Bästa kosttillskottet mot håravfall Jan 2023

Det är många som drabbas av håravfall, såväl män som kvinnor. Att man blir tunnhårig kan bero på allt från stress till ålder. Vi har granskat en mängd kosttillskott för att utse det som är bäst om du börjar bli tunnhårig.

Vi har även knåpat ihop en guide som komplement till vårt test med allt du behöver veta om tunnhårighet. Nu sätter vi igång och kikar på vår topplista och bästa kosttillskotten mot håravfall!

Sidan innehåller annonser

Vår topplista med kosttillskott mot håravfall

Topplistan

provexin mot håravfall
Rank 1 Bäst i Test

Provexin – ny hårväxt, prova till halva priset!

betyg
(5/5)
Pris
149 kr
Typ
Gel
För
Man/Kvinna
Vanligaste orsaken till håravfall är ärftlig genetik. Denna gel som är medicinsk med kliniska bevis på effekt appliceras på områden där det behövs. Fungerar både för män och för kvinnor som ofta börjar få tunnar hår runt klimakteriet. Flera både kvinnor och män rapporterar positiva effekter vilket gör att det kan vara värt att testa till vårt reducerade pris.
watermans-mot-håravfall-1
Rank 2

Watermans Hair growth

betyg
(5/5)
Pris
359 kr
Typ
Schampo
För
Kvinna/Man
Detta schampo som kan kompletteras med balsam ska ge bästa förutsättningar till bra hårväxt. Testvinnande och kliniskt beprövade ingredienser som samverkar. Biotin, arganolja och olika vitaminer samt ämne som stoppar DHT som medverkar vid håravfall. Ungefär 90% upplever en bra effekt och är nöjda vilket får ses som en hög nivå för en produkt som denna. Värt att testa!
hair-growth-serum-hairlust-1
Rank 3

Hair Growth Serum – Hairlust

betyg
(4/5)
Pris
619 kr
Typ
Serum
För
Man/Kvinna
Ett serum för förbättrad hårväxt, som de flest serum så är det lite dyrare men de är oftast rätt dryga. Kliniskt bevisad effekt på hårhälsa och minskat håravfall. En mängd bra naturliga ingredienser och generellt bra omdömen gör att denna tar en plats på vår topplista. Hairlust har även andra produkter som schampon, hårtabletter mm som ni också kan hitta till bästa pris om i går in via vår länk ovan.
regaine män
Rank 4

Regaine for Men Extra Strength Scalp Solution (3 Month Supply) 3 x 60ml

betyg
(4/5)
Pris
857 kr
Typ
Gel
För
Man
Klassisk produkt mot ärftligt håravfall och förtunning. Används på torrt hår 2 gånger om dagen. Innehåller minoxidil, en eftertraktad ingrediens som stimulerar och stödjer en sund hårväxt. Blandade resultat hos användare, en del är mycket nöjda medan en del inte märker skillnad.
regaine-women
Rank 5

Regaine Women’s Regular Strength Hair Loss and Hair Regrowth

betyg
(4/5)
Pris
306 kr
Typ
Gel
För
Kvinna
Klassisk produkt mot ärftligt håravfall och förtunning. Används på torrt hår 2 gånger om dagen. Innehåller minoxidil, en eftertraktad ingrediens som stimulerar och stödjer en sund hårväxt. Finns även som skum.
kosttillskott för bättre hår hud och nagel
Rank 6

Hår, Hud & Naglar

betyg
(4/5)
Pris
249 kr
Antal Tabletter (2 per dag)
60
Mängd MSM/Kollagen per tablett
100 / 50 mg
Innehåller kollagen, MSM, Kisel och kondroitin. Allt för att minska risk för håravfall och hålla hår, hud och naglar friska. En mycket bra kombinationstablett.
Core-ZMA-Svenskt-Kosttillskott
Rank 7

Core ZMA

betyg
(5/5)
Pris
199 kr
Kapslar
180
Ger kroppen rätt förutsättningar för muskeltillväxt! Innehåller zink, magnesium och vitamin B6 som gör att många upplever en förbättrad sömn, bättre återhämtning och minskad risk för kramp och oönskat håravfall. Användare är mycket nöjda och tycker att de fungerar bra!
Biotin-10000-healthwell
Rank 8

Biotin 10000

betyg
(5/5)
Pris
249 kr
Mängd
100 kapslar
Väldigt högdoserat tillskott med biotin med hela 10000 mcg per kapsel! Det bidrar till att behålla kvalitet på hud, hår och naglar. Bidrar också till energiomsättningen i kroppen. Många anser särskilt att det här tillskottet hjälper väldigt bra mot håravfall.
bästa kosttillskotten mot håravfall

Förhindra ditt håravfall

Det finns många bra produkter mot håravfall och de passar ofta för både kvinnor och män. Bland det stora utbudet finns alltifrån vitaminer till schampon. För att hitta det alternativ som är bäst för just dig så måste du fundera på vad som passar bäst in i din livssituation.

Vilken produkt mot håravfall är bäst?

Det finns olika produkter att välja mellan och ett första steg för dig som tunnhårig är att välja vilken du bör satsa på. Givetvis kan du använda flera olika produkter på en och samma gång, men då kan det bli svårt att utvärdera vilken det är som är bäst och mest hjälpsam.

  • Schampo – Ett schampo mot håravfall är enkelt att använda. Du kan tvätta håret med schampot dagligen och det som sker är att schampot tillför en stor mängd näring till ditt hår. Det verkar även återfuktande och sliter inte på dina hårstrån i onödan.
  • Spray – En spray mot tunnhårighet använder du för att stimulera skalpen och hårtillväxten. Sprayen ser även till att förbättra hårets struktur och göra det tätare. Givetvis innehåller de flesta sprayer även gott om näring till ditt hår.
  • Vitaminer – En kur med vitaminer hjälper dig att boosta kroppen med de vitaminer som är väsentliga för att din kropp ska öka hårtillväxten. Vitaminerna hjälper även hud och naglar att bli friskare och växa fortare. Det finns många så kallade hårkurer som innehåller allt från biotin till hirsextrakt för att optimera hårtillväxten. Vitaminerna kommer ofta som tabletter. 

Produkter som är specifika för män och kvinnor

Det finns många produkter som fungerar för både män och kvinnor, men det finns även produkter som är specifikt framtagna för män. Eftersom män oftare drabbas av håravfall så är det ofta ett smart marknadsföringsknep av tillverkare.

Det är dock inte bra för kvinnor att använda de produkter som är framtagna för män. Det beror på att män och kvinnor har olika hormoner i sina kroppar. Kvinnor drabbas ofta av håravfall för att de är känsliga mot det manliga könshormonet i blodet.

Du som man kan ofta dra en större fördel av att välja produkter som är specifikt inriktade på män. Det är även viktigt att ha i åtanke att män oftare drabbas av tunnhårighet snarare än att håret faller av. Tunnhårighet är ärftligt och visar sig ofta som en kal fläck mitt på hjässan. 

börjar bli tunnhårig

Följ rätt dosering 

Det är alltid viktigt att följa de instruktioner som finns på förpackningen. Hur stor doseringen är beror på vilken sorts kurs du har valt. Det vanligaste är dock att använda både schampo och vitaminer varje dag för att motverka tunnhårighet och håravfall.

De bästa vitaminerna för ditt hår

För att få ett starkt och livskraftigt hår är det viktigt att få i sig de vitaminer och mineraler som främjar hårtillväxten. Det finns några som är viktigare än andra. 

  • Biotin – Biotin är ett av de ämnen som förbättrar kvalitén på ditt hår och dessutom ser till att öka hårtillväxten. Tester visar att det är bäst att välja ett högdoserat kosttillskott som verkligen boostar din kropp. Biotin finns i många olika livsmedel, men det kan vara svårt att komma upp i rätt nivåer utan ett kosttillskott. 
  • Kisel – Kisel är riktigt bra för hårtillväxten. Det här är en mineral som stärker ditt hår och hjälper kroppen att bli starkare.
  • Hirsextrakt – Hirs är mycket effektivt och kan hjälpa till att hindra att håret faller av. Hirs innehåller miliacin som stimulerar hårtillväxten och gör håret starkare. 
  • Zink – Zink är ett viktigt tillskott för dig som lider av tunnhårighet. Det beror på att en zinkbrist kan bidra till ett tunnare hår och en dålig hormonbalans i kroppen.

Hur kan jag motverka håravfall?

Att håret faller av kan vara stressande och bidra till att man känner sig nedstämd. Det finns olika orsaker till varför håret faller av. 

Vissa kan tappa sitt hår på grund av att kroppen är utsatt för en hög stressnivå. Andra kan tappa sitt hår på grund av genetiska orsaker och hög ålder. 

För att kunna motverka håravfall är det viktigt att lista ut den verkliga anledningen till att håret tunnas ut. Förutom vitaminer, sprayer och schampon kan det även hjälpa att byta till en kost som är mer näringsrik. Det är nämligen viktigt att din kropp har rätt nivå av alla vitaminer och mineraler för att den ska orka lägga fokus på att producera hår och naglar. 

behandling mot håravfall

Bäst i test håravfall

I vårt test hjälper vi dig att välja ut de produkter för ditt hår som är bäst i test. Rätt kosttillskott kan boosta din hårtillväxt och hjälpa dig att behålla ett tjockt och glänsande hår i många år framöver. 

Vi har granskat en mängd produkter och bland annat granskat ingredienslistor och läst recensioner får att kunna sammanställa en bäst i test-lista.

Du kan motverka din tunnhårighet

Nu har du fått lära dig allt om varför håret faller av från huvudet och hur du bäst kan agera för att både bibehålla det hår du har kvar och stimulera ny hårtillväxt. Det finns många riktigt bra produkter på marknaden att välja mellan.

Som tunnhårig måste du bestämma dig för om du vill satsa på ett schampo, en kur med vitaminer eller om en spray. Alla tillvägagångssätt är bra lösningar och väl värda att testa. För att hitta det bästa valet för just dig så kan du behöva testa flera olika tillvägagångssätt.

Kom ihåg att jämföra olika produkter mot varandra innan du gör ditt val. Läs noggrant igenom användares omdömen och fundera på vad som kan hjälpa din tunnhårighet. Lycka till med ditt köp!

Källhänvisning: https://www.1177.se/Ostergotland/sjukdomar–besvar/hud-har-och-naglar/harbotten-och-harsackar/haravfall/

FAQ – Kosttillskott mot håravfall

Bör män och kvinnor använda samma typ av tillskott mot håravfall?

Det allmänna svaret är nej även om vissa kan fungera för båda, anledningen är de olika hormoner som könen har.

Vilka typer av behandling finns det mot håravfall?

Det finns bla schampo, spray, vitaminer och serum

Vilka är de vanligaste ämnena som man har brist på vid tunt hår?

Ofta saknas järn, zink, B12 och folsyra.

Kan ditt hår ta skada av produkter?

Ja, om för många produkter används under en längre tid så kan ditt hår ta skada.


Testvinnare Bästa kosttillskott mot Håravfall

Alternativa leverantörer (utöver de vi har bedömt som bäst i butikslänkarna ovan) till flera av dessa håravfalls -produkterna är Svensk Hälsokost, Meds samt MMSport


Viktigt: Kosttillskott ersätter inte en varierad kost, utan bör kombineras med en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil. Överdosera ej.

Skribent 

Faktakontroll – Martin Olofsson

Skapad :

Uppdaterad :