Bästa kosttillskotten för magen Jan 2023

Har du ofta problem med magen? Magproblem kan yttra sig på en massa olika sätt, till exempel trög mage, lös mage, gaser och att man känner sig uppblåst.

Det kan ju vara något fel på den kosten du äter eller så är det stress eller någon annan orsak, men som tur är så finns det en hel del produkter på marknaden idag som fungerar som bästa kosttillskott för magen.

I vårt bäst i test kommer vi att göra en recension om olika kosttillskott för magen, så häng med i vår artikel så får du veta vilket som kan vara bästa kosttillskott för dig och dina behov! En bäst i test lista har vi också tagit fram.

Sidan innehåller annonser

Bästa kosttillskotten för magen

Topplistan

mage tarm kosttillskott
Rank 1 Bäst i Test

Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

betyg
(5/5)
Pris/påse
8,6 kr
Antal påsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt från Silicea som är grym för tarmen. Den här gången kommer kosttillskottet i form av en vätska. Populär bland människor med uppblåst mage och/eller IBS. Bra betyg hos avändare
oxytarm
Rank 2

Oxytarm

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,96 kr
Magnesium/2 tabletter
300 mg
Om vi fick beskriva det här magnesiumtillskottet med några ord så skulle det vara: räddning för tröga magar. Oxytarm är ett välkänt kosttillskott som innehåller både magnesium och C-vitamin. Det är en kombination som kan bidra till ökad tarmbalans.

Det här är en produkt vi med glädje rekommenderar för människor som har problem med hård mage i allmänhet, och förstoppning i synnerhet. Ibland räcker det bara att man tar tillskottet i några dagar för att märka enorm skillnad. Priset är dessutom överkomligt - minst sagt.

Undrar du vad Oxytarm egentligen gör? Innehållet av magnesiumhydroxid gör att extra vätska samlas i tarmen. Det kan hjälpa till att göra innehållet i tarmen mjukare. Vad det i sin tur innebär kan du säkert enkelt räkna ut.

Vad är uppgiften för C-vitaminet? Det hjälper bland annat till med att rensa kroppen och tarmarna från gifter och bakterier.

Vi har undersökt och testat flera magnesiumtillskott för trög mage. Oxyfarm är i en klass för sig och vi kan verkligen rekommendera det för att få fart på magen.

”Magens vän”, ”toppen för tarmen” - kundomdömena för Oxytarm är många och positiva. Det här tillskottet verkar fungera för de allra flesta som börjar med det.

Sammanfattningsvis måste vi säga att Oxytarm är en produkt vi definitivt kan rekommendera. Om du har trög mage av olika anledningar kan Oxytarm förmodligen hjälpa dig. Utmärkt är också att priset är överkomligt. En dagsdos kostar ungefär två kronor. Det är småslantar i jämförelse med annan hälsokost för magen kostar.
lacti-plus gas mage
Rank 3

Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

betyg
(5/5)
Pris
236 kr
Kliniskt dokumenterad effekt mot IBS - uppblåsthet - diarré. Många upplever en stor förbättring efter att ha tagit denna produkt en tid.
miniform
Rank 4

Minifom kapsel 200 mg

betyg
(5/5)
Pris
174 kr
Receptfritt läkamedel som dämpar gasmängden i magen. Miniform bryter ner skum och bubblor som bildas när du sväljer luft. Efter några dygn upplever du en lugnare mindre uppblåst mage.
Rank 5 Probiotika!

Probiotika Vital

betyg
(5/5)
Pris
189 kr
Antal dagar
30-90
Ny kapsel som gör att den inte bryts ner förrän den nått tarmarna. Mjölksyrabakterier som gör gott för din mag och tarmhälsa. Många positiva omdömen finns, "känner lugn i min ibs-mage" är ett exempel.
redugas-mot-gasig-mage
Rank 6

Redugas Tuggtablett 20 st

betyg
(4/5)
Pris
49 kr
Tuggtablett som lindrar gaser i magen och vid IBS. Ämne som förstör gasbubblor samt prebiotika som ger en hälsosam tarmflora. Ett utmärkt komplement
husk-vid-magproblem-och-ibs
Rank 7

Mage i Balans Classic kapslar

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Antal dagar
30
Denna Husk produkt innehåller naturliga psylliumfibrer. Bidrar till en stabil matsmältning både för trög eller lös mage. Ökar volymen på tarminnehåller och sätter igång fungerande tarmrörelser. Kan hjälpa vid IBS bla
enzym-vital-ibs-gas
Rank 8 Enzym

Enzym vital

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
Antal dagar
30
Dina problem kan bero på problem med nedbrytning av makronutrienter som kolhydrater, fett och protein. Ett enzym kan hjälpa din kropp att bryta ner dessa. Enda sättet att veta om det kan hjälpa är att prova. Blandade upplevelser, en del har inte märkt något en del har inte lika uppblåst mage och några en lugnare mage.
glukomannan
Rank 9

Core Glukomannan

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Koffeninnehåll
Nej
Ett bantningspiller från välrenommerade Core i Sverige. Innehåller kapslar med högkoncentrerat extrakt från glukomannan. En perfekt produkt för viktminskning då den bidrar till en mättnadskänsla utan dess like enligt många omdömen på webben bland annat. Helt klart ett av marknadens bästa bantningspiller just nu i vårt tycke, dessutom inte dyrt alls utan till och med överkomligt. Även grymt mot förstoppning!
diet fiber
Rank 10

healthwell Diet Fiber

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,98 kr
Fiber/2 kapslar
820 mg
Ytterligare ett grymt kosttillskott från svenska healthwell. Vem trodde att fiber skulle finnas tillgängligt som kosttillskott? Det är dessutom en riktigt bra produkt! Innehåller mycket fiber samt glukomannan betaglukan vilket gör det här till en populär produkt bland människor som har en hård mage och vill bli av med sin förstoppning snabbt.

Här hittar du fler produkter som kanske är den magprodukt som passar just dig.

bästa kosttillskotten för magen

Behöver man verkligen ett kosttillskott vid magbesvär?

Det beror ju på hur mycket besvär man har och av vilken sort. Många problem kan man ju lösa genom att ändra om sin kost, men ibland kan det vara bekvämt att ta ett tillskott för att kunna leva som så normalt som möjligt.

Vi på tillskottsbibeln anser att det inte skadar att prova i alla fall, för chansen är ju  att du skulle må bättre!

För vilka besvär finns det kosttillskott för magen?

Som jag tidigare skrivit så finns det en del olika besvär man kan ha med magen. Här går vi igenom för varje besvär vilka kosttillskott som finns på marknaden idag.

Fler djupgående artiklar om olika besvär hittar du här:

Kosttillskott mot trög mage och förstoppning

Kosttillskott mot gasig eller uppblåst mage

Kosttillskott vid lös mage

Kosttillskott mot IBS

Gaser i magen

Gaser i magen är någonting som vi alla har mer eller mindre av. Men var kommer gaserna ifrån då? Till exempel så kan det vara så att du sväljer för mycket luft om du till exempel äter för snabbt, tuggar tuggummi eller röker.

Det kan också vara så att dina tarm bakterier producerar gaserna vilket har att göra med vad du äter. Mycket fibrer i kosten kan leda till att man får extra mycket gaser i magen. Det är väldigt individuellt och är olika från person till person helt enkelt hur benägen man är att få mycket gaser i magen.

bästa tillskotten vid magbesvär

Trög mage

Det är vanligt att få trög mage och bli förstoppad ibland. Orsakerna är många gånger livsstilsrelaterade. Det kan vara:

 • brist på motion och/eller ett stillasittande arbete
 • oregelbundna matvanor
 • brist på fibrer och vätska
 • oregelbundna toalettvanor
 • stress
 • menstruation
 • graviditet
 • läkemedel

Lös mage

Att bli lös i magen är obehagligt men ofarligt. Det kan ibland bero på virus, bakterier eller parasiter men det kan också bero på:

 • Hög konsumtion av alkohol.
 • Hög konsumtion av kaffe.
 • Allergi mot något födoämne.
 • Stress och ångest.
 • Biverkningar av medicinering.

Inga roliga besvär alltså, men det finns som sagt hjälp att få. Förutom att gå till sin läkare och be om hjälp, så finns det alltså även kosttillskott som du kan testa först för att se om de hjälpa dig att bli av med de här besvären.

sitta på toaletten med lös mage

Exempel på kosttillskott för gasig mage

Det finns några olika typer av kosttillskott för just gaser i magen, vi listar de olika typerna vi har hittat här:

 • Örttéer
 • Pepparmyntsolja
 • Kiselgel
 • Olika växtbaserade läkemedel
 • Enzymer och magsyra

Exempel på kosttillskott för trög mage

Vid hård mage så är det vanligaste kosttillskottet olika typer av fibrer som finns som pulver, tabletter och kapslar med mera. 

Exempel på kosttillskott för lös mage

För lös mage finns det också ett antal olika typer av kosttillskott som kan vara värt att prova:

 • Aminosyror
 • Kalcium
 • En typ av jästsvamp som heter saccharomyces boulardii
 • Psylliumfröskal
 • Probiotika

Hur mycket kostar det?

Vi har i vårt test hittat produkter i alla prissegment, från runt en 50-lapp och uppåt. Att ha problem med magen kan ju vara väldigt jobbigt, så att investera i ett bra kosttillskott för att se om det lösa dessa problem är något vi rekommenderar starkt!

Var kan man köpa kosttillskott för magen?

Du kan hitta kosttillskott för magen i hälsokostbutiker och på apotek. Tänk på att du också kan beställa produkter från hälsokostbutiker och apotek online så att du får dem direkt hem i din brevlåda.

Hjälper det verkligen?

Hur din mage är och beter sig är, som vi tidigare varit inne på, unikt för just dig. Därför kan effekten av kosttillskott variera från person till person.

Det sägs att man behöver testa ett kosttillskott i tre månader, varje dag, innan man kan vara säker på om det har haft effekt. Det kan ta tid helt enkelt. Fast det kan det vara värt om man blir bra igen va?

Vi vill poängtera att om man väljer att äta kosttillskott är det ingen universallösning men det kan vara ett riktigt bra komplement till en i övrigt hälsosam livsstil.

dålig mat vid magbesvär komplettera med kosttillskott

Bäst i test kosttillskott för magen just nu

Här kan du se vilken produkt som vi har utsett till testvinnare i vårt test – bästa kosttillskott för magen!

För att välja ut vilken som är vår vinnare har vi tittat på en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hänsyn till för att en produkt ska anses vara just den bästa. Smak, förpackning och innehåll är exempel på faktorer för högt betyg i vårt test.

Vi har också varit noga med att välja ut produkter i olika prisklasser och av olika märken för att du ska kunna välja den produkt som passar dig bäst!

Här hittar du vår Topplista över bästa kosttillskott för magen just nu!

Vanliga frågor – Tillskott för magen

Vad ska jag göra med hård mage?

Ett tips kan vara att få i sig mer fibrer.

Vilken typ av tillskott kan vara bra att ta för en bättre maghälsa?

Olika probiotik med mjölksyrakulturer, fibrer, kalcium och pepparmyntsolja är exempel på vanliga tillskott för magen.

Sammanfattning

Att ha problem med magen idag är ganska vanligt i det stressade samhälle som vi lever i. Problemen kan också bero på vad man äter. De vanligaste är att ha mycket gaser i magen, att vara hård i magen och att vara lös i magen.

Det finns olika kosttillskott man kan ta till för att få hjälp med dessa problem, och det är inte så dyrt att köpa dem. Exempel på olika typer av tillskott är probiotika, fibrer, kalcium och pepparmyntsolja.

När man väljer att ta hjälp av kosttillskott för att lösa sina magproblem så måste man vara medveten om att det kan ta en längre tid innan man känner någon effekt. Minst 3 månader bör man äta det varje dag innan man får utvärdera resultatet.

Du kan hitta kosttillskott för magen på hälsokostbutiker och på apotek, även på nätet.

Övriga produkter i testet

glukamannan fiber för viktminskning
Rank 11

Glukomannan Fiber

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Glukomannan/kapsel
1500 mg
Ett kalofritt fibertillskott som inte bara sänker ditt kolesterol men är känt för sin förmåga att stoppa männirkors förstoppning väldigt bra. Ger en grym mättnadskänsla, varför produkten kommit att användas för att gå ner i vikt i många år av människor. Bra för magen och tarmen din, helt enkelt.
Rank 12 Prebiotika

Prebio Max Bättre hälsa

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
Antal dagar
30
Probiotika brukar användas för att tillföra bra tarmbakterier. Detta är istället prebiotika som är som mat för de tarmbakterier som finns, det gör att de mår bra och frodas. Blandade recensioner men fler som har upplevt bland annat att de kan äta frukt och liknande som de tidigare fått avstå ifrån.
Rank 13 Högkoncentrerad!

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

betyg
(4/5)
Pris
459 kr
Antal dagar
60
Högdoserad probiotika med 20 miljarder bakterieceller som stödjer funktionen i din mage och tarmar. Ska förvaras i kylen. Det finns användare som rapporterar att de blivit av med sin IBS och ballongmage efter börjat med dessa.
holistic ultratarm vid trög tarm
Rank 14

Holistic Ultratarm

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,94 kr
Magnesium/kapsel
283.5 mg
Ett ekologiskt magnesiumtillskott som specifikt är skapat för människor med trög mage, vare sig det är en förstoppning, hård mage eller bara trög mage i allmänhet. Utan gluten och sötningsmedel. 100% ekologiska kapslar vilket är skonsamt mot magen. Perfekt för dig som även tar proteinpulver och är ute efter något som motverkar den hårda magen man kan få av det.
mag tarm gel
Rank 15

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smärta i magen ofta. Kombinera det här med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för både mage och hals, och fungerar även för barn vilket är ett stort plus och visar hur pass mild produkten är! Tyvärr inte den bästa produkten för smärta i magen, men helt klart en produkt att överväga ifall man ändå ska köpa kosttillskott för ändamålet, kan även hjälpa vid IBS.
mage tarm kosttillskott
Rank 16

Silicea Mage Tarm Direkt

betyg
(3/5)
Pris/påse
8,6 kr
Antal påsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt från Silicea som är grym för tarmen. Den här gången kommer kosttillskottet i form av en vätska. Populär bland människor med uppblåst mage och/eller IBS.
prebiomax magbakterier
Rank 17

Bättre Hälsa PrebioMax

betyg
(2/5)
Pris/portion
10,96 kr
Antal portioner
30 portioner
Pris
329 kr
Fibrer för magens goda bakterier. Unikt tillskott som kommer i pulverform, kan med fördel användas i smoothis eller i din gröt på morgonen.

Lycka till!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa tillskotten för magen som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa tillskotten för magen – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Detoxner IBS Intensive
 2. Bästa tuggtablett : Redugas Tuggtablett 20 st
 3. Billigast köp: healthwell Diet Fiber
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage
 5. Bästa probiotika : Probiotika Vital
 6. Populärast i sökningar : Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

Källor:

https://magkliniken.se/kosttillskott-vid-diarre/

https://magkliniken.se/topp-5-kosttillskott-mot-gaser-och-uppblast-mage/

https://www.doktorn.com/-C3%B6g-mage/

https://www.doktorn.com/forebygg-YAiAAEgKL9vD_BwE

https://www.maghalsa.se//vanliga-magproblem/uppblast-mage-var-kommer-alla-gaser-fran/?wE

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :