Bästa kosttillskotten mot artros Jan 2023

Det är vanligt att äldre människor har ont i sina leder, men även yngre kan drabbas. Artros är en sjukdom som sprider sig genom alla åldrar och orsakar mycket smärta. 

Det finns många bra kosttillskott som kan hjälpa din kropp att smörja lederna och minska värken. Vi har utsett de kosttillskott mot artros som är bäst i test. Häng med så kikar vi!

Sidan innehåller annonser

Vår topplista med kosttillskott mot artros

Topplistan

inflamin örtkomplex
Rank 1 Bäst i Test

Inflamin Premium

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
2,90 kr
Ett kosttillskott från svenska healthwell som består av en örtmix innehållande bland annat gurkmeja, Boswellia, Nypon och mycket, mycket mer som kan hjälpa vid exempelvis artros. En bra "allmän" produkt att köpa som innehåller en lång rad viktiga mineraler och vitaminer som är vitala för dina leder — milt uttryckt. Hjälper att hålla smärta i leder borta samt att immunförsvaret känns mycket bättre i många fall. Känn dock efter vad det här kosttillskottet gör med din mage då vissa inte upplever det som skonsamt för sin mage (det är dock ett grymt tillskott som är fullt hälsosamt för dig i rätt dos, varför vi föreslår att du prövar att ta det under en period för att se ifall det gör skillnad och hur du mår i processen).
glukosamin apofri
Rank 2 Högdoserat

Artrox tablett 625 mg

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Glukosamin/kapsel
625 mg
Ett glukosamin-tillskott som är tänkt användas vid värk och stelhet i kropp och leder i allmänhet men knäleder specifikt. Lindrar symtomen från artros i knäleder väldigt bra. Väldigt prisvärt dessutom.
boswellia-1
Rank 3

Boswellia – Healthwell

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Mängd
90
Typ
Kapsel
Boswellia serrata av hög kvalitet för bland annat leder, hy och mot inflammationer. Enkel och ren produkt som passar de flesta bra. Användar recensioner är allmänt positiva med höga betyg generellt. Flera upplever positiva effekter i knän, rygg och andra leder.
cor joints daglig kollagen
Rank 4

Core Joints

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,65 kr
Det bästa kosttillskottet mot ledförslitning på marknaden just nu, tveklöst. Utvecklat för människor som tränar väldigt hårt och får skador på sina leder med tiden, vilket med andra ord kan göra underverk för dig som inte tränar men börjat få problem med lederna. Innehåller endast naturliga näringsämnen för stöd av leder och muskler och är populärt bland människor som lider av ledsjukdomen artros (där vi för övrigt också skrivit ett inlägg om vad vi anser vara de bästa kosttillskotten mot artros). Har du gamla, slitna knän är det här produkten för dig. Pröva helt enkelt tillskottet i 2 veckor och se ifall det gör någon skillnad för dig.
collagen plus
Rank 5

HealthWell Collagen Plus

betyg
(4/5)
Pris/portion
2,98 kr
Kollagen/portion
500 mg
Ett kollagentillskott som är förstärkt med c-vitamin. Hjälper mot ledvärk och är prisvärd. Ger dig starkare knän. Ett av de bästa kollagentillskotten på marknaden just nu.
nypozin
Rank 6

Nypozin

betyg
(4/5)
Pris
369 kr
Pris per dag
2,64 kr
Antal dagar
140
3 substanser i ett, nypon och vitamin C, kondroitin & svartpepparextrakt. Just nyponextrakt är en av de kosttillskott som kan vara värda att testa vid artros.
Litomove nyponpulver
Rank 7

Litomove nyponpulver

betyg
(4/5)
Pris
209 kr
Pris per dag
6,33 kr
Antal dagar
33
Kapslar som kan sväljas hela eller delas och strös över maten. 3 kapslar om dagen rekommenderas. Känt varumärke med strandnypon. Flera användare skriver om att deras artrosproblem har lindrats
kosttillskott mot artros

Så hittar du det bästa kosttillskottet mot artros

Om du lider av stela leder så finns det många naturliga kosttillskott som kan hjälpa dig. Vi har genomfört ett stort test av de mest populära. Vi har granskat allt från ingredienslistor och effekter till användares recensioner för att kunna presentera de bästa artrostillskotten. 

Det du bör göra för att välja rätt produkt för just dig är att jämföra produkter. Då ser du enklast vilket som kan passa dig bäst. Fundera på vilken effekt du vill ha och vilket tillskott som kan hjälpa dig att uppnå den. Kika även på och jämför produkternas kundbetyg, kvalitet och pris per dos.

Naturliga ingredienser som ger bäst effekt vid artros

Man kan genomgående se att många produkter har antiinflammatoriska ingredienser. Det är ett bra sätt för dig att minska smärtan i lederna. Studier visar nämligen att artros och smärta kan bero på att lederna är inflammerade. 

Tillståndet kan även bero på övervikt, ärftlighet och överbelastning. Oavsett orsak så kan antiinflammatoriska kosttillskott hjälpa dig att lindra symtomen. 

Vanliga ingredienser är:

 • Nyponextrakt – Ett mycket bra ämne för dina leder eftersom det är rikt på C-vitamin som ger näring till dina leder. Nypon gör dina leder rörligare och bidrar till att bilda kollagen i kroppen. 
 • Gurkmeja – Gurkmeja är ett av de naturliga ämnen som är bäst på att dämpa inflammationer i kroppen. Det kompletteras ofta av ett svartpepparextrakt för att optimera kroppens upptag. Gurkmeja i tillskott är mer högkoncentrerade än om du äter färsk eller torkad gurkmeja.
 • MSM – Ett kroppseget ämne som finns i kroppens bindväv och leder. MSM hjälper till att bygga upp och stötta dina leder och beskrivs ofta som ett mirakelpulver.
 • Kollagen – Kollagen är mycket bra för att hjälpa kroppens leder och brosk. Det förekommer naturligt i kroppens bindvävsstruktur för att bygga upp den. 
 • Hyaluronsyra – Hjälper till att bilda den vätska som smörjer in dina leder. Kan minska smärta och öka din rörlighet. 
 • Omega 3 – En nyttig och viktig fettsyra med EPA och DHA som har en antiinflammatorisk effekt på dina leder. 
naturläkemedel mot artros

Ska du välja en ren eller kombinerad produkt?

Det finns både rena och kombinerade produkter i vårt test. Användare upplever att båda alternativen ger bra resultat.

De rena tillskotten består oftast av endast kollagen eller gurkmejaextrakt. Kombinerade tillskott innehåller däremot ofta både MSM, nypon, gurkmeja och andra ingredienser. 

Enligt oss på Tillskottsbibeln är det bra att testa både rena och kombinerade tillskott för att hitta det som ger dig bäst resultat. Olika kroppar kan nämligen vara i behov av olika ämnen. 

Om du är osäker så är det alltid bäst att välja ett kombinerat tillskott med så många aktiva ingredienser som möjligt. Du kan du snabbt få bra effekt oavsett vad din kropp behöver.

När ska jag börja ta tillskottet mot artros?

Det bästa är att börja ta tillskottet så tidigt som möjligt när du börjar få ont i knä, höft och leder. Du kan även börja ta det i förebyggande syfte om du vet med dig att dina leder är slitna. Du kan även äta i förebyggande syfte om du har artros i släkten.

Vanligtvis behöver du äta tillskottet under en tid innan du ser positiva effekter på din smärta och artros. Studier visar att du bör äta tillskottet under några veckor och sedan utvärdera resultatet. 

Då ska du välja kollagen

Du bör satsa på ett tillskott med kollagen när du vill ha en stor effekt på hela kroppen. Det är nämligen tydligt i forskning att kollagen inte bara påverkar leder, utan även ligament, hud, hår och naglar. Kollagen finns i många animaliska livsmedel, men med ett tillskott kan du snabbt boosta kroppen. 

Kollagen minskar snabbt i kroppen när du blir äldre och nedbrytningen påskyndas av dåliga levnadsvanor såsom alkohol, stress och rökning. När du funderar på vilket kollagen du ska köpa, så kan du välja mellan ett rent tillskott och ett kombinerat. Med ett rent kollagenpulver kan du själv styra över ditt intag. 

Då ska du välja gurkmeja

Om du vill maximera den antiinflammatoriska effekten och verkligen dämpa inflammationen i din kropp, då bör du satsa på ett tillskott med så hög koncentration av gurkmeja som möjligt. Missa inte att gurkmejan måste kombineras med svartpepparextrakt för att optimera upptaget. 

Enligt oss på Tillskottsbibeln så är gurkmeja ett av de bästa valen för din artros. Gurkmeja används mycket inom ayurveda. Det är ett välkänt knep mot allt från matsmältningsbesvär till inflammationer. Det finns många bra produkter som innehåller ren gurkmeja och de är bra alternativ mot artros.

Dosering och beredningsform

Alla tillskott på vår lista är mycket bra för dina knän, höfter och leder. De är högdoserade och ger ett optimalt dagligt tillskott. Hur stor doseringen är varierar beroende på vilket tillskott du väljer. Det bästa är alltid att följa instruktionerna på förpackningen. 

Det finns tillskott i både kapsel- och tablettform. Tabletter är oftast något enklare att svälja om du har svårigheter med kapslar.

Bäst i test artros

I vårt test väljer vi dig hitta de bästa produkterna för dina leder. Vi har utsett den som är bäst i test, samt några riktigt bra alternativ. Rätt kosttillskott kan hjälpa dig att bibehålla kroppens smidighet och minska den smärta som har sitt ursprung i lederna. 

skadad led artros

Minska din smärta med ett tillskott

Det finns många som lider av artros och är i stort behov av att ta ett tillskott för att minska smärta i knä, höfter, fötter, fingrar och andra leder. Vi har skrivit ingående recensioner om de olika produkterna och vad de kan ge dig för positiva effekter.

Studier pekar på att naturliga ingredienser ger bra resultat. Det har vi tagit hänsyn till när vi har valt ut produkter till vår topplista.

FAQ – Vanliga frågor och svar om tillskott mot artros

Vad är artros?

Artros är en muskel-sjukdom som gör att dina leder försämras.

Hjälper kosttillskott mot artros?

Det är väldigt spretigt bland forskare och användare om vilka effekter olika medel kan ha. Slutsatsen är att man får prova sig fram om något ger effekt för just dig.

Hänger inflammationer och artros ihop?

Flera studier visar att just inflammationer är en stor del av problembilden vid artros. Därmed kan tillskott och kost som dämpar inflammationer ofta ge en bra effekt.

Kan exempelvis gurkmeja hjälpa mot artros?

Det forskars en hel del på olika kosttillskott som kan tänkas lindra artrosproblem. Bland annat ett forskarlag på Lunds universitet har visat på att gurkmeja kan ha samma effekt som antiinflammatoriska läkemedel.


Testvinnare Bästa tillskotten mot artros – Tillskottsbibeln.se

 1. Bäst i vårt test : Inflamin Premium
 2. Bästa kombinationsprodukt: Inflamin Premium
 3. Billigast köp : Core Joints
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Core Joints
 5. Populärast i sökningar : Litomove nyponpulver

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa x-produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Källhänvisning: https://kurera.se/nypon-haller-sofies-artros-i-schack/

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :