BÀsta Kosttillskotten Mot IllamÄende 2022

Även fast sjukdomar och Ă„kommor kommer i mĂ„nga olika former finns det fĂ„ saker som Ă€r sĂ„ motbjudande som att vara illamĂ„ende.

KÀnslan av att fÄ kvÀljningar hela tiden, Àn mindre nÀr det gÄr hela vÀgen till att man faktiskt krÀks Àr ingenting roligt.

Det hÀr Àr extra vanligt bland kvinnor som Àr gravida vilket du sÀkert redan vet, varför vi valt att utföra en jÀmförelse av och Àven utnÀmna vad vi anser vara de bÀsta kosttillskotten för illamÄende i dagens lÀge.

Topplistan

kosttillskott mot Ă„ksjuka
Rank 1 BĂ€st i Test

Calma

betyg
(5/5)
Pris/tuggummi
7,7 kr
Antal tuggummin
10 st
Pris
67 kr
En produkt specifikt skapad mot Äksjuka, varför den Àven Àr vÀldigt effektiv mot det. VÀldigt prisvÀrd och levereras oerhört snabbt dÄ det Àr Apoteket som Àr försÀljare. Kommer i tuggummi, vilket uppskattas av de allra flesta runt om i landet.
mot illamÄende vid graviditet
Rank 2

Seaband Mama

betyg
(4/5)
Pris/armband
112 kr
Antal armband
q st
Pris
112 kr
En produkt specifikt skapad mot graviditetsillamÄende. Det hÀr Àr produkten om du vill vara sÀker pÄ att du slutar mÄ illa stundtals under din graviditet. Ett naturligt val mot graviditetsillamÄende: inga biverkningar, ÄteranvÀndbart, och tvÀttbart.
mot Äksjuka och illamÄende
Rank 3

Sea-Band Barn

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
Sea-Band Àr ett armband som anvÀnds mot illamÄende vid t.ex. graviditet och Äksjuka. Sea-Band fungerar genom att en platskula trycker ner och stimulerar en akupressurpunkt, P6, som sitter pÄ underarmens insida. Effekten kommer efter nÄgra minuter och kan anvÀndas sÄ ofta det behövs.
b12 minska trötthet
Rank 4 Perfekt för den Àldre befolkningen

healthwell Vitamin B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Vitamin B12/kapsel
500 ”g
Ett vitamin B12-tillskott som Ă€r viktigt för blodbildning och celldelning. BestĂ„r av 100% vegetabiliska kapslar. Ett grymt tillskott som motverkar trötthet vĂ€ldigt bra. Ett populĂ€rt tillskott bland den Ă€ldre befolkningen - innehĂ„ller allt man behöver för att ens hjĂ€rna ska fungera optimalt. Även bra mot illamĂ„ende.
holistic b12 sugtabletter
Rank 5 Perfekt för veganer

Holistic B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,81 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 ”g
Vitamin b12-tillskott i form av sugtabletter frÄn svenska Holistic. InnehÄller Metylkobalamin som lÀttare tas upp av kroppen.
folsyra b6 mfl
Rank 6

Folsyra+B6+B12 + D

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,76 kr
Vi försöker hÄlla oss frÄn att göra allt för uppenbara produktrekommendationer pÄ Tillskottsbibeln, men det hÀr Àr tillskottet du bara behöver köpa under en graviditet eller nÀr du ammar. Det innehÄller en bra mix av folsyra, vitamin B6 och vitamin B12 samt vitamin D3. VÀnligt för vegetarianer och gör sÄ du kÀnner dig piggare i allmÀnhet med största sannolikhet. Bra mot illamÄende dessutom.
b12-vitamin helhetshÀlsa
Rank 7

HelhetshÀlsa B12-vitamin

betyg
(2/5)
Pris/tablett
1,51 kr
Vitamin B12/tablett
500 ”g
Ett vitamin B12-tillskott som Ă€r perfekt för veganer och vegeterianer dĂ„ det Ă€r Ă€r registrerat av Vegan Society. Även bra för mĂ€nniskor över 50.
en pumpa som Àr illamÄende
KĂ€nner du igen dig? đŸ€ź

Varför ska man ta kosttillskott mot illamÄende?

en kvinna som Àr gravid och hÄller i sin mage
Det Àr inte ovanligt att kvinnor som Àr gravida kÀnner sig illamÄende.

Det Àr ett enkelt och vÀldigt effektivt sÀtt att mÄ bÀttre pÄ nÀstan omedelbart, i synnerhet ifall du redan börjat mÄ illa exempelvis om du drabbats av Äk eller sjösjuka.

Du kĂ€nner dig dessutom pigg och fĂ„r förhöjda energinivĂ„er — Ă€ven detta relativt snabbt ifall du tar rĂ€tt kosttillskott.

Äter du exempelvis ett multivitamin som innehĂ„ller alla 13 vitaminer och mineraler sĂ„ fĂ„r du i dig en shot av bra nĂ€ring — milt uttryckt.

Dagens kosttillskott Àr sÄ pass vÀlutvecklade att det genuint gÄr att förebygga illamÄende genom att inta dessa med viss kontinuitet, varför vi kommer ta oss friheten att rekommendera nÄgra vi tror starkt pÄ och Àven prövat sjÀlva eller haft vÄra sambos pröva.

Vilken tid pÄ dagen ska man ta ett kosttillskott mot illamÄende?

Om du har en stor brist av nÄgot nÀringsÀmne och mÄr illa relativt ofta föreslÄr vi att du intar den hÀr typen av kosttillskott redan pÄ morgonen, alternativt att du tar en portion av kosttillskottet efter varje portion mat du Àter under dagens gÄng (förutsatt att det Àr vad tillverkaren sÀger).

Vilken typ av mat Àr bÀst för att förebygga illamÄende?

Det Àr vÀldigt individuellt vad som fungerar bÀst mot illamÄende frÄn person till person. Det gÀller att vÄga pröva sig fram till vad som fungerar bÀst.

Bilden innehÄller exempel pÄ mat som innehÄller mycket vitamin B, vilket Àr vÀrt sin vikt i guld för dig som har problem med att vara illamÄende ofta.

Kanske lyckas du kombinera en frukost med fler Àgg och ett kosttillskott och en annan person inkludera mer kött i sin kost för att bÄda uppnÄ samma resultat?

Som sagt, vÄga Àr nyckelordet. Pröva dig fram. Köpa nya varor i din livsmedelsbutik du lÀst ska vara bra för din kost och Àt nÄgot större portioner.

Se Àven till att du Àter flera gÄnger under dagens gÄng, inte bara 1-2 gÄnger.

Det Àr lÀtt hÀnt bland mÀnniskor som hoppar över sin frukost att de mÄr illa mot lunch just för att de med högsta sannolikhet bÄde Àr uttorkade, har ett lÄgt blodsockervÀrde och helt enkelt Àr för hungriga för att deras kroppar ska kunna fungera sÄ optimalt som möjligt.

Vilken typ av tillskott Àr bÀst mot illamÄende?

En vÀldigt viktig sak vi vill att du kommer ihÄg Àr att kosttillskott inte botar kÀnslan av illamÄende under din eventuella graviditet fullkomligen men forskare har sett att en ökad dos B-vitamin i gravida kvinnors kost minskar illamÄendet nÄgot. LÀkare brukar rekommendera ett B-vitamintillskott innan de skriver ut eller rekommenderar eventuella lÀkemedel.

Det Àr hÀr din research blir viktig. Lyckas du hitta rÀtt B-vitamintillskott baserat pÄ vad anvÀndare sÀger pÄ webben, och vad vi pÄ Tillskottsbibeln anser om tillskottet i frÄga sÄ finns det en stor chans att du tar dig ett steg nÀrmre en friskare vardag oavsett om du Àr gravid eller inte.

HÀr kommer vÄr lista pÄ 5 typ av tillskott vi anser vara bÀst för nÄgon som kÀmpar med Äterkommande illamÄende.

 • Vitamin B1, B6, B9 & B12: det Ă€r vĂ€ldigt vanligt att man lider av brist pĂ„ vitamin B1 ifall man Ă€r illamĂ„ende ofta. Det hĂ€r Ă€r dessutom en typ av vitamin vi förbrukar vĂ€ldigt mycket av vid stress.
 • Magnesium: anvĂ€nds vĂ€ldigt ofta av mĂ€nniskor som behöver hjĂ€lp med att sluta mĂ„ illa sĂ„ pass ofta. PopulĂ€rt bland gravida kvinnor som exempelvis har problem med kramp i vaderna bland annat.

Vilket Àr det enskilt bÀsta tillskottet mot illamÄende i dagens lÀge ifall ni bara fick vÀlja ett?

Helt Ă€rligt — om vi bara fick vĂ€lja ett tillskott sĂ„ vore det x frĂ„n x.

Detta dÄ tillskottet Àr extremt effektivt, verkar snabbt, oerhört billigt och fÄtt extremt mÄnga positiva recensioner inte bara av sina anvÀndare men Àven av teamet bakom Tillskottsbibeln samt vÄra nÀra och kÀra.

NÄgra kostrÄd i allmÀnhet för att förebygga illamÄende

 • Drick mycket mer vatten! Det Ă€r inte ovanligt att man blir illamĂ„ende för att man Ă€r uttorkad eller pĂ„ vĂ€g att bli. Drick mer vatten Ă€n du tror du behöver. Det Ă€r inte svĂ„rt att fĂ„ i sig 1-2 extra glas vatten under dagens gĂ„ng.
 • Drick mer mellan mĂ„ltiderna och lite mindre till maten. VĂ€lj klara drycker som juice, mĂ„ltidsdryck, lĂ€sk och citronvatten. TĂ€nk pĂ„ att ersĂ€tta den vĂ€tska som du förlorat om du har krĂ€kts.
 • Se till att du har en hĂ€lsosam kost och att du Ă€ter 3 gĂ„nger om dagen. Det Ă€r inte alls ovanligt att man kĂ€nner sig illamĂ„ende ifall man Ă€ter för lite eller har ett lĂ„gt blodsocker, varför vi rekommenderar mĂ€nniskor som har en historia av att kĂ€nna sig illamĂ„ende att verkligen ta till sig det hĂ€r rĂ„det. SmĂ„ portioner Ă€r bĂ€ttre Ă€n större ifall du har svĂ„rt att Ă€ta, men se till att du Ă€ter fler gĂ„nger under dagens gĂ„ng helt enkelt.
 • Se om du hittar nĂ„got bra kosttillskott mot illamĂ„ende. Det behöver inte kosta mycket. Även nĂ„got sĂ„ simpelt som en brustabell kan göra underverk. Dock föreslĂ„r vi förstĂ„s pĂ„ lĂ„ngsikt att du försöker komma till roten av problemet genom att exempelvis Ă€ndra din kost.
 • Fet, rökt, starkt kryddad och stekt mat kan förvĂ€rra illamĂ„endet.
 • Vila före och efter maten, gĂ€rna med upphöjd huvudĂ€nda.
 • Undvik stekos som mĂ„nga upplever förvĂ€rrar illamĂ„endet.
 • Salt mat kan dĂ€mpa illamĂ„endet. Prova till exempel ansjovis, kaviar, buljong, salta kex eller nötter.
 • Prova att Ă€ta torr mat som exempelvis rostat bröd eller en skorpa innan du stiger upp pĂ„ morgonen och före dina mĂ„ltider.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

Vanliga frĂ„gor – illamĂ„ende

Vad hjÀlper just mig?

Detta Àr en svÄr frÄga, dÄ det Àr vÀldigt mycket frÄn person till person.

Sammanfattning

Om du har stora problem med att du kĂ€nner dig yr under veckans gĂ„ng, i synnerhet ifall du Ă€r gravid — dĂ„ Ă€r kosttillskott rĂ€ddaren i nöden!

Vare sig vi pratar simpla brustabletter som kostar 20 kr paketet eller nÄgot mer premium sÄ kan vi med största sannolikhet garantera att du kommer att mÄ bÀttre ifall du fattar beslutet att köpa den hÀr typen av kosttillskott, kombinerat med att du gör en förÀndring av din kost förstÄs.

Vi föreslÄr som alltid att vÄra besökare ser till att Àta en hÀlsosam kost i grunden innan de övervÀger att lÀgga pengar pÄ kosttillskott. Har du svÄrt att göra om din kost, kontakta en professionell kostrÄdgivare i din stad.

Vi hoppas vi lyckats hjÀlpa dig hitta det bÀsta kosttillskottet mot illamÄende!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta kosttillskotten emot illamÄende som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta tillskotten emot illamĂ„ende – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test mot illamÄende: Calma
 2. BÀst för veganer : Holistic B12
 3. Billigast köp: Folsyra+B6+B12 + D
 4. BĂ€sta armbandet : Sea-Band Barn
 5. BÀst för Àldre : healthwell Vitamin B12
 6. Tuggummi : Calma