Bästa Kosttillskotten Mot Illamående Jan 2023

Även fast sjukdomar och åkommor kommer i många olika former finns det få saker som är så motbjudande som att vara illamående.

Känslan av att få kväljningar hela tiden, än mindre när det går hela vägen till att man faktiskt kräks är ingenting roligt.

Det här är extra vanligt bland kvinnor som är gravida vilket du säkert redan vet, varför vi valt att utföra en jämförelse av och även utnämna vad vi anser vara de bästa kosttillskotten för illamående i dagens läge.

Sidan innehåller annonser

Topplistan

kosttillskott mot åksjuka
Rank 1 Bäst i Test

Calma

betyg
(5/5)
Pris/tuggummi
7,7 kr
Antal tuggummin
10 st
Pris
67 kr
En produkt specifikt skapad mot åksjuka, varför den även är väldigt effektiv mot det. Väldigt prisvärd och levereras oerhört snabbt då det är Apoteket som är försäljare. Kommer i tuggummi, vilket uppskattas av de allra flesta runt om i landet.
mot åksjuka och illamående
Rank 2

Sea-Band Barn

betyg
(5/5)
Pris
109 kr
Sea-Band är ett armband som används mot illamående vid t.ex. graviditet och åksjuka. Sea-Band fungerar genom att en platskula trycker ner och stimulerar en akupressurpunkt, P6, som sitter på underarmens insida. Effekten kommer efter några minuter och kan användas så ofta det behövs.
mot illamående vid graviditet
Rank 3

Seaband Mama

betyg
(4/5)
Pris/armband
112 kr
Antal armband
q st
Pris
112 kr
En produkt specifikt skapad mot graviditetsillamående. Det här är produkten om du vill vara säker på att du slutar må illa stundtals under din graviditet. Ett naturligt val mot graviditetsillamående: inga biverkningar, återanvändbart, och tvättbart.
b12 minska trötthet
Rank 4 Perfekt för den äldre befolkningen

healthwell Vitamin B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
0,79 kr
Vitamin B12/kapsel
500 µg
Ett vitamin B12-tillskott som är viktigt för blodbildning och celldelning. Består av 100% vegetabiliska kapslar. Ett grymt tillskott som motverkar trötthet väldigt bra. Ett populärt tillskott bland den äldre befolkningen - innehåller allt man behöver för att ens hjärna ska fungera optimalt. Även bra mot illamående.
holistic b12 sugtabletter
Rank 5 Perfekt för veganer

Holistic B12

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,81 kr
Vitamin B12/kapsel
1000 µg
Vitamin b12-tillskott i form av sugtabletter från svenska Holistic. Innehåller Metylkobalamin som lättare tas upp av kroppen.
folsyra b6 mfl
Rank 6

Folsyra+B6+B12 + D

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,76 kr
Vi försöker hålla oss från att göra allt för uppenbara produktrekommendationer på Tillskottsbibeln, men det här är tillskottet du bara behöver köpa under en graviditet eller när du ammar. Det innehåller en bra mix av folsyra, vitamin B6 och vitamin B12 samt vitamin D3. Vänligt för vegetarianer och gör så du känner dig piggare i allmänhet med största sannolikhet. Bra mot illamående dessutom.
b12-vitamin helhetshälsa
Rank 7

Helhetshälsa B12-vitamin

betyg
(2/5)
Pris/tablett
1,51 kr
Vitamin B12/tablett
500 µg
Ett vitamin B12-tillskott som är perfekt för veganer och vegeterianer då det är är registrerat av Vegan Society. Även bra för människor över 50.
en pumpa som är illamående
Känner du igen dig? ????

Varför ska man ta kosttillskott mot illamående?

en kvinna som är gravid och håller i sin mage
Det är inte ovanligt att kvinnor som är gravida känner sig illamående.

Det är ett enkelt och väldigt effektivt sätt att må bättre på nästan omedelbart, i synnerhet ifall du redan börjat må illa exempelvis om du drabbats av åk eller sjösjuka.

Du känner dig dessutom pigg och får förhöjda energinivåer — även detta relativt snabbt ifall du tar rätt kosttillskott.

Äter du exempelvis ett multivitamin som innehåller alla 13 vitaminer och mineraler så får du i dig en shot av bra näring — milt uttryckt.

Dagens kosttillskott är så pass välutvecklade att det genuint går att förebygga illamående genom att inta dessa med viss kontinuitet, varför vi kommer ta oss friheten att rekommendera några vi tror starkt på och även prövat själva eller haft våra sambos pröva.

Vilken tid på dagen ska man ta ett kosttillskott mot illamående?

Om du har en stor brist av något näringsämne och mår illa relativt ofta föreslår vi att du intar den här typen av kosttillskott redan på morgonen, alternativt att du tar en portion av kosttillskottet efter varje portion mat du äter under dagens gång (förutsatt att det är vad tillverkaren säger).

Vilken typ av mat är bäst för att förebygga illamående?

Det är väldigt individuellt vad som fungerar bäst mot illamående från person till person. Det gäller att våga pröva sig fram till vad som fungerar bäst.

Bilden innehåller exempel på mat som innehåller mycket vitamin B, vilket är värt sin vikt i guld för dig som har problem med att vara illamående ofta.

Kanske lyckas du kombinera en frukost med fler ägg och ett kosttillskott och en annan person inkludera mer kött i sin kost för att båda uppnå samma resultat?

Som sagt, våga är nyckelordet. Pröva dig fram. Köpa nya varor i din livsmedelsbutik du läst ska vara bra för din kost och ät något större portioner.

Se även till att du äter flera gånger under dagens gång, inte bara 1-2 gånger.

Det är lätt hänt bland människor som hoppar över sin frukost att de mår illa mot lunch just för att de med högsta sannolikhet både är uttorkade, har ett lågt blodsockervärde och helt enkelt är för hungriga för att deras kroppar ska kunna fungera så optimalt som möjligt.

Vilken typ av tillskott är bäst mot illamående?

En väldigt viktig sak vi vill att du kommer ihåg är att kosttillskott inte botar känslan av illamående under din eventuella graviditet fullkomligen men forskare har sett att en ökad dos B-vitamin i gravida kvinnors kost minskar illamåendet något. Läkare brukar rekommendera ett B-vitamintillskott innan de skriver ut eller rekommenderar eventuella läkemedel.

Det är här din research blir viktig. Lyckas du hitta rätt B-vitamintillskott baserat på vad användare säger på webben, och vad vi på Tillskottsbibeln anser om tillskottet i fråga så finns det en stor chans att du tar dig ett steg närmre en friskare vardag oavsett om du är gravid eller inte.

Här kommer vår lista på 5 typ av tillskott vi anser vara bäst för någon som kämpar med återkommande illamående.

 • Vitamin B1, B6, B9 & B12: det är väldigt vanligt att man lider av brist på vitamin B1 ifall man är illamående ofta. Det här är dessutom en typ av vitamin vi förbrukar väldigt mycket av vid stress.
 • Magnesium: används väldigt ofta av människor som behöver hjälp med att sluta må illa så pass ofta. Populärt bland gravida kvinnor som exempelvis har problem med kramp i vaderna bland annat.

Vilket är det enskilt bästa tillskottet mot illamående i dagens läge ifall ni bara fick välja ett?

Helt ärligt — om vi bara fick välja ett tillskott så vore det Seaband Mama som du hittar i vår topplista.

Detta då tillskottet är extremt effektivt, verkar snabbt, oerhört billigt och fått extremt många positiva recensioner inte bara av sina användare men även av teamet bakom Tillskottsbibeln samt våra nära och kära.

Några kostråd i allmänhet för att förebygga illamående

 • Drick mycket mer vatten! Det är inte ovanligt att man blir illamående för att man är uttorkad eller på väg att bli. Drick mer vatten än du tror du behöver. Det är inte svårt att få i sig 1-2 extra glas vatten under dagens gång.
 • Drick mer mellan måltiderna och lite mindre till maten. Välj klara drycker som juice, måltidsdryck, läsk och citronvatten. Tänk på att ersätta den vätska som du förlorat om du har kräkts.
 • Se till att du har en hälsosam kost och att du äter 3 gånger om dagen. Det är inte alls ovanligt att man känner sig illamående ifall man äter för lite eller har ett lågt blodsocker, varför vi rekommenderar människor som har en historia av att känna sig illamående att verkligen ta till sig det här rådet. Små portioner är bättre än större ifall du har svårt att äta, men se till att du äter fler gånger under dagens gång helt enkelt.
 • Se om du hittar något bra kosttillskott mot illamående. Det behöver inte kosta mycket. Även något så simpelt som en brustabell kan göra underverk. Dock föreslår vi förstås på långsikt att du försöker komma till roten av problemet genom att exempelvis ändra din kost.
 • Fet, rökt, starkt kryddad och stekt mat kan förvärra illamåendet.
 • Vila före och efter maten, gärna med upphöjd huvudända.
 • Undvik stekos som många upplever förvärrar illamåendet.
 • Salt mat kan dämpa illamåendet. Prova till exempel ansjovis, kaviar, buljong, salta kex eller nötter.
 • Prova att äta torr mat som exempelvis rostat bröd eller en skorpa innan du stiger upp på morgonen och före dina måltider.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter än dem i topplistan just nu.

Vanliga frågor – illamående

Vad kan jag göra för att minska illamående?

Drick mycket vatten, mer mellan måltiderna än under måltiderna. Testa några kosttillskott som vi har provat.

Sammanfattning

Om du har stora problem med att du känner dig yr under veckans gång, i synnerhet ifall du är gravid — då är kosttillskott räddaren i nöden!

Vare sig vi pratar simpla brustabletter som kostar 20 kr paketet eller något mer premium så kan vi med största sannolikhet garantera att du kommer att må bättre ifall du fattar beslutet att köpa den här typen av kosttillskott, kombinerat med att du gör en förändring av din kost förstås.

Vi föreslår som alltid att våra besökare ser till att äta en hälsosam kost i grunden innan de överväger att lägga pengar på kosttillskott. Har du svårt att göra om din kost, kontakta en professionell kostrådgivare i din stad.

Vi hoppas vi lyckats hjälpa dig hitta det bästa kosttillskottet mot illamående!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa kosttillskotten emot illamående som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa tillskotten emot illamående – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test mot illamående: Calma
 2. Bäst för veganer : Holistic B12
 3. Billigast köp: Folsyra+B6+B12 + D
 4. Bästa armbandet : Sea-Band Barn
 5. Bäst för äldre : healthwell Vitamin B12
 6. Tuggummi : Calma

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :