BĂ€sta Kosttillskotten Mot Akne 2022

Oberoende av hur gammal du Àr sÄ finns det fÄ saker som Àr sÄ trÄkiga som att drabbas av akne. Det hÀnder för första gÄngen under mÄngas tonÄr, men Àr onekligen nÄgot som kan följa med en Ànda in i ens vuxna Älder.

I den hÀr artikeln kommer vi lÀra dig vilka nÀringsÀmnen det Àr vanligt att man har en brist pÄ ifall man drabbats av akne, och vilka kosttillskott man kan ta för att förebygga det.

Vi har tagit oss friheten att jÀmföra och utse vad vi anser vara de bÀsta kosttillskotten mot akne i Sverige vara. Lycka till i din jÀmförelse!

Topplistan

b5_pantotensyra_35210_x2-1
Rank 1 BĂ€st i Test

B5 Pantotensyra

betyg
(5/5)
Pris
112 kr
Typ
Kapsel
B5 eller pantotensyra Àr ett tillskott som ofta anvÀnds nÀr det kommer till att förbÀttra hud och hÄr. Har mÄnga funktioner bland annat har studier visat att det kan minska porer och dÀrmed akneproblem vid hög dosering. Riktigt mÄnga anvÀndare skriver att de har mÀrkt stor skillnad med renare hy och minskat antal finnar. SÄ har du inte provat Ànnu sÄ gör det!
kosttillskott paket mot akne
Rank 2

HudvÄrdspaket ifrÄn Body Science

betyg
(5/5)
Pris
349
MĂ€ngd
290 kapslar
I det hÀr paketet finner du kosttillskott som kan vara intressant för dig som har hudproblem och lider av akne. Paketet innehÄller bland annat zink omega-2 och pantotensyra (vitamin B5) som Àr sÀrskilt viktiga för hudhÀlsan och sÄrlÀkning. Detta Àr de produkter som mest troligt kan ge dig hjÀlp mot Akne. Det finns inga garantier men det kan vara vÀrt att test tillsammans med bÀttre kosthÄllning enligt vÄra rÄd nedan.
pure-arganolja-eko
Rank 3

Pure Arganolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Olja
Tunn olja som lÀtt trÀnger in i huden. Bra bland annat att smörja in under ögonen för att fÄ bort fina linjer. UtmÀrkt för hÄr och skÀggvÄrd, ger mjukt hÄr med lyster och en mild nötaktig doft. Fantastiskt bra betyg frÄn anvÀndare bÄde för de som anvÀnder den pÄ huden och i hÄret. Flera har blivit hjÀlpta med att minska sina eksembesvÀr. Blir vÄr testvinnare i kategorin arganolja.
biotillgÀnglighet
Rank 4

HealthWell Zink

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,69 kr
Zink/kapsel
20 mg
Ett kvalitativt zinktillskott frÄn HealthWell som hjÀlper vÀldigt bra mot förkylning, Àven akne enligt vÀldigt mÄnga dÄ zinkbrist Àr vanligt om man har problem med sin hud bland annat. Dagligt intag Àr nödvÀndigt i vÄrt tycke. 5/5 stjÀrnor hos alla butiker vi kollat i utöver vÄr egna positiva erfarenhet av tillskottet. MÄnga anser detta vara en av de bÀsta zinktillskotten den nÄgonsin prövat, varför vi kÀnner oss bekvÀma i att sÀtta betyget 5/5.
vitamin e core daglig dos
Rank 5

Core Vitamin E

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Antal kapslar
90 st
Pris
129 kr
Ännu ett kvalitativt vitamintillskott frĂ„n svenska Core (som för övrigt Ă€gs av SvenskaKosttillskott.se!). 200 IE per kapsel och har ett fantastiskt upptagen enligt bĂ„de oss och de flesta.
vitamin och mineral för hela kroppen
Rank 6

Turmeric Strength for Whole Body

betyg
(4/5)
Pris/tablett
8,31 kr
C-vitamin/tablett
120 mg
Gurkmeja/tablett
700 mg
Turmeric Strengthℱ for Whole Body innehĂ„ller bĂ„de gurkmeja och C-vitamin. Den Ă€r speciellt framtagen för att stötta hela kroppen men fungerar Ă€ven bra för mĂ€nniskor som drabbats av svĂ„r akne bland annat. Vi tycker helt klart det hĂ€r Ă€r en produkt vĂ€rd att pröva, tyvĂ€rr Ă€r dess prislapp inte lika inbjudande. Skall det hĂ€r kosttillskottet beskrivas med ett enda ord sĂ„ vore det "premium". FörstĂ„r du hur vi tĂ€nker?
vitamin och mineral för hela kroppen
Rank 7

MegaFood Skin, Nails, & Hair 2

betyg
(3/5)
Pris/tablett
6,65 kr
Tabletter
60 st
Andra, förbÀttrade versionen av ett 100% Àkta whole food-tillskott med mikronÀringsÀmnnen som bidrar till normal hud, hÄr och naglar. Det innehÄller Àven brÀnnÀssla, cryptoxantin & tokotrienoler vilket Àr vitalt ifall du vill fÄ bÀttre naglar, hÄr och hud Àven fast namnen pÄ Àmnena lÄter vÀldigt komplicerade. AnvÀnds dÀrmed med framgÄng mot akne och hÄravfall bland annat. TyvÀrr Àr det hÀr ett ganska kostsamt kosttillskott som inte har mÄnga recensioner pÄ webben i dagens lÀge (utöver den hÀr, för att vara helt Àrlig mot dig), varför det kanske ger dig en större anledning till att pröva det? SÄ resonerar vi i varje fall! Hör gÀrna av oss till dig efterÄt om det slutar upp med att du gör det!
hjÀrtat vitamin c granatÀpple
Rank 8

HjÀrtats Vitamin C GranatÀpple/Lime

betyg
(3/5)
Pris/tablett
1,25 kr
C-vitamin/tablett
1000 mg
Ett billigt c-vitamintillskott i brustablettform. Alltid fri frakt hos Apotek HjĂ€rtat vid köp över 99 kr — dessutom vĂ€ldigt snabba leveranser. Bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar.
vitamin e kosttillskott
Rank 9

healthwell Vitamin E

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,15 kr
Vitamin E/kapsel
268 mg
Ett kvalitativt E-vitamintillskott som skyddar cellerna.
zink hjÀrtats
Rank 10

HjÀrtats Zink

betyg
(3/5)
Pris/tablett
0,59 kr
Zink/tablett
20 mg
Ett zinktillskott frĂ„n Apotek HjĂ€rtat. Levereras vĂ€ldigt snabbt och innehĂ„ller en mĂ„ttlig dos zink per tablett. HjĂ€lper dig bibehĂ„lla normal synförmĂ„ga, normalt hĂ„r, naglar samt hud. Även detta Ă€r ett skonsamt tillskott som kan hjĂ€lpa mot akne i lĂ€ngden. Vi gillar det verkligen. Zink Ă€r vĂ€ldigt viktigt.
Förhoppningsvis du före & efter att du haft akne pĂ„ ditt ansikte 😊

Varför ska man ta kosttillskott mot akne?

Enkelt — för att det finns inget lĂ€ttare sĂ€tt att bli av med sin jobbiga akne pĂ„. Visst, du kan förĂ€ndra din kost och börja dricka mer vatten men vi anser att det Ă€r först nĂ€r du inhandlat ett kosttillskott som du verkligen börjat ta borttagandet av din akne pĂ„ allvar.

Akne Àr en hudsjukdom som drabbar nÀst intill alla mÀnniskor i stor eller liten utstrÀckning nÄgon gÄng under livstiden. Som tur Àr finns det mycket man kan göra och flera olika kosttillskott i form av bÄde tabletter och kapslar existerar mot akne just nu. DÀremot rÀcker det inte att bara ta ett kosttillskott i tron om det kommer göra nÄgon magi för att helt bli av akne Àven om de förstÄs kan kan göra stor skillnad Àven för nÄgon med hög tolerans.

Det finns vissa nÀringsÀmnen som kan anvÀndas mot akne i förebyggande syfte och det finns Àven kosttillskott som kan anvÀndas mot akne i proaktivt syfte, det vill sÀga nÀr du redan fÄtt din akne.

Det kostar inte mycket pengar att köpa in ett kosttillskott för akne heller, varför vi anser det vara vÀldigt prisvÀrt och Àven inkluderat priset som en parameter i vÄr jÀmförelse ovan.

Vilken tid pÄ dagen ska man ta kosttillskott mot akne?

Vi föreslÄr, Àven fast det hÀr sÀkerligen lÄter bekant vid det hÀr laget för er som besökt Tillskottsbibeln.se förut, att man intar den hÀr typen av tillskott redan pÄ morgonen till sin frukost för bÀsta effekt.

Trots att det Àr akne man vill behandla hemma sÄ innehÄller den hÀr typen av kosttillskott i mÄnga fall nÀringsÀmnen i form av vitaminer och mineraler som kan pigga upp dig i allmÀnhet och ge dig ett sylvasst fokus trots att det inte var vad du jagade efter frÄn första början.

Vilken typ av mat Àr bÀst för att förebygga akne?

Fisk Àr vÀlkÀnt för att kunna förebygga akne vÀldigt bra, varför vi placerar det vÀldigt högt upp pÄ vÄr lista nedan kring vilken typ av mat som Àr bÀst föra att bli av med akne.

Vi tycker det Àr vÀrt att övervÀga bland annat kosttillskott ifall man drabbats av allvarlig akne. Kosttillskott hjÀlper dig med högsta sannolikhet bli av med din akne betydligt snabbare Àn ifall du inte hade fÄtt i dig en extra mÀngd nÀring via en kapsel exempelvis.

Följande Àr nÄgra typer av mat vi anser vara viktiga för att jobba mot din akne i förebyggande syfte utan att göra allt för stora förÀndringar i din kost.

 • Ät mer baljvĂ€xter (bönor & linser) samt fullkorn
 • Se till att Ă€ta betydligt mer omega 3-fetter för att mĂ€rka stor skillnad: Naturliga och bra kĂ€llor till Omega 3 Ă€r fet fisk som lax, makrill, sill, sardiner, vissa alger, rapsolja och matfetter gjorda pĂ„ rapsolja, linfrö och valnötter. I rĂ€kor finns det exempelvis 480 mg Omega 3 per ynka 100 gram. I makrill 299 mg Omega 3 per 100 gram.
 • Ät mer zink: Kött, mejeriprodukter, fullkornsprodukter och inĂ€lvsmat Ă€r bra kĂ€llor till zink. Upptaget av zink underlĂ€ttas av animaliska proteiner. Även musslor, ost och nötter Ă€r rika pĂ„ zink

Vilken typ av kosttillskott Àr bÀst mot akne?

I vÄrt tycke finns det primÀrt 4 typer av kosttillskott som primÀrt lÀmpar sig för nÄgon som drabbats av akne och potentiellt fÄtt stora problem med sin sjÀlvkÀnsla till en följd av det.

Delen som följer Àr vÀldigt, vÀldigt viktig att du lÀser igenom ifall du Àr intresserad av att lÀgga din pengar pÄ kosttillskott framöver.

SnÀlla lÀs den ordentligt, lÄngsamt och försiktigt.

Brygg en kaffe under tiden om sĂ„ behövs — förutsatt att du tar din akne sĂ„ pass seriöst att information om hur man relativt enkelt potentiellt kan bli av med den förstĂ„s blir viktig.

Glöm aldrig att kunskap Àr makt, gott folk.

Det hÀr Àr vad vi och alla andra som kan nÄgot om kosttillskott i allmÀnhet men kosttillskott mot akne i synnerhet anser vara de viktigaste typerna av kosttillskott att leta efter om man drabbats av akne, och Àr Àven utgÄngspunkten för jÀmförelsen vi gjort ovan.

Återigen, den hĂ€r delen Ă€r vĂ€ldigt viktig att du lĂ€ser igenom dĂ„ den kommer sĂ€tta grunden för hur du vĂ€ljer att utföra dina köp av kosttillskott framöver.

Vet du vad i den hÀr tallriken som innehÄller zink tro?

Zink Ă€r nĂ„got som Ă€r bra för dig i varje fall! 🙂
 • Vitamin B5: Det finns en studie gjord i Kina som tyder pĂ„ att höga doser av vitamin B5 bidrar till minskade porer och dĂ€rmed reducering av akne. Teorin bakom denna sĂ€ger att den process som reglerar fettsyror inte fungerar tillrĂ€ckligt bra utan hjĂ€lp av pantotensyra.

  Vi föreslÄr dÀrmed att vÄra besökare övervÀger att inkludera vitamin B5-tillskott i sin kost för att verkligen ge sin akne en ordentlig sprak i baken.

 • Vitamin E: Forskning visar att personer som har akne inte bara har lĂ€gre nivĂ„er av zink utan Ă€ven av E-vitamin.

  Det rÀcker alltsÄ inte med att bara ta zinktabletter mot acne, Àven andra kosttillskott kan behövas i vÄrt och mÄngas tycke.

  Vattenkrasse och avokadoolja Àr bra kÀllor till E-vitamin dessutom och mat med ett högt innehÄll av betakaroten (orange mat som pumpa, sötpotatis och morötter) innehÄller mycket A-vitamin.

  NÀr din hud kÀnns stressad och ur balans Àr det vitamin E du behöver.
 • Vitamin C: Det hĂ€r Ă€r en vitamin du kommer se rekommenderas pĂ„ en mĂ€ngd olika stĂ€llen pĂ„ Tillskottsbibeln, och det kanske inte Ă€r sĂ„ konstigt, det Ă€r trots allt en av din kropps enskilt viktigaste vitaminer — i synnerhet ifall haft oturen att drabbats av akne.

  Vitaminet Ă€r en kraftfull antioxidant och har visat sig vara vĂ€ldigt effektiv nĂ€r det gĂ€ller att hĂ€mma de fria radikaler som orsakar rynkor, ojĂ€mn hudton, slapp hud och allmĂ€nt Ă„ldrande. 

  C-vitamin Àr essentiell för bildning av kollagen som Àr nödvÀndig för att binda ihop celler av bindvÀv och för att bli av med akne sÄ fort som möjligt, förslagsvis inom bara nÄgon mÄnad ifall du verkligen tror dig klara av att göra sÄ stora förÀndringar i din vardag.
 • Zinktillskott: Se gĂ€rna vĂ„r jĂ€mförelse av vad vi anser vara de bĂ€sta zinktillskotten i Sverige just nu. Det Ă€r en artikel som med högsta sannolikhet kan hjĂ€lpa dig hitta ett grymt kosttillskott baserat pĂ„ zink ifall det Ă€r vad du tror att du saknar och vad som kan hjĂ€lpa din akne.

  Som vi sagt tidigare Àr det inte ovanligt att mÀnniskor som drabbats av acne har en brist av zink, varför detta kommit att bli den andra typen av kosttillskott vi rekommenderar i vÄr lilla lista över typer av kosttillskott som Àr bra mot akne.

 • Gammalinolensyra (GLA, Ă€ven kĂ€nt som nattolja): Det Ă€r kĂ€nt bland mĂ€nniskor att nattolja hjĂ€lper oerhört mycket, varför det hĂ€r definitivt inte Ă€r en typ av kosttillskott mot akne vi kan lĂ€mna frĂ„n att inkludera i vĂ„r lista.

 • Nyttiga tarmbakterier/probiotika: Även hĂ€r har vi — som tur Ă€r för dig, förstĂ„s! — skapat en jĂ€mförelse av vad vi tror Ă€r de bĂ€sta probiotikatillskotten i Sverige i dagens lĂ€ge. Vi hoppas du hittar nĂ„got som passar dig, din plĂ„nbok och din tolerans för kosttillskott i allmĂ€nhet.

Gurkmeja Àr ett tillskott som ocksÄ sÀgs ha en gynnsam effekt, lÀs mer om detta hÀr.

Puh! Det dÀr var vÀldigt mycket text!

Vi hoppas dock vi fick chansen att lÀra dig nÄgot nytt och att du kÀnner dig mer sjÀlvsÀker inför faktumet att du (sannolikt) drabbats av akne och numera kan ta dig an det som en sann hjÀlte!

Som vi nĂ€mnde ovan — kunskap Ă€r makt.

Vi vill ge dig makten att bli bukt din akne.

NÄgra allmÀna kostrÄd i för att bÀttre undvika akne framöver

Var försiktig med choklad vĂ€nnen! 🙂
 • Minska ditt mejeriintag: drick mindre mjölk eller pröva i varje fall laktosfri mjölk för att se ifall det gör nĂ„gon skillnad pĂ„ din hud. Ät Ă€ven mindre produkter som Ă€r baserade pĂ„ mjölk i stil med ost och milkshakes.
 • Drick mer vatten: den hĂ€r sĂ€ger förhoppningsvis sig sjĂ€lv, men om den inte gör det — drick mer vatten Ă€n redan du gör! Det Ă€r svĂ„rt att fĂ„ i sig den mĂ€ngd vatten man behöver och dessvĂ€rre lĂ€tt att inte fĂ„ i sig den mĂ€ngd vatten behöver varför vi anser att alla — oberoende av vem man Ă€r eller om man specifikt har problem med akne — bör dricka i alla fall 2 till 3 extra glas vatten om dagen.

  Det Àr fullt möjligt och inte allt för svÄrt i vÄrt tycke.
 • Ät mindre choklad: Ă€lskar du choklad? Hade du kunnat tĂ€nka dig att gifta dig med en ask Aladdin ifall den hade kunnat betala dina rĂ€kningar? Äter du mycket choklad — per definition? I sĂ„ fall Ă€r det hög tid att minska mĂ€ngden choklad du Ă€ter dĂ„ det nĂ€mligen bidrar till akne i stor grad. Det hĂ€r har du sĂ€kert hört förut. Det finns inga entydiga bevis i forskningen om sambandet mellan choklad och akne men mĂ„nga anvĂ€ndare vi talat med vĂ€rlden över sĂ€ger samma sak — nĂ€r de började Ă€ta mindre choklad fick de mindre akne varför vi anser det hĂ€r vara nĂ„got vi slentrianmĂ€ssigt kan rekommenderade vĂ„ra lĂ€sare beroende pĂ„ hur mycket choklad ni Ă€ter förstĂ„s. Vi vet att ni inte Ă€r helt oskyldiga!
 • Ät mindre fett i allmĂ€nhet: se punkten precis ovan.

  Sluta Àta ute lika mycket ifall det Àr nÄgot du gör ofta.

  En hĂ€lsosam kost Ă€r, Ă€ven ifall det kĂ€nns som att vi upprepar oss nĂ€sta hela tiden, oerhört kritiskt och kanske nĂ„got av det viktigaste du har — i synnerhet ifall du drabbats av akne och vill bli av med det sĂ„ snabbt det bara gĂ„r. DĂ„ mĂ„ste du försöka ta rĂ„den vi publicerat pĂ„ den hĂ€r webbplatsen, vi lovar att de fungerar förutsatt att du prövar tipsen bĂ„de vad gĂ€ller att göra om din kost och anvĂ€ndningen av kosttillskott.
 • Ät mer omega-3-fetter: vi har skrivit tusentals paragrafer kring hur viktiga omega-3-fetter Ă€r för mĂ€nniskor, bĂ„de kvinnor och mĂ€n. Vi har Ă€ven gjort en jĂ€mförelse av vad vi anser vara de bĂ€sta fiskoljorna.

  En viktig kÀlla till omega-3 Àr fiskolja. Fet fisk Àr rik pÄ nÀringsÀmnen och Àr dÀrför en viktig del av en hÀlsosam, balanserad kost. Fisk och skaldjur har Àven ett lÄgt GI och fiskolja Àr kÀnt för att vara bra för huden.

  Som tur för dig har vi redan gjort en jÀmförelse av vad vi anser vara de bÀsta omega 3-fetterna. Se gÀrna vÄr jÀmförelse hÀr borta. Vi hoppas vi kan vara till hjÀlp Àven dÀr, Àven fast du kanske inte specifikt bestÀmt dig för att köpa just tillskott baserade pÄ omega 3-fetter Ànnu.
 • Ge din kropp den mĂ€ngd antioxidanter den behöver: Mörka frukter och bĂ€r (t.ex. röda druvor, blĂ„bĂ€r) innehĂ„ller vĂ€ldigt, vĂ€ldigt mycket antioxidanter i jĂ€mförelse med andra livsmedel och har en hög andel fibrer som kan bidra till att reglera insulin.
En person som blivit av med sin akne! 🙂

Övriga produkter i testet

megafood multivitamin
Rank 11

MegaFood Adult B Centered

betyg
(1/5)
Pris/tablett
8,31 kr
Antal tabletter
60 st
Pris
499 kr
En produkt som lÀmpar sig för dig som stressar vÀldigt mycket, vilken i sin tur med högsta sannolikhet kommer att leda till att din hud lÀker bÀttre i allmÀnhet. Vi anser det hÀr vara ett bra kosttillskott för nÄgon som lider av akne och trötthet bland annat. Testad fri frÄn bekÀmpningsmedel, ogrÀsmedel, gluten, soja, mjölkprodukter, GMO och glyfosater. TyvÀrr ett kosttillskott vars pris Àr oerhört högt vilket gör att man kanske inte köper det pÄ en Äterkommande basis vilket Àr oerhört viktigt för att se effekt frÄn kosttillskotten man tar.

Vanliga frĂ„gor – Acne

Vad har störst sannolikhet att fungera?

MÄnga anser att vitamin B5 har störst sannolikhet att fungera.

Sammanfattning

Vi menar inte att översĂ€lja produkterna mot akne i vĂ„ra jĂ€mförelser, men vi undrar, rent krasst — om det fanns en produkt du hade kunnat köpa som kostade ungefĂ€r 100 kr och som gjorde stor skillnad nĂ€r det kom till din akne, hade du gjort det dĂ„?

Du hade behövt pröva produkten under en eller tvĂ„ veckors tid förslagsvis för att se ifall den gör nĂ„gon större skillnad pĂ„ din hud eller bara gjorde din plĂ„nbok mycket lĂ€ttare ifall du förstĂ„r metaforen 🙂

Det Àr nÀmligen vad hela det hÀr inlÀgget handlar om i slutet av dagen.

Utöver att Àndra din kost och dricka mycket mer vatten bland annat, kan du tÀnka dig att lÀgga dina hÄrt tjÀnade pengar pÄ att köpa vad vi anser vara de bÀsta kosttillskotten mot akne i Sverige i dagens lÀge?

I sÄ fall Àr du ett steg nÀrmare en lösning av problemet vilket förstÄs Àven gör oss vÀldigt glada, oavsett vad det Àr för dag pÄ veckan eller tid pÄ dygnet.

Det finns fÄ saker vi uppskattar sÄ mycket som nÀr besökare till vÄr webbplats hör av sig med positiva erfarenheter av kosttillskott, i det hÀr fallet mot akne (förslagsvis med bilder!).

NÀr du vÀl köpt ett kosttillskott, kontakta gÀrna oss med din recension eller dina bilder sÄ ser vi ifall det finns ett sÀtt att fÄ ut innehÄllet pÄ webbplatsen relativt snabbt.

Vi uppskattar alla tips frĂ„n vĂ„ra lĂ€sare för övrigt, och alla recensioner ni skickar in av diverse kosttillskott. Skicka gĂ€rna med en bild och ditt namn ifall du Ă€r bekvĂ€m med att vi publicerar det, specifikt ifall du haft akne i det hĂ€r fallet och börjat anvĂ€nda dig av kosttillskott och börjat fĂ„ fantastiska resultat exempelvis 🙂

Det vore verkligen nÄgot vi hade varit stolta över att visa upp pÄ Tillskottsbibeln.se, milt uttryckt! Vi som ligger bakom webbplatsen har nÀmligen sjÀlva inte sÄ pass irriterad hud i dagens lÀge att man kan sÀga att vi drabbats av akne.

Tack pÄ förhand ifall det hade lÄtit intressant och stort lycka till med din hud! Vi tror pÄ dig!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta akne -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Kosttillskotten mot akne – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : B5 Pantotensyra
 2. BÀsta snabbverkande : HudvÄrdspaket ifrÄn Body Science
 3. Billigast köp: HealthWell Zink
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : B5 Pantotensyra
 5. BĂ€sta kapsel/tabletter : B5 Pantotensyra
 6. PopulÀrast i sökningar : HealthWell Zink