BĂ€sta kosttillskotten vid IBS 2022

Hundratusentals svenskar lider just nu av sjukdomen IBS, som stÄr för Irritable Bowel Syndrome. IBS Àr inte farligt men det kan vara otroligt jobbigt.

I den hÀr artikeln ska vi titta pÄ vilka olika typer av kosttillskott som Àr bÀsta IBS -hjÀlpen och vad det finns att pröva nÀr man lider av IBS. Vi ska ocksÄ se vilken av dom som vi tycker Àr bÀst i test!

Topplista bÀsta kosttillskotten vid IBS

Topplistan

mage tarm kosttillskott
Rank 1 BĂ€st i Test

Silicea Mage Tarm Direkt mot gasig mage

betyg
(5/5)
Pris/pÄse
8,6 kr
Antal pÄsar
15 st
Pris
129 kr
Ännu en kvalitativ produkt frĂ„n Silicea som Ă€r grym för tarmen. Den hĂ€r gĂ„ngen kommer kosttillskottet i form av en vĂ€tska. PopulĂ€r bland mĂ€nniskor med uppblĂ„st mage och/eller IBS. Bra betyg hos avĂ€ndare
lacti-plus gas mage
Rank 2

Lactiplus IBS Mjölksyrabakterier

betyg
(5/5)
Pris
236 kr
Kliniskt dokumenterad effekt mot IBS - uppblÄsthet - diarré. MÄnga upplever en stor förbÀttring efter att ha tagit denna produkt en tid.
redugas-mot-gasig-mage
Rank 3

Redugas Tuggtablett 20 st

betyg
(4/5)
Pris
49 kr
Tuggtablett som lindrar gaser i magen och vid IBS. Ämne som förstör gasbubblor samt prebiotika som ger en hĂ€lsosam tarmflora. Ett utmĂ€rkt komplement
husk-vid-magproblem-och-ibs
Rank 4

Mage i Balans Classic kapslar

betyg
(5/5)
Pris
169 kr
Antal dagar
30
Denna Husk produkt innehĂ„ller naturliga psylliumfibrer. Bidrar till en stabil matsmĂ€ltning bĂ„de för trög eller lös mage. Ökar volymen pĂ„ tarminnehĂ„ller och sĂ€tter igĂ„ng fungerande tarmrörelser. Kan hjĂ€lpa vid IBS bla
Rank 5 Probiotika!

Probiotika Vital

betyg
(5/5)
Pris
189 kr
Antal dagar
30-90
Ny kapsel som gör att den inte bryts ner förrÀn den nÄtt tarmarna. Mjölksyrabakterier som gör gott för din mag och tarmhÀlsa. MÄnga positiva omdömen finns, "kÀnner lugn i min ibs-mage" Àr ett exempel.
enzym-vital-ibs-gas
Rank 6 Enzym

Enzym vital

betyg
(4/5)
Pris
219 kr
Antal dagar
30
Dina problem kan bero pÄ problem med nedbrytning av makronutrienter som kolhydrater, fett och protein. Ett enzym kan hjÀlpa din kropp att bryta ner dessa. Enda sÀttet att veta om det kan hjÀlpa Àr att prova. Blandade upplevelser, en del har inte mÀrkt nÄgot en del har inte lika uppblÄst mage och nÄgra en lugnare mage.
Rank 7 Prebiotika

Prebio Max BÀttre hÀlsa

betyg
(4/5)
Pris
329 kr
Antal dagar
30
Probiotika brukar anvÀndas för att tillföra bra tarmbakterier. Detta Àr istÀllet prebiotika som Àr som mat för de tarmbakterier som finns, det gör att de mÄr bra och frodas. Blandade recensioner men fler som har upplevt bland annat att de kan Àta frukt och liknande som de tidigare fÄtt avstÄ ifrÄn.
Rank 8 Högkoncentrerad!

Flora 20-14 Ultra Strength Probiotika

betyg
(4/5)
Pris
459 kr
Antal dagar
60
Högdoserad probiotika med 20 miljarder bakterieceller som stödjer funktionen i din mage och tarmar. Ska förvaras i kylen. Det finns anvÀndare som rapporterar att de blivit av med sin IBS och ballongmage efter börjat med dessa.
mag tarm gel
Rank 9

Silicea Mag-Tarm Gel

betyg
(3/5)
Pris/portion
3,78 kr
Antal portioner
33 st
Pris
125 kr
En gel för dig som har allvarlig smÀrta i magen ofta. Kombinera det hÀr med ett valfritt kosttillskott och du kommer med högsta sannolikhet vara bukt dina tarm- och magproblem. Skonsam för bÄde mage och hals, och fungerar Àven för barn vilket Àr ett stort plus och visar hur pass mild produkten Àr! TyvÀrr inte den bÀsta produkten för smÀrta i magen, men helt klart en produkt att övervÀga ifall man ÀndÄ ska köpa kosttillskott för ÀndamÄlet, kan Àven hjÀlpa vid IBS.

HÀr hittar du fler produkter som kanske Àr den magprodukt som passar just dig.

Symptom pÄ IBS

Det finns en del symptom man ska vara uppmÀrksam pÄ, som kan vara ett tecken pÄ sjukdomen IBS.

De vanligaste symptomen Àr:

 • Mycket gaser.
 • Kraftiga smĂ€rtor i magen.
 • Avföringen Ă€r varierande, ibland Ă€r man förstoppad och ibland har man diarrĂ©.
 • Man behöver plötsligt gĂ„ pĂ„ toaletten mer frekvent eller mer sĂ€llan Ă€n vad man tidigare brukade göra.
 • Kraftigt illamĂ„ende
 • Man kĂ€nner sig oftast bĂ€ttre efter att man har gĂ„tt pĂ„ toaletten.

För att fÄ diagnosen IBS sÄ ska man ha haft de hÀr problemen i minst 6 mÄnader, och i minst tre dagar per mÄnad de senaste tre mÄnaderna. HÀr hittar du mer information om andra typer av magÄkommor och kosttillskott som kan hjÀlpa dig.

Varför fÄr man IBS?

Det Àr det som Àr problemet med den hÀr diagnosen, men vet egentligen inte vad den beror pÄ vad som utlöser den.

Men man har ett par teorier:

 • Studier visar att om tarmrörelsen störs kan det förĂ€ndra tarmslemhinnan sĂ„ att den blir kĂ€nsligare, som kan leda till IBS.
 • En annan teori Ă€r att trots att det inte finns nĂ„gon inflammation eller infektion i tarmen sĂ„ kan man fĂ„r IBS. DĂ„ handlar det om att man har en funktionellt störd tarmfunktion.

Kan man bli botad?

TyvÀrr inte som det ser ut idag, men symptomen gÄr att lindra.

Kosttillskott vid IBS

Hos lÀkare kan man sÄklart fÄ behandling med mediciner och sÄ vidare, men om man kÀnner att man vill testa sig fram med nÄgot ytterligare sÄ kan ett kosttillskott för IBS vara nÄgot för dig!

Saltsyra. Om man har besvÀr frÄn övre delen av magen kan det vara sÄ att du har för lite saltsyra, och dÄ kan det vara bra att testa att ta ett tillskott av det.

MatsmÀltningsenzymer. För mÄnga med IBS kan det lindra besvÀren genom att ta ett tillskott av matsmÀltningsenzymer, framförallt om man Àter mycket protein i sin kost.

Probiotika. Det hÀr Àr ett tillskott som hjÀlper de goda och nyttiga bakterierna i magen som hjÀlper till att balansera tarmfloran.

Omega-3. Om man inte Àter fet fisk tre gÄnger i veckan sÄ Àr det bra att ta ett tillskott av Omega-3. Det innehÄller viktiga fettsyror som inte kroppen kan tillverka sjÀlv.

JÀrn. Om man har IBS sÄ kan irritationen i tarmslemhinnan leda till att man blir sÀmre pÄ att ta upp jÀrn frÄn maten man Àter. DÀrför kan det vara viktigt att ta ett tillskott av det.

D-vitamin.  Det finns studier som visar att mĂ€nniskor med IBS har en lĂ€gre nivĂ„ av D-vitamin Ă€r vad andra har. Under sommaren fĂ„r vi ofta i oss tillrĂ€ckligt av solen, men resten av Ă„ret sĂ„ borde personer med IBS Ă€ta tillskott av D-vitamin.

Magnesium.  Ett Ă€mne som de flesta (Ă€ven de utan IBS) fĂ„r i sig för lite av idag. Om man tar ett tillskott av rĂ€tt typ (malat, glycinat eller laktat) sĂ„ kan en person med IBS lĂ€ttare uppta det kroppen och mĂ„ bĂ€ttre.

Husk. Psylliumfröskal som man gör till ett pulver kallas för husk. Om man blandar det med vÀtska sÄ bildas en gelé som kan hjÀlpa till att mjuka upp avföringen om man har bekymmer med förstoppning, vid t.ex. IBS

Som du ser finns det mÄnga olika tillskott som kan hjÀlpa vi IBS, vad som blir bÀst för dig mÄste du prova dig fram till. Kanske Àr nÄgra av dem bÀst under vissa perioder med en typ av besvÀr, och andra tillskott under andra perioder?

BĂ€st i test kosttillskott vid IBS 2021

HĂ€r kan du se vilken produkt som vi har utsett till testvinnare i vĂ„rt test – bĂ€sta kosttillskott vid IBS!

För att vÀlja ut vilken som Àr vÄr vinnare har vi tittat pÄ en massa olika faktorer, för det finns mycket att ta hÀnsyn till för att en produkt ska anses vara just den bÀsta. Pris, kvalitet och smak Àr exempel pÄ faktorer för högt betyg i vÄrt test.

Vi har lÀst mÀngder med tester, recensionen, artiklar och omdömen för att hitta de absolut bÀsta produkterna.

Vi har ocksÄ varit noga med att vÀlja ut kosttillskott vid IBS i olika prisklasser och av olika mÀrken för att du ska kunna vÀlja den produkt som passar dig bÀst!

HÀr hittar du vÄr topplista kosttillskott vid IBS

Vanliga frĂ„gor – IBS

Vilka Àmnen kan lÀtta mot IBS?

MÄnga anser att saltsyra och matsmÀltning enzymer Àr det bÀsta.

Sammanfattning

IBS Àr en vanlig sjukdom, med jobbiga magbesvÀr.

Symptom pÄ IBS kan vara mÄnga, inklusive gasig mage, vÀxelvis diarré och förstoppning, och kraftiga smÀrtor.

Det finns i dagslÀget ingen bot för IBS, och man Àr inte sÀker pÄ varför man fÄr det.

Förutom medicinsk hjÀlp finns det en mÀngd olika kosttillskott som kan lindra besvÀren.

Övriga produkter i testet

Inga fler produkter Àn dem i topplistan just nu.

Lycka till!

HÀr kommer vÄr sammanfattade topplista med de bÀsta IBS -tillskotten som vi rekommenderar dig att köpa i olika kategorier:


BĂ€sta IBS tillskott – BĂ€st i vĂ„rt test

 1. BÀst i vÄrt test : Detoxner IBS Intensive
 2. BĂ€sta kapseln : Mage i Balans Classic kapslar
 3. Billigast köp: Probiotika Vital
 4. InnehÄller enzymer : Enzym vital
 5. InnehÄller probiotika : Probiotika Vital
 6. PopulÀrast i sökningar : Detoxner IBS Intensive

KĂ€llor

https://www.gu.se/-/kombinerad-behandling-bor-ges-vid-tarmssjukdomen-ibs

https://www.maghalsa.se/maghalsa-vanliga-magproblem/ibs-eller-irriterad-tarm/?gclwcB

https://www.doktorn.com/sjukdomar/ibs-irritabel-tarmsyndrom-symtom-orsak-och-behandling/?

https://www.bellybalance.se/aktuellt-basta-tillskotten-for-dig-med-ibs/