BÀsta Kosttillskotten Mot Förstoppning 2022

Är det nĂ„got jag avskyr, sĂ„ Ă€r det kĂ€nslan av att vara förstoppad. Det finns ingenting vĂ€rre — speciellt nĂ€r man trĂ€nar och dĂ€rmed Ă€ter vĂ€ldigt, vĂ€ldigt mycket och inte har nĂ„got annat vĂ€l Ă€n att fortsĂ€tta trycka i sig mycket mat.

Å andra sidan finns det ingen bĂ€ttre kĂ€nsla Ă€n nĂ€r det vĂ€l Ă€r dags att gĂ„ pĂ„ toaletten efter en lĂ€ngre tids förstoppning. FĂ„ saker Ă€r sĂ„ tillfredsstĂ€llande som att fĂ„ en hĂ„rd mage att slĂ€ppa, och det tror jag vi alla kan hĂ„lla med om.

I det hÀr inlÀgget kommer vi inte bara ge dig vÄra bÀsta tips kring hur du förebygger förstoppning i allmÀnhet, men ge dig nÄgra konkreta rÄd kring de bÀsta kosttillskotten mot förstoppning i synnerhet.

Vi hoppas verkligen du lyckas hitta nÄgot som fÄr din hÄrda mage mÄ mycket bÀttre! Lycka till i din jÀmförelse!

Topplistan

oxytarm
Rank 1 BĂ€st i Test

Oxytarm

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,96 kr
Magnesium/2 tabletter
300 mg
Om vi fick beskriva det hĂ€r magnesiumtillskottet med 3 ord sĂ„ vore det: friskvĂ„rd för din tarm. Oxytarm Ă€r ett vĂ€lkĂ€nt kosttillskott som innehĂ„ller bĂ„de magnesium och c-vitamin vilket bidrar till ökad tarmbalans. En produkt vi med glĂ€dje rekommenderar för mĂ€nniskor som har problem med hĂ„rd mage i allmĂ€nhet, men förstoppning i synnerhet. Ibland rĂ€cker det bara att man tar tillskottet i nĂ„gra dagar för att mĂ€rka enorm skillnad. Priset Ă€r dessutom överkomligt — minst sagt.
husk-vid-magproblem-och-ibs
Rank 2

Mage i Balans Classic kapslar

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Antal dagar
30
Denna Husk produkt innehĂ„ller naturliga psylliumfibrer. Bidrar till en stabil matsmĂ€ltning bĂ„de för trög eller lös mage. Ökar volymen pĂ„ tarminnehĂ„ller och sĂ€tter igĂ„ng fungerande tarmrörelser. Kan hjĂ€lpa vid IBS bla
glukomannan
Rank 3

Core Glukomannan

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
KoffeninnehÄll
Nej
Ett bantningspiller frĂ„n vĂ€lrenommerade Core i Sverige. InnehĂ„ller kapslar med högkoncentrerat extrakt frĂ„n glukomannan. En perfekt produkt för viktminskning dĂ„ den bidrar till en mĂ€ttnadskĂ€nsla utan dess like enligt mĂ„nga omdömen pĂ„ webben bland annat. Helt klart ett av marknadens bĂ€sta bantningspiller just nu i vĂ„rt tycke, dessutom inte dyrt alls utan till och med överkomligt. Även grymt mot förstoppning!
diet fiber
Rank 4

healthwell Diet Fiber

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,98 kr
Fiber/2 kapslar
820 mg
Ytterligare ett grymt kosttillskott frÄn svenska healthwell. Vem trodde att fiber skulle finnas tillgÀngligt som kosttillskott? Det Àr dessutom en riktigt bra produkt! InnehÄller mycket fiber samt glukomannan betaglukan vilket gör det hÀr till en populÀr produkt bland mÀnniskor som har en hÄrd mage och vill bli av med sin förstoppning snabbt.
glukamannan fiber för viktminskning
Rank 5

Glukomannan Fiber

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Glukomannan/kapsel
1500 mg
Ett kalofritt fibertillskott som inte bara sÀnker ditt kolesterol men Àr kÀnt för sin förmÄga att stoppa mÀnnirkors förstoppning vÀldigt bra. Ger en grym mÀttnadskÀnsla, varför produkten kommit att anvÀndas för att gÄ ner i vikt i mÄnga Är av mÀnniskor. Bra för magen och tarmen din, helt enkelt.
holistic ultratarm vid trög tarm
Rank 6

Holistic Ultratarm

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,94 kr
Magnesium/kapsel
283.5 mg
Ett ekologiskt magnesiumtillskott som specifikt Àr skapat för mÀnniskor med trög mage, vare sig det Àr en förstoppning, hÄrd mage eller bara trög mage i allmÀnhet. Utan gluten och sötningsmedel. 100% ekologiska kapslar vilket Àr skonsamt mot magen. Perfekt för dig som Àven tar proteinpulver och Àr ute efter nÄgot som motverkar den hÄrda magen man kan fÄ av det.
mage tarm kosttillskott
Rank 7

Silicea Mage Tarm Direkt

betyg
(3/5)
Pris/pÄse
8,6 kr
Antal pÄsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt frĂ„n Silicea som Ă€r grym för tarmen. Den hĂ€r gĂ„ngen kommer kosttillskottet i form av en vĂ€tska. PopulĂ€r bland mĂ€nniskor med uppblĂ„st mage och/eller IBS.
mag tarm gel
Rank 8

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smÀrta i magen ofta. Kombinera det hÀr med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för bÄde mage och hals, och fungerar Àven för barn vilket Àr ett stort plus och visar hur pass mild produkten Àr! TyvÀrr inte den bÀsta produkten för smÀrta i magen, men helt klart en produkt att övervÀga ifall man ÀndÄ ska köpa kosttillskott för ÀndamÄlet, kan Àven hjÀlpa vid IBS.
prebiomax magbakterier
Rank 9

BĂ€ttre HĂ€lsa PrebioMax

betyg
(2/5)
Pris/portion
10,96 kr
Antal portioner
30 portioner
Pris
329 kr
Fibrer för magens goda bakterier. Unikt tillskott som kommer i pulverform, kan med fördel anvÀndas i smoothis eller i din gröt pÄ morgonen.

Varför ska man ta kosttillskott mot förstoppning?

Enkelt. Du fÄr högst troligen en hÄrd mage i första hand för att du saknar de adekvata nÀringsÀmnena för att din avföring ska vara tillrÀckligt fuktig.

Trots att vi föreslÄr att man i första hand besöker en vÄrdcentral om man har stora problem med förstoppning, sÄ kan kosttillskott komma till bra hands Àven innan man försöker sig pÄ det.

Oftast rÀcker det med att man dricker mycket mer vatten och Àter fiberrik mat för att ens förstoppning inte ska bli sÄ grov nÀr det vÀl sker.

Med det sagt. Genom att ta kosttillskott — och dricka mer vatten! — behöver du med högsta sannolikhet inte göra nĂ„gra enorma förĂ€ndringar i din kost, annat Ă€n att ta en extra kapsel eller tablett av valfritt kosttillskott under dagens gĂ„ng.

NÀr ska man börja ta tillskott som bidrar till att förebygga förstoppning?

Vi föreslÄr att man tar kosttillskott mot förstoppning i ett förebyggande syfte. Finns det en viss typ av mat du vet gör dig förstoppad i större grad?

Utöver att undvika det bör du stoppa i dig en tablett eller kapsel av valfritt kosttillskott i vÄr lista ovan efter mÄltiden Àr klar. FortsÀtt sedan med detta en gÄng om dagen för sÄ lÀnge du tycker det Àr relevant.

Vilka typer av mat Àr bÀst att Àta för nÄgon som vill förebygga förstoppning?

Det viktigaste att tÀnka pÄ vad gÀller kosten Àr att börja Àta betydligt mer fiberrik mat som dessutom Àr lösande.

Om allt du Àter Àr snabbmat Àr det inte konstigt att du drabbas av en förstoppning dÄ och dÄ. Kosten Àr en stor anledning till varför du drabbas förstoppningar, kort och gott.

Grovt bröd Àr enkelt, gott och fiberrikt att inkludera i sin kost! Börja med det varje morgon!

Nedan följer mat vi föreslÄr man övervÀger att lÀgga till i sin kost i syfte att förebygga att man fÄr en hÄrd mage den nÀrmsta tiden:

 • fiberrik mat
 • grönsaker som morötter, broccoli, blomkĂ„l, bönor och Ă€rtor
 • frukt och dĂ„ sĂ€rskilt katrinplommon, fikon, aprikoser och pĂ€ron
 • fullkornsprodukter som fullkornspasta
 • grovt bröd
 • grova gryner som havre, vetekli och hela linfrön
 • messmör

AnvÀnda gÀrna mer fullkornsprodukter i din matlagning för att fÄ i dig extra mycket fiber.

Gillar du och Ă€ter pasta ofta? VĂ€lj ett fullkornspasta nĂ€sta gĂ„ng och du Ă€r pĂ„ god vĂ€g till att bli bukt problemen med din hĂ„rda mage. Även fullkornsmjöl Ă€r nĂ„got vi starkt rekommenderar ifall man gillar att baka.

Genom att anvĂ€nda sig av fullkornsmjöl i sin bakning gör man en liten förĂ€ndring som fĂ„r stora effekter — milt uttryckt!

Vilket typer av kosttillskott Àr bÀst nÀr det kommer till förstoppning?

Generellt sett Àr det fibertillskott som Àr viktigast, men Àven andra typer av tillskott som specifikt Àr ute efter att förbÀttra din tarm Àr att föredra.

Vilket Àr det enskilt bÀsta tillskottet mot förstoppning enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Oxytarm — vinnaren i vĂ„rt test! VĂ„ra största rekommendationer.

Just nu anser vi produkten Oxytarm vara det absolut bÀsta tillskottet för nÄgon som drabbats av en förstoppning. Det hjÀlper relativt fort och Àr vÀldigt, vÀldigt effektivt enligt mÄnga. PrisvÀrt Àr det ocksÄ.

3 simpla rÄd kring förstoppning

 • Drick mer vatten. Det hĂ€r Ă€r det bĂ€sta rĂ„det vi har.
 • Ät mer fiberrik mat.
 • Köp kosttillskott som kan hjĂ€lpa dig med din förstoppning.

Vanliga frĂ„gor – Förstoppning

Vad hjÀlper mest?

MÄnga anser att fiberrik mat Àr en nyckel.

Sammanfattning

En hÄrd mage Àr inte kul, varför vi inte bara föreslÄr att du blir bukt det genom att Àndra din kost men Àven lÀgga hÀnderna pÄ ett effektivt kosttillskott. Vi hoppas vÄr jÀmförelse och utnÀmning av vad vi anser vara de bÀsta kosttillskotten mot förstoppning hjÀlper dig i din vardag. Flera produkter och artiklar om kosttillskott vid magbesvÀr hittar du hÀr.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de förstoppnings-tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta Förstoppning tillskott – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Oxytarm
 2. BĂ€sta tabletten : Oxytarm
 3. Billigast köp: healthwell Diet Fiber
 4. BÀsta kundbetyg / omdömen : Silicea Mag-Tarm Gel
 5. BĂ€sta Kapseln: Mage i Balans Classic kapslar
 6. PopulÀrast i sökningar : Silicea Mag-Tarm Gel