Bästa kosttillskotten för ökad sexlust Jan 2023

Har din sexlust minskat? Då kan du med fördel testa ett lusthöjande kosttillskott. Det finns gott om bra alternativ för både män och kvinnor.

Vi har undersökt de populäraste tabletterna på marknaden för att sammanställa en bäst i test-lista. Häng med så kikar vi på den! Dessutom lär vi dig allt du behöver veta om kosttillskotten. 

Sidan innehåller annonser

Vår topplista med kosttillskott för ökad sexlust

Topplistan

sex-lust-energi-protein-1
Rank 1 Bäst i Test

LUST OCH ENERGI – Protein.se

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Mängd
249 Kapslar
Denna produkt innehåller de flesta ämnen som sägs vara bra för ökad sexlust. Här finns bla L-arginin, L-citrullin, Maca, Ginseng, Zink, Vitamin B6 och B12. Övervägande positiva omdömen bland användare som satt betyg. En del har inte märkt större effekt men ofta har de provat en för kort period. Det står att den är för kvinnor men ämnena är de som även män kan behöva, komplettera med ex en bra testobooster så kan det bli trevligt framöver.
Maxulin (tidigare Testomax)
Rank 2

Maxulin (Testomax) Testa för 50% av priset

betyg
(4/5)
Pris/tablett
3,95 kr
Antal tabletter
44 st
Pris
174 kr
Ingredienser som uppges frigöra testosteron som är bundet i kroppen. Zink, vitamin B6 och magnesium ingår också. För bättre muskelmassa, fertilitet, minskad trötthet och bra förbränning. Användare uppleven extra energi och livslust när de provat detta ett tag.
Arctic-root
Rank 3

Arctic Root

betyg
(4/5)
Pris
179 kr
Mängd
80 tabletter
Med en bra effekt mot stress och trötthet ger denna rosenrotprodukt dig en bättre vardag. Ger en bra effekt under påfrestande perioder och du blir klarare i huvudet, mindre orolig och sover bättre. Vissa användare känner att de har fått livet tillbaka med denna produkt däribland en ökad sexlust!
argiplex-sexlust
Rank 4

L-argiplex total man

betyg
(5/5)
Pris
269 kr
Mängd
90 tabletter
Uppföljare till tidigare populära produkten L-Argiplex som länge har varit marknadsledare inom lusthöjare. L-arginin, L-citrullin, L-ornitin ginseng och zink är några av de ämnen som hjälps åt att höja lusten. Fungerar genom att bland annat öka energin vilket även gör den lämplig vid träning. Hyfsat bra betyg hos användare.
argiplex-sexlust-kvinna
Rank 5

L-argiplex total kvinna

betyg
(5/5)
Pris
267 kr
Mängd
90 tabletter
Uppföljare till tidigare populära produkten L-Argiplex som länge har varit marknadsledare inom lusthöjare. L-arginin, L-citrullin, L-ornitin ginseng och zink är några av de ämnen som hjälps åt att höja lusten. Även biotin för att få bättre fungerande slemhinnor. De flesta användare har upplevt en positiv effekt.
ksm66-ashwagandha
Rank 6 Kliniskt testad

KAM-66 Ashwagandha

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
Mängd
120 kapslar
KSM66® Ashwagandha är ekologiskt odlad och kliniskt testad. Oerhört många positiva användare som fått hjälp mot stress, oro, sexlust sömnproblem med mera.

Därför ska du ta ett kosttillskott för din lust

Det finns många kosttillskott som är specifikt framtagna för att öka sexlusten. Ofta så behöver män och kvinnor olika produkter och det anges på förpackningen vem som kan ta tillskottet. Att olika kön behöver olika produkter är inte så märkligt, vi har trots allt olika hormoner i våra kroppar. 

Kosttillskotten hjälper till att skapa bättre balans i kroppen och ge ökad ork och energi. Det leder till att glädjen och lusten ökar.

Många innehåller även ämnen som ökar blodgenomströmningen i kroppen. Det leder till att den sexuella lusten höjs. Studier pekar på att ämnena kan vara mycket effektiva. 

Ämnen som ökar din sexlust

Om du har haft en svackande sexlust under lång tid, då kan det vara dags att testa ett kosttillskott. Många kan nämligen snabbt bli hjälpta av ämnen som förekommer naturligt i både kroppen och naturen. De ingredienser som är vanligast i lusthöjande tillskott är följande:

 • L-arginin – En aminosyra som hjälper till att öka blodgenomströmningen. 
 • L-citrullin – En aminosyra som hjälper till att öka blodgenomströmningen.
 • Zink – Hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning och hormoner. Viktigt för män som har en hel del zink i prostatan och dessutom bibehåller det normala testosteronnivåer. 
 • Maca – Den sydamerikanska roten maca har en lång historia bland lokalbefolkningen av att ge energi, styrka och öka lusten. 
 • Tiggarnöt – Studier visar att tiggarnöt har en erektil effekt. Har lång erfarenhet av att användas i Indien och Kina för att öka lusten. 
 • Vitamin B6 – Hjälper till att reglera kroppens ämnesomsättning och hormoner. 
 • Rosenrot – Sänker stresshormonet kortisol och ökar må bra-hormonet serotonin. 
 • Testosteron tillskott – rena tillskott är läkemedelsklassade men det finns sk testoboosters som stimulerar kroppens produktion, läs mer på länken här.

Det finns många tillskott som innehåller en väl avvägd kombination av de ovanstående ämnena samt andra. Det gäller att testa vilket av alla tillskott som passar bäst. Det kan nämligen vara så att du får effekt av en viss produkt men inte en annan. Allt beror på vilket ämne du är i behov av.

mer lust med tillskott

Dålig lust på grund av stress?

Många upplever att de saknar sexlust och en vanlig orsak är all den stress som finns i dagens moderna samhälle. Kroppen och hjärnan är helt enkelt för stressad och fokuserad på annat och prioriterar därför bort den naturliga lusten. 

Om du tror att stress är orsaken till ditt problem, då ska du satsa på ett tillskott av rosenrot. Användare upplever att rosenrot har bäst effekt vid stress

Det bästa med rosenrot är att det ökar ditt må bra-hormon serotonin och sänker stresshormonet kortisol. Då får kroppen ro och kan fokusera på att öka sexlusten igen. 

Mat eller kosttillskott – vad är bäst?

Det finns mycket mat som tros ge en ökad lust. Vi anser att det givetvis är en god idé att testa olika lusthöjande livsmedel. Om du inte märker någon skillnad, då kan det dock vara effektivare att testa ett kosttillskott.

Den mat som anses ge god effekt på din sexlust är bland annat choklad, rödvin, ostron och ägg. Mörk choklad är en klassiker som innehåller stämningshöjande substanser som gör oss glada. Ostron innehåller många mineraler som är viktiga för både mannens och kvinnans sexliv. Alkoholen i rödvin kan ge sexlivet en kick och ägg innehåller många viktiga vitaminer och mineraler som ger kroppen en god balans.

Testa alltså att äta mat som höjer din lust, även om det bara är tillfälligt. Välj sedan att testa tabletter om du vill få en större och mer långvarig effekt.

Så väljer du det bästa kosttillskottet

Att hitta det bästa kosttillskottet kan upplevas som svårt. Det finns nämligen ett relativt stort utbud på den svenska marknaden. Enligt oss på Tillskottsbibeln väljer du det bästa tillskottet genom att göra en noggrann jämförelse på samma vis som vi har gjort. Då ser du snabbt vilka produkter du är intresserad av att prova. 

De saker du bör kika på är följande:

 • Ingredienser – Vilka ämnen innehåller de olika tillskotten? Ju fler lusthöjande ämnen de innehåller, desto troligare är det att du får en bra effekt. Välj därför ett väl kombinerat tillskott.
 • Dosering – Hur många tabletter måste du ta per dag för att få den rekommenderade dagliga dosen? Tänk på att ju färre tabletter du måste ta, desto längre räcker burken. 
 • Pris per dos – Kika på vad priset per dos är. Då kan du räkna ut hur mycket tillskottet kommer att kosta per månad snarare än per burk. Här beror det på hur många tabletter som räknas som en dos.
 • Vad säger användare – Läs gärna vad använder tycker och tänker om produkterna. Det är alltid bra om de lusthöjande medlen har fått fina omdömen. 

Allt detta är faktorer som vi tar med när vi utser bästa produkterna.

piller för ökad sexlust

Dosering och beredningsform

För att få den bästa sexlusten kan du behöva ta ett tillskott. Följ de anvisningar som står på förpackningen. Doseringen varierar nämligen mellan olika tillskott. 

De flesta tillskott består av tabletter som du enkelt sväljer ner med ett glas vatten. Det är därför ett mycket praktiskt och smidigt tillskott som du kan ta med dig även på resande fot. 

Bäst i test för ökad sexlust

För att utse det kosttillskott för ökad sexlust som är bäst i test gjorde vi en noggrann jämförelse av populära produkter på marknaden. Vi granskade ingredienslistor, möjliga effekter och dosering.

I vårt test granskade vi såväl produkt som varumärke och läste användares recensioner. Allt för att kunna utse en vinnare.

Få hjälp att höja lusten

I vårt stora test hittar du recensioner av de bästa lusthöjande kosttillskotten för kvinnor och män. Alla är mycket bra alternativ för dig som vill höja sexlusten på ett naturligt sätt. 

Det finns diverse mat som sägs vara lusthöjande, men användare upplever att tabletter ibland är ett bättre och effektivare val. Enligt oss på Tillskottsbibeln så är alla kosttillskott i vårt test väl värda att testa! Lycka till med ditt köp.

Källhänvisning: https://kurera.se/mias-mat-och-bakblogg/etikett/mat-for-okad-sexlust/

FAQ – Vanliga frågor och svar om tillskott för ökad sexlust

Kan många snabbt bli hjälpta av ämnen som förekommer naturligt i både kroppen och naturen.?

Jajamen, det finns ett antal ämnen som kan öka lusten, dessa förekommer naturligt i både kroppen och naturen men kan kompletteras med tillskott.

Vilka ämnen är vanligast i lusthöjande tillskott?

Vanliga ämnen är B6, rosenrot, Zink och L-arginin.

Är viss mat eller ett tillskott bäst för ökad sexlust?

Det ena behöver inte utesluta det andra, en kombination är troligen bästa vägen för dig.Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :