsyra, järn, keratin och vitamin C.
Core-Collagen-Pro-Svenskt-kostillskott
Rank 3

Core Collagen Pro

betyg
(5/5)
Pris
299 kr
g
340
Kollagentillksott som även innehåller MSM och C-vitamin. Många tycker att de får bra hjälp med onda leder och får bättre hy av det här pulvret och dessutom får produkten lovord för den goda smaken av citrus!
kollagen body science
Rank 4

Kollagen Body Science

betyg
(4/5)
Pris/portion
6,63 kr
Kollagen/portion
1500 mg
Kollagenkapslar med naturligt kollagen och vitamin C. Dett bidrar till kollagenbildning som har betydelse för broskets och hudens normala funktion.
Collagen-Pulver-Healthwell
Rank 5

Collagen Pulver

betyg
(4/5)
Pris
199 kr
g
204
Ett kollagenpulver med tillsatt C-vitamin som du blandar i valfri dryck. Det hjälper både leder, hår och ger en fin hud! Användare tycker att produkten fungerar bra, men vissa gillar inte smaken.
Pouri-O3-Omega-3
Rank 6

Puori O3 Omega-3 2000 mg

betyg
(3/5)
Pris
229 kr
Kapslar
120
Ett högdoserat tillskott av omega-3 som kommer att hjälpa bland annat huden att må bra! Fettsyrorna ide här kapslarna är i naturlig triglyceridform vilket gör det mycket lättare för kroppen att ta upp det.
Faceclear
Rank 7

FACECLEAR – kosttillskott för huden

betyg
(3/5)
Pris
329 kr
Kapslar
30
Ett tillskott för huden som innehåller mjölkproteinet laktoferrin. Andra ingredienser är till exempel selen, zink, niacin och fyra olika vitaminer. Den här produkten kommer att hjälpa din hud att bibehålla sitt normala tillstånd.
Colladeen-Derma-Plus
Rank 8

Colladeen® Derma Plus

betyg
(3/5)
Pris
499 kr
Tabletter
120
Det här är ett prisbelönt kosttillskott för huden som hjälper den att behålla sin skönhet och välmående. Grönt te, biotin, lutein och biotin är några exempel på ingredienser. Det som drar ner betyget är det dyra priset!
bästa tillskott för fin hud

Därför ska du inta ett kosttillskott för huden

Om du har en undermålig kost, dåligt näringsupptag eller vitaminbrist, då kan du få en tråkig hud utan lyster. Se därför till att förebygga en bra hy genom att inta ett kosttillskott som boostar din hy och ger dig en härlig lyster.

Det kan vara svårt att få i sig rätt mängd av alla vitaminer och mineraler som din hy kräver. Idag är maten ofta näringsfattig, så komplettera din kost med ett tillskott för att få önskas effekt.

Genom att ta ett tillskott, minska stressen i din vardag och ordentligt rengöra din hy så kommer du att få fördelar såsom:

 • Mindre irriterad hy
 • Mindre acne och plitor
 • Färre rynkor och fina linjer
 • Mjuk och smidig hy
 • Mindre eksem, blemmor och utslag
 • Mindre torr hud

Du kan alltså förvänta dig en slät och fin hy som resultat genom ett regelbundet tillskott av välgörande ämnen för din hy.

kosttillskott mot dålig hud

3 viktiga ämnen för fin hy

Det finns en lång rad ämnen som hjälper din kropp att säkerställa en fin hud utan tråkiga blemmor, utslag och eksem. Helt enkelt ämnen som håller din hud ung och frisk, utan rynkor och fina linjer. Genom att regelbundet inta ett kosttillskott för huden med dessa ämnen så får du en fin hy, oavsett ålder.

Kollagen hjälper din hy att bibehålla sin elasticitet och minskar såväl rynkor som fina linjer. Kroppens kollagenproduktion minskar med åldern, vilket kan göra huden rynkig, torr och livlös. Biotin och zink bidrar till en normal hud och håller den smidig och frisk. Dessa ämnen är tre viktiga ingredienser när det kommer till kosttillskott framtagna för huden.

Studier visar även att alla tre ämnen hjälper ditt hår och dina naglar att stärkas, få en bättre kvalitet och växa fortare. På så sätt får du ännu fler fördelar av ditt tillskott för den bästa huden.

Så väljer du det bästa kosttillskottet

För att välja det kosttillskott som är bäst måste du göra ett medvetet val. Enligt oss på Tillskottsbibel finns det framförallt två saker du bör göra:

 • Granska innehållsförteckningen
 • Kika på % av det dagliga rekommenderade intaget

Börja med att granska innehållsförteckningen. Olika kosttillskott innehåller för huden innehåller nämligen olika verksamma ämnen. Olika ämnen ger olika effekt, så var noga med att välja den bästa produkten för just dig och din hy.

När du väljer ett tillskott bör du inte kika på pris eller märke, utan kika istället på hur hög mängd av det rekommenderade dagliga intaget du får i dig av varje tablett. Biotin är ett ämne där det krävs en hög dos av RDI för att få en kraftfull effekt.

Ska jag välja ett rent tillskott eller ett blandat tillskott?

Idag finns den massvis med rena tillskott där du kan köpa stora påsar av rent kollagen eller burkar med rent biotin. Frågan är därför vad som egentligen är bäst: ett rent tillskott eller ett blandat tillskott?

Studier visar att det generellt är bäst att köpa ett blandat tillskott, då får du nämligen i dig alla viktiga ämnen som tillsammans hjälper varandra och verkar välgörande för huden.

Det är inte bara biotin, kollagen och zink som är viktigt för en välmående hy. Andra viktiga ämnen är även pantotensyra, selen, kisel, lysin, vitamin C, MSM och koppar. Genom att köpa ett blandat tillskott så får du i dig alla eller ett flertal av dessa och får därför en ännu bättre effekt.

Välj mellan pulver, tabletter och kapslar

De allra flesta kosttillskott för huden kommer i form av tabletter. Det finns även vissa produkter i pulverform.

Användare upplever att pulverform är bra då du enkelt kan blanda ner pulvret i en shake, smoothie eller i morgonkaffet. På så sätt slipper du känna någon smak.

Tabletter är dock enklare att hantera och dessutom vet du alltid exakt hur mycket av alla näringsämnen du får i dig. Tabletter är dessutom enkla att ta med sig på resor.

köp tillskott för fin hud på nätet

Bäst i test av kosttillskott för huden

I detta bäst i test har vi utsett det bästa kosttillskottet för din hud. Vi sållade ut de populäraste produkterna på marknaden och granskade såväl innehållsförteckningar som effekter. Vi läste även användares recensioner och åsikter för att bilda oss en bra uppfattning om den långvariga effekten och kundnöjdheten.

Efter att ha betygsatt alla produkter sammanställde vi vår lista. Vi har varken tagit hänsyn till pris eller märke, utan går endast efter kvalitet.

Testvinnare i bästa kosttillskott för huden hittar du här.

Vanliga frågor – Tillskott för huden

Vilka ämnen bör jag söka efter för att få bättre hud?

Kollagen, biotin, b-vitamin, riboflavin, jod och Zink är vanliga ämnen som kan ge dig en skjuts.

Vilken mat kan ge en finare hy?

Bär, aprikos, tomat, spenat, lax och nötter är några livsmedel som huden gillar.

Avslutande ord

Den bästa huden uppnår du genom att inta ett kosttillskott med de viktiga ämnena biotin, kollagen och zink. Det finns dock fler ämnen än så som bidrar till en mjuk och slät hy.

Välj ett kosttillskott med en lång rad vitaminer och mineraler som är välgörande för din hy för att få bäst resultat. Genom ett regelbundet, dagligt intag kommer du att kunna minska eller förebygga eksem, rynkor och utslag samtidigt som du även hjälper ditt hår och dina naglar att växa.

Du kan välja mellan pulver eller tabletter, allt beroende på vad som passar bäst för din livsstil.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa hud tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa tillskotten för fin hud – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Hudvårdspaket ifrån Body Science
 2. Bästa pulvret : Core Collagen Pro
 3. Billigast köp: Hudvårdspaket ifrån Body Science
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Holistic Hår-Hud-Naglar
 5. Bästa kapslarna : Puori O3 Omega-3 2000 mg
 6. Populärast i sökningar : Holistic Hår-Hud-Naglar

Källor: https://www.expressen.se/verkligen-foryngra-huden-hudforskaren-svarar/,

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :