Bästa Kosttillskotten Mot Akne Jan 2023

Oberoende av hur gammal du är så finns det få saker som är så tråkiga som att drabbas av akne. Det händer för första gången under mångas tonår, men är onekligen något som kan följa med en ända in i ens vuxna ålder.

I den här artikeln kommer vi lära dig vilka näringsämnen det är vanligt att man har en brist på ifall man drabbats av akne, och vilka kosttillskott man kan ta för att förebygga det.

Vi har tagit oss friheten att jämföra och utse vad vi anser vara de bästa kosttillskotten mot akne i Sverige vara. Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

b5_pantotensyra_35210_x2-1
Rank 1 Bäst i Test

B5 Pantotensyra

betyg
(5/5)
Pris
112 kr
Typ
Kapsel
B5 eller pantotensyra är ett tillskott som ofta används när det kommer till att förbättra hud och hår. Har många funktioner bland annat har studier visat att det kan minska porer och därmed akneproblem vid hög dosering. Riktigt många användare skriver att de har märkt stor skillnad med renare hy och minskat antal finnar. Så har du inte provat ännu så gör det!
kosttillskott paket mot akne
Rank 2

Hudvårdspaket ifrån Body Science

betyg
(5/5)
Pris
349
Mängd
290 kapslar
I det här paketet finner du kosttillskott som kan vara intressant för dig som har hudproblem och lider av akne. Paketet innehåller bland annat zink omega-2 och pantotensyra (vitamin B5) som är särskilt viktiga för hudhälsan och sårläkning. Detta är de produkter som mest troligt kan ge dig hjälp mot Akne. Det finns inga garantier men det kan vara värt att test tillsammans med bättre kosthållning enligt våra råd nedan.
pure-arganolja-eko
Rank 3

Pure Arganolja Eko

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Typ
Olja
Tunn olja som lätt tränger in i huden. Bra bland annat att smörja in under ögonen för att få bort fina linjer. Utmärkt för hår och skäggvård, ger mjukt hår med lyster och en mild nötaktig doft. Fantastiskt bra betyg från användare både för de som använder den på huden och i håret. Flera har blivit hjälpta med att minska sina eksembesvär. Blir vår testvinnare i kategorin arganolja.
biotillgänglighet
Rank 4

HealthWell Zink

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
0,69 kr
Zink/kapsel
20 mg
Ett kvalitativt zinktillskott från HealthWell som hjälper väldigt bra mot förkylning, även akne enligt väldigt många då zinkbrist är vanligt om man har problem med sin hud bland annat. Dagligt intag är nödvändigt i vårt tycke. 5/5 stjärnor hos alla butiker vi kollat i utöver vår egna positiva erfarenhet av tillskottet. Många anser detta vara en av de bästa zinktillskotten den någonsin prövat, varför vi känner oss bekväma i att sätta betyget 5/5.
vitamin e core daglig dos
Rank 5

Core Vitamin E

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Antal kapslar
90 st
Pris
129 kr
Ännu ett kvalitativt vitamintillskott från svenska Core (som för övrigt ägs av SvenskaKosttillskott.se!). 200 IE per kapsel och har ett fantastiskt upptagen enligt både oss och de flesta.
vitamin och mineral för hela kroppen
Rank 6

Turmeric Strength for Whole Body

betyg
(4/5)
Pris/tablett
8,31 kr
C-vitamin/tablett
120 mg
Gurkmeja/tablett
700 mg
Turmeric Strength™ for Whole Body innehåller både gurkmeja och C-vitamin. Den är speciellt framtagen för att stötta hela kroppen men fungerar även bra för människor som drabbats av svår akne bland annat. Vi tycker helt klart det här är en produkt värd att pröva, tyvärr är dess prislapp inte lika inbjudande. Skall det här kosttillskottet beskrivas med ett enda ord så vore det "premium". Förstår du hur vi tänker?
vitamin och mineral för hela kroppen
Rank 7

MegaFood Skin, Nails, & Hair 2

betyg
(3/5)
Pris/tablett
6,65 kr
Tabletter
60 st
Andra, förbättrade versionen av ett 100% äkta whole food-tillskott med mikronäringsämnnen som bidrar till normal hud, hår och naglar. Det innehåller även brännässla, cryptoxantin & tokotrienoler vilket är vitalt ifall du vill få bättre naglar, hår och hud även fast namnen på ämnena låter väldigt komplicerade. Används därmed med framgång mot akne och håravfall bland annat. Tyvärr är det här ett ganska kostsamt kosttillskott som inte har många recensioner på webben i dagens läge (utöver den här, för att vara helt ärlig mot dig), varför det kanske ger dig en större anledning till att pröva det? Så resonerar vi i varje fall! Hör gärna av oss till dig efteråt om det slutar upp med att du gör det!
hjärtat vitamin c granatäpple
Rank 8

Hjärtats Vitamin C Granatäpple/Lime

betyg
(3/5)
Pris/tablett
1,25 kr
C-vitamin/tablett
1000 mg
Ett billigt c-vitamintillskott i brustablettform. Alltid fri frakt hos Apotek Hjärtat vid köp över 99 kr — dessutom väldigt snabba leveranser. Bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar.
vitamin e kosttillskott
Rank 9

healthwell Vitamin E

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,15 kr
Vitamin E/kapsel
268 mg
Ett kvalitativt E-vitamintillskott som skyddar cellerna.
zink hjärtats
Rank 10

Hjärtats Zink

betyg
(3/5)
Pris/tablett
0,59 kr
Zink/tablett
20 mg
Ett zinktillskott från Apotek Hjärtat. Levereras väldigt snabbt och innehåller en måttlig dos zink per tablett. Hjälper dig bibehålla normal synförmåga, normalt hår, naglar samt hud. Även detta är ett skonsamt tillskott som kan hjälpa mot akne i längden. Vi gillar det verkligen. Zink är väldigt viktigt.
Förhoppningsvis du före & efter att du haft akne på ditt ansikte ????

Varför ska man ta kosttillskott mot akne?

Enkelt — för att det finns inget lättare sätt att bli av med sin jobbiga akne på. Visst, du kan förändra din kost och börja dricka mer vatten men vi anser att det är först när du inhandlat ett kosttillskott som du verkligen börjat ta borttagandet av din akne på allvar.

Akne är en hudsjukdom som drabbar näst intill alla människor i stor eller liten utsträckning någon gång under livstiden. Som tur är finns det mycket man kan göra och flera olika kosttillskott i form av både tabletter och kapslar existerar mot akne just nu. Däremot räcker det inte att bara ta ett kosttillskott i tron om det kommer göra någon magi för att helt bli av akne även om de förstås kan kan göra stor skillnad även för någon med hög tolerans.

Det finns vissa näringsämnen som kan användas mot akne i förebyggande syfte och det finns även kosttillskott som kan användas mot akne i proaktivt syfte, det vill säga när du redan fått din akne.

Det kostar inte mycket pengar att köpa in ett kosttillskott för akne heller, varför vi anser det vara väldigt prisvärt och även inkluderat priset som en parameter i vår jämförelse ovan.

Vilken tid på dagen ska man ta kosttillskott mot akne?

Vi föreslår, även fast det här säkerligen låter bekant vid det här laget för er som besökt Tillskottsbibeln.se förut, att man intar den här typen av tillskott redan på morgonen till sin frukost för bästa effekt.

Trots att det är akne man vill behandla hemma så innehåller den här typen av kosttillskott i många fall näringsämnen i form av vitaminer och mineraler som kan pigga upp dig i allmänhet och ge dig ett sylvasst fokus trots att det inte var vad du jagade efter från första början.

Vilken typ av mat är bäst för att förebygga akne?

Fisk är välkänt för att kunna förebygga akne väldigt bra, varför vi placerar det väldigt högt upp på vår lista nedan kring vilken typ av mat som är bäst föra att bli av med akne.

Vi tycker det är värt att överväga bland annat kosttillskott ifall man drabbats av allvarlig akne. Kosttillskott hjälper dig med högsta sannolikhet bli av med din akne betydligt snabbare än ifall du inte hade fått i dig en extra mängd näring via en kapsel exempelvis.

Följande är några typer av mat vi anser vara viktiga för att jobba mot din akne i förebyggande syfte utan att göra allt för stora förändringar i din kost.

 • Ät mer baljväxter (bönor & linser) samt fullkorn
 • Se till att äta betydligt mer omega 3-fetter för att märka stor skillnad: Naturliga och bra källor till Omega 3 är fet fisk som lax, makrill, sill, sardiner, vissa alger, rapsolja och matfetter gjorda på rapsolja, linfrö och valnötter. I räkor finns det exempelvis 480 mg Omega 3 per ynka 100 gram. I makrill 299 mg Omega 3 per 100 gram.
 • Ät mer zink: Kött, mejeriprodukter, fullkornsprodukter och inälvsmat är bra källor till zink. Upptaget av zink underlättas av animaliska proteiner. Även musslor, ost och nötter är rika på zink

Vilken typ av kosttillskott är bäst mot akne?

I vårt tycke finns det primärt 4 typer av kosttillskott som primärt lämpar sig för någon som drabbats av akne och potentiellt fått stora problem med sin självkänsla till en följd av det.

Delen som följer är väldigt, väldigt viktig att du läser igenom ifall du är intresserad av att lägga din pengar på kosttillskott framöver.

Snälla läs den ordentligt, långsamt och försiktigt.

Brygg en kaffe under tiden om så behövs — förutsatt att du tar din akne så pass seriöst att information om hur man relativt enkelt potentiellt kan bli av med den förstås blir viktig.

Glöm aldrig att kunskap är makt, gott folk.

Det här är vad vi och alla andra som kan något om kosttillskott i allmänhet men kosttillskott mot akne i synnerhet anser vara de viktigaste typerna av kosttillskott att leta efter om man drabbats av akne, och är även utgångspunkten för jämförelsen vi gjort ovan.

Återigen, den här delen är väldigt viktig att du läser igenom då den kommer sätta grunden för hur du väljer att utföra dina köp av kosttillskott framöver.

Vet du vad i den här tallriken som innehåller zink tro?

Zink är något som är bra för dig i varje fall! ????
 • Vitamin B5: Det finns en studie gjord i Kina som tyder på att höga doser av vitamin B5 bidrar till minskade porer och därmed reducering av akne. Teorin bakom denna säger att den process som reglerar fettsyror inte fungerar tillräckligt bra utan hjälp av pantotensyra.

  Vi föreslår därmed att våra besökare överväger att inkludera vitamin B5-tillskott i sin kost för att verkligen ge sin akne en ordentlig sprak i baken.

 • Vitamin E: Forskning visar att personer som har akne inte bara har lägre nivåer av zink utan även av E-vitamin.

  Det räcker alltså inte med att bara ta zinktabletter mot acne, även andra kosttillskott kan behövas i vårt och mångas tycke.

  Vattenkrasse och avokadoolja är bra källor till E-vitamin dessutom och mat med ett högt innehåll av betakaroten (orange mat som pumpa, sötpotatis och morötter) innehåller mycket A-vitamin.

  När din hud känns stressad och ur balans är det vitamin E du behöver.
 • Vitamin C: Det här är en vitamin du kommer se rekommenderas på en mängd olika ställen på Tillskottsbibeln, och det kanske inte är så konstigt, det är trots allt en av din kropps enskilt viktigaste vitaminer — i synnerhet ifall haft oturen att drabbats av akne.

  Vitaminet är en kraftfull antioxidant och har visat sig vara väldigt effektiv när det gäller att hämma de fria radikaler som orsakar rynkor, ojämn hudton, slapp hud och allmänt åldrande. 

  C-vitamin är essentiell för bildning av kollagen som är nödvändig för att binda ihop celler av bindväv och för att bli av med akne så fort som möjligt, förslagsvis inom bara någon månad ifall du verkligen tror dig klara av att göra så stora förändringar i din vardag.
 • Zinktillskott: Se gärna vår jämförelse av vad vi anser vara de bästa zinktillskotten i Sverige just nu. Det är en artikel som med högsta sannolikhet kan hjälpa dig hitta ett grymt kosttillskott baserat på zink ifall det är vad du tror att du saknar och vad som kan hjälpa din akne.

  Som vi sagt tidigare är det inte ovanligt att människor som drabbats av acne har en brist av zink, varför detta kommit att bli den andra typen av kosttillskott vi rekommenderar i vår lilla lista över typer av kosttillskott som är bra mot akne.

 • Gammalinolensyra (GLA, även känt som nattolja): Det är känt bland människor att nattolja hjälper oerhört mycket, varför det här definitivt inte är en typ av kosttillskott mot akne vi kan lämna från att inkludera i vår lista.

 • Nyttiga tarmbakterier/probiotika: Även här har vi — som tur är för dig, förstås! — skapat en jämförelse av vad vi tror är de bästa probiotikatillskotten i Sverige i dagens läge. Vi hoppas du hittar något som passar dig, din plånbok och din tolerans för kosttillskott i allmänhet.

Gurkmeja är ett tillskott som också sägs ha en gynnsam effekt, läs mer om detta här.

Puh! Det där var väldigt mycket text!

Vi hoppas dock vi fick chansen att lära dig något nytt och att du känner dig mer självsäker inför faktumet att du (sannolikt) drabbats av akne och numera kan ta dig an det som en sann hjälte!

Som vi nämnde ovan — kunskap är makt.

Vi vill ge dig makten att bli bukt din akne.

Några allmäna kostråd i för att bättre undvika akne framöver

Var försiktig med choklad vännen! ????
 • Minska ditt mejeriintag: drick mindre mjölk eller pröva i varje fall laktosfri mjölk för att se ifall det gör någon skillnad på din hud. Ät även mindre produkter som är baserade på mjölk i stil med ost och milkshakes.
 • Drick mer vatten: den här säger förhoppningsvis sig själv, men om den inte gör det — drick mer vatten än redan du gör! Det är svårt att få i sig den mängd vatten man behöver och dessvärre lätt att inte få i sig den mängd vatten behöver varför vi anser att alla — oberoende av vem man är eller om man specifikt har problem med akne — bör dricka i alla fall 2 till 3 extra glas vatten om dagen.

  Det är fullt möjligt och inte allt för svårt i vårt tycke.
 • Ät mindre choklad: älskar du choklad? Hade du kunnat tänka dig att gifta dig med en ask Aladdin ifall den hade kunnat betala dina räkningar? Äter du mycket choklad — per definition? I så fall är det hög tid att minska mängden choklad du äter då det nämligen bidrar till akne i stor grad. Det här har du säkert hört förut. Det finns inga entydiga bevis i forskningen om sambandet mellan choklad och akne men många användare vi talat med världen över säger samma sak — när de började äta mindre choklad fick de mindre akne varför vi anser det här vara något vi slentrianmässigt kan rekommenderade våra läsare beroende på hur mycket choklad ni äter förstås. Vi vet att ni inte är helt oskyldiga!
 • Ät mindre fett i allmänhet: se punkten precis ovan.

  Sluta äta ute lika mycket ifall det är något du gör ofta.

  En hälsosam kost är, även ifall det känns som att vi upprepar oss nästa hela tiden, oerhört kritiskt och kanske något av det viktigaste du har — i synnerhet ifall du drabbats av akne och vill bli av med det så snabbt det bara går. Då måste du försöka ta råden vi publicerat på den här webbplatsen, vi lovar att de fungerar förutsatt att du prövar tipsen både vad gäller att göra om din kost och användningen av kosttillskott.
 • Ät mer omega-3-fetter: vi har skrivit tusentals paragrafer kring hur viktiga omega-3-fetter är för människor, både kvinnor och män. Vi har även gjort en jämförelse av vad vi anser vara de bästa fiskoljorna.

  En viktig källa till omega-3 är fiskolja. Fet fisk är rik på näringsämnen och är därför en viktig del av en hälsosam, balanserad kost. Fisk och skaldjur har även ett lågt GI och fiskolja är känt för att vara bra för huden.

  Som tur för dig har vi redan gjort en jämförelse av vad vi anser vara de bästa omega 3-fetterna. Se gärna vår jämförelse här borta. Vi hoppas vi kan vara till hjälp även där, även fast du kanske inte specifikt bestämt dig för att köpa just tillskott baserade på omega 3-fetter ännu.
 • Ge din kropp den mängd antioxidanter den behöver: Mörka frukter och bär (t.ex. röda druvor, blåbär) innehåller väldigt, väldigt mycket antioxidanter i jämförelse med andra livsmedel och har en hög andel fibrer som kan bidra till att reglera insulin.
En person som blivit av med sin akne! ????

Övriga produkter i testet

megafood multivitamin
Rank 11

MegaFood Adult B Centered

betyg
(1/5)
Pris/tablett
8,31 kr
Antal tabletter
60 st
Pris
499 kr
En produkt som lämpar sig för dig som stressar väldigt mycket, vilken i sin tur med högsta sannolikhet kommer att leda till att din hud läker bättre i allmänhet. Vi anser det här vara ett bra kosttillskott för någon som lider av akne och trötthet bland annat. Testad fri från bekämpningsmedel, ogräsmedel, gluten, soja, mjölkprodukter, GMO och glyfosater. Tyvärr ett kosttillskott vars pris är oerhört högt vilket gör att man kanske inte köper det på en återkommande basis vilket är oerhört viktigt för att se effekt från kosttillskotten man tar.

Vanliga frågor – Acne

Vilka tillskott har störst sannolikhet att fungera mot acne?

Många anser att vitamin B5 har störst sannolikhet att fungera.

Hur lång tid tar det innan en finne är borta?

Inflammationen avtar efter några dagar eller veckor, beroende på hur stora de är. Större utbrott av finnar kan läka under bildandet av ärr som kommer att följa en resten av livet.

Vilken typ av kosttillskott är bäst mot akne?

Vitamin B5, E, C och Zink är bra ämnen mot akne.

Sammanfattning

Vi menar inte att översälja produkterna mot akne i våra jämförelser, men vi undrar, rent krasst — om det fanns en produkt du hade kunnat köpa som kostade ungefär 100 kr och som gjorde stor skillnad när det kom till din akne, hade du gjort det då?

Du hade behövt pröva produkten under en eller två veckors tid förslagsvis för att se ifall den gör någon större skillnad på din hud eller bara gjorde din plånbok mycket lättare ifall du förstår metaforen ????

Det är nämligen vad hela det här inlägget handlar om i slutet av dagen.

Utöver att ändra din kost och dricka mycket mer vatten bland annat, kan du tänka dig att lägga dina hårt tjänade pengar på att köpa vad vi anser vara de bästa kosttillskotten mot akne i Sverige i dagens läge?

I så fall är du ett steg närmare en lösning av problemet vilket förstås även gör oss väldigt glada, oavsett vad det är för dag på veckan eller tid på dygnet.

Det finns få saker vi uppskattar så mycket som när besökare till vår webbplats hör av sig med positiva erfarenheter av kosttillskott, i det här fallet mot akne (förslagsvis med bilder!).

När du väl köpt ett kosttillskott, kontakta gärna oss med din recension eller dina bilder så ser vi ifall det finns ett sätt att få ut innehållet på webbplatsen relativt snabbt.

Vi uppskattar alla tips från våra läsare för övrigt, och alla recensioner ni skickar in av diverse kosttillskott. Skicka gärna med en bild och ditt namn ifall du är bekväm med att vi publicerar det, specifikt ifall du haft akne i det här fallet och börjat använda dig av kosttillskott och börjat få fantastiska resultat exempelvis ????

Det vore verkligen något vi hade varit stolta över att visa upp på Tillskottsbibeln.se, milt uttryckt! Vi som ligger bakom webbplatsen har nämligen själva inte så pass irriterad hud i dagens läge att man kan säga att vi drabbats av akne.

Tack på förhand ifall det hade låtit intressant och stort lycka till med din hud! Vi tror på dig!

Här kommer vår sammanfattade topplista med de bästa akne -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Kosttillskotten mot akne – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : B5 Pantotensyra
 2. Bästa snabbverkande : Hudvårdspaket ifrån Body Science
 3. Billigast köp: HealthWell Zink
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : B5 Pantotensyra
 5. Bästa kapsel/tabletter : B5 Pantotensyra
 6. Populärast i sökningar : HealthWell Zink

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :