Bästa Kosttillskotten För Lederna Jan 2023

Det är inte ovanligt att man börjar lida av allt mer smärta och stelhet i leder ju äldre man blir. Det är dock inte bara den äldre befolkningen som drabbas av diverse problem i lederna, det här är också något som är relativt vanligt bland människor som styrketränat på gym under en längre tid.

Vi har därför tagit oss friheten att sammanställa en lista av vad vi anser vara de bästa kosttillskotten för lederna. Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

cor joints daglig kollagen
Rank 1 Bäst i Test

Core Joints

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Det bästa kosttillskottet mot ledförslitning på marknaden just nu, tveklöst. Utvecklat för människor som tränar väldigt hårt och får skador på sina leder med tiden, vilket med andra ord kan göra underverk för dig som inte tränar men börjat få problem med lederna. Innehåller endast naturliga näringsämnen för stöd av leder och muskler och är populärt bland människor som lider av ledsjukdomen artros (där vi för övrigt också skrivit ett inlägg om vad vi anser vara de bästa kosttillskotten mot artros). Har du gamla, slitna knän är det här produkten för dig. Pröva helt enkelt tillskottet i 2 veckor och se ifall det gör någon skillnad för dig.
inflamin örtkomplex
Rank 2

Inflamin Premium

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
2,90 kr
Ett kosttillskott från svenska healthwell som består av en örtmix innehållande bland annat gurkmeja, Boswellia, Nypon och mycket, mycket mer. Kom ihåg att det är 2 kapslar per portion som gäller för det här tillskottet (vilket är ganska unikt!). En bra "allmän" produkt att köpa som innehåller en lång rad viktiga mineraler och vitaminer som är vitala för dina leder — milt uttryckt. Hjälper att hålla smärta i leder borta samt att immunförsvaret känns mycket bättre i många fall. Känn dock efter vad det här kosttillskottet gör med din mage då vissa inte upplever det som skonsamt för sin mage (det är dock ett grymt tillskott som är fullt hälsosamt för dig i rätt dos, varför vi föreslår att du prövar att ta det under en period för att se ifall det gör skillnad och hur du mår i processen).
core collagen pro
Rank 3

Core Collagen Pro

betyg
(4/5)
Pris/portion
9,96 kr
Kollagen/portion
7,5 mg
Ett kvalitativt kollagen-tillskott från SvensktKosttillskott.se. Bra för brosk och benstomme. Innehåller dessutom MSM och vitamin C. Perfekt att ta efter träning eller tidigt på morgonen. Vissa tycker dock den är för söt, vi tycker den är perfekt. Ett tillskott där man inte snålat på portionerna — det är en sak som är säker. Ett av de bästa kosttillskotten för leder i vårt och många andras tycke varför det får ett så pass högt betyg.
gurkmeja kosttillskott
Rank 4

Healthwell Gurkmeja Premium

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
4,15 kr
Gurkmeja/kapsel
600 mg
Ett unikt och ytterst högdoerat gurkmeja tillskott från healthwell som består av ett 100% ekologiskt gurkmejapulver kombinerat med svartpepparextrakt vilket gör det här till en fantastisk produkt för någon som lider av ledvärk i olika former. Ett av de bästa tillskotten för ledvärk enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se. Kommer med högsta sannolikhet kunna ge dig mindre smärta i dina knän bara någon vecka efter att du inkluderat kosttillskottet i din kost. För vissa börjar magen "fungera igen" efter ett intag av diverse gurkmejatillskott likt healthwell Gurkmeja Premium.
gurkmeja healthwell
Rank 5

healthwell Gurkmeja

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
2,49 kr
Gurkmeja/kapsel
300 mg
Smaklösa och lätta att svälja är recensionen ifrån många personer. Minskad smärta i leder och tidigare inflammationer har upplevts. Hyfsat pris för denna produkt.
better you gurkmeja
Rank 6

Better You Gurkmeja

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
3,99 kr
Gurkmeja/kapsel
300 mg
Gurkmeja med antiinflammatoriska egenskaper. Högdoserat naturligt extrakt som är rikt på cucumin. Har även tillsatt svartpepparextrakt för att göra det lättar för kroppen att ta upp näringsämnena. Minskad stelhet och smärta vid löpning är exempel på effekter som personer upplevt som har testat denna produkt.
curamin som kosttillskott
Rank 7

MedicineGarden Curamin

betyg
(2/5)
Pris/kapsel
4,42 kr
Ett populärt komplex för ledhälsa som kommer i en unik burk och tillhandahåller en unik produkt i sig — nämligen att du får två komplex i ett. Inget för högdoserat och inte allt för dyrt heller.
Vad dina leder bör tillåta dig att göra när din värk försvinner (är vår förhoppning!).

Varför ska man ta kosttillskott för bättre leder?

För det går att få bättre leder relativt enkelt — genom att inta en kapsel av valfritt kosttillskott på morgonen eller efter varje måltid exempelvis.

Det är mycket lättare och oftast billigare att köpa ett kosttillskott specifikt skapat för att ge dig bättre leder än vad det är att röra om i din kost och börja inkludera mat i stil med fet fisk för att få i dig rätt mängd näring varje dag.

Det är lättare att svälja en kapsel av ett tillskott än vad det är att tillaga en lax, kort och gott. I synnerhet på lång sikt.

När ska man börja ta kosttillskott för bättre leder?

Så fort man börjar märka av värk i lederna på något vis föreslår vi att man i första hand besöker sin lokala vårdcentral. Om man då får rådet att handla kosttillskott som specifikt är bra för lederna så lär sköterskan som ger rådet även komma med några rekommendationer — det här är helt enkelt våra.

Vilka typer av mat är bäst att äta för bättre leder?

Vilka typer av tillskott är bäst att använda för bättre leder?

Kosttillskott som i allmänhet innehåller följande vitaminer och mineraler är bäst att överväga när man specifikt är ute efter att förbättra sin ledhälsa:

Vilket är det bästa tillskottet för bättre leder enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Det bästa är olika för varje individ, testa produkter i vår topplista ovan för att hitta det bästa för dig.

Några råd i allmänhet för att stärka dina leder

Tänk på att din kost är det viktigaste när du har vad gäller din hälsa. Det är därför alltid bäst att överväga att förändra sin kost något ifall man börjar uppleva problem med lederna exempelvis.

Nedan följer några konkreta, allmänna råd vi gärna ser att människor följer utöver att handla in diverse kosttillskott för sina ledproblem.

Vanliga frågor – Stärka lederna och minska smärta

Vad kan funka bra för att stärka lederna?

Lederna är väldigt olika från person till person men gurkmeja brukar vara effektivt för de flesta.

Vad kan kortsiktigt lindra ledsmärta?

Om du tror att du har ont på grund av en inflammation kan medicin med ibuprofen eller naproxen hjälpa till att både dämpa inflammationen och stilla smärtan exempelvis Ipren.

Vilka ämnen är bra mot smärta i lederna långsiktigt?

Motion och mindre stress är en viktig grund för att minska spänningar. Tillräckligt med näring för att kunna fungera på bästa sätt kan också behövas – till exempel C-vitamin, kollagen och zink.

Sammanfattning

Tack för att du tagit dig tiden att läsa hela vår jämförelse!

Vi hoppas att vår benämning av vad vi anser vara de bästa produkterna för lederna stämmer överens med dina önskemål och att du i varje fall lyckats bilda dig en bra bild över vad som kan göras ifall du börjat känna av smärtan.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de Led -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:

Är det just artros som du lider av så läs gärna vår separata test artikel om bästa kosttillskott mot artros.


Bästa tillskotten vid ledvärk – Bäst i vårt test

  1. Bäst i vårt test : Core Joints
  2. Bästa mot inflammation : Mutant Test
  3. Billigast köp : healthwell Gurkmeja
  4. Minskar ledslitningar : Core Joints
  5. Innehåller kurkmin och boswellia : MedicineGarden Curamin
  6. Populärast i sökningar : Core Joints

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :