Bästa kosttillskotten mot PMS Jan 2023

Under tiden innan mens så lider många kvinnor av både kroppsliga och psykiska besvär. Med rätt hjälp så kan besvären ofta lindras. Vi har därför genomfört ett stort test av de bästa kosttillskotten mot pms.

Vi ger dig även gott om information om vad du bör tänka på när du väljer kosttillskott. Allt för att du ska kunna må bra under hela menscykeln. Häng med så kikar vi på topplistan.

Sidan innehåller annonser

Vår topplista med kosttillskott mot pms

Topplistan

gla-jattenattljusolja-kapslar
Rank 1 Bäst i Test

Gla jättenattljusolja kapslar

betyg
(5/5)
Pris
159 kr
Mängd
90 Kapslar
Mjuka kapslar med jättenattljusolja. Rik på fettsyran GLA som har många bra egenskaper, framförallt under övergångsåldern. Många användare är jättenöjda och vill inte vara utan den här produkten! Flera har även fått hjälp med att lindra besvär vid PMS genom att ta dessa kapslar.
Battre-Halsa-B6-P5p-Green-Line
Rank 2

Bättre Hälsa B6 P5P Green Line

betyg
(5/5)
Pris
179 kr
Kapslar
60
De här kapslarna innehåller en aktiv form av vitamin B6 som gör det lättare för kroppen att ta upp det. Vitamin B6 bidrar till ämnesomsättningens normala funktion. Den här produkten är dessutom helt vegansk. Forskning visar att B6 kan bidra till minskning av typiska PMS symtom som trötthet, nedstämdhet och irritation.
Tyrosin-Healthwell
Rank 3

Tyrosin 500

betyg
(4/5)
Pris
99 kr
Tabletter
60
Dessa kapslar innehåller 500 mg tyrosin. Tyrosin har många positiva effekter och används ofta som en del i behandlingen av personer som har en diagnos som till exempel ADHD och ADD, grava PMS-symptom, depression och ångest. Användare uppskattar det här tillskottet väldigt mycket och tycker att det fungerar bra mot stress och vissa vittnar även om att de lättare går ner i vikt!
pms-premens-1
Rank 4

Premens 60 kapslar

betyg
(4/5)
Pris
349 kr
Mängd
60 Kapslar
Kombinationsprodukt med flera ämnen som kan lindra dina besvär. Salvia, B6, Omega-3 och vitaming D är några av ämnena. Bra innehåll där alla ingredienser nämns i andra texter om tillskott som kan lindra. Lite dyrare än andra och vi har inte hittat så många oberoende omdömen ännu men kan absolut vara värt att testa.
munkpeppar
Rank 5

Crearome munkpeppar pulver

betyg
(4/5)
Pris
75 kr
Typ
Pulver
Detta munkpeppar-pulver kan användas som en mild krydda i matlagning exempelvis. Munkpeppar har länge använts för att mildra besvär vid klimakterie och vid PMS. Bra pris som gör att det absolut kan vara värt att testa. Bra betyg från användare.
magnesium holistic
Rank 6 Kapslar som bidrar till att minska trötthet och rekommenderas att man tar innan det är läggdags. Klockrent mot sömnstörningar i korta drag. Kan även bli dina musklers bästa vän. Magnesium kan även vara bra som tillskott vid PMS

Holistic Magnesium

betyg
(4/5)
Pris/kapsel
1,19 kr
Magnesium/kapsel
120 mg
bästa tillskotten mot pms

Lindra dina premenstruella besvär

I det här testet ska vi utse den bästa produkten för dig som lider av premenstruella besvär. Det är nämligen utbredda besvär som många kvinnor lider av i tysthet. Oftast ger besvären symtom såsom illamående, trötthet, svullnad, ömma bröst och smärta.

Det finns dock gott om kosttillskott och naturläkemedel mot pms att välja mellan. Det finns nämligen naturliga ämnen som kan lindra symtomen och hjälpa dig att må bättre. 

Dessa naturliga ämnen är bra mot pms

Det finns mängder med naturliga ämnen som kan hjälpa till att lindra dina pms-besvär. Genom att använda naturläkemedel behöver du inte lida i onödan eller ta hjälp av kemiska preparat. 

Många av naturläkemedlen har använts av ursprungsbefolkningar i många generationer och är därför välbeprövade. De som är lite extra välkända och kan kopplas till positiva effekter under menscykeln är:

  • Omega 3 – Hälsosamma fetter är mycket bra mot dina besvär. Hit räknas bland annat omega 3 som är hälsosamma fettsyror kan lindra jobbiga symtom.
  • Jamsrot – Används som medicinalväxt i Sydamerika. Innehåller Diosgenin som är förstadiet till DHEA som i sin tur kan omvandlas till östrogen, progesteron och andra hormoner. Balanserar dina hormoner under menscykeln.
  • Kakao – Innehåller Tryptofan som är ett förstadiet till må bra-hormonet serotonin. Innehåller även Theobromin som är humörhöjande. 
  • Jättenattljusolja – Kommer från örtväxten nattljus och används som naturmedel. Mycket rik på fettsyran GLA som kan minska depression, irritabilitet, premenstruella ömhet och huvudvärk. 
  • Vitamin B6 – En viktig vitamin som hjälper till att reglera dina hormoner och minska såväl trötthet som utmattning. 
  • Salvia – Stödjer din hormonbalans i kroppen och bidrar till en normal funktion i sköldkörteln. 

Studier pekar även på att motion är väldigt bra vid pms. Då frisätts endorfiner i hjärnan som kan motverka nedstämdhet och få dig att bli både piggare och gladare. Varför inte kombinera ett kosttillskott med lätt motion både under dina jobbiga dagar och i förebyggande syfte?

olika tillskott vid pms besvär

Kosttillskott mot PMS och klimakteriet

Det finns gott om tillskott både för pms och för övergångsåldern. Ofta listas dessa tillskott i samma kategori på apotek och hälsokostbutiker. Vanligtvis är man i behov av samma vitaminer, mineraler, ämnen och hormoner. 

Om du har stora besvär och jobbiga symtom så rekommenderar vi på Tillskottsbibeln dock att du testar ett tillskott som är specifikt framtaget för att lindra pms. Då kan du få bäst effekt. 

Om du istället köper ett tillskott som är till för övergångsbesvär så kan det innehålla ämnen som fokuserar på att lindra torra slemhinnor, benskörhet och värmevallningar. Det är alltså inte den sorts besvär som du lider av vid pms. 

Minska kaffet och må bättre

Många kvinnor mår bättre om de drar ner på sitt kaffeintag. Det är vanligt att tre-fyra koppar per dag slinker ner utan att man tänker på det.

Kaffe innehåller höga halter av koffein som stimulerar kroppens utsöndring av kortisol och adrenalin. Det leder till att kroppen blir stressad och producerar mer stresshormoner än könshormoner. 

Genom att dra ner på kaffedrickandet och byta tillhälsosamma téer kan din kropp återställa sina hormonnivåer och må bättre. Då kommer du snabbt att må bättre under hela din menscykel. Mindre kaffe leder alltså till positiva effekter. 

När ska jag ta naturläkemedlet?

Premenstruella besvär uppstår vanligtvis under menscykelns andra halva. De brukar dra igång under ägglossningen och kan vara i allt från några dagar tills dess att mensen kommer.

Du bör dock inte begränsa ditt intag av kosttillskottet till de dagar då du har besvär. Det är istället bra att ta tillskottet under månadens alla dagar så att kroppen kan bygga upp ett skydd och få rätsida på alla hormoner. 

De flesta kosttillskott i vårt test består utav kapslar. Det beror på att de innehåller diverse oljor, bland annat jättenattljusolja. Ta så många kapslar som förpackningen anger och svälj ner med ett glas vatten.

Hur hittar jag det bästa naturläkemedlet?

För att kunna sammanställa bäst i test-listan så genomförde vi en noggrann granskning av alla produkter. Vi kikade på allt från ingredienser och effekt till användares recensioner. Därefter jämförde vi de olika produkterna med varandra. 

Vi rekommenderar att du gör samma sak för att hitta det bästa naturläkemedlet. Om du inte väljer att testa en produkt från vår topplista såklart. Vi har nämligen redan gjort grovjobbet åt dig!

För att hitta det bästa kosttillskottet så är en jämförelse det bästa steget. Kika bland annat på följande saker:

  • Ingredienser – Vilka ingredienser innehåller tillskottet och kan de lindra de besvär du lider av? Vi har listat de vanligaste ingredienserna här ovan.
  • Pris per dos – Titta på vad tillskottet kostar per dos snarare än per kapsel. Det ger dig ett hum om vad den totala månadskostnaden blir. 
  • Kvalitet – Vilket varumärke är det som har tillverkat kosttillskottet och vad har det för erfarenhet och rykte i branschen?

Alla kosttillskott innehåller olika ingredienser och olika mängd av dem. Det kan vara så att din kropp är i behov av ett ämne som inte finns i dina valda kapslar. Då kan det vara en god idé att testa ett annat kosttillskott innan du ger upp. Olika kvinnor behöver nämligen olika tillskott. 

ont i magen av pms

Återta kontrollen av din mens

I det här testat utsåg vi det kosttillskott mot pms som är bäst i test. Vi granskade en lång rad produkter av hög kvalitet som kan hjälpa dig att lindra dina besvär. Naturläkemedel är trots allt en mycket bra väg att gå istället för att testa kemiska preparat.

Vår genomgång visar att det finns många ämnen som kan lindra smärta och höja ditt humör. Vi hoppas att du blir hjälpt av någon av våra produkter. Lycka till med ditt köp!

Källhänvisning: https://www.kry.se/din-halsa/minska-pms-besvar/

FAQ – Kosttillskott mot pms

Vilka är de vanligaste besvären vid pms?

Oftast ger besvären symtom såsom illamående, trötthet, svullnad, ömma bröst och smärta.

Kan det vara bra att sluta dricka kaffe vid pms?

Höga halter av koffein stimulerar kroppens utsöndring av kortisol och adrenalin. Det leder till att kroppen blir stressad och producerar mer stresshormoner än könshormoner vilket kan öka pms-besvär.

Vad betyder PMS?

PMS är kort för premenstruellt syndrom.

När har man PMS?

Många känner att de har PMS efter menstruation ibland några dagar ibland veckor.


Testvinnare Bästa kosttillskott mot PMS – Tillskottsbibeln.se

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa produkter är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :