BĂ€sta kosttillskotten mot uppblåst eller gasig mage 2022

Att gÄ omkring ofta med uppblÄst eller gasig mage kan vara vÀldigt jobbigt. Undersökningar visar att i Sverige har var femte person problem med magen minst en gÄng i veckan, sÄ om man har problem Àr man alltsÄ inte ensam! Det Àr dÀrför vi skapat denna guide om bÀsta tillskotten mot uppblÄst eller gasig mage.

24% av de med magproblem har problem med just gaser. Gaser i magen Àr alltsÄ ett ganska vanligt och ganska stor problem. Men det finns saker att göra! Till exempel sÄ finns det en hel del kosttillskott pÄ marknaden som kan hjÀlpa dig att bli av med de hÀr problemen!

I den hÀr artikeln ska vi göra en liten recension av olika sorters kosttillskott vid uppblÄste eller gasig mage och vi ska i vÄrt test avgöra vilket kosttillskott som Àr bÀst i test!

Topplista bÀsta kosttillskotten mot uppblÄst eller gasig mage

Topplistan

mage tarm kosttillskott
Rank 1 BĂ€st i Test

Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

betyg
(5/5)
Pris/pÄse
8,6 kr
Antal pÄsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt frĂ„n Silicea som Ă€r grym för tarmen. Den hĂ€r gĂ„ngen kommer kosttillskottet i form av en vĂ€tska. PopulĂ€r bland mĂ€nniskor med uppblĂ„st mage och/eller IBS. Bra betyg hos avĂ€ndare
lacti-plus gas mage
Rank 2

Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

betyg
(5/5)
Pris
236 kr
Kliniskt dokumenterad effekt mot IBS - uppblÄsthet - diarré. MÄnga upplever en stor förbÀttring efter att ha tagit denna produkt en tid.
miniform
Rank 3

Minifom kapsel 200 mg

betyg
(5/5)
Pris
174 kr
Receptfritt lÀkamedel som dÀmpar gasmÀngden i magen. Miniform bryter ner skum och bubblor som bildas nÀr du svÀljer luft. Efter nÄgra dygn upplever du en lugnare mindre uppblÄst mage.
redugas-mot-gasig-mage
Rank 4

Redugas Tuggtablett 20 st

betyg
(4/5)
Pris
49 kr
Tuggtablett som lindrar gaser i magen och vid IBS. Ämne som förstör gasbubblor samt prebiotika som ger en hĂ€lsosam tarmflora. Ett utmĂ€rkt komplement
enzym-vital-ibs-gas
Rank 5 Enzym

Enzym vital

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
Antal dagar
30
Dina problem kan bero pÄ problem med nedbrytning av makronutrienter som kolhydrater, fett och protein. Ett enzym kan hjÀlpa din kropp att bryta ner dessa. Enda sÀttet att veta om det kan hjÀlpa Àr att prova. Blandade upplevelser, en del har inte mÀrkt nÄgot en del har inte lika uppblÄst mage och nÄgra en lugnare mage.
Rank 6 Prebiotika

Prebio Max BÀttre hÀlsa

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
Antal dagar
30
Probiotika brukar anvÀndas för att tillföra bra tarmbakterier. Detta Àr istÀllet prebiotika som Àr som mat för de tarmbakterier som finns, det gör att de mÄr bra och frodas. Blandade recensioner men fler som har upplevt bland annat att de kan Àta frukt och liknande som de tidigare fÄtt avstÄ ifrÄn.
Rank 7 Högkoncentrerad!

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

betyg
(4/5)
Pris
459 kr
Antal dagar
60
Högdoserad probiotika med 20 miljarder bakterieceller som stödjer funktionen i din mage och tarmar. Ska förvaras i kylen. Det finns anvÀndare som rapporterar att de blivit av med sin IBS och ballongmage efter börjat med dessa.
mag tarm gel
Rank 8

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smÀrta i magen ofta. Kombinera det hÀr med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för bÄde mage och hals, och fungerar Àven för barn vilket Àr ett stort plus och visar hur pass mild produkten Àr! TyvÀrr inte den bÀsta produkten för smÀrta i magen, men helt klart en produkt att övervÀga ifall man ÀndÄ ska köpa kosttillskott för ÀndamÄlet, kan Àven hjÀlpa vid IBS.
mage tarm kosttillskott
Rank 9

Silicea Mage Tarm Direkt

betyg
(3/5)
Pris/pÄse
8,6 kr
Antal pÄsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt frĂ„n Silicea som Ă€r grym för tarmen. Den hĂ€r gĂ„ngen kommer kosttillskottet i form av en vĂ€tska. PopulĂ€r bland mĂ€nniskor med uppblĂ„st mage och/eller IBS.

HÀr hittar du fler produkter som kanske Àr den magprodukt som passar just dig.

bÀsta kosttillskotten mot gasig eller uppblÄst mage

Varför fÄr man uppblÄst mage?

Gaser i magen Àr nÄgonting som vi alla har mer eller mindre av. Men var kommer gaserna ifrÄn dÄ, och vad Àr det som gör att man fÄr problem?

Till exempel sÄ kan det vara sÄ att du svÀljer för mycket luft om du till exempel Àter för snabbt, tuggar tuggummi eller röker.

Det kan ocksÄ vara sÄ att dina tarmbakterier producerar gaserna vilket har att göra med vad du Àter. Mycket fibrer i kosten kan leda till att man fÄr extra mycket gaser i magen. Det Àr vÀldigt individuellt och Àr olika frÄn person till person helt enkelt hur lÀtt man har att fÄ mycket gaser i magen.

Det hÀr Àr symptom du kan fÄ om du har mycket gaser i magen:

 • Du kĂ€nner dig vĂ€ldigt uppblĂ„st.
 • Du fĂ„r magknip och har ont i magen.
 • Du rapar mycket.
 • Du fiser mycket.

Om du fÄr vÀldigt mycket gaser i magen sÄ kan magen bli vÀldigt stor och det blir obekvÀmt med Ätsittande klÀder. Man kan verkligen konstatera att det hÀr inte Àr roliga problem att dras med, men det finns hjÀlp att fÄ!

Vad kan man göra Ät det?

Ja vad kan man dÄ göra Ät problem med en gasig mage?

Förutom de olika kosttillskott för gasig mage som finns, sÄ finns det nÄgra andra saker du kan testa för att minska mÀngden gas i tarmen:

 • Minska mĂ€ngden luft du svĂ€ljer.

Om du lyckas minska mÀngden luft du svÀljer, ju mindre gaser i magen fÄr du. Till exempel bör du undvika att tugga tuggummi och dricka kolsyrade drycker. Tugga maten lÄngsammare kan ocksÄ minska mÀngden luft du svÀljer och att stressa mindre och sluta med rökning om du gör det kommer med största sannolikhet ha effekt.

 • Undvik större mĂ€ngder av viss mat.

För olika personer kan viss mat ge större mÀngder gaser i magen. Man fÄr testa sig fram vilka som skapar problem för just dig. Exempel pÄ mat som man kanske ska undvika Àr lök, bönor, kÄl och mjölkprodukter.

 • SlĂ€pp ut gasen.

MÄnga tycker att det Àr pinsamt att rapa eller fisa, men faktum Àr att det Àr viktigt att göra det om man har mycket gaser i magen!

 • TrĂ€na.

HÄll magen igÄng genom att vara fysiskt aktiv. TrÀning hjÀlper tarmarna att hÄlla igÄng och det innebÀr mindre gaser i magen!

 • Ät mindre fett.

Fett gör att magsĂ€cken tömmer sig lĂ„ngsammare, vilket kan göra att du fĂ„r mer gaser i magen, sĂ„ försök att Ă€ta en mindre mĂ€ngd fett om du har sĂ„na hĂ€r problem. 

Àt mindre fett för att minska gas i magen

Det hÀr Àr alltsÄ saker du kan testa sjÀlv, men om det inte hjÀlper eller om du vill ha en extra skjuts mot en gasfri mage sÄ finns det som sagt en hel del kosttillskott att prova!

Kosttillskott mot uppblÄst eller gasig mage

Det finns alltsÄ olika typer av kosttillskott att köpa som hjÀlper dig att bli av med det hÀr jobbiga problemet. Nu ska vi gÄ igenom dem sÄ att du kan fÄ hjÀlp med att bestÀmma vilket som kan vara det bÀsta för dig!

I vÄr genomgÄng har vi hittat de hÀr kosttillskotten:

 • Örtteer
 • Pepparmyntsolja
 • Gel med Silicea
 • Enzymer
 • Magsyra
 • Mjölksyrabakterier

Örtteer

Te pÄ vissa örter kan ha en bra effekt pÄ gaser i magen, de Àr:

 • Anis
 • FĂ€nkĂ„l
 • Kanel
 • Kamomill
 • IngefĂ€ra
 • Mynta
 • Spiskummin
 • Boldo
te mot gasig och uppblÄst mage

Pepparmyntsolja

Är kramplösande och minskar gaser. GĂ„r att ta i kapselform.

Gel med Silicea

Silicea binder gaser och och skyddar magens och tarmens slemhinnor. Det innehÄller finfördelat mineraliskt kisel i form av kiselgel.

Enzymer

Enzymer förbÀttrar matsmÀltningen och hjÀlper till att bryta ner Àmnen i tarmen som skapar gaser.

Magsyra

Har man mycket gaser i magen kan det bero pÄ att man har brist pÄ magsyra, sÄ det kan vara vÀrt att testa ett sÄnt hÀr tillskott.

Mjölksyrabakterier

Mjölksyrabakterier har en bra effekt pÄ att minska gaser som kan bildas i tarmen vid matsmÀltningen.

Vilket kosttillskott som kommer att vara det bĂ€sta för dig Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga frĂ„n början utan det bĂ€sta Ă€r om man provar sig fram. Till slut kommer du nog att hitta den produkt som Ă€r den bĂ€sta för just dig! 

lugn mage

Var kan jag köpa det?

Kosttillskott mot uppblÄst eller gasig mage kan man köpa pÄ olika hÀlsokostbutiker eller apotek bÄde online och i fysisk butik.

HĂ€r i vĂ„rt test kan du hitta mĂ„nga stĂ€llen att bestĂ€lla de hĂ€r kosttillskotten frĂ„n – direkt hem till din brevlĂ„da! 

Vad kostar det?

Det finns mÄnga olika prisklasser du kan vÀlja pÄ, nÀr du vill hitta det bÀsta kosttillskottet mot uppblÄst eller gasig mage. Det beror pÄ storlek pÄ förpackning, typ av kosttillskott och hur lÀnge produkten rÀcker. FrÄn ca 50 kr och uppÄt har vi hittat i vÄr undersökning.

Oavsett vilken produkt du vĂ€ljer Ă€r vi sĂ€kra pĂ„ att du kommer att hitta det bĂ€sta kosttillskottet bĂ„de för dig och din plĂ„nbok! 

BÀst i test kosttillskott mot uppblÄst eller gasig mage

HĂ€r kan du se vilket kosttillskott mot uppblĂ„st eller gasig mage som vi har utsett till vinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta kosttillskott mot uppblĂ„st eller gasig mage!

För att vÀlja ut vinnaren har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara den bÀsta. Pris, kvalitet och kvantitet Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi har valt ut produkter i olika prisklasser för att just du ska kunna hitta ett kosttillskott som passar just dina behov!

HÀr hittar du vÄr topplista för kosttillskott mot uppblÄst eller gasig mage.

Vanliga frĂ„gor – UppblĂ„st eller gasig mage

Finns det botemedel?

Det finns mÄnga olika tekniker som kan minska magproblemen, bland annat: Starka örter.

Sammanfattning

Gaser i magen Àr ett vanligt problem som kan vara mycket smÀrtsamt, pinsamt och jobbigt. Var femte svensk har regelbundna magproblem och 24% av dem har problem med just gaser i magen.

Gaser i magen Ă€r ofarligt, men kan vara vĂ€ldigt jobbigt. Även om man tycker att det Ă€r pinsamt att rapa och fisa ut dem Ă€r det viktigt att man fĂ„r ut gaserna, annars kan man fĂ„ vĂ€ldigt ont och mĂ„ illa!

Det finns saker man kan testa sjÀlv för att behandla problemet, till exempel med vad man Àter och hur man lever men ibland rÀcker inte det till. DÄ finns det olika typer av kosttillskott som man kan prova.

Olika typer av kosttillskott kan vara örtteer, mjölksyrabakterier, magsyra, enzymer, silicea och pepparmyntsolja.

Man fÄr pröva sig fram för att hitta just det kosttillskott som Àr bÀst för just dig, det beror pÄ vad det Àr som orsakar dina problem med gaser.

Kosttillskott mot uppblÄst och gasig mage hittar man pÄ apotek och olika hÀlsokostbutiker, och det finns produkter i olika prisklasser sÄ att du lÀtt kan hitta ett som passar just din plÄnbok.

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta tillskotten för gasig mage som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta tillskotten mot gasig mage – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier
 2. BÀsta prebiotikan : Prebio Max BÀttre hÀlsa
 3. Billigast köp: Redugas Tuggtablett 20 st
 4. Bra högkocentrerat tillskott : Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika
 5. InnehÄller enzym : Enzym vital
 6. PopulÀrast i sökningar : Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

KĂ€llor

https://www.lifebutiken.se/halsa/inspiration/halsa/uppblast-och-gasig-mage

https://www.1177.se/sjukdomar–besvar/mage-och-tarm/diarre-forstoppning-och-blod-i-avforingen/gasbesvar/