Bästa Kosttillskotten Mot Förstoppning Jan 2023

Är det något jag avskyr, så är det känslan av att vara förstoppad. Det finns ingenting värre — speciellt när man tränar och därmed äter väldigt, väldigt mycket och inte har något annat väl än att fortsätta trycka i sig mycket mat.

Å andra sidan finns det ingen bättre känsla än när det väl är dags att gå på toaletten efter en längre tids förstoppning. Få saker är så tillfredsställande som att få en hård mage att släppa, och det tror jag vi alla kan hålla med om.

I det här inlägget kommer vi inte bara ge dig våra bästa tips kring hur du förebygger förstoppning i allmänhet, men ge dig några konkreta råd kring de bästa kosttillskotten mot förstoppning i synnerhet.

Vi hoppas verkligen du lyckas hitta något som får din hårda mage må mycket bättre! Lycka till i din jämförelse!

Sidan innehåller annonser

Topplistan

oxytarm
Rank 1 Bäst i Test

Oxytarm

betyg
(5/5)
Pris/tablett
1,96 kr
Magnesium/2 tabletter
300 mg
Om vi fick beskriva det här magnesiumtillskottet med några ord så skulle det vara: räddning för tröga magar. Oxytarm är ett välkänt kosttillskott som innehåller både magnesium och C-vitamin. Det är en kombination som kan bidra till ökad tarmbalans.

Det här är en produkt vi med glädje rekommenderar för människor som har problem med hård mage i allmänhet, och förstoppning i synnerhet. Ibland räcker det bara att man tar tillskottet i några dagar för att märka enorm skillnad. Priset är dessutom överkomligt - minst sagt.

Undrar du vad Oxytarm egentligen gör? Innehållet av magnesiumhydroxid gör att extra vätska samlas i tarmen. Det kan hjälpa till att göra innehållet i tarmen mjukare. Vad det i sin tur innebär kan du säkert enkelt räkna ut.

Vad är uppgiften för C-vitaminet? Det hjälper bland annat till med att rensa kroppen och tarmarna från gifter och bakterier.

Vi har undersökt och testat flera magnesiumtillskott för trög mage. Oxyfarm är i en klass för sig och vi kan verkligen rekommendera det för att få fart på magen.

”Magens vän”, ”toppen för tarmen” - kundomdömena för Oxytarm är många och positiva. Det här tillskottet verkar fungera för de allra flesta som börjar med det.

Sammanfattningsvis måste vi säga att Oxytarm är en produkt vi definitivt kan rekommendera. Om du har trög mage av olika anledningar kan Oxytarm förmodligen hjälpa dig. Utmärkt är också att priset är överkomligt. En dagsdos kostar ungefär två kronor. Det är småslantar i jämförelse med annan hälsokost för magen kostar.
husk-vid-magproblem-och-ibs
Rank 2

Mage i Balans Classic kapslar

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Antal dagar
30
Denna Husk produkt innehåller naturliga psylliumfibrer. Bidrar till en stabil matsmältning både för trög eller lös mage. Ökar volymen på tarminnehåller och sätter igång fungerande tarmrörelser. Kan hjälpa vid IBS bla
glukomannan
Rank 3

Core Glukomannan

betyg
(5/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Koffeninnehåll
Nej
Ett bantningspiller från välrenommerade Core i Sverige. Innehåller kapslar med högkoncentrerat extrakt från glukomannan. En perfekt produkt för viktminskning då den bidrar till en mättnadskänsla utan dess like enligt många omdömen på webben bland annat. Helt klart ett av marknadens bästa bantningspiller just nu i vårt tycke, dessutom inte dyrt alls utan till och med överkomligt. Även grymt mot förstoppning!
diet fiber
Rank 4

healthwell Diet Fiber

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
0,98 kr
Fiber/2 kapslar
820 mg
Ytterligare ett grymt kosttillskott från svenska healthwell. Vem trodde att fiber skulle finnas tillgängligt som kosttillskott? Det är dessutom en riktigt bra produkt! Innehåller mycket fiber samt glukomannan betaglukan vilket gör det här till en populär produkt bland människor som har en hård mage och vill bli av med sin förstoppning snabbt.
glukamannan fiber för viktminskning
Rank 5

Glukomannan Fiber

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
1,43 kr
Glukomannan/kapsel
1500 mg
Ett kalofritt fibertillskott som inte bara sänker ditt kolesterol men är känt för sin förmåga att stoppa männirkors förstoppning väldigt bra. Ger en grym mättnadskänsla, varför produkten kommit att användas för att gå ner i vikt i många år av människor. Bra för magen och tarmen din, helt enkelt.
holistic ultratarm vid trög tarm
Rank 6

Holistic Ultratarm

betyg
(3/5)
Pris/kapsel
2,94 kr
Magnesium/kapsel
283.5 mg
Ett ekologiskt magnesiumtillskott som specifikt är skapat för människor med trög mage, vare sig det är en förstoppning, hård mage eller bara trög mage i allmänhet. Utan gluten och sötningsmedel. 100% ekologiska kapslar vilket är skonsamt mot magen. Perfekt för dig som även tar proteinpulver och är ute efter något som motverkar den hårda magen man kan få av det.
mag tarm gel
Rank 7

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smärta i magen ofta. Kombinera det här med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för både mage och hals, och fungerar även för barn vilket är ett stort plus och visar hur pass mild produkten är! Tyvärr inte den bästa produkten för smärta i magen, men helt klart en produkt att överväga ifall man ändå ska köpa kosttillskott för ändamålet, kan även hjälpa vid IBS.
mage tarm kosttillskott
Rank 8

Silicea Mage Tarm Direkt

betyg
(3/5)
Pris/påse
8,6 kr
Antal påsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt från Silicea som är grym för tarmen. Den här gången kommer kosttillskottet i form av en vätska. Populär bland människor med uppblåst mage och/eller IBS.
prebiomax magbakterier
Rank 9

Bättre Hälsa PrebioMax

betyg
(2/5)
Pris/portion
10,96 kr
Antal portioner
30 portioner
Pris
329 kr
Fibrer för magens goda bakterier. Unikt tillskott som kommer i pulverform, kan med fördel användas i smoothis eller i din gröt på morgonen.

Varför ska man ta kosttillskott mot förstoppning?

Enkelt. Du får högst troligen en hård mage i första hand för att du saknar de adekvata näringsämnena för att din avföring ska vara tillräckligt fuktig.

Trots att vi föreslår att man i första hand besöker en vårdcentral om man har stora problem med förstoppning, så kan kosttillskott komma till bra hands även innan man försöker sig på det.

Oftast räcker det med att man dricker mycket mer vatten och äter fiberrik mat för att ens förstoppning inte ska bli så grov när det väl sker.

Med det sagt. Genom att ta kosttillskott — och dricka mer vatten! — behöver du med högsta sannolikhet inte göra några enorma förändringar i din kost, annat än att ta en extra kapsel eller tablett av valfritt kosttillskott under dagens gång.

När ska man börja ta tillskott som bidrar till att förebygga förstoppning?

Vi föreslår att man tar kosttillskott mot förstoppning i ett förebyggande syfte. Finns det en viss typ av mat du vet gör dig förstoppad i större grad?

Utöver att undvika det bör du stoppa i dig en tablett eller kapsel av valfritt kosttillskott i vår lista ovan efter måltiden är klar. Fortsätt sedan med detta en gång om dagen för så länge du tycker det är relevant.

Vilka typer av mat är bäst att äta för någon som vill förebygga förstoppning?

Det viktigaste att tänka på vad gäller kosten är att börja äta betydligt mer fiberrik mat som dessutom är lösande.

Om allt du äter är snabbmat är det inte konstigt att du drabbas av en förstoppning då och då. Kosten är en stor anledning till varför du drabbas förstoppningar, kort och gott.

Grovt bröd är enkelt, gott och fiberrikt att inkludera i sin kost! Börja med det varje morgon!

Nedan följer mat vi föreslår man överväger att lägga till i sin kost i syfte att förebygga att man får en hård mage den närmsta tiden:

 • fiberrik mat
 • grönsaker som morötter, broccoli, blomkål, bönor och ärtor
 • frukt och då särskilt katrinplommon, fikon, aprikoser och päron
 • fullkornsprodukter som fullkornspasta
 • grovt bröd
 • grova gryner som havre, vetekli och hela linfrön
 • messmör

Använda gärna mer fullkornsprodukter i din matlagning för att få i dig extra mycket fiber.

Gillar du och äter pasta ofta? Välj ett fullkornspasta nästa gång och du är på god väg till att bli bukt problemen med din hårda mage. Även fullkornsmjöl är något vi starkt rekommenderar ifall man gillar att baka.

Genom att använda sig av fullkornsmjöl i sin bakning gör man en liten förändring som får stora effekter — milt uttryckt!

Vilket typer av kosttillskott är bäst när det kommer till förstoppning?

Generellt sett är det fibertillskott som är viktigast, men även andra typer av tillskott som specifikt är ute efter att förbättra din tarm är att föredra.

Vilket är det enskilt bästa tillskottet mot förstoppning enligt teamet bakom Tillskottsbibeln.se?

Oxytarm — vinnaren i vårt test! Våra största rekommendationer.

Just nu anser vi produkten Oxytarm vara det absolut bästa tillskottet för någon som drabbats av en förstoppning. Det hjälper relativt fort och är väldigt, väldigt effektivt enligt många. Prisvärt är det också.

3 simpla råd kring förstoppning

 • Drick mer vatten. Det här är det bästa rådet vi har.
 • Ät mer fiberrik mat.
 • Köp kosttillskott som kan hjälpa dig med din förstoppning.

Vanliga frågor – Förstoppning

Vad hjälper mest mot förstoppning?

Många anser att fiberrik mat och att dricka mycket vatten är en nyckel.

Fungerar energidrycker och kaffe mot förstoppning

Energidryck är inte en bra lösning mot förstoppning, däremot kan kaffe mycket väl hjälpa dig.

Sammanfattning

En hård mage är inte kul, varför vi inte bara föreslår att du blir bukt det genom att ändra din kost men även lägga händerna på ett effektivt kosttillskott. Vi hoppas vår jämförelse och utnämning av vad vi anser vara de bästa kosttillskotten mot förstoppning hjälper dig i din vardag. Flera produkter och artiklar om kosttillskott vid magbesvär hittar du här.

Här kommer vår sammanfattade topplista med de förstoppnings-tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


Bästa Förstoppning tillskott – Bäst i vårt test

 1. Bäst i vårt test : Oxytarm
 2. Bästa tabletten : Oxytarm
 3. Billigast köp: healthwell Diet Fiber
 4. Bästa kundbetyg / omdömen : Silicea Mag-Tarm Gel
 5. Bästa Kapseln: Mage i Balans Classic kapslar
 6. Populärast i sökningar : Silicea Mag-Tarm Gel

Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.sttillskott bör ej användas som ett alternativ till en varierad och balanserad kost.

Skribent 

Faktakontroll – Andreas Börjesson

Skapad :

Uppdaterad :