BÀsta kosttillskotten för magen 2022

Har du ofta problem med magen? Magproblem kan yttra sig pÄ en massa olika sÀtt, till exempel trög mage, lös mage, gaser och att man kÀnner sig uppblÄst.

Det kan ju vara nÄgot fel pÄ den kosten du Àter eller sÄ Àr det stress eller nÄgon annan orsak, men som tur Àr sÄ finns det en hel del produkter pÄ marknaden idag som fungerar som bÀsta kosttillskott för magen.

I vÄrt bÀst i test kommer vi att göra en recension om olika kosttillskott för magen, sÄ hÀng med i vÄr artikel sÄ fÄr du veta vilket som kan vara bÀsta kosttillskott för dig och dina behov! En bÀst i test lista har vi ocksÄ tagit fram.

BÀsta kosttillskotten för magen

Topplistan

mage tarm kosttillskott
Rank 1 BĂ€st i Test

Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

betyg
(5/5)
Pris/pÄse
8,6 kr
Antal pÄsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt frĂ„n Silicea som Ă€r grym för tarmen. Den hĂ€r gĂ„ngen kommer kosttillskottet i form av en vĂ€tska. PopulĂ€r bland mĂ€nniskor med uppblĂ„st mage och/eller IBS. Bra betyg hos avĂ€ndare
oxytarm
Rank 2

Oxytarm

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,96 kr
Magnesium/2 tabletter
300 mg
Om vi fick beskriva det hĂ€r magnesiumtillskottet med 3 ord sĂ„ vore det: friskvĂ„rd för din tarm. Oxytarm Ă€r ett vĂ€lkĂ€nt kosttillskott som innehĂ„ller bĂ„de magnesium och c-vitamin vilket bidrar till ökad tarmbalans. En produkt vi med glĂ€dje rekommenderar för mĂ€nniskor som har problem med hĂ„rd mage i allmĂ€nhet, men förstoppning i synnerhet. Ibland rĂ€cker det bara att man tar tillskottet i nĂ„gra dagar för att mĂ€rka enorm skillnad. Priset Ă€r dessutom överkomligt — minst sagt.
lacti-plus gas mage
Rank 3

Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

betyg
(5/5)
Pris
236 kr
Kliniskt dokumenterad effekt mot IBS - uppblÄsthet - diarré. MÄnga upplever en stor förbÀttring efter att ha tagit denna produkt en tid.
miniform
Rank 4

Minifom kapsel 200 mg

betyg
(5/5)
Pris
174 kr
Receptfritt lÀkamedel som dÀmpar gasmÀngden i magen. Miniform bryter ner skum och bubblor som bildas nÀr du svÀljer luft. Efter nÄgra dygn upplever du en lugnare mindre uppblÄst mage.
husk-vid-magproblem-och-ibs
Rank 5

Mage i Balans Classic kapslar

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Antal dagar
30
Denna Husk produkt innehĂ„ller naturliga psylliumfibrer. Bidrar till en stabil matsmĂ€ltning bĂ„de för trög eller lös mage. Ökar volymen pĂ„ tarminnehĂ„ller och sĂ€tter igĂ„ng fungerande tarmrörelser. Kan hjĂ€lpa vid IBS bla
Rank 6 Probiotika!

Probiotika Vital

betyg
(5/5)
Pris
189 kr
Antal dagar
30-90
Ny kapsel som gör att den inte bryts ner förrÀn den nÄtt tarmarna. Mjölksyrabakterier som gör gott för din mag och tarmhÀlsa. MÄnga positiva omdömen finns, "kÀnner lugn i min ibs-mage" Àr ett exempel.
redugas-mot-gasig-mage
Rank 7

Redugas Tuggtablett 20 st

betyg
(4/5)
Pris
49 kr
Tuggtablett som lindrar gaser i magen och vid IBS. Ämne som förstör gasbubblor samt prebiotika som ger en hĂ€lsosam tarmflora. Ett utmĂ€rkt komplement
enzym-vital-ibs-gas
Rank 8 Enzym

Enzym vital

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
Antal dagar
30
Dina problem kan bero pÄ problem med nedbrytning av makronutrienter som kolhydrater, fett och protein. Ett enzym kan hjÀlpa din kropp att bryta ner dessa. Enda sÀttet att veta om det kan hjÀlpa Àr att prova. Blandade upplevelser, en del har inte mÀrkt nÄgot en del har inte lika uppblÄst mage och nÄgra en lugnare mage.
glukomannan
Rank 9

Core Glukomannan

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
KoffeninnehÄll
Nej
Ett bantningspiller frĂ„n vĂ€lrenommerade Core i Sverige. InnehĂ„ller kapslar med högkoncentrerat extrakt frĂ„n glukomannan. En perfekt produkt för viktminskning dĂ„ den bidrar till en mĂ€ttnadskĂ€nsla utan dess like enligt mĂ„nga omdömen pĂ„ webben bland annat. Helt klart ett av marknadens bĂ€sta bantningspiller just nu i vĂ„rt tycke, dessutom inte dyrt alls utan till och med överkomligt. Även grymt mot förstoppning!
diet fiber
Rank 10

healthwell Diet Fiber

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,98 kr
Fiber/2 kapslar
820 mg
Ytterligare ett grymt kosttillskott frÄn svenska healthwell. Vem trodde att fiber skulle finnas tillgÀngligt som kosttillskott? Det Àr dessutom en riktigt bra produkt! InnehÄller mycket fiber samt glukomannan betaglukan vilket gör det hÀr till en populÀr produkt bland mÀnniskor som har en hÄrd mage och vill bli av med sin förstoppning snabbt.

HÀr hittar du fler produkter som kanske Àr den magprodukt som passar just dig.

bÀsta kosttillskotten för magen

Behöver man verkligen ett kosttillskott vid magbesvÀr?

Det beror ju pÄ hur mycket besvÀr man har och av vilken sort. MÄnga problem kan man ju lösa genom att Àndra om sin kost, men ibland kan det vara bekvÀmt att ta ett tillskott för att kunna leva som sÄ normalt som möjligt.

Vi pĂ„ tillskottsbibeln anser att det inte skadar att prova i alla fall, för chansen Ă€r ju  att du skulle mĂ„ bĂ€ttre!

För vilka besvÀr finns det kosttillskott för magen?

Som jag tidigare skrivit sÄ finns det en del olika besvÀr man kan ha med magen. HÀr gÄr vi igenom för varje besvÀr vilka kosttillskott som finns pÄ marknaden idag.

Fler djupgÄende artiklar om olika besvÀr hittar du hÀr:

Kosttillskott mot trög mage och förstoppning

Kosttillskott mot gasig eller uppblÄst mage

Kosttillskott vid lös mage

Kosttillskott mot IBS

Gaser i magen

Gaser i magen Àr nÄgonting som vi alla har mer eller mindre av. Men var kommer gaserna ifrÄn dÄ? Till exempel sÄ kan det vara sÄ att du svÀljer för mycket luft om du till exempel Àter för snabbt, tuggar tuggummi eller röker.

Det kan ocksÄ vara sÄ att dina tarm bakterier producerar gaserna vilket har att göra med vad du Àter. Mycket fibrer i kosten kan leda till att man fÄr extra mycket gaser i magen. Det Àr vÀldigt individuellt och Àr olika frÄn person till person helt enkelt hur benÀgen man Àr att fÄ mycket gaser i magen.

bÀsta tillskotten vid magbesvÀr

Trög mage

Det Àr vanligt att fÄ trög mage och bli förstoppad ibland. Orsakerna Àr mÄnga gÄnger livsstilsrelaterade. Det kan vara:

 • brist pĂ„ motion och/eller ett stillasittande arbete
 • oregelbundna matvanor
 • brist pĂ„ fibrer och vĂ€tska
 • oregelbundna toalettvanor
 • stress
 • menstruation
 • graviditet
 • lĂ€kemedel

Lös mage

Att bli lös i magen Àr obehagligt men ofarligt. Det kan ibland bero pÄ virus, bakterier eller parasiter men det kan ocksÄ bero pÄ:

 • Hög konsumtion av alkohol.
 • Hög konsumtion av kaffe.
 • Allergi mot nĂ„got födoĂ€mne.
 • Stress och Ă„ngest.
 • Biverkningar av medicinering.

Inga roliga besvÀr alltsÄ, men det finns som sagt hjÀlp att fÄ. Förutom att gÄ till sin lÀkare och be om hjÀlp, sÄ finns det alltsÄ Àven kosttillskott som du kan testa först för att se om de hjÀlpa dig att bli av med de hÀr besvÀren.

sitta pÄ toaletten med lös mage

Exempel pÄ kosttillskott för gasig mage

Det finns nÄgra olika typer av kosttillskott för just gaser i magen, vi listar de olika typerna vi har hittat hÀr:

 • ÖrttĂ©er
 • Pepparmyntsolja
 • Kiselgel
 • Olika vĂ€xtbaserade lĂ€kemedel
 • Enzymer och magsyra

Exempel pÄ kosttillskott för trög mage

Vid hĂ„rd mage sĂ„ Ă€r det vanligaste kosttillskottet olika typer av fibrer som finns som pulver, tabletter och kapslar med mera. 

Exempel pÄ kosttillskott för lös mage

För lös mage finns det ocksÄ ett antal olika typer av kosttillskott som kan vara vÀrt att prova:

 • Aminosyror
 • Kalcium
 • En typ av jĂ€stsvamp som heter saccharomyces boulardii
 • Psylliumfröskal
 • Probiotika

Hur mycket kostar det?

Vi har i vÄrt test hittat produkter i alla prissegment, frÄn runt en 50-lapp och uppÄt. Att ha problem med magen kan ju vara vÀldigt jobbigt, sÄ att investera i ett bra kosttillskott för att se om det lösa dessa problem Àr nÄgot vi rekommenderar starkt!

Var kan man köpa kosttillskott för magen?

Du kan hitta kosttillskott för magen i hÀlsokostbutiker och pÄ apotek. TÀnk pÄ att du ocksÄ kan bestÀlla produkter frÄn hÀlsokostbutiker och apotek online sÄ att du fÄr dem direkt hem i din brevlÄda.

HjÀlper det verkligen?

Hur din mage Àr och beter sig Àr, som vi tidigare varit inne pÄ, unikt för just dig. DÀrför kan effekten av kosttillskott variera frÄn person till person.

Det sÀgs att man behöver testa ett kosttillskott i tre mÄnader, varje dag, innan man kan vara sÀker pÄ om det har haft effekt. Det kan ta tid helt enkelt. Fast det kan det vara vÀrt om man blir bra igen va?

Vi vill poÀngtera att om man vÀljer att Àta kosttillskott Àr det ingen universallösning men det kan vara ett riktigt bra komplement till en i övrigt hÀlsosam livsstil.

dÄlig mat vid magbesvÀr komplettera med kosttillskott

BÀst i test kosttillskott för magen just nu

HĂ€r kan du se vilken produkt som vi har utsett till testvinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta kosttillskott för magen!

För att vÀlja ut vilken som Àr vÄr vinnare har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara just den bÀsta. Smak, förpackning och innehÄll Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi har ocksÄ varit noga med att vÀlja ut produkter i olika prisklasser och av olika mÀrken för att du ska kunna vÀlja den produkt som passar dig bÀst!

HÀr hittar du vÄr Topplista över bÀsta kosttillskott för magen just nu!

Vanliga frĂ„gor – Tillskott för magen

Vad ska jag göra med hÄrd mage?

Ett tips kan vara att fÄ i sig mer fibrer.

Sammanfattning

Att ha problem med magen idag Àr ganska vanligt i det stressade samhÀlle som vi lever i. Problemen kan ocksÄ bero pÄ vad man Àter. De vanligaste Àr att ha mycket gaser i magen, att vara hÄrd i magen och att vara lös i magen.

Det finns olika kosttillskott man kan ta till för att fÄ hjÀlp med dessa problem, och det Àr inte sÄ dyrt att köpa dem. Exempel pÄ olika typer av tillskott Àr probiotika, fiber, kalcium och pepparmyntsolja.

NÀr man vÀljer att ta hjÀlp av kosttillskott för att lösa sina magproblem sÄ mÄste man vara medveten om att det kan ta en lÀngre tid innan man kÀnner nÄgon effekt. Minst 3 mÄnader bör man Àta det varje dag innan man fÄr utvÀrdera resultatet.

Du kan hitta kosttillskott för magen pÄ hÀlsokostbutiker och pÄ apotek, Àven pÄ nÀtet.

Övriga produkter i testet

glukamannan fiber för viktminskning
Rank 11

Glukomannan Fiber

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Glukomannan/kapsel
1500 mg
Ett kalofritt fibertillskott som inte bara sÀnker ditt kolesterol men Àr kÀnt för sin förmÄga att stoppa mÀnnirkors förstoppning vÀldigt bra. Ger en grym mÀttnadskÀnsla, varför produkten kommit att anvÀndas för att gÄ ner i vikt i mÄnga Är av mÀnniskor. Bra för magen och tarmen din, helt enkelt.
Rank 12 Prebiotika

Prebio Max BÀttre hÀlsa

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
Antal dagar
30
Probiotika brukar anvÀndas för att tillföra bra tarmbakterier. Detta Àr istÀllet prebiotika som Àr som mat för de tarmbakterier som finns, det gör att de mÄr bra och frodas. Blandade recensioner men fler som har upplevt bland annat att de kan Àta frukt och liknande som de tidigare fÄtt avstÄ ifrÄn.
Rank 13 Högkoncentrerad!

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

betyg
(4/5)
Pris
459 kr
Antal dagar
60
Högdoserad probiotika med 20 miljarder bakterieceller som stödjer funktionen i din mage och tarmar. Ska förvaras i kylen. Det finns anvÀndare som rapporterar att de blivit av med sin IBS och ballongmage efter börjat med dessa.
holistic ultratarm vid trög tarm
Rank 14

Holistic Ultratarm

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,94 kr
Magnesium/kapsel
283.5 mg
Ett ekologiskt magnesiumtillskott som specifikt Àr skapat för mÀnniskor med trög mage, vare sig det Àr en förstoppning, hÄrd mage eller bara trög mage i allmÀnhet. Utan gluten och sötningsmedel. 100% ekologiska kapslar vilket Àr skonsamt mot magen. Perfekt för dig som Àven tar proteinpulver och Àr ute efter nÄgot som motverkar den hÄrda magen man kan fÄ av det.
mag tarm gel
Rank 15

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smÀrta i magen ofta. Kombinera det hÀr med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för bÄde mage och hals, och fungerar Àven för barn vilket Àr ett stort plus och visar hur pass mild produkten Àr! TyvÀrr inte den bÀsta produkten för smÀrta i magen, men helt klart en produkt att övervÀga ifall man ÀndÄ ska köpa kosttillskott för ÀndamÄlet, kan Àven hjÀlpa vid IBS.
mage tarm kosttillskott
Rank 16

Silicea Mage Tarm Direkt

betyg
(3/5)
Pris/pÄse
8,6 kr
Antal pÄsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt frĂ„n Silicea som Ă€r grym för tarmen. Den hĂ€r gĂ„ngen kommer kosttillskottet i form av en vĂ€tska. PopulĂ€r bland mĂ€nniskor med uppblĂ„st mage och/eller IBS.
prebiomax magbakterier
Rank 17

BĂ€ttre HĂ€lsa PrebioMax

betyg
(2/5)
Pris/portion
10,96 kr
Antal portioner
30 portioner
Pris
329 kr
Fibrer för magens goda bakterier. Unikt tillskott som kommer i pulverform, kan med fördel anvÀndas i smoothis eller i din gröt pÄ morgonen.

Lycka till!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta tillskotten för magen som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta tillskotten för magen – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Detoxner IBS Intensive
 2. BĂ€sta tuggtablett : Redugas Tuggtablett 20 st
 3. Billigast köp: healthwell Diet Fiber
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage
 5. BĂ€sta probiotika : Probiotika Vital
 6. PopulÀrast i sökningar : Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

KĂ€llor:

https://magkliniken.se/kosttillskott-vid-diarre/

https://magkliniken.se/topp-5-kosttillskott-mot-gaser-och-uppblast-mage/

https://www.doktorn.com/-C3%B6g-mage/

https://www.doktorn.com/forebygg-YAiAAEgKL9vD_BwE

https://www.maghalsa.se//vanliga-magproblem/uppblast-mage-var-kommer-alla-gaser-fran/?wE